Page 1

-BIMButlletí d’informació Municipal Riudellots de la Selva

www.riudellots.cat

Riudellots amb els Castellers de les Gavarres Riudellots fa un gest per l’ELA Conveni de promoció local entre Riudellots i Campllong Vigilants de seguretat Nova Ordenança de tinença d’animals

05 Juliol 2017


Sumari

Editorial

SERVEIS SOCIALS P3

Sembla que era ahir i ja tornem a tenir l’estiu aquí. Amb ell, arriben els dies festius, les celebracions i les esperades i merescudes vacances per a molta gent.

OBRES P4 ENSENYAMENT P5 PROMOCIÓ ECONÒMICA P5 NOVES TECNOLOGIES P6 TRANSPARÈNCIA P7 SALUT P8 JOVENTUT P8 MEDI AMBIENT P9 ESPORTS P10 CULTURA P11 ESCRITS MUNICIPALS P12 ACORDS DE GOVERN P14 ACORDS DE PLE P18

Crèdits Edita: Ajuntament de Riudellots de la Selva Coordinació general: Regidoria de comunicació Producció: Regidoria de comunicació Coordinació: Marc Sureda Disseny i maquetació: Roser Bona Impressió: Ducform SA Dipòst Legal: DL Gi 610-2016

Un any més, l’Ajuntament de Riudellots de la Selva i les entitats socioculturals i esportives han programat un seguit d’activitats a la fresca per a tota la família amb música, havaneres, cinema, karaoke i altres activitats que trobareu a l’agenda cultural que heu rebut a casa. Amb l’arribada de l’estiu arriben també les recomanacions i els consells de Seguretat i de Protecció Civil pel que fa als incendis i mesures protectores per a les persones i el medi ambient. El Departament d’Interior de la Generalitat de Catalunya ha posat en marxa una campanya de sensibilització davant dels riscos potencials que comporta l’estiu. Us demanem que dediqueu uns minuts a consultar-los i compartir-los entre els amics i familiars des del web www.riudellots.cat i aprofitem per recordar-vos que el telèfon d’emergències és el 112. En aquest nou exemplar del BIM fem un repàs de les actuacions dutes a terme durant els darrers 3 mesos entre les quals destaquen l’adquisició d’un vehicle i l’equipament per al nou servei de vigilants que en breu entrarà en funcionament, l’aprovació de l’Ordenança de tinença d’animals, la recuperació del servei de missatgeria de Whatsapp i la preparació del nou sistema de recollida d’escombraries porta a porta que es començarà a implementar al nostre municipi abans de final d’any. Abans de desitjar-vos bon estiu, us recordem que estem a la vostra disposició per atendre qualsevol inquietud o preocupació. Ho podeu fer pels canals habituals, demanant hora per reunir-vos amb l’alcaldessa i/o regidors/ores o bé participant en el Toc amb l’alcaldessa cada primer divendres de mes. Molt bon estiu a tothom!


-BIM-

Serveis socials Atenció a les persones Tot a punt per començar el servei dels vigilants municipals Tal com us vam informar en el darrer BIM, el Ple de l’Ajuntament de Riudellots va aprovar, per unanimitat, la creaciód’un cos de vigilants municipals. Durant els darrers mesos s’ha dut a terme el procés públic selectiu de personal per tal d’ocupar les dues places previstes inicialment i s’ha adquirit un vehicle i l’equipament necessari per tal de poder realitzar amb condicions aquest nou servei, que permetrà vetllar per la bona convivència ciutadana. El 20 de juliol va tenir lloc a la sala d’actes de l’Ajuntament la presentació del servei i les funcions que realitzaran els vigilants municipals, entre les quals destaquen: custodiar i vigilar els béns, serveis, instal·lacions i dependències municipals; ordenar i regular el trànsit dins el nucli urbà; participar en les tasques d’auxili al ciutadà i de protecció civil, i vetllar pel compliment dels reglaments, de les ordenances, dels bans i de les resolucions. Està previst que els Vigilants municipals comencin a operar un cop finalitzi el procés de selecció de personal. El servei estarà reforçat amb la contractació d’un servei de seguretat privada, que permetrà cobrir les nits, dies festius i caps de setmana.

Pis per a refugiats L’Ajuntament de Riudellots va acordar l’any passat la cessió d’un habitatge de titularitat municipal per a l’acollida de refugiats. Es tracta d’un pis de 74 m² que, per unanimitat del plenari, va inscriure’s a l’inventari de recursos promogut des de la Generalitat de Catalunya. Després de tots els tràmits administratius, el pis està en perfectes condicions que ser habitat i es preveu que aquest mes de juliol hi entrin les primeres persones.

Riudellots fa un gest per l’ELA L’Ajuntament de Riudellots de la Selva s’ha adherit a la campanya “Fes un gest per l’ELA” de la Fundació Miquel Valls, amb l’objectiu de conscienciar la ciutadania sobre la problemàtica a la qual s’enfronten els afectats de l’Esclerosi Lateral Amiotròfica (ELA) i les seves famílies. El 21 de juny, coincidint amb el dia Mundial de l’ELA, vam il·luminar de color verd la façana de l’Ajuntament i també els Castellers de les Gavarres van aixecar un pilar.

Butlletí d’informació Municipal

3


Riudellots amb l’Associació Duchenne Somriures Valents Amb la voluntat de recaptar fons per a la investigació de la lluita contra la Distròfia Muscular de Duchenne, l’Associació Duchenne Somriures Valents, amb el suport de l’Ajuntament de Riudellots de la Selva, va habilitar un contenidor de recollida de taps de plàstic a la plaça de l’Ajuntament. El mes de maig vam buidar per primera vegada el contenidor, especialment decorat per l’entitat Riu d’Art. Des de l’Ajuntament volem donar les gràcies a tots els veïns i veïnes que hi han participat. Per a més informació sobre Duchenne Somriures Valents, podeu consultar el web www.somriuresvalents.org.

