{' '} {' '}
Limited time offer
SAVE % on your upgrade.

Page 7

LÆSERBREVE

Læserbreve sendes på mail til bladet@aeldresagen.dk eller Ældre Sagen, att.: Redaktionen, Snorresgade 17-19, 2300 København S. Mærk kuverten ”Læserbrev”. Vi bringer udvalgte – og aldrig anonyme – læserbreve.

Bedste læserbrev. Vinderen får en æske chokolade.

I rationeringens tid MED ET RATIONERINGSMÆRKE I H ­ ÅNDEN blev jeg af min mor sendt til købmand Hvid for at købe et – dengang rationeret – franskbrød. Købmand Hvid var den ene af to købmænd i vores lille landsby. Jeg kunne lige nå op til disken for at lægge mit rationeringsmærke og bede om det, jeg var kommet for. Over for købmanden lå ”Brøndhuset”. Det blev kaldt for Brøndhuset, fordi de ikke havde indlagt vand og måtte sænke spanden dybt ned i brønden for at hente vand. Christoffersen – manden, der boede i ”Brøndhuset” – kom efter mig ind til købmand Hvid, rakte hånden henover mig og fik så det eneste franskbrød, der var tilbage – endda uden rationeringsmærke og penge! Jeg gik grædende hjem til min mor og fortalte, hvad der var sket. Jeg er født i 1937. A S T R I D H A G E R U P, H U M L E B Æ K

Frossen skulder gik over

Refleksioner fra en yngre generation JEG ER EN KVINDE PÅ 43 ÅR. Jeres blad er en livsbekræftende inspirationskilde for mig, hvor livet og dets mysterier omtales frit, åbent og som en begivenhedsrig rejse. Jeg er enormt glad for jeres artikler, især alle dem, som handler om livet, set i perspektiv af modne øjne, kroppe, og sjæle, som har oplevet og prøvet stort set alt. Den fortravlede yngre generation, som jeg hører til, som er optaget af karriereræs, jagt på status og anerkendelse, store og små dramaer i parforholdet, den perfekte børneopdragelse, samt jagten efter ”lykke” og nyheder, kan tage en dyb indånding og stoppe op et øjeblik. Jeres blad giver mig et fantastisk indspark til mit eget liv og en rig mulighed for dyb refleksion. Når jeg læser jeres livshistorier og fortællinger, ser på et roligt og smilende ansigt af et menneske, som har levet et langt liv med glæder, skuffelser, dyb sorg, og nye håb, ser jeg på livet fra et helt andet perspektiv. Mine egne problemer og bekymringer, som har fyldt meget, virker pludselig mindre betydningsfulde. Jeg lærer hver gang, jeg læser jeres blad, en meget vigtig visdom: Alt løser sig, intet varer evigt, ej heller problemer og modgang. Der er altid en ny dag og nye muligheder. Det er op til os selv at se på livet, ikke som en kamp, men som en spændende rejse. I seniorer er en uerstattelig skat i vi ”unges” liv, og en uvurderlig visdomskilde og inspiration til egen lykke. M O N I K A W I D L A K - S Ø R E N S E N , M E L BY

TAK for artiklen om frosne skuldre i jeres blad. Sidste år havde jeg selv en frossen skulder, hvor blokade og elektroakupunktur ikke hjalp, og specialisten, jeg gik hos, ville have, at jeg skulle opereres. Heldigvis mødte jeg to, som også havde haft frosne skuldre. De fortalte, at det gik over af sig selv, og så læste jeg en artikel, hvor en overlæge frarådede operation. Jeg valgte, at se tiden an, og fire måneder efter var den næsten ok, men det tog i alt et år. Godt at andre nu måske også kan bevare håbet. Jeg satte et papir på bagsiden af en dør, hvor jeg tegnede, hvor højt jeg kunne løfte armen, så jeg kunne se fremskridtene og holde humøret oppe.

TÆNK, hvis al surhed forsvandt i nogle minutter så fik dagen ny kulør. Nul råben op eller gnavenhed, men lutter glade smil og godt humør. Kunne det mon tænkes at man så talte med hinanden og glemte alt om ”mig først” og det at være på? Tja, det ved jeg ikke, nogen ville vel få sved på panden, fordi de har så travlt med alt det, de skal nå.

K I R S T E N G R E I F F E N B E R G , R Ø D OV R E

H A N S J Ø R G E N B U C H B E R G , K A LU N D B O R G

Tænk hvis…

FEBRUAR 2020

7

Profile for Ældre Sagen

Ældre Sagen MEDLEMSBLAD februar 2020  

Ældre Sagen MEDLEMSBLAD februar 2020