Page 1

----

CONTRACORRENT - SALA U*

Diari de kmp

Número 1

Dilluns 29 de juny de 2009

Primer dia de kmp

FOTEM EL KMP! Ahir dia 28 de juny, un grup de nois i noies van abandonar la colònia d’Aina per arribar a l’increible Festival Musical i Cultural de la Sala U*. L’espera va ser amenitzada per un conferenciant contractactat per l’organització, que va explicar els secrets més ben guardats de l’art de l’escombrar. Va detallar totes les diferents tècniques en que es podia realitzar aquesta tasca tan complexa. Desde ahir, aquest grup de nois i noies estan afincats a l’alberg de la Sala U*. Cal dir que aquest any el Festival compta amb un servei de catering de l’Hotel Gourmet, galardonat amb 5 estrelles de la Guia “Elgordoese”. El cicle de concerts va continuar ahir amb la impresionant cançó de Jorge Drexler “Todo se transforma”, i van deixar oberta la gran varietat de grups i cançons que oferirant en aquest Festival. Sala U* ja ha iniciat la seva programació oferint gran qualitat i prometent un concert final on tothom podrà participar. Esperem que hi hagi la màxima gent possible!

LA CULPA ÉS DE LES MARES A la ronda de presentació on el grup de nois i noies participants del Kmpcert de la nostra vida, va haber una extranya coincidència: tots estàvem allí per culpa de les mares. Ja sabem que la frase no diu res que no sapiguem, però el fet no radicava a l’origen de la vida, sino a la realitat que tots estàvem allí per que l’amiga de la mare de una, és molt amiga de la meva mare... o que la meva mare treballa amb la mare de... o que textualment “ma mare em va escombrar a on feien sardanes i...” Que res, tots hem sigut víctimes d’un pla del destí on les mares ens han conduit en el nostre camí, i ... que contents que n’estem... no? EL MISTERI ASTERISC

DE

LA

U

AMB

Els rumors corren, la gent en parla, el món busca la resposta a un gran dubte existencial: qué vol dir la U*? Estan descartades teories com la Uuuu de fantasma, o la U de número, o la U de “i un Aquí us deixem la lletra de la huevo”. cançó esmentada anteriorment Continuarem buscant, però si “Todo se transforma”: algú en té la resposta, esperem que ho expliqueu a la bústica del Contracorrent. Sopa out Encara no hi havia precedents d’uan gesta com aquesta, i és que per primera vegada l’Alba Nievas es va acabar el plat de sopar. Cal matisar però, que després d’aquesta fita no li va quedar prou espai a l’estómac per poder-se acabar tot el sopar. A la propera!

Andorra crea el JULAI Ja feia anys que era evident i així ho constatava al renunciar d'entrar a la Unió Europea fa anys. Ara, però, el Principat d'Andorra ha girat l'esquena encara amb més força a aquesta institució internacional de països del vell continent renunciant a la seva moneda única. Dia històric el d'avui dilluns 29 de juny de 2009 perquè a Andorra es deixarà d'utilitzar l'euro. Aquest fet es deu a que el Fons Andorrà de la Moneda (FonA'M) ha creat el JULAI, la nova moneda andorrana i que ja circula des d'avui pels establiments. Per ara es presenta en format de bitllets de 5, 10 i 20 julais amb les cares de grans eminències del Principat, però es preveu que ben aviat es dissenyin les monedes d'1 i 2 julais.

2a conferència amb el títol “Escombrem en grup” a càrrec de la Rateta que escombraba l’escaleta. DIA: 29 de juny HORA: 3 hores nit

Que la lluna us guardi amb tendresa i us acaroni amb dolçor, Vetllador de somnis.


----

CONTRACORRENT - SALA U*

Diari de kmp

Número 2

Dimarts 30 de juny de 2009

“Perquè avui és dilluns i demà ja és dimarts”

Cants i sardanes sota la pluja Ahir, dia 29 de juny, hem anat a celebrar Sant Pere i Sant Pau anant a cantar a l’església de Sant Pere del Tarter. Tot i estar al començament del poble, a vegades, l’església s’amaga i cal donar tres voltes al poble per trobar-la. Després d’haver cantat i tocat diverses cançons, amenitzant la missa que oferia Mossèn Ramon, hem sortit a fer un preciós galop de fantasia i una esplèndida sardana, amb aires inclosos, i bon repartiment per part del Gerard (què estrany!). Finalment hem acabat amb una sardana de germanor sota la pluja amb la gent del poble.

