Page 33

Gl. Rye Mølle Tirsdag d. 17. februar 19.30:

Søndag d. 3. maj kl. 14.00:

Generalforsamling i Gl. Rye Møllelaug og foredrag om glas

Museet på Gl. Rye Mølle åbner sæsonen med ny udstilling om træsko med mere

Efter generalforsamlingen kan man høre glaseksperten Jan Kock fra Moesgård Museum fortælle om renæssanceglas. Som bekendt ligger Gl. Rye og Glarbo i et af de mest spændende områder, når vi taler om tidlig glasfremstilling i Danmark i slutningen af 1500-tallet.

Udstillingerne på Gl. Rye Mølle skal i de kommende år gradvis fornyes. Historien om træskomageriet og de lokalt fremstillede Himmelbjergsouvenirs står først for tur. Ved sæsonåbningen kan man besøge den nye udstilling.

Hyggeligt julemarked på Gl. Rye Mølle

Åbningstider Maj - september: Tirsdag-fredag kl. 10-16. Lørdag-søndag kl. 13-16. Mandag lukket

Søndag den 7. december afholdt Museet på Gl. Rye Mølle sit traditionelle julemarked. Der var som sædvanligt mange mennesker, godt 400 børn og voksne, som lagde vejen forbi i løbet af dagen. Julemarkedet var arrangeret i samarbejde med FDF Gl. Ry og Gl. Rye Møllelaug & Museumsfor-ening.

Nyt fra bogcafeen Ændret åbningstid. Vi har fra 1. Januar flyttet eftermidddagåbningstiden fra mandag til torsdag, da der denne eftermiddag er en del forældre og børn på skolen/ i hallen, som kan bruge bogcafeen til at læse/låne bøger/ sludre og drikke kaffe, medens børnene er til gymnastik. Torsdag er der også IT undervisning, så der vil være mulighed for at få hjælp til små eller store problemer med at betjene computer/Ipad.

Vi overlever på en sådan gave og på de donerede nyere bøger fra borgerne og på de lidt ældre bøger, som er blevet til overs på bibliotekerne i Skanderborg Kommune. Vi vil gerne opfordre alle til at bruge bogcafeen, da det er et kulturelt mødested, som stadig skal bestå, også som et sted, hvor man kan hente de bestilte bøger fra Ry Bibliotek, låne skolebibliotekets børnebøger, læse den lokale avis og låne bogcafeens bøger.

Verdens Bogdag.

Borgere, som har tid og interesse i bøger kan også melde sig som frivillige.

Torsdag d.23.4. er Verdens Bogdag og kulturminister Marianne Jelved har udråbt dagen til ”Danmark læser dagen”. Hold øje med opslagstavler/ nettet, da vi vil gøre noget ud af denne dag i Bogcafeen.

I disse tider med mange nye måder at lære på er det væsentligt, at børnene stadigt også lærer at læse papirbøger/ blade /aviser. Tingene udelukker ikke hinanden.

Peoples Press donerer bøger til Bogcafeen. Vi har via en borger fået en henvendelse fra en seniorredaktør på Peoples Press. De har en del bøger, som de gerne vil forære os. Det er meget positivt for os, da der ikke er eller bliver købt nye bøger til bogcafeen.

BOGCAFEEN ER ÅBEN TORSDAG KL 9-11 OG 15- 17.30 Snuttefilm vises 26.2., 26.3., 23.4., 21.5. og 18.6.

33

Aktuelt nr 56  

Lyngbakkerne tilhører Gl. Rye. Turnaround for Brugsen i 2014.

Aktuelt nr 56  

Lyngbakkerne tilhører Gl. Rye. Turnaround for Brugsen i 2014.

Advertisement