Obres Millores a l’asfalt del carrer Catalunya L’Ajuntament de Riudellots ha arranjat el paviment asfaltat d’un tram del carrer Catalunya, entre el carrer Montseny i l’avinguda Girona. Aquest tram presentava mal estat amb deformacions i esquerdes considerables. Aprofitant aquesta intervenció, s’ha substituït la canonada d’aigua existent per una de polietilè, per recomanació de la concessionària Prodaisa. L’actuació ha suposat una inversió total de 25.413,67 €.

Nous ressalts i pas de vianants al polígon industrial Amb la voluntat de millorar la seguretat viària i reduir la velocitat en els carrers del polígon, l’Ajuntament de Riudellots ha construït tres ressalts i un pas de vianants. El pas de vianants de ressalt està situat al carrer del Bruc, davant del Foodlab i la resta de ressalts s’han situat al carrer del Bruc i l’avinguda Mas Vilà. L’actuació ha tingut un cost de 12.584,00 €.

4 Butlletí d’informació Municipal


-BIM-

Ensenyament L’Ajuntament premia l’esforç acadèmic dels joves Un any més, l’Ajuntament de Riudellots de la Selva vol premiar l’esforç acadèmic dels joves estudiants del municipi i oferir un reconeixement a tots aquells que han finalitzat el batxillerat o un cicle formatiu de grau mitjà o superior. El premi, de 100 € en metàl·lic, pretén motivar els estudiants per tal que continuïn la seva formació i cursin estudis superiors.

Les bases també preveuen un premi de 100 € per als alumnes, amb possessió del certificat d’estudis, que han requerit ajudes especials per al seu aprenentatge. Els joves que compleixin amb els requisits de les bases han de presentar la seva sol·licitud, juntament amb el llibre d’escolaritat original i una fotocòpia, a les oficines de l’Ajuntament de Riudellots de la Selva abans del dia 1 de setembre de 2017. Podeu consultar les bases a www.riudellots.cat.

Promoció econòmica Promoció econòmica entre l’Ajuntament de Girona, l’Ajuntament de Riudellots i el Consell Comarcal de la Selva Amb l’objectiu de cooperar per afavorir els processos de concertació social i econòmica de la zona, en beneficide la competitivitat de les empreses, i per afavorir l’ocupació i ajudar en el desenvolupament de les potencialitats de les seves àrees d’actuació i d’influència, l’Ajuntament de Riudellots de la Selva, el de Girona i el Consell Comarcal de la Selva han signat un conveni de promoció econòmica. Entre els acords hi ha l’organització d’actuacions conjuntes

de promoció, suport empresarial, i de difusió d’actes d’interès per a les empreses i per als polígons de la zona; la gestió conjunta d’ofertes laborals i processos de selecció; l’organització d’accions formatives conjuntes i la promoció i difusió dels cursos de formació organitzats des del SMO del’Ajuntament de Girona, la Borsa de treball de l’Ajuntament de Riudellots de la Selva i la Xarxa-SIO del Consell Comarcal de la Selva.

Conveni de promoció local entre Riudellots i Campllong L’Ajuntament de Riudellots de la Selva i l’Ajuntament de Campllong han signat un conveni de col·laboració per tal d’afavorir l’ocupació i aprofitar les potencialitats d’ambdós municipis. El conveni signat preveu l’organització d’actuacions conjuntes de promoció, suport empresarial i de difusió d’actes d’interès per a les empreses i per als polígons de la zona, així com la gestió conjunta d’ofertes laborals i processos de selecció mitjançant les respectives borses locals de treball i l’organització d’accions formatives conjuntes.

Butlletí d’informació Municipal

5


L’Àrea de Promoció Econòmica de l’Ajuntament segueix treballant per impulsar el postgrau d’innovació alimentària a les instal·lacions del Foodlab Durant els darrers mesos, s’han realitzat diverses reunions i sessions de treball amb els responsables acadèmics de la Universitat de Girona, la Fundació UdG: Innovació i formació, l’IRTA i diversos empresaris del sector carni i alimentari del municipi per començar a definir el contingut i perfils competencials del postgrau. La darrera sessió de treball va tenir lloc el mes de juny amb els responsables de l’empresa Costa Brava. La definició dels continguts del postgrau permetrà poder disposar de perfils amb una visió transversal basada en la innovació i la creativitat, per a aquest tipus d’indústria, molt arrelada a Riudellots i a les comarques gironines.

Noves tecnologies l’Àrea de Noves Tecnologies reprèn el servei d’avisos i informació per WhatsApp Després d’uns mesos inactiu per un problema amb l’operador, l’Àrea de Noves Tecnologies reprèn el servei d’avisos i informació per WhatsApp. Encara que en el seu moment ja estiguéssiu donats d’alta al servei, caldrà que ho torneu a fer, ja que el número de telèfon ha variat. Lamentem les molèsties que aquest fet us pugui ocasionar i us en demanem disculpes. Amb aquest servei es pretén oferir a través de missatges whatsapp informació d’interès per als veïns del municipi com ara agenda d’activitats, incidències i avisos. Per donar-se d’alta al servei, cal guardar-se a l’agenda del mòbil el número 686130082 i enviar un missatge whatsApp amb la paraula ALTA. De la mateixa manera, si desitges donar-te de baixa, pots enviar un missatge whatsapp amb la paraula BAIXA al telèfon 686130082. Cal remarcar que el servei de notificacions per WhatsApp és un canal de comunicació unidireccional, de manera que per fer consultes, queixes i suggeriments els ciutadans han de seguir emprant els canals habituals de contacte (web, telèfon, instància, APP Riudellots...).

6 Butlletí d’informació Municipal


-BIMAdhesió a la Xarxa Local SITMUNGirona L’Ajuntament de Riudellots s’ha adherit al Sistema d’Informació Territorial Municipal - Girona (SITMUN). Es tracta d’una eina que permet visualitzar de forma estructurada i en un únic visor analític tota la informació cartogràfica disponible, a diferents escales i per a tots els municipis de la demarcació de Girona. Per promoure l’ús del SITMUN entre els ens locals, s’ha creat la Xarxa Local SITMUN – Girona, amb l’objectiu de posar a l’abast dels ajuntaments i d’altres ens locals de la demarcació de Girona el Sistema d’Informació Territorial Municipal (SITMUN).

