Page 3

CASA DE LA VILA - Butlletí d’Informació Municipal de Vilafamés

3

Març de 2018

La veu del govern

Emprenedoria i innovació a Vilafamés En els últims mesos hem pogut comprovar diferents signes positius que podrien apuntar a nous projectes d’emprenedoria, de generació de riquesa i d’innovació tecnològica.

cultiu intensiu de plantes ornamentals i d’alimentació. Si aquests projectes agrícoles han creat riquesa en altres regions del món, de tots els continents, per què no poden aplicar-se ací al nostre poble?

Per una banda ha augmentat considerablement l’afluència de turisme, que si bé és de caràcter general, a Vilafamés ha repercutit de forma molt clara per les xifres que han enregistrat a l’Oficina de Turisme i al Museu. Això ens porta a pensar que en aquest sector hi ha possibilitats de negoci amb la creació d’empreses de guia turística, excursionisme, cases rurals o algun altre nínxol de negoci que ara se’ns escapa. L’oferta turística de Vilafamés està augmentant i continuaran sumant-se nous recursos turístics. Al nucli històric, al Museu, a les pintures rupestres i al poblat ibèric dels Estrets s’ha afegit el museu a l’aire lliure del Camp d’Aviació, el Campionat Mundial de Motocròs i pròximament sumarem projectes que estan en cartera. Això significa que aquest sector no amainarà la clientela sinó, més aviat al contrari, el turisme cultural està en alça.

També tenim un jove emprenedor de raça. És Álvaro Verdoy Mañes que ha obtingut el X Premi del Consell Social de la Universitat Jaume I a la Iniciativa Emprenedora Estudiantil. És un llicenciat en Administració i Direcció d’Empreses que ha obtingut el premi per la creació de la companyia Sales Layer Tech, S.L. que desenvolupa un programa informàtic que ajuda a les empreses a gestionar la informació de productes i la connecta amb els canals de venda de forma automàtica. Amb aquest programa, Álvaro està recorrent el món.

Perspectives de futur Per altra banda, hem vist com fills del poble de Vilafamés estan portant a terme projectes innovadors que poden servir d’exemple per a altres persones ––principalment per als joves–– amb perspectives de futur.Tenim exemples en diferents sectors de l’activitat econòmica, molt pròxims i clars, que poden servir d’espill on mirar-se. Pròximament anem a reunir-los en una taula redona pública perquè ens expliquen les seues experiències i puguem preguntar-los. Es tracta de Miguel Benet Andreu que, amb la seua empresa, es dedica a la construcció, comercialització d’accessoris per a hivernacles innovadors amb l’objectiu de facilitar el

L’altre jove innovador vilafamesí és David Oliver Blasco, titulat en Enginyeria Elèctrica, que participa en la Trial-I Cup de la Federació Internacional de Motociclisme amb una moto elèctrica fabricada per ell. A més, desenvolupa un prototip de motocicleta elèctrica per a trial, un treball d’investigació, desenvolupament i innovació amb el motor elèctric que pot ser un salt tecnològic important. David fa anys que està en el món de la competició de motos, en el 2016 va guanyar el Campionat Nacional de Trial en TR4 i en el 2017 ha passat a la categoria superior TR3. Com hem dit, des de l’Ajuntament volem reunir-los perquè ens conten l’experiència de com han concebut els projectes i quina actitud i motivació els ha portat a treballar per una idea. En definitiva, intentem crear una cultura, amb la qual la transmissió del coneixement, la formació i el treball motivat poden donar resultats molt positius en els àmbits personal i social.

Profile for Vilafamés

Bim març definitiu 3  

Bim març definitiu 3  

Advertisement