Om Albatros FI

Page 1

© A l b a t r o s 2 019

Matkusta – ajatuksella ja sydämellä


Albatros Travelin perusti vuonna 1986 biologi, tutkimusmatkojen vetäjä ja kirjailija Søren Rasmussen, joka yhä toimii yrityksessä aktiivisesti.

Olipa kerran …nuori biologi, joka haaveili tutkijan urasta. Eräänä päivänä hän matkusti Afrikkaan ja löysi sieltä todellisia seikkailuja, upeita eläimiä, ainutlaatuisia kulttuureja ja kauniita maisemia. Nuori biologi menetti sydämensä Afrikalle, ja hänen elämänsä suunta muuttui lopullisesti.

Joitakin vuosikymmeniä myöhemmin valkoinen tutkijantakki on vaihtunut matkalaukkuun, safariyrityksiin ja matkatoimistoon. Afrikan-seikkailujen jälkeen seurasi laaja kirjo kulttuurimatkoja, tutkimusristeilyjä sekä Arktikselle että Antarktikselle sekä maratonmatkoja. Yrityksen perustamisesta lähtien Søren

Rasmussen on pitänyt tärkeänä sitä, että kaikki tehdään alusta asti hyvin perusteellisesti. Se on vaikuttanut mm. siihen, että Albatros Travel pystyy tänä päivänä kontrolloimaan laajasti matkojensa laatua esim. sitä kautta, että se omistaa joukon hotelleja, safarileirejä, bussiyhtiöitä ja risteilyaluksia.


Perheyritys

Albatros Søren Rasmussenin ja hänen vaimonsa Beritin lapset ovat ”syntyneet matkalaukussa” ja he ovat imeneet jo äidinmaidossa luonnollisen kiinnostuksen seikkailuja ja matkoja kohtaan. Albatros Travel onkin nykyään tanskalainen perheyritys, jossa lapset, lasten puolisot ja Sørenin veljet työskentelevät.

BERIT WILLUMSGAARD

CÆCILIE WILLUMSGAARD

RASMUS WILLUMSGAARD

JENS HØYER RASMUSSEN

Maantieteilijä, naimisissa Søren Rasmussenin kanssa, hallinnollinen johtaja, joka vastaa Albatros Travelin Pohjoismaiden toiminnoista.

Beritin ja Sørenin tytär, biologi ja vastuussa yrityksen kaikista yhteiskuntavastuuseen (CSR) liittyvistä ohjelmista.

Beritin ja Sørenin poika, tietokonevelho, joka vastaa yrityksen tietotekniikasta.

Historioitsija, naimisissa Cæcilien kanssa, myynti- ja markkinointijohtaja.


Albatros Travelilla on yli tuhat työntekijää ympäri maapalloa. Pääkonttori sijaitsee Kööpenhaminassa. Siellä työskentelee lähes 200 työntekijää.

Albatrosin toimisto Etelä-Afrikassa

Albatrosin toimisto Itä-Afrikassa


Kirjallisuutta SØREN RASMUSSEN on yhdistänyt biologin taustansa ja monien vuosien kokemuksen tutkimusmatkojen vetäjänä kirjoittamalla kirjoja ihmisen suhteesta luontoon. Mennesket i naturen – Naturen i mennesket (Ihminen luonnossa – Luonto ihmisessä) Luonto selviää ilman meitä, mutta me emme selviä ilman luontoa. Me ihmiset olemme olleet taipuvaisia näkemään itsemme luonnosta riippumattomina. Onko jako ihmisen ja luonnon välillä kuitenkaan niin selkeä? Olemme kiinteästi yhteydessä organismeihin, jotka elävät meissä, ympärillämme ja kommunikoivat keskenään ja kehomme soluissa – täysin meistä riippumatta.

Østen for solen – Rejser i tiden (Auringosta itään – Matkoja ajassa) Søren Rasmussen vierailee uusissa ja vanhoissa sivilisaatioissa, tulkiten sivilisaation käsitettä. Aivan yksiselitteistä se ei ole, sillä sivilisaatio on paljon muutakin kuin menestystä ja hyvinvointia.

