Page 7

CASA DE LA VILA - Butlletí d’Informació Municipal de Vilafamés

7

Desembre de 2017

Un Pla de Mobilitat participatiu

Camí d’escola amb seguretat La redacció del Pla de Mobilitat Urbana i Sostenible de Vilafamés està ja en la etapa final de redacció. Concretament, en la fase de participació ciutadana. I és que l’Ajuntament “ha volgut donar veu als veïns, veïnes, empreses i comerços de la localitat en aquest procés que fixarà les bases per al futur”, segons explica el regidor d’Urbanisme, Sergi Trilles. El projecte ja s’ha presentat davant els habitants de la població, que han conegut de primera mà l’estudi realitzat per una empresa, en un acte que va tenir una gran acceptació per part dels veïns, assegura l’edil respon-

sable de l’àrea. En aquest sentit, a partir d’ara i fins al dia 19 de gener, les persones interessades ja poden presentar els suggeriments i al·legacions que consideren en el registre de l’Ajuntament. L’objectiu d’obrir a la societat aquest pla “és arreplegar les seues aportacions i elaborar, de forma conjunta l’estratègia a seguir”, explica l’edil Sergi Trilles, qui assenyala que es pretén aconseguir la major participació possible dels ciutadans. El Pla planteja accions en diverses zones com són el nucli antic, l’eixample, l’accés des de la CV16 i el polígon industrial.

Trobada La Pobla-Vilafamés Els alumnes dels últims cursos de Primària del col·legi Sant Miquel de Vilafamés van realitzar una excursió fins a La Pobla Tornesa per trobar-se amb els seus companys del poble veí. Després de quasi 9 kilòmetres de recorregut a peu, els xiquets poblatins van donar la benvinguda als escolars de Vilafamés. Més tard, i per a celebrar l’encontre, es va organitzar un dinar de germanor i una completa agenda d’activitats conjuntes que va incloure un partit de fútbol, jocs i curses.

“Ja fa 9 anys que realitzem aquesta activitat perquè els xiquets i xiquetes dels dos pobles es coneguen i, així, el pas del col·legi a l’institut sempre els resulta més fàcil”, explica Dorín Casanova, mestra d’Educació Física del Sant Miquel i promotora de l’activitat de socialització. Al mes de maig, l’alumnat de la Pobla tornarà la visita a Vilafamés i, segons la mestra, “els alumnes esperen amb il·lusió aquesta data per passar un altre dia de germanor entre companys”.

L’Ajuntament de Vilafamés ha senyalitzat i adequat el recorregut que els escolars realitzen cada dia per a anar al col·legi amb l’objectiu de convertir-ho en un traçat segur. Els treballs han consistit a establir nous passos de vianants en diversos punts del recorregut, a més de marcar el trajecte a les zones que no tenen voreres, circumstància que ajudarà a visibilitzar el camí, tant als vianants com als conductors de vehicles. Durant les obres també s’han pintat unes petjades en l’asfalt que indiquen el recorregut més segur per a anar al CEIP Sant Miquel, situat als afores de la població.

Unitat de respir familiar

L’Ajuntament de Vilafamés té previst obrir les instalacions de la Unitat de Respir Familiar, ubicades al carrer Ferrer Forns, una vegada s’haja resolt la contractació del personal encarregat de la dinamització del centre. Un espai que té com a finalitat millorar el nivell d’autonomia de les persones dependents i, al mateix temps, facilitar la conciliació de la vida personal i laboral dels familiars. Això serà una nova realitat l’any 2018.

Profile for Vilafamés

Bim desembre definitiu  

Bim desembre definitiu  

Advertisement