__MAIN_TEXT__

Page 1

BUTLLETÍ INFORMATIU MUNICIPAL

maig 2016

Mediona

50

‘BICICLETADA’ - Escola la Fassina


2

BUTLLETI MUNICIPAL MEDIONA DES DE L’ALCALDIA Ja està aquí!

El passat dia 11 d’Abril és va realitzar la primera sessió de treball participativa i divulgativa amb diversos ciutadans del municipi , entre ells en formaven part empresaris, comercials, membres d’entitats i membres del consell de Poble . Per part de l’ajuntament hi van assistir el Sr. Servand Casas , Alcalde de Mediona i la Sra. Francesca Ferrer Regidora de Cultura , així com també el Secretari General el Sr. Isidre Also de l’Associació d’Empresaris Penedès Garraf i la Tècnica de Promoció Econòmica, la Sra. Marta Castells de l’Ajuntament de Sant Sadurní d’Anoia. Aquest procés de prospecció portat a terme durant la sessió va fer que la participació i el diàleg entre els membres és plasmes a través de diverses idees per promocionar turísticament el municipi i expressessin els neguits i els suggeriments dintre l’entorn social i econòmic del municipi. Podeu trobar més informació a la web realitzada. www. penedesnord.cat.

TALLER DE NORDIC WALKING “molt més que caminar amb bastons” Reestrena’t. Dissabte 28 de maig, a càrreg del club nordic walking cat central al pantinkillo de mediona PROGRAMA: 09:00 h. Benvinguda. 09:15 h. Presentació i inici Taller. 10:30 h. Esmorzar. 11:00 h. Sortim al carrer a fer Tècnica. 11:30 h. Escalfament i Caminada Pràctica. 13:45 h Estiraments. 14:00 h (aprox) Fi del Taller Cal portar roba còmode per caminar, cadascú el seu esmorzar, aigua i moltes ganes de gaudir...!! En acabar i per qui vulgui farem una MICA NETWORKING No cal dur bastons, us deixem uns especials de nòrdic walking.(cost del lloguer de bastons assumit pel Grup de Dones de Mediona). Més informació i inscripcions fins el dia 20 de maig a: Poliesportiu - telf.: 938985867 - Mail: mediona@diba.cat - Whats App: 606 94 94 84 (Isidre) - Cost taller: 2 euros. - Organitzat per: Club Nòrdic Wolking i Ajuntament. Promogut per: Grup de Dones de Mediona

HORARI DEIXALLERIA LA FONT DEL BOSC DISSABTES: De 10:00 a 14:00 De 16:00 a 18:00 Moltes gràcies per la vostra col·laboraió.

Ja tenim la primavera i tot el seu esclat d’esplendor en els nostres camps i paisatges. Ja estem enfilant la recta a l’estiu i semblava que era ahir que tancàvem les festes majors... però no ens precipitem que tenim tantes coses per fer, refer i celebrar que... l’estiu pot esperar. Aquí, a la revista, trobareu un munt de resums d’activitats però també un munt de projectes i activitats a les que, esperem, podeu assistir i gaudir. Hi ha una que, per novetat i significat, ens fa especial il•lusió... Us parlo del Medimàgic, un més que festival que neix per quedar-se, amb vocació de créixer any rere any i amb objectius ambiciosos. Medimàgic és, serà, un homenatge al medionenc Ferran Balaguer que sobresortia per la seva dedicació a la màgia i altres aficions artístiques. Mags d’arreu i de provada professionalitat, ens ompliran una jornada per a totes les edats i amb tots els ingredients que es pot esperar. L’equip de govern de l’Ajuntament de Mediona ha apostat decididament per aquest merescut homenatge. També volem destacar una festa que té molta tradició i cada any augmenta les seves activitats i durada: la setmana de la gent gran. Mireu-vos el programa, animeu-vos i gaudiu! Un esforç notable del Casal Casa Nostra. També vull que pareu esment a les iniciatives que estem fent de cara a la projecció de Mediona a la comarca i arreu. Volem potenciar el nostre poble a tots els nivells. No vull parlar de política, avui no, estic massa trist pel que veig com tracten els refugiats, com ens omplen de temes de corrupció sense que ningú pagui, com tothom mira els seus interessos personals o de partit abans que els nostres... no es mereixem això! Feliç primavera i moltes ganes de fer coses, moltes coses plenes de vida!

