Page 1


Sumari Editorial…………………………………...1 Historia…………………………………….2 Fem esport, a Viladecans!..........3 El delta del Llobregat……………….4-5 Reciclem a Viladecans……………..6-7 Reportatge………………………………8-9 La densitat de població a Viladecans…………………………………….…..10 Enquesta………………………………11-12 Com arrivar a…………………………13 English corner………………………..14


Editorial Aquesta revista és mensual. Cada mes t’explicarem les noves notícies de Viladecans. Aquest mes toca viure l’estiu. Us tindrem informats de tot.


Història En 1148 ja apareix escrit el nom de ‘’Vila de Canibus’’. Una mica més tard es troba ja catalanitzat, com a Viladecans.


Fem esport, a Viladecans VILADECANS: Aquest curs, 2012/2013 faran un campus el dia 29 de juny a las 19:00.


El delta del Llobregat Jornades de formació Curs de camp d’identificació de passeriformes al pas prepucial. A diferència del pas de tardor, molts dels ocells que retornen d’Àfrica ja vénen amb el seu plomatge nupcial. Aprendrem a diferenciar les boscarles, els còlits, els mastegatatxes i els tallarols a la millor època de l’any.


Dissabte 5 de juliol, a l'Espai Natural del Remolar – Filipines Punt de trobada: a les 6.45 h a la barrera de la Vidala. Cal ser molt puntuals. De 7 a 12 h Inscripció al tel. 93 479 32 01 Preu 10 ¤ per persona


Reciclem a Viladecans: Perquè es important reciclar? Reciclar Ês important perquè ajuda al medi ambi ent del nostre planeta, ja que en darrers anys el nostre planeta s'ha estat contaminant per culpa nostra, que no som conscients del dany que estem causant al nostre planeta en no reciclar i embrutar.


Informació útil per reduir els teus residus -Rebutja les bosses de plàstic. E-vita comprar productes amb envasos superflus -Compra productes a granel. -Evita els productes d’un sòl ús. -Abans de llançar els mobles o aparells electrònics que s’han espatllat, pensa en reparar-los. -Regala, deixa o ven els objectes que ja no necessites però que es troben en bon estat. -El paper i cartró i el vidre es poden reciclar més fàcilment i amb un cost menor que el reciclatge del plàstic. Per això: -Tria les conserves, begudes, mel, etc. en envàs de vidre en lloc d’envàs de plàstic o brick. -Tria productes, bosses i capses, etc. de cartró en lloc de plàstic. -Rebutja la publicitat innecessària.


Marta López ens explica el seu primer dia d’urbana Marta Lòpez 24 anys Policia Local de Viladecans “ Estimat diari, avui dia 12 de juny del 2013 es el primer dia que aniré a veure el meu treball i a que m’ensenyin la comissaria i el barri. També he conegut a el meu company de la comissaria i el que m’ha ensenyat el barri. Es un home amb el cap una mica prim y el cabell molt ros. Te la cara basant pàl·lida i te els ulls negres. A primera vista es molt simpàtic, amable i generós. Primer ens hem presentat i després he manat a donar una volta per el barri, te bastants cafeteries y bars y ens hem parat en un per prendre un cafè y que ens coneguéssim una mica mes.


Quan hem terminat hem passat per un carrer que ens portava a el camp esportiu que es molt gran. També he vist des de lluny la biblioteca. El supermercat y la peixateria son al costat de l’església. Després hem passar per la plaça major y he manat a veure el institut Josep Mestres i Busquets que es enfront de el Camp UD. Viladecans. Tot seguit hi ha una rambla molt gran i llarga y hem acabat a la comissaria un altre cop. “


La densitat de població a Viladecans Barri Antic

L’Eixample Centre La Montserratina El Ginestar

617,25 40,65 47 3,91

La torre-rojaCampreciós Barri de Sales

6,93

Grup Sant Jordi Can Sellarès

8.062 6,71

El poblat Roca Can Palmer-Can Batllori L’Alba-Rosa Can Guardiola El Torrent Ballester El Mas Ratés

13,4 8.865

766,5

2.843 14.058 15.246


Enquesta A Viladecans un 50% de persones es mouen en cotxe, un 30% utilitzant l'autobús per anar d’un lloc a l’altre, un 10% es mouen en tren i un altre 10% es mouen caminant.


Com arribar a...:

Com arribar al Vilamarina (centre comercial) L铆nia VB2. Recorregut Viladecans (Pl. de l'Estaci贸) - Viladecans (Av. Can Palmer - "Can Palmer") - Viladecans (Av. Can Palmer - "Can Palmer") - Viladecans (Pl. de l'Estaci贸)


English corner


viladecans summer  

Mar Santos Brahem el Khadiri Dani Fernandez Alba Caballero

viladecans summer  

Mar Santos Brahem el Khadiri Dani Fernandez Alba Caballero

Advertisement