Page 1


ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2016 ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ Αγαπητοί συνδημότες, φίλοι και φίλες, Απευθυνόμαστε σε σας, για να μοιραστούμε μαζί σας το όραμα μας για το παρόν και το μέλλον της Πόλης μας. Οραματιζόμαστε μια σύγχρονη πόλη, μια πόλη που δεν θα έχει τίποτε να ζηλέψει από οποιαδήποτε άλλη Ευρωπαϊκή πόλη. Σας βλέπουμε στα μάτια και ζητούμε να συμπορευθείτε μαζί μας, για το κοινό όραμα που θα κάνει τη Λάρνακα μας ακόμα πιο όμορφη, πιο λειτουργική και πιο ανθρώπινη. Μία Λάρνακα που να σέβεται τον εαυτό της αλλά και όλους τους κατοίκους και επισκέπτες της. Αυτό ήταν και συνεχίζει να είναι το όραμα και ο στόχος μας. Αυτή την πορεία αρχίσαμε να σχεδιάζουμε και να υλοποιούμε από το 2001 με Δήμαρχο το Ανδρέα Μωυσέως και τη δημοτική μας Ομάδα ως συνεχιστές της πετυχημένης θητείας Γεώργιου Χριστοδουλίδη. Αυτή την πορεία θα συνεχίσουμε και θα ενισχύσουμε και τώρα με υποψήφιο Δήμαρχο τον Ανδρέα Βύρα που υποστηρίζεται από το ΑΚΕΛ και άλλους φορείς και δυνάμεις της πόλης. Με πνεύμα συλλογικότητας και συναίνεσης, με μεθοδικότητα και αποφασιστικότητα θα εργαστούμε σκληρά για να γίνει το όραμα πράξη. Σε αυτή την προσπάθεια έχει θέση και ρόλο κάθε δημότης της Λάρνακας. Σε αυτόν προσβλέπουμε και αυτόν υπηρετούμε. Στις 18 Δεκεμβρίου 2016 θα κληθούμε με την ψήφο μας να καθορίσουμε τη νέα πορεία της Λάρνακας, αναδεικνύοντας το νέο Δήμαρχο και το νέο Δημοτικό Συμβούλιο. Η Αριστερά είναι η δύναμη που θέλει να αλλάξει τα πράγματα προς το καλύτερο. Με την ψήφο στο ΑΚΕΛ-Αριστερά Νέες Δυνάμεις μπορούμε να το κάνουμε πράξη.


ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ Η Μεταρρύθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, γίνεται κάτω από τις συνθήκες που μας έχουν επιβληθεί από την οικονομική κρίση που μαστίζει την Κυπριακή Οικονομία. Μαζί με τα οικονομικά προβλήματα, υπάρχει και έλλειψη αξιοπιστίας του πολιτικού συστήματος και των θεσμών, έλλειψη αξιοπιστίας που αφορά και στην Τοπική Αυτοδιοίκηση η οποία ταλανίζεται από σκάνδαλα διαπλοκής και διαφθοράς, που μας έχουν οδηγήσει σε αδιέξοδα. Το ΑΚΕΛ και η Αριστερά ήταν και παραμένουν πρωταγωνιστές σε κάθε προσπάθεια δημοκρατικής μεταρρύθμισης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, για την τοπική και περιφερειακή ανάπτυξη. Επιδιώκουμε με αφορμή τις Δημοτικές Εκλογές ένα δημιουργικό ζωντανό διάλογο μ’ όλους τους πολίτες για το μέλλον του θεσμού. Η μεταρρύθμιση και ο εκσυγχρονισμός της Τοπικής Αυτοδιοίκησης είναι όσο ποτέ άλλοτε αναγκαίος.

ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ Κατά την πενταετία Ανδρέα Λουρουτζιάτη – ΔΗΣΥ η λειτουργία του δημοτικού συμβουλίου χαρακτηρίστηκε από αδιαφάνεια στη λήψη αποφάσεων και ετσιθελικές αποφάσεις που οδήγησαν την Πόλη μας σε οπισθοδρόμηση. Η Δημοτική Ομάδα του ΑΚΕΛ Αριστερά- Νέες Δυνάμεις θέτει ως προτεραιότητα τη διαφάνεια, αποτελεσματικότητα, και την αξιοπιστία στη λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου. Αυτά είναι τα απαραίτητα στοιχεία για την πρόοδο και την ορθολογική ανάπτυξη της Πόλης. Ο Δημότης θα πρέπει να έχει άμεση και πλήρη ενημέρωση για όλα τα μεγάλα και σοβαρά προβλήματα της πόλης με δημοτικά δημοψηφίσματα, ανοικτές δημόσιες διαβουλεύσεις και πανδημοτικές συγκεντρώσεις. Ο Δημότης πρέπει να έχει το λόγο.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ Η οικονομική κρίση, και η αποκοπή της κρατικής χορηγίας καταδικάζει το Δήμο σε δυσπραγία. Με τα περιορισμένα έσοδα του σήμερα, ο Δήμος δεν μπορεί να χρηματοδοτήσει μεγάλα αναπτυξιακά έργα και βασίζεται στην οικονομική αρωγή του κράτους. Για την περαιτέρω ανάπτυξη και τη σωστή αξιοποίηση των οικονομικών εισηγούμαστε: - Ισοσκελισμένο προϋπολογισμό - Δημιουργική αξιοποίηση των εσόδων του Δήμου. - Αποτελεσματική αξιοποίηση της περιουσία ς του Δήμου. - Προγραμματισμό και αποφασιστικότητα στη διεκδίκηση αυξημένων κυβερνητικών χορηγιών, για έργα ανάπτυξης. - Αξιοποίηση των διαρθρωτικών και άλλων κονδυλιών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. - Διεκδίκηση αντισταθμιστικών έργων από την κυβέρνηση από τη λειτουργία του αεροδρομίου. - Αξιοποίηση και ανάδειξη του συγκριτικού πλεονεκτήματος της Λάρνακας , ως η μοναδική πόλη με Αεροδρόμιο, Λιμάνι, Μαρίνα και κεντρική γεωγραφική θέση στην Κύπρο και την Μεσόγειο, για να καταστεί το επίκεντρο οικονομικών δραστηριοτήτων, προσέλκυση επενδύσεων και αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος.