Fibra òptica La fibra òptica, per a ús residencial a Riudellots de la Selva, ja arriba a 648 llars del municipi. D’aquestes, un 30% ja s’han donat d’alta als serveis que ofereix la companyia Adamo, segons dades facilitades per la pròpia companyia. El desplegament de la fibra òptica a Riudellots de la Selva ha estat possible gràcies a un acord entre l’operador i l’Ajuntament que ha permès agilitzar, en el temps, l’arribada d’aquest servei. El desplegament de la fibra per a ús residencial va iniciar-se el passat mes de gener i es preveu que pugui donar cobertura al 100% del nucli urbà. Un cop acabats els treballs es farà un estudi per donar solució a possibles zones fosques. Els interessats en donar-se d’alta al servei cal que es posin directament en contacte amb l’empresa.

Transparència Nou segell Infoparticipa Per tercera vegada consecutiva, l’Ajuntament de Riudellots de la Selva, ha rebut el segell Infoparticipa, en reconeixement a la qualitat de la informació que es publica des del web municipal i el portal de la transparència. Amb un 90,38% de compliment dels 52 indicadors avaluats pel Laboratori de Periodisme i Comunicació per a la Ciutadania Plural de la UAB, Riudellots de la Selva torna a encapçalar el llistat de municipis de la comarca de la Selva amb la millor puntuació. El regidor de Comunicació i Transparència de l’Ajuntament de Riudellots de la Selva, Lluís Barnés, va ser l’encarregat de recollir el guardó a la Sala d’Actes del Rectorat de la Universitat Autònoma de Barcelona.

Butlletí d’informació Municipal

7


Salut En marxa la Taula de Salut Comunitària Emmarcat dins del programa de Joves per l’Ocupació de la comarca de la Selva, 3 joves del municipi que es trobaven en situació d’atur estan participant en dos cursos que van iniciar-se el mes de gener passat i que tenen com a objectiu millorar l’ocupabilitat mitjançant una formació específica i unes pràctiques professionalitzadores. Un d’aquests cursos és d’ajudant de cuina i es realitza al Foodlab del nostre municipi. L’altre curs és d’auxiliar d’indústria i es realitza al municipi de Sils.

Joventut Brigada Jove Com cada estiu, la Regidoria de Joventut promou el projecte Brigada Jove, adreçat als joves d’entre 16 i 20 anys del municipi que volen treballar durant l’estiu i tenir una primera experiència laboral. Durant diverses setmanes hem procurat incentivar els joves a la recerca activa d’oportunitats laborals i els hem ajudat a encaixar-los en les ofertes de feina gestionades per la Borsa de Treball, servei en el qual les empreses cada cop confien més. En aquest sentit el 3 de maig va tenir lloc el taller “Vols treballar aquest estiu?” amb l’objectiu d’orientar els joves a l’hora de buscar feina.

Lloguer Jove A part de l’obtenció d’una feina digna, des de l’Àrea de Joventut ens preocupa l’accés a l’habitatge. Entenem que l’emancipació de casa és molt complicada en aquests moments i és per això que en el Ple ordinari del 30 de maig es va obrir la convocatòria perquè joves del municipi puguin accedir a un dels quatre habitatges de lloguer del programa Lloguer Jove a un preu molt econòmic. Un cop transcorregut el termini d’exposició pública, podeu consultar les bases a www.riudellots.cat.

Trobada de regidors/es A finals del mes de març, l’Espai Jove de Riudellots va rebre la visita de diversos regidors de Joventut de la comarca de la Selva, per conèixer de primera mà el projecte de l’Espai Jove. La trobada va servir també per impartir una jornada de formació sobre gestió d’equipaments juvenils. De la trobada, en va destacar la importància de tenir al darrere un projecte sòlid i participatiu i esperem que d’aquesta jornada, en puguin aparèixer futures col·laboracions.

8 Butlletí d’informació Municipal


-BIM-

Medi ambient Nova Ordenança de tinença d’animals Amb la voluntat d’actualitzar l’Ordenança reguladora de la tinença d’animals domèstics aprovada el 19 d’abril del 1999, el Ple de l’Ajuntament n’ha aprovat una modificació per tal d’adaptar-la a la normativa i realitat vigent. Entre d’altres, l’Ordenança recull les obligacions dels propietaris d’animals de companyia i el corresponent registre al cens municipal, així com les sancions previstes en cas d’incompliment. Cal recordar que mereixen especial atenció la regulació i el registre per la possessió de gossos potencialment perillosos, casos en què es requereix, entre d’altres, disposar d’una pòlissa d’assegurança de responsabilitat civil. Pel que a les sancions, l’Ordenança preveu multes que oscil·len dels 100 als 400 euros per infraccions lleus, de 401 € fins a 1.500 € per infraccions greus i de 1.501 fins a 3.000 € per aquelles infraccions molt greus. Des de l’Àrea de Medi Ambient de l’Ajuntament de Riudellots estem preparant un díptic informatiu per donar a conèixer a la població l’Ordenança de protecció, control i tinença d’animals.

Riudellots amb el Medi Ambient Coincidint amb el Dia del Medi Ambient, celebrat el 5 de juny, la Casa de Cultura de Riudellots de la Selva va acollir l’exposició: “La biomassa forestal i agrícola a Catalunya”, gràcies a la col·laboració de l’Institut Català d’Energia. L’exposició es va poder visitar els dies 7, 8 i 9 de juny.

Parlem de residus En el marc de la propera implementació de la recollida de residus porta a porta prevista a Riudellots de la Selva, l’Àrea de Medi Ambient de l’Ajuntament ha organitzat diverses xerrades informatives amb el títol de “Parlem de residus”, adreçades a tots els veïns del municipi, empresaris i personal de l’Ajuntament.

