Page 6

CASA DE LA VILA - Butlletí d’Informació Municipal de Vilafamés

6

Desembre de 2017

Satisfacció amb El veïnat tria la creació les Festes d’Agost d’una pista multiesport

Els veïns i veïnes de Vilafamés han aprovat amb nota la gestió de la comissió de Festes en les passades celebracions del mes d’agost i han valorat molt positivament els actes que s’han dut a terme, en la enquesta que ha plantejat l’Ajuntament. En concret, dos terços dels enquestats han aprovat amb nota el treball dels organitzadors de les festes. Respecte als actes que es van portar a terme, més d’un 60% de les persones enquestades consideren que les orquestres i el castell de focs de la cloenda han sigut millors que en anys anteriors. A més, quasi un 70%, ha dit que la neteja dels carrers i la seguretat van ser bones durant les festes d’Agost. En altres apartats, els veïns de la localitat han triat com a millor orquestra la Vulcano Show. Mentre, en el que respecta a l’apartat taurí, la millor ramaderia per als vilafamesins va ser la de Fernando Mansilla. L’edil Sergi Trilles agraeix “l’esforç i bon treball realitzat pels integrants de la comissió de festes”.

No a la Violència masclista L’Ajuntament de Vilafamés s’ha adherit per unanimitat dels tres grups municipals al Manifest 25N, “Un crit contra les violències masclistes”, en la darrera sessió plenària del mes de novembre. Amb aquesta decisió vol manifestar el seu rebuig a la violència contra les dones, la voluntat de visibilitzar-la i el compromís en treballar per erradicar-la. En aquest sentit, en el document es denuncia que “les violencies masclistes representen una greu i sistemàtica vulneració dels drets humans i dels drets de ciutadania reals de més de la meitat de la població a la nostra societat”.

L’Ajuntament de Vilafamés construirà una nova pista multiesport l’any 2018. Així ho han decidit els veïns i veïnes que han triat aquesta opció de les set que van arribar a la votació final del programa ‘Vilafamés participa’, després que el consistori rebera prop de 200 propostes durant la primera fase. L’equip de Govern municipal inclourà aquesta obra dins dels romanents del pressupost que es va aprovar el mes passat en sessió plenària, i tindrà un cost màxim de 26.000 euros. La resta de propostes presentades han obtingut un suport menor. En concret, els

resultats han sigut un 21% per a la millora de les instal·lacions de la biblioteca, un altre 21% per al la accessibilitat de l’edifici de l’Ajuntament, un 7% per a fer un corro per als bous, un 4% per a la millora de les instal·lacions del cementeri, i un altre 4% per a la col·locació de més papereres i pipican als espais públics. El vot nul també ha obtingut el 4%. El regidor d’Hisenda, Pablo Juan, s’ha mostrat “satisfet per la participació en aquest procés que té com a objectiu empoderar els veïns i veïnes per a decidir on volen destinar els diners” públics”.

Restauració de muralles als carrers Paseo i Portalet Vilafamés ha portat a terme la consolidació de la muralla que envolta el nucli antic de la població. En concret han sigut dos els trams en els que s’ha actuat. El del carrer Paseo i el de la zona del Portalet. El treballs han consistir en la restauració d’una part de la muralla que presentaven un clevill que feia perillar la seua estabilitat i estaven en perill de caure. Les obres han sigut financiades per la Conselleria de Cultura dins del seu programa de subvencions per a actuacions i de conservació i protecció de béns immobles del Patrimoni Cultural de la Comunitat Valenciana. El regidor de Cultura i Patrimoni, Longi Gil, explica que la política de l’equip de Govern és conservar i difondre el patrimoni històric com a recurs cultural, didàctic i turístic”.

Profile for Vilafamés

Bim desembre definitiu  

Bim desembre definitiu  

Advertisement