Page 1

JANUAR FEBRUAR MARS

2013

facebook.com/aktivitetshusetvolt aktivitetshusetvolt.no


OM VOLT ET AKTIVITETSHUS FOR UNGDOM Vil du lære deg et instrument, synge, bli en god DJ, bli scenetekniker, lage konserter, spille konserter, være publikum på konserter? Eller kanskje du heller vil ta bilder, lage film, sjonglere, henge i “tissue” flere meter over bakken, spille teater, jobbe frivillig? Alt dette kan du gjøre på Aktivitetshuset Volt! Du kan også stikke innom kafèen og spise billig middag, surfe på gratis wifi, spille bordtennis eller arrangere X-Boxturnering. Uansett hva du ønsker å bruke fritiden din på, er vi sikker på at Aktivitetshuset Volt kan være et sted du vil like deg på. Aktivitetshuset Volt ligger i 6. etasje i Lørenskog hus. Tilbudet er rusfritt og for ungdom fra 8. trinn og oppover. Vi har også åpent i vinterferien og noen lørdager i måneden, når vi har fester og konserter.

VOLT KAFÉ I Volt kafé har vi ALLTID god mat til en billig penge! Hver uke er det tilbud på enten kebab, hamburger, pizza eller vårruller. Vi selger også smoothies, muffins, godteri, brus og mye annet godt. Hvis du jobber som frivillig på arrangementer på Volt, får du et kort som gir deg rabatt på mat og drikke i kaféen. En tirsdag i måneden er det Åpen Scene, og en sjelden gang klinker Quizter til med en aldri så liten Quiz. Vinnerlaget får pizza. Det vil også bli arrangert byttekvelder, hvor man kan ta med seg gamle ting som man vil bytte inn i noe annet.

ÅPNINGSTIDER FOR ØVINGSROM, VERKSTEDER OG KAFÉ Mandag - torsdag, 15.30 - 21.30


JANUAR HUSROCK 22. januar | 19.00 | Volt scene | gratis Husrock er Volts konsertserie der vi trekker frem et av de hippe bandene som øver på Volt, som får mulighet til å spille på en flott scene, og for et stort publikum. På denne måten får bandene og artistene god spilleerfaring og finpusset setlista, mens publikum får møte morgendagens stjerner.

BLOOD COMMAND 25. januar | 19.00 | Volt scene | 50,-| 15 årsgrense Blood Command er et hardcore/deathpop/rock/punk-band fra Bergen som leverer sinnsyke konserter om dagen! Med singelen «High five for life» A-lista på P3, supportjobb for Refused på Sentrum Scene og et arsenal av gode låter har bandet blitt stort på kort tid. På Volt scene lover de et forrykende show og øresus! Vi lover et fett lokalt oppvarmingsband. Vi håper du kjenner din besøkelsestid – denne kvelden bør du virkelig ikke gå glipp av! Konsertstart: 21.00

Blood Command spiller på Volt 25. januar


FEBRUAR KULTURNATT I LØRENSKOG SCI-FI PARTY OG FUTURISTISK KAFÉ 7.februar | 15.30-22.00 | Lørenskog hus og i Lørenskog sentrum | gratis Vi lar oss inspirere av temaet LYS og inviterer til sci-fi fest! Det blir laser, kostymer og fest for alle som vil denne kvelden! Lenge siden du har brukt Darth Vader kostymet ditt? Nå har du sjansen! Arrangementet er gratis!

VINTERFERIE PÅ VOLT 18.-21. februar | Volt scene og Volt kafé Vinterferie i Lørenskog trenger ikke være så kjedelig! Sov lenge, chill litt hjemme og stikk ned på Volt på ettermiddagen. Vi har åpen kafé mandag til torsdag, 15.30 til 21.30. Mandag 18. februar Tirsdag 19. februar Onsdag 20. februar Torsdag 21. februar

Filmkveld Musikkquiz med Quizter! DJ-workshop for jenter! DJ-workshop for jenter og FIFA-turnering i kafeen! Girls night out på Volt scene. Party for jenter, av jenter og med jenter!