Butlletí d’informació Municipal

9


Benvinguts a pagès La Granja Provençal de Riudellots de la Selva va ser l’escenari de la presentació de la iniciativa Benvinguts a Pagès, que va tenir lloc del 3 al 5 de juny, arreu de Catalunya. L’alcaldessa, Montserrat Roura, i la regidora de Medi Ambient i Pagesia, Carme Camps, van participar-hi juntament amb els responsables d’explotacions agràries, restaurants, allotjaments o empreses de la comarca de la Selva que es dediquen a la realització d’activitats diverses al món rural.

Esports Oferta d’activitats i serveis per a l’estiu 2017 El Servei d’Esports de Riudellots de la Selva s’ha marcat com a objectiu estratègic diversificar i millorar l’oferta esportiva del municipi. En aquest sentit, es vol facilitar l’accés a l´esport i a l’activitat física a tots els sectors de la població, amb l’objectiu de millorar el benestar dels ciutadans, amb especial atenció a la població adulta i l’educació dels joves del poble i equilibrar l’oferta i la pràctica esportiva masculina i femenina.

Nous serveis per a la població adulta La reforma del Pavelló d’Esports, amb la millora dels espais destinats a l’esport escolar i federat i la posada en funcionament del Servei de Fintness, és la gran aposta del Servei d’Esports. Ens ha de permetre potenciar una concepció holística dels equipaments esportius municipals. En aquesta línia, aquest estiu els abonats al Servei d’Esports tenen per primer cop accés al Servei de Fitness, al programa d’activitats dirigides i a la Piscina Municipal.

10 Butlletí d’informació Municipal

Aquest estiu hem triplicat el nombre de classes del programa d’activitats dirigides. Hi hem inclòs el ioga, steps, BodyPump, aerobox i hi hem afegit sessions de spinning i zumba. Una altra novetat ha estat la creació d’un abonament de piscina amb un preu reduït per als treballadors del polígon, amb l’objectiu d’integrar les empreses i els seus treballadors al dia a dia de la població.


-BIMActivitats per als joves del poble El campus esportiu i el campus de futbol sala es consoliden. Aquest estiu s’hi han inscrit 134 nens i joves. En els darrers anys, apostem per activitats extraordinàries que durant el curs escolar no es poden realitzar. Aquest estiu hem escollit circuits d’aventura a Sant Hilari Aventura, caiac o “camina descalç” a Arbúcies. Finalment, hem iniciat una proposta educativa relacionada amb la formació de futurs monitors i monitores, amb pràctiques orientades als joves del poble que ja són grans per participar en el Campus Jove, però que encara no compleixen els requisits d’edat per fer de monitor/a. L’objectiu és fer “planter”, és a dir, motivar i formar els joves perquè siguin els futurs monitors dels campus del Servei d’Esports.

Cultura Escola de Música de Riudellots de la Selva L’Ajuntament de Riudellots de la Selva gestionarà a partir del proper curs escolar l’Aula Musical de la Selva, que fins ara gestionava el Consell Comarcal de la Selva. A partir del mes de setembre l’Aula passarà a dir-se Escola de Música de Riudellots de la Selva i oferirà als alumnes la possibilitat d’escollir nous instruments i disciplines musicals. La nova escola musical està oberta també a adults i persones d’altres municipis de l’entorn. Amb aquest canvi, l’Àrea de Cultura de l’Ajuntament referma el seu compromís amb l’educació musical, garanteix la continuïtat de l’ensenyament i vol fomentar l’aprenentatge musical entre els riudellotencs i riudellotenques. El 22 de juny van tancar-se les preinscripcions i el 17 de juliol es formalitzaran les matriculacions.

Riudellots amb els Castellers de les Gavarres L’Ajuntament de Riudellots de la Selva gestionarà a partir del proper curs escolar l’Aula Musical de la Selva, que fins ara gestionava el Consell Comarcal de la Selva. A partir del mes de setembre l’Aula passarà a dir-se Escola de Música de Riudellots de la Selva i oferirà als alumnes la possibilitat d’escollir nous instruments i disciplines musicals. La nova escola musical està oberta també a adults i persones d’altres municipis de l’entorn. Amb aquest canvi, l’Àrea de Cultura de l’Ajuntament referma el seu compromís amb l’educació musical, garanteix la continuïtat de l’ensenyament i vol fomentar l’aprenentatge musical entre els riudellotencs i riudellotenques. El 22 de juny van tancar-se les preinscripcions i el 17 de juliol es formalitzaran les matriculacions.

Butlletí d’informació Municipal

11


Escrit grup municipal - PDECAT Octubre, cita amb les urnes Ja el tenim a tocar. El Molt Honorable President de la Generalitat de Catalunya, Carles Puigdemont, ens convoca, a tots els catalans i catalanes, a les urnes, el dia 1 d’octubre d’enguany, per tal de decidir el futur de la nostra nació. Ja fa uns quants anys (massa) que els ciutadans i ciutadanes de Catalunya, cada Onze de Setembre, sortim al carrer per demanar poder decidir el futur del nostre poble. I no som pocs!! Ens comptem per centenars de milers!! Estem arribant a un punt cabdal on cal fermesa, convicció i seny, per tal de superar la situació actual d’espoli i menysteniment que Catalunya està patint de fa moltes dècades, agreujada darrerament per la sentència del Tribunal Constitucional que passava el ribot al nou Estatut, l’incompliment reiterat dels compromisos adquirits pel govern d’Espanya i la

persecució dels drets i costums que els catalans havíem aconseguit al llarg de l’època postfranquista. Ara en tindrem l’oportunitat l’1 d’octubre. No serà gens fàcil, això està garantit, però el dia que es redacta aquest escrit, tot segueix endavant. No hi ha més inhabilitats, no han detingut cap càrrec polític, no han suspès l’autonomia,... tot això, de moment!! Hem de tenir esperança. No pot ser que l’alternativa a voler decidir el nostre futur sigui un trist i amenaçador “NO PODEU”. Tothom està convocat l’1 d’octubre! No patim gens! Pitjor no podem anar, així que només ens queda mirar cap endavant amb il·lusió i ganes de fer un país nou!! Som-hi!!!!! Equip de govern

