{' '} {' '}
Limited time offer
SAVE % on your upgrade.

Page 27

nale partnerskaber. Og det lyder jo godt, men der er et men. ”Verdens politiske ledere, verdens erhvervsledere taler fuldstændig uændret om vækst. Vækst skal tilbage på sporet, og den vækst, de tænker på, er kortsigtet økonomisk. Det er det eneste budskab, ikke bare fra økonomer, der vil arbejde for sustainability, og mange andre forskere. Det kan kloden altså ikke klare! Vi kan ikke klare den form for manglende bæredygtighed og materiel vækst, som vi har praktiseret de seneste 100 år.” Hvordan får vi magthaverne til at forstå det? Midt i den desperation, der tydeligt griber om sig?

”Der skal lyttes til videnskaben. Jeg må gentage, at den største virkning kommer, når vi med egne øjne kan se, hvad der sker. Det er det her med, når lokummet brænder. Når det virkelig kan ses, at det er alvor, så gør vi noget. Når det bliver tydeligt nok, så reagerer vi. Der er behov for kraftige politiske reaktioner fremover.” Verdensmål? Kan man prioritere? Der er mange opgaver? ”Hvis man er troende i forhold til verdensmålene, så kan man ikke. Så vil man sige, der er 17 mål. Hvis man så alligevel prikker nogle på maven, så vil det blive sagt, at det, der haster mest, er klimaet.

OM Steen Hildebrandt • Født i 1944 i Sønderjylland. • Ph.d. og professor emeritus på Aarhus Universitet. Adjungeret professor på CBS og Aalborg Universitet. • Formand for 2030-panelet, der samarbejder med 2030-netværket, der er Folketingets Tværpolitiske netværk for FN’s Verdensmål. • Foredragsholder og forfatter. • Bestyrelsesformand og bestyrelsesmedlem i flere virksomheder og foreninger. • Gift og har to børn.

FEBRUAR 2020

27

Profile for Ældre Sagen

Ældre Sagen MEDLEMSBLAD februar 2020  

Ældre Sagen MEDLEMSBLAD februar 2020