Page 1

Revista trimestral de Riudellots de la Selva

Núm 145 - Juliol 2017

Benvinguts a pagès

Final de curs escola i llar d’infants Comunions, confirmacions...

Diada del jubilat

I molt més!


Índex

Índex

Editorial

Informació i serveis

3

Esdeveniments

4

Casa de Cultura

6

Sala d’actes

8

Sala d’exposicions

11

Biblioteca

14

Educació

18

Entitats

24

Fundació Mona

30

Esports

32

Espai Jove

37

Consell Parroquial

38

Sembla que era ahir i ja tornem a tenir l’estiu aquí. Amb ell, arriben els dies festius, les celebracions i les esperades i merescudes vacances per a molta gent. Un any més, des de l’Ajuntament de Riudellots de la Selva i les entitats socioculturals i esportives s’han programat un seguit d’activitats a la fresca per a tota la família amb música, havaneres, cinema, karaoke i altres activitats que trobareu a l’agenda cultural que heu rebut a casa. Amb l’arribada de l’estiu arriben també les recomanacions i els Consells de Seguretat i de Protecció Civil pel fa als incendis i mesures protectores per a les persones i els medi ambient. Des del Departament d’Interior de la Generalitat de Catalunya, s’ha posat en marxa una campanya de sensibilització davant dels riscos potencials que comporta l’estiu. Us demanem que dediqueu uns minuts a consultar-los i compartir-los entre els amics i familiars des del web www.riudellots.cat i aprofitem per recordar-vos que el telèfon d’emergències és el 112. En aquest nou exemplar del CRIC fem un repàs de les activitats dutes a terme durant els darrers 3 mesos per les entitats del municipi deixant constància de la seva vitalitat que ens enorgulleix com a municipi. Us desitgem que passeu un molt bon estiu!

Crèdits

2

Montserrat Roura Massaneda Alcaldessa Riudellots de la Selva


Informaciรณ i serveis HORARIS

TELรˆFONS

3


ESDEVENIMENTS

Esdeveniments Imatges d’algún dels esdeveniment dels darrers mesos al municipi de Riudellots de la Selva

Assaig dels Castellers Gavarres a La Pista

Conveni Castellers Gavarres

Benvinguts a Pagès

Reconeixement als nens de l’Escola de Teatre

4


Porta a porta

Minut de silenci

Diada del Jubilat - Colla Gegantera

Estrena - Nit d’Estrellats

5


Casa de Cultura Curs 2016 - 17, abril, maig, juny i juliol Al llarg dels mesos d’abril, maig, juny i juliol, de les propostes programades a la Casa de Cultura de Riudellots, s’han fet: • De cuina, al mes d’abril, el curs de peix, durant el qual es van explicar i fer tres receptes, des de plats molt característics de la nostra cuina, com una sarsuela, a plats amb dolç i salat, com un bacallà confitat amb allioli de mel. Al mes de maig, a la sessió de cuina de primavera, es va ensenyar a elaborar tot un menú: un entrant, un primer plat, un segon plat i unes postres amb productes propis de la temporada. Al juny, la sessió es va dedicar a plats freds, i es van ensenyar a elaborar una amanida, un carpaccio i una carn per menjar tot fred, i per acabar aquest curs 2016 - 17 de cuina, al juliol, el curs menú d’un berenar sopar d’estiu, sessió durant la qual es van ensenyar a elaborar diferents tipus de plats fàcils i propis d’un berenar sopar. • Al llarg de les tres primeres setmanes de maig, es van fer quatre tallers TIC, sobre tecnologies de la informació i la comunicació, organitzats amb el suport del Servei de Biblioteques de la Diputació de Girona, concretament el primer taller d’iniciació a la informàtica, primera part, el segon taller d’iniciació a la informàtica, segona part, el tercer taller d’iniciació al processador de textos i el darrer el quart taller d’iniciació a Internet. Aquests quatre tallers de quatre hores de durada, cadascun d’ells, van tenir molt bona resposta de participació, i van quedar cobertes totes les places disponibles.

Imatge d’un dels tallers d’iniciació a les TIC que es van fer els dimecres del mes de maig de 2017

L’objectiu d’aquests tallers era iniciar la població en general, major de 16 anys, a les tecnologies de la informació i la comunicació. Al juliol el curs de mecanografia per ordinador, adreçat a majors de 9 anys, per aprendre i millorar a escriure correctament amb el teclat de l’ordinador.

6

• El curs que es va finalitzar al juny i que s’havia iniciat el mes de febrer és el curs de català Bàsic 2, grup format per alumnes que ja havien fet el Bàsic 1 al llarg del primer trimestre, més altres nous alumnes que es van incorporar al febrer per iniciar el Bàsic 2. Com a activitat de final de curs, tots els que van voler van poder participar el dijous 8 de juny a la festa organitzada pel Servei de Català de la Selva i Santa Coloma de Farners a la capital selvatana, i van poder participar a un taller de ceràmica, un taller de cuina i. finalment, a l’activitat la Cuina del Món.

En aquestes imatges podem veure el grup de català Bàsic 2 i una de les activitats de final de curs que es va fer a Santa Coloma de Farners, on alguns dels alumnes de Riudellots hi van participar.


• I de les xerrades ofertes des del mes d’abril al juliol, vam poder assistir a dues xerrades ofertes pel Servei Local d’Orientació Familiar de la Diputació de Girona; en concret primer a la de Canvis i pèrdues, on es va parlar de la manera de tractar amb els infants en l’àmbit familiar els diferents canvis i pèrdues que experimenten i afecten el seu dia a dia. I al juny, la xerrada titulada Fer de pares i mares, un treball en equip, on es va tractar de qualitats i estratègies que poden desenvolupar els pares i les mares conjuntament per a la criança i educació dels seus fills.

Foto de la xerrada del mes d’abril, Canvis i pèrdues

I la darrera xerrada d’aquest curs, al juliol, és la que va oferir la Marian Fernández, infermera del dispensari mèdic de Riudellots, Cures de ferides, on va parlar d’una manera molt pràctica de com fer cures a diferents tipus de ferides. • La primera setmana de juny, a la recepció de la Casa de Foto on es veu part de l’exposició La biomassa forestal Cultura de Riudellots, es va mostrar l’exposició La biomassa i agrícola a Catalunya forestal i agrícola a Catalunya, amb motiu de la setmana de l’energia sostenible. Aquesta exposició explica què és i quins tipus de biomassa forestal i agrícola existeixen per a l’aprofitament energètic. A més, ens mostra l’evolució de les instal·lacions de biomassa en el nostre territori. I dels cursos iniciats a l’octubre de 2016 i finalitzats al juny de 2017, hem comptat amb: • Els quatre grups d’anglès, tant el del curs d’anglès iniciació, com el d’anglès preintermedi, com el de preparació del FCE (First Certificate) primera part, i de preparació del CAE (Advanced English) primera part, que han anat avançant en el seu aprenentatge cadascú en el seu nivell. • Els dos grups de guitarra, tant el de guitarra lúdica a l’escola, adreçat a nens i nenes des de 3r a 6è de primària, com el de guitarra acords, que és a partir de primer d’ESO i amunt. • Una altra de les activitats que s’han fet al llarg d’aquest curs a la Casa de Cultura de Riudellots, per segona vegada, ha estat l’escola de pares i mares, amb el suport de l’SLOF, Servei Local d’Orientació Familiar de la Diputació de Girona. I per acabar, un cop finalitzat aquest curs 2016-17, volem desitjar a tothom molt bon estiu! Volem agrair a tots els usuaris de la Casa de Cultura la seva participació en els diferents cursos, tallers, xerrades... que s’han fet aquest curs. I volem dir-vos que al setembre obrirem inscripcions per a la programació del nou curs.