ΛΙΜΑΝΙ-ΜΑΡΙΝΑ Η ενιαία ανάπτυξη Λιμανιού -Μαρίνας οδηγήθηκε σε ναυάγιο, λόγω των λανθασμένων χειρισμών της κυβέρνησης Αναστασιάδη. Τόσο ο Δήμαρχος Ανδρέας Λουρουτζιάτης όσο και ο Δημοκρατικός Συναγερμός φέρουν μεγάλες ευθύνες γιατί με αδιαφανείς διεργασίες προσπάθησαν να επιβάλουν τις μεθοδεύσεις της κυβέρνησης στο Δημοτικό Συμβούλιο. Ο τουριστικός χαρακτήρας και η χρήση συμβατού εμπορίου αποτελούν την ορθολογιστικότερη επιλογή ανάπτυξης προς όφελος της τοπικής και εθνικής οικονομίας.

ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΕΙΔΩΝ ΚΑΙ ΥΓΡΑΕΡΙΟΥ Η μετακίνηση των Πετρελαιοδεξαμενών, των εταιρειών υγραερίου και το νέο σχέδιο Περιοχής που εκπονείται δίνει ακριβώς μία νέα δυναμική ανάπτυξης στην Πόλη μας. Μια προοπτική ανάπτυξης, που θα δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας, ενώ τα οφέλη για ολόκληρη την πόλη και Επαρχία θα είναι πολλαπλά. Η συνεχιζόμενη παραμονή εγκαταστάσεων πετρελαιοειδών και υγραερίου εγκυμονεί τεράστιο κίνδυνο πρόκλησης ατυχήματος με ανυπολόγιστες ζημιές, περιβαλλοντική καταστροφή ακόμα και απώλεια ανθρώπινων ζωών. Απαιτείται η άμεση λήψη μέτρων για την ασφάλεια και την υγεία των κατοίκων.

ΟΔΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ Το πλήρες , σύγχρονο και μοντέρνο οδικό δίκτυο είναι στοιχείο κάθε σύγχρονης πόλης. Αυτή την πενταετία αποπερατώθηκαν σημαντικά έργα υποδομής με τεράστια σημασία για την ανάπτυξη γενικότερα της Λάρνακας, όπως η Πιαλέ Πασά, η Λεωφόρος Γεώργιου Χριστοδουλίδη και η πλατεία Παλλάς, έργα που σχεδιάστηκαν και τροχοδρομήθηκαν επί Δημαρχίας Ανδρέα Μωυσέως. Ταυτόχρονα η Δημαρχία Λουρουτζιάτη δεν προχώρησε παρά τις πιέσεις μας σε ολοκληρωμένη βελτίωση του οδικού δικτύου της πόλης. Συνεχίζουμε και θα προωθήσουμε: • Ολοκληρωμένο πλάνο ασφαλτόστρωσης των δρόμων • Άμεσα και Ουσιαστικά βήματα για την προσβασιμότητα σε άτομα με αναπηρίες. • Ολοκληρωμένο πλάνο οδικού δικτύου, δρόμων και πεζοδρόμων • Αναβάθμιση της ποιότητας και προώθησης των δημόσιων συγκοινωνιών • Δημιουργία υποδομών για την ενθάρρυνση χρήσης εναλλακτικών και οικολογικών μηχανοκίνητων οχημάτων. • Ενθάρρυνση χρήσης ποδηλάτων.

ΟΜΒΡΙΑ ΥΔΑΤΑ- ΑΝΤΙΠΛΗΜΜΥΡΙΚΑ Το Συμβούλιο Αποχετεύσεων Λάρνακας συνεχίζει την κατασκευή διχτύων για όμβρια ύδατα. Μετά από τις πλημμύρες το Δεκέμβρη του 2014, δόθηκαν υποσχέσεις τόσο από το Δήμαρχο Λάρνακας, όσο και από τον Υπουργό Εσωτερικών Σωκράτη Χάσικο για την χρηματοδότηση της μελέτης και εκτέλεσης των έργων χωρίς κανένα αποτέλεσμα. Εμείς θα προωθήσουμε • Άμεση κατασκευή του Αντλιοστασίου Τ1 • Άμεση προώθηση δημιουργίας αντιπλημμυρικού έργου στην περιοχή Καμάρων με την διαμόρφωση του ποταμού και του αντιπλημμυρικού καναλιού δίπλα από την Αλυκή.


Το αποχετευτικό σύστημα βρίσκεται σε εξέλιξη με κάποια προβλήματα στην περιοχή Χρυσοπολίτισσας λόγων των αρχαιοτήτων που βρίσκονται στη περιοχή.

ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ Δημοτική Αγορά Στην πενταετία που μας πέρασε έμεινε στάσιμη η δημιουργία δημοτικής αγοράς λόγω της άρνησης του Δημάρχου για τη διεκδίκηση κονδυλίων για την ανέγερση της. Παρά τις προσπάθειες του κ. Λουρουτζιάτη να μην πραγματοποιηθεί το έργο, η Δημοτική Ομάδα πρότεινε να γίνει προσπάθεια να βρεθούν τα κονδύλια, όπως και έγινε μέσω των διαρθρωτικών τα μείων. Η κατασκευή της νέας δημοτικής αγοράς αναμένεται να αναζωογονήσει σημαντικά το κέντρο της πόλης και την γύρω περιοχή.