DJ KURS FOR JENTER MED DJ LIZ OG DJ I.M.T.B. FRA OH MAMA! CREW 20. og 21. februar | 300,-

UNGDOMMENS KULTURMØNSTRING 9. februar | 12.00-21.00 | Volt | 30,-/80,UKM er mange små lokale festivaler hvor ungdom kan delta med alle slags kulturuttrykk. Hver kommune sender utvalgte ungdommer videre til en fylkesmønstring som representanter for sin kommune. Hvert fylke sender i neste omgang ca. 30 deltakere til den nasjonale UKM-festivalen. I 2013 er fylkesmønstringen i Lillestrøm, og UKM-festivalen er i Larvik. Alle mellom 10 og 20 år kan melde seg på lokalmønstringen i Lørenskog. Hvis du er med i en gruppe, må minst halvparten av gruppa være under 20. Poenget med UKM er at ungdom skal ha et sted å vise fram sine talenter.

Om du er usikker på om ditt talent passer på UKM, sjekk ukm.no. Vi håper du melder deg på, så vi kan få til påmeldingsrekord i 2013! Lørenskogs lokalmønstring arrangeres 9. februar på Volt. Lurer du på noe, ta kontakt med oss på gornil@lorenskog.kommune.no eller kontakt prosjektleder på facebookprofilen Gøril Volt.

Oh Mama! Crew er et DJ-crew bestående av 6 jenter som holder til i Oslo. Siden 2010 har jentene spilt sammen på en rekke steder i Norge, klubber i Oslo, Rio de Janeiro, New York og London, og spilt for og med artister som Stella Mwangi, Rah Digga, Nitty Scott MC og Royce da 5´9”. På kurset vil du lære alt om hva det vil si å være en DJ og hvordan du kan bli en DJ. Du vil lære deg å mixe dine favorittlåter ved hjelp av proft DJutstyr, å koble opp utstyret og hvordan det fungerer. Du vil også spille inn din første mixtape som du får en kopi av siste dag på workshopen. Stikkord er musikk, glede og mestring. Workshoppen avsluttes med din første spillejobb sammen med de andre jentene på en fest i Volt scene hvor du kan invitere venninnene dine! Begrenset antall plasser! Påmelding til: gornil@lorenskog.kommune.no eller kontakt Gøril Volt på facebook hvis du lurer på noe.


MARS LADIES NIGHT 19. mars | 19.00 | Volt scene | gratis Tirsdag 19. mars er det femte gang vi inviterer til Ladies Night på Volt scene. Ladies Night er en kveld med flere konserter i alle musikksjangere – med hovedsaklig jenter på scenen. Både gutter og jenter er selvfølgelig velkomne i publikum! Følg med på Facebook for artister denne kvelden.

TEATER GNIST Teater GNIST fortsetter å øve mot premieren på forestillingen Alice i eventyrland som har premiere 1. juni! Teater GNIST øver torsdager fra kl 19.00 til 20.30. Etter påske øver gruppa både mandager og torsdager. Hvis du vil være med i teatergruppa må du ta kontakt med Gøril på Volt.

KUNSTVERKSTED

Kunstverkstedet drives av ungdom på Volt og er åpent mandager og tirsdager fra 15.30 til 21.30. Lyst til å ha et sted hvor du kan drive med maling, grafitti, tegning eller annen kunst? Ta kontakt med Sigurd for mer info!