Foto del grup de guitarra lúdica

Imatges amb alguns dels grups de les classes de llengua anglesa

Foto del grup de guitarra acords en el concert de Joves Intèrprets celebrat a l’església de Riudellots, en què van participar-hi

7


Sala d’Actes Teatre a Barcelona: Art El divendres 3 de març es va organitzar des de l’Ajuntament de Riudellots una sortida per anar al teatre a Barcelona, en aquesta ocasió per veure l’obra de Yasmina Reza Art, en una versió en català dirigida per Miquel Gorriz al teatre Goya. L’argument d’aquesta comèdia arrenca quan el protagonista, en Sergi, compra un gran quadre blanc per una forta suma de diners, fet que posarà a prova una llarga relació entre tres homes que semblava impossible de trencar.

Una foto d’una escena d’Art

Al llarg de l’hora i mitja que va durar la representació els assistents al teatre vam gaudir de la posada en escena d’Art pels actors Pere Arquillué, Francesc Orella i Lluís Villanueva, que amb molta ironia ens qüestiona el valor de l’art i el valor de l’amistat.

Concert dels alumnes de les AMLS i del grup de guitarra lúdica de l’escola Al llarg de la primera setmana d’abril es va celebrar la 4a edició de la Setmana Oberta de les Aules Musicals de la Selva, que consisteix que en els diferents municipis on hi ha aules musicals de la Selva s’hi organitzen diferents activitats obertes a tota la població. D’aquestes activitats, el dijous 6 d’abril de 2017, a la Sala d’Actes de Riudellots, es va celebrar un concert en què van participar els alumnes de l’aula musical de la Selva a Riudellots i el grup de guitarra lúdica de l’escola de Riudellots. Tots ells van cantar i tocar amb diferents instruments un repertori variat de peces musicals. Moltes gràcies a aquests petits músics per deixar-nos gaudir de la música amb ells!

8

Fotografies de diferents moments del concert, primer el grup de les aules musicals, tot seguit el grup de guitarra lúdica de l’escola, i un moment d’una de les audicions que van fer els petits músics de les aules musicals de Riudellots.


Taller de música electrònica El matí del dissabte 8 d’abril de 2017, a la Sala d’Actes de Riudellots, es va celebrar una altra activitat de les programades dins la 4a edició de la Setmana Oberta de les Aules Musicals de la Selva, el taller de música electrònica. Amb aquest taller, impartit pel professor Roger Sas, d’EUMES, es va iniciar els participants en el món de la producció musical amb una eina present a moltes llars: la tauleta tàctil. Una oportunitat per descobrir totes les possibilitats que atresoren aquests ginys posats a disposició de la música electrònica.

Fotografia del taller de música electrònica, a la sala d’actes de Riudellots.

Teatre: La Pepeta no és morta, del grup de teatre Primera Fila El diumenge 30 d’abril de 2017, dins la XIV Jornada Intercultural de Riudellots, el grup de teatre Primera Fila va representar-nos la seva darrera obra, La Pepeta no és morta, sota la direcció de Maria Torra, a la sala d’actes. La Pepeta no es morta és una comèdia, en què se’ns qüestiona si un dels personatges de l’obra, la Pepeta, és morta o viva, si té una germana bessona i creiem que es la Pepeta... Comèdia divertida on es barregen moments de por amb situacions ridículament còmiques, amb la qual el grup de teatre Primera Fila va fer passar una tarda divertida als assistents a la sala Aquestes imatges ens mostren un moment de la representació del diumenge 30 d’abril, i a l’altra foto apareixen els components del grup de teatre Primera Fila.

Jornada de portes obertes de l’Orquestra Jove de la Selva El dissabte 6 de maig, a la sala d’actes de Riudellots, l’Orquestra Jove de la Selva ens va donar l’oportunitat de veure com és l’assaig d’una orquestra i poder viure l’orquestra des de dins, obrint les portes d’un dels seus assajos, al llarg del matí, a tota la població del municipi. Una de les seccions de l’OJS en un moment de l’assaig obert al públic.

9


Sala d’Actes Teatre: 1a nit d’estrellats, del grup de teatre Teatrerus de Riudellots El grup de teatre riudellotenc, els Teatrerus de Riudellots, sota la direcció de Nando Massaneda, van presentar-nos la seva darrera estrena, la 1ª nit d’estrellats, el dissabte 13 i el diumenge 14 de maig a la sala d’Actes de Riudellots. 1a nit d’estrellats és un espectacle d’humor on els Teatrerus, amb molta gràcia, van presentar a l’estil varietés divertides escenificacions, tant musicals com interpretatives, unes de pròpies i d’altres ja conegudes.

Imatges de l’espectacle, 1ª nit d’estrellats, interpretat pels Teatrerus de Riudellots.

Teatre: Rock i amor, del grup El Gínjol El diumenge 11 de juny de 2017, el grup El Gínjol va presentar a Riudellots el seu espectacle musicoteatral Rock i amor. Rock i amor és un concert acústic que recull una sèrie de cançons emblemàtiques, bàsicament dels anys seixanta i setanta, encara que també altres de més actuals. Al llarg del concert es van escoltar cançons de gèneres molt variats, fent una “passejada musical”; alhora, abans de cada cançó se n’explicava el sentit i per què es van fer, així com el context social en què varen néixer.

10

Dedicat a tots els públics i dins un ambient agradable, músics i cantants es van fer gaudir de la música.

Imatges de l’actuació del grup El Gínjol, amb el seu espectacle Rock i amor.


Sala Salad’Actes d’exposicions MARÇ 2017

“De rostres i paisatges, l’ànima...” de Margarida Serra Sau

Al llarg del mes de març del 2017, es va poder gaudir de l’exposició de dibuix De rostres i paisatges, l’ànima..., de la Margarida Serra i Sau. A l’acte del vernissatge d’aquesta exposició, la Margarida Serra ens va fer saber que l’exposició era la primera que feia i que era fruit de l’estímul artístic que se li va despertar al venir a viure a Girona, recuperant la passió pel dibuix. L’exposició mostra una vintena de dibuixos, gran part d’ells a llapis tot i que utilitza altres tècniques com l’aquarel·la, la creta, l’acrílic, el pastel i els llapis de colors sobre paper, en què el tema principal són els retrats i els paisatges, tot i que també inclou unes il·lustracions per a un conte. Mostrant-nos uns dibuixos molt detallistes, minuciosos i realistes que, com diu l’autora de l’exposició, són el resultat d’aquells moments en què es capbussa de ple en si mateixa i en el que fa per fer emergir l’ànima dels rostres i de llocs estimats, i aconsegueix que l’espectador quedi abstret en cada detall dels seus dibuixos.