Den Største Safari (Suuri Safari) Alussa oli Afrikka – kertomuksia elämän kehittymisestä afrikkalaisen luonnon ja ihmisten näkökulmasta.

Polarhåndbogen (Pohjoinen käsikirja) Runsaasti kuvitettu käsikirja niille, jotka aikovat matkustaa risteillen Grönlantiin, Svalbardiin, Arktikselle tai Antarktiselle. Kirja antaa lyhyen katsauksen kunkin alueen geografiasta, historiasta, ilmastosta, meriolosuhteista ja ekosysteemistä niin maalla kuin merellä.

Kirjat on kirjoitettu tanskaksi. Pohjoinen käsikirja on saatavilla myös englanniksi.


Albatros

Afrikassa


KHOKA MOYA MANTOBENI ZEBRA LODGE

“Kolmea parasta leiriämme Mantobenia, Khoka Moyaa & Ranger Campiä kutsumme myös nimellä Honeyguide Camps. Nimi viittaa pieneen tikkalintuihin kuuluvaan hunajaopas-lintuun, joka johdattaa ihmisen mehiläispesälle. Ihmisen rikottua pesän ja kerättyä hunajan lintu syö pesästä mehiläisvahan ja toukat. Pyrimme luomaan autenttisen safarielämyksen ajalta ennen matkailijoiden saapumista savanneille. Emme ole valojen, liikenteen jyrinän ja asfalttiteiden ympäröimiä, vaan nautimme luonnosta ja terassimme edustalla liikuskelevien norsujen äänistä. Lyhyesti sanottuna asumme keskellä savannia niin kutsuttujen ”Big Fiven” eli leijonien, norsujen, leopardien, sarvikuonojen ja puhvelien joukossa.

RANGER CAMP

Afrikka oli ensimmäinen manner, jonne Albatros Travel sai vahvan jalansijan. Omia safaritoimistoja sekä safariajoneuvoja oli Tansaniassa, Keniassa, Etelä-Afrikassa, Namibiassa ja aiemmin myös Zimbabwessa. Myöhemmin yritys osti ja perusti joukon safarileirejä ja hotelleja erityisesti EteläAfrikkaan. Søren Rasmussen kertoo:


Great Wall

Marathon Vuonna 1998 Albatros Travel kehitti juoksutapahtuman Kiinan muurille. The Great Wall Marathon järjestetään vuosittain, ja juoksijat kaikkialta maailmasta saavat tilaisuuden koetella voimiaan tämän ei niin kevyen haasteen parissa. Tapahtuma on kehitetty toisen Albatros Travelin konseptin, seikkailumaratonin, pohjalta. Pääperiaate näissä juoksutapahtumissa on, että reitin tulee olla vaikuttava ja juoksun haastavampi kuin perinteinen maraton. Mukana on aina oma tiimi, joka huolehtii juoksijoiden turvallisuudesta ja terveydestä sekä siitä, että juoksijoiden energiavarastot pysyvät täynnä. Juoksun jälkeen järjestetään aina yhteiset pastabileet ja gaala.

albatros-adventure-marathons.com

Järjestämme myös Big Five Marathonin leijonien ja norsujen keskellä EteläAfrikassa, Polar Circle Marathonin Grönlannin mannerjäätiköllä, Petra Marathonin Jordanian upealla temppelialueella sekä Bagan Marathonin Burman ainutlaatuisessa temppelilaaksossa. Uusia juoksutapahtumia on tulossa!


Albatros

Expeditions albatros-expeditions.com

Olemme järjestäneet tutkimusmatkaristeilyjä Antarktikselle, Grönlantiin, Huippuvuorille ja Islantiin vuodesta 1995. Rasmus Willumsgaard kertoo: ”Nykyään tutkimusalus Ocean Atlantic on käytössä läpi vuoden: lokakuusta maaliskuuhun Antarktiksella ja toukokuusta lokakuuhun Arktiksella. Alukseen mahtuu 200 matkustajaa, tilavia ulkohyttejä on 100. Palvelu on korkeatasoista. Tutkimusmatkaristeily eroaa perinteisestä risteilystä: Alukset ovat yleensä pienempiä ja niihin mahtuu vähemmän matkustajia. Maihinnousu tapahtuu monesti kumiveneillä ja paikoissa, jotka ovat muutoin luoksepääsemättömissä.”