VOLUNTARIAT REPARTIMENT D’ALIMENTS En primer lloc, donar les gràcies a tots els voluntaris i voluntàries que fan possible que el repartiment d’aliments a Mediona sigui possible. Des de l’ajuntament us animem a formar part d’aquest voluntariat per poder continuar donant un cop de mà a famílies que ho necessiten. Moltes gràcies. L’Equip de govern

SANT JORDI 2016 Com sempre, la comissió de Sant Jordi vol donar les gràcies a totes i a tots per la seva participació, a totes les entitats que han col·laborat en l’organització de les activitats. Les escoles van organitzar una jornada d’intercanvi de llibres a St. Pere Sacarrera, on també va haver una cantada de la nova coral. De manera improvisada un grup d’amants de la literatura que queda un divendres al mes per xerrar de lectures, es va reunir al Casal per fer una proposta oberta a compartir, llegir, escoltar entre lletres i música. L’acte principal es va celebrar diumenge, després de gaudir de la X Trobada de gegants, grallers i timbalers i l’actuació poètica-musical de l’Eva & co. Eva Padilla, recitant, Carles Tell, poeta i Biel Harper Martí amb la música, tots tres celebrant la lluna, van amenitzar la velada. A l’acte es va fer entrega dels premis del concurs literari. Aquest any les/els guanyadors/ores han sigut Luana Sanford Vaquero per El llac dels somnis, Violant Gelabert Esquirol per La lluna i jo, Gemma Solà Garcia per Un mirall esquerdat, Mariona Gelabert Esquirol per El que fan les dones cansades i Rosa Torras Solé per Visió nocturna. Com va dir la Comissió de St. Jordi tenim la sort de viure en un municipi que no només gaudeix de la literatura i l’art un dia a l’any. Nosaltres som de llegir i escriure tot l’any, de sentir i composar tot l’any, de cuidar de les roses, flors i horts tot l’any. Tres voltes rebel. “A l’atzar agraeixo tres dons: haver nascut dona, de classe baixa i nació oprimida. I el tèrbol atzur de ser tres voltes rebel.” Maria Mercè Marçal.


BUTLLETI MUNICIPAL MEDIONA

3

X TROBADA GEGANTERA DE MEDIONA Aquest any hem complert 10 anys del Guillem I la Eimerida. I hem estrenat temporada a la nostra trobada, ens han acompanyat els nostres padrins de La Llacuna, que com bons padrins ens han portat la mona. També ens han acompanyat colles ja conegudes com Masquefa, Sant Cugat Sesgarrigues i alguna de nova com els de Gràcia de Sabadell, Cervera, Castellbisbal, Pallejà o Les Borgues Blanques. Plantada davant del Casal com ja és tradició, un magnífic esmorzar gràcies a Acció per la Llengua a Mediona, cercavila i fi de festa amb ballada conjunta i entrega de records a la Plaça dels Països Catalans. Les sortides de maig será el dia 1 pel mati a Sant Marti Sarroca a cel-lebrar els 25 anys de la seva colla gegantera. I el dia 21 de maig a Cornellà. Els que volgeu participar només us heu de posar en contacte amb la colla.

CICLE DE PASSEJADES El cicle de Passejades, projecte adreçat a la gent gran , per donar a conèixer diferents espais i entorns geogràfics de la província, i viure la natura de forma adaptada a les possibilitats dels usuaris, acaba temporada. La darrera passejada que vam desenvolupar va ser a Mediona. Acollirem els grups vinguts d’altres municipis de Catalunya, i vam desenvolupar la ruta de Mediona, passant pel Camp Fotovoltaic, rentadors i el camí fins al Castell de Mediona. Un cop arribats al castell, es va fer la corresponent explicació històrica del mateix, i els participants aprofitaren la pausa per a descansar i agafar forces per a la tornada. Un cop acabada la caminada, es va fer un dinar conjunt al poliesportiu, i el posterior vall i estiraments dinamitzats per a concloure la jornada. Recordar que previ a la passejada de Mediona, els inscrits havíem desenvolupat les passejades a lliça D’amunt ( 3 de Febrer), i a Igualada ( 2 de Març ). Al finalitzar aquestes passejades, la diputació organitza la “Cloenda”, una festa amb tots els municipis participants per a finalitzar la temporada, i només i poden assistir els que hagin realitzat un mínim de passejades, reflectit en el carnet que se’ls i dona i on es van marcant les assistències. Enguany la cloenda es desenvoluparà a Torelló, el proper dia 11 de Maig, on hi ha la previsió de participació de uns 60 municipis i mes de 2000 participants repartits en dos dies.

