Page 1

ALBERT

I n h a r m o n i e m e t M e n s e n We r k

Wat drijft mij?

Mensen, Werk, Sport, Avontuur en Muziek

Wie is Albert?

Albert door de ogen van anderen Mijn managementstijl?

De sportcoach

Albert magazine | 1


Albert in kernwoorden Overtuigend Enthousiast

Dynamisch

Ontspannen Harmonieus

Relatiegericht

Contactgegevens: Dit magazine is een eigen uitgave met beperkte oplage. KopiĂŤren mag, maar laat het ons even weten. Mail je naam en adres als je een exemplaar van dit magazine wilt ontvangen of vraag Albert naar de digitale versie van dit magazine

Albert Lubberink, Zilverschoon 13, 7483 BK Haaksbergen

Dit magazine is gemaakt in samenwerking met de Mensiumgroep. Wil jij ook een blad maken? Neem even contact met ons op, wij helpen je graag (s.vandijk@mensiumgroep.nl)

Email: agatlubberink@kpnmail.nl Mobiel: 06-57704503

2 | Albert magazine 2


Beste lezer, De persoon bepaalt de functie, niet andersom. Dit magazine is bedoeld als onderlegger bij mijn CV. Ik wil hiermee bereiken dat u een nog beter beeld krijgt van de persoon Albert Lubberink. Ik ben tot nu toe, zowel privé als in mijn werk, altijd een “zondagskind” geweest. Ben overigens ook op 2e kerstdag geboren. Op het verlies van mijn lieve moeder na heb ik gelukkig nog weinig tegenslagen gehad. Ik ben gelukkig getrouwd, heb een dochter en een zoon die aan het “uitvliegen” zijn, woon in een mooi huis in Haaksbergen en heb altijd leuke en interessante functies gehad. Wat wil je nog meer zou je zo zeggen. In de zomer 2010 heb ik na 25 jaar ambtenaar te zijn geweest bij verschillende gemeenten de keuze gemaakt voor een managementfunctie bij de toen pas gereorganiseerde Sociale Werkvoorzieningen Hameland in de Achterhoek. Een leuke, interessante baan waar ik, zo dacht ik zelf, minimaal 5 jaar lang iets kon betekenen voor de ontwikkeling van mensen met een arbeidshandicap. Echter door forse bezuinigingen op de Sociale Werkvoorzieningen kwam mijn functie te vervallen en was ik de regie over mijn eigen verdere loopbaan even volledig kwijt. Mijn drijfveer is dat ik iets wil betekenen voor mens en de locale maatschappij. Ik wil mijn loopbaan vervolgen in een functie als leidinggevende, projectleider of adviseur bij of voor een gemeentelijke organisatie. Daar ligt mijn passie, kennis en ervaring. Mijn motto daarbij is: In harmonie met Mens en Werk. Ik ben namelijk op mijn best wanneer ik in mijn werk te maken heb met mensen en taken en ze kan stimuleren tot een goede samenwerking. Tenslotte wil ik iedereen danken die heeft meegewerkt aan dit magazine. Met vriendelijke groet,

Albert magazine | 3


Levensloop

Getrouwd met Gerda, mijn rots in de branding 1e baan als zwemonderwijzer in zwembad Lemferdinge te Paterswolde

Afgestudeerd aan de Academie voor Lichamelijke Opvoeding te Groningen. Heb daar veel mensenkennis opgedaan en leren organiseren. Heb geleerd dat wilskracht, discipline en training de sleutel is voor succes. Middelbare School RSG Ter Apel met plezier doorlopen

Beleidsambtenaar Sport en Recreatie gemeente Eelde/Paterswolde

Geboorte van o prachtige doch Annelot die haa “mannetje� staa

V

Geboren op 2e kerstdag 1961

4 | Albert magazine 4

Als dienstplichtig sportinstructeur heb ik ervaren dat mensen met de grootste mond het kleinste hartje hebben.

Verhuisd naar Eelde/Paterswolde


onze hter ar at.

Hogere Bestuursdienst Opleiding afgerond (HBDO)

Mijn volgende avontuur!!

