__MAIN_TEXT__

Page 1


MEDI AMBIENT

Horts Urbans

CULTIVANT ALAQUÀS

ALAQUÀS COMPTA JA AMB UN TOTAL DE 18.000 METRES QUADRATS PER A L’HORT I 156 PARCEL·LES. AMB LA POSADA EN MARXA DE LA SEGONA I TERCERA FASE DE LA XARXA D’HORTS URBANS D’ALAQUÀS, L’AJUNTAMENT AMPLIA AQUEST PROJECTE EDUCATIU I PEDAGÒGIC CREAT PER FOMENTAR LA PARTICIPACIÓ CIUTADANA, EL DESENVOLUPAMENT SOSTENIBLE I LA RECUPERACIÓ DE L’AGRICULTURA TRADICIONAL I ECOLÒGICA

a Xarxa d’Horts Urbans d’Alaquàs creix i guanya adeptes. L’Ajuntament d’Alaquàs continua treballant en aquest projecte ambiciós pensat en i per a les persones. L’èxit de l’Hortet de Ramon, la primera fase d’aquesta xarxa amb una extensió de 7.688 metres quadrats distribuïts en 76 parcel·les, ha dut al Consistori a treballar en la posada en marxa de nous terrenys per a l’hort amb l’objectiu que més veïns i veïnes tinguen l’oportunitat de disposar d’una parcel·la on poder cultivar els seus propis aliments al temps que aprendre el món de l’agricultura ecològica.

L

El resultat d’aquest treball és per una banda, l’Hort de l’Escoleta, segona fase d’aquesta xarxa i configurat com un projecte pedagògic obert a l’ensenyament de qualsevol persona interessada; i per l’altra, l’Hort de Rioja, que correspon a la tercera fase d’aquest projecte, en el qual l’Ajuntament es troba treballant i que veurà la llum a finals del mes d’octubre, quan finalitzen les obres i es realitze el sorteig públic de les seues parcel·les. Aquesta tercera fase tindrà 9.000 metres quadrats distribuïts en 79 parcel·les aproximadament i en ella s’invertirà un total de 30.000€. En definitiva, un total de 18.000 metres quadrats per a l’hort i més de 150 parcel·les formen la Xarxa d’Horts Urbans, un compromís de l’Ajuntament d’Alaquàs per a aquesta legislatura.

CENTENARS DE VEÏNS I VEÏNES GAUDEIXEN A DIARI DE LA I FASE D’HORTS URBANS

2

SOM ALAQUÀS MEDI AMBIENT

Horts Urbans UN REFERENT NACIONAL La Xarxa d’Horts Urbans d’Alaquàs s’ha convertit en tot un referent a nivell nacional. El passat mes de març, el projecte iniciat per l’Ajuntament d’Alaquàs, va ser presentat al II Congrés Nacional d’Agricultura Ecològica, Urbana i Periurbana celebrat a Utrera (Sevilla). Es tracta d’una jornada organitzada per la Societat Espanyola d’Agricultura Ecològica (SEAE) que serveix com a intercanvi d’experiències i com a ponència exemplar d’horts urbans, autoconsum i partipació social. El Congrés es va interessar per l’experiència d’Alaquàs per reunir els trets característics d’aquestes jornades: agricultura ecològica, participació ciutadana i foment del cultiu per a consum propi.


MEDI AMBIENT

HORTS URBANS ALAQUÀS · TERCERA FASE

9.000 m2

L’HORT DE RIOJA: 9.000 m2 I 79 NOVES PARCEL·LES a tercera fase d’aquesta xarxa comença a ser ja una realitat. L’Ajuntament d’Alaquàs està treballant en les obres de condicionament dels vora 9.000 metres quadrats que formen els terrenys d’aquesta nova fase ubicada en l’Albereda Sud, junt a la primera fase coneguda com l’Hortet de Ramon. Disposarà de 79 noves parcel·les que seran adjudicades a través d’un sorteig públic a diferents col·lectius i persones interessades.

L

4

PARCEL·LES

10

PER A ASSOCIACIONS I COL·LECTIUS

PARCEL·LES PER A PÚBLIC GENERAL

25

PARCEL·LES PER A PENSIONISTES

40

Aquesta fase estarà connectada amb els terrenys de la la primera fase a través de quatre ponts de fusta que creuaran la Sèquia del Terç. La distribució de totes les seues parcel·les s’articularà en base a una plaça central que disposarà d’un estany destinat a afavorir la polinització i el cultiu de plantes aromàtiques. Hi haurà una zona de compostatge per tal d’aprofitar d’una manera més eficient els residus que poden servir de compost per a un millor aliment per a la terra; una zona de botànic per afavorir el cultiu d’espècies mediterrànies i arbres frutals; un espai per a plantons i llavors municipal; una zona de bioconstrucció on s’impartiran cursos i tallers i un hivernacle comú. Completaran els terrenys una zona de pícnic i d’ombra.