La cruïlla de les eleccions. Vagi pel davant que ens encanta votar. Som profundament demòcrates i sabem encaixar amb esportivitat els resultats electorals, sempre convençuts que el votant és sobirà i prou intel•ligent com per triar en llibertat el que vol. Dit això i refermats en l’essència democràtica no podem entendre com és possible que no hi hagi govern després de tant temps d’haver votat. Com és possible que els candidats no es posin d’acord en allò que els uneix i es deixin de “i tu més” per posar-se a treballar pel bé comú... Indubtablement nosaltres volem una aliança d’esquerres, la més d’esquerres possible i si, matemàticament, no surten els números, hem de fer renúncies a postulats per sumar tant com sigui possible per arribar a un govern estable i potent. El govern de l’estat no pot seguir ni un minut més en mans dels que han retallat el benestar i s’han omplert les butxaques impunement durant tants anys. Cal posar seny i donar un govern fort i estable amb un clar objectiu: les persones. Si no són capaços de posar-se d’acord que algú intenti contestar aquestes preguntes: I si es donen els mateixos resultats? I si la dreta suma?

LLARS D’INFANTS A MEDIONA TANGRAM (Font del Bosc) i NINS (Sant Joan de Mediona) Disposem d’unes instal·lacions adaptades als cicles inicials, d’un gran pati amb una àmplia zona verda i d’un hort ecològic on els nens/es aprenen l’origen d’alguns aliments. Treballem totes les àrees de desenvolupament integral d’una manera amena i divertida. Període d’Inscripció a les llars d’infants municipals de Mediona: 16 al 31 de Maig Les inscripcions s’hauran d’efectuar a: Ajuntament de Mediona - C/ Dr. Trueta, 10 - 08773 Mediona - Tel. 93 989 50 02. Per a més informació i visita: Llar d’infants Tangram: Tel. 93 817 87 57 - Llar d’infants Nins: Tel. 93 898 58 71

SIGNAT EL CONVENI PER A LA UTILITZACIÓ DE LA ZONA D’APARCAMENT AL COSTAT DEL POLIESPORTIU. Divendres 22 d’abril les propietàries dels terrenys, Isabel i M. Teresa Ferrer, i l’Alcalde de Mediona van signar un conveni de cessió de l’esmentada zona per utilitzar-la com a aparcament i serveis públics. Agraïm les facilitats donades per poder arribar a l’acord i mantindrem el terreny en les millors de les condicions per poder-los gaudir.


4

BUTLLETI MUNICIPAL MEDIONA

EL PASSAT DIA 3 D’ABRIL ES VA CELEBRAR LA XVII MARXA SENGLARS DE MEDIONA. El fet de que constessin inscrits gairebé 260 corredors i corredores, acompanyat de la pluja d’uns dies enrere que van deixar el terreny en perfectes condicions, presagiava que seria un bon matinal de BTT. A les 9:30 del matí es donava el tret de sortida per emprendre una ruta de 36 km i quasi 1.000 metres de desnivell positiu acumulat, que recorria gran part del nord del Penedès. Els corredors van poder gaudir de camins i corriols que també recorrien poblacions properes, com Pinedes, la Torre de Claramunt, i Carme (per es va recórrer gran part de la seva cantera), tot i que la major part del traçat es desenvolupava pel terme municipal de Mediona. La cursa va estar encapçalada des del principi pels corredors Javier Jurado (IXCOR-Pallares) i Albert Planas (Cicles Sans), sortint victoriós el primer amb un temps de 1 hora i 36 minuts. El podi el va completar en tercera posició Joan Feixes (VB sports). En la categoria femenina va assolir la victòria Raquel Egea (Full Equip Sports), seguida de Silvia Pociello (Difoprint) i Laura Pérez (Cicles Sans).

