Page 1

2. Adreça exacta de l’establiment. Carrer Can Bruixa 29 3. A què es dedica l’establiment. És una botiga de fruites i verdures. 4. Nom de l’establiment. Disfruta 5. Llengua triada per al nom de l’establiment. Català. 6. Textos escrits exteriors (copiats en la llengua original i amb errors, si n’hi ha).


A l’exterior només hi havia un cartell que era el que contenia l’horari de la botiga. 7. Textos escrits interiors (copiats en la llengua original i amb errors si n’hi ha). Els textos escrits interiors eren tots de preus dels productes. 8. Llengua de comunicació primera ( en el primer contacte). Castellà. 9. Llengua de comunicació oral un cop establerta la comunicació. Castellà. 10. Nivell de correcció lingüística en català oral: Alt català.)

Mitjà

Baix (Bàsicament perquè no han parlat el

11. Nivell de correcció lingüística en castellà oral: Alt

Mitjà

Baix

12. Nivell de correcció lingüística en català escrit: Alt

Mitjà

Baix

13. Nivell de correcció lingüística en castellà escrit: Alt

Mitjà

Baix

Entrevista al dependent de la botiga


- Quina és la llengua dominant de l’establiment? Per què aquesta llengua i no una altra? El català ja que tots els textos escrits estan amb català. És el català perquè els clients que van a aquella botiga son catalans. - Si hi ha barreja de llengües en l’establiment, per què aquesta barreja de llengües tant a nivell escrit com a nivell oral? Si que hi ha barreja de llengües, ja que el dependent s’adreça al client amb castellà i el client s’adreça al dependent amb la seva llengua. (català) Aquesta barreja és degut a que el dependent no sap parlar el català però si que l’entén. - Hi ha consciència d’ús o d’opció, o ningú no hi havia pensat mai? No, ningú hi havia pensat mai. - En quin llengua inicial es dirigeix el dependent al client? Sempre? Independentment de la llengua del client? Amb castellà. I ho fa sempre, independentment de la llengua del client ja que suposem, que el dependent no sap parlar català. - Canvia de llengua un cop establerta la comunicació amb el client en funció de la llengua del client? No canvia de llengua, sempre segueix parlant el castellà.

Disfruta 2  
Disfruta 2  
Advertisement