Page 1


ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2016 ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ Αγαπητοί συνδημότες, φίλες και φίλοι, Ο θεσμός της Τοπικής Αυτοδιοίκησης αποτελούσε ανέκαθεν για το ΑΚΕΛ, τομέα ύψιστης προτεραιότητας. Η ιστορική διαδρομή της Αριστεράς και η 90χρονη προσφορά και δράση του ΑΚΕΛ στον τόπο, είναι συνώνυμη με τη διαμόρφωση συνθηκών, όρων και πλαισίων για συνεχή αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των πολιτών για πρόοδο και ανάπτυξη των τοπικών κοινωνιών. Το ΑΚΕΛ έχει δώσει μάχες για την ενίσχυση του θεσμού, για τη διεύρυνση των εξουσιών, την αύξηση των αρμοδιοτήτων και για την επαρκή οικονομική στήριξή του. Οραματιζόμαστε τη μετατροπή των πόλεων και των κοινοτήτων σε δυναμικά κύτταρα συμμετοχικής δημοκρατίας και κοινωνικής συνοχής. Σε κύτταρα αρμονικής συνεργασίας για την αξιοποίηση των φυσικών πόρων, του ανθρώπινου κεφαλαίου και των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της κάθε περιοχής. Με σύγχρονες υπηρεσίες εξυπηρέτησης των πολιτών, με συστηματική μέριμνα για την ανταπόκριση στις καθημερινές τους ανάγκες, με υποδομές που προστατεύουν το περιβάλλον και αναδεικνύουν τον πλούτο του πολιτισμού μας. Οι επερχόμενες δημοτικές εκλογές είναι για μας η μεγάλη ευκαιρία να ξανασυναντηθούμε, να ξαναγνωριστούμε, να ξανακουβεντιάσουμε. Είναι η αφετηρία μιας νέας κοινής πορείας, μιας νέας πιο ελπιδοφόρας εποχής κοινών αποφάσεων και αγώνων. Για να γυρίσουμε σελίδα, κρατώντας από το παρελθόν τις σταθερές αρχές μας. Για να προχωρήσουμε στο μέλλον, χτίζοντας όλοι μαζί τις νέες σχέσεις εμπιστοσύνης που θα μας επιτρέψουν να σπάσουμε το φαύλο κύκλο των άγονων αντιπαραθέσεων για το χθες. Να ανοίξουμε τους ορίζοντες ενός καλύτερου, πιο δημιουργικού αύριο. Με σταθερές αρχές, νέες σχέσεις, νέα σχέδια. Χωρίς πελατειακές αντιλήψεις. Χωρίς λαϊκίστικες πλάνες. Χωρίς νεοφιλελεύθερες εμμονές σε πρακτικές που αντιστρατεύονται τα λαϊκά συμφέροντα, που υπονομεύουν τις δυνατότητες μας και περιθωριοποιούν τους εργαζόμενους. Όλοι μαζί σ’ αυτή τη μάχη για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, όλοι μαζί θα κάνουμε τις Δημοτικές εκλογές της 18ης Δεκεμβρίου απαρχή μιας νέας πορείας προς τον λαό, για τον λαό, με τον λαό.


ΠΑΝΤΑ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΕΣ Η ύπαρξη και λειτουργία του Δήμου Αμμοχώστου, υποδηλεί πρώτα απ’ όλα την επιμονή μας στη μη αναγνώριση των τετελεσμένων του πραξικοπήματος και της τουρκικής εισβολής, και υπηρετεί την ανάγκη υλοποίησης ενός συγκεκριμένου έργου, που θα μας οδηγήσει προς αυτή την κατεύθυνση. Το έργο αυτό αφορά τρεις βασικούς πυλώνες: • Την ενίσχυση του πολιτικού αγώνα πουδιεξάγει ο Κυπριακός Λαός με στόχο την επίλυση του εθνικού μας προβλήματος και για επίτευξη μιας βιώσιμης και λειτουργικής λύσης, που θα φέρει την ειρήνη στο νησί μας. Τη δραστηριοποίηση μας στον τομέα της διαφώτισης τόσο στο εξωτερικό όσο και στην Κύπρο, όπως και τη διοργάνωση εκδηλώσεων που ενισχύουν τον αντικατοχικό μας αγώνα. • Τη διατήρηση και ενίσχυση των δεσμών μεταξύ των Δημοτών μας, που βρίσκονται σκορπισμένοι στην Κύπρο και το εξωτερικό. Την αντιμετώπιση του προβλήματος σύνδεσης της νεότερης γενιάς, με μια πόλη που ουσιαστικά ποτέ δεν έχει γνωρίσει. Ένα καθήκον που συνδέεται με την καθ’ αυτό ύπαρξη ή όχι της Αμμοχώστου στο μέλλον. • Την προετοιμασία μας, σε συνεργασία με την Κυβέρνηση, αλλά και όλους τους φορείς της πόλης για την ώρα της επιστροφής. Με την ενίσχυση του φρονήματος μας, με τη συντήρηση του κοινωνικού ιστού, αλλά και με προετοιμασία σε σχέση με τη μελλοντική οικονομική, πολεοδομική και άλλη ανάπτυξη της πόλης μας.

