Page 1

RECOMANACIONS DE LES BIBLIOTEQUES DE MONTCADA I REIXAC

12 maig 2015

Parlem de...

TERÀPIES COMPLEMENTÀRIES (a la medicina tradicional) Medicina complementaria és la expressió utilitzada per a descriure altres formes de tractament de les malalties que poden administrar- se junt amb la medicina tradicional tal com la coneixem. La medicina complementària compta amb el reconeixement i l’aprovació de molts professionals de la medicina.  Les diverses classes de teràpies complementàries a les mèdiques es podrien enquadrar dins de grans categories: sensorials, expressives, cognitives i físiques. Són sensorials aquelles teràpies que treballen amb els sentits, com l’aromateràpia, la musicoteràpia, els massatges, el reiki, l’acupuntura... Són teràpies cognitives les que promouen la curació potenciant el pensament positiu per a accelerar el temps de recuperació en els pacients, la meditació i la psicoteràpia. El ioga, el tai-txí, el qi gong, i la pràctica d’exercici físic, són considerades teràpies físiques. I són teràpies expressives la teràpia d’escriptura o les que potencien l’habilitat artística del pacient.

EL MEU PRIMER LLIBRE DE IOGA Gilles Diederichs i Marion Billet ---Llibre amb un cd de cançons i relats per a que els menuts aprenguin moviments i tècniques de respiració que els faran entendre la relació entre cos i emocions i els seran útils per a tota la vida.

MASAJES CON ACEITES ESENCIALES Jennie Harding ----Es tracta d’un manual pràctic per aprendre tècniques de massatge amb aromateràpia, de manera segura i eficaç, guanyant en benestar amb la combinació d’aquestes dues teràpies. Amb informació sobre olis essencials per a cada necessitat.

REMEDIOS NATURALES PARA EL DOLOR Richard Thomas ----Moltes persones pateixen de dolor crònic. Aquest llibre explica els tipus de dolors més habituals i ofereix diferents tractament per alleujar-los, amb teràpies com l’acupuntura, el tai-txí, teràpies aromàtiques, plantes curatives i altres.

CÓMO CURA EL YOGA Stella Weller ----Postures senzilles per alleujar les malalties més comunes, amb exercicis que es poden incorporar en la vida quotidiana.

EL ARTE DE RESPIRAR BIEN. EJERCICIOS PARA LA ARMONÍA, LA FELICIDAD Y LA SALUD Swami Saradandanda ----Com millorar la teva vida gràcies a aprendre a respirar bé, potenciant la teva energia, enfortint la teva veu i prevenint problemes de salut.

TAICHI. MENTE Y CUERPO Tricia Yu ----La pràctica del tai-txí esdevé un mode especial d’afrontar la vida, una guia per a la relaxació i la salut que fomenta força i resistència, incrementa la flexibilitat, millora la coordinació i ajuda a reduir l’estress.

LIBRO COMPLETO DE REIKI José María Jiménez Solana ----Aquest llibre ens ajudarà a iniciar-nos i a profunditzar en una disciplina, el reiki, que a través de l’energia vital i de la meditació, ens pot ajudar a millorar la nostra salut proveint-nos de bones energies.

MI CURSO DE ANTIGIMNASIA Marie i Thérèse Bertherat ----Una perfecta alternativa a la gimnàstica tradicional, l’antigimnàstica permet retrobar la vitalitat i el benestar mercès a un treball en profunditat de totes les parts del cos.

MANUAL DE REFLEXOLOGÍA Pauline Wills ----Fent servir tècniques de pressió i massatge sobre els punts reflexes dels peus i de les mans, podem alleujar el dolor i animar a que el nostre cos recuperi el benestar perdut.

EL ARTE DE LA MEDITACIÓN Guillermo Ferrara ----La meditació és una tècnica mil·lenària a l’abast de tothom, que ens connecta amb el nostre interior i ens ajuda a viure en harmonia amb nosaltres mateixos i amb els demés. Aquest llibre ens revela les millors tècniques de les tradicions espirituals d’arreu del món.

Per saber-ne més... Podeu consultar els següents títols de revista on periòdicament apareixen articles d’interès sobre salut i teràpies complementàries:


No et pots perdre ...us hem triat uns títols de novel·les en els que la medicina hi té molt a dir... EL MÉDICO Noah Gordon ----Segle XI. Rob J. Cole, un noi queda orfe als 9 anys, alhora que descobreix que té el don de veure aproximar-se la mort. Fa d’aprenent amb un cirurgià-barber, amb qui descobreix la seva vocació per la Medicina, i, després de conèixer un metge jueu i veure morir el seu mestre i comprovar que la medicina oriental era molt més avançada que l’europea, viatja a Pèrsia per aprendre amb el savi Avicena. L’APUNT Aquesta fou la primera d’una trilogia de novel·les històriques en què la medicina tenia un paper central, completada amb Xaman i La doctora Cole.

LA CASA DE DIOS Samuel Shem ----Anys 70. Roy Basch, un metge intern resident entra en el primer any de formació assistencial en un hospital jueu americà. La manera d’aprendre és el sistema MIR americà: hores i hores d’assistència continuada, guàrdies cada 2 o 3 dies, responsabilitats per sobre del nivell de capacitació i una gran pressió sobre els metges. A algú li sona? L’APUNT Un llibre amb molt d’humor i ironia, com veiem en algunes sèries televisives d’ambient mèdic.

El lector convidat Pau Bondía Roldan ens recomana: RATATOUILLE Disney/Pixar A mi m`ha agradat molt aquest llibre perquè el ratolí cuina molt bé i ajuda a un cuiner que no sap cuinar, i el final és molt divertit. M’ho he passat molt bé llegint-lo.

La classificació 5 llibres per fer pujar la temperatura.

LA FILOSOFIA AL TOCADOR Marquès de Sade

HISTORIA DEL OJO Georges Bataille

EL RAPTO DE LA BELLA DURMIENTE Anne Rice

LAS EDADES DE LULÚ Almudena Grandes

50 OMBRES D’EN GREY E.L. James

Mirabib  
Mirabib  
Advertisement