Page 3

OPTZECIȘINOUĂPEPERETE 2013-2015

Alchemia își propune să devină, în scurt timp, unul dintre cei mai importanţți jucători ai pieţței românești de artă contemporană. Sprijinindu-ne artiștii în zona de promovare și comunicare și furnizând clienţților servicii de calitate în zona consultanţței în vederea alcătuirii sau consolidării de colecţții de artă, nu vom face altceva – practic – decât să implementăm în acest domeniu o practică de business firească, cinstită, occidentală. Totul într-un spaţțiu elegant, generos și amplasat central.

Alchemia Contemporary Art Gallery casă pentru ‘89 pe perete’ Proiectul 89 pe perete va fi găzduit de galeria de artă contemporană Alchemia. Deschisă în ianuarie 2013, Alchemia este o galerie privată care are misiunea de a promova arta și cultura contemporană. Amplasată în centrul Bucureștiului și dispunând de un spaţțiu expoziţțional de peste 250 de metri pătraţți (aproximativ 100 de metri liniari de simeză), Alchemia organizează expoziţții personale sau de grup cu caracter temporar și vizează participarea la târgurile și bienalele internaţționale de artă contemporană. Galeria lucrează deopotrivă cu artiști tineri sau deja consacraţți, români și străini, în măsura în care lucrările lor corespund criteriilor estetice și calitative promovate de galerie.

pagina 3 //

Din dorinţța de a contribui semnificativ la promovarea artei contemporane românești, Alchemia își propune să dezvolte parteneriate strategice atât cu instituţții muzeale și culturale românești, cât și cu galerii de artă din străinătate. Totodată, Alchemia va dezvolta o serie de proiecte puternic orientate către susţținerea tinerei generaţții de artiști plastici. Dintre ele amintim “Premiul anual Alchemia” și “Tabăra de creaţție Alchemia”. Alchemia își asumă, în același timp, organizarea de programe educaţționale și de consiliere în achiziţția de artă, susţținând dezvoltarea pieţței românești de artă contemporană și bunele practici în acest domeniu. Printre obiectivele galeriei se numără și crearea și consolidarea unor cote de preţț solide și juste pentru artiștii din portofoliu.

Contemporary Art Gallery // www.alchemia.ro

89 pe perete  
89 pe perete  

Prezentarea proiectului 89 pe perete

Advertisement