Aquestes imatges són del dia del vernissatge de l’exposició De rostres i paisatges, l’ànima, de la Margarida Serra i alguns dels dibuixos exposats

ABRIL 2017

“L’energia de l’univers”, de Marga Ros El divendres 7 d’abril es va celebrar el vernissatge de l’exposició de pintura i text L’energia de l’univers, la presentació va anar a càrrec de la Montserrat Roura, l’alcaldessa; la Cristina Pineda, la regidora de Cultura, i de la Marga Ros, l’autora de l’exposició del mes.

11


Sala d’exposicions Al llarg del vernissatge, la Marga Ros va explicar que va començar a pintar fa uns deu anys per casualitat i de forma autodidacta, i gran part de les seves pintures estan pintades amb el dit. La mostra recollia unes vint- i-sis pintures amb acrílic sobre tela, totes elles amb un tret ben característic: la intensitat i la vivesa del color que es plasmen a cada tela i que cadascuna de les pintures van acompanyades amb un text, gran part d’ells escrits també per la mateixa Marga.

A les fotografies podem veure un moment de la celebració del vernissatge de l’exposició de la Marga Ros, L’energia de l’univers, i diferents pintures i textos que s’hi van exposar.

La finalitat de cada quadre i escrit que es presenta a la mostra, segons paraules de l’autora de l’exposició, és fer-nos pensar, reflexionar, i creiem que així ho va aconseguir no deixant indiferent les persones que la van visitar i observar, al llarg del tot el mes d’abril.

MAIG 2017

“Projecte ciència”, de l’escola de Riudellots El primer divendres de maig es va celebrar el vernissatge de l’exposició Projecte ciència de l’escola de Riudellots de la Selva. Cinc alumnes de 6è del cicle superior van presentar-nos l’exposició explicant-nos que el que es podia veure a la sala d’exposicions era fruit del projecte sobre la ciència treballat al llarg d’aquest curs 2016 - 2017 a l’Escola Municipal de Riudellots. Tots els cicles, des d’infantil fins al cicle superior, han fet diferents activitats relacionades amb el món de la ciència; han descobert, han experimentat, han fet sortides i fins i tot han fet d’inventors, ideant i creant diferents màquines del futur que és el que es mostrava en aquesta exposició.

12

Amb totes aquestes màquines del futur presentades es va poder veure l’enginy, la creativitat i el fruit del treball en equip de tots els grups de l’escola de Riudellots de la Selva dut a terme al llarg d’aquest curs. Felicitats a tots pel treball fet!


Imatges del dia del vernissatge, de la sala i dels robots del futur presentats a l’exposició Projecte ciència, de l’escola de Riudellots

JUNY 2017

“Flors, fruits i pinzellades” de l’escola Riud’Art

A les acaballes del curs, l’escola de pintura Riud’Art de Riudellots va exposar un recull de diferents pintures dels seus alumnes i professors sota el títol Flors, fruits i pinzellades, al llarg de tot el mes de juny.

El vernissatge el va presentar la Montserrat Roura, l’alcaldessa; la Cristina Pineda, la regidora de Cultura, i en Pere Romagós, professor de pintura de l’escola Riud’Art. Al llarg de l’acte vam gaudir de les cançons que ens van interpretar la Coral de l’Institut de Vilablareix sota la direcció de la Margarida Serra, també alumna de Riud’Art. Aquesta exposició presenta una trentena de pintures a l’oli, amb acrílic, aquarel·les o bé amb llapis sobre tela, paper o fusta. Veient un gran ventall d’estils com persones que han participat en aquesta exposició col·lectiva amb uns temes en comú com són les fruites, les flors i el paisatge. Les fotografies mostren imatges del dia del vernissatge i de les pintures exposades per Riud’Art al llarg del mes de juny de 2017

13


Biblioteca Novetats Educació infantil

Cicle mitjà

• La masia sonora

• El Petit drac Coco i el cavaller negre/ Ingo Siegner

• Ja ens vestim sols!

• Fils i tisores / Ricardo Alcántara

• Mumin: petit llibre de colors / Tove Jansson

• Amy i el petit poltre/ Nadja

• En Pep va a l’escola / Nick Denchfield

• Aponi i la ploma màgica/ Nadja

• Rescat animal / Patrick George

• En Calvin no sap volar / Jennifer Berne

• Els calçotets de l’ós blanc/ Tupera Tupera

• Dragustí: un drac de pel·lícula / Mar Pavón

• Cares: llibre de contrastos / Roger Priddy

• El Bandoler de la corona / Xavier Castanyer

• Quin és aquest animal de bosc?

• El Petit ós / Josep-Francesc Delgado

• Juga al mar / Nastja Holtfreter

• Dragustí: un drac de pel·lícula / Mar Pavón

• Pomelo y las formas / Ramona Badescu

• El Bandoler de la corona / Xavier Castanyer

• Al meu llitet de princesa

• Les escates del drac / José Manuel Blanco

• Quin munt de coses! / Yayo Kawamura

• Princess College: una corona para Vicky / Prunella Bat

• Aprèn les primeres paraules

• El meu gran arbre / Jacques Goldstyn • No ho llencis! / [text:] Petra Postert • Llibre de les bèsties / versió d’Anna Obiols • Això era un alfabet: [una història per a cada lletra] / Oliver Jeffers

Cicle inicial

Cicle superior

• Feliu: el rei de les ovelles / Olivier Tallerc

• Duna: diari d’un estiu / Muriel Villanueva

• La Muntanya de llibres més alta del món / Rocío Bonilla

• La carta més alta/ Jaume Copons

• L’Oliva i el mal humor / Tor Freeman

• De llibre en llibre/ Jaume Copons

• Els fantasmes no truquen a la porta / Eulàlia Canal

• 50 oficis esbojarrats que potser encara no coneixes

• L’illa de l’avi / Benji Davies

/ Carles Sala i Vila

• El pispallibres: [qui està robant els contes?] / Helen Docherty

• El nen de traspàs / José Luis Alonso de Santos

• Gegantíssima / Bel Olid

• Pizzaboy / Joan Antoni Martín Piñol

• Cuida’m / Lorenz Pauli

• A la recerca de la ciutat perduda / Bat Pat

• Les vacances del Ratolí Carter / Marianne Dubuc

• El nas de l’esfinx / Bat Pat

• El Follet Oriol i els pèsols màgics / Òscar Sardà

• Escarlatina: la cocinera cadáver / Ledicia Costas

• El Follet Oriol i l’aventura de la mel/ Òscar Sardà

• Brisca / Andreu Martín

• La Lola se’n va a l’Àfrica / Anne Villeneuve

• Res no és com diuen els contes / Anna Tortajada

• Tal com ets, ets el millor! / Nadia Budde

• El noi que nedava amb les piranyes / David Almond

• ¡Se busca! Lili la liebre, ladrona de libros / Emily MacKenzie

• El misteri de la mansió cremada: Anna Dédalus detectiu / Miquel Á. Giner Bou • Oriol i Lis, detectius: mètode Pelacanyes per resoldre casos complexos / Eva Santana • El final de la cuenta atrás / Javier Villatoro