NYSIRKUS Det handler om å utfordre tyngdekraften! Akrobatikk, menneskelige pyramider, sjonglering, diabolo, devilsticks, balansekunst og tissu (luftakrobatikk) er bare noen av aktivitetene du kan boltre deg på. Nysirkus er alltid gøy fordi du kan velge noe som passer deg. Det kreves ingen forkunnskaper, og det fantastiske er at ALLE kan! Instruktør på nysirkusverkstedet er Gøril Renate Nilsen som har bakgrunn fra turn/akrobatikk, danse og selvfølgelig nysirkus. Gøril har i en årrekke instruert både barn, ungdom og voksne og vil veilede og utfordre deg gjennom nysirkusets magiske verden. Vi trener onsdager fra kl 18.30 til 20.30!

MUSIKKVERKSTED INSTRUKSJON Vi tilbyr instruksjon i gitar, el. bass, trommer, vokal og låtskriving. Instruksjonen tilpasses deltagerens nivå og behov. I tillegg tilbys flotte øvingslokaler for band og lydstudio til innspilling av demoer. Tid etter avtale med instruktør. Oppstart i uke 2 og uke 11. 30 min. x 8 uker.

SAMSPILL/BANDVEILEDNING Få hjelp av Volts musikkinstruktører til å få sving på bandet! Bandet får besøk en time i uka hvor veileder hjelper til med hvordan man får grooven til å fungere, hvilken skala som fungerer til gitarsoloen, arrangement av egne låter, ideer til nye låter, hvordan stille på forsterker for optimal lyd osv. Med andre ord, et stort steg nærmere suksess! Instruksjonsprisene inkluderer medlemskap til musikkverkstedet. Som medlem av musikkverkstedet får bandet ditt fast tilgang på øvingslokale en gang i uken, og du får muligheten til å booke tid i studio for innspilling av demo. Epost: stieri@lorenskog.kommune.no Facebook: Stian Volt


MEDIEVERKSTED

ROM FOR EGNE AKTIVITETER

Medieverkstedet er til for deg som liker å jobbe med film, foto, design og lyd. På medieverkstedet finnes video- og speilreflekskameraer, bærbare lyskastere, greenscreen, mikrofoner og to iMacer med Final Cut Pro, Logic Pro, Photoshop, Illustrator, Indesign og flere andre programmer.

Har du ideer, driver med noe kult men mangler et bra sted å gjøre dette på? Da tror vi at du finner det du trenger på Volt! Vi har flere lokaler som er tilgjengelig for ungdom, og mange av disse er også gratis å låne. Det eneste vi krever av deg, er at du planlegger litt og tar kontakt med oss i forkant!

Våren 2013 blir det arrangert fire uavhengige kurs på medieverkstedet. Du kan melde deg på ett eller flere av dem. Du kan også melde deg inn i medieverkstedet uten å gå på kurs. Da har du mulighet til å benytte deg av utstyret på medieverkstedet. Dette anbefales for deg som allerede har gått på et kurs, eller for deg som har prosjekt du vil gjennomføre. Alle kurs inkluderer medlemskap.

VOLT KAFÉ

Epost: sigytr@lorenskog.kommune.no Facebook: Sigurd Volt

KURS 1: PROGRAMMERING / VIDEOKUNST / MAX 29. januar, 5. februar, 11. februar og 26. februar | 19.00-21.00 | 400,Max er et programmeringsspråk som man kan bruke til å lage sine egne videoeffekter. I løpet av fire uker lager deltakerne hvert sitt program for live behandling og manipulering av videoklipp i forbindelse med konserter, diskotek eller kunstinstallasjoner.

KURS 2: GREENSCREEN / EFFEKTER / ALICE I EVENTYRLAND 5. mars, 12. mars, 19. mars og 2. april | 19.00-21.00 | 400,Instruksjon i bruk av greenscreen og effekter. Vi lager klipp som skal brukes i Teatergruppa GNISTs forestilling Alice i Eventyrland.

Lyst å lage intimkonsert, være DJ, vise egenmekka filmer, spille Xbox, arrangere loppemarked, holde quiz eller konkurranser? Volt kafé er tilgjengelig mandag-torsdag fra kl 15.30 til 21.30. Det hender vi har egne arrangementer i kafèen, men det er også plass til deg og dine ideer!