FUTBOL A MEDIONA Quan arriben aquestes dates és quan comencen a finalitzar les competicions o s’acaben de decidir. A Mediona tenim un equip federat a la Federació Catalana de Futbol que competeix a la lliga amateur de Quarta Catalana grup 7, grup en el que els clubs són bàsicament de l’Anoia. Quan surti aquest butlletí la competició estarà apunt de finalitzar i l’equip finalitzarà a la meitat de la classificació que és on s’ha mogut al llarg de la temporada. Els 4 equips de futbol base que estan sota la disciplina de l’EEM de Mediona ue coordina Rafa Ruiz i que competeixen a través del Consell Esportiu de l’Alt Penedès, encara estan jugant i amb diferents fronts oberts. L’equip prebenjamí continua disputant partits de caire amistós amb el què el Consell Esportiu anomena trobades, és a dir, periòdicament es reuneixen tots els equips en una seu determinada i disputen els partits. L’equip benjamí està apunt de tanca la temporada dins de la lliga comarcal i quedarà al mig de la classificació. L’equip aleví s’ha proclamat campió de la Lliga Comarcal i en aquests moments està pendent de saber els seus rivals intercomarcals per disputar la fase escolar a nivell català. El darrer equip és el de futbol sala cadet, i que com l’anterior també ha estat campió i també està esperant els seus rivals intercomarcals. En la propera edició encara no podrem informar d’aquest fet ja que serà a finals de mes quan es disputarà aquesta fase. La temporada està apunt de finalitzar i tant el CF Mediona com l’EEM Mediona ja treballen en la planificació de la següent, aquí podeu veure un anunci dels projectes que es podrien realitzar la propera temporada.

FUTBOL 7 i FUTBOL SALA PLANIFICACIÓ TEMPORADA 16/17 En la planificació de la propera temporada de futbol de l’EEM MEDIONA i el CF MEDIONA, estem treballant en donar cabuda a un gran ventall d’edats en equips que a dia d’avui no en tenim. POSSIBILITAT DE FER UN EQUIP FEDERAT INFANTIL FUTBOL 11 Anys : 2003,2004, 2005 i 2006 POSSIBILITAT DE FER UN EQUIP FEDERAT FUTBOL SALA O FUTBOL 11 JUVENIL ( en funció d’inscrits ) Anys : 1999, 2000, 2001 i 2002 QUI ESTIGUI INTERESSAT EN AQUESTES POSSIBILITATS QUE HO FACI SABER ALS RESPECTIUS RESPONSABLES. SINÓ S’ESTUDIARIEN ALTRES POSSIBILITATS. ( la resta com en l’actualitat a nivell JESPE). a la reunió de final de temporada de l’ EEM Mediona (27 maig a les 19:30 al poliesportiu), ja es parlarà d’aquesta planificació.

Aleví campió comarcal escolar

CONEIX MEDIONA: SORTIDA A LA SERRA D'ANCOSA. El passat diumenge 27 de març l’Associació d’Estudis Científics i Culturals de Mediona (AECCM) va organitzar la sortida a la Serra d'Ancosa. Hi vam participar 31 persones. Ens vam trobar davant el Casal a les nou del matí per dirigir-nos amb els cotxes fins el Collet de la Serra, passant primer per les Cases Noves, per fer un tram de carretera de 800 metres direcció Pontons i desviar-nos a conti-

FC MEDIONA

Sortint d'aquest aparcament vam caminar fins el Puig Castellar (946 m), visitant abans les restes del poblat ibèric El Castellar. Des d'aquest indret i pujats a la caseta de guaita vam gaudir de les vistes de les comarques de l'Anoia, el Penedès i l'Alt Camp. Vam continuar per la Plana d'Ancosa fins arribar a l'espai on es troba el monumental Roure d'Ancosa, al costat d'un altre roure de dimensions també considerables. A continuació seguint la pista cap a baix, direcció Oest, vam caminar un centenar de metres fins arribar a una drecera a l'esquerra del camí principal que ens va portat fins l'Avenc d'Ancosa; des d'aquest punt vam tornar a la Plana d'Ancosa, direcció la Llacuna, per visitar l'antic Convent d'Ancosa fundat per l'Orde del Cister del segle XII i cedit posteriorment a Santes Creus. Al costat del convent es troba una casa en ruïnes del segle XVI i un antic pou de construcció molt original. El recorregut va ser circular, de 12 km i amb arribada al mateix indret de sortida.


