Page 1

DE NIEUWSBLITS

September – December 2011


Contactgegevens groepsploeg Annekatrijn Laukens:

Konijnenbergstraat 52 3300 Tienen 0476/51.99.08 016/81.88.90

Arnoud Martens:

Oude Weg 37 3300 Tienen 0499/378980

Jadoul Joke

Eliksemstraat 25 3350 Wommerson 0494/197974 016/789891

Adres van het lokaal: PC’ke, Oude Vestenstraat 6, Tienen E-mail adres: akabe.tienen@gmail.com Bankrekeningnummer: 734-0226693-13

Hieperdepieperdepiep!


Het nieuwe scoutsjaar is weer begonnen! We gaan ook dit jaar veel leuke spelletjes spelen, uitstappen doen, op weekend gaan, ‌. En zoveel meer! De leiding is klaar om zich weer volledig te geven, maar we missen nog de leden! En zonder leden kunnen we niet veel gedaan krijgen. Daarom hopen we dat jullie allemaal dit jaar terug komen, wij kijken er in ieder geval al naar uit. Tot binnenkort lieve Blitsers! De leiding.

De groepsploeg Annekatrijn

Arnoud

Joke

De leiding Nele

Belangrijke data’s

Lara

Lien

Veerle

Berenice


24 september: Hippies Helo Sunshines, klaar voor een prachtig nieuw jaar vol peace en love? We keren terug in de tijd. Benieuwd wat we allemaal gaan doen? Kom maar naar festival Blitsstock en ontdek de jaren ’60. 8 oktober: Paniek op de prairie Jolie Jumper, het paard van Lucky Luke is ontsnapt. Hij zorgt ervoor dat de hele boerderij op stelten staat en dat alle dieren in paniek rondlopen. Kunnen jullie Lucky Luke helpen om alle dieren terug op de weide te krijgen. 22 oktober: Halloween Hallo, ik ben Ween. Vandaag gaan we lekker spoken. Krijg jij de leiding aan het gillen? Of ga je zelf lekker bibberen? Woehahahaa! 5 november: S.O.S., boodschap in een fles (Vriendjesdag) Help? Wij zijn Marie en Louis. Tijdens het checken van een cruisevakantie sloegen we overboord. Nu zitten we op een onbewoond eiland met palmbomen en parelwitte stranden. Krijgen jullie ons terug thuis? Boodschap aan de ouders: Vandaag is het ‘breng je vriendje mee’-dag. Deze dag mogen de leden een vriendje meebrengen. Zo proberen we ons ledenaantal een beetje op te krikken. Iedereen van 7 tot 21 jaar is welkom! 19 november: Blub, ik ben een blits! Ik ben een klein geel visje in een zee van goud. S.O.S., ik mis je. Dit visje is een beetje eenzaam in het zwembad van Tienen. Kom jij mee zwemmen? 3 december: Sinterklaas Wie is er allemaal braaf geweest dit jaar? Vandaag komt de Sint langs.

17 december: Hapje tapje Geachte genodigden,


We nodigen jullie graag uit op het trouwfeest van … en … . Wij hebben de opdracht gekregen om het trouwfeest in goede banen te leiden. Wie van de leiding zou dat zijn? 14 januari: Alice in wonderland Na het koekje en het magische drankje, proeft Alice van Het Suikerklontje en komt pardoes in Tienen terecht. WAT NU!?

28 januari: Tapijt van prins Ali Een tapijt trotseert de zwaartekracht, wil jij dit ook kunnen? Ali’s kleedjesshop geeft gratis vlieglessen! Kom jij testen of je talent hebt? (niet tevreden is geld terug) 11 februari: Valentijn Voor alle vergeetachtige mensen hebben wij het ideale valentijnscadeautje. Namelijk lekkere wafels en snoepjes. Oefen je verkooptechnieken maar! 25 februari: Test je zintuigen Voel, kijk, ruik, proef, luister! Dan win je van het kwaad, dat is de voorspelling van Merlijn. 09-11 maart: De grote boze wolf show ( x- large edition) Als zelfs biggetjes een grote boze wolf kunnen verslaan, waarom zou jij dit lelijk beestje dan in de weg laten staan om mee op weekend te gaan 24 maart: Test je beroep Brandweerman, avonturier, bankbediende, winkeljuffrouw, leerkracht, professionele teenmasseuse, politieagent, illustrator of tandarts. Wat wil jij later worden? Doe de test en krijg al vast een voorproefje van wat je later allemaal kan bereiken. 7 april: De smeltende paashaas 21 april: In de spotlights 05 mei: Daguitstap 19 mei: Barbecue 2 juni: Piet piraat zoekt een lief


