Page 1

Modulex Classic - säker och beprÜvad standardskorsten till rätt pris


Mycket skorsten för lite pengar Har du en kamin på max 8 kW med en skorstensanslutning på maximalt 150mm på ovansidan? Ska skorstenen gå rakt upp genom huset, utan krökar? Och vara minst 4 meter lång? Då är Modulex Classic den skorsten du ska ha. Enkel att hantera Grundsatsen Modulex Classic är komplett och ger dig cirka 4 meter färdig skorsten. Du väljer mellan svart eller grå färg. Behöver längden justeras så kompletterar du med lösa skorstensmoduler. Avslutningsvis väljer du skorstenshuv - kan det bli enklare?

2

Hur många centimeter vill du se? Den del av skorstenen som syns ovanför kaminen har en elegant och slank design med en utvändig diameter på bara 19 centimeter. Isoleringen är 30 mm tjock. Resten av skorstenen, d.v.s den del som går genom bjälklag, övervåning/vind och tak är rejält och säkert isolerad med hela 60 mm isolering. Vill du ha ett rent, slätt utseende på skorstenen? Då ska du veta att Modulex Classic är så stabilt uppbyggd att den får monteras utan låsband. Allt du behöver veta om montering och installationskrav hittar du i den utförliga monteringsvägledningen.


Tillverkad för svenska förhållanden Modulex Classic bygger på vår 20-åriga erfarenhet av att utveckla skorstenar som klarar nordiskt klimat, nordiska bränslen och det tuffa nordiska sättet att elda i en braskamin. Rökgasröret har en diameter av 130 mm och är tillverkat av 1 mm syrafast rostfritt stål, med lägsta kvalitet L50. Detta gör att Modulex Classic uppfyller 2012 års nya krav från Boverket på skorstenar som skall användas till braskaminer - materialstandard SS-EN 15287-1.

GRUNDPAKET, 4 METER SKORSTEN

Modulex Classic är CE-godkänd för kontinuerlig belastning med rökgaser som håller högst 600°C. 30 års materialgaranti. Behöver du en skorsten i annan färg, diameter, sidodragen skorsten eller en skorsten som ansluts till baksidan av kaminen, väljer du i stället Modulex Premium som ger maximala installationslösningar.

KOMPLETTERA MED

Rörmodul 1000

Rörmodul 500

Rörmodul 330

Rörmodul 250

INNEHÅLLSFÖRTECKNING Antal

Benämning

1

Halvisolerad start/sotmodul, Bygglängd 135mm

1

Svep till start/sotmodul

1

Halvisolerad rörmodul 1000, Bygglängd 935mm

1

Konisk övergång, Bygglängd 185mm

3

Rörmodul 1000, Bygglängd 935mm

1

Innertaksplåt för plant tak

1

Bärplatta

2

Låsband, halvisolerat

3

Låsband, helisolerat

1

Brandtätningsmassa

1

Övergång rökrör - eldstad

Förlängningsplåt till takhuv. Färg svart

Innertaksplåt för vinklat tak 5-25°

CE-märkt! Uppfyller BBR 2012 års materialkrav

Skorstenshuv (komplett) för takvinklar 10-45°. Färg svart

Innertaksplåt för vinklat tak 26-45°

NSP CLASSIC – FUNKTION & DESIGN

3


ALLT BÖRJADE PÅ ETT VILLATAK I VARGÖN ÅR 1964 Skorstensmuraren Arvid Johnson var inte nöjd med den reparationsteknik och de material som fanns. I stället utvecklade han en hantverksmässig metod att täta läckande rökkanaler med böjbara, rostfria stålrör. Det blev ursprunget till NSP, som idag är marknadsledande på skorstensprodukter för yrkesbruk och privatpersoner. Men utvecklingen står inte stilla. I takt med att nya bränslen, nya effektivare eldstäder och nya krav införs så utvecklas även skorstenstekniken. Gamla skorstenar måste uppgraderas, samtidigt som nya skorstenar inte längre göms undan utan blir en funktionell del i inredningen. Ett exempel är Modulex, som du kan läsa mer om i den här broschyren. Självklart kommer den från NSP.

Nordiska Skorstensprodukter AB, Box 89, 468 22 Vargön Telefon: 0521-65 999. Telefax: 0521-64 630. E-post: kundservice@nspab.se www.nspab.se

- säker teknik för nordiska skorstenar sedan år 1964

Modulex classic  
Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you