Issuu on Google+

SETMANA EUROPEA A GAVÀ del dimecres 9 al divendres 18 de maig. Joventut Socialista de Gavà

_________________________________ · Perquè una setmana europea? Estem immersos en una de les pitjors crisi econòmica i social que es recorden. Les mesures aplicades pels Governs nacionals que, en part, provenen de la Unió Europea i d'altres Institucions internacionals, estan desprestigiant Europa i tot el que s'havia aconseguit durant més de 50 anys d'Integració Europea. Estem en un punt en el que podem avançar o podem retrocedir. Europa es millorable, como tot. Però no podem resignar-nos a acceptar aquelles veus que criden a l'extinció de la UE o sortida del Euro. Europa no només es economia. I cal que ho expliquem. Que ho fem entendre. Que hem avançat gràcies a la solidaritat europea. Que Europa ens ha aportat nous valors. Que es la garantia del futur. Que Europa ha garantit pau, estabilitat. Que Europa fomenta i protegeix els drets humans, medi ambient. Necessitem més Europa. Tornar a recuperar l'europeisme perdut. Tornar a recuperar els valors perduts. Lluitar per aconseguir una Europa social i federal. Ens uneixen més coses que les que ens separen. Units en la diversitat. “Hem fet Europa, ara toca fer els europeus.” · Qui recolza la Setmana? Hem aconseguit el recolzament de la Fundació Catalunya Europa i el suport material de la Representació de la Comissió Europea a Barcelona. També el PSC Gavà i la JSC Baix Llobregat ens ha donat el seu suport. La Sectorial Europa del PSC juntament amb la Fundació Rafael Campalans ens ha ajudat enormement. "No hi haurà pau a Europa, si els Estats es reconstrueixen sobre una base de sobirania nacional.” · Què volem aconseguir amb la Setmana Europea? Volem retornar l'esperit europeu als carrers. Volem que es parli d'Europa. Volem que es debati sobre Europa. Que es sàpiga què fa i què no fa Europa. Volem informar. Volem debatre i opinar. Però, sobretot, volem transmetre el nostre optimisme i la convicció que no hi ha més futur sense una Europa forta i unida. “Europa està buscant; sap que té en les seves mans el seu propi futur.” _________________________________

Setmana Europea a Gavà - Joventut Socialista de Gavà

1


ACTIVITATS PROGRAMADES: -------------------------------DILLUNS 23 d'Abril, Sant Jordi. 1. Repartiment d'informació sobre la Unió Europea. Lloc: Rambla/Illa de Gavà. Activitat: hissada de la bandera amb tots els grups polítics i la Coral Sellarès. (Aquesta activitat no estava prevista. Finalment es van repartir més de 200 llibrets i papers informatius: 12 lliçons sobre Europa, Explorem Europa, El funcionament de la UE i Iniciativa Ciutadana Europea.) -------------------------------DIMECRES 9 de maig, Dia d'Europa. 1. Hissada de la Bandera europea a l'Ajuntament de Gavà. Lloc: Ajuntament de Gavà (al matí). Activitat: Per primera vegada l'Ajuntament realitzarà un acte institucional consistent en la hissada de la bandera, l'himne i un manifest amb tots els grups polítics. Hi haurà taula d'informació europea. DIVENDRES 11 de maig a les 19h. 2. Debat amb la JSC Baix Llobregat i ciutadania. Lloc: Casal St. Jordi de Gavà (Rambla Joaquim Vayreda,31) Ponent: Javier López- 1er Secretari Joventut Socialista de Catalunya. Temàtica: El futur de la UE. Cap els Estats Units d'Europa? Està Europa en crisi? És Europa més que economia?... Hi haurà beguda i pica-pica. DIVENDRES 18 de maig a les 19h. 3. Debat amb el PSC Gavà i ciutadania. Lloc: Seu PSC/JSC Gavà (C/Lluis Borrassà 14) Ponent: Raimon Obiols- Eurodiputat del PSC al Parlament Europeu. Temàtica: El futur de la UE. Cap els Estats Units d'Europa? Com es viu la crisis des de el Parlament? Es el Parlament democràtic?... Hi haurà beguda i pica-pica.

Setmana Europea a Gavà - Joventut Socialista de Gavà

2


DIMECRES 9, DILLUNS 14, DIMARTS 15 i DIMECRES 16 4. Taules d'informació i repartiment de material a Gavà. Lloc: Dimecres 9: Plaça Balmes de 16h a 20h i matins. Dilluns 14: Rambla/Illa de 17h a 20h. Dimarts 15: Safa de 10h a 14h. Dimecres 16: Pagesia de 16h a 20h.

ALTRES ACTIVITATS: 5. Conferències Erasmus i repartiment de material UE als Instituts Públics de Gavà. Lloc: IES Bruguers i IES Calamot. Ponents: gavanencs erasmus o ex-erasmus. Data: al maig, encara per confirmar dates amb els Instituts. 6. Instal·lació d'una biblioteca sobre la Unió Europea a la Seu del PSC/JSC Gavà. Lloc: Seu PSC/JSC Gavà. Data: Divendres 18 de maig, abans de la ponència. 7. Sol·licitud a l'Ajuntament per realitzar un curs sobre la UE i activitats escolars. S'ha sol·licitat a l'Ajuntament la realització d'un curs institucional sobre la UE de cara a l'any vinent, així com la realització d'una 'setmana europea' a les escoles i instituts de Gavà pels anys vinents. 8. Sol·licitud a l'Ajuntament perquè s'adhereixi al CCME. S'ha sol·licitat a l'Ajuntament l'adhesió formal del Ajuntament com Institució al Consell Català del Moviment Europeu així com la seva adhesió a la Declaració del Dia d'Europa del mateix Consell. 9. Informació a les Biblioteques de Gavà. Lloc: Biblioteca Mariam Colomé i Josep Soler i Vidal. Data: del 9 al 18 de maig ambdues biblioteques disposaran de material UE gratuït.

JOVENTUT SOCIALISTA DE GAVÀ SETMANA EUROPEA A GAVÀ del dimecres 9 al divendres 18 de maig.

Setmana Europea a Gavà - Joventut Socialista de Gavà

3


setmana-europea-a-gava-1