14

• El Efecto Frankie / Javier Villatoro


Juvenil

Adults

• Wonder / R. J. Palacio

• Mitja vida / Care Santos

• Momo / Michael Ende

• El Asesinato de Sócrates / Marcos Chicot

• L’Artilleria de Mr. Smith / Francesc Puigpelat

• La Senyora Stendhal / Rafel Nadal

• Harry Potter i el llegat maleït. Parts u i dos / J. K. Rowling

• Forastera / Diana Gabaldon

• Llibre de les bèsties / adaptació: Muntsa Farré

• La parella del costat / Shari Lapena

• El Secreto del galeón / Ana Alcolea

• Els vells amics / Sílvia Soler

• ¿Quién cuenta las estrellas? / Lois Lowry

• Adivina quién soy / Megan Maxwell

• Train kids / Dirk Reinhardt

• Oye, morena, ¿tú qué miras? / Megan Maxwell

• Un monstre em ve a veure / Patrick Ness

• La química / Stephenie Meyer • Nosaltres dos / Xavier Bosch • La vida que aprenc / Carles Capdevila • Argelagues / Gemma Ruiz • Un home cau / Jordi Basté i Marc Artigau • Patria / Fernando Aramburu • Tierra de campos / David Trueba • El monarca de las sombras / Javier Cercas

Taller a la llar d’infants. Amb el taller «Massatge sonor per a nadons» d’Alquímia Musical, els més petits varen relaxar-se al so d’instruments com el bols tibetans, el didgeridoo o les tinghes.

Taller de papiroflèxia. El 17 de març vàrem fer un taller de papiroflèxia a càrrec de Kalathos Difusió i els 32 nens inscrits d’entre 3 i 10 anys varen aprendre, durant més d’una hora, a fer diferents animals (conills, guineus, granotes o gats) amb paper.

Circ. El 31 de març vàrem fer l’espectacle de circ Peripècies a la biblioteca i, com que feia molt bon dia, vàrem fer-ho a la plaça de davant la Casa de Cultura, que es va omplir!

Hora del conte en anglès. Just abans de Setmana Santa vàrem gaudir del pallasso Ruskus Patruskus i el seu conte ple de sorpreses It’s not rocket science.

15


Biblioteca

Conte-taller. El 28 d’abril els nens apuntats varen poder escoltar el conte Llana a dojo i després recrear la història tot fent manualitats amb papers de colors.

Taller de lectura. Els divendres 12 i 19 de maig vàrem fer l’activitat més especial d’aquest curs: un taller de lectura educativa amb gossos de l’Associació de Teràpia amb Animals de Girona. Els dos dies es van omplir i els nens varen poder llegir acompanyats de la Gina i la Zoe, que els escoltaven molt atentament.

16

Hora del conte. A finals de maig els nens de Riudellots varen aconseguir trobar el tresor d’en Bum i, com a premi, varen rebre piruletes i varen poder tocar la bateria

Taller de cuina en anglès. El 5 de maig la biblioteca es va omplir de cuiners amb el taller «Little Chef» de Kids & Us. Varen aprendre a cuinar una empanada freda de verdures i enciam alhora que n’aprenien els noms en anglès o a demanar les coses. I al final se la varen poder menjar per berenar!

Visites escolars. Durant el mes de maig ens varen tornar a visitar els alumnes d’educació infantil i cicle inicial de l’escola.

Taller d’il·lustració. El 2 de juny vàrem fer un taller a càrrec de la il·lustradora Cristina Aguilera; els 15 inscrits de més de 10 anys varen aprendre durant hora i mitja algunes tècniques de dibuix.


Recollida maletes viatgeres. Els dies 5 i 6 de juny vàrem fer la recollida de les maletes viatgeres a l’escola; vàrem anar passant classe per classe i vàrem parlar de per què havíem fet la maleta, de la importància de llegir. També els vàrem ensenyar les darreres novetats de cada curs i, als més petits, els vàrem explicar també algun conte.

Hora del conte. El 9 de juny ens vàrem acomiadar fins al setembre amb els divertits contes Entre la Naps i la Cols, de la Lola Arqué.

Properes activitats JULIOL 20 de juliol a les 20:00 h Club de lectura: Mirall Trencat, de Mercè Rodoreda. Comptarem amb la visita de l’actriu Geòrgia Bonell, que farà lectures dramatitzades de l’obra. La trobada es farà a la piscina municipal. SETEMBRE 22 de setembre a les 17:30 h Hora del conte: Contes africans, a càrrec de Sensedrama teatre. OCTUBRE 6 d’octubre a les 17:30 h Hora del conte/pallasso: Pols màgica, de ClinClonClown. 19 d’octubre a les 21:00 h Club de lectura: Oliver Twist, de Charles Dickens.

Club de lectura infantil. Aquest curs ens hem inscrit al Premi Atrapallibres i hi han participat 47 alumnes entre 4rt, 5è i 6è. Cada alumne s’ha hagut de llegir 3 llibres i comentar-los a mode de club de lectura, i a més ells mateixos han fet de jurat votant els llibres que més els han agradat. Com a premi, cadascun ha rebut un diploma del concurs i els hem regalat un llibre des de la biblioteca.

NOVEMBRE 10 de novembre a les 17:30 h Taller de màscares, a càrrec de Tallernins. Cal inscripció prèvia. 23 de novembre a les 20:00 h Teatre per adults: Llibràlegs, a càrrec de Tramoia. Cal inscripció prèvia. 24 de novembre a les 17:30 h Hora del conte amb titelles: El regal, de Penjim Penjam. 30 de novembre a les 21:00 h Club de lectura: Sessió especial amb la visita d’un escriptor.

DESEMBRE 1 de desembre a les 17:30 h Hora del conte: Els pastorets del pessebre. Contes de Nadal, a càrrec d’Albert Estengre.

Recordeu que ens podeu seguir a: Facebook: https://www.facebook.com/bibliotecariudellots Twitter: https://www.instagram.com/bibliotecariudellots/ Instagram: https://www.instagram.com/bibliotecariudellots/ Web: http://www.bibgirona.cat/biblioteca/riudellots Albert Dubé i Sàez Biblioteca Anna Nadal i Serra

17


EDUCACIÓ

Llar d’infants Hola a tots! A prop de trobar-nos aviat al començament d’ un nou curs, encara recordem amb il·lusió les activitats fetes durant la primavera i l’inici de l’estiu. Vam fer un munt de coses. Veieu quines són: Vam tenir l’oportunitat de gaudir d’un taller de perruqueria i d’una sessió de música amb acompanyament de guitarra que ens van oferir la mare de la Vera de P2 i el pare d’en Salvador de P1, respectivament.

