Page 1

BON

Suplement especial 16 pàgines!

VIVANT

Nina ja es

aquí!

És una preciositat que dóna alegria a una colla ara d’onze

Neix la Nina, el ‘bitxu’ del Marc i l'Eva a Barcelona EXCLUSIVA! EXCLUSIVA! LES FOTOS DE LA NENA EL PRIMER DIA A CASA

2

OPINIÓ Lluís Olivé!

És Nena i es diu Nina. Es va desvetllar el dilema de l’any el 13 de novembre amb el naixament a l’Hospital de la Maternitat de la filla del Marc i l’Eva. Amb dos dies d’avançament, la Nina apareixia al món en

una de les notícies més esperades de l’any. Per aquesta raó el grup BON VIVANT ha preparat un especial sota el nom de Le Petit Bon Vivant amb tota la informació, el ressó del naixament a nivell interna-

4 DECÀLEG 5 Petit Bitxu

EDUCACIÓ Consells

cional, articles d’experts, consells pràctics pel nou membre del grup en el futur, una entrevista i passatemps així com un petit album de fotos de la nena, una preciositat preciositat tal i com va informar en el

ENTREVISTA A LA NINA


OPINIÓ

Un més a la colla Més enllà de la sang, la Nina té aquí vuit tiets i tietes

o és gens fàcil escriure sobre una cosa que cap de la resta de la colla ha experimentat. La paternitat és un pas més a les nostres vides i vosaltres, Marc i Eva, pioners com quasi sempre en moltes de les coses d’aquest grup, demostreu amb la nova aventura engegada que no s’ha de tenir por de res. ‘Valentía y al toro’ que diu el refrany castellà (i el Martínez després de dos GinTònics). No sabem si la Nina, el bitxu, que hem batejat durant els mesos de l’embaràs tindrà una vida fàcil o no pero el que si que està clar que, més enllà de la familia de sang, l’altre familia, nosaltres, farem de tiets, tietes, cosins, cosines i el que faci falta. Aqui hi ha, de moment, vuit tiets i tietes per la vostra Nina. Fa uns anys, en plena etapa post-adolescent, amb les úniques preocupacions de saber si Greimas era un filòsof ucrainés o un jugador de la selecció rusa de bàsquet, les nostres vides es van creuar a la Blanquerna. Si, no és el lloc més idílic del món però va ser el nostre. Més bars que classes, més xerrades de la vida que

Esperem que LPBV us agradi tant com a nosaltres fer-ho

de la propia carrera, més sortides extra-escolars que facultatives van deixar una llavor que, amb el temps ha anat creixent. Del ‘tens els apunts d’en Barata?’ hem passat al ‘Fem una sortida a un balneari?’. Ara ja no som nomès en Marc, els Alberts, el Fran o al Ricard, ara s’han incorporat les Martes, l’Eva, la Carmina i la Fàtima. Del ‘cachondeo padre’ s’han passat a temes més vivencials i del ‘no vegis quina tipa’ a ‘mira a l’Eva li ha sortit tripa’. Le Petit Bon Vivant I com no, tal com s’han fet als casaments, aquesta bona nova, el primer naixament no podia passar a la història sense un document que ho certifiqués. Le Petit BonVivant no és res més que això. Fet i escrit, com la resta dels Bon Vivant, amb tot el cor i tot esperant que us agradi igual o més que a nosaltres fent-ho. Felicitats! Us estimem moltíssim.