ATENCIÓ Materials necessaris per anar a treballar: repel·lent de mosquits i cangur. Degut al mal temps, no hem pogut treballar tota l’estona que volíem (ooooh) i ens hem dedicat a resoldre enigmes sota els porxos d’una casa en construcció. Abans hem vist uns nois amb calçotets foradats banyant-se al riu, causant-nos múltiples rialles. Pels que s’han quedat a l’últim torn de cotxes l’estada als porxos ha estat més llarga i amenitzada per acudits força dolents.

U*?

(Un-dia!)

Avui a càrrec de: Anna Noguera, Anna Morreres, Gerard i Bernat

Cançó sense nom (Lluís Llach) On vas amb les banderes i avions i tot el cercle de canons que apuntes al meu poble. On vas amb la vergonya per galó i en el fusell hi duus la por que apuntes al meu poble. On vas quan ja l’infant no vol jugar perquè el carrer vessa de sang i ets tu qui l’omples? On vas quan ja l’infant no pot mirar ni el blau del mar ni aquell cel clar i ets tu qui els robes? On on on On on on

L’atac dels voltors Després d’estar a Sant Pere del Tarter, ens han convidat a un pica-pica popular a l’Hotel Nòrdic (****). Mentre dinàvem hem rebut crítiques sobre la nostra manera de menjar. Alguns deien que érem uns “buitres” però agafaven safates senceres per ells sols; i altres pensaven que érem uns pobres nens morts de gana i ens deixaven passar davant seu a la cua del pernil. Mentre esperàvem a Mossèn Ramon per fer la foto, hem decidit qui era el més valent de tots: el Xavier Vallory. Gràcies al seu turmell va-lent.

APARTAT D’OPINIÓ Com ens despertem? Personalment el grup Fontblanca creiem que no hauríem de traslladar persones adormides d’habitació en habitació i la música podria ser més tranquil·la per despertar-nos amb més bon humor i relaxats.

vas amb les vas amb els vas, on vas. vas amb els vas amb els vas, on vas.

banderes avions fusells canons,

Monòlegs interactius amb el Barbut. Cada dia, mentre la gent s’espra al següent torn de cotxes (acudits, cursets,...)


----

CONTRACORRENT - SALA U*

Diari de kmp

Número 4

Dijous 2 de juliol de 2009

Ara només heu de decidir si ho voleu fer o no ho voleu fer.

Fregones sobre gel Abans de mitjanit vam anar a la pista de gel i vam tenir l’honor de descobrir tres tipus de fregones: - Les que no deixen de fregar en tota l’estona i que, per tant, no arriben a estar de peu més de cinc segons: “Mopa” (Arià) - Les que intenten aprendre a fregar, unes amb més èxit que d’altres: “Moxo” - I, per acabar, les fregones que, amb el seu elegant estil, no arriben a tocar el terra: “Fregones amb tota regla”. Tota aquesta diversitat de fregones va finalitzar, no a causa de la policia com la darrera nit, sinó a causa de l’encarregat.

Matí “Queen” Aquest cop, el despertar ha estat diferent; no com a simples treballadors de kmp, sinó com a “queens” o, més ben dit, amb Queen (per aquell que no ho sàpiga reina en anglès). Els queens més privilegiats han anat a carregar troncs amb un “petit” accident entremig, mentre que la resta ha pogut realitzar el somni de la seva infància, que consistia en recollir pedres per construir entre tots els companys un espai verd en un marc paisatgístic molt emotiu.

Nova pineda U* D’aquí una elevada quantitat d’anys POSSIBLEMENT podrem observar com els petits pinets que hem plantat, es converteixen en la “super pineda U*”. Esperem que els nostres estimats pins no fomin part de la famosa dita “Alto como un pino, listo como un gamusino”. Preparem Carlemany Després del primer dinar a la casa “Meritxell” hem posat fil a l’agulla per preparar la nostra primera tarda com a monitors. Si el temps ens acompanya, set super activitats distreuran tots els nens tant de la colònia com del poble.

U*?

(Uaiba!)

Avui a càrrec de: Alba Co, Maria, Arià, Pau

Saps què vol dir la U*? Possibles solucions que proposem: - Unió

-

UNICEF Utopia Universal Únic Ultracamp

Si saps més possibles solucions aporta-les a “Suggeriments”.