BUTLLETI MUNICIPAL MEDIONA CORAL MEDIONA

TRANSICIÓ D'ETAPA A EL ROURE

La Coral us fa saber que el concert del 30 d'abril a l'església de Sant Joan de Mediona, no es va poder realitzar per motius tècnics, doncs no es va poder fer el complement de la segona part del concert, preguem les vostres disculpes, no obstant fem l'afegitó, que aquest concert de CLASSID el proposem per la tardor; ja notificarem la seva data. Moltes gracies per la vostre comprensió, sapigueu que els components de la Coral estan treballant per poder-vos oferir un bon concert per a la Festa Major d'enguany. Com cada any Coral Mediona, s'ha afegit a la festa anyal de la cultura col•laborant amb seva paradeta de llibres i roses el dia de Sant Jordi , ha estat una diada simpàtica,ben recolzada pels Medionencs i Medionenques. Gracies. LA CORAL MEDIONA, és coneguda per la seva implicació dins l'escena musical i en defensa l'accessibilitat a la cultura, la música és un element imprescindible de la seva filosofia i raó de ser, qual cosa us proposa......., si voleu gaudir i passar una bona estona, veniu amb nosaltres als assaigs que fem cada diumenge per la tarda i, veureu com al final cantareu com els àngels.... ànims, no perdeu l'oportunitat que sereu molt ben rebuts..... i,viure l'experiència musical en companyia de tots cantaires i, tot amb l'ajuda de la seva directora

El passat 18 de març vam celebrar a El Roure la transició d’alguns nens dels Cirerers a la Ginesta. Això vol dir el pas de la dependència que acull l’etapa d’infantil (dels 3 als 7 anys) a la que acull l’etapa de primària (dels 7 als 11 anys). Vam seguir un ritual que celebrem des de fa un temps que ens encanta perquè simbolitza la importància i transcendència del pas d’un nen d’una etapa a una altra.

Cursos Primavera 2016 AL PANTInkillo ANGLÈS pre-intermedi Dimecres de 16 a 17.30h ANGLÈS intermedi Dimarts de 17.15 a 18.45h CATALÀ iniciació Dimarts de 10.30 a 12.30h ART I ARTESANIA Dimarts de 18 a 20h Aprèn a COSIR Dijous de 17 a 19h INFORMÀTICA Aprofundiment en les TIC amb el propi ordinador Dimecres de 18 a 21h Els horaris poden tenir canvis per adaptar-se a les necessitats d’alumnes i formadores. Un curs es pot suspendre si no arriba a un mínim de participants. Més Informació al Pantinkillo i inscripcions a l’Ajuntament.

És un ritual que ens emociona a tots i ens fa vibrar de cap a peus! Es tracta de fer un túnel humà que comença als Cirerers, amb la gent dels Cirerers, ajuntant els braços dels assistents, tant petits com grans. El nen que fa la transició comença per bufar la seva espelma vermella de Cirerers, passa per sota del túnel humà dels seus companys, i es trasllada al túnel humà fet per la gent de la Ginesta. Tot són crits d’alegria i d’acollida! Un cop arriben tots els nens a Ginesta, encenen les seves espelmes grogues... i tenen clar que comença una nova etapa en les seves vides... comencen a sentir-se els comentaris de “jo mai tornaré als Cirerers” o “jo i tant que els visitaré ben sovint”, perquè saben que passar a la Ginesta no és dir adéu per sempre als Cirerers, tenen carta blanca per anar-hi quan vulguin. És tan bonic veure com cadascú fa el seu procés al seu ritme, amb la seva personalitat,,, alguns s’han endinsat en el túnel de la Ginesta amb una certa tranquil·litat, algú ha començat fent unes passes més lentes i després s’hi ha endinsat a tota velocitat, algú ha sortit com una bala de Cirerers per entrar com una bala a Ginesta... això sí, tots contents de què estiguem junts celebrant el seu creixement, acompanyant amb alegria aquests infants que de ben segur no oblidaran aquest dia. I per acabar d’arrodonir-ho, una bona calçotada coordinada per l’Àrea de Festes i acomplida per tots, que ens fa acabar el dia amb tota la distensió d’un bon àpat en un dia esplèndid de sol que ens fa pensar en la primavera que estem a punt d’encetar. Victoria Puyoles