Πλατείες Οι πλατείες που έχουν σχεδιαστεί επί δημαρχίας Γιώργου Λυκούργου και έχουν ολοκληρωθεί επί Δημαρχίας Ανδρέα Μωυσέως είναι το καμάρι της πόλης και έχουν δώσει ζωή στο Εμπορικό Κέντρο. Έχουν συμβάλει στην αναβάθμιση του εμπορικού κέντρου και την ποιότητα της ζωής των Δημοτών. Θα προχωρήσουμε στην πραγματοποίηση περισσότερων πολιτιστικών εκδηλώσεων και δραστηριοτήτων για την αναζωογόνηση του εμπορικού κέντρου. Κυκλοφοριακή διαχείριση Λόγω της μη αποπεράτωσης του οδικού διχτύου δεν μπορεί να εφαρμοστεί οποιαδήποτε κυκλοφοριακή ρύθμιση. Άμεσα πρέπει να επικαιροποιηθεί η μελέτη για ρύθμιση της Κυκλοφορίας στο Αστικό Εμπορικό Κέντρο.

ΧΩΡΟΙ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗΣ Σοβαρό πρόβλημα για τη Λάρνακα είναι οι ανεπαρκείς χώροι στάθμευσης. Επιβάλλεται η δημιουργία νέων δημόσιων χώρων στάθμευσης.

ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΧΩΡΩΝ ΠΡΑΣΙΝΟΥ –ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Η ανακατασκευή και δημιουργία νέων χώρων πρασίνου και παιδικών πάρκων ήταν περιορισμένη κατά την πενταετία που μας πέρασε. Έχουμε εισηγηθεί και θα προωθήσουμε: • Ανακατασκευή του Δημόσιου Κήπου. Μετά από πρόταση μας, το έργο συμπεριλήφθηκε στα Διαρθρωτικά Ταμεία. • Προκήρυξη Αρχιτεκτονικό Διαγωνισμό Τοπίου με στόχο τη δημιουργία ενιαίου σχεδιασμού που να συνδέει τους χώρους της κατοικίας του Αστυνόμου , του Επάρχου και του Δημόσιου Κήπου. • Αναβάθμιση όλων των συνοικιακών και αστικών πάρκων. Κατασκευή νέων μικρών πάρκων χωρίς μεγάλο οικονομικό κόστος • Προστασία και αναβάθμιση περιοχών με ειδικό τοπίο. (π.χ. Αλυκή) • Άμεση βελτίωση της προσβασιμότητας στους χώρους πρασίνου για τα άτομα με αναπηρίες. • Δημιουργία δημοτικού περιβαλλοντικού παρατηρητηρίου.


ΠΑΙΔΕΙΑ – ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

H Δημοτική Ομάδα μαζί με τους Σχολικούς εφόρους προάγει την αναβάθμιση των σχολικών κτιρίων και υποδομών για την καλύτερη λειτουργία των σχολείων και την ασφάλεια των παιδιών. Δυστυχώς υπήρξε υποβάθμιση των πολιτιστικών εκδηλώσεων την πενταετία που έχει περάσει.

Ανοικτό Σχολείο Το Ανοικτό Σχολείο είναι ένας θεσμός που καθιερώθηκε επί δημαρχίας Ανδρέα Μωυσέως και έχει προσφέρει σημαντικά οφέλη στην κοινωνία της Λάρνακας. Ο θεσμός λειτουργεί επιτυχημένα και έχει αγκαλιαστεί από εκατοντάδες συμμετέχοντες σε μια πλειάδα από επιλογές μόρφωσης, εκπαίδευσης και ενημέρωσης και θα πρέπει να εμπλουτιστεί με ακόμα περισσότερα προγράμματα. Πρέπει επίσης να μελετηθεί το ενδεχόμενο λειτουργίας σχολικών μονάδων κατά τον μήνα Ιούλιο για παιδιά δημοτικής εκπαίδευσης.

Πολιτισμός Εισηγούμαστε και θα προωθήσουμε: • Αναβάθμιση του θεσμού των Ανθεστηρίων • Αναβάθμιση του Δεκαπενθήμερου Σκαλιώτικης Ερασιτεχνικής Δημιουργίας • Ουσιαστική αναβάθμιση της Γιορτής του Κατακλυσμού πέραν του στερεοτυπικού μοντέλου διοργάνωσης. • Αναβάθμιση Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων • Θέατρο στις συνοικίες. • Αξιοποίηση των πλατειών της πόλης και των συνοικισμών για παραστάσεις. • Στήριξη του Θεάτρου Σκάλα • Αξιοποίηση της περιοχής του πάρκου Αγ. Χαραλάμπους (Λεπροκομείο)

ΝΑΠΛΑΣΗ ΕΝΟΡΙΑΣ ΑΓΙΟΥ ΙΩΑΝΝΗ Επί δημαρχίας Ανδρέα Μωυσέως αποφασίστηκε η ανάπλαση της ενορίας Αγίου Ιωάννη. Η Δημοτική Ομάδα του ΑΚΕΛ Αριστερά - Νέες Δυνάμεις θα συνεχίσει να εργάζεται για πλήρη υλοποίηση της ανάπλασης του Αι-Γιάννη και την δημιουργία Λαογραφικού Μουσείου.

ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ Ως Αριστερά δίνουμε τεράστια σημασία σε θέματα Υγείας και καθαριότητας. Εισηγούμαστε και θα προωθήσουμε: • Επίλυση προβλημάτων με τη συλλογή σκυβάλων. • Άμεση δημιουργία πράσινων σημείων • Ορθολογική διαχείριση των υγρών και στερεών αποβλήτων. • Διατήρηση υψηλού επιπέδου καθαριότητας δημόσιων και ιδιωτικών χώρων. • Προστασία οικιστικών/τουριστικών περιοχών από ανεπιθύμητες οχληρές και ανθυγιεινές χρήσεις. • Καθαριότητα εγκαταλειμμένων σπιτιών στις περιοχές Σκάλας- Καλυφατζιών και Αγίου Ιωάννη. • Περισυλλογή σκυβάλων με την μέθοδο «όσο πετώ πληρώνω». • Δημιουργία καταφυγίου για προστασία και η παροχή φροντίδας για αδέσποτα Ζώα.

