Page 1

Diari Divendres, 15 de febrer de 2013

| REUS

PRIORAT INFRAESTRUCTURES

DiarideTarragona PRIORAT. Teléfonos: 977344832; 977341646; 977345566 Fax: 977343216. Email: reus@diaridetarragona.com

L’EDIFICI TINDRÀ UNA SUPERFÍCIE TOTA L DE 200 METRES QUADRATS

Falset projecta un equipament municipal i una nova plaça pública L’Ajuntament preveu construir els dos espais amb fons del PUOSC, després d’enderrocar l’edifici en ruïnes Cal Pàmies S. F.

L’AjuntamentdeFalsethapresentat al Pla Únic d’Obres i Serveis de Catalunya 2013-2016 la construcció d’un nou equipament municipalsemisoterratiunaplaça pública. Ambdues instal·lacions s’ubicaran a l’espai que fins ara ocupa l’edifici en ruïnes de Cal Pàmies, al carrer Davall. El consistori ha pres la decisió d’enderrocar-lo pel seu mal estat de conservació, evitant qualsevol risc o problema de seguretat. La iniciativa ha estat presentada als veïns de Falset perquè coneguin de primera mà tota la informació i els detalls dels dos equipamentsmunicipals.Elsserveis tècnics municipals han redactat el projecte que preveu l’enderroc de les dues plantes de l’actual edifici de Cal Pàmies a nivell del carrer. La planta de semisoterrani es reserva per a un equipament municipal amb una

OCI

Imatge virtual de la construcció de l’equipament municipal i la nova plaça pública. FOTO: AJUNTAMENT DE FALSET

superfície de 200 metres quadrats. Mentrestant, a la part superior, es construirà una plaça pública. Aquest espai contribuirà a fomentar la cohesió social al nucli antic del poble i esdevindrà un nou espai de relació. La plaça també tindrà un mirador sobre el barranc de la vila, rehabilitat també recentment. L’espai obert disposarà de bancs i de vegeta-

ció i serà un nou punt de trobada ciutadà. El projecte de Falset presentat al PUOSC del proper quadrienni té un cost de 600.000 euros, incloent-hi els 400.000 euros que té el cost de l’expropiació de Cal Pàmies, que ha d’assumir el consistori. En cas d’obtenirse la subvenció, Falset podria assumir l’enderroc de Cal Pàmies i la construcció dels nous espais.

TAMBÉ INCLOU FESTES MAJORS I ALTRES ESDEVENIMENTS CULTURALS

La DOQ Priorat edita la guia d’activitats 2013, que inclou tastos i mostres de vins ■ La DOQ Priorat ja ha editat la guiad’activitatsperaaquest2013, que inclou totes les mostres i tastos de vi que s’organitzen a les diferents viles de la denominació d’origen qualificada. Entre lescitesmésproperesenelcalendari hi ha Poboleda Vins, al mes d’abril, una convocatòria pensada per a professionals, tot i que encara no s’ha fixat la data. Poboleda és també l’escenari, enguany el dissabte 14 de setembre, de la Festa del Vi i la Verema a l’Antiga, que reuneix uns 25 cellers de tota la DOQ Priorat. El dissabte anterior, 7 de setembre, els cellers de Poboleda faranunajornadadeportesobertes com a acte previ. Altres esdeveniments que inclou la guia d’activitats per a aquest 2013 són el Tast de Carinyenes a Porrera (3 de maig), el

Tast amb Llops a Gratallops (4 de maig), el Tast de Cal Compte a Torroja del Priorat (5 de maig) i el Tast de les Mines a Bellmunt del Priorat (5 de maig). D’altra banda, el segon dissabte de maig es realitza a Torroja el lliurament dels premis literaris dels Jocs Florals d’aquest municipi. A l’agost arribarà la segona edició del Tast de Vins del Lloar i les Solanes del Molar. Més tard es convocarà a Porrera el Nasset, Nas i Nassot (15 d’agost) i