Hoofd Sport en Recreatie gemeente Leusden

Geboorte van Thijs een dromer en levensgenieter

Hoofd Welzijn, Onderwijs en Sport en hoofd Werk en Burgerzaken gemeente Haaksbergen

Clustermanager Sociale Werkvoorziening Hameland in de regio Achterhoek

Verhuisd naar Woudenberg

Bouw 3e huis, een thuis voor het leven?

Het overlijden van mijn moeder was voor mij als enig kind een zwaar verlies. Gelukkig is ze nog altijd bij mij.

Albert magazine | 5


Levensloop uitgelicht... Beleidsmedewerker Sport en Recreatie Eelde - Paterswolde Omdat ik, als docent Lichamelijke Opvoeding, de taal van de sportverenigingen sprak heb ik in de functie van beleidsmedewerker Sport en Recreatie bij de gemeente Eelde-Paterswolde veel voor de verenigingen kunnen betekenen. Ik voelde mij echt de schakel tussen de locale sport en de politiek. Ik ben de gemeente Eelde-Paterswolde nog steeds dankbaar dat ik daar het mooie vak van gemeenteambtenaar heb mogen leren.

Hoofd afdeling Sport en Recreatie Leusden In mijn functie van hoofd van de afdeling Sport en Recreatie bij de gemeente Leusden is het mij gelukt om samen met mijn collega’s een prima verstandhouding op te bouwen met de locale sport (verenigingen). Dit heeft geresulteerd in een breed gedragen sportnota. Het mooiste compliment kreeg ik van een voorzitter van een sportvereniging: “Albert is een voorbeeld voor vele ambtenaren. Hij is eerlijk, duidelijk en is er altijd als je hem nodig hebt”.

6 | Albert magazine 6


Hoofd Welzijn, Onderwijs en Sport Haaksbergen

Hoofd Werk en Burgerzaken Haaksbergen Ik had niet gedacht dat de functie van

Na 12 jaar gewerkt te hebben binnen

afdelingshoofd Werk en Burgerzaken

de sportsector wilde ik mijn horizon

zo leuk was. In nauw overleg met de

verbreden.

medewerkers heb ik de voormalige

Als hoofd Welzijn, Onderwijs en Sport

afdelingen Burgerzaken en Sociale

bij de gemeente Haaksbergen heb

zaken samengesmeed tot een goed

ik een zeer boeiende en dynamisch

georganiseerde Publieksafdeling waar

tijd gehad met leuke en gedreven

de medewerkers het prima naar hun

collega’s.

zin hadden.

Door mijn mens- en resultaatgerichte en gestructureerde wijze van leidinggeven heb ik vertrouwen en rust gebracht op de afdeling waardoor medewerkers “lekker” konden werken.

Clustermanager Hameland Bij de Sociale Werkvoorziening Hameland heb ik als clustermanager Groepsdetachering vooral commerciële en bedrijfsmatige kennis en ervaring opgedaan. De aansturing van “mijn” teamleiders moest ik op afstand doen. Een nieuwe dimensie van leidinggeven die ik erg leuk vond. Ik voelde me daar als mensen mens ontzettend thuis en heb ervaren dat ieder mens op zijn niveau in staat is een toegevoegde waarde te leveren aan de maatschappij en dat mensen bijzonder veerkrachtig zijn. Als gevolg van rijksbezuinigingen moest er bij Hameland fors bezuinigd worden. Ruim 1/3 van de medewerkers moest vertrekken. Helaas kwam ook mijn functie te vervallen. Een enorme teleurstelling voor mij. Ik voelde me aan de kant gezet en overbodig.

Mijn hart ligt bij de locale maatschappelijke samenleving en daar wil ik graag iets voor betekenen. Ik heb mijn pijlen gericht op een functie als leidinggevende, projectleider of adviseur binnen het gemeentelijke Sociale Domein.

Albert magazine | 7


Een indruk van mij...

8 | Albert magazine 8


Het gaat me om de mensen…

Ik wil graag iets betekenen voor mensen en voor de locale maatschappij. Mijn adagium is dat ik zo lang mogelijk die baan wil hebben waarin ik al mijn ambities en energie kwijt kan. Het belangrijkste in mijn werk zijn de mensen omdat zij uiteindelijk de taken moeten verrichten. Ik ben er dan ook van overtuigd dat mensen de organisatie maken of breken. Een goed management (leidinggevende) die zijn mensen serieus neemt, ondersteunt, faciliteert, coacht en de spiegel voorhoudt zal respect afdwingen bij de medewerkers en zal succesvol zijn.