Contracorrent rosa El Pol ha decidit deixar de tocar el cul al Trapero per centrar-se en el Jordi Balcells causant la ruptura entre Maria i Pol, mentre la famosa canoa (Aroa) l’espera Notícia, notícia! entusiasmada a Lleida. Qui està preparat pel cinquè Continuarem informant de noves d’Andorra? Portaràs tu la relacions i notícies a tenda o la portaran els Contracorrent rosa. monitors? Qui dormirà al refugi? Segur que hi cabran? Tot això es descobrirà quan els nostres peus comencin a caminar en direcció al pic. La utilitat del llomgrígol Del cendrer al reposavasos, analitzrem els 101 usos més habituals del gran desconegut del nostre cos.


----

CONTRACORRENT - SALA U*

Diari de kmp

Número 5

Dijous 2 de juliol de 2009

Només menjaria verdura per sentir-lo callar

Fontblanca: entre el sol i la pluja Tot semblava començar bé, fins que un personatge basc va saltar de mala manera contra el nostre estimat Carles qui, molt hàbilment, va poder defensarse’n. Ningú no va resultar ferit. Després de caminar (només) 40 minuts, vam arribar al refugi: una gran mansió amb tots els luxes que es podria desitjar. Una activitat que ens explicava la fugida d’un republicà que va fugir pel lloc on dormíem va posar fi a aquell dia. Encara era fosc quan ens vam despertar i tot just començava a clarejar quan vam emprendre el camí. Quatre pujades molt fortes que van costar la respiració a més d’un, van ser el passaport per fer el cinquè pic més alt del país. La “petita” equivocació al baixar va sotar-nos una cinquena pujada, tot i que al final va quedar en no res. Cansats però orgullosos, hem arribat a Meritxell, on després d’unes agradables dutxes esperem amb impaciència el sopar. Retrobant la nostra infància Durant l’estona de KMP del passat dijous, els monitors ens van mostrar la vertadera utilitat dels troncs que havíem estat recol·lectant: casetes de fusta al bosc. Després de dues hores llargues de construcció ininterrompuda, vam acabar dues magnífiques cabanes, que intentaven ser venudes al crit de “OFERTA!!”

U*?

Mongetes, preparació de motxilles i comença l’aventura I per fi va arribar el dia en què les cuineres van escoltar el crit tant simpàtic dels akmpats de “volem mongetes”. I això és el que ens van donar per dinar. Tothom va menjar-se-les amb moltes ganes, i després d’acabar-les totes i sucar el pa fins a deixar el plat completament impecable, va començar la posada a punt de sacs, aïllants, botes i tota la resta. Als cotxes, tothom molt emocionat, vam enfilar un camí que per uns seria el quart pic amb el KMP, però amb molts altres el primer: tota una aventura. Contracorrent rosa Després del primer dinar a la casa “Meritxell” hem posat fil a l’agulla per preparar la nostra primera tarda com a monitors. Si el temps ens acompanya, set super activitats distreuran tots els nens tant de la colònia com del poble.

(Universal)

Avui a càrrec de: Roger Puigpinos, Alba Farré, Jordi Balsells, Anna Mateus Nina soneta dolça amb tu (Rah-mon Roma) L’hivern feia camí i com si et fes pas res t’estestes a venir a aquest món. Parles amb els teus ulls somrius tot caminant, t’adorms quan et cantem cançons. ...i clous els ulls i ho fas dolça i suau, no hi ha res que t’apressi a agafar el son, si no és el mateix somni, que et bressa tendrament, i et porta dalt d’un núvol de cotó.

Dolça, a poc a poc, veurem, com creixeràs, no no, no corris, no, suaument. És fosc, el sol s’ha post, cal que t’acotxem, nina, soneta dolça amb tu.

... i clous els ulls i ho fas dolça Acudits i suau... 1)- Que diu un català a un basc? - Tu vas mal follado,eh? 2) Un heavy a l’aereoport passa pel detector de metalls i el segurata li diu: - Saque todo el metal. I ell el contesta: ÚLTIMA OPORTUNITAT!! -Ahhhhhhhhh! Yeah! Conferència sobre la història: - del pop espanyol - del Roc Català - del Rap - del Rigui Andorrà A càrrec de 4 experts magnífics de les matèries.


CONTRACORRENT - SALA U* Diari de kmp

El nostre somni

Ahir, últim dia de kmp, vam deixar una mica a part les tasques de treball i vam continura fent les nostres super cabanes. El somni de tot nen , tenir una casa de l'arbre, es va veure complert. Al final, les cabanes van quedar molt bé, algunes amb més detalls que altres (porta, balcó, cortines,...). Esperem que l'any vinent encara s'aguantin i puguem construir el segon pis tan desitjat per alguns. Les tasques de kmp van quedar en un segon terme, ja que faltaven poques feines a fer.