5

LA MONA Enguany els residents de Novallar de Mediona han preparat les mones de Pasqua. Dies abans, en un taller de cuina, van preparar diverses mones (de fruita i de xocolata). És una de les activitats on disfruten molt, ja que han dedicat gran part de la seva vida a cuinar. A més a més, van realitzar en els taller de manualitats ous amb tela amb la tècnica de patchwork sense fils per decorar la residència. Actualment el patchwork està de moda, però les vertaderes expertes són les nostres àvies que feien meravelles amb els retalls de roba que anaven guardant. Tot plegat va fer una Pasqua profitosa i diferent.

VINSEUM Els residents de Novallar de Mediona visiten el VINSEUM de Vilafranca del Penedès. El passat dimarts 22 de març i, per encetar el cicle de sortides del 2016, vam anar al VINSEUM, el Museu de les cultures del Vi de Catalunya (antigament anomenat Museu del Vi). L’ exposició permanent està dedicada a la vinya i el vi, i la seva relació amb el Penedès i Catalunya. El fet que la majoria dels residents de Novallar són fills de les zones Penedès-Anoia, sovint relacionada amb el món de la pagesia i/o del vi, va fer que la visita els hi evoques records i poguessin veure l’evolució de les eines, de les maneres de fer, entre d’altres. En acabar la visita vam fer un tast en el pati interior.


6

BUTLLETI MUNICIPAL MEDIONA

LA BICICLETADA El divendres 15 d’abril vam fer la tradicional bicicletada de La Fassina. Els nens i nenes d’Educació Infantil i Cicle Inicial van fer un circuit pel pati de l’escola, amb tanques que simulaven carrers, rotondes, ... i senyals de trànsit. Els nois i noies de Cicle Mitjà i Superior van anar amb bicicleta fins la font de Cal Sabater. Tots, petits i grans, vam aprendre algunes normes de seguretat, com portar casc i respectar els senyals. Ens ho vam passar molt bé.

ESCURSIÓ AL MUSEU BLAU I EL PARLAMENT Aquesta sortida ens va agradar molt perquè vam poder gaudir de veure un munt d’animals i vam aprendre coses molt interessants. La visita al Parlament ens va encantar, ja que l’edifici és molt bonic i el nostre guia ens va explicar súper bé tota la seva història, les seves sales, on es seia el President Puigdemón i els altres diputats... s’ens va fer molt curta la visita!

D’EXCURSIÓ AL MUSEU ARQUEÒLOGIC El passat divendres 1 d’abril, els alumnes de 4t de primària de l’escola la Fassina, vam anar d’excursió al museu arqueòlogic de Barcelona. Les explicacions sobre l’ imperi Romà i les seves singularitats van anar a càrrec del guia. I van ser d’allò més interessants. Però això no va ser tot! Durant una estona ens vam posar a la pell dels artistes i creadors de mosaics. I en vam crear un de propi i únic amb tessel.les de dos colors diferents. Ara cal trobar un lloc ben visible a la classe perquè llueixi! Per acabar el dia vam anar a dinar a l’estació de França on ens esperaven 3r, 5è i 6è. Va ser molt entretingut menjar tot mirant l’arribada i la partida dels trens.

MUSEU EGIPCI

VISITA A L’AJUNTAMENT

El dimarts 23 de febrer, els nois i noies de 3r de La Fassina vam anar a fer una visita a l’Ajuntament de Mediona. El Servand, que és l’alcalde, ens esperava a la porta i vam pujar amb ascensor fins el primer pis, que és on hi ha les oficines. Vam veure els despatxos i com treballaven. Vam seure a la sala de plens i li vam fer una entrevista. Vam poder saber algunes coses que fan a l’Ajuntament i també coses que passen a Mediona.