Mijn stijl: Sportcoach

Mijn rol heb ik altijd gezien als coach van een sportteam: stel een doel, zet mensen op de goede positie, stimuleer de samenwerking, zorg voor een goede onderlinge communicatie, wissel mensen als ze niet goed functioneren en zorg voor een goede werksfeer. Onder coachen versta ik overigens: aandacht voor de mens en zijn werk. duidelijk zijn, consequent handelen, medewerkers positief stimuleren en indien nodig confronteren.

Relax…

Omdat ik veel tijd en energie stop in mijn werk is relaxen voor mij ook erg belangrijk. Ik sport daarom regelmatig, maak muziek, tuinier graag en ga er regelmatig samen met mijn vrouw en kinderen op uit voor een korte of lange vakantie waarbij skiën wel tot een van mijn favoriete vakanties behoort. Tijdens het hardlopen kan ik heel goed de problemen die ik in mijn werk tegen kom op een rijtje zetten en oplossen. Tijdens het muziek maken moet ik mij zodanig concentreren dat ik alles om mij heen vergeet. Dit gebeurt trouwens ook als ik aan het tuinieren ben. Ik kan hierbij vooral genieten van de details in de muziek (een bepaalde noot, swing of akkoord) of in de tuin (een gemaaid gazon). Ik ben verder een avontuurlijk mens. In mijn werk ben ik redelijk gestructureerd maar vakanties bijvoorbeeld worden nooit van te voren gepland. Zodra ik vakantie heb doe ik mijn horloge af, mijn korte broek aan en gaan we op pad. We zien wel waar we uitkomen. Een heerlijk gevoel.

Emotie…

Ook ben ik een emotioneel mens. Ik voel bepaalde sferen en spanningen zowel in als buiten mijn werk feilloos aan. Dit komt mij soms goed van pas omdat ik vaak de vinger op de zere plek kan leggen en zaken bespreekbaar kan maken die anders onder tafel blijven. Ik ben enorm geboeid door films en boeken die een bepaalde sfeer met zich meebrengen. Ik hou vooral van Engelse detectives (Inspector Morse). Het boek Tonio van A.F.Th. van der Heijden heeft een enorme indruk op mij gemaakt. De wijze waarop hij het verwerkingsproces van het verlies van zijn zoon beschrijft heeft mij zeer aangegrepen..

Albert magazine | 9


Albert door de ogen van anderen In mijn functie, als beleidsmedewerker Zorg, Werk en Inkomen (tot 2011), bij de gemeente Haaksbergen is Albert Lubberink mijn leidinggevende geweest. Ik heb destijds intensief met hem samengewerkt en heb ik hem dus goed leren kennen. In zijn werk als manager is Albert energiek, daadkrachtig en besluitvaardig. Zijn enige valkuil is, dat hij wel eens te snel wil besluiten en daarmee risico’s niet uit de weg gaat. Voor Albert geldt “afspraak is afspraak” en dat geldt niet alleen voor z’n medewerkers, maar ook voor hemzelf. Als persoon heb ik hem leren kennen als iemand die je kunt vertrouwen. Hij is eerlijk, oprecht en direct, maar vooral ook iemand met een oprechte belangstelling voor zijn medewerkers. Toen Albert mij vroeg om een kort stukje over hem op te schrijven, heb ik daarover dan ook geen seconde hoeven twijfelen. Ik kan hem alleen maar van harte ondersteunen in zijn zoektocht naar een passende nieuwe uitdaging. Gerald Hoogeveen, oud medewerker afd. Werk en Burgerzaken gemeente Haaksbergen

Henry Wullink,

Ik zie Albert gemiddeld twee keer per week. Hij is namelijk trompettist bij twee orkesten waar ik dirigent van ben: de Haaksbergse Harmonie en the Big Fun Showband. Ik ken Albert als een aimabele, vriendelijke man die nooit te beroerd is om ook buiten de muziek om een stapje extra te zetten voor de vereniging. Hij zit dan ook altijd wel bij één van beide verenigingen in het bestuur. Die betrokkenheid bij de dagelijkse gang van zaken vormt volgens mij een belangrijke karaktertrek van Albert. Vanuit zijn verantwoordelijkheidsgevoel gaat hij aan de slag, en dan krijgt hij op vriendelijke toon meestal veel voor elkaar. Ik weet niet of u werkgever bent, maar als ik werkgever was dan nam ik hem onmiddellijk in dienst. Hugo Masselink, dirigent Haaksbergse Harmonie en Big Fun Show Band.

