Page 1

16

Diari Dissabte, 22 de setembre de 2012

REUS | DiarideTarragona PRIORAT. Teléfonos: 977344832; 977341646; 977345566 Fax: 977343216. Email: reus@diaridetarragona.com

PRIORAT EXPOSICIÓ

‘Patrimonis verticals’ al Parc Natural de Montsant El Centre d’Interpretació delParcNaturaldeMontsant, alaMoreradeMontsant,acull l’exposició ‘Patrimonis verticals’ del fotògraf i geògraf Javier Puertas. La mostra, que es pot visitar fins al 28 d’octubre, representa en imatges els valors patrimonials de diversos espais naturals. El Parc Nacional dels Picos d’Europa i el d’Aigüestortes, la Serra de Gredos i la Serra de Tramuntana, les cascades d’Iguaçú o la serralada de l’Atles marroquí són algunes de les obres que es poden admirar. L’objectiu és contribuir a la difusióquelaconservaciódels espais naturals és compatible amb el desenvolupament sostenible. L’exposició es pot visitar avui i demà en l’horari d’obertura habitual del centre, i a partir del dilluns de 8 a 15 hores.

ESCALADEI

Tercerajornadade naturaiespiritualitat La Cartoixa d’Escaladei celebrarà la tercera jornada de natura i espiritualitat el proper dissabte 29 de setembre. L’acte, que començarà a les 10 del matí, comptarà amb diverses conferències i tallers de meditació.

PROMOCIÓ

L’AJUNTAMENT APROVA PER UNANIMITAT UNA MOCIÓ ENTRE TOTS ELS GRUPS MUNICIPALS

Falsets’adhereixal’AnyInternacional delesCooperativesimpulsatperl’ONU La decisió del consistori coincideix amb la celebració del centenari de la Cooperativa Falset Marçà S. F.

L’Ajuntament de Falset ha decidit sumar-se a l’Any Internacional de les Cooperatives que promou les Nacions Unides, un fet que coincideix amb la celebració del centenari de la Cooperativa Falset Marçà. El consistori ha pres la decisió en el darrer ple municipal on per unanimitat tots els grups municipals van donar el seu suport a la moció d’adhesió. El consistori prioratí considera que aquest és un pas més per «reconèixer la contribució del cooperativisme al desenvolupament social i econòmic, i també la seva aportació clau en l’impuls de la formació i el creixement de les cooperatives». A més, l’Ajuntament de Falset considera la cooperativa ambaixadora del municipi als 33 països d’arreu del món a través de l’exportació dels seus vins i vermut. La moció aprovada es fa ressò de

EDUCACIÓ

la importància de col·laborar amb les empreses cooperatives i les organitzacions representatives del cooperativisme per a la divulgació de l’Any Internacional de les Cooperatives. «El cas de la Cooperativa de Falset Marçà és clau tenint en compte el valor de la seva història i arquitectura i la seva contribució decisiva a l’economia local i comarcal».

URBANISME

El servei de transport escolar arrenca amb normalitat amb 443 alumnes ■ Fins a 443 alumnes es beneficien aquest curs del servei de trans-

port escolar que presta el Consell Comarcal del Priorat mitjançant un conveni amb el Departament de Territori i SostenibilitatdelaGeneralitat.Entreelsalumnesqueutilitzenelserveiaquest curs escolar 2012-2013, la gran majoria són alumnes d’educació secundària (374 persones), dels quals 332 assisteixen a l’institut de Falset i 42 a l’institut (SES) Montsant, de Cornudella. La major part d’aquests alumnes són, com és lògic, estudiants d’ESO, els estudis obligatoris secundaris.

PROMOCIÓ

PARTICIPACIÓ

La Cooperativa Falset Marçà, present a la 32a Mostra de Vins i Caves de Catalunya

Pradell celebra la Festa Major de Sant Miquel els dies 28, 29 i 30 de setembre

■ La Cooperativa Falset Marçà

■ PradelldelaTeixetacelebraels dies 28, 29 i 30 de setembre la FestaMajordeSantMiquel.Entre els actes programats destaquenlainauguraciódel’exposició ‘Túnel de l’Argentera a Pradell’ (el dia 28, a les 20 hores), la cercavila amb els grallers de Mont-roig (el dia 29, a les 13 hores)iteatreperatotselspúblics (el dia 30, a les 18 hores).

participaala32aMostradeVins iCavesdeCatalunya.Desd’ahir i fins dilluns, el celler exposa els seus vins a l’estand número 16 de la fira. Amb motiu de la mostra, es farà una promoció especial del Castell de Falset negre 2006 que aquest any ha rebut la Grande Medaille d’Or al Concours Mondial de Bruxelles.

Imatge de la cooperativa agrícola de Falset Marçà durant la campanya de verema. FOTO: DT

El document també preveu donarsuportalesactivitatsdepromoció del cooperativisme que s’impulsin durant el 2012. Per aconseguir aquest propòsit el consistori prioratí considera imprescindible «millorar i, si escau, ampliar les eines i recursos a l’abast de l’Ajuntament per donar a conèixer la fórmula cooperativa a les persones emprene-

dores que s’atenen des dels diferents dispositius municipals». Les cooperatives esdevenen generadors d’ocupació. A Catalunya hi ha més de 4.807 cooperatives que, conjuntament, aporten el 4,5% al PIB català. Per aquesta raó, Falset creu que són necessàries empreses que reuneixin els principis característics de les cooperatives.

LES OBRES SUMEN UNA INVERSIÓ DE 600.000 EUROS

Acabenelstreballsdemilloradelaimatgei lasalubritatdelbarrancdelaViladeFalset ■ L’AjuntamentdeFalsethaorganitzat dues sessions informatives per accedir al nou barranc de la Vila, un nou espai urbà que ha millorat la seva salubritat i imatge després de diversos treballs de millora. La primera de les visites se celebra avui des de les 10 fins les 18 hores, mentre que la segona de les sessions tindrà lloc demà de 10 a 14 hores. L’accés al barranc es realitzarà des del parc de la Font Vella. Els visitants podran veure que el barranc de la Vila ha quedat totalment net, sanejat i pavimentat a un sol nivell Lesactuacionsrealitzadeshan consistit en canalitzar les conduccions de clavegueram, instal·larpuntsderegistreirealitzar les pertinents connexions dels baixants d’aigua dels domicilis. En total s’han invertit 600.000 euros en les dues fases del pro-

Imatge del barranc de la Vila que ha estat rehabilitat i que es pot veure durant aquest cap de setmana. FOTO: DT

jecte, que ha estat finançant en lasevatotalitatperlaConfederació Hidrogràfica de l’Ebre. En paral·lel, el consistori falsetà també ha realitzat treballs de neteja

icondicionamentalazonadepas decalMagrinyà,conservantlesespèciesautòctonesideixantelterrenypreparatperaunafuturaurbanització.

Moció d'adhesió a l'Any Internacional de les Cooperatives 2012  

notícia publicada al Diari de Tarragona

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you