Page 84

HUSKER DU?

Jeg var syerske! “Sikke fine broderier, der er på den dug,” siger Ingrid Christensen. “Det var jo ligesom, da jeg var yngre. Her broderede man jo alt i hånden. Var det ikke noget med, at jeg var… hvad var det, jeg arbejdede med… Var jeg designer? Nej. Nu ved jeg det. Syerske. Jeg var syerske.”

Sanser vækker minder Minder bliver vakt på en anden måde, når beboerne sidder og rører ved de fysiske genstande i erindringskasserne. Og meget gerne også dufter til dem. “Indimellem vælter ordene bare frem med oplysninger, der gør, at jeg forstår dem bedre og kan imødekomme deres behov,” forklarer Annemarie Iversen.

Duften af mand I kan da også lige kort til sidst smugkigge på herrekassen, siger Annemarie Iversen til de tre damer. Der er blandt andet den her parfume, som I lige kan dufte til. Ingrid Christensen snuser nysgerrigt. “Ja! Det kan jeg godt huske. Sådan duftede alle mænd dengang.”

Lav en personlig erindringskasse • Tænk i temaer. Hvad er din pårørendes interesse, hobby eller tidligere arbejde? • Tilpas tingene til den generation, de er en del af. • Find ting på loppemarkeder eller blandt de ting, din pårørende selv har i gemmerne. • Stil åbne spørgsmål og brug gerne dig selv: “Den kan jeg huske, jeg legede med som barn. I skolegården. Hvad med dig?”

84

Bliv klogere på demens Læs mere på Ældre S ­ agens hjemmeside, hvor der er gode råd til en aktiv hverdag med demens. Her finder du en bred vifte af artikler om demens og gode råd, hvis du er pårørende. aeldresagen.dk/­­ aktiv-med-demens

Profile for Ældre Sagen

Ældre Sagen MEDLEMSBLAD juni 2019  

Ældre Sagen MEDLEMSBLAD juni 2019