12 Butlletí d’informació Municipal


-BIM-

Escrit grup municipal - ERC Balanç de dos anys a l’ajuntament Ara fa uns dos anys de les eleccions municipals i ens va semblar adequat fer un balanç de la feina que hem pogut fer (i la que no hem pogut fer) els quatre regidors que vam sortir escollits amb la candidatura d’Esquerra Republicana de Catalunya. Per descomptat que la idea era compartir-ho amb la gent de Riudellots i així ho vam fer el passat 30 de juny a la sala polivalent. Vam organitzar un berenar col·loqui que ens va permetre, d’una forma distesa, anar parlant dels diferents temes amb les persones que van assistir-hi i que els agraïm que ho fessin. De què vam parlar? Doncs el col·loqui ens va portar a conversar sobre aquests temes: • Com han anat el funcionament dels plens i quin ha estat el nostre criteri per, des l’oposició, aprovar o no les propostes presentades al ple. • Quines aportacions de manera activa hem pogut fer, ja sigui per mitjà de mocions o de preguntes al ple. En aquest sentit també vam destacar l’important treball que havíem realitzat en l’anàlisi i la millora de les ordenances municipals d’aquest any 2017.

En definitiva, va ser un acte agradable en què tothom que va voler hi va poder participar, en el qual els regidors ens vam comprometre a seguir treballant en la línia iniciada i en què vam expressar novament el desig que qualsevol persona de Riudellots que tingui una problemàtica s’adreci a nosaltres per poder portar-la al consistori.

La República Catalana a prop i aviat El dia 1 d’octubre estem convocats pel president de la Generalitat a votar el nostre futur com a país en el referèndum d’autodeterminació. Nosaltres, des d’Esquerra Republicana de Catalunya, demanarem i farem campanya perquè guanyi el SÍ i puguem esdevenir la nova República Catalana; però sigui quin sigui el seu vot, animen la gent de Riudellots a participar-hi perquè puguem ser nosaltres els que decidim sobre el nostre futur.

• La nostra participació a les meses de contractació, reunions i altres actes de l’Ajuntament. • Per descomptat, la nostra relació amb l’equip de govern. • Evidentment, també vam fer autocrítica; sobretot perquè no havíem pogut mantenir tant contacte com haguéssim desitjat amb les entitats del poble per recollir les seves necessitats.

Butlletí d’informació Municipal

13


Acords de Junta de Govern En data 7 de març de 2017 S’aprova la relació de factures número F/2017/4 per un import de 17.521,81 €. S’aprova el pressupost presentat per INSTAL·LACIONS MARTÍ per un import de 1.223 € més IVA, per al subministrament instal·lació d’un smart TV i els seus accessoris, per a la sala de reunions del pavelló poliesportiu municipal. S’aprova el pressupost presentat per IL·LUMINIA SUM, SL, per un import de 4.897,30 € més IVA, per al subministrament de llums tipus led per a l’escola i la llar d’infants i altre material accessori descrit a la Memòria tècnica redactada amb aquesta finalitat per l’enginyer tècnic municipal. S’aprova el pressupost presentat per SIS CONSULTORIA ACÚSTICA, SL, per un import de 3.325 € (IVA exclòs), per a l’anàlisi del mapa de capacitat acústica del municipi segons la proposta de la Direcció General de Qualitat Ambiental de la Generalitat de Catalunya i per a la redacció de l’Ordenança municipal de soroll i vibracions, i altres serveis complementaris. S’acorda atorgar al Club Petanca Riudellots una subvenció per un import de 89,25 €, corresponent a les despeses de pintura dels bancs de l’entorn de la pista de petanca d’acord amb la factura justificativa presentada juntament amb la sol·licitud.

GRN SERVEIS TELEMÀTICS, SL, (RE núm. 1685, de 07/03/2017) que inclou els equips informàtics, la instal·lació i la posada en funcionament de la connexió de banda ampla a la deixalleria municipal; així com els treballs i material necessari per incloure la seu del FoodLab a la xarxa de fibra òptica pròpia de l’Ajuntament, i que ascendeix a 749,86 € (IVA inclòs).

En data 21 de març de 2017 S’aprova la relació de factures número F/2017/5 per un import de 101.985,55 €. S’aprova l’expedient instruït per contractar la conservació i millora de les lleres públiques i autoritzar la despesa que se’n derivarà per al present exercici i la convocatòria de licitació pública per contractar la conservació i millora de les lleres públiques que se seguirà per procediment obert, i es determinarà l’oferta econòmicament més avantatjosa a un sol criteri de valoració. S’aprova el Plec de clàusules administratives particulars i la Memòria tècnica que han de regir la contractació del servei per a la conservació i millora de les lleres públiques. S’acorda acceptar el pressupost presentat per IL·LUMINA SUM, SL, per un import de 3.234 € més IVA, per al subministrament de 12 llums tipus led per al gimnàs de l’escola.

S’acorda atorgar a la Fundació Privada Oncolliga de Girona una aportació econòmica per un import de 202,60 €, a raó de 0,10 € per habitant, atès que la Fundació va organitzar una caminada/cursa a Riudellots de la Selva per recaptar fons per als malalts de càncer i els seus familiars.

S’acorda aprovar definitivament el PROJECTE D’URBANITZACIÓ D’UN TRAM DEL CARRER NOU, redactat per l’enginyer tècnic industrial Sr. Xavier Planella i Pujol.

S’aprova el pressupost presentat per l’empresa ADAMO TELECOM IBERIA, SA, (RE núm. 1574, de 02/03/2017) relatiu als treballs d’obra civil i instal·lació del servei de fibra òptica per a l’equipament de la deixalleria municipal que ascendeix a un total de 130 € (IVA no inclòs) al mes. S’aprova el pressupost presentat per l’empresa

S’acorda aprovar les Bases per a l’adjudicació de la cessió temporal d’ús dels horts ecològics municipals situats al carrer Major núm. 44 de Riudellots de la Selva i obrir la convocatòria pública per optar a la cessió temporal d’ús de les parcel·les dels horts ecològics municipals núm. 1, 2, 3 i 4, pel període de 30 dies naturals, a comptar des de l’endemà de la publicació del corresponent anunci al BOP de Girona.

