Page 4

CASA DE LA VILA - Butlletí d’Informació Municipal de Vilafamés

4

Març de 2018

L’Ajuntament inverteix 17.000 euros en la posada en marxa del Pla dÚs de Sant Miquel L’Ajuntament de Vilafamés invertirà 17.000 euros en les primeres accions del Pla d’Ús Públic del Paratge Natural Municipal (PNM) Sant Miquel que es posaran en marxa, ​una vegada redactat​ el document que regirà el futur d’aquest espai protegit. El regidor d’Urbanisme i president del consell de participació del PNM Sant Miquel, Sergi Trilles, explica que “aquesta injecció de diners és la més gran que s’ha fet ​per a posar en valor el paratge, ja que​, fins ara, ​​es destinaven només 2.500 euros​anuals”. En aquest sentit, la inversió municipal possibilitarà encetar​​ les accions que el​​ consell de ​participació qualifica de prioritàries. Els responsables de la gestió del paratge han establit com a actuació urgent el disseny del programa d’educació ambiental del PNM Sant Miquel​​, a més de l’assessorament pedagògic i tècnic al sector turístic de la zona, especialment al destinat a l’allotjament rural i restauració. Altres de les iniciatives que el ​consell vol prioritzar són realitzar l’inventari i ​posada en valor del patrimoni natural i cultural del paratge, la realització d’un taller tècnic

de fotografia patrimonial del paratge, la creació d’àrees de descans i la implantació de zones d’aparcament en les entrades principals del PNM. Document marc S’ha de recordar que el pla és un document marc en el qu​al​es proposa​​el model d’ús públic d’ aquest espai natural i també ​marca ​les directrius que regiran les actuacions de cadascun dels progra-

mes. L’elaboració del pla ha estat a càrrec de l’Associació Interpreta Natura. El ​consell de participació del PNM està integrat per un representant de cada grup polític, el president d’Amics de l’Ermita de Sant Miquel, un tècnic municipal i un representant de la parròquia, propietària de la finca​. La principal missió és el manteniment, protecció i difusió del paratge natural municipal.

Pavimentació de camins L’Ajuntament ha portat a terme l’acondicionament del Camí Cabanes i el Camí partida Fenosa, a la zona de la Basseta, dins del pla de millora de camins que l’actual equip de govern està portant a terme des que es va iniciar el mandat. Les obres realitzades están integrades dins del Pla Castelló 135 de l’any 2017 i han tingut un cost total de 46.170 euros. El alcalde, Abel Ibáñez, ha explicat que “a més, s’han realitzat diverses actuacions de manteniment en altres zones del terme, reforçant el paviment en llocs on hi ha costeres molt pronunciades”. En aquest sentit, Ibáñez assenyala que l’objectiu del Consistori “és dotar de unes bones vies de comunicació als veïns i veïnes per a que puguen desenvolupar les seues activitats.

Foment de l’ocupació L’Ajuntament ha posat en marxa els programes de Foment de l’Ocupació Emcord i Emcorp i ha contractat a una mestra i a un arquitecte tècnic. En el primers cas, la docent desenvoluparà el projecte de “Formació de Persones Adultes/Biblioteca”, mentres que el tècnic desenvoluparà “Projectes d’Arquitectura Tècnica”. Les subvencións atorgades pel Servef i pel Sepe han sigut de 17.000 i 16.500 euros, respectivament.

Profile for Vilafamés

Bim març definitiu 3  

Bim març definitiu 3  

Advertisement