PARCEL·LES PER A PERSONES ATURADES

Aquest projecte és fruït d’un acord entre l’Ajuntament i propietaris i de la col·laboració conjunta de tècnics municipals, usuaris actuals i dinamitzador dels horts i alumnes en pràctiques.

Més informació a la pàgina web

79 parcel·les

www.alaquas.org

Equipament

CULTIU DE PLANTES AROMÀTIQUES

TERCERA FASE · L’HORT DE RIOJA

ZONA DE COMPOSTATGE BOTÀNIC

QUATRE PONTS DE FUSTA CONNECTARAN LA

ZONA DE LLAVORS MUNICIPAL

PRIMERA I TERCERA FASE

ZONA DE BIOCONSTRUCCIÓ

PLAÇA CENTRAL AMB ESTANY PER A LA POLINITZACIÓ

ESPAI D’OMBRA PER A PÍCNIC...

L’AJUNTAMENT D’ALAQUÀS ESTÀ TREBALLANT EN EL CONDICIONAMENT DE LA III FASE DE D’HORTS URBANS

SOM ALAQUÀS MEDI AMBIENT

3


MEDI AMBIENT

Horts Urbans

EXPERIÈNCIA INTERGENERACIONAL L’HORT DE L’ESCOLETA UN APRENENTATGE ECOLÒGIC a segona fase de la Xarxa d’Horts Urbans es troba ubicada junt a l’Escola Infantil Municipal L’ Alqueria, en la partida del Terç, amb una superfície de 920 metres quadrats. La pretensió de l’Ajuntament d’Alaquàs amb l’habilitació d’aquesta parcel·la ha estat des dels seus inicis destinar-la a hort urbà ecològic de caràcter educatiu i amb una marcada funció pedagògica, didàctica o terapèutica. Per això, la seua vinculació amb aquesta escola infantil municipal.

L

Després d’un procés de convocatòria, aquest Hort ha estat adjudicat per a la seua gestió al projecte d’horta social i ecològica d’Alaquàs Pachamama, que s’encarregarà d’omplir d’iniciatives i continguts formatius aquest espai d’hort educatiu i comunitari. L’objectiu serà donar a conèixer a la ciutadania d’Alaquàs i d’altres poblacions de la comarca l’agricultura ecològica i els beneficis d’aquesta per a la salut, treballant mitjançant tallers i activitats les tasques pròpies de cada estació de l’any. Hi haurà també xerrades-col·loqui sobre temes relacionats amb l’agroecologia i la situació actual de l’agricultura i l’alimentació. Els beneficiaris de l’hort seran principalment els i les xiquetes de l’Escola Infantil Municipal L’Alqueria, les ludoteques municipals, l’espai educatiu, les escoles de primària i tots aquells col·lectius, associacions i persones que vulguen apropar-se a l’agricultura ecològica.

AL LLARG DE L’ANY S’IMPARTIRAN TALLERS I ACTIVITATS PER A LES PERSONES INTERESSADES EN L’AGRICULTURA I L’ALIMENTACIÓ ECOLÒGICA

4

SOM ALAQUÀS MEDI AMBIENT


MEDI AMBIENT

CLEMENTINA FERNÁNDEZ i AURORA VALERA “Menjar el que cultives és el més gratificant” Clementina Fernández i Aurora Valera són dues amigues de la infància. Es troben a l’atur i les dues sol·licitaren una parcel·la per aprendre i cultivar les seues hortalisses. Clementina s’ocupa junt al seu home de la parcel·la 14, Aurora s’encarrega de la 5. Les dues coincideixen en que “no hi ha millor cosa que menjar el que tu mateix t’has plantat. No té ni punt de comparació”, asseguren. “Per a mi, el més important és veure com crèixen les teues plantes, cuidar-les, menjar-te-les. Enguany hem plantant tot el que hem pogut: tomata, bajoqueta, pimentó, albergines, bròquil i molts més. La veritat és que ho hem agafat amb moltes ganes”, afirma Clementina. Aurora incidia en que gràcies a les bones relacions establertes amb la resta de companys es poden cultivar més coses. “Gràcies als horts hem conegut moltes persones i hem fet molt bones relacions que ens possibilita l’intercanvi de llavors i la possibilitat d’aprendre dels altres i cultivar més aliments”.