16 juni: Feeën en elfjes 30 juni: De 3 musketiers

Lidgeld en uniform

Het lidgeld bedraagt dit jaar €35, hiervan is er €26,40 voor de verzekering tijdens dit jaar. Er is een mogelijkheid tot een vermindering, o.a bij ’s vrijefonds van de jeugddienst en scouts en gidsen Vlaanderen zelf. We behandelen zo’n vraag met veel discretie. Het uniform is verplicht om te dragen tijdens elke vergadering. Het uniform bestaat uit een das en een pull/T-shirt.

Huisbezoek Voor de nieuwe leden en oude leden willen we graag nog eens aan huis komen voor eventuele uitleg te geven voor de ouders die dat graag zouden willen. Indien u geïnteresseerd bent gelieve ons dan iets te laten weten voor verdere afspraken.

Verjaardagen

Happy birthday to you, happy birthday to you… Katrien: 02/09/1992 Lien: 09/09/1989 Ibo: 23/09/2000 Ellen: 03/10/1996 Nele: 17/10/1989 Jo: 17/11/1991 Proficiat aan jullie allemaal!

Weetjes voor de ouders Ook dit jaar vragen we jullie om geen snoep mee te brengen naar de scouts, ook zouden we willen vragen om gsm, ipod, mp-3 , e.d toestellen thuis te laten. Deze horen niet thuis op een scouts en moest er een probleem voordoen, de leiding kan steeds bereikt worden. Liefst vragen we jullie ook om de kinderen kleren te laten aandoen die vuil mogen worden. Vanaf dit jaar hebben we ook een eigen website waar je regelmatig eens een kijkje kunt gaan nemen, want via deze weg gaan we meer contact met jullie opnemen.

Akabe Blits kamp 2011 In juli zijn we weer op kamp geweest, deze keer naar Hasselt.


Jullie hebben allemaal ons dagboek kunnen lezen op de website, maar graag hadden wij nog even de totems herhaald. Marie: Steppelemming De Steppelemming is verwant aan de woelmuizen en de lemmingen. Hij heeft dan ook eigenschappen met elk van hen gemeen. Hij leeft in en rond het hol dat uit meerdere gangenstelsels bestaat. De Steppelemming is vooruitziend: hij legt een wintervoorraad aan en gaat met overleg te werk. Hij is klein, maar zeker niet kwetsbaar en heeft een grappig uiterlijk. Hij vertoont geen agressief gedrag, ook niet tegenover andere dieren. Dikwijls ziet men hem nerveus en speels rennen. Hij is niet altijd werkzaam, maar wel uitermate nieuwsgierig. Hij leert snel, vooral door ervaring. De Steppelemming is een opgewekt en vrolijk dier. Laura : Spitsvogel Deze levendige en energieke vogel doet op het eerste gezicht wat aan de zwaluw denken. De spitsvogel is een gezellig dier en hoegenaamd niet ego誰stisch. Hij leeft zeer sociaal in grote groepen bijeen. De spitsvogel springt vaak zijn soortgenoten bij om nesten te bouwen of om jongen te beschermen. Het is een vrolijk dier dat de problemen luchtig aanpakt en zelden bij de pakken blijft zitten. Toch zal het op een ondeugende manier wel eens voedsel roven van zwakkere dieren, maar deze streken komen niet vaak voor. Lora: Schroefhoorngeit De schroefhoorngeit voelt zich het best op haar gemak in kleine, hechte groepjes. Zij staat niet vijandig tegenover ander dieren, maar zoekt er niet snel contact mee. Dit fraaie, verstandige dier is gehard door het leven in onherbergzame streken. Zij is nieuwsgierig, voorzichtig en lenig. Een jonge schroefhoorngeit is snel zelfstandig en gaat graag op onderzoek uit. Zij is opvallend leergierig.


Nieuwsblits 2011-2012  

September-December

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you