No podem oblidar la bona estona de relaxació i la vivència de calma i quietud que ens va proporcionar la companyia «Alquímia Musical» amb la utilització de bols tibetans i altres instruments com el didgeridoo i el piano.

Que bé ens va anar també la visita a la Biblioteca Anna Nadal i Serra, on vam gaudir de la contada de contes de l’Olga Cercós.

18


I com van gaudir els nens i nenes de P2 durant la visita a l’Escola, on van conèixer la tutora de P3 i van poder veure les instal·lacions i jugar al pati amb els alumnes d’infantil.

Tot plegat, es va acabar d’arrodonir fent ja les darreres passejades pel poble i visitant la granja de vaques i vedells de «Can Vidal».

Bé, això és tot! Esperem poder retrobar-nos el curs vinent per explicar-vos més coses. Donem l’agraïment més sincer als pares i mares que vau col·laborar en tots els actes organitzats. Bon estiu!!! Anna Vinyes-Miralpeix Directora llar@riudellots.cat

19


EDUCACIÓ

Escola

TREBALLEM LA CIÈNCIA Aquest curs, a l’escola hem treballat la ciència i hem anat d’excursió a Can Caballé. Per un dia hem estat inventors i, mitjançant el joc, hem experimentat l’origen de diferents objectes de la vida quotidiana molt propers a nosaltres: roda, TV, cullera, pont, paracaigudes, cotxe, rellotge i pinces. Va ser molt divertit i ens ho vàrem passar molt bé! Els nens i nenes d’Educació Infantil.

20


SORTIDA A MARINELAND El divendres 19 de maig, totes les nenes i nens de primer i segon vam anar a visitar Marineland. Primer vam anar a mirar l’espectacle de les aus en llibertat. Tot seguit vam anar a veure l’espectacle dels lleons marins. Ens van agradar molt: feien molts petons a les seves cuidadores! Després vam poder conèixer la família dels dofins. Ens van fer una exhibició espectacular amb salts i tombarelles de més de sis metres d’alçada! Vam fer un taller on ens van explicar moltes coses dels dofins i vam poder tocar les sardines i les gelatines que els donen per menjar. També vam anar a veure «l’aviàrium»: una gàbia enorme on hi havia tota mena d’aus exòtiques i nosaltres podíem passejar-hi en silenci. Els nens i nenes de 1r i 2n.

21


EDUCACIÓ

AMPA - escola

La festa de final de curs 2016-2017 L’AMPA de l’Escola en col·laboració amb Direcció va fer possible la celebració d’aquesta festa un any més. La festa es va celebrar el divendres 16 de Juny a partir de les 17:30h de la tarda i enguany, l’AMPA va organitzar una FESTA amb jocs gegants, blocs i taller de KAPLA. El temps va ser molt calorós, la Festa la vam poder fer al pati de l’Escola. Grans i petits, pares i mares van gaudir de les diferents activitats. Després va tenir lloc el comiat dels de sisè per part dels alumnes de cinquè curs. Just després, Direcció, conjuntament amb l’AMPA, els hi van fer entrega d’un petit present. Els pares també ho van voler celebrar i els van entregar un present. Van estar molt contents!! Com que les condicions meteorològiques van ser molt favorables vam poder gaudir d’un sopar de germanor al pati de l’escola. L’AMPA oferir coca de postres a tots els assistents. Vam acabar de gaudir TOTS junts d’un dia i una celebració tant especial amenitzada amb la música del DJ que va fer ballar als més petits i grans!! Gràcies als que vau compartir la festa amb nosaltres. BON ESTIU A TOTS!! AMPA Escola Riudellots

22


23


ENTITATS

Esplai La Petjada Com cada trimestre, a l’esplai hem estat molt a «tope» i hem fet tot el possible per a què els infants de Riudellots de la Selva i rodalies tinguessin la possibilitat de passar uns moments magnífics tots junts.

fer diverses activitats (com els minis, que van poder gaudir d’un magnífic circuit que ells mateixos van modificar i dirigir).

Aquest trimestre va començar molt fort! El 25 i 26 de març vam anar de colònies de cap de setmana. Aquest cop vam deixar enrere els indrets que estem acostumats a visitar i vam anar a descobrir terres osonenques. Ens vam allotjar durant dos dies a l’alberg Canonge Collell de Vic i des d’allà vam fer activitats de descoberta de Vic, jocs de nit, gimcanes i un munt d’activitats tots junts. Ens va encantar veure que els infants de l’esplai s’ho passaven pipa i, gràcies a això, estem més motivades que mai perquè les colònies d’estiu siguin igual i, si es pot, millors!

Però això no és tot! A més de les activitats «ordinàries» de l’esplai, els ex-veterans/premonis van assistir a una trobada de joves que es va preparar des de la Fundació Esplai Girona, on van tenir l’oportunitat de conèixer joves d’altres esplais i compartir moments i experiències viscudes als seus respectius esplais.

A part d’això, com fem sempre, cada 15 dies hem fet esplai a la plaça. Aquest trimestre, però, no hem tingut gaires dies per fer esplai normal, ja que vam fer la bicicletada que fem cada any a final de curs. Cada grup va anar a diversos llocs i va aprofitar per

24

Per acabar com cal el curs, el dissabte 3 vam fer un sopar de cloenda amb tots aquells pares i mares que van poder assistir a la trobada. Us agraïm molt la vostra col·laboració i estem encantats i encantades amb la vostra participació. Desitgem que gaudíssiu i que continueu ajudant a què l’esplai funcioni any rere any.

A més, la Fundació també va preparar una trobada pels monitors, on es feien unes colònies encarades a compartir coneixement i adquirir-ne de nou, ja que vam fer unes formacions molt útils i motivadores que esperem puguem fer servir a l’esplai per fer que cada dia segueixi millorant. Ara ja només ens queda desitjar que tingueu un bon estiu i esperar que ens trobem ben aviat preparant tots junts les colònies! Equip de Monitores de l’esplai La Petjada


Associació comerciants Durant el mes d’abril va tenir lloc la Campanya de Sant Jordi en els comerços i establiments associats: Cada compra o consumició en aquests establiments permetia omplir una butlleta amb les dades personals, que automàticament entrava en el sorteig celebrat el 22 d’abril entre totes les butlletes recollides. Aquesta acció forma part de les campanyes que duu a terme l’associació amb la finalitat de premiar la fidelitat dels clients que consumeixen a Riudellots. Els premis consistien en tres lots formats per una rosa de Sant Jordi i un llibre a escollir. Les tres persones guanyadores van recollir els seus regals el mateix matí de Sant Jordi a l’Estanc. Les butlletes guanyadores havien estat segellades a Novavenda Júlia, Forn Sant Cristòfol i L’Estanc. Durant el mes de juny, la Campanya de Sant Joan va regalar 17 Coques amb Cava als que confien en els establiments de Riudellots: cada establiment associat dona un premi.

