Page 1

raatd

“Lichte lectuur voor op het kleinste kamertje”

De pleekrant verschijnt zeven keer per jaar

De Pleekrant is nieuw! Opmerkingen? Suggesties? Mail ons!

Pleekrant

AKKUraatd 13/14: Huguette Poolen, Rolf de Rode, Anne Verwaaij, Domenique Sinke, Yurre Wieken, Marije Willems, Carlo Cuijpers & Sterre van den Berg

Vieze geurtjes in je toilet kun je voorkomen door wekelijks een kopje soda in de pot te gooien en een halfuur te laten weken voor je doortrekt!

www.fb.com/akkuraatd @AKKUraatd www.akkuraatd.nl akkuraatd@studentenvakbondakku.nl

Wasmachine onderhouden? Eens per maand het bakje vullen met soda en op hoogste stand laten draaien houdt hem als nieuw en voorkomt vieze geurtjes!

Online

Schoonmaaktip!

Goede raatd!

Studeren op de campus De universiteit gaat de komende jaren flink vernieuwen. Niet alleen op de achtergrond, maar ook op de voorgrond: de campus. Het nieuwe Grotiusgebouw voor Rechten is al bijna klaar, maar daarna volgt nog veel meer. Zo gaan alle gebouwen in de Thomas van Aquinostraat uiteindelijk tegen de grond. Hiervoor in de plaats komt hoogbouw met meer groen en meer paden tussen die gebouwen. Maar in hoeverre wordt er bij deze nieuwbouw rekening gehouden met de student? Hoe zorgen we ervoor dat jij als student weer met plezier tijd doorbrengt op de campus? De campus zou immers de ideale plek moeten zijn om te studeren, met alles wat je nodig hebt binnen handbereik. Daarvoor is de commissie ‘Studeren op de Campus’ opgericht. Een hele brede commissie bestaande uit leden die van alle hoeken en gaten van de campus komen. Ook enkele USR-leden (waaronder Rolf) nemen deel aan deze commissie. In samenspraak en met een duidelijk doel wordt er daar nagedacht over hoe we de campus tot een fijne plek kunnen maken. Een plek waar je kunt studeren, ontspannen en elkaar kunt ontmoeten. Van grote dingen zoals de hoeveelheid en soort werkplekken tot kleine dingen zoals bewegwijzering en een mooie inrichting van zalen; hier komen de ideeën bij elkaar. Als leidraad dienen de resultaten van de Algemene Studentenenquête. Hierin staat onder andere wat studenten graag verbeterd zien aan de campus. Als ook jou iets opvalt kun je het laten weten via enquêtes die je regelmatig in je inbox vindt. Of je laat het weten aan AKKUraatd.

© Marcel Fokkink

‘Even doordrukken’ AKKUraatd zet zich binnen én buiten de USR keihard in voor jou als student aan de RU. Wat speelt er nu? Wat is voor jou relevant? Wat willen wij bij er het College van Bestuur voor jou doordrukken? Je leest het hier!

Hoe zit het nou? Wel stufi, geen stufi? Wel OV, geen OV? Harde knip, bestuursbeurzen en collegegeld... Gaan wij nog profiteren als student of piesen wij alleen nog maar naast de pot? Een korte update. Studiefinanciering We weten allemaal dat er in Den Haag druk gewerkt wordt aan een leenstelsel. Deze nachtmerrie laat gelukkig nog even op zich wachten, maar hoe zit het

Online zie en lees je nóg meer! Scan de QR-code voor de online versie!

nou met de studiefinanciering? Voor de meeste studies heb je nog steeds recht op 4 jaar studiefinanciering. Ofwel: nominaal + 1 jaar. Hierbij maakt het dus niet uit of je met je bachelor of master bezig bent. Volg je een studie die langer duurt dan 4 jaar, bijvoorbeeld Geneeskunde? Dan is het aantal jaren beurs gelijk aan de nominale cursusduur van de opleiding. Als je geen recht meer hebt op studiefinanciering kun je nog 3 jaar lenen en 1 jaar reizen.

Lees je de pleekrant al online? Probeer dan eens op plaatjes en woorden te klikken. Dan zie je vanzelf meer!

Weblectures Om in september 2014 een vliegende start te kunnen maken met weblectures wordt dit collegejaar nog gestart met een pilot. In de 29 grootste zalen zal vaste opname apparatuur komen, zodat je ook bij het studeren je college nog eens terug kunt kijken! Vernieuwde Refter Zoals velen inmiddels ontdekt zullen hebben is het meubilair in de Refter compleet vernieuwd! Als binnenkort de nieuwe afwaskeuken wordt opgeleverd kunnen de afwassers naar boven en komen er op de plek van de muur bij de ingang ook banken. Zo kun je lekker relaxed wachten op je afspraak. Internationalisering Het College van Bestuur wil graag een

meer internationale campus, Engelstalige bachelors en meer studenten die naar het buitenland gaan voor studie of stage. Doel: in 2018 heeft 50% van de afgestudeerden een tijdje in het buitenland gezeten. Voor de thuisblijvers is ook een mooie oplossing, namelijk 30EC Engelstalig onderwijs. Een mooi streven vindt AKKUraatd, maar dit moet geen verplichting worden! Bindend Studieadvies (BSA) De invoering van het BSA in collegejaar 2011-2012 lijkt zijn vruchten af te werpen, maar het is niet uit te sluiten dat ook andere rendementsmaatregelen invloed hebben op de studiedruk. Bovendien stijgt het aantal studenten dat aan de BSA-norm voldoet al sinds 2006. Nadere analyse blijkt dan ook nodig voor het trekken van conclusies.

De Sudoku is terug! Vul hem om de beurt in met je ganggenoten! Plus een paar rebussen! Welke woorden staan hier? Los jij ze op? De antwoorden staan op onze website: www.akkuraatd.nl!

1. BAAAA 2. GA 3. R+ 4.

G D

Pleekrant 2 pdf  
Pleekrant 2 pdf  
Advertisement