Monet risteilyt myydään yhdysvaltalaisille, kiinalaisille ja australialaisille matkatoimistoille, osa on puolestaan kansainvälisiä tai pohjoismaisia matkoja, joihin sisältyy lentomatka sekä mahdollisia lisäaktiviteetteja ja hotelliyöpymisiä. Aluksella mukana olevat matkanjohtajat muodostavat ns. tutkimusmatkatiimin. Tiimin jäsenet edustavat monia kansallisuuksia vahvalla pohjoismaalaisella painotuksella. Vuonna 2020 laivasto vahvistuu vasta valmistuneella viiden tähden superaluksella Ocean Victorylla.


SEA ENDURANCE

OCEAN VICTORY SEA ENDURANCE OCEAN VICTORY JA ZODIAC-KUMIVENE


OCEAN ATLANTIC

OCEAN ATLANTIC

OCEAN ATLANTIC


Albatros

Grönlannissa

HOTEL HVIDE FALK

Viimeisten 25 vuoden aikana Albatros Travel on vakiinnuttanut asemaansa Kangerlussuaqissa ja Ilulissatissa omilla risteilyaluksilla, paikallistoimistolla, hotellilla, ravintolalla ja tutkimusajoneuvoilla. Ilulissatissa omistamme myös Hotel Hvide Falkin. Olemme

kehittäneet joukon erikoistuotteita, kuten yöpymisen mannerjäätiköllä ja maratontapahtuman Grönlannin lakijäätiköllä. Tänä vuonna on suunnitteilla ylellinen yöpymismahdollisuus luonnon rauhassa.


Kulttuurimatkat suomalaisen matkanjohtajan

mukana

Matkanjohtaja Kikuyu-alkuperäisheimon luona Keniassa

Kolme matkanjohtajaa työtehtävissä Grönlannissa

Albatros Travel on järjestänyt vuosien varrella monenlaisia kulttuurimatkoja maapallon joka kolkkaan: Yhdysvaltoihin, Kanadaan, Meksikoon ja Väli-Amerikkaan, Etelä-Amerikkaan (mukaan lukien Galapagossaaret ja Pääsiäissaaret), Afrikkaan (mukaan lukien Mauritius ja Seychellit), Keski-Aasiaan, Kaukoitään, Tyynellemerelle (mukaan lukien UusiSeelanti ja Australia), Eurooppaan ja Venäjälle. Albatros Travel on kehittänyt uusia konsepteja, kuten yksilöllisen matkan, pitkät kulttuurimatkat ja tutkimusmatkaristeilyn.

”Meillä on käytetty paljon voimavaroja juuri oikeiden, osaavien matkanjohtajien etsimiseen, kouluttamiseen ja sitouttamiseen. Heillä on hallussa harvinainen yhdistelmä tietoa, kertojan lahjoja ja sosiaalista älykkyyttä.”

Kierto- ja kulttuurimatkoilla matkan tärkein elementti on matkanjohtaja. Berit kertoo:

”Asiakkaat pääsevät vaikuttamaan suuresti matkoihimme täyttämällä palautekaavakkeen, jonka puitteissa kaikki matkat arvioidaan neutraalisti. Koko palauteprosessi tapahtuu täysin meistä riippumattomasti, ja palautteita tutkitaan toimistolla perusteellisesti. Mikä ei toimi, sen poistamme, ja hyviä juttuja parannamme entisestään.”


Corporate Social Responsibility Matkusta vastuullisesti – ajatuksella ja sydämellä