Ramona Martin

Mireia Gómez

Els establiments que formen l’Associació de Comerciants de Riudellots de la Selva són: GLU-GLUTS CAFE - BAR MUSICAL CARNISSERIA XARCUTERIA J. GÜELL FORN DE PA SANT CRISTÒFOL L’ESTANC INSTAL·LACIONS MARTÍ DURAN S.L. GARATGE ESGLEYES S.L. RESTAURANT LES OLIVERES MARTA ARGEMÍ PERRUQUERIA NOVA Perruqueria Home - Dona · Saló de Bellesa PASTISSERIA NOGUERA PEIXOS NURI SNACK BAR TUNETI SG2 FISIOTERAPIA NOVAVENDA JÚLIA CLÍNICA DENTAL DR.CARLES MORALEJO L’AULA SERVEIS PANELLA

Raquel Fumadó

25


ENTITATS

Riudellots decideix ASSEMBLEA GENERAL ORDINÀRIA A GRANOLLERS Per cinquè any consecutiu, hem estat presents a la V Assemblea General Ordinària de l’ANC, celebrada el passat 29 d’abril a Granollers. En aquesta assemblea es va aprovar el Codi ètic de l’entitat, així com també l’actualització del Full de Ruta, amb la voluntat de defensar el Parlament fins la proclamació d’independència, i amb la crida a la unitat a nivell polític i social. Seguint la tradició, es va presentar la mobilització del proper 11 de setembre: un esclat de colors a una cruïlla de l’eixample de Barcelona.

Un dels moments a l’Assemblea General Ordinària de l’ANC celebrada a Granollers el passat 29 d’abril.

REFERÈNDUM: DATA I PREGUNTA «Voleu que Catalunya sigui un estat independent en forma de república?». El diumenge 1 d’octubre votarem, finalment, per decidir el nostre futur. L’Estat espanyol no s’ha tret els taps de les orelles i no ha entès, malauradament des de fa molts anys, què significa la paraula democràcia. Tampoc ha entès que prohibir votar, a part de ser antidemocràtic, no és possible. 26

El diumenge 1 d’octubre, doncs, votarem «SÍ» a la llibertat, «SÍ» al nostre futur, «SÍ»” a la nova República Catalana!


BALCONS DE COLORS PEL SÍ! Què esperes a penjar el domàs del «SÍ» al teu balcó? Som-hi! Omplim tots els balcons de Riudellots de colors; dels colors del sí; del sí que inclou a tothom i que suma; del sí d’on naixerà la nova República Catalana! Pots aconseguir-los a botiga.assemblea.cat o preguntarnos a nosaltres si encara en tenim (riudellotsdelaselva@ assemblea.cat).

Domàs del «SÍ» per penjar al teu balcó.

ÉS AIXÍ DE SENZILL Un Estat està format per un conjunt d’institucions que han de vetllar per solucionar els problemes col·lectius de la seva gent: prestar serveis públics, garantir ordre i justícia, construir infraestructures. Una bona part de la població catalana ha arribat a la conclusió que l’Estat espanyol no està interessat a resoldre aquests problemes dels catalans, tot i que els catalans contribueixen com ningú a finançar les institucions espanyoles. L’experiència els diu que dins l’Estat espanyol sempre patiran greuges econòmics; que la seva llengua no serà defensada, i que la sanitat, l’educació i les rodalies seguiran patint un finançament amb insuficiència crònica. Amb tota la lògica del món, aquests catalans voldrien tenir un Estat amic, i com que a Espanya no el veuen possible, desitgen un Estat català. Naturalment, hi ha altres catalans que no ho veuen així, i preferirien seguir com fins ara, dins l’Estat espanyol. Les dues posicions són igualment legítimes. Però com

que en un territori no hi pot haver simultàniament dos estats, caldrà triar. Fins ara no hem pogut triar, perquè els estats, abans del segle XX, es conformaven a partir d’enfrontaments militars, matrimonis entre reis o atzars dinàstics. Al segle XX tampoc vam poder triar, perquè vam passar d’una dictadura (la de Primo de Rivera) a l’altra (la de Franco) amb un interludi molt crispat (la II República) i, en morir, Franco ho va deixar tot «atado y bien atado». Però ara som al segle XXI, i tot això ha passat a la història. Al segle XXI, les societats democràtiques resolen aquestes qüestions sotmetent-les a referèndums democràtics. És així de senzill, i tot el món, dins i fora d’Europa, ho entén. Quan els partits polítics d’Espanya diuen que no en volen ni sentir parlar, demostren que segueixen amb la mentalitat del segle XIX: una mentalitat prepotent, d’arrels militars, autoritària. Una raó de més per votar a favor de separar-nos d’un Estat així. Enric Casulleras Professor de la Universitat de Vic

11 DE SETEMBRE: EL CANVI ETS TU! Amb les pessigolles a la panxa pel referèndum, aquest proper 11 de setembre ens tornarem a aixecar aviat amb un objectiu clar a l’horitzó: la victòria del «SÍ». Il·lusionats, tornarem a demostrar un cop més la nostra voluntat de decidir i ser lliures. Ens reunirem en una cruïlla de l’eixample de Barcelona (Passeig de Gràcia amb Aragó), i serem un esclat de colors. Representarem el camí recorregut fins aquí i demostrarem que tenim les eines per fer el canvi. El canvi serà el «SÍ», un «SÍ» positiu per sumar. Nosaltres ho vam començar; nosaltres ho acabarem.

27


ENTITATS

Riude&Clicks L’any 2013, un petit grup de col·leccionistes gironins de Playmobil ens vàrem engrescar per fer una Exposició de diorames a Riudellots de la Selva. Acabava de néixer una nova entitat al poble “Riude&Clicks”. Des de la primera edició ja vàrem decidir amb l’Alcaldessa de Riudellots de La Selva, de què la Fira seria benèfica per La Marató de TV3. Ja hem fet 4 edicions de la Fira de Playmobil “Els Clicks arriben a Riudellots per La Marató de TV3”. En les 4 edicions hem recaptat un total de 7551,97 euros.

1a edició (2013) 1408,15 euros 2a edició (2014) 1745,25 euros 3a edició (2015) 2704,07 euros 4a edició (2016) 1694,50 euros Cada edició hem fet exposicions de diorames de Clicks i hem posat parades de venda de Playmobil: amb figures de col·lecció, accessoris i material que no es pot comprar al comerç convencional. A més en cada edició, fem sortejos i concursos com “Troba El Click Perdut” als diorames de l’exposició. També reservem un espai per la mainada del poble i de pobles veïns perquè puguin fer una exposició de diorames amb dimensions més reduïdes. En cada edició introduïm novetats i activitats per la mainada: Zona infantil per pintar i dibuixar, tallers de stopmotion , tallers de Hama, màquines de videojocs...