SEBASTIÁN RUÍZ FLORES “Es una satisfacción decidir qué verduras comer y en qué momento comerlas” Sebastián Ruiz, conocido por muchos por su cargo de presidente en el Club de Pescadores Deportivos de Alaquàs, es uno de los adjudicatarios de la primera fase de la Xarxa d’Horts. Dedica de cinco a diez horas semanales a su huerto, principalmente en fines de semana. Va acompañado la gran mayoría de veces de su mujer y sus dos hijos, con quienes comparte todo lo que hasta ahora ha aprendido. “Los huertos son una magnífica posibilidad para aprender de la gente mayor. Es un aprendizaje mutuo porque los jóvenes aprendemos de los que tienen más experiencia y ellos aprenden de nuevas técnicas surgidas con el tiempo como puede ser el cultivo ecológico”.

Les dues coincideixen en destacar la capacitat d’aquesta experiència per conèixer un tipus d’agricultura que fins ara era desconeguda per a elles. “Hem aprés que pot haver equilibiri amb productes naturals i que una agricultura ecològica és possible. Hem aprés molt també de compostatge i de com ser capaces de generar productes per a que la terra tinga millor aliment”. Una experiència que aconsellen 100%. “Açò et reconforta, et relaxa i et permet ampliar el teu cercle d’amistats. És un intercanvi d’experiències excepcional”, asseguren les dues amigues.

Para Sebastián, la convivencia intergeneracional es uno de los factores más destacados de esta iniciativa municipal. “La convivencia en los huertos, el respeto entre los usuarios y las ganas de ayudar y de compartir inculcan valores ejemplares y son una magnífica excusa para infundir respeto al medio ambiente”. Reconoce que es toda una satisfacción generarse uno mismo sus propias verduras y hortalizas. “Decidir qué comer y en qué momento es una experiencia única. Hay verduras que mis hijos no comían hasta ahora. Desde que nos embarcamos en esta iniciativa lo sienten como suyo y les apetece comérselo”. Para Sebastián, esto ha supuesto un punto de inflexión en una sociedad tan industrializada como la que vivimos actualmente. “Esto es lo que le faltaba a Alaquàs y a su pulmón verde. Que la gente tenga interés por recuperar la agricultura ecológica, recuperando variedades que ya no están ni en los mercados y contando con una implicación total del Ayuntamiento y de sus técnicos, genera expectativas y nuevas posibilidades”.

SOM ALAQUÀS MEDI AMBIENT

5


URBANISME

MEJORANDO

los barrios L

A LIMPIEZA Y EL SANEAMIENTO DE LAS DIFERENTES CALLES DE ALAQUÀS, INCLUYENDO REVISIÓN DE ARBOLADO Y MOBILIARIO URBANO, ES UNA PREOCUPACIÓN CONSTANTE DEL AYUNTAMIENTO. EN LOS ÚLTIMOS MESES SE HAN PUESTO EN MARCHA DIFERENTES INICIATIVAS: LA CAMPAÑA INTENSIVA “NETEJA DE BARRI”, LA ADQUISICIÓN DE UN CAMIÓN CUBA DE BALDEO Y EL SERVICIO DE LIMPIEZA DE POLÍGONOS TODOS LOS DOMINGOS SON LAS ACCIONES MÁS DESTACADAS. ESTAS SE SUMAN A OTRAS REALIZADAS HACE UNOS MESES COMO LA CREACIÓN DE LA FIGURA DELS “NETEJADORS DE BARRI”, COMO UNA APUESTA POR REFORZAR EL SERVICIO. EL AYUNTAMIENTO CONTINUARÀ INCREMENTANDO ESTOS SERVICIOS MUNICIPALES.

“NETEJA DE BARRI INTENSIVA” EN EL PARQUE DEL ROLLET

MASA ARBÓREA RENERACIÓN Y REVISIÓN ANUAL

El Ayuntamiento de Alaquàs ha puesto en marcha la segunda fase de la campaña “Neteja de Barri”, una iniciativa creada para realizar un servicio de limpieza en profundidad en diversas zonas del municipio y ofrecer un trabajo más eficiente. La campaña se inició el mes de marzo en la plaza del Santísimo y alrededores y debido al éxito y a sus excelentes resultados, el Consistorio ha decidido aplicar el servicio a la zona del Rollet. La limpieza de esta zona se realiza los miércoles entre las 10 y las 13 horas del mediodía y durante este horario no está permitido estacionar vehículos para facilitar este trabajo. El mantemiento de papeleras y contenedores, la limpieza con agua a presión, la puesta a punto de todas las dotaciones del espacio público como alumbrado, mobiliario urbano, espacios verdes e infraestructures son las actuacions más destacadas.

