Page 1

www.akkuraatd.nl | akkuraatd@studentenvakbondakku.nl |

@AKKUraatd

Pleekrant verschijnt zeven keer per jaar

‘Even afknijpen’ Gesprek met roostermakers AKKUraatd heeft met alle roostermakers om tafel gezeten. Het doel is om elke student een stoel en een docent voor de neus te bezorgen. Wij willen geen videocolleges meer. Om die reden zijn we gaan kijken naar de mogelijkheden om dat te realiseren. Zo zou een docent bijvoorbeeld kunnen doorgeven als zijn zaal niet volledig bezet is, zodat die zaal beschikbaar kan worden gesteld voor colleges waarbij de zaal te klein is. AKKUraatd heeft hiervoor gepleit bij de roostermakers. Wat ermee gaat gebeuren is helaas nog even afwachten, maar we zullen dit zeker niet uit het oog verliezen! Naast activiteiten van AKKUraatd heeft de USR een aantal vorderingen gemaakt bij de taakstelling over de restauratieve voorzieningen! Restauratieve voorzieningen De uitkomsten van de enquête over de restauratieve voorzieningen op de campus heeft de USR aangeboden aan het management. Ook het facilitair bedrijf vraagt op dit moment meer input van studenten. Nu bieden alle horecavoorzieningen een stokbroodje gezond aan voor maar €1,85! De USR blijft er bovenop zitten en heeft naar aanleiding van de enquête een rapportage opgesteld. Die zal worden besproken met het college van bestuur. Er is een actieweek geweest onder de noemer ‘Wat Zijn de Plannen’. Verschillende partijen hebben de handen ineengeslagen met maar één doel: de student informeren over alle maatregelen die er zijn! Weet jij hoe lang je behaalde vakken geldig zijn? Wist je dat je zonder bachelordiploma niet aan tentamens van je master mag deelnemen? En weet je per wanneer de studiefinanciering wordt omgezet in een leenstelsel?

AKKUraatd 2012-2013: Nienke Aangenendt, Michelle van Kleef, Patrick Verleg, Pepijn Eymaal, Merle Bonefaas, Sjef Tielen, Erik Verleg en Dewi Plass

Brief over rotonde Heyendaalseweg AKKUraatd zoekt opvolgers! AKKUraatd doet ieder jaar ontzettend veel voor de student. De huidige fractie zet zich hard in, maar is nu op zoek naar opvolgers! Als fractielid van AKKUraatd heb je een zetel in de Universitaire Studentenraad. Als lid van deze raad heb je inspraak op het beleid van de Radboud Universiteit. Dit kan gaan om werkplekken of De Refter, maar ook om een regeling over wetenschappelijke integriteit of bestuursbeurzen voor actieve studenten. Ben jij de student die we zoeken? Wil jij niet slechts studeren maar nét even wat meer doen? Lijkt het jou interessant om mee te denken over de kwaliteit van onderwijs, het studentenleven en faciliteiten op de RU? Wil jij je net als wij onder meer inzetten voor kwalitatief onderwijs, duurzaamheid op de campus, een goede collegegelden- en bestuursmaandenregeling, het actieve studentenleven, voldoende goede werkplekken en betaalbare maaltijden? Heb je een mening over onderwijszaken of wil je jezelf hierin verdiepen? Wil je graag met een hecht team samenwerken om de stem van de student te laten horen? Solliciteer dan voor een plek op de lijst van AKKUraatd! Stuur uiterlijk 28 februari een motivatiebrief, CV en twee referenties naar akkuraatdsoco@studentenvakbondakku.nl. Kijk voor meer informatie op onze website: www.akkuraatd.nl of stuur ons een mailtje via akkuraatd@studentenvakbondakku.nl.

Houd jij ook iedere ochtend je hart vast als je weer over de rotonde op de kruising Heyendaalseweg/ Erasmuslaan sjeest en er een Heyendaalshuttle rechtsaf slaat? Of probeer je je ‘s ochtends staande te houden in diezelfde bus? Want de combinatie van een grote stroom fietsers van studenten die op tijd willen zijn voor hun college en bussen die om de drie minuten willen afslaan gaat een keer fout. Aan deze onveilige situatie moet een eind komen, voordat het echt fout gaat. Daarom stuurde AKKUraatd in samenwerking met Studentenvakbond AKKU een brief naar de gemeente om aan haar te vragen ervoor te zorgen dat iedereen ‘s ochtends veilig in de collegezalen terecht kan komen De gemeente heeft al een keer geroepen een kunstwerk te gaan plaatsen, maar los van het feit dat een kunstwerk het probleem niet gaat oplossen, is er nog geen kunstwerk op de rotonde geplaatst. Daarom moet de gemeente snel met een andere oplossing komen, zodat de rotonde wel veilig is.