ΧΟΝΔΡΙΚΗ ΑΓΟΡΑ

Αναβάθμιση και αξιοποίηση του χώρου Χονδρικής Αγοράς του Δήμου Λάρνακας,


ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟΙ ΟΙΚΙΣΜΟΙ- ΤΟΥΡΚΟΚΥΠΡΙΑΚΕΣ ΣΥΝΟΙΚΊΕΣ Προσφυγικοί Συνοικισμοί Οι Προσφυγικοί Συνοικισμοί της Λάρνακας βρίσκονται σε τραγική κατάσταση ένεκα της ανυπαρξίας ουσιαστικής προσφυγικής πολιτικής από την κυβέρνησης Επιβάλλεται • Αναβάθμιση και καθαριότητα στους Συνοικισμούς, ιδιαίτερα στους ανοικτούς χώρους και τα πάρκα. • Ανασχεδιασμός και τοπιοτέχνηση των πάρκων. • Ανασχεδιασμός και καθορισμός χώρων στάθμευσης στις πολυκατοικίες των Συνοικισμών. • Αναβάθμιση της ποιότητας ζωής σε προσφυγικούς συνοικισμούς μέσω της αξιοποίησης Ευρωπαϊκών προγραμμάτων • Αναδόμηση των πολυκατοικιών σε συνοικισμούς που παρουσιάζονται προβλήματα ασφάλειας και υγείας. Τουρκοκυπριακές συνοικίες: • Αναβάθμιση και καθαριότητα στις Τουρκοκυπριακές συνοικίες • Κατεδάφιση των ετοιμόρροπων οικοδομών που αποτελούν εστία κινδύνου στις Τ/Κ συνοικίες • Εντατικοποίηση του προγράμματος συντήρησης των τουρκοκυπριακών κατοικιών

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ- ΠΡΟΝΟΙΑ Επιδιώκουμε περαιτέρω αναβάθμιση των δραστηριοτήτων που άπτονται της κοινωνικής πρόνοιας προς τις ευπαθείς ομάδες. Εισηγούμαστε και θα προωθήσουμε: • Αναβάθμιση δραστηριοτήτων που απευθύνονται σε άτομα τρίτης ηλικίας. • Ίδρυση Δημοτικού παιδοκομικού/βρεφοκομικού Σταθμού • Αναβάθμιση του Δημοτικού Μελάθρου.

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ Ο αθλητισμός είναι μέσο υγιούς απασχόλησης της νεολαίας αλλά και ευρύτερα των δημοτών. Εισηγούμαστε και θα προωθήσουμε: • Δημιουργία αθλητικού πάρκου • Λειτουργία Πολύκεντρου νεολαίας • Δημιουργία Δημοτικού γηπέδου και χώρων κοινωνικού αθλητισμού • Συνέχιση επιχορήγησης του Προγράμματος «Αθλητισμός για Όλους» του ΚΟΑ.

ΣΧΟΛΙΚΗ ΕΦΟΡΕΙΑ ΛΑΡΝΑΚΑΣ • • •

Πρέπει άμεσα να γίνει συνάντηση όλων των εμπλεκόμενων φορέων σχετικά με την Διανέλλειο Τεχνική Σχολή. Στόχος μας είναι στο χώρο να ανεγερθεί σχολική μονάδα Να επιταχυνθούν οι διαδικασίες για να προχωρήσουν οι αντισεισμικές στα σχολεία της Λάρνακας. Να ιεραρχηθούν οι ανάγκες των σχολείων της Λάρνακας και να εξασκηθούν πιέσεις προς τον Υπουργό για επίλυση όλων των χρόνιων προβλημάτων.


ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ Στόχος μας είναι η προώθηση υποδομών στη πόλη για τη δημιουργία ενός ξεχωριστού τουριστικού προϊόντος. Εισηγούμαστε και θα προωθήσουμε: • Δημιουργία πολεοδομικού σχεδιασμού για την ανέγερση αστικών και παραλιακών ξενοδοχειακών μονάδων • Δημιουργία σύγχρονου Οργανωμένου Κατασκηνωτικού Χώρου. • Προστασία και ανάδειξη του παραλιακού μας μετώπου με οργανωμένες δημοτικές παραλίες, θαλασσινά σπορ και παιδότοπους. • Οργανωμένες εκδρομές-καταδύσεις στο ναυάγιο Ζηνοβία • Εγκατάσταση υποδομών για την πρόσβαση ατόμων με αναπηρίες στη θάλασσα. • Δημιουργία foot steps (αχνάρια) στο κέντρο της πόλης που να καθοδηγούν τους τουρίστες σε διάφορα ιστορικά σημεία της πόλης (εκκλησία Αγίου Λαζάρου, τέμενος Ζουχούρι κ.α.) • Ανάπτυξη του Αθλητικού τουρισμού. • Αξιοποίηση περιοχής Αλυκής-Δημιουργία ορμητηρίου και Κέντρου περιβάλλοντος που να εκθέτει την βιοποικιλότητα της Αλυκής και του βιότοπου που την περιβάλλει γενικότερα. Προβολή της περιοχής για πεζοπορία , την μοναδικότητα του τοπίου της και την σύνδεση της με τις Καμάρες. Αναβίωση του μαζέματος του αλατιού από την Αλυκή. • Προβολή και αξιοποίηση αρχαίων σημαντικής αξίας ευρημάτων. • Η φιλοξενία καλλιτεχνών όπερας, μπαλέτου, μιούζικαλ και θεατρικών παραστάσεων στο Μεσαιωνικό Κάστρο αποτελεί πόλο έλξης για πολιτιστικό τουρισμό. • Αναβάθμιση του τρόπου πληροφόρησης των διακινούμενων στη Λάρνακα


Υποψήφιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι 1.