En Alaquàs disponemos de un total de 15.000 árboles de diferentes especies autóctonas. El Ayuntamiento realiza de manera anual una revisión de toda esa masa, actuando de manera puntual en caso de necesidad. De manera periódica se realizan campañas de poda y de tratamiento, siendo de los primeros ayuntamientos en adecuarse a la normativa y pioneros en la puesta en marcha de sistemas ecológicos de conservación sin la utilización de pesticidas. Una de las actuaciones más destacadas ha sido el Plan de Regeneración de Masa Arbórea realizada por los técnicos municipales y los alumnos del programa La Dipu te Beca. Se ha intervenido en 49 alcorques, replantando o suprimiendo según los casos.

CAMIÓN CUBA DE BALDEO SERVICIO DIARIO

MEJORANDO EL MOBILIARIO URBANO

El nuevo camión cuba de baldeo adquirido recientemente por el Ayuntamiento de Alaquàs permite realizar un trabajo más eficiente en la limpieza de las calles. La cuba pasa por todas las zonas del municipio a lo largo de la semana, deteniéndose en los puntos con más necesidades. La iniciativa ha permitido la contratación de dos personas y se han invertido un total de 60.000€.

6

SOM ALAQUÀS URBANISME

Los técnicos del Ayuntamiento, junto con la ayuda de un grupo de estudiantes del programa La Dipu te Beca, han realizado un estudio exhaustivo sobre el estado del mobiliario urbano de papeleras y bancos. En Alaquàs hay instalados un total 964 bancos y 338 papeleras de diferentes modelos. El objetivo inmediato es continuar mejorando este tipo de elementos, incrementando o renovando según la necesidad.


EDUCACIÓ

ESCOLA de Persones Adultes UN COMPROMÍS PER l’eDUCACIÓ PÚBLICA

M

ilers de veïns i veïnes d’Alaquàs, entre adults, joves, xiquets i xiquetes han iniciat recentment el nou curs escolar. L’oferta formativa que ofereix el municipi és extensa, completa i fonamentada en un principi bàsic i prioritari: educació pública per a tots i totes.

Més de 900 veïnes i veïnes d’Alaquàs s’han matriculat enguany en aquest centre que té com a seu el Castell d’Alaquàs i que amb els anys s’ha convertit en un exemple de projecte educatiu. La primera edil va agrair públicament l’esforç realitzat pel professorat d’aquest centre perquè gràcies a la tasca realitzada “Alaquàs ha augmentat la presència d’alumnat en les universitats i en altres cicles formatius”. El Centre de Formació de Persones Adultes té enguany nou director: Vicent Sánchez.

L’Escola Municipal Infantil l’Alqueria, amb un total de 74 places per a xiquetes i xiquetes d’entre 0 a 3 anys; els onze centres escolars de primària i secundària; i el Centre de Formació per a Persones Adultes Enric Valor d’Alaquàs, amb capacitat per a més de 900 persones, fan d’Alaquàs una ciutat educadora i exemplar respecte al projecte educatiu i de qualitat. L’Alcaldessa d’Alaquàs, Elvira García Campos, va aprofitar la inauguració del nou curs del Centre de Formació Persones Adultes el passat 30 de setembre per recordar el seu compromís amb la formació de les persones sense distinció d’edat: “l’educació pública és per a l’Ajuntament d’Alaquàs un dels nuclis fonamentals de la seua política i anem a continuar apostant i comprometent-nos amb l’educació”.

Joves

AMB EUROPA UNA EXPERIÈNCIA FORMATIVA I DE MOBILITAT

L’ALCALDESSA D’ALAQUÀS JUNT AL NOU DIRECTOR DEL CENTRE I EQUIP DE PROFESSORS

Sota aquesta perspectiva són molts els i les joves d’Alaquàs que en els últims anys han participat en els diferents intercanvis juvenils i al Servei de Voluntariat Europeu. Alaquàs també ha tingut la sort de rebre altres joves europeus motivats per les experiències que ofereix el nostre municipi. L’Alcaldessa d’Alaquàs, Elvira García Campos i la Regidora de Joventut, Diana Muñoz Fernández, han rebut aquests dies als i les joves que enguany formen part d’aquests tipus de programes. El passat dimecres 1 de octubre es van reunir tots al Castell d’Alaquàs per contar les seues experiències. Per una banda, es troben a Alaquàs Bronislav (República Txeca), Frida (Noruega) i Leonie (Alemanya). Els tres passaran sis mesos a Alaquàs col·laborant amb el Centre d’Informació Juvenil, el Centre Obert, l’Espai Educatiu i els IES.

EL GRUP DE JOVES VA POSAR AMB LA PINTORA CARMEN MATEU AL CASTELL

U

na de les millors maneres d’aprendre un idioma l’ofereix l’Ajuntament d’Alaquàs a través de la seua oficina Eurodesk i la seua implicació en el programa Erasmus Plus, un programa de mobilitat juvenil i d’aprenentatge que permet als joves continuar la seua formació i creixement personal en un dels 34 països de la Unió Europea.