14 Butlletí d’informació Municipal


-BIM-

S’acorda comunicar a la Comissió de Festes de Riudellots de la Selva que, del resultat final d’ingressos i despeses dels actes de la Festa Major 2016, 14.030,49 €, en podran disposar durant tot l’any 2017, inclòs per als actes de la Festa Major 2017, per dur a terme la seva activitat. S’acorda autoritzar al Consell Comarcal de la Selva, per a l’ocupació de l’auditori, l’àrea de rentat i la sala de cates del FoodLab, amb efectes a partir del dia 11/04/2017 i fins al dia 27/06/2017 i bonificar en un 80% el preu públic per la citada utilització. S’acorda aprovar l’emissió d’una única factura al Consell Comarcal de la Selva amb una base imposable de 600 € (IVA no inclòs), corresponent a aquesta utilització. S’acorda aprovar el conveni de cooperació educativa per a la realització de pràctiques acadèmiques externes en entitats col·laboradores i el seu corresponent projecte formatiu, entre la Universitat de Girona i l’Ajuntament de Riudellots de la Selva, per tal de realitzar pràctiques al servei de Borsa de Treball de Riudellots. Referent a les obres de cobriment de la pista poliesportiva de l’escola, s’acorda aprovar els preus contradictoris PC01 i PC02, de 1.865,55 € i 1.140,20 € respectivament; els quals no representen un increment en el cost d’execució del contracte, atès que el seu import queda compensat amb la baixa d’amidaments d’altres partides previstes en el projecte, d’acord amb l’informe emès pels tècnics directors de l’obra (RE 1967, de 17/03/2017). Atesa la demora de 94 dies del contractista de les obres de cobriment de la pista poliesportiva, s’acorda imposar al contractista les penalitats previstes a la clàusula 27.3.c) del PCAP, amb una penalització de 15.773,20 €. S’acorda acceptar el pressupost presentat per NOSOLOMEDIA, SL, per un import de 3.000 € (IVA exclòs) a raó de 250 € mensuals, per dur a terme el patrocini i la promoció del municipi a través de La Selva TV.

En data 4 d’abril de 2017 S’aprova la relació de factures número F/2017/6 d’un import de 40.312,40 €. S’acorda adherir-se al conveni subscrit entre la Generalitat de Catalunya i la Diputació de Girona, amb què s’estableix el Pla extraordinari d’assistència financera local 2017. S’acorda aprovar l’expedient de contractació mitjançant procediment obert per al servei de conservació i manteniment dels camins de terra municipals, les característiques tècniques del qual consten a la Memòria tècnica per a l’arranjament dels camins de terra, redactada per l’arquitecta tècnica dels Serveis Tècnics municipals. S’aprova el Plec de clàusules administratives particulars i la Memòria tècnica que regiran la contractació del serveide conservació i manteniment dels camins de terra municipals. S’acorda acceptar el pressupost presentat per CONSTRUCCIONS RUBAU, SA, per un import de 10.400 € més IVA per a les obres de formació de tres ressalts i un pas de vianants de ressalt al polígon industrial del municipi. S’acorda acceptar les condicions establertes en els contractes presentats per PROPAGANDA PEL FET! SCCL en nom i representació dels grups musicals: ITACA BAND (actuació dia 29/09/2017 a les 00:00, per un import de 8.000 € més IVA) i ZOO (actuació dia 29/09/2017 a la 01:30, per un import de 8.000 € més IVA). S’acorda atorgar l’import total de 500 € com a col·laboració al projecte Hereus i pubilles de 2016 per als 10 participants. S’acorda acceptar el pressupost presentat per OBRES I CONSTRUCCIONS GERMANS CRUZ NG 2012, SL, per un import de 1.950 € més IVA, per a la realització dels treballs de reparació de l’arqueta de telefonia situada a la parada de l’autobús de la C-25, així com del paviment de llamborda enfonsat.

Butlletí d’informació Municipal

15


Acords de Junta de Govern S’aprova autoritzar a l’empresa Agar Assessorament, SL, per a l’ocupació de l’auditori i l’àrea de rentat per al dia 12/04/2017 i bonificar en un 75% el preu públic per a la citada ocupació.

S’acorda atorgar a l’Ateneu de la Dona de Riudellots una subvenció per un import de 210 € per a l’organització de les activitats per a aquest any 2017.

S’acorda atorgar a l’Agrupació Cultural i Esportiva Riudellots una subvenció d’un import de 16.500 €, per sufragar part de les despeses, de l’any 2017, dels equips de la secció de futbol sala, la secció d’atletisme i ciclisme.

S’aprova el projecte de Brigada Jove 2017, redactat per la tècnica de Joventut, Clara Ribatallada i Torelló, i s’aproven les bases per a l’adjudicació de places.

En data 18 d’abril de 2017 S’aprova la relació de factures número F/2017/7 d’un import de 51.327,61 €. S’acorda atorgar a l’Esplai Parroquial de Riudellots de la Selva una subvenció per un import de 2.289,56 € per sufragar part de les activitats del curs 2016-2017. S’acorda atorgar una subvenció per un import de 1.500 € a l’AMPA de l’Escola de Riudellots, d’acord amb la clàusula vuitena del conveni del projecte Reciclatext per al curs 2016-2017. S’acorda atorgar al Club de Petanca Riudellots una subvenció per un import de 1.175 €, corresponent a les despeses de torneig de Festa Major de l’any 2017. S’acorda atorgar al Consell Pastoral de la Parròquia de Sant Esteve de Riudellots de la Selva una subvenció per un import de 3.000 € per contribuir en part al sosteniment d’aquest espai i sufragar part de les despeses necessàries per a la reparació del campanar. S’acorda atorgar a l’Associació de Comerciants de Riudellots de la Selva una subvenció per un import de 2.000 € per sufragar les despeses de les campanyes de dinamització comercial de l’any 2017. S’acorda atorgar a l’Associació de Propietaris del Polígon industrial de Riudellots de la Selva una subvenció per un import de 6.000 € per al finançament de part de les despeses de dinamització del polígon.