ΑΝΔΡΕΟΥ ΑΝΔΡΗ

Γεννήθηκε στην Αμμόχωστο και διαμένει στη Λάρνακα. Είναι 49 χρονών, παντρεμένη και μητέρα δυο παιδιών. Είναι απόφοιτη μέσης εκπαίδευσης. Είναι Τμηματάρχης στο συνεργατικό ταμιευτήριο Αμμοχώστου – Λάρνακας. Είναι ταμίας του Επαρχιακού Συμβουλίου ΠΟΓΟ Αμμοχώστου και μέλος του Γενικού Συμβουλίου ΠΟΓΟ, είναι μέλος γραφείου ΚΟΒ. Διετέλεσε πρόεδρος συνδέσμου γονέων στην Διανέλλειο Τεχνική Σχολή Λάρνακας. Είναι Δημοτική Σύμβουλος στον Δήμο Λάρνακας.

2.

ΑΡΤΕΜΗ ΕΛΕΝΗ

Γεννήθηκε και διαμένει στη Λάρνακα. Είναι 49 χρονών, παντρεμένη και μητέρα δυο παιδιών. Είναι απόφοιτος μέσης εκπαίδευσης. Είναι οικοκυρά. Είναι μέλος του Γενικού Συμβουλίου της ΠΟΓΟ και του Επαρχιακού Συμβουλίου ΠΟΓΟ Λάρνακας. Είναι ταμίας του Σωματείου ΜΑΝΑ. Διετέλεσε ταμίας σε συνδέσμους γονέων και πρόεδρος του Αθλητικού Μορφωτικού Συλλόγου Αναγέννησης Άη Γιάννη.

3.

ΒΡΟΝΤΗΣ ΠΡΟΚΟΠΗΣ

Γεννήθηκε στην Αμμόχωστο και διαμένει στη Λάρνακα Είναι 50 χρονών, παντρεμένος και πατέρας ενός παιδιού. Είναι απόφοιτος μέσης εκπαίδευσης και εργάζεται ως υδραυλικός Είναι γραμματέας ΚΟΒ ΑΚΕΛ. Διετέλεσε γραμματέας της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας Ελεύθερης Περιοχής Αμμοχώστου.

4.

ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΣ

Γεννήθηκε και διαμένει στη Λάρνακα. Είναι 40 χρονών, παντρεμένος και έχει δυο παιδιά. Είναι απόφοιτος Μέσης Εκπαίδευσης. Είναι επιχειρηματίας. Είναι γραμματέας ΚΟΒ και μέλος της συντονιστικής Επιτροπής πόλης ΑΚΕΛ Λάρνακας. Είναι δημοτικός Σύμβουλος Λάρνακας και μέλος των παλαιμάχων Ομόνοιας Λευκωσίας

5.

ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΦΩΤΟΣ

Γεννήθηκε στην Αμμόχωστο και διαμένει στη Λάρνακα. Είναι 60 χρονών, παντρεμένος και πατέρας δυο κοριτσιών. Είναι απόφοιτος γλυπτικής στην ακαδημία εφαρμοζόμενων τεχνών Πράγας. Είναι πρόεδρος του συνδέσμου αγγειοπλαστών και κεραμιστών Κύπρου και μέλος του Επιμελητηρίου Καλών Τεχνών. Είναι μέλος του επαρχιακού πολιτιστικού γραφείου του ΑΚΕΛ Λάρνακας. Έχει τιμηθεί για την καλλιτεχνική του προσφορά από το ΑΚΕΛ.

6.

ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ – ΤΤΟΦΑΡΗ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ

Γεννήθηκε και διαμένει στη Λάρνακα Είναι 33 χρονών, παντρεμένος. Είναι απόφοιτος στη νομική του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης και εργάζεται ως δικηγόρος. Είναι αντιπρόεδρος του προσφυγικού σωματείου Κώμας του Γιαλού και πρόεδρος της ποδοσφαιρικής ομάδας της Κώμας του Γιαλού.


Υποψήφιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι 7.

ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΘΕΟΔΩΡΟΣ

Γεννήθηκε και διαμένει στη Λάρνακα. Είναι 39 χρονών, παντρεμένος και πατέρας ενός παιδιού. Είναι απόφοιτος μέσης εκπαίδευσης και εργάζεται στο αθλητικό σωματείο ΑΛΚΗ σαν team manager. Είναι αντιπρόεδρος στον σύνδεσμο γονέων του δημοτικού σχολείου Προδρόμου. Είναι μέλος στο σωματείο ΑΛΚΗ και μέλος στην Ομοσπονδία Δημοτικής Εκπαίδευσης Λάρνακας.

8.

ΙΩΑΝΝΟΥ ΠΑΥΛΟΣ

Γεννήθηκε και διαμένει στη Λάρνακα. Είναι 25 χρονών. Είναι απόφοιτος στα Α-ΤΕΙ Αθήνας με πτυχίο τεχνολόγου Ιατρικών Εργαστηρίων. Είναι μέλος του Κεντρικού Συμβουλίου και της Επαρχιακής Γραμματείας της ΕΔΟΝ Λάρνακας. Είναι γραμματέας Κομματικής Ομάδας Βάσης. Διετέλεσε μέλος του Δημοτικού Συμβουλίου Νεολαίας Δήμου Λάρνακας.

9.