Verslag schaduwfractie Pleepoëzie

Door onze campusdichter, Linda van der Pol.

Onlangs is de schaduwfractie van AKKUraatd geweest. In die schaduwfractie hebben we het onderwerp onderwijskwaliteit besproken en we hebben stilgestaan bij wat nou goed onderwijs maakt. De volgende punten kwamen uit de bus. Een goede docent Een docent is iemand die studenten weet te motiveren voor zijn vak. Hij kan daarvoor kennis uit de praktijk in het onderwijs onderbrengen, maar ook kan de docent zorgen voor een goede interactie met de student. Deze interactie wordt, met name bij grotere studies, ook bepaald door het aantal mensen dat college volgt.

Ik zie niets, iemand zou de lamp vervangen maar heeft dat niet gedaan – ik had in de kroeg moeten gaan. dus sluip ik als een held op sokken en op de tast terug naar mijn kamer bedankt, lampvervanger want ik zie geen rode ogen, kapotte panty mascara op mijn lippen het is donker. ik kruip mijn bed in zonder spiegelbeeld: meer dan ooit val ik in slaap met een feestje in mijn hoofd.

Invulling onderwijsintensivering Universiteitsbreed is de onderwijsintensivering doorgevoerd. Op sommige plaatsen gaat de implementatie goed, op andere plaatsen minder. Ophokuren en colleges waar film wordt gekeken wordt niet gezien als juiste invulling. Meer arbeidsmarktoriëntatie en discussie of debat kunnen wel het onderwijs verbeteren.

Chef Sjef

Voeg de boter die je over hebt toe aan het vocht dat nog in de pan zit. Maak deze niet eerst schoon, Gehaktballetjes in tomatensaus voor 4 personen dat is zonde van alle smaak! Als de boter is ges(bereidingstijd circa 20 minuten). molten zet je het vuur laag. Doe, terwijl je met een garde in de pan klopt, steeds een beetje bloem in Persoonlijk is er voor mij niets lekkerders dan de de pan. Dit doe je net zo lang totdat er een dikke gehaktballetjes in tomatensaus die mijn moeder bal ontstaat. maakt. Zon of regen, warm of koud weer, ze smaken altijd! Omdat we de komende weken al Als de bal zo dik is dat je deze bijna niet meer kunt dit weer langs zullen zien komen heb ik gekozen kloppen, voeg je steeds een beetje melk toe totdat voor dit recept. Bovendien weet je na dit gerecht het pak leeg is. Vervolgens voeg je de potjes tomatenpuree toe. Breng het geheel op smaak met precies wat het maken van roux, een basis voor een klein scheutje worcestersaus, een flinke scheut saus, inhoudt. Die kennis komt altijd nog van ketjap en wat zout. Doe dit naar eigen smaak. pas! Als de saus helemaal op smaak is doe je de Benodigdheden: 1 kg. gemengd gehakt, tuinkrugehaktballen weer idenmix voor gehakt, 2 eieren, 150 gr. boter, 150 gr. in de pan. Klaar zijn bloem, 1 liter melk, 8 potjes tomatenpuree van 70 gr., je gehaktballetjes in worcestersaus, ketjap manis, zout, grote pan, tomatensaus! garde, kom. Erg lekker om er bij te serveren zijn zachte Meng het gehakt met de tuinkruiden en de twee witte broodjes of maceieren in een kom. Draai er daarna kleine gehakaroni. Samen met een tballetjes van. Deze braad je aan in de pan met frisse salade, boontjes een beetje boter. Als ze mooi goudbruin zijn haal of erwtjes heb je dan je ze uit de pan. een complete maaltijd. Eet smakelijk! Vervolgens kun je de roux gaan maken.

Wedstrijdfoto Weet jij waar onderstaande foto is gemaakt? Stuur de locatie naar akkuraatd@studentenvakbondakku.nl onder vermelding van “Wedstrijdfoto” en maak kans op een leuke prijs! De winnaars van de vorige wedstrijdfoto waren Veerle van de Ven en Erik Persoon, die allebei de foto wisten te raden! Gefeliciteerd!

Pleekrant voorjaar 2013  

Pleekrant voorjaar 2013

Advertisement