2

CARTA OBERTA D’UN PARE PRIMERENC

LLUÍS OLIVÉ

Estimats Marc i Eva... Segons la meva experiència, No pararies de mirar-la, de tenir un fill i assistir al seu fer-li petons, de jugar amb naixement és de les vivènella. Però potser la dificulcies més intenses i emociotat rau en saber combinar nants que es poden viure sense estrès el rol de parea la vida. Quan parlem de parella-professional-amicfills sovint tenim tendència fill-president de l’escala, i a explicar la part més dura tots els rols que un fa a la de l’assumpte: que si et canvida. via la vida, que el temps personal queda molt limiEls primers dies són molt tat, que no pots fer les coses durs. T’has d’adaptar a quan tu vols, aquesta peretc. Sempre soneta i ella al Disfruteu-la ara, món. Però un estàs penmoment a dent d’una cop passada personemoment, perque aquesta petita ta que en etapa en què no mai tornareu a qualsevol saps com te’n viure amb ella el sortiràs, en què m o m e n t reclama la que esteu fent ara estàs desbordat teva atenció. per la novetat I és així. De i el cansament, fet, tens uns 9 mesos per tot canvia quan la comenanar-te preparant mentalces conèixer i les rutines del ment. A mi m’ha canviat la menjar i el dormir es posen vida. Hi ha hagut un abans a lloc. Hi ha moments del i un després de la Bruna. dia vertaderament meraPerò ara no podria ni volvellosos: despertar-la o dria tirar enrere. anar-li a dir el bon dia és el moment del dia que més Sovint, fer qualsevol actim’agrada, per l’alegria que vitat diària i rutinària et mostra. O quan li canvies amb ella es converteix en el bolquer, o també l’estona un exercici d’organització del bany. No havia jugat i planificació. La cosa més mai a nines com ho faig ara, tonta com sortir de casa per i no havia sortit a passejar anar a fer algun encàrrec ja tant com ara. Dediqueu-li no és tan facil com abans. el màxim de temps possible. I quan arribes a trepitjar El millor per a una criatura el carrer, ja estàs cansat. és estar al màxim amb ella Però t’acostumes a viure la i per a ella. El temps passa vida d’una altra manera. volant. Disfruteu-la ara, Només cal saber adaptar-te moment a moment, perquè als canvis. mai tornareu a viure amb ella el que esteu vivint ara. Però tot i així és meravellós Marc i Eva, feu que la Nina pel vincle afectiu que se sent, se senti molt estimada! és un ésser fruit dels propis gens i això canvia les coses. Un petó als tres!

bonVivant


EL TEMA

Casa de Nina El naixement de Nina en dimarts i 13 desafia les lleis de la malastrugança i omple de felicitat la parella AlemanyQuerol. “És nena!” “És nena!”. Finalment s’ha desvetllat un dels misteris més importants de la història després de saber qui era el violador de “El cor de la ciutat” o “Per què costa tant obrir les bosses del supermercat”. El fill del Marc i l’Eva és una nena, millor dit és una Nina. Un nom preciós, per una criatura encantadora (això hauríem de preguntar-ho a les 3 del matí als pares).

només hi faltaven les càmeres del ‘Tomate’, i una mica de sensacionalisme groc a ritme de tardes televisives: “Amigos, esto está pasando”. Els crits de les llevadores –amb més entusiasme fins i tot que les narracions de l’Andrés Montes de la Sexta- es van poder sentir per la ciutat. Hi ha qui fins i tot afirma que la Sagrada Familia es va moure: això sí, sense fer-la caure: per això ja existeix l’AVE. Quan arribi, és clar, cap el 2027.

Es mou la Sagrada Familia?

La història

Aquesta – juntamentamb l’enigma del nom. era una de les dues notícies més esperades de l’esdeveniment. Fonts de “Le Petit Bon Vivant” han pogut saber que el sexe de la criatura es va conèixer in situ, en directe, just uns instants després del part. L’ambient només es podia comparar al que es viu al Camp Nou quan el Barça marca un gol al Madrid. Euforia desbordada. De fet,

El part va ser de matinada. Com la cançó del Serrat, com el tancament del repetidor de TV3 a la Carrasqueña, com les festes universitàries fa uns anys a la Paloma. “Camina! Camina!”, aquestes eren les ordres que tenien la parella si començaven a sentir les primeres contraccions. “Camina!, Camina!”, i l’Eva d’una punta a l’altra per fer passar el mal tràngol. Un cop van veure que la

3

Nina es ve prendre serio- distesa entre els dos futurs sament l’advertència de la pares al voltant de temes tan mare (encara no he sortit trascendentals com el pes i ja m’estan demanant que atòmic del cadmi o el fora camini?) es van de joc. De camuflar en la la resta, cap foscor de la nit L’entusiasme el dia novetat, un i van començar 13 podria haver part relatiuna aventura mogut fins i tot la vament fácil inoblidable. (un eufeSagrada Familia “Taxi! Taxi!”. misme quan Un còmplice parlem de vehicle groc i parts) i desnegre barceloní, els porta prés del repòs a l’habitació immediatament des del i les visites familiars, amics carrer Balmes (el més sem- i coneguts, cap a casa hi blant a Saigon des de les falta gent. obres de l’intercanviador de la Diagonal) fins a la Els semblants la Maternitat. A dins del cotxe, cap indici de nerAra, un mes i mig després viosisme i segons ha pogut encara ressonen els rutisaber LPBV els dos futurs naris comentaris familiars pares van voler donar en sobre les semblances de tot moment la impressió de la Nina: “Aquesta nena és que ho controlaven tot. A Alemany!” , no ho veieu? l’hospital els esdeveniments Ho té tot Alemany! Tothom es van dur a terme amb manté a la memoria aquell normalitat. De fet, alguns dimarts, 13 de novembre, dels presents comenten que dia en que la superstició va un cop posada l’epidural, veure la felicitat en forma les hores a la sala de parts de rialla conjugal i va sorvan transcórrer de forma tir fugint per la finestra. tranquila en una conversa Moltes felicitats, parella!

bonVivant


MODUS VIVENDI

Decàleg del Petit Bitxu 8

A causa de la “bona fama” que m’han dat, aquest decàleg de Le Petit Bon Vivant m’han encarregat. Sense més oscil. lació i amb una indescriptible il.lusió, així comença la cançó:

I quan arribis a la facultat…Ep!! Atura’t i respira a fons pel que vindrà. Des de primer curs fins a acabar l’accelerador hauràs de trepitjar!!!