CÆCILIE KERTOO ”Albatros Travel on aina keskittynyt kestävään ja vastuulliseen matkailuun. Jo vuoden 1990 paikkeilla teimme kokeiluja kestävän matkailun saralla, vaikkemme oikein tienneet, mitä se pitää sisällään. Saimme itse määritellä kestävän matkailun, mikä johti siihen, että pikkuhiljaa siirsimme painopisteen perinteisestä luonnonsuojelusta toimintaan matkakohteissa. Olemme ymmärtäneet, että taistelut kannattaa valita huolella, ja kaikkeen emme voi vaikuttaa. Tästä syystä valitsemme yleensä konkreettisten projektien tukemisen. Kyse voi olla maalaiskylän koulusta tai kaivosta tai instituutiosta, jolla on tärkeä merkitys suhteessa matkoihimme. Vuonna 2007 rakensimme maailman ensimmäisen hiilidioksidineutraalin lodgen Afrikkaan. Siellä toimii myös ravintola- ja opaskoulu, ja paikallisväestö on täysillä mukana toiminnassa. Projektimme ansiosta meidät asetettiin ehdolle Al Goren ilmasto- ja ympäristöpalkinnon saajaksi. Projektista hankittua kokemusta hyödynnämme muuttaessamme omistamiamme hotelleja ja tutkimusaluksia ympäristöystävällisempään suuntaan. Kaksi kertaa olemme saaneet Tanskan matkailutoimittajien vuosittain jaettavan palkinnon toiminnastamme ympäristön hyväksi. Monen vuoden ajan emme halunneet käyttää CSR-työtämme osana markkinointia, nyt kerromme projekteista mm. kotisivuillamme.”


Cæcilie rangerkoulutuksessa

Asenteesta tekoihin KARM MARG on järjestö, joka ylläpitää lastenkotia Faridabadissa Delhin ulkopuolella. Lastenkodissa asuu 60 noin 4–18-vuotiasta lasta. Karm Marg merkitsee ”toiminnan tietä” ja järjestö korostaa lasten itsenäistymisen tärkeyttä. Tuemme toimintaa mm. ostamalla nuorten ja noin 100 paikallisen naisen yhdessä, kierrätysmateriaalista valmistamia kangaspusseja Intian-matkojen asiakkaillemme. WELVERDIEND on pieni maalaiskylä lähellä Albatros Travelin kahta safarileiriä Khoka Moyaa ja Mantobeniä. Teemme tiivistä yhteistyötä kylän kanssa: monet leirin työntekijöistä asuvat kylässä, ja kylän kouluihin on hankittu useita kertoja kirjoja ja elektronisia opetusvälineitä. Albatros Travel on myös rakennuttanut yhteen kylän yhteensä kuudesta koulusta uuden koulurakennuksen, jossa on tilaa kirjastolle ja tietokonehuoneelle. ELÄINTEN HYVINVOINTI on meille tärkeä asia. Mielestämme villieläinten ei

tulisi elää vankeudessa matkailijoiden viihdyttämiseksi. Emme halua, että eläimiltä riistetään mahdollisuus elää luonnossa. Tästä syystä matkoihimme ei sisälly aktiviteetteja, joissa eläimiä käytetään viihdykkeenä. Sekä valkoinen että musta sarvikuono ovat uhanalaisia lajeja koko Afrikassa salametsästyksen vuoksi. Eläimiä metsästetään niiden sarvien takia. Yksi keskeisimmistä projekteistamme on sarvikuonojen suojeleminen omistamiemme safarileirien ympäristössä. Ylläpidämme mm. ylimääräistä partioautoa ja tuemme orvoksi jääneiden sarvikuonojen hoitokotia. MUOVIROSKAN VÄHENTÄMISEKSI teemme parhaillaan työtä safarileireillämme ja risteilyaluksillamme. Pyrimme vaihtamaan mahdollisuuksien mukaan kertakäyttöiset pullot täytettäviin, esim. alumiinisiin pulloihin ja lopettamaan muovipillien käytön.


ALBATROS FONT

Regular Regular Italic Medium Medium Italic Bold Extra Bold

albatros-travel.fi • 3% alennus kaikista matkoista • Tieto uutuuksista ja tarjouksista KANTA-ASIAKASOHJELMA matkustavaisille asiakkaillemme

uutiskirjeessä ennen muita • Kutsu Royal Albatros-jäsentilaisuuksiin

Pääset jäseneksi, kun olet matkustanut kaksi kertaa kanssamme. Jäsenyys on maksutonta ja voit halutessasi päättää jäsenyyden milloin tahansa. Ota yhteyttä: info@albatros-travel.fi

albatros-africa.com | honeyguidecamp.com | zebralodge.com | destination-wild.com albatros-expeditions.com | albatros-adventure-marathons.com