VOLT SCENE Volt scene er perfekt for danseøvinger (vi har dansespeil), teater, fotoshoots, konserter, fester, preproduksjon for band og liknende. Den blir også brukt av frivillige teknikere som øver seg på lys og lyd- teknikk. Hvis du vil øve på dans, teater, foto eller andre aktiviteter du driver med på egenhånd i Volt scene, ta kontakt. Det er gratis å låne Volt scene i ukedagene mandagtorsdag fra 15.30 til 21.30, men du må avtale på forhånd med oss. Hvis du vil arrangere klassefest eller konsert på Volt scene for andre ungdommer, ta kontakt, så ser vi om vi kan finne på noe sammen! Epost: lihujo@lorenskog.kommune.no Facebook: Linda Volt


R

Dette er gjengen bak FestiHval – en festival laget av og for ungdom, høstferien 2012.

VOLT MØTEROM Har du en organisasjon som trenger lokaler å ha møter i? Volt har møtelokaler du kan låne gratis.

ØVINGSLOKALE OG STUDIO Her kan du få tilgang på knallfine lokaler til en billig penge! De utstyrte øvingsrommene kan lånes for enkeltøvelser eller fast. Studio kan lånes både med og uten tekniker. Alle brukerne av studioet må gå gjennom en enkel opplæringsøkt før bruk eller godkjennes av en av våre musikkarbeidere i forkant. Ta kontakt med Stian for info om øvingslokale og studio. Epost: stieri@lorenskog.kommune.no Facebook: Stian Volt

PRISER MEDIEVERKSTED Kurs på medieverkstedet (4. kvelder med instruktør + medlemskap) 400,Medlemskap (bruk av rom og utstyr, 1 semester) 320,-

MUSIKKVERKSTED Gitar Vokal Elbass Trommer Låtskriving

800,800,800,800,800,-

Prisene gjelder for 8 ganger med instruktør, og inkluderer medlemskap på musikkverkstedet. Øvingsrom (1 semester)

320,-

TEATER OG SIRKUS Teater GNIST Nysirkus

550,gratis


Aktivitetshuset Volt FEBRUAR

JANUAR Mandag 7. januar Tirsdag 8. januar Onsdag 16. januar Tirsdag 22. januar Onsdag 23. januar Fredag 25. januar Onsdag 30. januar

Filmkveld Åpen Scene FIFA-turnering Husrock - Leaky Lifeboat Filmkveld Konsert med Blood Command Byttekveld

Mandag 4. februar Tirsdag 5. februar Torsdag 7. februar Lørdag 9. februar Tirsdag 12. februar Mandag 18. februar Tirsdag 19. februar Onsdag 20. februar Torsdag 21. februar Tirsdag 26. februar Torsdag 28. februar

FIFA-turnering Åpen Scene KULTURNATT: Sci-fi fest UKM Lørenskog Filmkveld Filmkveld Quiz med Quizter DJ-kurs for jenter DJ-kurs for jenter + FIFAturner ing + Girls night out! FIFA-turnering Filmkveld

MARS Mandag 4. mars Tirsdag 5. mars Mandag 11. mars Tirsdag 19. mars Torsdag 21. mars

Byttekveld Åpen Scene Filmkveld Ladies Night FIFA-turnering

Oppdateringer om ting skjer på Volt kommer fortløpende på Facebook (Aktivitetshuset VOLT) og Twitter (@volt_lorenskog). Vi er også på Instagram, du finner oss ved å søke på volt_lorenskog. Programmet for april, mai og juni kommer i slutten av mars. Da kan vi friste med blant annet Gaming Night, premiere på teaterstykket “Alice i eventyrland” og Parkfest!

facebook.com/aktivitetshusetvolt aktivitetshusetVolt.no

VOLT JAN/FEB/MAR 2013  
VOLT JAN/FEB/MAR 2013  

Program for Aktivitetshuset Volt.

Advertisement