Η ΔΗΜΟΤΙΚΉ ΜΑΣ ΟΜΑΔΑ Είναι γεγονός πως το Δημοτικό Συμβούλιο Αμμοχώστου, εργάζεται και λειτουργεί μέσα σε πρωτόγνωρες και ομολογουμένως αντίξοες συνθήκες. Ο παράγοντας των 42 χρόνων συνεχιζόμενης λειτουργίας του Δήμου μας στην προσφυγιά, αποτελεί από μόνο του παράγοντα αρνητικό ως προς τις προσπάθειες που καταβάλλονται. Παρόλα αυτά, θεωρούμε πως δεν υπάρχει άλλη επιλογή από το να συνεχίσουμε τις προσπάθειες μας, μέσα στα πλαίσια λειτουργίας του Δήμου, για να κρατήσουμε σφικτούς τους δεσμούς των ανθρώπων της πόλης και άσβεστο τον πόθο για επιστροφή. Η Δημοτική Ομάδα του ΑΚΕΛ Αριστερά Νέες Δυνάμεις, τόσο μέσα από την παρουσία μας σε προεδρίες διάφορων επιτροπών, όσο και μέσα από την παρουσία των μελών μας στις διάφορες επιτροπές και την ολομέλεια, αλλά και με τις πάμπολλες προτάσεις και εισηγήσεις μας, διαδραματίσαμε ένα καθοριστικό ρόλο στο να υλοποιηθεί το όποιο έργο, το οποίο βέβαια είναι προφανώς αποτέλεσμα συλλογικής δουλειάς. Στα χέρια σου βρίσκεται το πρόγραμμα, οι θέσεις και το όραμα μας για την Αμμόχωστο. Ενώπιον σου θέτουμε και τους υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους και σχολικούς έφορους, που με τη δική σου ψήφο θα καλεστούν να υπηρετήσουν το καλό της κατεχόμενης πόλης μας. Με το ψηφοδέλτιο του ΑΚΕΛ Αριστερά Νέες Δυνάμεις, κατέρχονται ως υποψήφιοι πολλές ικανές και καταξιωμένες προσωπικότητες του δήμου μας. Άνθρωποι οι οποίοι θα στηρίξουν το πρόγραμμα του συνδυασμού μας, για ένα νέο και ελπιδοφόρο μέλλον.


ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΝΕΑ ΓΕΝΙΑ Διαβαίνοντας την 5η δεκαετία μακριά από την πόλη και την ιστορία των οικογενειών μας, γίνεται πλέον επιτακτική ανάγκη να καταφέρουμε να εμφυσήσουμε στις επόμενες γενιές την ιστορία, τις μνήμες και την αγάπη για την πόλη της καταγωγής των παιδιών μας. 42 χρόνια μετά, νέες γενιές Αμμοχωστιανών γεννιούνται και μεγαλώνουν μακριά από την καταγωγή των οικογενειών τους. Ακόμη περισσότερο δημιουργούν νέες οικογένειες, με τα παιδιά της 2ης και 3ης γενιάς να κινδυνεύουν, πλέον, να μην έχουν καμία σύνδεση με την πόλη. Στόχος μας θα είναι η μελέτη του ζητήματος, έτσι ώστε να καταθέσουμε στο ΥΠΠ προτάσεις για να διανθήσουμε τα αναλυτικά προγράμματα της εκπαίδευσης μας με στοιχεία που θα αφορούν σημαντικές πτυχές της ιστορίας και της ζωής της Αμμοχώστου, τόσο πριν αλλά και μετά την τούρκικη εισβολή, καθώς πρέπει να μπορούν να αναγνωρίζουν πώς εξελίσσεται η πόλη μας στις πιθανές επισκέψεις τους. Ταυτόχρονα θα μελετήσουμε την πιθανότητα δημιουργίας θεσμοθετημένων οδοιπορικών σε τακτά διαστήματα για εθελοντικές μαθητικές ή και οικογενειακές επισκέψεις κατά τα Σαββατοκύριακα στην Αμμόχωστο, με επίσημο πρόγραμμα και με συμμετοχή πιστοποιημένων επαγγελματιών ιστορικών ή ξεναγών.