La guia es reparteix a tots els cellers i punts d’informació del Priorat i la província

17

NitdeVinsdeTorroja(24d’agost). Ja en els mesos de tardor es convocaran la Festa del Vin Blanc a la Morera de Montsant i Scala Dei (2 de novembre), Tasta Porrera (9 de novembre) i Tast de Santa Bàrbara a Bellmunt (4 de desembre) . Tots els actes ajuden a difondre la cultura del vi i aporten activitat socioeconòmica als pobles i cellers productors. A banda dels actes relacionats amb l’enologia, la guia inclou també les festes majors i altres esdeveniments culturals dels diferents pobles que en formen part. La guia d’activitats es distribueix a través de tots els cellers i dels diferents punts d’informació turística tant del Priorat com de la província. També es pot consultar a la web de la mateixa DOQ Priorat.

La xifra

600.000 euros És el cost total del projecte, que inclou els 400.000 euros necessaris per expropiar Cal Pàmies

PROMOCIÓ

Mostra de productes del Priorat a Barcelona ■ Una cinquantena d’empreses del Priorat, entre les quals es troben cellers, oleïcultors i d’altres elaboradors de productes agroalimentaris artesans, són presents, des de la setmana passada, a la mostra especial que acullen els grans magatzems que El Corte Inglés té a la Diagonal de Barcelona. La mostra, que romandrà oberta fins al 8 de març, és fruit de l’entesa entre El Corte Inglés i el Consell Comarcal del Priorat. Les dues corporacions es van posar a treballar en la iniciativa després de l’èxit assolit per la mostra ‘Comarca Priorat, cultura de qualitat’, celebrada a El Corte Inglés de Tarragona l’octubre de 2011. Aquest cop, però, la participació s’ha obert a d’altres comarques catalanes. El president del Consell Comarcal del Priorat, Cèsar López, creu que «accions com aquesta són una gran oportunitat per als productors de la comarca del Priorat, no només per les vendes que hi poden fer, que també són importants, sinó també per la visibilitat que tenen els seus productes entre milers de persones del país».

INFRAESTRUCTURES

Territori i Sostenibilitat s’ofereix a coordinar les al·legacions al projecte de la línia d’alta tensió ■ El director del Serveis Territorials de Territori i Sostenibilitat a Tarragona, Cèsar Puig, s’ha ofert, davant el Consell d’Alcaldes del Priorat, a coordinar les al·legacions que els ajuntaments, el Consell Comarcal i altres institucions del territori facin al projecte de la línia d’alta tensió Escatrón - la Secuita, de Red Eléctrica Espanyola, que travessaria la comarca. Segons Puig, la Generalitat entén que «cal que la línia sigui el menys agressiva possible perquè el Priorat té una carta del paisatge i que un projecte d’aquest tipus ha de mirar d’ajustar-s’hi al màxim».

CULTURA

MEDI AMBIENT

Cinema i música clàssica al Teatre l’Artesana de Falset

Jornadade demostraciód’esporga del’oliveraaGratallops

■ El Teatre l’Artesana de Falset segueix endavant amb la programació cultural. Els diumenges de febrer, març i abril hi ha programada música clàssica i cinema.Laprimeradelespel·lículesqueesprojectaràseràMadagascar 3, aquest diumenge, a les18hores.Encanvi,l’Orquestra Camerata XXI actuarà el 24 de febrer a les 18 hores per presentar Una serenata.

■ El Departament d’Agricultu-

ra, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural organitza una jornada d’esporga d’olivera a Gratallops demà a partir de les 9.50 hores. Amb aquesta demostració es pretén continuar amb la difusió d’una tècnica d’esporga de les oliveres diferent i innovadora, pel que fa a la seva realització, com l’estalvi de temps i la mà d’obra.

Nova plaça i equipament a Falset  

projectes PUOSC 2013-16

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you