Ai que plou!

U* = Utopia

Número 6

5 minuts abans, tothom estava preparat per si plovia i havíem d'anar a fer l'activitat a la colònia. Aquesta va ser la nostra realitat però Déu va escoltar les pregàries de mossèn Ramon i ens va deixar just el temps per fer l'activitat i en acabar vàrem tornar corrent a la casa de Meritxell mentre començava a ploure un altre cop. Nosaltres vam gaudir com nens petits i vam riure molt, tot gràcies a les ganes i la predisposició de totes i tots.

Kmpcert final

Després d'una petita introducció per part dels monitors, el kmpcert va començar i va triumfar. Tots els kmpistes van poder tenir el seu minut de glòria: un playback de Grease va donar el tret de sortida a l'actuació, seguidament un gran poema va deixar-nos a tots bocabadats, encara que faltés tota la nit ens van cantar s'ha acabat i un jovenet Núñez ens va fer un monòleg, anècdotes va ser el següent espectacle fet amb una gràcia innata, un altre playback aquest cop de la cançó “Pau” va animar el kmpcert un altre cop, la colla “Somni” van fer seva la cançó “Llença't” i després un duet còmic ens va repetir no hi ha problema, sigues feliç, reivindicant ser de la reialesa l'actuació arribava al seu final. I finalment una parella cantant una tendra cançó va posar punt i final al kmpcert, però sorprenentment els “no somni” van llegir un text pels monitors. Entre actuació i actuació els monitors van fer versions personalitzades de la cançó “no hay problema, ponte a reir”.

Conferències Finalment, a les 4 de la matinada, la conferència sobre la història de la música es va dur a terme. Improvisant ingeniosament, el conferenciant va poder fer-nos anar a dormir fent un tracte.

Diumenge 5 de juliol de 2009

En Roger escriu el següent poema... Manyoc d’esbarzers i fulles i punxes. I peixos, que ballaran la dansa de l’amor. La màgia brollarà de la boca de les gàrgoles. El frec de la música repicarà i encendrà la passió. Desordre de llums i colors. Onada de records, somnis, promeses. I aigua, que netejerà quan l'ànim de l'infeliç la sorra s'endurà les penes i els fracassos. L'eco de l'amistat es reflectirà i serem persones. Infinitat de saber, vells intents, i vells errors. I jo seré allà per veure-ho, i ho explicaré al pare i a la mare. Jo m'ho miraré de lluny i xiuxiuejaré que t'estimo en veu baixa. Aleshores serem un de sol i pujarem. I viurem junts per sempre.

Escrit dels “no somni”

Sembla que tot just acabem de començar l'aventura fa un parell de minuts. És curiosa la rapidesa amb que passa el temps quan un disfruta. En canvi, ja només queden unes poques hores per acomiadar-nos de totes aquestes personetes amb qui hem compartit aquests 12 dies. 12 magnífics dies, dels quals 7, els hem viscut amb vosaltres. Des de la gent que no som de somni, volíem agraïr haver-nos fet viure tantes alegries, haver-nos provocat tants somriures i tantes rialles, haver-nos fet reflexionar i fer-nos veure que no som com tothom, que anem contracorrent. Moltes gràcies per haver-nos animat a fer el cim i després, fer-nos sentir orgullosos d'haver-ho conseguit, pels acudits, tan els dolents com els bons, per les cançons, pel bon humor constant, per la paciència, per despertar-nos cada matí tan animadament. Ens ha agradat molt fer un servei per a que la gent el pugui disfrutar, també ens ha agradat fer cases de fusta al mig del bosc, tot retornant a la nostra infantesa, que per desgràcia molts de nosaltres estem deixant o hem deixat enrere. Però que per uns pocs dies la retrobem aquí. Perquè tots disfrutem com nens petits oblidant per uns dies que vivim en una societat en que el que més interessa són els bens materials, en que la tecnologia ens envaeix i col·laborar és l’últim que ens passa pel cap. Per tot això i molt més, només queda repetir-vos un altre cop: MOLTES GRÀCIES PER TOT!

kmp-U*

CONTRACORRENTS 2009  
CONTRACORRENTS 2009  

Contracorrents del camp Salau-U*

Advertisement