ΚΑΖΑΝΤΖΗΣ ΕΥΑΝΘΗΣ (ΑΘΩΣ)

Γεννήθηκε στην Πάφο και διαμένει στη Λάρνακα. Είναι 53 χρονών, παντρεμένος και έχει ένα γιο. Είναι Πολιτικός Μηχανικός και μέλος του ΕΤΕΚ. Είναι μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΑΚΕΛ και της Επαρχιακής Επιτροπής του ΑΚΕΛ Λάρνακας. Είναι επικεφαλής του επαρχιακού Γραφείου Τοπικής Αυτοδιοίκησης του ΑΚΕΛ Λάρνακας. Είναι υπεύθυνος συντονιστικής Επιτροπής Πόλης ΑΚΕΛ Λάρνακας. Είναι γραμματέας του Μορφωτικού Συλλόγου «Προμηθέας» και Δημοτικός Σύμβουλος Λάρνακας.

10.

ΚΟΥΚΟΥΜΑΣ ΜΑΡΙΟΣ

Γεννήθηκε και διαμένει στη Λάρνακα. Είναι 35χρονών και πατέρας μίας κόρης. Είναι δικηγόρος, ταμίας του Δικηγορικού Συλλόγου Αμμοχώστου. Είναι μέλος της δικαστικής επιτροπής της «ΕΠΕΛ». Είναι μέλος του Συμβουλίου Υδατοπρομήθειας. Είναι Δημοτικός Σύμβουλος Λάρνακας.

11.

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΧΡΙΣΤΑΚΗΣ

Γεννήθηκε και διαμένει στην Λάρνακα. Είναι 33 ετών. Είναι απόφοιτος του πανεπιστημίου του Λάνκαστερ της Αγγλίας με πτυχίο Νομικής (LLB Law). Είναι νομικός και ασκεί το επάγγελμα του δικηγόρου. Είναι Γραμματέας της ΚΟΒ Προδρόμου. Είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΑΛΚΗΣ, Πρόεδρος του Συλλόγου ΑΠΟΠ Προδρόμου, μέλος και νομικός σύμβουλος του κινήματος ενάντια στις εκποιήσεις.

12.

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΓΙΩΡΓΟΣ

Γεννήθηκε και διαμένει στη Λάρνακα. Είναι 39 ετών, παντρεμένος και πατέρας δύο παιδιών. Είναι απόφοιτος μέσης εκπαίδευσης. Διετέλεσε Διευθυντής εταιρείας ανάπτυξης γης. Σήμερα εργάζεται ως Διευθυντής εταιρείας πετρελαιοειδών. Είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Νέας Σαλαμίνας Αμμοχώστου.


Υποψήφιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι 13.

ΚΩΣΤΑ ΚΩΣΤΑΣ

Γεννήθηκε στη Λεμεσό και διαμένει στη Λάρνακα. Είναι 51 χρονών, παντρεμένος, πατέρας δύο κοριτσιών. Είναι απόφοιτος του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Διετέλεσε πρόεδρος της «Προοδευτικής» Αθήνας και Κ.Ο.Γ. της ΕΔΟΝ. Εργάζεται στο ΡΙΚ. Είναι μέλος της Κ.Ε του ΑΚΕΛ και Γραμματέας της ΣΗΔΗΚΕΚ ΠΕΟ ΡΙΚ. Είναι πρόεδρος του Συνδέσμου Γονέων Δημοτικού Σχολείου Βεργίνας και μέλος της δικοινοτικής τεχνικής επιτροπής για τον Πολιτισμό.

14.

ΛΕΟΝΤΙΟΥ ΕΛΕΝΑ

Γεννήθηκε και διαμένει στη Λάρνακα. Είναι 33 χρονών. Είναι απόφοιτος του University of Sunderland, με πτυχίο Bsc- Computing studies και μεταπτυχιακό στο CIIM – MSc in Managmement. Εργάζεται ως υπεύθυνη λογισμικών σε ιδιωτική εταιρεία. Είναι προπονήτρια dragon boat.

15.

ΛΟΠΠΑΣ ΑΝΤΗΣ

Γεννήθηκε και διαμένει στη Λάρνακα. Είναι 51 χρονών, παντρεμένος, πατέρας δύο παιδιών. Είναι απόφοιτος του State University of New York, στον κλάδο BA Advertising Design, με μεταπτυχιακές σπουδές στο MSc Business Management του UWE Bristol. Είναι Πρόεδρος του Αθλητικού Σωματείου Αλκή, ενώ διετέλεσε μέλος του Συμβουλίου του ΚΟΑ, καθώς και Μέλος του Συμβουλίου American Academy Λάρνακας.

16.

ΜΕΛΕΚΗ (ΒΑΣΙΛΕΒΑ) ΜΟΝΙΚΑ:

Γεννήθηκε στο Πέρνικ της Βουλγαρίας και διαμένει στην Λάρνακα. Είναι 50 ετών. Είναι παντρεμένη και έχει 3 παιδιά. Είναι απόφοιτος της Εθνικής Θεατρικής Ακαδημίας της Σόφιας. Από το 1998 ανήκει στο δυναμικό του Θεάτρου “ΣΚΑΛΑ” ως ηθοποιός. Είναι Δημοτική Σύμβουλος Λάρνακας.

17.

ΜΕΛΕΜΕΝΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ

Γεννήθηκε και διαμένει στη Λάρνακα. Είναι 38 χρονών. Είναι απόφοιτος Banking & Finance κολλεγίου Cyprus College. Εργάζεται ως ιδιωτικός υπάλληλος στην εταιρεία JCC PAYMENT SYSTEMS LTD. Είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Νέας Σαλαμίνας Αμμοχώστου.

18.