Ik ken Albert privé als vriend en buur(t)man, maar ook zakelijk in samenwerking binnen de sociale werkvoorziening Hameland. De belangrijkste kernkwaliteit van Albert is zijn manier van communiceren. Hij wekt vertrouwen en rust in een gesprek. Vanuit die vertrouwensband stuurt hij mensen en processen. In goede en slechte tijden, altijd en volop aandacht voor de menskant. Mensen die onder Albert gewerkt hebben zijn lovend over zijn stijl van communiceren en leidinggeven; citaat: “nooit eerder had ik zo’n fijne leidinggevende”. Huub Hodes, bedrijfsfysiotherapeut, vriend

Ruim 2 jaar heb ik gewerkt onder de bezielende leiding van Albert, richting en het doel aangevend en je de vrijheid laten hoe die kant op te komen. Albert is altijd op zoek naar de juiste consensus voor alle betrokkenen zodat er geen mensen beschadigd worden, hij beschikt over de juiste diplomatie. Zijn manier van werken neemt weerstand weg en geeft daardoor resultaten binnen een organisatie. Een van zijn hobby’s, muziek maken, vind je terug in zijn werk want hij weet de passende harmonie te vinden! Hans Harmsen, teamleider bij Hameland

10 | Albert magazine 10

Huub Hodes


“Albert is een man met hart voor de zaak. Hij legt de nadruk op een open communicatie en informeert zijn omgeving regelmatig over de voortgang van processen. Hij is zeer toegankelijk en heeft respect voor andermans mening. Is in staat de focus vast te houden als dit van hem wordt verwacht. In de Sociale Werkvoorziening heeft hij getracht alle belangen te behartigen en telkens een juiste afweging te maken. Hij is hier in mijn optiek goed in geslaagd. Henry Wullink, Algemeen directeur Hameland

Mijn beeld van Albert Lubberink Ruim 13 jaar geleden begon ik in de gemeente Haaksbergen als afdelingshoofd van de afdeling Burgerzaken. Ik was erg aangenaam verrast om daar een oud studiegenoot van de Academie Lichamelijke Opvoeding in Groningen aan te treffen in de persoon van Albert Lubberink, mijn collega afdelingshoofd van de toenmalige afdeling Welzijn. Ik heb Albert in de jaren in de gemeente Haaksbergen leren kennen als een warm mens en een fijne collega. In zijn stijl van leidinggeven staat de mens absoluut centraal. Daarnaast staan ook de uit te voeren taken centraal want de opgedragen taken moeten wel binnen de afgesproken termijnen geklaard worden. Daar staat hij voor. Afspraak is afspraak is een uitdrukking die door Albert zelf bedacht zou kunnen zijn. Je zult hem nooit betrappen op het niet of niet tijdig nakomen van een afspraak. Albert is nu een paar jaar weg uit onze organisatie maar er wordt nog regelmatig met respect over hem gesproken. Dat zegt veel over wie hij was als collega, als leidinggevende maar ook als mens. Enkele korte typeringen om Albert te schetsen: Warm, mens, sociaal, integer, loyaal, vasthoudend, vinger aan de pols houdend, resultaatgericht. Fons Vreeswijk, oud collega afd.hoofd gemeente Haaksbergen

Mijn vader is als “hoofd” van de familie een sociale, zorgzame vader waar je altijd op kunt rekenen. Hij is een persoon die “mensgevoelig” is en bij het werken en omgaan met mensen voelt hij zich het meest op zijn gemak. Daarnaast is hij een leider en een coach. Hij zal altijd zijn uiterste best doen om personen te motiveren of om een bepaalde koers uit te stippelen. Verder is hij een persoon die niet bang is voor veranderingen en hij kan hier dan ook op een zeer doeltreffende manier mee omgaan. Je dochter Annelot

Albert magazine | 11


Op w e g na a r e en nieuwe be s t e mming.. . !

12 | Albert magazine 12

Magazine Albert Lubberink  

Een beeld van mij.

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you