ΑΜΕΤΑΘΕΤΟΣ ΣΤΟΧΟΣ ΜΑΣ Η ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΕΠΙΛΥΣΗ ΤΟΥ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ Η ζωή και δράση του ΑΚΕΛ ήταν ανέκαθεν ταυτισμένη με την προσπάθεια εξεύρεσης μιας βιώσιμης και υπό τις περιστάσεις δίκαιης λύσης του πολιτικού μας προβλήματος, η οποία θα συνεπάγεται και το δικαίωμα επιστροφής των κατοίκων της Αμμοχώστου στην αγαπημένη τους πόλη. Ως ΑΚΕΛ, αναγνωρίζουμε την κρισιμότητα των στιγμών για το μέλλον και την προοπτική της Χώρας μας, γι’ αυτό θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε την εν εξελίξει διαδικασία διαπραγματεύσεων, με στόχο την επίτευξη συνολικής λύσης στο Κυπριακό, η οποία να απελευθερώνει και να επανενώνει την πατρίδα και τον λαό μας. Με αίσθημα πατριωτικής ευθύνης απέναντι στον λαό μας, Ε/Κύπριους και Τ/Κύπριους, με τη σοβαρότητα που διαχρονικά διακρίνει το ΑΚΕΛ, θα συνεχίσουμε να πολιτευόμαστε εποικοδομητικά για λύση του Κυπριακού στη βάση του συμφωνημένου πλαισίου αρχών. Θα επιδιώξουμε να κάνουμε ό,τι περνά από το δικό μας χέρι, για να αξιοποιηθεί το παράθυρο ευκαιρίας για τη λύση του Κυπριακού και για να εκπληρωθούν οι ελπίδες του λαού μας για ελεύθερη, ειρηνική πατρίδα. Επιπρόσθετα, θεωρούμε ότι η ενδεχόμενη επιστροφή του περιφραγμένου τμήματος της πόλης της Αμμοχώστου και η έναρξη της διαδικασίας ανοικοδόμησης και επανεγκατάστασης στη συγκεκριμένη περιοχή των νόμιμων κατοίκων της,από την πρώτη στιγμή που θα τεθεί σε εφαρμογή η λύση, μπορεί να αποτελέσει ένα σημαντικό βήμα το οποίο θα βοηθήσει σημαντικά τις προσπάθειες που θα πρέπει να καταβληθούν για εφαρμογή όλων των προνοιών της συμφωνίας. Επιπλέον, θα πρέπει να τονίσουμε τη διαχρονική μας θέση ότι για εμάς Αμμόχωστος είναι ολόκληρη η πόλη και οι ενορίες της και όχι μόνο το περιφραγμένο μέρος της. Μέσα στο πιο πάνω πλαίσιο, πιστεύουμε ακράδαντα, πως η Αμμόχωστος μπορεί να εξελιχθεί σε μια πόλη πρότυπο ειρηνικής συμβίωσης και συνεργασίας με τους Τουρκοκύπριους συμπατριώτες μας. Θα μπορέσουμε να παντρέψουμε το νέο με το παλιό. Να σμίξουμε πολιτισμούς. Να φέρουμε μαζί τους ανθρώπους. Να φτιάξουμε μια πόλη που θα αποτελεί πρότυπο ενιαίου οικονομικού και εμπορικού χώρου, όπου Ελληνοκύπριοι και Τουρκοκύπριοι θα εργάζονται μαζί, σε συνθήκες αμοιβαίας εμπιστοσύνης και συνεργασίας.


ΤΟ ΟΡΑΜΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟ Ευχή όλων μας είναι να μη χρειαστεί να έχουμε ξανά εκλογές στην προσφυγιά. Να μην είναι ανάγκη να μιλήσουμε ξανά για διαφώτιση και για αγώνα επιστροφής. Σύντομα να έχουμε να αντιμετωπίσουμε την πρόκληση της ανοικοδόμησης και της επανεγκατάστασης.Να έχουμε να επιλύσουμε και εμείς τα καθημερινά προβλήματα μιας πόλης. Σύντομα να βρεθούμε ξανά στην αγαπημένη μας Αμμόχωστο. Θα δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις για την πόλη μας και για την Κύπρο γενικότερα. Για να έχουμε πραγματική ελπίδα επιστροφής, αλλά και να μπορούμε, όταν έρθει η ώρα, να δώσουμε τις σωστές λύσεις και κατευθύνσεις, έτσι που εμείς και τα παιδιά μας, να μπορέσουμε ξανά να ευτυχίσουμε σε μια ειρηνική και ευημερούσα Κύπρο. Στόχος μας αμετάθετος παραμένει η απαλλαγή της Κύπρου από την κατοχή και τον εποικισμό, η ειρηνική επανένωση της πατρίδας και του λαού μας και η αποκατάσταση και διασφάλιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των βασικών ελευθεριών όλων των Κυπρίων, Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων. Ως ΑΚΕΛ Αριστερά Νέες Δυνάμεις, ανανεώνουμε την υπόσχεση συνέχειας και συνέπειας στην προσφορά,στο μέγιστο των δυνάμεων και δυνατοτήτων μαςγια το καλό της πόλης μας, για την Επιστροφή.Οι προσπάθειες που καταβάλλουμε, σαφέστατα αφορούν το σύνολο της Αμμοχώστου, μιας πόλης, που ανεξάρτητα του ότι θα κατοικείται από Ελληνοκύπριους και Τουρκοκύπριους, πρέπει να λειτουργεί σαν μια ενιαία οντότητα. Γιατί μόνοέτσι, μέσα από την ειρηνική συμβίωση, θα μπορέσουμε εμείς και οι μελλοντικές γενιές να κτίσουμε το κοινό μας μέλλον μέσα σε συνθήκες ασφάλειας, ειρήνης, ευημερίας και ευτυχίας.

ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΣ. ΔΥΝΑΜΙΚΑ ΚΟΝΤΑ ΣΟΥ. Στηρίζουμε δυναμικά τον υποψήφιο Δήμαρχο Δρ. Σίμο Ιωάννου, ο οποίος ακούραστα εργάζεται και προσφέρει στα κοινά της Πόλης μας τα τελευταία 30 χρόνια. Με σεβασμό σε όσα έγιναν μέχρι σήμερα και χωρίς καμία προσπάθεια μηδενισμού, ήρθε η ώρα να δώσουμε μια νέα δυναμική στις προσπάθειές μας. Μπροστά στις κρίσιμες εξελίξεις στο Κυπριακό και μπροστά στο ενδεχόμενο της επιστροφής στην Αμμόχωστο, είναι χρέος όλων μας είναι να κρατήσουμε τη φλόγα της επιστροφής αναμμένη. Να ενώσουμε τις φωνές μας και τη δράση μας. Και να ριχτούμε στη σκληρή δουλειά. Η πόλη μας μπορεί και πρέπει να ξαναγίνει τόπος γεφύρωσης του παρελθόντος με το μέλλον. Να αποκτήσει ξανά τον πρωταγωνιστικό ρόλο που έπαιξε στην ιστορία και οικονομική ανάπτυξη της Κύπρου, ως τόπος συνάντησης πολιτισμών και ως κέντρο εσωτερικού και διεθνούς εμπορίου. Προκειμένου να το πετύχουμε αυτό, θα αξιοποιήσουμε τις τεράστιες δυνατότητες της πόλης μας. Θα αξιοποιήσουμε τους ανθρώπους της. Και θα μετατρέψουμε μια πόλη φάντασμα, σε πόλη φαντασία! Αμμόχωστος. Θα έρθουμε ξανά. Δυναμικά, κοντά σου. Καλή δύναμη και καλή επιστροφή!


Υποψήφιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι 1.

Αβραάµ Αντρέας

Γεννήθηκε και διαµένει στη Λάρνακα, κατάγεται από τη Νεάπολη Αµµοχώστου. Είναι 26 ετών. Είναι απόφοιτος µέσης εκπαίδευσης και εργάζεται ως Υγειονοµικός εργάτης στο ∆ήµο Λάρνακας. Είναι µέλος γραφείου Κοµµατικής Οµάδας Βάσης του ΑΚΕΛ, µέλος του επαρχιακού αθλητικού γραφείου του ΑΚΕΛ Αµµοχώστου, µέλος της Επαρχιακής Γραµµατείας της Ε∆ΟΝ Αµµοχώστου, µέλος του κεντρικού αθλητικού γραφείου της Ε∆ΟΝ και µέλος του επαρχιακού γραφείου νέων εργαζοµένων της Ε∆ΟΝ Αµµοχώστου.

2.

Ανδρονίκου (Κόκου) Παντελάκης

Γεννήθηκε στην Αµµόχωστο και διαµένει στο Παραλίµνι. Είναι53 ετών, παντρεµένος και πατέρας δύο παιδιών. Είναι απόφοιτος του 6ουΓυµνασίου Λεµεσού και έχει δίπλωµα Πανεπιστηµίου (Institute of International Tourism A. COSTANTINOVBURGAS, BULGARIA). Είναι επιχειρηµατίας και ασχολείται µε τον αθλητικό τουρισµό. Είναι µέλος του ΠΑ.ΣΥ.ΞΕ. και του ΠΑ.ΣΥ.∆Υ.ΞΕ. και ∆ηµοτικός Σύµβουλος του ∆ήµου Αµµοχώστου. ∆ιετέλεσε πετοσφαιριστής της Νέας Σαλαµίνας, της Αναγέννησης ∆ερύνειας,της Ολυµπιάς Φρενάρου και της Ε.Ν.Π.

3.

Αργυρού Χρίστος

Γεννήθηκε στην Αγκαστίνα και διέµενε στην ενορία της Αγίας Ζώνης Αµµοχώστου. Σήµερα διαµένει στη Λάρνακα. Είναι 65 ετών, παντρεµένος και πατέρας τριών παιδιών. Είναι απόφοιτος του Πολυτεχνείου Βουκουρεστίου στη µηχανολογία και εργάστηκε ως καθηγητής στη Μέση Εκπαίδευση. Είναι µέλος σε γραφείο Κοµµατικής Οµάδας Βάσης του ΑΚΕΛ. ∆ιετέλεσε εθελοντής στο κοινωνικό παντοπωλείο Λάρνακας και αντιπρόσωπος της Προοδευτικής Κίνησης Καθηγητών.

4.

Βασιλείου (Μανές) Ανδρέας

Κατάγεται από τις ∆ηµοτικές Πολυκατοικίες Σταυρού της Αµµοχώστου και διαµένει στη Μουτταγιάκα. Είναι 31 ετών, παντρεµένοςκαι πατέρας ενός παιδιού. Σπούδασε φαρµακευτική, µε µεταπτυχιακή εκπαίδευση στην Πολιτική Υγείας και Σχεδιασµό Υπηρεσιών Υγείας. Κατέχει τη θέση Υπεύθυνου Τµήµατος Ασφάλειας Φαρµάκων στη φαρµακοβιοµηχανία Remedica. Είναι Πρόεδρος του Συνδέσµου Παρασκευαστών Γενερικών Φαρµάκων και µέλος του ∆ιοικητικού Συµβουλίου του Κυπριακού Οργανισµού Επαλήθευσης Φαρµάκων. Από το 2011 είναι εκλεγµένο µέλος της Σχολικής Εφορείας Αµµοχώστου.

5.

Γαβριήλ (Ππόµπα) Άντρη

Γεννήθηκε στην ενορία Αγίας Ζώνης Αµµοχώστου και διαµένει στη Λεµεσό. Είναι 53 ετών, παντρεµένη και µητέρα τεσσάρων παιδιών. Είναι απόφοιτη κολλεγίου ‘‘The professional pa & executive secretary”. Είναι πρόεδρος της Τοπικής Επιτροπής Πολυτέκνων Κάτω Πολεµιδιών. Είναι µέλος του ΓενικούΣυµβουλίου της ΠΟΓΟ και µέλος γραφείου Κοµµατικής Οµάδας Βάσης του ΑΚΕΛ. Μετέχει ως µέλος στην εκκλησιαστική επιτροπή Αγίου ΓεωργίουΕξορινού και Αγίας Ζώνης (περίκλειστης) στην Αµµόχωστο.Είναι µέλος της οµάδας πρωτοβουλίας Αµµόχωστος η Πόλη µας και ∆ηµοτικός Σύµβουλος του ∆ήµου Αµµοχώστου.


Υποψήφιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι 6.

Γεωργίου Μάριος

Κατάγεται από την Αµµόχωστο και διαµένει στη ∆ροµολαξιά. Είναι 29 ετών, παντρεµένος και έχει ένα παιδί. Είναι πτυχιούχος ∆ιοίκησης Επιχειρήσεων µε µεταπτυχιακό ∆ιοίκησης, Τεχνολογίας και Ποιότητας. Είναι µέλος γραφείου Κοµµατικής Οµάδας Βάσης του ΑΚΕΛ. Είναι ιδιοκτήτης οικογενειακής επιχείρησης. Είναι µέλος του Επαρχιακού Συµβουλίου και της Επαρχιακής Γραµµατείας της Ε∆ΟΝ Αµµοχώστου. Είναι υπεύθυνος του επαρχιακού πολιτιστικού γραφείου της Ε∆ΟΝ Αµµοχώστου και µέλος του κεντρικού πολιτιστικού γραφείου της Ε∆ΟΝ.

7.

Ζαννέττος Χρύσανθος

Κατάγεται από την Αµµόχωστο, γεννήθηκε και διαµένει στη Λάρνακα. Είναι 39 ετών, παντρεµένος και πατέρας µιας κόρης. Σπούδασε πολιτικές επιστήµες και έκανε µεταπτυχιακές σπουδές στη Συγκριτική Πολιτική. Είναι µέλος της Κεντρικής Επιτροπής και του Πολιτικού Γραφείου του ΑΚΕΛ, Επαρχιακός Γραµµατέας του ΑΚΕΛ Αµµοχώστου και επικεφαλής του Γραφείου Επαναπροσέγγισης της Κ.Ε. του ΑΚΕΛ. Είναι ∆ηµοτικός Σύµβουλος Αµµοχώστου.

8.

Ηροδότου (Νέστορα) Στυλιανός

Κατάγεται από την Αγία Ζώνη Αµµοχώστου και διαµένει στη Λεµεσό. Είναι 52 ετών, παντρεµένος και έχει τρία παιδιά. Είναι κάτοχος ∆ιδακτορικού ∆ιπλώµατος στις Φιλοσοφικές και Κοινωνικές Επιστήµες. Υπήρξε επαγγελµατικό στέλεχος της Ε∆ΟΝ και της ΠΕΟ και µέλος της Εκτελεστικής Γραµµατείας της Π.Ε.Π. Είναι µέλος της Εκκλησιαστικής Επιτροπής Αγίας Ζώνης Αµµοχώστου. Εργάζεται ως καθηγητής στο Τµήµα Ψυχολογίας και Κοινωνικής Εργασίας της Σχολής Επιστηµών της Αγωγής και Κοινωνικών Επιστηµών του Πανεπιστηµίου Frederick.

9.

Καζαµίας Αντρέας

Κατάγεται από την Αµµόχωστο, γεννήθηκε και διαµένει στη Λεµεσό. Είναι 33 ετών, παντρεµένος και πατέρας ενός παιδιού. Είναι φιλόλογος και διδάσκει σε ιδιωτικό σχολείο µέσης εκπαίδευσης. Είναι µέλος του επαρχιακού µορφωτικού γραφείου του ΑΚΕΛ Λεµεσού. ∆ιετέλεσε µέλος του ∆.Σ. της ΝΕΑΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ. ∆ιετέλεσε εκπρόσωπος της ΠΡΟΟ∆ΕΥΤΙΚΗΣ Κίνησης Φοιτητών Θεσσαλονίκης στην ΕΦΕΚΘ. Είναι ∆ηµοτικός Σύµβουλος Αµµοχώστου.

10.

Λάρκου Χριστόφορος

Γεννήθηκε στην Αµµόχωστο στην ενορία του Λάξη και διαµένει στην Λάρνακα. Είναι 46 ετών, παντρεµένος και πατέρας δύο παιδιών. Είναι απόφοιτος Πανεπιστηµίου στη Νοµική, µε µεταπτυχιακό στο ∆ιεθνές ∆ίκαιο. ∆ιετέλεσε ταµίας του ∆ικηγορικού Συλλόγου Αµµοχώστου, µέλος του ∆.Σ. της ΝΕΑΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ, µέλος της Αναθεωρητικής Αρχής Αδειών και είναι ταµίας του Περιβαλλοντικού Κινήµατος Λάρνακας. Ασκεί το δικηγορικό επάγγελµα στη Λάρνακα από το 1994.


Υποψήφιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι 11.

Μάρκου (Μάµα) Μάρκος

Γεννήθηκε στην Αµµόχωστο και διαµένει στη ∆ροµολαξιά. Είναι 48 ετών, παντρεµένος και πατέρας δύο παιδιών. Εργάζεται στην Εθνική Φρουρά. Είναι µέλος της επαρχιακής επιτροπής ΠΑΣΥΕΚ ΠΕΟ Λ/κας Αµµ/στου, µέλος της διοικούσας επιτροπής του σωµατείου Σαλαµίνα ∆ροµολαξιάς. ∆ιετέλεσε πρόεδρος του ΣΚΕ ∆ροµολαξιάς – Μενεού.

12.

