{' '} {' '}
Limited time offer
SAVE % on your upgrade.

Page 39

andre mener om os. Når man ikke tænker på sig selv først, opnår vi den autoritet, der bliver lyttet til. I dag er der en meget mig-centreret livsstil hos unge. En udvikling, der er accelereret som følge af de sociale medier. Det handler om at være på og få opmærksomhed. Det ligger mange unge under for. Men jeg tror, at der allerede er en modreaktion i gang. Både inden for de sociale medier med et oprør mod Facebook, som holder øje med alt, men også med modbevægelsen om klimadagsordenen. Det handler om at redde planeten. Noget, der er større end mig-mig-mig.” Kan ældres erfaringer kobles sammen med unges tørst efter opmærksomhed? ”Ja, for ældre har en større historisk bevidsthed. De er tættere på Anden Verdenskrig end unge. Mere optaget af, hvad historien betyder. De kan gøre unge klogere. Jeg er ikke selv bedstefar. Men jeg har hørt, at man får en anden ro til at samtale med børnebørnene, end da man selv var ung far. Bedsteforældre skal fortælle historien videre og derved være med til at styrke to af vores kerneværdier: Ytringsfrihed og respekt for det enkelte menneske. Hvis ældre kan bidrage med at banke historien ind i yngre generationer, har begge generationer nogle gode historier at dele med hinanden.”

KONKURRENCE:

Fjendespor En voldsom hændelse på et albansk børnehjem indhenter den adopterede kriminalbetjent, Stefan Kushova Andersen, da han som voksen skal opklare et mord. I jagten på morderen krydser han og en ældre kollega klinger med den albanske mafia, som huserer i New Yorks og Europas underverden.

Krimien ”Fjendespor” er skrevet af Keld Broksø, der selv har en fortid som udsendt reporter under den albanske borgerkrig. Vil du følge den hæsblæsende jagt på morderne, kan du deltage i en konkurrence om en af de tre bøger, som forlaget Ambush Books donerer til Ældre Sagens læsere. Gå ind

på hjemmesiden aeldresagen.dk/ ­­ ­konkurrence og skriv dit navn og adresse. Eller send os et postkort med navn og adresse, så vi har det i hænde senest 2. marts til: Ældre Sagen, Snorresgade 17-19, 2300 ­København S. Mærk kortet ”Fjendespor”. Vinderne får direkte besked.

FEBRUAR 2020

39

Profile for Ældre Sagen

Ældre Sagen MEDLEMSBLAD februar 2020  

Ældre Sagen MEDLEMSBLAD februar 2020