Page 9

LÆSERBREVE

Læserbreve sendes på mail til bladet@aeldresagen.dk eller Ældre Sagen, att.: Redaktionen, Snorresgade 17-19, 2300 København S. Mærk kuverten ”Læserbrev”. Vi bringer udvalgte – og aldrig anonyme – læserbreve.

Alder er en finurlig ting

H . P. J E N S E N , BJ E R R I N G B R O

Foto: Ritzau Scanpix / Klaus Bo Christensen

EN KOMMENTAR til artiklen om alder i februar-bladet. Vi er to ældre mænd, der hvert år kører en tredages tur på vore gamle Nimbusser fra henholdsvis 1934 og 1937 med sidevogne. Det er rart med et støttehjul, når dåbsattesterne er fra 1934 og 1940. Vi kører rundt i landet og finder nogle gode hyggelige kroer, hvor vi overnatter og får noget godt at spise. Vi nyder livet og naturen, så livet er ikke det værste, man har, når helbredet er med en.

JEG STILLER MIT STOPUR PÅ PRÆCIS 33 MINUTTER OG 33 SEKUNDER. EN AMERIK ANSK REKLAMEGURU HAR REGNET

Reserve-bedste

UD, AT NØJAGTIG SÅ LÆNGE ER HJERNEN

VI ER ET ÆGTEPAR på 63 og 66 år, der ikke er på arbejdsmarkedet mere. Vi har søn, svigerdatter og to børnebørn, som vi ikke har kontakt med. Og en søn og svigerdatter uden børn, som vi heller ikke har kontakt med. I efteråret 2018 gjorde vi noget grænseoverskridende. Efter mange overvejelser, meldte jeg mig ind i en lukket Facebook-gruppe: Reserve-bedste søges. Jeg valgte en landsdækkende gruppe, som virkede ok. Jeg holdt øje med, om der kom opslag, men der var intet i Nordsjælland. Jeg bestemte mig for at skrive et opslag selv – der kom hele 16 henvendelser. Min mand og jeg valgte en lille børnefamilie med en pige på knap tre år fra vores nærområde. Dem har vi besøgt og haft besøg af mange gange. Det er bare lykken.

Anders Matthesen, standupkomiker m.m. til Politiken.

FRISK. 33 MINUTTER OG 33 SEKUNDER”

Man bliver ældre og ældre

DET SKER, at man falder, når man er udendørs. Måske med­fører faldet, at man bliver kørt på hospitalet. Dette vil også være tilfældet ved pludselig besvimelse/dødsfald. På hospitalet vil man i alvorlige tilfælde hurtigt kontakte nærmeste pårørende, men hvem skal der ringes til? I visse tilfælde kan patienten selv oplyse navne, hvis ikke, hvad gør man så? ­Løsningen kan være, at man ved sine kreditkort synligt anbringer en lille seddel med overskriften ”Kontakt” – derunder navne og telefonnumre på relevante pårørende. Denne lille ulejlighed kan vise sig at have stor betydning.

FØRSTE GANG, jeg blev mindet om det, var dengang min femårige og en legekammerat erklærede: ”Min far og mor har i hvert fald.” Jeg spurgte, ”Hvad har jeres far og mor?” ”Ja, levet i gamle dage, har I måske ikke det?” Det måtte jeg indrømme. Da jeg var ude at gå med en seksårig, fandt hun en kæp, krummede ryggen og sagde: ”Nu er jeg en gammel kone.” Jeg sagde: ”Det er jeg også.” Hun så nedladende på mig og svarede: ”Ja, men jeg leger det bare!” Jeg var 48 år. Årene går – en dag jeg skulle med bussen og søgte en plads, hvor gulvet havde en ‘bule’ over hjulene, så jeg kunne få støtte til fødderne, sad der en ung mand, og jeg bad ham høfligt, om han kunne sidde et andet sted. Foran sad et par unge og grinede. Der var tomme pladser, hvorfor skulle jeg sidde lige dér? ”Jo, for der kan jeg nå ned med hælene – bare vent, til I bliver 70, så vil I forstå, hvor vigtigt det er at have støtte til fødderne.” ”70 – det bliver jeg sgu aldrig,” udbrød den unge mand. Årene går – en far gik ned ad trappen med sin lille søn. Barnet fik øje på mig og råbte: ”Far, se den sjove lille, gamle troldedame, der kommer der.”

M OG E N S H O B E L , F R E D E R I K S B E R G

E L S E WÅ L E , Å R GA N G 1 9 2 4 , H E L S I N GØ R

ANETTE KASTRUP KRISTIANSEN, HILLERØD

Husk kontaktpersoner

APRIL 2019

9

Profile for Ældre Sagen

Ældre Sagen MEDLEMSBLAD april 2019