Μαρκουλλίδης Χρύσανθος

Γεννήθηκε στην Αµµόχωστο, κατοικούσε στη Χρυσή Ακτή και διαµένει στη Λευκωσία. Είναι 52 ετών, παντρεµένος και έχει ένα παιδί. Είναι απόφοιτος του Οικονοµικού Λυκείου Λευκωσίας. Παρακολούθησε σεµινάρια διοίκησης πωλήσεων και προσωπικού στην Αγγλία, στο Ντουµπάι και στην Κύπρο. Εργάζεται ως ∆ιευθυντής Πωλήσεων σε ιδιωτική εταιρεία. Είναι ενεργό µέλος του Σωµατείου Νέα Σαλαµίνα, όπου διετέλεσε Εκπρόσωπος Τύπου και Εκτελεστικός Γραµµατέας.

13.

Μιντή (Γεωργίου) Εύα

Γεννήθηκε στο Παραλίµνι, µε καταγωγή από το Κάτω Βαρώσι. Είναι 26 ετών, δικηγόρος, απόφοιτη Νοµικής του Πανεπιστηµίου Κύπρου µε µεταπτυχιακό τίτλο σε θέµατα διεθνών εµπορικών και διακρατικών διαιτησιών από το Queen Mary Universityo f London. Είναι εκλελεγµένο µέλος του ∆ηµοτικού Συµβουλίου Νεολαίας του ∆ήµου Παραλιµνίου.

14.

Μπέρος Γιώργος

Γεννήθηκε στον Άγιο Λουκά Αµµοχώστου, διέµενε στην Ενορία Τιµίου Σταυρού και σήµερα διαµένει στη Λεµεσό. Είναι 61 χρονών, παντρεµένος και πατέρας δύο παιδιών. Είναι απόφοιτος Σοβιετικής Ένωσης στο κλάδο της Πολιτικής Μηχανικής. Είναι διευθυντής εργοληπτικής εταιρείας. ∆ιετέλεσε µέλος του ∆.Σ της Νέας Σαλαµίνας και Γενικός Έφορος τουτµήµατος Πετόσφαιρας. Είναι Γραµµατέας της Συµπλεγµατικής Επιτροπής του ΑΚΕΛ Αναγέννησης Προσφύγων Λεµεσού. Είναι ∆ηµοτικός Σύµβουλος Αµµοχώστου.

15.

Νικολάου-Μιχαήλ Δέσποινα

Γεννήθηκε στο Λάξη Αµµοχώστου και διαµένει στο Κίτι. Είναι 56 χρόνων, παντρεµένη και µητέρα δύο παιδιών. Απέκτησε εφάµιλλο πανεπιστηµιακό πτυχίο στα τουριστικά και εργάστηκε στις Κυπριακές Αερογραµµές µέχρι το 2006. Σήµερα εργάζεται ως ιδιωτική υπάλληλος. Είναι µέλος της οµάδας πρωτοβουλίας Αµµόχωστος η Πόλη µας, εθελόντρια σε φιλανθρωπικές οργανώσεις, οµάδες επαναπροσέγγισης και καταφύγια ζώων Αµµοχώστου.


Υποψήφιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι 16.

Οικονοµίδης Πάµπος

Γεννήθηκε στον Άγιο Λουκά Αµµοχώστου και διαµένει στη Λεµεσό. Είναι 52 χρονών, παντρεµένος µε τρία παιδιά. Είναι απόφοιτος µέσης εκπαίδευσης και εργάζεται ως τεχνικός στην εταιρία ΚΕΟ. Είναι γραµµατέας Κοµµατικής Οµάδας Βάσης του ΑΚΕΛ, µέλος της Συµπλεγµατικής Επιτροπής Κάτω Πολεµιδιών και γραµµατέας του συλλόγου ΕΡΜΗ Λεµεσού. Είναι τοπικός επίτροπος και µέλος του ∆ιοικητικού Συµβουλίου ΣΕΒΕΤΤΥΚ ΠΕΟ.

17.

Παπαδόπουλος Χρίστος

Γεννήθηκε στον Άγιο Λουκά Αµµοχώστου και διαµένει στον συνοικισµό Πάνω Πολεµιδιών. Είναι 52 ετών, παντρεµένος και πατέρας τριών παιδιών. Έχει ανώτερη µόρφωση και είναι marketing manager στο Κέντρο Προηγµένης Ιατρικής ∆ιάγνωσης Άγιος Εφραίµ. Είναι µέλος του γραφείου της Συµπλεγµατικής Επιτροπής ΑΚΕΛ Πάνω Πολεµιδιών, διετέλεσε πρόεδρος της Οµοσπονδίας Γονέων Μέσης εκπαίδευσης Λεµεσού και Γενικός Γραµµατέας της Παγκύπριας Συνοµοσπονδίας Σχολείων Μέσης και Τεχνικής εκπαίδευσης. ∆ιετέλεσεεπίσης µέλος του Αντιναρκωτικού Συµβουλίου Κύπρου και είναι Γενικός ∆ιευθυντής στο Σωµατείο Καρµιώτισσα Πάνω Πολεµιδιών.

18.

Παρασκευά Αντρέας

Γεννήθηκε στην Αµµόχωστο και διαµένει στη Λευκωσία. Είναι 52 ετών, παντρεµένος και πατέρας δύο παιδιών. Είναι εισαγωγέας οπτικών ειδών. Είναι απόφοιτος κολλεγίου και έχει σπουδάσει δηµοσιογραφία και δηµόσιες σχέσεις. ∆ιετέλεσε πρόεδρος του Αθλητικού Σωµατείου της Νέας Σαλαµίνας Αµµοχώστου.