1

Ara ja de ben petit barreja llet amb whisky per anar al llit. Així una vegada adolescent el whisky de malta t’acabaràs fotent!!!

2

Dona la llauna i no paris de plorar si sents que al terrat hi ha berenar….Que a les festes els teus pares i els seus amics sempre acaban més que tips.

3

Altres 13 de novembre. Hem fet història

Els ‘titos’ t’ensenyaran uns quans “piropos” perquè els hi tiris als xatis des del “cotxo”. Encara que la nostra especialitat és tirar la canya a tot drap.

9

4

Quan comencis a caminar demana sempre a la barra estar. És des d’aquesta altura on i com la vida és menys dura.

5

I quan al cole vulguis jugar amb el sexe contrari hauràs d’anar. És bo anarse acostumant a jocs com el “salto del tigre”, el “teto” o Peterpan.

6

El tabaco ni provarlo. Quedarà restringit a algún àpat tradicional amb copa puro i començals.

7

I quan d’adolescent vulguis ballar amb la Salseta hauràs d’anar. Preguntar pel Salva (que és el cantant) que copes i gresca no et faltaran!

354 Neix Agustí d’Hipona, un dels torat dels EUA pares de l’església 1931 S’obre al públic el Whitney Mu1523 Hernán Cortés i Pedro de Alva- seum of American Art (Nova York) rado surten de Mèxic amb 750 soldats per conquerir Guatemala 1940 S’estrena “Fantasia” de Disney 1718 Neix John Montague IV Earl of Sandwich 1850 Neix Robert Louis Stevenson, escriptor, autor de “L’illa del tresor” 1907 El francès Paul Cornu fa el primer vol en helicòpter de la història. 1915 Haití es converteix en protec-

Si parlem de temes fiscals, el Pakis i un mateix t’esperem al bar de la Plaça Reial. Als pares no els diguis res, que potser les inversions proposades no els facin el pes.

10

En definitiva i com pots comprovar amb quina colla de malalts has anat a ensopegar. Uns pares que t’estimaran com els que més i uns amics que et veuran créixer (esperem) que sense estrés. Benvinguda Nina al nostre món real que d’aquesta colla nostra n’has estat el millor regal.

cop en la confecció d’un diari a Espanya 1985 Erupció del volcà Nevado Ruiz (Colòmbia)

2002 S’enfonsa el petrolier “Prestige”, a les costes de Galícia. Sis dies 1945 L’Assemblea Constituent de després s’enfonsa i causa la major França proclama al general Charles catàstrofe ecològica d’Espanya De Gaulle cap de govern 2002 Oleguer Preses debuta amb el 1953 Apareix el primer vehicle de la primer equip del Barça factoria SEAT, amb matrícula B 87223 2007 Els ducs de Lugo se separen 1971 Entra en òrbita la sonda “Mariner IX”, per la investigació a Mart 2025 La Nina cumplirà 18 anys i serà major d’edat 1978 L’ordinador s’usa per primer

4

bonVivant


EDUCACIÓ

La Nina a l’escola

L´educació de la Nina és una feina global. Vosaltres sou els pilars bàsics però gran part de la seva vida serà a l´escola. És per això que Le Petit Bon Vivant vol fer la seva part de tasca amb les recomanacions d´expertes. Paraula de Marta Camps i Fàtima.

Relació pares-mestra

Continguts curriculars

1) Una bona relació amb la mestra de la Nina passa per: - Una caixa de bombons al mes facilita d’adaptació de la nena a l’escola. - Un pernil per Nadal, uns bunyols per Setmana Santa i un bon regal a final de curs faran de la Nina la nena més estimada (i entxufada) de la classe. 2) La participació dels pares a l’escola és indispensable per al funcionament del centre. Els marrons han de ser compartits. Algú s’ha de fer càrrec de l’organització de les colles geganteres, activitats extraescolars i altres festes de l’escola.

Hàbits personals 1) Un esfínter no controlat pot arruïnar per sempre la vostra relació amb la mestra. Heu de tenir molt clar que a partir de P3, les caques i els pipís es fan al labavo. A ulls de la mestra, un cagarro als pantalons resta 10 punts al carnet de bons pares.

