Page 1

"Dones caminant cap a Delhi". Marxa per una redistribució justa de la terra a la Índia - "Janadesh". 2007. Fotografia de l'entitat Ekta Parishad.

8ª Setmana

Garraf per la Pau 27 de setembre a l'11 d'Octubre de 2013

Organitza:

Amb el suport de:


Programació

8ª Setmana

Més informació a www.ccgarraf.cat

Vídeo-Fòrum: "Janadesh, el veredicte del poble" Aquest documental, d'Enric Álvarez i Oriol Ampuero, explica la campanya de lluita no violenta més important des dels temps de Gandhi. Durant 30 dies, 25.000 homes i dones provinents dels sectors més desafavorits de l’Índia recorren a peu els 350 km per a exigir una redistribució justa de les terres. Després del visionat de la pel·lícula, membres de la Fundació Quepo, productors del documental, dinamitzaran un debat sobre la no violència, la transformació dels conflictes i la construcció de pau.

  

Dimarts 1 d'octubre. 12h. Ins. de Cubelles. Cinema Mediterrani. Cubelles Dijous 3 d'octubre. 9h. Escola Pia. Sitges. Dimarts 8 d'octubre. 9:15h. Ins. Alexandre Galí. Les Roquetes

Cicle de documentals "Latituds" Capítols del programa "Latituds" cedits per Televisió de Catalunya TV3, que s'emeten al Canal Blau, durant la Setmana Garraf per la Pau. Aquests documentals mostren experiències de mobilitzacions ciutadanes, realitzades amb l'objectiu d'aconseguir canvis, resoldre conflictes o construir la pau.

      

Dilluns 30 de setembre. 11:30h i 17:30h Funció social dels mitjans de comunicació (TV3) Dimarts 1 d'octubre. 11:30h i 17:30h Roba Tòxica (TV3) Dimecres 2 d'octubre. 11:30h i 17:30h Deu anys de la mort de José Couso. (Javier Couso) Dijous 3 d'octubre. 11:30h i 17:30h Resistència Saharaui: Gdeim Izik (Fundació Quepo) Divendres 4 d'octubre. 11:30h i 17:30h El despertar de les places. (Jordi Oriola i Lluc Güell) Dissabte 5 d'octubre. 11:30h i 17:30h Sucumbíos, tierra sin mal. (Arturo Hortas) Dilluns 7 d'octubre. 11:30h i 17:30h Aturant els abusos de les transnacionals. (TV3)

Garraf per la Pau

El poder de la ciutadania en la transformació dels conflictes i la construcció de pau

Taller "Paraigües per la Pau" A través d'un taller de decoració de paraigües, es treballarà des de dues vessants: l’artística, pel que fa a la creació dels dibuixos i decoracions dels paraigües, i la d’educació en valors, pel que fa al treball sobre aspectes bàsics de la cultura de pau. Activitat desenvolupada per Marta Marfany, d'Eventos y Compromiso.

 

Divendres 4 d'octubre. 9h. Escola Sant Nicolau. Canyelles Dilluns 7 d'octubre. 15h. Escola El Morsell. Olivella

Marxa de torxes per la Pau En motiu del Dia Internacional de la No Violència, l'Ajuntament de Cubelles convoca la ciutadania a fer un recorregut i una marxa de torxes des de la Plaça del Mar fins la casa del Fortí de la Mota de Sant Pere, antic bastió de la guerra civil i símbol de la resistència local, on es llegirà un manifest de suport a la Pau al món. Activitat organitzada per l'Ajuntament de Cubelles.

Dimecres 2 d'octubre. 18:30h. Cubelles.

Exposició "Líbia, Any Zero" L'exposició fotogràfica "Líbia, Any Zero", d'Alfonso Moral, ens apropa al recent conflicte de Líbia, tot posant la mirada en la població civil. Dones, homes i nens que han patit una guerra i que han vist com les seves vides feien un canvi de rumb inesperat. Una població que, tot i la incertesa del dia a dia, encara el futur amb confiança i optimisme. Activitat desenvolupada amb el suport de l'Institut Català per la Pau ICIP, l'Ajuntament de Vilanova i el Centre d'Art Contemporani La Sala. Inauguració 27 de setembre a les 19h.

Del 28 de setembre al 13 d'octubre. Centre d'Art Contemporani La Sala. Vilanova i la Geltrú. Horari: de dimarts a dissabte de 18 a 21h. dissabtes, diumenges i festius d'11 a 14h. (C/Joaquim Mir, 12)

Mostra de llibres sobre la Pau Biblioteques del Garraf Durant la Setmana Garraf per la Pau, les biblioteques municipals de la comarca organitzen mostres de llibres i centres d'interès amb publicacions del seu fons bibliogràfic relacionades amb la Cultura de Pau.

Jornada de Cloenda

Divendres 11 d'Octubre. 19h. Masia d'en Cabanyes. Vilanova i la Geltrú.

19h. Desfilada de paraigües. Alumnes de les escoles Sant Nicolau de Canyelles i El Morsell d'Olivella presenten els paraigües decorats i treballats durant els tallers. amb la col·laboració de les dones de Cubelles que han participat en el "Taller dels mandales per la Pau"

20:30h. Acció Teatral "La Caverna". Creació conjunta de TRACART i els joves alumnes que hi participen, en motiu de la 8ª Setmana Garraf per la Pau. Sinopsi: "Els darrers moviments, accions i revoltes ciutadanes, que de forma pacífica han intentat i han aconseguit canviar i transformar el sistema, són la prova que les persones, unides per una mateixa causa, poden transformar la realitat i deixar de ser-ne uns simples esclaus. Benvinguts a La Caverna, un indret en el qual tot és plaer i comoditat... Un indret regit per unes lleis pensades només per servir al seu benestar... tanquin els ulls... i relaxin-se... deixin de pensar...

Prenent com a punt de partida el mite de la Caverna, de Plató, aquesta acció teatral enfronta dues visions d’una mateixa realitat, amb l’objectiu de situar al públic en un debat. Per una banda, una realitat a la què ens hem lliurat còmodament; una realitat plena de drets, de progrés, de justícia, de benestar, on vivim en democràcia i on els ciutadans decideixen el present i el futur de la seva pròpia societat. Per altra banda, se’ns presenta una realitat molt diferent, incòmoda, lletja i que ens fa apartar la mirada; una realitat on els que manen no són escollits pel poble, on els drets es vulneren, on la justícia és només per alguns, on la societat és permanentment enganyada. Vivim en una caverna, encadenats i testimonis d’una realitat que només són ombres? ...O volem veure més enllà, tot i que la veritat ens enlluerni i ens faci mal? Un cop descobrim el que hi ha més enllà de les ombres, desfent les cadenes que ens paralitzen, haurem de passar a l’acció, i tornar a la caverna per alliberar aquells que encara hi són. Seguint les paraules de Stéphane Hessel, primer ens hem d’indignar, després ens hem de comprometre... i només amb una societat on els seus individus cultivin el coneixement, els valors, el diàleg... i es qüestionin l’estat de les coses, podrem assolir un canvi que ens dugui a la recerca del bé comú i la pau". TRACART.

Programa 8a Setmana per la Pau al Garraf  
Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you