Pel que fa als joves d’Alaquàs, tenim per una banda a Eva Villanueva, qui no va poder estar a la cita per trobar-se a Itàlia desenvolupant un treball relacionat amb la infància i l’adolescència. Qui sí va estar present va ser Carlos Baquedano, que viatjarà en breu a l’est de Polònia per materialitzar el seu projecte enfocat a la dinamització d’un centre juvenil similar al Passatge. Van acudir també a la cita els joves Bea Martínez, Sergio Saíz, Estefanía Godoy, Guillermo Valiente, Teresa Nadales i Carlos Rubiño que participaran al mes de novembre en l’intercanvi intercultural “Beautiful mind” que es realitzarà a Polònia. Completen la fotografia els 5 joves d’Alaquàs que aquest estiu viatjaren a Polònia per intercanviar experiències amb altres joves europeus.

SOM ALAQUÀS EDUCACIÓ PÚBLICA

7


CULTURA

PREMIS

Castell

UN RECONEIXEMENT A LA CIUTADANIA D’ALAQUÀS Creats per commemorar la data històrica del 9 d’Octubre i premiar l’esforç i el treball de la ciutadania en l’art, la ciència i tecnologia i les humanitats, l’Ajuntament d’Alaquàs ha celebrat la segona edició dels Premis Castell d’Alaquàs. L’Alcaldessa d’Alaquàs, Elvira García Campos, acompanyada del jurat, va ser l’encarregada de lliurar el premi a les persones distingides el passat 6 d’octubre. Per a la primera edil, aquests premis són importants “perquè posen en valor i reivindiquen el treball, l’esforç i el compromís de la nostra gent al temps que vénen a recuperar, en un moment tan complex com el que travessem, els valors que ens han definit com a poble al llarg de la nostra història”. El jurat d’aquests premis ha estat presidit per l’Alcaldessa d’Alaquàs, Elvira García Campos i ha exercit com a vicepresident el regidor de Cultura i Educació, Antonio Saura. Ha estat format a més pel secretari de l’Ajuntament, Alberto Buendía Moya; la directora de l’Àrea Sociocultural; el coordinador de Cultura i Festes; un membre representant de cada grup polític amb representació en el Ple Municipal; i els guanyadors de l’any passat: la pintora local, Carmen Mateu Guiot, premiada en la secció d’Art; la investigadora local, Amparo García López, premiada en l’àrea científica; i l’Associació de Jubilats i Pensionistes d’Alaquàs, premiada per la categoria d’humanitats.

ELS PREMIATS AMB EL JURAT D’AQUESTA SEGONA EDICIÓ

Premiats Categoria d’Arts

Categoria de Ciència i Tecnologia

Categoria d’Humanitats

Juanvi Mena

Andreu World

Tots Som Cremona

E

legit per la seua trajectòria literària i dramàtica al llarg de quasi 30 anys, va nàixer a Alaquàs fa 50 anys i és un gran apassionat de la lectura i el teatre. El seu primer treball publicat, “La fugida de la cuina”, es remonta a 1999. En 2005, amb els seus propis recursos va publicar la novela eròtica “El balneari del Triomfant”. La seua primera obra de teatre en valencià va ser “Ka i les Mercenàries”. L’editorial Denes va plublicar anys més tard “Penedezeus” i “Tridente Residencial”. És un habitual de la Fira del Llibre de València i recentment ha publicat una trilogia sobre la discapacitat.

8

SOM ALAQUÀS CULTURA

U

n negoci familiar amb una trajectòria de quasi 60 anys a Alaquàs i que s’ha convertit amb esforç en un empresa puntera dins del sector del moble. Aquests premis volen reconèixer el treball, la idea i la inquietud del seu fundador i president, Francisco Andreu Martí, que a l’any 1955 des d’un xicotet taller de fusteria a la localitat va començar a definir el que s’ha convertit en un projecte de referència a nivel mundial amb un gran equip de professionals altament qualificat i donant treball a centenars de persones sota dues premisses: el disseny i la qualitat.

E

l reconeixement ha estat enguany per a la Plataforma Tots Som Cremona per tal posar en valor la defensa per una educació pública i de qualitat protagonitzada per a aquest col·lectiu, sent reconeguda en la construcció d’una societat més igual i millor. Aquesta Plataforma va ser creada per l’Associació de Mares i Pares del col·legi públic Ciutat de Cremona i ha protagonitzat nombroses trobades i iniciatives per reivindicar un col·legi digne i una educació per a tots i totes. Mariano Caballero Sanz i Esther Capitena Viana van arreplegar el guardó en representació del col·lectiu.