1) Si voleu que la Nina sigui la primera de la classe, a part de posar-li des de ja vídeos del Baby Einstein, seria recomanable començar a practicar coses com ara: - Els números de 1 al 3. - Reconeixement i escriptura del nom propi (que vingui llegideta de casa). - Indispensables els colors primaris. A l’escola desmentirem que el “morat” i el “torrat” siguin colors primaris, tot i que siguin part del seu entorn familiar. Pel que fa a la combinació de colors en la roba, a l’escola no podrem ensenyarli res que ja no sàpiga: la seva mare combina els colors millor que el Marichalar. La lliçó està més que apresa. 2) Parleu amb propietat de les parts del cos. La Nina té vulva (no acceptem ni patatones, ni txotxetes ni potorros). 3) Si us plau, ensenyeu a parlar bé la vostra filla. No cal acabar totes les paraules amb diminutius. Que la nena sigui petita no vol dir que les coses també ho siguin. Cal que la Nina begui llet (no lleteta), que visqui a casa (en lloc de caseta) i així fins a l’infinit...

2) Des del primer cagarro, cal inculcar l’hàbit d’eixugar-se el cul. Intenteu-ho, són molts els que ho han aconseguit. 3) En cas de cagarro fora de lloc i temps és important que la nena tingui ben adquirit l’hàbit de vestir-se i despullar-se sola. Facilita la tasca de la mestra “QUE T’HI CAGUES”.

Observacions finals 1) Eviteu indiscrecions davant la Nina, sinó, en pocs dies, tota la comunitat educativa estarà assabentada que el seu pare és capaç de menjar-se deu ronyonets en 5 minuts, o que es beu la llet materna de l’Eva amb cola cao.

4) No volem xiruques amb cordons. El velcro és indispensable per respectar l’asiàtica de la mestra. 2) A l’escola no es fan forats a les orelles. Si us plau, que vingui foradada de casa. I posats a demanar, que la tanca sigui segura per tal d’evitar pèrdues.

5

bonVivant


EL CLICK

Un autèntic

angelet

Les primeres fotos de la Nina a casa seva Bombons i cava per la celebració de la seva arribada

E

l mateix dia a la tarda. Ni temps per situar-se que sis dels vuit nous tiets/etes de la Nina ja van voler veure l’angelet a la seva llar. Martínez i Marta ja s’havien escapat a l’hospital per fer un cop d’ull i la resta ho varem fer el mateix dijous 15 de novembre. En Marc, hiperactiu com sempre, ens va ensenyar l’habitació de la nena, una autèntica cucada fet a mida, amb el gust de la familia Alemany-Querol, i que serà perfecte. El de Sant Fost va deixar clar que dominava el tema del canviador i dels bolquers sense

problema i que era tot un hatxa. De moment aquell dia no va haver d’actuar però estem segurs que així serà. Mentre, l’Eva, marcant territori, va vetllar per la nena en tot moment. Qualsevol aproximació d’en Marc era tallada per la fermesa femenina tot deixant clar que ara que són majoria a casa, les dones són les que manen al carrer Balmes (encara que ja ho feia abans). Sense fer soroll, amb tendresa, la Nina ens va rebre amb delicadesa, amb amor i una fragilitat incipient d’una vida que comença i que ens farà les delicies a tots i totes.

6

bonVivant


EL CLICK En Marc agafant la nena, una imatge que no es va poder veure el primer dia de la visita de la colla. El de Sant Fost no va dubtar en gaudir d’un present que en Ricard i la Carmina, sempre detallistes, li van fer arribar als nous pares. Somriures a tort i dret de tots els que vam assistir a veure impacients la cara de la Nina que tots ens hem imaginat en els últims nous mesos. En silenci i amb tendresa va estar la Nina a la primera visita de la colla. Sens dubte vol aprendre abans de liar-la tal com fan habitualment els seus tiets i tietes en els seus encontres.

No falta ni cava ni bombons Tot i ser una escapada quasi d’improvist, Can AlemanyQuerol no va fallar i va estar a l’alçada dels gran moments. El brindis es va fer amb un cava català i amb bombons. En Marc, eufòric per l’experiència, va aprofitar per donar detalls de com va anar la nit de part, el camí cap a la Maternitat al taxi i l’entrada de l’Eva al quiròfan. L’Eva, pendent en tot moment de la Nina, escoltava i feia encisos en petits detalls. Sens dubte uns moments molt especials per celebrar l’històric moment i que esperem repetir en colla moltes vegades

7

bonVivant

lepetitbonvivant1  

lepetitbonvivant1

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you