Page 21

HIMMELBJERGEGNENS DEBATFORENING UDSYN er Himmelbjergegnens foredrags- og debatforening. I sæsonen 2015 sætter vi spot på nogle af de mest debatterede emner i nyere tid; selvudvikling, moderne massemedier – og stress! Men der bliver også tid til fordybelsen; Kierkegaard, Benny Andersen og Ibsen samt et levende indblik i en moderne eventyrers strabadser i Sibirien. Vel mødt til en spændende sæson 2015! Alle foredrag arrangeres i samarbejde med Gl. Rye menighedsråd. Der er gratis entré ved aftenforedrag– kaffe og kage koster kr. 20,TEGN MEDLEMSKAB: Kr. 50,- for en hel sæson (undtaget højskoledag). Medlemmer af Udsyn får gratis kaffe og kage ved aftenforedrag. Desuden ydes medlemsservice i form af påmindelser om foredrag og hvad der foregår i UDSYN.

Det ubevidste taler med!

På flugt i Sibirien

Foredrag ved højskolelærer, skuespiller og ”moderne nar” Brian Hansen ”Det ubevidste taler med! Måden vi omgås hinanden på, spiller langt mere ind på vores psykiske arbejdsmiljø, end vi umiddelbart tror. ”Vi bliver vores omgi¬velser” og hvis vores omgivelser er fyldt med stress og negative energier, vil vi blive påvirket langt mere, end vi tror.” Brian Hansen forsøger at gribe fat i vores fordomme om os selv og andre. Og ruske op i vores forudindtagede holdninger til folk. Han viser os typer og indfald fra hverdagen, så vi kan grine af genkendelsen, såvel når det gælder de ”tåbelige” som de mere alvorlige eksistenser. Og så har han en god fornemmelse for, hvordan kroppen sladrer om os, også når vi ikke ved det. Den fortæller hvad vi egentlig mener.

Rane Willerslev

Torsdag d. 30. april 2015 OBS! kl. 19.00 Brian Hansen

Tirsdag den 17. marts 2015 kl. 19.30

Foredrag ved antropolog, forfatter og medlem af Eventyrernes klub Rane Willerslev I 1999-2000 var Rane Willerslev på et års feltarbejde i forbindelse med PhD-studiet ved Cambridge University. Han skulle studere et lille jægerfolk, jukagirerne, i Jakutien. Samtidig iværksatte han et idealistisk pelsprojekt, der skulle etablere en direkte handelsforbindelse mellem jægerne og pelsauktionen i Danmark. Meningen var at gøre en ende på århundreders udnyttelse af de sibiriske zobeljægere, men Rane Willerslev kom på tværs af den russiske mafia og måtte flygte ud i den nådesløse tajga. Her levede han i flere måneder udelukkende af eget jagtbytte, og da jagtheldet svigtede, kom han helt tæt på døden. I 2009 udgav Rane Willerslev bogen På flugt i Sibirien om sine oplevelser.

I efteråret 2015: Torsdag den 17. september 2015:

”Historien om en fantast” Kurt Andersen, tidl. Valgmenighedspræst og højskoleforstander Foredrag om Henrik Ibsens Peer Gynt Lørdag den 14. november 2015:

Højskoledag (entré må påregnes) Svend Brinkmann, professor i psykologi, Aalborg Universitet:

Stå fast! Et opgør med tidens udviklingstvang Lasse Jensen, tidl. DR-journalist, bl.a. Mennesker og medier:

Mennesker og en hel masse medier

Alle foredragene foregår i Sct. Sørens Hus Præstegårdsvej 3 Bestyrelsen: Formand: Inge Laursen Tlf.: 3511 6533

Sekretær: Jacob Leth-Espensen Tlf.: 6160 2666

Kasserer: Liselotte Johansson Tlf.: 8788 3006

Følg Udsyn på www.udsyn.dk og på Facebook

Anne Olesen Tlf.: 8689 8401

Iben Johanne Thomsen Tlf.: 8689 8037 21 21

Aktuelt nr 56  

Lyngbakkerne tilhører Gl. Rye. Turnaround for Brugsen i 2014.

Aktuelt nr 56  

Lyngbakkerne tilhører Gl. Rye. Turnaround for Brugsen i 2014.

Advertisement