ΜΙΧΑΗΛΙΔΟΥ ΜΟΝΙΚΑ

Γεννήθηκε στην Πράγα και διαμένει στη Λάρνακα. Είναι 43 ετών και έχει τρία παιδιά. Είναι παιδίατρος. Διετέλεσε γραμματέας της Φοιτητικής Ένωσης Ουγγαρίας. Είναι γραμματέας ΚΟΒ, Γραμματέας Συμπλεγματικής Επιτροπής, μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής της Πόλης Λάρνακας, μέλος του μορφωτικού συλλόγου ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ. Είναι μέλος στο ΔΣ Παιδιατρικής Εταιρείας Κύπρου και μέλος του Περιβαλλοντικού Κινήματος Λάρνακας.


Υποψήφιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι 19.

ΜΩΥΣΕΩΣ ΔΟΜΝΑ

Γεννήθηκε και διαμένει στη Λάρνακα. Είναι 36 χρονών, παντρεμένη, μητέρα ενός παιδιού. Δόκτωρ Γαλλικής Φιλολογίας, έχει εργαστεί ως καθηγήτρια γαλλικών(ΚΙΕ), ως Ειδικός Επιστήμονας, μεταδιδακτορικός συνεργάτης και Επισκέπτης Λέκτορας στο Πανεπιστήμιο Κύπρου. Είναι μέλος γραφείου ΚΟΒ, μέλος του Επαρχιακού Συμβουλίου της ΠΟΓΟ Λάρνακας, του Γενικού Συμβουλίου της ΠΟΓΟ και μέλος της ομάδας πολιτών Λάρνακα εν Δράσει.

20.

ΜΩΥΣΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ (ΠΑΡΗΣ)

Γεννήθηκε στα Περβόλια και διαμένει στη Λάρνακα. Είναι 53 χρονών, παντρεμένος και πατέρας τριών παιδιών. Είναι απόφοιτος Τεχνικής και Ξενοδοχειακής σχολής με ειδικότητα Μάγειρα. Διετέλεσε μέλος του συμβουλίου του σωματείου Δυναμό Περβολιών.

21.

ΝΕΟΚΛΕΟΥΣ ΧΡΥΣΟΒΑΛΑΝΤΗΣ (ΒΑΛΑΝΤΗΣ)

Γεννήθηκε και διαμένει στη Λάρνακα. Είναι 35 χρονών. Είναι απόφοιτος του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Βουλγαρίας και κάτοχος διπλώματος Κοινωνικών Επιστημών. Εργάζεται ως ηλεκτρολόγος μηχανικός. Διετέλεσε πρόεδρος της Προοδευτικής Κίνησης Κυπρίων Φοιτητών Βουλγαρίας και της Φοιτητικής Οργάνωσης Κυπρίων Βουλγαρίας. Είναι μέλος της συντονιστικής επιτροπής πόλης Λάρνακας του ΑΚΕΛ Αμμοχώστου. Είναι γραμματέας ΚΟΒ.

22.

ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΧΡΙΣΤΙΝΑ

Γεννήθηκε και διαμένει στη Λάρνακα. Είναι 31 χρονών. Είναι επαγγελματικό στέλεχος του ΑΚΕΛ. Είναι Περιβαλλοντολόγος, κάτοχος μεταπτυχιακού στη Διαχείριση Περιβάλλοντος, Φυσικών Καταστροφών και κρίσεων και πιστοποιητικού κατάρτισης του Κέντρου Επαγγελματικής Κατάρτισης του ΕΚΠΑ, στο Περιβάλλον και την Αειφόρο Ανάπτυξη. Είναι γραμματέας ΚΟΒ. Είναι επικεφαλής του Γραφείου Περιβάλλοντος της ΚΕ του ΑΚΕΛ, μέλος του Γραφείου Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και του περιβαλλοντικού Κινήματος Λάρνακας.

23.

ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΧΡΙΣΤΟΣ

24.

ΠΑΡΜΑΚΗ ΓΕΩΡΓΙΑ

Γεννήθηκε και διαμένει στη Λάρνακα. Είναι 30 χρονών, παντρεμένος. Είναι απόφοιτος Α-ΤΕΙ Αθήνας με πτυχίο Υγειονομικού Επιθεωρητή. Είναι επαγγελματικό στέλεχος του ΑΚΕΛ. Είναι μέλος της Επαρχιακής Επιτροπής και Γραμματείας του ΑΚΕΛ Αμμοχώστου, υπεύθυνος της Συντονιστικής Επιτροπής πόλης ΑΚΕΛ Αμμοχώστου στη Λάρνακα. Διετέλεσε επαρχιακός γραμματέας της ΕΔΟΝ Αμμοχώστου (2009 – 2016), μέλος του Κεντρικού και Εκτελεστικού Συμβουλίου της ΕΔΟΝ.

Γεννήθηκε και διαμένει στη Λάρνακα. Είναι 29 χρονών. Είναι απόφοιτος πολιτικών επιστημών του πανεπιστημίου Κρήτης. Είναι επαγγελματικό στέλεχος της ΕΔΟΝ. Είναι ταμίας του Δημοτικού Συμβουλίου Νεολαίας του Δήμου Λάρνακας. Είναι γραμματέας ΚΟΒ. Είναι μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής πόλης ΑΚΕΛ Λάρνακας. Είναι μέλος του Κεντρικού συμβουλίου και της Κεντρικής Γραμματείας της ΕΔΟΝ. Είναι επαρχιακή γραμματέας της ΕΔΟΝ Λάρνακας.


Υποψήφιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι 25.

ΧΑΡΙΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΣ

26.

ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ ΣΤΕΛΛΑ

Γεννήθηκε και διαμένει στη Λάρνακα. Είναι 33 χρονών, παντρεμένος. Είναι απόφοιτος μέσης εκπαίδευσης και εργάζεται στην Swissport Cyprus. Είναι μέλος της κλαδικής επιτροπής της ΠΕΟ στο αεροδρόμιο της Λάρνακας και Πάφου.

