Page 1

SETMANA EUROPEA A GAVÀ del dimecres 9 al divendres 18 de maig. Joventut Socialista de Gavà

_________________________________ · Perquè una setmana europea? Estem immersos en una de les pitjors crisi econòmica i social que es recorden. Les mesures aplicades pels Governs nacionals que, en part, provenen de la Unió Europea i d'altres Institucions internacionals, estan desprestigiant Europa i tot el que s'havia aconseguit durant més de 50 anys d'Integració Europea. Estem en un punt en el que podem avançar o podem retrocedir. Europa es millorable, como tot. Però no podem resignar-nos a acceptar aquelles veus que criden a l'extinció de la UE o sortida del Euro. Europa no només es economia. I cal que ho expliquem. Que ho fem entendre. Que hem avançat gràcies a la solidaritat europea. Que Europa ens ha aportat nous valors. Que es la garantia del futur. Que Europa ha garantit pau, estabilitat. Que Europa fomenta i protegeix els drets humans, medi ambient. Necessitem més Europa. Tornar a recuperar l'europeisme perdut. Tornar a recuperar els valors perduts. Lluitar per aconseguir una Europa social i federal. Ens uneixen més coses que les que ens separen. Units en la diversitat. “Hem fet Europa, ara toca fer els europeus.” · Qui recolza la Setmana? Hem aconseguit el recolzament de la Fundació Catalunya Europa i el suport material de la Representació de la Comissió Europea a Barcelona. També el PSC Gavà i la JSC Baix Llobregat ens ha donat el seu suport. La Sectorial Europa del PSC juntament amb la Fundació Rafael Campalans ens ha ajudat enormement. "No hi haurà pau a Europa, si els Estats es reconstrueixen sobre una base de sobirania nacional.” · Què volem aconseguir amb la Setmana Europea? Volem retornar l'esperit europeu als carrers. Volem que es parli d'Europa. Volem que es debati sobre Europa. Que es sàpiga què fa i què no fa Europa. Volem informar. Volem debatre i opinar. Però, sobretot, volem transmetre el nostre optimisme i la convicció que no hi ha més futur sense una Europa forta i unida. “Europa està buscant; sap que té en les seves mans el seu propi futur.” _________________________________

Setmana Europea a Gavà - Joventut Socialista de Gavà

1


ACTIVITATS PROGRAMADES: -------------------------------DILLUNS 23 d'Abril, Sant Jordi. 1. Repartiment d'informació sobre la Unió Europea. Lloc: Rambla/Illa de Gavà. Activitat: hissada de la bandera amb tots els grups polítics i la Coral Sellarès. (Aquesta activitat no estava prevista. Finalment es van repartir més de 200 llibrets i papers informatius: 12 lliçons sobre Europa, Explorem Europa, El funcionament de la UE i Iniciativa Ciutadana Europea.) -------------------------------DIMECRES 9 de maig, Dia d'Europa. 1. Hissada de la Bandera europea a l'Ajuntament de Gavà. Lloc: Ajuntament de Gavà (al matí). Activitat: Per primera vegada l'Ajuntament realitzarà un acte institucional consistent en la hissada de la bandera, l'himne i un manifest amb tots els grups polítics. Hi haurà taula d'informació europea. DIVENDRES 11 de maig a les 19h. 2. Debat amb la JSC Baix Llobregat i ciutadania. Lloc: Casal St. Jordi de Gavà (Rambla Joaquim Vayreda,31) Ponent: Javier López- 1er Secretari Joventut Socialista de Catalunya. Temàtica: El futur de la UE. Cap els Estats Units d'Europa? Està Europa en crisi? És Europa més que economia?... Hi haurà beguda i pica-pica. DIVENDRES 18 de maig a les 19h. 3. Debat amb el PSC Gavà i ciutadania. Lloc: Seu PSC/JSC Gavà (C/Lluis Borrassà 14) Ponent: Raimon Obiols- Eurodiputat del PSC al Parlament Europeu. Temàtica: El futur de la UE. Cap els Estats Units d'Europa? Com es viu la crisis des de el Parlament? Es el Parlament democràtic?... Hi haurà beguda i pica-pica.

Setmana Europea a Gavà - Joventut Socialista de Gavà

2


DIMECRES 9, DILLUNS 14, DIMARTS 15 i DIMECRES 16 4. Taules d'informació i repartiment de material a Gavà. Lloc: Dimecres 9: Plaça Balmes de 16h a 20h i matins. Dilluns 14: Rambla/Illa de 17h a 20h. Dimarts 15: Safa de 10h a 14h. Dimecres 16: Pagesia de 16h a 20h.

ALTRES ACTIVITATS: 5. Conferències Erasmus i repartiment de material UE als Instituts Públics de Gavà. Lloc: IES Bruguers i IES Calamot. Ponents: gavanencs erasmus o ex-erasmus. Data: al maig, encara per confirmar dates amb els Instituts. 6. Instal·lació d'una biblioteca sobre la Unió Europea a la Seu del PSC/JSC Gavà. Lloc: Seu PSC/JSC Gavà. Data: Divendres 18 de maig, abans de la ponència. 7. Sol·licitud a l'Ajuntament per realitzar un curs sobre la UE i activitats escolars. S'ha sol·licitat a l'Ajuntament la realització d'un curs institucional sobre la UE de cara a l'any vinent, així com la realització d'una 'setmana europea' a les escoles i instituts de Gavà pels anys vinents. 8. Sol·licitud a l'Ajuntament perquè s'adhereixi al CCME. S'ha sol·licitat a l'Ajuntament l'adhesió formal del Ajuntament com Institució al Consell Català del Moviment Europeu així com la seva adhesió a la Declaració del Dia d'Europa del mateix Consell. 9. Informació a les Biblioteques de Gavà. Lloc: Biblioteca Mariam Colomé i Josep Soler i Vidal. Data: del 9 al 18 de maig ambdues biblioteques disposaran de material UE gratuït.

JOVENTUT SOCIALISTA DE GAVÀ SETMANA EUROPEA A GAVÀ del dimecres 9 al divendres 18 de maig.

Setmana Europea a Gavà - Joventut Socialista de Gavà

3

setmana-europea-a-gava-1  

· Què volem aconseguir amb la Setmana Europea? Volem retornar l'esperit europeu als carrers. Volem que es parli d'Europa. Volem que es debat...

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you