Page 1

www.akkuraatd.nl | akkuraatd@studentenvakbondakku.nl |

@AKKUraatd

Pleekrant verschijnt zeven keer per jaar

AKKUraatd 2012-2013: Nienke Aangenendt, Michelle van Kleef, Patrick Verleg, Pepijn Eymaal, Merle Bonefaas, Sjef Tielen, Erik Verleg en Dewi Plass

‘Even afknijpen’

Verkiezingsuitslag

De Kop van Jet

Sudoku’s

Laatste Pleekrant voor de zomer Het is niet de laatste Pleekrant ooit, maar het is wel de laatste voor de zomer! Wij willen jou een hele fijne vakantie toewensen. Zelf gaan wij uitrusten na een jaar lang hard werken in de Universitaire Studentenraad. De laatste inhoudelijke updates lees je hieronder.

In mei waren de verkiezingen voor de Universitaire Studentenraad. Van de acht te verdelen zetels heeft AKKUraatd er vier gekregen! Hoewel we het jammer vinden dat AKKUraatd een zetel minder heeft (we hadden er immers vijf) willen we onze dank uitspreken naar onze stemmers.

Deze Pleekrant zal de gehele zomer op de plee hangen! We hebben daarom twee sudoku’s voor jullie! Vul per wc-bezoek maximaal één cijfer in.

Fijne vakantie!

35,5% van alle studenten heeft gestemd. Dat aantal heeft alle records verbroken (ter vergelijking: vorig jaar stemde 33,8%). Dit jaar zijn er 6239 stemmen uitgebracht, waarvan 791 blanco. Op AKKUraatd zijn 2884 stemmen uitgebracht!

Jet Bussemaker is minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. Zij wil de basisbeurs die je van DUO krijgt afschaffen; studenten moeten voortaan gaan lenen. Het risico bestaat zelfs dat studenten die in september 2014 aan hun master beginnen geen recht meer hebben op studiefinanciering. Studentenvakbond AKKU is hier uiteraard tegen. Ook andere studentenvakbonden zijn tegen de afschaffing van de basisbeurs. Om aandacht te vragen voor de mogelijke invoering van een leenstelsel heeft Studentenvakbond AKKU de Kop van Jet op het Erasmusplein gezet. Iedereen op het Erasmusplein mocht proberen de Kop van Jet te raken. Laten we nu maar hopen dat het gewerkt heeft; een leenstelsel invoeren voor studenten is een slecht idee, omdat het studenten financieel hard treft.

Communicatie In mei is de notitie Communicatie die op initiatief van AKKUraatd is geschreven besproken. AKKUraatd vindt communicatie erg belangrijk, vandaar dat we ook tot op de kleinste kamertjes updates verzorgen van onze werkzaamheden ;). Voor studenten is het vaak niet duidelijk waar de benodigde informatie te vinden is. Daarom pleiten wij voor duidelijkere communicatie; het harmoniseren van alle facultaire websites zou hierbij goed kunnen helpen. Ook eenduidig e-mailverkeer vanuit de faculteit is erg belang rijk. Daarnaast wlllen we met onze notitie de mooie initiatieven zoals studiewijzers die op sommige faculteiten worden gebruikt onder de aandacht brengen. Zo’n studiewijzer is een soort handleiding waarin wordt uitgelegd wie of wat je waar kunt vinden. Erg handig als je niet eindeloos over de campus hoeft te zwerven voor je het goede loket hebt gevonden. Verder zouden we graag zien dat goed wordt gecommuniceerd over belangrijke reglementen zoals het studentenstatuut en de OER. Weet jij precies waar je deze documenten kan vinden en wat er in staat? Het College van Bestuur reageerde erg positief op onze notitie. Om studenten op de hoogte te brengen van het belang van het Studentenstatuut en de OER zal vanuit Dienst Studentenzaken elke student in september een e-mail krijgen. Daarbij worden alle OER’en op een centrale plaats gezet, zodat iedereen ze vanuit dezelfde plaats kan vinden!

Stemmers bedankt! De fractie 2013-2014 zal volgend jaar jullie belang en behartigen! In de USR namens AKKUraatd zullen Huguette Poolen, Rolf de Rode, Anne Verwaaij en Domenique Sinke plaatsnemen. De fractie is echter groter; ook Yurre Wieken en Marije Willems zullen een belangrijke bijdrage leveren aan de werkzaamheden van de fractie!

Wedstrijdfoto Weet jij waar onderstaande foto is gemaakt? Stuur de locatie naar akkuraatd@studentenvakbondakku.nl onder vermelding van “Wedstrijdfoto” en maak kans op een leuke prijs!

Boven: de Kop van Jet; in de houding om te slaan: Tom Hoven, voorzitter van Studentenvakbond AKKU.

Chef Sjef Zomerse pastasalade met spinazie, brie en honing (bereidingstijd circa 15 minuten) Na een veel te lange winter begint het zonnetje dan nu eindelijk wat harder te schijnen. Het kwik van de thermometer kruipt langzaam boven de 20 graden. De keuken is dan niet echt de ideale plek om je tijd te verdoen. Daarom staat hier een makkelijk recept voor een verrassend lekkere pastasalade. Binnen 15 minuten kun je weer heerlijk naar buiten om in de zon te genieten van deze heerlijke maaltijd. Benodigdheden: 500 gram pasta (penne of fusilli), 600 gram verse spinazie, circa 200 gram brie, 60 gram walnoten (of pijnboompitten), honing (in een verpakking met handige schenkdop), peper en zout, pan voor de pasta, grote kom. Kook de pasta gaar. Ondertussen was je de spinazie schoon met koud water. Laat dit goed uitdruipen. Snij de brie in kleine stukjes en breek de walnoten in partjes.

Om te voorkomen dat de brie tijdens het snijden aan je mes blijft plakken, kun je het mes tussendoor steeds verwarmen met warm water. Zodra de pasta gaar is, schud je het water af en doe je de pasta in de grote kom. Doe hier meteen de gewassen spinazie bij en schep alles goed door elkaar. Door de warmte van de pasta zal de spinazie iets garen en slinken. Voeg vervolgens de brie en walnoten toe en meng alles nog eens. Je zult zien dat de brie heerlijk zacht wordt. Vervolgens schep je alles op een bord. Voeg naar smaak honing, peper en zout toe en geniet! Voor degene die graag wil variëren: fruit een fijngesnipperd uitje samen met wat champignons in een pan en voeg dit toe aan de salade. Dat geeft net wat meer smaak aan dit gerecht.

Smakelijk eten!

Pleekrant juni 2013