Page 1

ATRAVEIX-TE A PENSAR

Paula Urrea, Angel Llinares, Miguel Mas, Alba De La Rosa Història 4t.ESO.B


PREGUNTES: ·Situar el poble de Zugarramurdi i la mentalitat de l’època en l’Antic Règim. Serà la introducció que es llegirà al públic abans de la representació: -Zugarramurdi es un poble basc pròxim a la frontera de Francesa. En 1610 vivien al voltant de 300 persones que eren camperols i pastors lliures. A les poblacions rurals durant l’antic Règim la vida era profundament religiosa i qualsevol fet s’explicava per intervenció divina. ·Definir quins són els fets que van ocórrer: -Un xiquet va morir sense raons aparents. -Per altra banda un porc va caure malalt i moltes persones ajuntaren els dos fets i deduïren que eixes dues “estranyes” desgràcies nopodien ser una casualitat. -Una xicona va dir que en somnis veia dones fent “aquelarres” o adoracions al dimoni. -Molts veïns van confessar que feien “aquelarres” i prenien begudes de les herbes. -El retor del poble va donar part al tribunal de la Inquisició i varen ser condemnats a morir en la foguera molts dels acusats. ·Definir quins són els protagonistes dels fets que seran després els personatges de drama: Alba: Leonarda (bruixa) Paula: Frunjencia (bruixa) Angel: Pepe (Inquisidor) Miguel: Quasimodo (ajudant del inquisidor)


·Crear les escenes de la representació:

DIÀLEG: SEQÜENCIA 1:

ESCENA1: (Pepe i Quasimodo troben a Leonarda i Frunjencia fent conjurs) (18 de Febrer del 1689 a Zugarramurdi) (S’alça el dia aleshores Pepe i Quasimodo pensen en anar de passeig en busca de proves de bruixes.) PEPE: Quasi, anem per aquest camí crec que he sentit soroll de bruixes. QUASIMODO: Val, amo. (Leonarda i Frunjencia eren unes bruixes i estaven fent conjurs i convocant al dimoni) LEONARDA I FRUNJENCIA: (Fent moviments bruscos)MadamSasuh, Abdalá,Makuritama (BIS3)

ESCENA 2: (Pepe i Quasimodo capturen a Frunjencia i a Leonarda) (Pepe i Quasimodo senten soroll i s’apropen a elles) PEPE:Quasimodo ¡Mira això son bruixes! QUASIMODO:Oh no! Anem a per elles amo. (Pepe i Quasimodo atraparen a Frunjencia i Leonarda, encara que a Pepe li agradaraFrunjencia, les varen portar a la seua guarida secreta tancant-les en una jaula) FRUNJENCIA: Deixeu-nos eixir! LEONARDA:Frunjen! Que anem a fer ara?? FRUNJENCIA: Vaig a pensar alguna cosa però no se si podré, aquestes barres són molt poderoses.


SEQÜENCIA 2:

ESCENA 3: (Les morts dels quatre) QUASIMODO: (Apropant-se a Pepe) Amo amo, que fem? Puc matar-les ja? PEPE: Si Quasi, ves a per Leonarda, a Frunjencia ni tocar-la. (Quasimodo s’apropa a Leonarda, la trau de la jaula, agafa una pedra i la mata d’una pedradada) QUASIMODO: Ja està amo. PEPE: Molt bé Quasi, així m’agrada. (Quasimodo va interpretar mal a Pepe i seguidament va fer el mateix amb Frunjecia aleshores ella també va morir a mans de Quasi) QUASIMODO: (Ensenya-li els cossos de Frunjencia i de Leonarda diu Amb veu de por) Amo mira el que he fet…! PEPE:Estàs boig? Jo no volia que matares a Frunjen? QUASIMODO: Ah no? Jo…Perdona’m amo. PEPE: Ara et mataré jo a tu! QUASIMODO: (Amb veu de molta por )No… (Pepe s’apropa a Quasi i el mata amb una estaca al cor que tenia a la butxaca) PEPE: Pareix que m’he quedat sol, crec que lo millor serà que jo faja el mateix, desaparèixer... (Pepe finalment agafa l’estaca i se la clava ell mateix, fins que mor)


Hisltoria  
Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you