Gràcies pel vostre compromís i participació L’AJUNTAMENT D’ALAQUÀS FELICITA A TOTS ELS VEÏNS I VEÏNES I ESPECIALMENT A TOTES LES CLAVARIES I COL·LECTIUS FESTERS PER LA SEUA IMPLICACIÓ EN LES FESTES MAJORS

Aséu de l’ e de D r a M a. la patron ses de varies rs a la Les Cla van oferir lo ió sumpc

t enguany mora ha esta La capitania -Jazar Al là a per la Fi protagonitzad ELS CO RSARIS , capita Festa d els Mor n os i Cris ia cristiana de la tians 20 14

Els Clav ar Ofrena d is del Crist en la tradic e Flors io

La Confraria de la Mare de Déu de l’Olivar, organitzadors de l’Ofrena de Flors en honor a la patrona d’Alaquàs

nal

ntíssima ia de la Sa La Confrar laquàs Paelles d’A

Les xiq ue i Lourd tes Candela S es Lópe e z Estre deño Sánchez 2014 der, an gelets d el

rs

ls Dolo

ses de

varies Les Cla

s Creu en le

Els pre goners d cional acte a la el 2014 desp ré porta d e l’Ajun s del traditament

tradil a la

Mique e Sant aris d v la C Els só proces cional

La Junta Centra l de Penyes ha or ganitzat enguany el XL Concurs de Paell es amb gran èxit de parti cipació

Kakkmaddafakka va omplir la Sequieta d’un nombrós públic amant del FRA

9


ACTUALITAT

TRANSPORT

BENESTAR SOCIAL

REPRESENTANTS DE LES ASSOCIACIONS PARTICIPANTS EN LA CAMPANYA

L’ALCALDESSA ARREPLEGA EL PREMI DE MANS DE LA CONSELLERA DE BENESTAR SOCIAL

SIGNATURES PER UN TRANSPORT PÚBLIC

ALAQUÀS, GUARDONADA PEL SEU COMPROMÍS AMB ELS FAMILIARS DE PERSONES AMB ALZHEIMER

Treballar per un transport públic de qualitat és una de les prioritats de l’Ajuntament d’Alaquàs. En els últims dies, una representació veïnal del municipi ha eixit al carrer per recollir signatures per a la campanya “Per un transport públic” promoguda per l’associació de veïns i veïnes Blasco Ibáñez d’Alaquàs i altres entitats dels municipis d’Aldaia i Xirivella. L’Alcaldessa d’Alaquàs, Elvira García Campos, els va rebre al seu despatx per mostar el seu compromís amb aquesta assignatura pendent i es va sumar a la protesta per a la qual s’han recollit milers de signatures. A través d’aquesta iniciativa es vol denunciar les males condicions que pateix el transport públic i exigir a la Generalitat Valenciana, única competent en aquesta matèria, la incorporació de les poblacions afectades la xarxa de Metro València (FGV) i altres millores com implantació del bo transbord i el bo 10, l’augment de freqüència d’autobusos o la creació d’un carril bus.

L’Ajuntament d’Alaquàs ha rebut recentment el Premi Institucional que anualment concedeix la Federació Valenciana d’Associacions de Familiars de Persones amb Alzheimer FEVAFA. L’Alcaldessa d’Alaquàs, Elvira García Campos, va ser l’encarregada d’arreplegar el premi en un acte en el que va estar present la Consellera de Benestar Social, Asunción Sánchez Zaplana, la Directora General de Qualitat i Atenció al Pacient, Ma Teresa de Rojas i el president de FEVAFA, Emilio Marmaneu.

SALUT PÚBLICA

ESPORTS

L’AJUNTAMENT HA REALITZAT MILLORES A LA ZONA D’ESBARJO DE L’ALBEREDA SUD

10

Aquest guardó reconeix el compromís i la tasca realitzada per l’Ajuntament d’Alaquàs en la posada en marxa d’iniciatives per tal de col·laborar amb les famílies de persones amb alzheimer. Cal recordar en aquest sentit que la seu d’aquesta entitat s’hi troba ubicada al Centre Social Benàger, en uns locals cedits per l’Ajuntament.