19.

Πέτρου Φ. Νίκος

Γεννήθηκε στην Αγία Ζώνη Αµµοχώστου και διαµένει στη Λεµεσό. Είναι 62 ετών, παντρεµένος και πατέρας δύο παιδιών. ∆ιετέλεσε τραπεζικός υπάλληλος και είναι διπλωµατούχος του Chartered Institute of Bankers.

20.

Πιερή Γιάννος

Γεννήθηκε στο Κάτω Βαρώσι της Αµµοχώστου και διαµένει στο Φρέναρος. Είναι 54 ετών, παντρεµένος και πατέρας τριών παιδιών. Αποφοίτησε από τη σχολή Οικονοµικών και Σχεδιοποίησης της Εθνικής Οικονοµίας µε τίτλο του Master of Science in Economics στη Μόσχα. Είναι επαγγελµατικό στέλεχος του ΑΚΕΛ Αµµοχώστου, µέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΑΚΕΛ, µέλος της Επαρχιακής Επιτροπής και της Γραµµατείας του ΑΚΕΛ Αµµοχώστου και µέλος ∆.Σ. Εταιρείας ΕΜΟΡΑ ΛΤ∆.


Υποψήφιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι 21.

Πιερή Παναγιώτης

Κατάγεται από τον Άγιο Λουκά Αµµοχώστου και διαµένει στη Λεµεσό. Είναι 36 ετών, παντρεµένος. Είναι απόφοιτος του πανεπιστηµίου Κύπρου µε τίτλο Business Management. Ειδικεύεται στις ψηφιακές καµπάνιες στο διαδίκτυο και είναι ιδρυτής των ειδησεογραφικών ιστοσελίδων Disrupt Cyprus.com και Disrupt Europe.eu που είναι πύλες ειδήσεων για την έρευνα, την καινοτοµία, τα Startups και την επιχειρηµατικότητα σε Κύπρο και Ευρώπη. ∆ιετέλεσε µέλος του ∆Σ της Νέας Σαλαµίνας Αµµοχώστου.

22.

Τσούκκα (Ηράκλη) Μαρία

Γεννήθηκε στην ενορία Σταυρού της Αµµοχώστου και διαµένει στο συνοικισµό Αγίων Αναργύρων Λάρνακας. Είναι 50 ετών, παντρεµένη. Είναι εκπαιδευτικός, κάτοχος πτυχίου ρωσικής και γαλλικής γλώσσας.Έχει µεταπτυχιακό τίτλο στα παιδαγωγικά. Είναι µέλος της Επαρχιακής Επιτροπής ΑΚΕΛ Αµµοχώστου, µέλος Επαρχιακού και Γενικού Συµβουλίου ΠΟΓΟ, Πρόεδρος του ∆ηµοτικού Συµβουλίου Νεολαίας ∆ήµου Αµµοχώστου, µέλος της Εκκλησιαστικής Επιτροπής Αγίου Γεωργίου Εξορινού, µέλος της οµάδας πρωτοβουλίας Αµµόχωστος η Πόλη µας και µέλος του ΣΚΕ Αγίων Αναργύρων. Είναι ∆ηµοτικός Σύµβουλος Αµµοχώστου.

23.

Φλουρέντζου Ανδρέας

Γεννήθηκε στην Αµµόχωστο, στο Κάτω Βαρώσι και διαµένει στη Λάρνακα. Είναι 51 ετών παντρεµένος και πατέρας δυο παιδιών. Είναι απόφοιτος µέσης εκπαίδευσης και εργάζεται ως εργολάβος τεχνικών έργων. Είναι γραµµατέας Κοµµατικής Οµάδας Βάσης του ΑΚΕΛ, µέλος του αθλητικού γραφείου της Κεντρικής Επιτροπής και είναι υπεύθυνος του επαρχιακού αθλητικού γραφείου του ΑΚΕΛ Αµµοχώστου. Είναι αντιπρόεδρος της Κυπριακής Ιστιοπλοϊκής Οµοσπονδίας. Είναι µέλος της διαχειριστικής επιτροπής του Σταδίου DIMCO Αµµόχωστος - Επιστροφή.

24.

Χαραλάµπους Παναγιώτης (Πανάος)

Γεννήθηκε στην Αµµόχωστο, στο Κάτω Βαρώσι και διαµένει στη Λάρνακα. Είναι 58 ετών παντρεµένος και πατέρας δύο παιδιών. Είναι κάτοχος Πτυχίου Κοινωνιολογίας και Μεταπτυχιακού στην Πολιτική και Κοινωνική Θεωρία, του Πανεπιστηµίου Κύπρου. Εργάζεται στο Επαρχιακό Συντονιστικό Συµβούλιο Εθελοντισµού Λάρνακας ως Επιτηρητής/Κηδεµονευτικός Λειτουργός. ∆ιετέλεσε αρχηγός της πρώτης οµάδας πετόσφαιρας της Νέας Σαλαµίνας και αγωνίστηκε πολλά χρόνια ωςπετοσφαιριστής στον Μαραθώνα Κάτω Βαρωσίων, στον οποίο υπηρέτησε και ως προπονητής.

25.