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Λάρνακα. Είναι 29 ετών, παντρεμένη, απόφοιτος του Τμήματος Πολιτικής Μηχανικής και Μηχανικής Περιβάλλοντος του Πανεπιστημίου Κύπρου. Διετέλεσε εκλεγμένη εκπρόσωπος των φοιτητών της Πολυτεχνικής Σχολής και Φοιτητικής Ένωσης του Πανεπιστημίου Κύπρου. Είναι μέλος του Επιστημονικού Τεχνικού Επιμελητηρίου Κύπρου (ΕΤΕΚ).

Υποψήφιοι Σχολικοί Έφοροι 1.

ΑΝΔΡΕΟΥ ΑΝΔΡΕΑΣ

2.

ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ

3.

ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΘΕΟΤΕΡΑ

Γεννήθηκε και διαμένει στη Λάρνακα. Είναι 38 χρονών. Είναι απόφοιτος B.S.U & I.A.M.P και έχει MASTER DEGREE IN CLINICAL PSYCHOLOGY. Εργάζεται ως κλινικός ψυχολόγος.

Γεννήθηκε στην Αμμόχωστο και διαμένει στη Λάρνακα. Είναι 48 χρονών, παντρεμένος με δυο παιδιά. Είναι απόφοιτος πανεπιστημίου ως Ηλεκτρολόγος Μηχανικός με μεταπτυχιακό στη Μηχανική Υπολογιστών και Διοίκηση Επιχειρήσεων. Εργάζεται στη Cyta ως μηχανικός τηλεπικοινωνιών. Είναι μέλος του ΕΤΕΚ, αντιπρόεδρος του Κυπριακού Σωματείου Διαχείρισης Έργων και μέλος συνδέσμου γονέων για 10 χρόνια.

Γεννήθηκε στην Αμμόχωστο και διαμένει στη Λάρνακα. Είναι 55 χρονών, παντρεμένη και μητέρα δύο παιδιών. Είναι απόφοιτος του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Είναι φιλόλογος, Βοηθός Διευθύντρια, αντιπρόεδρος στο Ανοικτό Σχολείο Δήμου Λάρνακας, γενικός αντιπρόσωπος ΟΕΛΜΕΚ, μέλος του Επαρχιακού Συμβουλίου ΟΕΛΜΕΚ Αμμοχώστου, μέλος Επαρχιακού Συμβουλίου συνδέσμου φιλολόγων Λάρνακας - Αμμοχώστου, μέλος της Προοδευτικής Κίνησης Καθηγητών. Είναι σχολικός έφορος Λάρνακας.


Υποψήφιοι Σολικοί Έφοροι 4.

ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ (ΠΑΡΗΣ)

5.

ΜΙΑΟΥΛΗΣ ΧΡΙΣΤΑΚΗΣ

6.

ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΦΛΩΡΟΣ

7.

ΣΤΥΛΙΑΝΟΥ ΜΑΡΙΟΣ

Γεννήθηκε και διαμένει στη Λάρνακα, είναι 62 χρονών, παντρεμένος και πατέρας ενός παιδιού. Είναι πτυχιούχος φυσικής αγωγής και είναι βοηθός διευθυντής Α΄. Είναι μέλος της Επαρχιακής Επιτροπής ΑΚΕΛ Λάρνακας. Είναι σχολικός έφορος Λάρνακας, μέλος επιτροπής συνδέσμου γυμναστών Κύπρου, μέλος επιτροπής ιδρύματος υποτροφιών Λάρνακας. Είναι μέλος ΔΣ σωματείου ΑΛΚΗ. Είναι μέλος επιτροπής μεσογειακού φεστιβάλ παραδοσιακών χορών.

Γεννήθηκε στο Μενεού και διαμένει στη Λάρνακα. Είναι 51 χρονών, παντρεμένος, πατέρας δύο παιδιών. Είναι Ιδιωτικός υπάλληλος (ταπελλογράφος). Είναι απόφοιτος μέσης εκπαίδευσης. Είναι μέλος της Επαρχιακής Επιτροπής και μέλος της Γραμματείας της Συντονιστικής Επιτροπής Πόλης του ΑΚΕΛ Λάρνακας. Είναι μέλος του Δ.Σ. του Περιβαλλοντικού Κινήματος Λάρνακας, Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Σ.Γ. μέσης εκπαίδευσης Λάρνακας, Α΄ Αντιπρόεδρος Παγκύπριας Συνομοσπονδίας Σ.Γ. μέσης εκπαίδευσης.

Γεννήθηκε στην Αμμόχωστο και διαμένει στη Λάρνακα. Είναι παντρεμένος και πατέρας 4 παιδιών. Είναι απόφοιτος του Alexander College και έχει πανεπιστημιακή μόρφωση B.A. & M.B.A στο Business Administration. Εργάζεται στη Συνεργατική κεντρική Τράπεζα Λτδ. Είναι Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Λάρνακας, μέλος της Σχολικής Εφορείας Λάρνακας, Γραμματέας του Ανοικτού Σχολείου Λάρνακας και πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Νεολαίας Λάρνακας.

Γεννήθηκε στη Λεμεσό και διαμένει στη Λάρνακα. Είναι 37 ετών, παντρεμένος και πατέρας δύο παιδιών. Είναι απόφοιτος τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, με μεταπτυχιακές σπουδές στη Γλωσσοδιδακτική και στην Πληροφορική και υποψήφιος διδάκτορας. Είναι δάσκαλος και μέλος του Δ.Σ. ΠΟΕΔ. Είναι μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής Πόλης του ΑΚΕΛ Λάρνακας και Πρόεδρος της Προοδευτικής Κίνησης Δασκάλων Λάρνακας. Είναι έφορος ακαδημιών Ομόνοιας Λευκωσίας.


24323372 / 24323374 Demetri N. Demetrou 31, Larnaca, Cyprus, PC 6022 www.andreasvyras.com / info@andreasvyras.com

ΑΚΕΛ Δημοτικές Λάρνακα  
Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you