16 Butlletí d’informació Municipal

En data 2 de maig de 2017 S’aprova la relació de factures número F/2017/8 d’un import de 53.403,89 €. S’acorda aprovar la liquidació mensual, tramesa pel Servei de Recaptació del Consell Comarcal de la Selva (registre d’entrada número 1903, de 16.03.2017), corresponent als imports recaptats durant el mes de GENER, en període voluntari i executiu, per un import total de 48.043,24 € pels conceptes tributaris que s’hi detallen. S’acorda aprovar la liquidació mensual, tramesa pel Servei de Recaptació del Consell Comarcal de la Selva (registre d’entrada número 2680, de 20.04.2017), corresponent als imports recaptats durant el mes de FEBRER, en període voluntari i executiu, per un import total de 16.979,17 € pels conceptes tributaris que s’hi detallen. S’acorda finalitzar el contracte amb l’empresa Europreven Girona, SL, per a la prestació de serveis de prevenció de riscos laborals atès el que estableix l’article 23 del Reial decret legislatiu 3/2011 pel qual s’aprova el text refós de la llei de contractes del sector públic amb efectes a partir del dia 30 de juny de 2017. S’aproven les ofertes de serveis presentades per l’empresa Hermes Comunicacions, SA, una per un import de 517,60 € (IVA inclòs), la qual inclou una subscripció en paper al diari El Punt-Avui i l’altra, per un import màxim de 2.982,36 € (IVA inclòs), la qual comprèn els serveis de publicitat.


-BIM-

S’acorda aprovar el conveni marc de col·laboració per a la promoció econòmica i desenvolupament local entre l’Ajuntament de Girona, l’Ajuntament de Riudellots de la Selva i el Consell Comarcal de la Selva.

S’acorda adjudicar a la companyia mercantil NOVATILU, SLU, el subministrament de les lluminàries per a la pista del pavelló poliesportiu per un import de 7.128 € (IVA exclòs).

S’acorda atorgar a la Coral Les Veus del Cric una subvenció per un import de 2.389,22 € per sufragar part de les despeses de les activitats del curs 20162017.

S’adjudica a l’empresa ARREPLEC, CULTURA I EDUCACIÓ, SL, la prestació del servei d’escola de música per un import màxim de 14.526 € anuals i per al termini màxim d’un any.

En data 16 de maig de 2017

En data 30 de maig de 2017

S’aprova la relació de factures número F/2017/9 d’un import de 52.141,77 €.

S’aprova la relació de factures número F/2017/10 per un import de 74.680,48 €.

S’acorda aprovar la liquidació mensual, tramesa per Servei de Recaptació del Consell Comarcal de la Selva (registre d’entrada número 2680, de 20.04.2017), corresponent als imports recaptats durant el mes de MARÇ, en període voluntari executiu, per un import total de 51.710,48 €, pels conceptes tributaris que s’hi detallen.

S’acorda aprovar l’addenda al Conveni marc per a la prestació dels serveis socials bàsics i especialitzats al municipi de Riudellots de la Selva durant l’any 2017.

S’acorda aprovar inicialment el projecte d’obra municipal denominat PROJECTE D’URBANITZACIÓ DELS ACCESSOS A LES PISCINES MUNICIPALS DE RIUDELLOTS DE LA SELVA, redactat per l’arquitecte dels Serveis Tècnics del Consell Comarcal de la Selva, David Calvo i Coromina, amb un pressupost d’execució de 298.504,66 € (IVA inclòs). S’accepta el pressupost presentat per ERGO LABORIS, SL, per un import de 665 € anuals (IVA exclòs) per a la prevenció de riscos laborals a l’Ajuntament de Riudellots de la Selva amb efectes a partir del dia 1 de juliol de 2017 i fins al dia 30 de juny de 2018. S’acorda aprovar la memòria i la liquidació de l’exercici 2016 presentada per SUMAR, Empresa d’Acció Social, SL, de la gestió del Centre de Serveis d’àmbit rural per a la gent gran de Riudellots de la Selva. S’aprova la proposta de serveis presentada per Televisió de Girona, SL, per un import de 2.159,85 € (IVA inclòs) la qual comprèn els serveis del pack informatiu de l’1 de juny de 2017 fins al 31 de desembre de 2017.

S’aprova l’expedient de contractació, mitjançant procediment obert, per al servei de desbrossament dels marges dels camins municipals i de les zones verdes municipals, les característiques tècniques del qual consten a la Memòria tècnica, per a la sega dels marges dels camins rurals i per al desbrossament d’algunes zones verdes municipals, redactada per l’arquitecta tècnica dels Serveis Tècnics municipals i el Plec de clàusules administratives particulars i l’esmentada memòria tècnica que regiran la contractació del servei. S’aprova el pressupost i s’adjudica a SELVA AUTOMOCIÓ, SL, l’adquisició d’un DACIA DUSTER de color blanc, per un import de 16.898,54 € (IVA inclòs). S’adjudica a la companyia mercantil NOVATILU, SLU, el subministrament de les lluminàries per a la Urbanització Mas Joals (lot 1). S’acorda autoritzar a l’Associació d’Hostaleria de la Selva, per a l’ocupació de la sala de cates del FoodLab durant els dies 29 i 30 de maig, 06, 07, 12 i 13 de juny de 2017 en horari de 16.30 a 20 hores.

Butlletí d’informació Municipal

17


Acords de Ple En data 13 de juny de 2017

En data 16 de gener de 2017

S’aprova la relació de factures número F/2017/11 amb un import de 79.532,950 €.

Amb els vots de CiU i ERC s’acorda l’aprovació de les bases del concurs ordinari per a la plaça de secretaria d’intervenció.