PLANTILLA DEL PRIMER EQUIP DE LA UNIÓ ESPORTIVA ALAQUÀS I WALTER

MILLORES EN LES ZONES D’ESBARJO CANÍ

ELS MILLORS FUTBOLISTES D’ALAQUÀS

Alaquàs disposa en l’actualitat de tres zones d’esbarjo caní per a gossos: la primera a l’Albereda Nord, la segona a l’Albereda Sud i la tercera al parc de la Sequieta. Una iniciativa de l’Ajuntament d’Alaquàs per tal de garantir una saludable relació entre els animals de companyia, principalment els gossos, i la ciutadania. Aquestes zones estan preparades per satisfer les necessitats dels animals, donant l’oportunitat de realitzar l’exerci que necessiten, sense interferir en els drets de les persones. L’última intervenció realitzada ha estat a la zona que hi ha a l’Albereda Sud, just al costat de les parcel·les destinades per a horts urbans. S’ha dotat de més espai d’ombra per als propietaris que porten els seus gossos a aquesta zona, s’ha protegit tota la zona d’arbres i s’ha renovat la terra.

El primer equip de la Unió Esportiva Alaquàs i Walter ha començat ja el seu treball al camp. La plantilla es va presentar oficialment el passat mes de setembre al Castell en un acte emotiu per donar a conèixer a l’afició els joves que enguany duran els colors d’Alaquàs. El club ha posat en marxa enguany una campanya d’abonaments per a socis amb avantatges i descomptes per als amants del futbol local.

SOM ALAQUÀS ACTUALITAT

Més informació: www.alaquas.org, tv.alaquas.org i a la nova APP Municipal


AGENDA

Exposicions

Música

Farmàcies de Guàrdia

CASTELL D’ALAQUÀS

CONCERTS DE TARDOR XX CICLE DE MÚSICA ANTIGA I VALENCIANA

Cal tindre en compte les possibles modificacions de les guàrdies que es puguen produir a última hora. Per a obtindre informació actualitzada s’ha de posar en contacte amb la Policia Local en el telèfon 961510000, on rebrà informació puntual a qualsevol hora del dia. Les guàrdies comencen a les 21h del dia indicat i finalitzen a les 9h del dia següent.

Concert “LA DONA EN EL CANT TRADICIONAL”.

DILLUNS, 13 D’ OCTUBRE - SOROLLA - C/Pintor Sorolla, 21 ALDAIA.- 961501974 DIMARTS, 14 D’ OCTUBRE - CONSUELO PONS BENLLOCH Av/ Miguel Hernández, 1- 961176377. DIMECRES, 15 D’ OCTUBRE - ESTHER MARÍA HERRERO PÉREZ - Pl. Corts Valencianes, 9 ALDAIA.- 961501084 DIJOUS, 16 D’ OCTUBRE - J. ENGUIDANOS - Carretera Aldaia, 9- 961503237 DIVENDRES, 17 D’ OCTUBRE - SANTIAGO PUCHOL ENGUÍDANOS - C/Major, 63 ALDAIA.- 961500142. DISSABTE, 18 D’ OCTUBRE - J. PALACIOS FLORES - C/ Sant Ramón, 3- 961513084. DIUMENGE, 19 D’ OCTUBRE - M. BELTRÁN - C/ Antonia de Oviedo, 11- 961515360. DILLUNS, 20 D’ OCTUBRE - V. SANCHO - Pl. Europa, 5. ALDAIA.961578197. DIMARTS, 21 D’ OCTUBRE - J. BENLLOCH - C/ Trinquet, 6- 961578164. DIMECRES, 22 D’ OCTUBRE. - AMPARO LORAS - C/Iglesia, 11 ALDAIA.- 961500084. DIJOUS, 23 D’ OCTUBRE - AMPARO ROMEU BOCH - Av. País Valencià, 6- 961502728 DIVENDRES, 24 D’ OCTUBRE - BEGOÑA GIMÉNEZ - C/ Hernán Cortés, 22. ALDAIA.- 961517503 DISSABTE, 25 D’ OCTUBRE - MIGUEL SÁNCHEZ - C/ Est, 4- 961501931 DIUMENGE, 26 D’ OCTUBRE - Ma JESUS NAVARRO - Av/ Blasco Ibáñez, 5. ALDAIA.- 961513325 DILLUNS, 27 D’ OCTUBRE - ELIA MARTÍ - C/ Albacete, 10- 961501908 DIMARTS, 28 D’ OCTUBRE - Ma ANTONIA ORTIZ - C/ Victoriano Mateu, 13. ALDAIA.- 961509796 DIMECRES, 29 D’ OCTUBRE - ROSA ANTONIA SENDRA PONS - C/Conca, 14- 961500277 DIJOUS, 30 D’ OCTUBRE - ROSELLÓ-MORALES - Av. Ausiàs March, 32- 961503063 DIVENDRES, 31 D’ OCTUBRE - ISABEL TORRES - C/ Església, 51. ALDAIA.- 961500153 DISSABTE, 1 DE NOVEMBRE - JOSÉ ÁNGEL CAMPOS - Av. Blasco Ibañez, 3- 961502085 DIUMENGE, 2 DE NOVEMBRE - SOROLLA - C/Pintor Sorolla, 21 ALDAIA.- 961501974 DILLUNS, 3 DE NOVEMBRE - CONSUELO PONS BENLLOCH - Av. Miguel Hernández, 1- 961176377 DIMARTS, 4 DE NOVEMBRE - ESTHER MARÍA HERRERO PÉREZ - Pl. Cortes Valencianes, 9 ALDAIA.- 961501084 DIMECRES, 5 DE NOVEMBRE - J. ENGUIDANOS - Carretera Aldaia, 9- 961503237