28


El Lliri Blau Centre de Serveis de Riudellots de la Selva El Lliri Blau volia donar la benvinguda a l’estiu 2017 i per aquest motiu, durant aquest primer semestre, hem estat treballant en la creació de cistells de platja, bosses i necessers. Ho hem fet fent ús de diferents tècniques: el drapet (trapillo), que és la gran novetat, i amb cintes i cordons de macramé.

Com que ha tingut molt d’èxit, n’hem fet de més per poder vendre’n en el Mercat de la Puça d’aquest any 2017. Esperem que us agradin i que en compreu algun.

Volem donar les gràcies a totes les persones que han participat en aquesta activitat i que han fet possible el seu èxit. El que també ha agradat molt aquest semestre ha estat l’excursió que hem fet a l’Aquàrium de Barcelona, ja que ens ha donat l’oportunitat d’endinsar-nos en el fons marí i veure criatures que en el nostre dia a dia no veiem. Per aquest motiu volem compartir amb vosaltres algunes fotografies que creiem que són interessants. Companys i companyes del Lliri Blau

29


Fundació Mona Ja coneixes la Coco? La Coco desprèn personalitat i bellesa. Només cal observar-la per adonar-se’n: la seva mirada, les seves petites i delicades mans i el seu caràcter, sobretot el seu caràcter: pacient, intel·ligent, tranquil·la, hàbil, introvertida però sociable, pacífica i tossuda, molt tossuda... Coneix millor la Coco http://fundaciomona.org/nuestros-primates/chimpances/coco/

Coco, per J. Brull

T’ajudem a aconseguir una beca Vols que t’ajudem a trobar un voluntariat en una altra organització europea i a més gaudir d’una beca Erasmus+ que et cobreixi totes les despeses? MONA és una Organització Coordinadora, d’Enviament i Acollida del Servei de Voluntariat Europeu, finançat per la Comissió Europea per a millorar les habilitats dels nostres joves. Tens tota la info a http://fundaciomona.org/ ayudanos/voluntariado/

EVS CRIC

En Frank Cuesta i SONY col·laboren amb MONA Coco, per J. Brull

En Frank Cuesta, en la seva tasca per la protecció dels animals, dóna suport al projecte que la Fundació MONA defensa. Ja fa uns anys que va venir a rodar a Riudellots un capítol per la seva sèrie La Selva en Casa, que es va estrenar a Cuatro i que avui en dia encara es torna a emetre als canals de Mediaset.

30

En aquesta ocasió, ens ha obsequiat amb uns auriculars (donació de SONY) signats per ell i que han estat sortejats per MONA. L’afortunat guanyador ha estat l’Alberto Castiñeiras. Tots els beneficis d’aquest sorteig seran destinats al manteniment dels ximpanzés i macacos rescatats per MONA. Frank de la jungla


La Fundació MONA ha rebut un certificat d’excel·lència a TripAdvisor! És un reconeixement que s’atorga als establiments que presten un servei de qualitat. Aquest guardó se’ns ha concedit perquè hem rebut de manera constant bones opinions dels viatgers i visitants de Tripadvisor al llarg d’aquest any. Moltes gràcies a tots els que ens heu visitat i heu volgut dedicar un moment a fer una valoració sobre la vostra visita a MONA. Gràcies a vosaltres hem rebut aquest reconeixement #OnTripAdvisor.

31


ESPORTS

ACE Riudellots UNA DE LES MILLORS TEMPORADES El passat 28 de maig es va tancar una de les millors temporades de la història de l’ACE Riudellots amb l’ascens del sènior masculí a la Divisió d’Honor Catalana, fet que s’uneix a l’ascens de l’aleví i els Campionats de Lliga de l’infantil i del sènior femení. El fet que quatre equips hagin assolit l’ascens de categoria, de un total de vuit, és un esdeveniment extraordinari per un club petit com el nostre. Us fem a continuació un resum de la temporada dels nostres equips:

Celebració dia ascens on el sènior es va imposar al Badalona al darrer partit on els dos equips es jugaven l’ascens.

Sènior masculí: el sènior masculí aconsegueix l’ascens en un últim partit ple d’emoció, que es va decidir en els últims minuts. El camí per arribar a l’ascens no ha estat fàcil i els finals d’infart han estat la tònica habitual. Però al final, el treball de grup s’ha imposat i un equip jove amb ganes i il·lusió ha assolit l’ascens de categoria que s’estava buscant des de fa uns anys.

Sènior femení: el sènior femení ha aconseguit el campionat de lliga després que la temporada passada quedessin segones. Una gran temporada on només han cedit dos derrotes i un empat i des del començament es van situar a les primeres posicions del campionat. Una de les característiques d’aquestes noies és el gran nivell competitiu en què lluiten i competeixen tots els segons tant en els partits com en els entrenaments. 32

Celebració campionat de lliga


Juvenil: en una temporada difícil per les circumstàncies adverses, no es podia esperar grans resultats de l’equip. L’únic que esperàvem és que defensessin dignament els colors del club i això ho han fet amb escreix.

Jugadors atents a les indicacions del tècnic

Infantil: després d’uns quants anys d’aconseguir ascensos, però quedant-se a les portes de guanyar la lliga, finalment aquest grup ha aconseguit el premi i guanyen la seva primera lliga. Una temporada en què s’han mantingut a la primera posició de les jornades, dona idea del gran nivell de l’equip i del seu domini aquesta temporada.

Els campions de lliga

Femení base: quan fa uns mesos les vuit noies que formen aquest equip començaven la competició, el rendiment de l’equip era una autèntica incògnita. El mesos han passat i el rendiment ha superat les nostres expectatives. Una gran actuació en la Lliga, culminada en la Trobada d’Equips Femenins on van jugar a un gran nivell i van acabar essent campiones de grup.

Trobada de femenins base de Blanes

Aleví: els alevins, després d’una gran temporada, han aconseguit l’ascens en l’últim partit davant del campió de lliga. En una progressió espectacular han acabat la temporada a un altíssim nivell de joc i han assolit el merescut ascens a segona divisió..

Últim partit de lliga on van guanyar al Blanes i van aconseguir el segon lloc i l’ascens

33


ESPORTS

ACE Riudellots Benjamí: els benjamins han fet una molt bona temporada amb bones classificacions a les diferents competicions en què han participat. L’equip ha estat sempre en les posicions capdavanteres i ha donat una imatge de millora contínua que ens fa preveure que serà un grup que donarà moltes alegries esportives al club.

Prebenjamí: els més petits de la casa han fet una gran temporada. De mica en mica van assolint els fonaments del nostre esport i es preparen per començar a competir. Els resultats esportius també han acompanyat, però a aquestes edats això no és el més important.

Resumint, una temporada per emmarcar que serà difícil de superar i un orgull que un club modest d’un poble petit pugui presumir de tenir uns esportistes tan magnífics com els nostres. Felicitats a tots, esportistes, entrenadors delegats, famílies i seguidors per tot el que feu per a què aquest èxits siguin possibles.