S’aprova la liquidació mensual tramesa per l’Àrea d’Inspecció Tributària de Xaloc, corresponent als imports recaptats durant el mes d’ABRIL, en període voluntari i executiu, per un import total de 341.932,14 €, en concepte d’inspecció IAE. S’aprova la liquidació mensual tramesa pel Servei de Recaptació del Consell Comarcal de la Selva (registre d’entrada número 3363, de 19 de maig de 2017), corresponent als imports recaptats durant el mes d’ABRIL, en període voluntari i executiu, per un import total de 212.102,91 €, pels conceptes tributaris que s’hi detallen. S’acorda aprovar la proposta de serveis presentada per l’empresa Nutrilab, SL, la qual comprèn els serveis d’elaboració de la memòria sanitària i el diagrama de flux i la implantació del manual de seguretat alimentària (simplificat). S’aprova la modificació de les bases reguladores del concurs per adjudicar els mòduls/bar del recinte de la Festa Major i s’acorda formular la seva convocatòria pública. S’acorda declarar vàlida la licitació i adjudicar a la companyia mercantil EI BROT SERVEIS INTEGRALS DE JARDINERIA, SL, el contracte del servei de conservació i millora de les lleres públiques de Riudellots de la Selva. S’acorda declarar vàlida la licitació i adjudicar a la companyia mercantil GERMANS CAÑET XIRGU, SL, el contracte del servei de manteniment dels camins de terra municipals.

18 Butlletí d’informació Municipal

Amb els vots favorables de CiU i l’abstenció d’ERC s’acorda aprovar la MODIFICACIÓ DEL PROJECTE DE REFORMA I AMPLIACIÓ DEL PAVELLÓ POLIESPORTIU MUNICIPAL redactat per l’arquitecte dels Serveis Tècnics del Consell Comarcal de la Selva i director de les obres, de conformitat amb el que estableix l’article 234.3.a) del TRLCSP. S’aprova la creació, per a l’exercici 2017, d’un fons de reposició de 16.488,00 € d’import, vinculat al servei de subministrament domiciliari d’aigua potable i destinat a actuacions de caràcter hidràulic que repercuteixin en una millora per al servei municipal d’abastament d’aigua potable amb els vots de CiU i ERC. Amb 10 vots favorables (de CiU i ERC) s’aprova provisionalment el text de la MODIFICACIÓ PUNTUAL DEL TEXT REFÓS DE LES NORMES SUBSIDIÀRIES DE PLANEJAMENT DE RIUDELLOTS DE LA SELVA que afecta els articles 63, 65, 91 i 123, condicionat a l’obtenció de l’informe favorable de la Direcció General d’Aviació Civil. S’aprova inicialment la MODIFICACIÓ PUNTUAL DE LES NORMES SUBSIDIÀRIES DE PLANEJAMENT DE RIUDELLOTS DE LA SELVA EN EL SECTOR DE LA UA 13 i la UA14, segons documentació elaborada per l’arquitecte municipal amb 7 vots de CiU i 3 d’ERC. Amb tots els vots s’aprova mostrar el suport de l’Ajuntament de Riudellots de la Selva a l’expresident Artur Mas, a les exconselleres Irene Rigau i Joana Ortega i a l’exconseller Francesc Homs i altres persones que puguin resultar encausades, i el rebuig democràtic a la sol·licitud de penes d’inhabilitació o


-BIM-

d’altre caire per part de la Fiscalia de l’Estat per posar les urnes el 9N. S’acorda per unanimitat aprovar la moció sobre el rebuig a la implantació dels anomenats comptadors telegestionables aprovada pel Ple de la Diputació de Girona. Es comunica la modificació de la denominació de l’actual grup municipal de Convergència i Unió (CiU) per grup municipal de Partit Demòcrata PDeCAT.

En data 16 de març de 2017 Per unanimitat s’aprova la rectificació de l’Inventari Municipal de Béns referit al dia 31 de desembre de 2016. Es ratifica amb 7 vots del PDeCAT i 4 d’ERC l’acord adoptat per la Junta de Govern local el dia 21 de febrer i delegar al Consell Comarcal de la Selva, la responsabilitat de la recollida i control dels animals de companyia abandonats, perduts i/o ensalvatgits en els termes establerts en el conveni. Amb tots els vots a favor s’acorda aprovar l’addenda al conveni de delegació de les competències de gestió de residus municipals i neteja viària firmat el 26 de juliol de 2011. S’aprova per unanimitat la destinació del 0,5% de la recaptació líquida anual de l’IBI a la protecció del medi natural.

Per unanimitat s’aprova la moció acordada per la Comissió Permanent del Ple del Consell Comarcal de la Selva, en sessió del dia 7 de febrer de 2017, en relació amb la supressió dels beneficis fiscals en l’impost sobre béns immobles (IBI) de les concessionàries d’autopistes.

En data 21 de març de 2017 Amb 7 vots del PDeCAT i 4 d’ERC s’acorda acceptar la proposta formulada per la Mesa de contractació, per la qual es declara l’oferta presentada per GRAN CALIDAD CONTRASTADA, SL, com la més avantatjosa econòmicament per a la contractació del servei de neteja de les dependències municipals. Per unanimitat s’acorda sol·licitar la pròrroga per a l’any 2018 del conveni de col·laboració interadministrativa entre el Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya i l’Ajuntament de Riudellots de la Selva, de 20 places de Servei d’Atenció Integral a la Gent Gran en l’Àmbit Rural (SAIAR).

En data 6 d’abril de 2017 Amb 6 vots del PDeCAT i 4 d’ERC s’acorda adjudicar el contracte del servei de neteja de les dependències municipals, a la companyia mercantil GRAN CALIDAD CONTRASTADA, SL, per un import de 327.975 € (IVA exclòs).

S’acorda amb els vots del PDeCAT i ERC aprovar inicialment els documents de l’expedient de creació del cos de vigilants municipals. Amb els 4 vots a favor d’ERC i 7 abstencions del PDeCAT s’acorda elaborar un protocol contra les agressions sexistes durant les festes i festivals que s’executi a partir de la Festa Major del 2017. Amb els vots a favor del PDeCAT (7) i 4 abstencions d’ERC s’acorda donar suport al manifest “Lluita amb Unió de pagesos per la dignitat de la pagesia”.

Butlletí d’informació Municipal

19


www.riudellots.cat

BIM 5 Riudellots de la Selva  

BIM 5 Riudellots de la Selva

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you