A càrrec de Empar Sanchís, Lluisa Monpó i Teresa Segarra. Al Castell. Divendres 17 d’octubre. 20 h. GRUP L’OLIVAR DE LA UMA

Al Castell. Diumenge 26 d’octubre. 12 h.

“ELS GRANS MESTRES COM A PRETEXT. RECREACIONS DE CARMEN MATEU” Del 29 d’agost al 29 de novembre. Sala la Nova.

APLEC CORAL - CORAL polifónica isla cristina (huelva) · polifónica de tomares (sevilla) · NOVA CORAL DE LA UNIÓ MUSICAL D’ALAQUÀS

Al Castell. Divendres 31 d’octubre. 20 h. ORFEÓ POLIFÒNIC D’ALAQUÀS

Al Castell. Dissabte 8 de novembre. 20 h. CONCERT HOMENATGE A ERNEST LLUCH. TONI COTOLÍ. GUITARRISTA

Al Castell. Divendres 14 de novembre. 19:30 h. CONCERT “SETMANA DE LA MÚSICA hJOVES INTÉRPRETS UMA”

Auditori Nou. Dissabte 22 de novembre. 20 h.

EINES ANTIGUES DE FERRETERIA - BELTRÁN 100 ANYS Del 29 d’agost al 31 d’octubre. Sala La Torre. “MEMORIAS DE PACO DE LUCÍA” Del 25 d’octubre al 22 de novembre. Sala dels Vilaragut.

Falles PRESENTACIÓ FALLERES MAJORS ALAQUÀS 2015

“NUNCA MÁS MUROS” . FOTOGRAFÍES DE VICENTE TORREGROSA Del 7 de novembre de 2014 al 10 de gener de 2015. Sala La Nova.

Tots sants 2014

SERVEI GRATUÏT D’AUTOBUSOS AL CEMENTERI

“LA BELLEZA DE LA IMPERFECCIÓN” . DIBUIXOS D’ ISABEL ORTEGA Del 28 de novembre de 2014 al 3 de gener del 2015. Sala dels Vilaragut.

EIXIDES: Cada hora, des de la plaça d’Espanya, amb parades a l’avinguda Blasco Ibañez (front Mercadona) i bar Parada. HORARIS: DIMECRES 29, DIJOUS 30, DIVENDRES 31, DIA DE TOTS SANTS I DIUMENGE. De 10 a 18 hores ininterrompudament.

TELÈFONS D’INTERÈS AJUNTAMENT: 96 151 94 00 POLICIA LOCAL: 96 151 00 00 CENTRE DE SALUT (URGÈNCIES): 197 16 76

Auditori Nou. Dissabte 25 d’octubre a les 19 h.

Becas de transporte para estudiantes

EN COTXE: Es recomana accedir pel Camí del Bovalar, prolongació de Jaume I.

SOM ALAQUÀS BUTLLETÍ D’INFORMACIÓ MUNICIPAL D’ALAQUÀS NÚMERO 4. TARDOR 2014.

El Ayuntamiento de Alaquàs ha puesto en marcha las becas de transporte para estudiantes. Se trata de una iniciativa dirigida a todas las personas que realizan estudios reglados universitarios, de bachillerato, de ciclos formativos de grado medio y superior y de PQPI durante el curso académico 2014-2015 en cualquier universidad o centro subvencionado con fondos públicos fuera de la población de Alaquàs y que estén empadronados en Alaquàs. El plazo de presentación de solicitudes finaliza el 12 de diciembre. Las bases y las solicitudes están disponibles en la web del ayuntamiento y en la APP municipal. www.alaquas.org

PORTADA FOTO: LA XIQUETA CAROLINA CABELLO MARTÍNEZ ALS HORTS URBANS D’ALAQUÀS.

www.alaquas.org

SOM ALAQUÀS AGENDA

11


www.imaginatalaquas.com 路 facebook/imaginatalaquas

Profile for Ajuntament d'Alaquàs

Som Alaquàs 4  

Som Alaquàs n. 4 Tardor 2014

Som Alaquàs 4  

Som Alaquàs n. 4 Tardor 2014

Profile for alaquas
Advertisement