Page 1

Laura MunnĂŠ Rocamora


Pensem molt; sentim massa poc.


2

Índex Projectes

Fotografía: La lírica del cos Pintura: Paisatges Monstres Il·lustracions Escultura: Individuals

6 8 10 12 14

Currículum Vitae

16


4

Projectes


6

Fotografía Lírica del cos -8 fotografíes -Blanc i negre -Format A4 -Suport mate Consisteix en un conjunt de 8 fotografíes en format A4, realitzades en blanc i negre i en paper mate. El títol: la lírica del cos, aquest nom és degut a que en les fotografies aparèixen frases o paraules escrites sobre la pell d’alguna part del cos humà. L’objectiu seria aconseguir fotografies on es mostri l’harmonia entre el text i la zona del cos

Projcetes

on ha sigut escrita, així com la posició corporal. Consisteix en crear poesia que sigui transmesa a través de les fotografies. Per a la temàtica del treball i l’estil s’han tingut diversos referents en compte: Un d’ells és el treball del fotògraf Nicholas Nixon, anomenat “People with aids”. És interessant i s’ha tingut en compte per l’estil de fotografies, el fet que siguin en blanc i negre, en alguns casos el tractament de la pell i per la gran sensibilitat que mostra a l’hora de fer les preses. Un altre referent important van ser algunes de les fotografies de Tristan Tzara en el seu treball Man Ray, igual que amb Nixon, per algunes de les fotografies realitzades en blanc i negre, per l’enquadrament en alguns casos de només una zona específica del cos.


8 Projcetes

Pintura Paisatges Conjunt de pintures que es basen en fotografies de paisatges que contenen una gran varietat de colors que funcionen en la seva combinació, Abstracció dels colors, el paisatge es perd i l’únic que en queda d’aquests és el títol de la pintura. Diversos tamanys, des de metre i mig per setanta centímetres fins a la mida d’un punt de llibre. Diversos suports i realitzades en la seva majoria amb acrílic.


10

Pintura Monstres Quadern mida A4 amb una recopilaci贸 de les propies pors, extrapolades en forma de monstres, algun relat curt o poema. Utilitzaci贸 de diverses t猫cniques, sobretot aquarel路la i tinta.

Projcetes


12 Projcetes

Pintura Il·lustracions de llibres, frases... Extraccions de frases concretes d’alguns llibres, la idea que produeix per a la realització d’una segona coberta per al llibre, o simplement la il·lustració d’una frase captada al vol i a l’atzar. Realitzades a diverses tècniques sobretot en aquarel·la i en les mateixes pàgines dels llibres.


14 Projcetes

Escultura Individuals Instal·lació formada per un conjunt de peces de pinces de fusta per a estendre la roba, algunes d’elles embolicades amb llana de colors i amb un fil penjan, algunes pintades. Penjades a la paret, però també poden ser exposades sobre un pla horitzontal. Si normalment el procés es produeix en el sentit de: idea, materials, dur a terme l’obra. En aquest cas es realitzava a l’inversa el procés. Primer experimentàvem amb els materials i després n’extreiem idees o conclusions per a una obra final. En el meu cas va sorgir a partir de jugar a trenar fils, i a cobrir les peces de les pinces.

A partir d’aqui, també les vaig pintar i les que embolicaba, jugava amb els colors i la llargada del fil que pogués deixar penjan. El fet de desmontar la pinça en dues peces individuals va donar peu a la idea de les parelles i la relació amb la següent frase: Nos hicieron creer que cada uno de nosotros es la mitad de una naranja,y que la vida sólo tiene sentido cuando encontramos la otra mitad. No nos contaron que ya nacemos enteros, que nadie en nuestra vida merece cargar en las espaldas la responsabilidad de completarlo que nos falta. Las personas crecen a través de la gente. Si estamos en buena compañía es más agradable. Nos hicieron creer en una fórmula llamada “dos en uno”: dos personas pensando igual, actuando igual... que era eso lo que funcionaba! No nos contaron que eso tiene un nombre: anulación. Que sólo siendo indi-

.

viduos con personalidad propia podremos tener una relación saludable John Lennon

Per tant, les peces de les pinces passen a ser individuals, cadascuna diferent i original, que no te cap que la completi a la perfecció. Simplement trobem dues peces lligades per un tros de llana, simulant l’obligació a parella amb la qual ens han educat.


16

CurrĂ­culum Vitae


18

Nascuda a Barcelona el 31 de desembre de 1993.

Resident en un dels barris més mal vistos de Barcelona, i estudiant sempre de l’escola Jesús, María i Josep. Batxillerat Humanístic. Enamorada de la líteratura, amant de les obres de Shakespeare i campiona de Catalunya de 5000 mll. Estudiant de Belles Arts, atleta a temps parcial, monitora de colònies d’estiu i voluntariat i somiadora inconformista i llunàtica a temps complet. Decidia a expremer la vida fins el moll de l’os, no arribar al dia en que miri enrrere i m’adoni que no he viscut intensament. Tot i tractar tots els àmbits, últimament dedicada a la pintura i il·lustració. Des de paisatges, simples paletes de colors a pintar les parets d’habitacions. No descarto l’escultura, ni el treball en metall, ni la fotografía, ni l’escriptura. Faig allò que sento, seguin els meus ideals i buscan-me a mi mateixa dia a dia.

Currículum Vitae


Laura MunnĂŠ Rocamora 2013


Laura Munné  

Porfoli d'artista

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you