Χρίστου (Κουτούνα) Γιώτα

Κατάγεται από την Αµµόχωστο, γεννήθηκε και διαµένει στο Φρέναρος. Είναι 25 ετών. Φοιτά στο τµήµα Νοσηλευτικής του Πανεπιστηµίου Λευκωσίας. Ακολούθησε µουσικές σπουδές σε ωδείο, όπου έχει πάρει πτυχίο αρµονίας και φωνητικής. ∆ιετέλεσε τοπικός και οργανωτικός γραµµατέας στην Τ.Ο της Ε∆ΟΝ του Πανεπιστηµίου Λευκωσίας και πρόεδρος της Φοιτητικής Ένωσης του Πανεπιστηµίου. Είναι µέλος της γραµµατείας της Ε∆ΟΝ Αµµοχώστου και µέλος της Κοµµατικής Οµάδας Βάσης Φρενάρους.

26.

Χρίστου Χρίστος

Γεννήθηκε στην ενορία Σταυρού της Αµµοχώστου και διαµένει στη Λεµεσό. Είναι 58 ετών, παντρεµένος και έχει δύο παιδιά. Είναι απόφοιτος σχολής Μέσης Εκπαίδευσης. Έχει αφυπηρετήσει από την Αστυνοµική ∆ύναµη Κύπρου µε το βαθµό του Υπαστυνόµου. Είναι Αντιπρόεδρος της Κυπριακής Οµοσπονδίας Άρσης Βαρών και µέλος της Επιτροπής πετόσφαιρας της Νέας Σαλαµίνας. Ήταν µέλος της πρώτης οµάδας πετόσφαιρας της Νέας Σαλαµίνας.


Βιογραφικό Ο Σίμος Ιωάννου γεννήθηκε το 1955 στην Αμμόχωστο, στη συνοικία του Αγίου Λουκά. Πατέρας του είναι ο Κυριάκος (Κακουλλής) με καταγωγή από τον Άγιο Λουκά και μητέρα του η Μυροφόρα το γένος Συμεού από τη Μηλιά Αμμοχώστου. Είναι νυμφευμένος με την οδοντίατρο Σοφία Σωκράτους με την οποία έχει δύο παιδιά. Φοίτησε στο Δημοτικό Σχολείο Αγίου Λουκά και ακολούθως στο Β’ και στο Α’ Γυμνάσιο Αμμοχώστου. Μετά τη στρατιωτική του θητεία, σπούδασε στο Ιατρικό Πανεπιστήμιο Semmelweis της Βουδαπέστης. Συνέχισε να εργάζεται στο Εθνικό Νοσοκομείο Υγείας και Αθλητισμού της Βουδαπέστης, παίρνοντας την ειδικότητα της Αθλητιατρικής και της Ορθοπεδικής. Κατά τη διάρκεια των σπουδών του, ανέπτυξε πλούσια συνδικαλιστική δράση. Διετέλεσε για σειρά ετών Πρόεδρος της Φοιτητικής Ένωσης Κυπρίων Φοιτητών Ουγγαρίας. Το 1988 επέστρεψε στην Κύπρο και άρχισε να εργάζεται ως ιδιώτης γιατρός στη Λεμεσό. Από το 1988 μέχρι και σήμερα, συμμετέχει ενεργά στα αθλητικά δρώμενα του τόπου μας. Υπηρέτησε και συνεχίζει να υπηρετεί το ποδοσφαιρικό και πετοσφαιρικό τμήμα της Νέας Σαλαμίνας Αμμοχώστου από διάφορα πόστα, συμπεριλαμβανομένου και αυτό του Προέδρου. Διετέλεσε για 16 χρόνια Πρόεδρος του Αθλητικού σωματείου «Καρμιώτισσα Πάνω Πολεμιδιών» και από το 2006 μέχρι και σήμερα κατέχει τον τίτλο του Επίτιμου Προέδρου. Έχει υπηρετήσει σαν μέλος σε Συνδέσμους Γονέων, στο Δ.Σ. της Ορθοπεδικής Εταιρείας Κύπρου, στο Κέντρο Αθλητικών Ερευνών του ΚΟΑ, στον Κυπρο-Ουγγρικό Σύνδεσμο Φίλων και είναι Πρόεδρος της εκκλησιαστικής Επιτροπής του Αγίου Λουκά Αμμοχώστου. Στο Δήμο Αμμοχώστου ανέλαβε καθήκοντα Δημοτικού Συμβούλου το 1989 σε ηλικία 34 χρόνων. Από το 1990 εκλέγεται ανελλιπώς Δημοτικός Σύμβουλος στο Δήμο Αμμοχώστου. Διετέλεσε Πρόεδρος της Επιτροπής Νεολαίας και Αθλητισμού για δέκα χρόνια. Ακολούθως και για δέκα χρόνια ήταν ο επικεφαλής της Δημοτικής ομάδας του ΑΚΕΛ Αμμοχώστου, ενώ από το 2011 υπηρετεί την πόλη μας από τη θέση του Αντιδημάρχου.

Για την πόλη. Για τους ανθρώπους. Για τη ψυχή μας. Γρ. Αυξεντίου 5-7, 1ος όροφος, Νο 13, Μέσα Γειτονιά 4003, Λεμεσος - Κύπρος τηλ.: +357 25 723044, κ. τηλ.: +357 99 620461 info@simosioannou.com / www.simosioannou.com

ΑΚΕΛ Δημοτικές Αμμόχωστος  
Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you