ELS ALTRES CAMPIONS Quan es parla dels objectius d’un club esportiu amateur, com és el nostre, sempre es fa servir una frase semblant a aquesta: «el nostre objectiu és formar en l’àmbit esportiu i personal». Aquesta frase no és un tòpic dels molts que corren pel món de l’esport, vol dir realment que no només busquem un creixement en les habilitats esportives sinó que també volem inculcar als nostres esportistes els valors que els faran millors persones: humilitat, constància, lleialtat... Està clar que avaluar l’èxit en la formació esportiva és molt fàcil quan acompanyen els resultats. Bones classificacions, ascensos o campionats de lliga són indicadors que s’estan treballant bé les aptituds esportives dels nostres nois/es. Aquesta és la part que més llueix però que moltes vegades enfosqueix l’èxit o el fracàs en la formació de les persones.

34

Són les situacions difícils, on no acompanyen els resultats esportius, quan les persones han de donar un pas endavant i passar per davant de l’esportista. Gestionar aquestes situacions sense uns valors consolidats és impossible, i la capacitat de donar la cara prescindint de la immediatesa dels resultats no està a l’abast de tothom. Aquest tipus d’esportistes és el que volem formar, no grans figures que s’arronsin a la menor difi-


cultat sinó esportistes que representin dignament al club fins i tot en els dies més complicats. És per això que en aquesta temporada plena d’èxits esportius pels nostres equips, volem fer una menció especial al nostre equip juvenil. Un equip que per diverses circumstàncies ha tingut una temporada molt difícil però del que ens sentim molt satisfets, perquè a més de la seva qualitat esportiva han demostrat que majoritàriament han assoPartit de pares vs. entrenadors lit els objectius de formació personal que els volíem transmetre. Han estat fidels al seu compromís, lluitant fins a l’últim alè cada partit i, si això no ha estat suficient per guanyar partits davant d’equips amb més efectius i de més edat, sí que ha servit per omplir d’orgull al nostre club. Sènior masculí, Sènior femení, Juvenil, Infantil, Femení base, Aleví, Benjamí, Prebenjamí. Felicitats a tots! Felicitats campions!

Dinar cloenda temporada 2016-17 ACE Riudellots

35


ESPORTS

Club Petanca Riudellots Notícies Un any més el tradicional Aplec de la Font del Mas Vilà de Riudellots de la Selva ha aplegat els habitants del municipi en aquest paratge natural. La jornada s’ha iniciat amb un esmorzar de graella per donar pas tot seguit a la desena edició del Torneig de Petanca de la Font. Enguany el club convidat a participar en aquest esdeveniment ha estat el club petanca Celrà que ha perdut 10 a 6 davant del Riudellots. Des de fa deu anys el club de petanca del municipi és l’encarregat d’organitzar l’esmorzar de l’Aplec i l’activitat del matí. Anys enrera es celebrava una marxa de 20 km que els seus promotors van deixar d’organitzar i van passar el relleu al Club Petanca Riudellots, que cada any convida a un altre grup per disputar un torneig. El club compta amb 80 socis i una secció femenina molt destacada. Després del Torneig de Petanca de la Font ha tingut lloc el tradicional dinar de germanor de l’Aplec, que enguany ha consistit en una arrossada per tothom. Es tracta de l’esdeveniment central dels actes que es celebren durant la jornada i on els veïns i veïnes de Riudellots es troben per compartir un bon àpat. Enguany, malgrat les fortes temperatures, un centenar de comensals s’han aplegat per celebrar aquest tradicional Aplec fortament arrelat a Riudellots. Després de dinar s’ha donat pas a l’audició de sardanes a càrrec de la cobla del Col·legi Santa Maria de Blanes. D’aquesta manera s’ha posat punt i final a un altre Aplec a Riudellots de la Selva preludi de la Revetlla de Sant Joan i l’estiu.

36


Espai jove Aquesta primavera ha estat plena d’activitats a l’Espai Jove: hem fet un munt de coses, com tallers de manualitats, de cuina, tardes de jocs, tardes de cinema, etc. I també hem celebrat dies importants com la festa de Sant Jordi o el Dia Mundial de la Salut amb activitats especials per a l’ocasió. Per altra banda, hem impulsat que els joves participin en esdeveniments socials que es duen a terme al municipi. Pel que fa a la part artística hem promogut la participació al concurs literari organitzat per la Biblioteca Municipal de Riudellots i també hem participat al II Concurs per dissenyar la portada del programa de la Festa Major d’enguany. Dins del projecte Hereus i Pubilles 2016 cal destacar que de nou els joves van poder viatjar a una ciutat d’Europa i viure una experiència d’allò més enriquidora. Del 29 d’abril a l’1 de maig van ser a Londres gràcies als esforços i la organització prèvia dels mateixos joves que al llarg dels darrers mesos van lluitar per aquest objectiu! Ara que ja som tant a prop de l’estiu hem fet una pluja d’idees per recollir propostes dels joves sobre quines activitats els agradaria fer aquest estiu i han sortit un munt d’idees, així que ens espera un estiu ple d’activitats! Per començar i celebrar el final del curs, el dia 29 de juny farem una sortida a FuGir, un room escape que hi ha a Girona, per veure si som capaços de resoldre aquest repte tan divertit. Estigueu atents a la resta de propostes que us anirem dient; gaudiu l’estiu amb nosaltres! En aquesta edició del Cric, també ens agradaria explicar-vos la relació que tenim els joves amb els membres de Riu d’art, especialment amb la Senyora Ida. Cada dimarts i cada dijous a les sis tenim una cita important amb ella, ja que és “la hora del dulce” (així és com ella va batejar aquest moment). A les sis en punt, pugem tots els joves a dalt a l’aula de dibuix, ja que la senyora Ida ens té preparat un cistellet ple de dolços. Cada jove agafa un caramel del cistellet i com a mostra d’agraïment li fa dos petons. D’aquests petits moments, s’ha creat un vincle preciós entre els adolescents i la gent gran. Moltes gràcies, senyora Ida i a tots els membres de Riu d’art, per compartir amb nosaltres aquests moments. Us hi esperem!

37


Consell Pastoral Festes La parròquia de Riudellots inicia un seguit de celebracions en arribar la primavera. Al llarg dels mesos d’abril i maig ens hem trobat per festejar: • Les noces d’or i argent de matrimonis que el 1967 i el 1992 van dir sí a fer un camí cristià conjunt • La cloenda del curs de catequesi • El 29è Concert de Joves Intèrprets de Riudellots, on hem pogut gaudir de peces que nens, nenes, nois i noies han treballat al llarg del curs a diferents escoles i aules musicals • La Confirmació que, amb joves de tot l’arxiprestat, s’ha celebrat a Llagostera; • La Primera Comunió de nens i nenes que, acompanyats dels seus pares, han decidit seguir a Jesús, i; • La festa de la gent gran. Per molts anys puguem fer Església amb l’ajuda de tots! El Consell Pastoral

38


39


40

Cric 7  

Cric Juliol 2017

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you