El divendres 1 d’abril de 2016, els nois i noies de 3r de La Fassina, vam anar al Museu Egipci de Barcelona. Hi vam anar amb autocar. També venien els de 4t, 5è i 6è. Però ells van anar a d’altres museus. Vam arribar al museu i vam esmorzar. Vam visitar l museu. Ens van ensenyar les figures dels déus , les mòmies, les joies , els sarcòfags, la tomba decorada d’una família i altres coses. Ens van explicar la llegenda d’Osiris i Isis. També vam fer un taller de mòmies: Primer vam veure imatges que explicaven com els egipcis feien les mòmies. Després en vam fer una. El Roc i el Nour Eddine van posar les benes; la Nerea va posar l’amulet “ Pilar Djed”; la Maria va posar l’amulet “Anjh”; el Teo va posar l’amulet “Escarabeo”, que representa el cor; l’Isaac va posar una figura; la Concep va posar la màscara; el Vicent llegia els papirs de lloances. Quan vam acabar, l’autocar ens va venir a buscar. Ens va portar a l’Estació de França. Allà vam dinar. Vam jugar al pica-paret i al director. Després van venir els de 5è i 6è. L’autocar ens va venir a buscar i vam marxar cap a casa. Ens va agradar molt.

CONCURS DEL CARTELL FESTA MAJOR FONT DEL BOSC L´AAVV Ciutat Jardí Font del Bosc, convoca el concurs per escollir el cartell de la Festa Major d´Estiu. BASES: -Poden participar socis i no socis, de 0 a 99 anys, sense límit d´edat o procedència. -Els treballs es presentaran en cartolina format DIN-A 4,en qualsevol tècnica.(Collage, oli, aquarel.la….) -Només s´admetrà un treball per persona -Els treballs hauran d´anar signats només al darrera, indicant nom i cognoms i DNI(el dels pares en cas de menors),adreça i telèfon. -Els originals es poden entregar a la seu de l´AAVV,(Av. Maristany,29. Local Social), els dies següents: Dissabtes 7 de Maig,21 de maig i 4 de Juny Diumenges 15 de maig i 12 de Juny com a data límit -El premi consistirà en un dinar per dues persones al Restaurant Cal Maristany de a Font del Bosc. -El cartell guanyador s´escollirà per votació popular durant la celebració del dinar popular el dissabte 25 de juny. Tots els treballs presentats s´exposaran a l´associació. -Mitjançant la participació els autors accepten aquestes bases I cedeixen els drets d´autor i d´imatge al l´AAVV. -Els organitzadors es reserven el dret de canviar condicions i dates previ avís als participants. El recull complert de les bases resta al llibre d´Actes de l´Associació.


BUTLLETI MUNICIPAL MEDIONA

ACTIVITATS MUNICIPALS CONTINUADES

TELÈFONS D’INTERÈS URGÈNCIES Urgències - Bombers - Ambulàncies Mossos d’esquadra... AJUNTAMENT Oficines Poliesportiu El Pantinkillo Casal d’Avis Serveis Socials Sereno EDUCACIÓ Llar d’Infants Nins Llar d’Infants Tangram Escola La Fassina Escola Renaixença Epiqueia El Roure SES Vallbona IES Moli de la Vila Institut Vall del Mediona SANITAT Consultori Area Bàsica Sant Sadurní - Cap Hospital Comarcal Alt Penedès Farmàcia SUBMINISTRES Anaigua Aigües de l’Anoia Aigües i Agrícola de Mediona Endesa Energia Gas Natural TRANSPORT Taxi Hispano Llacunense (HILLSA) Hispano Igualadina SERVEIS AL CIUTADÀ Castell de Mediona Parròquia Novallar

112 93.898.50.02 93.898.58.67 93.898.59.11 93.898.50.02 93.898.50.02 638 .108. 901 93.898.58.71 93.817.87.57 93.898.50.79 93.817.80.13 65.936.10.45 93.898.52.46 93.771.98.00 93.801.10.59 93.546.91.91 93.898.53.02 93.818.30.52 93.818.03.93 93.898.50.51 900.304.070 93.778.82.50 93.818.32.00 90.555.17.98 90.075.07.50 67.006.45.05 93.891.25.61 93.890.11.51 93.898.57.01 93.898.51.55 93.817.87.00

PANTINKILLO Anglès: Iniciació, Intermedi i Avançat Català: Diferents nivells Art i Artesania - Gralla i Timbal - Aprèn a Cosir - Guitarra Informàtica: Actic Bàsic - Actic Mitjà - Ofimàtica - Xarxes socials Eines avançades en TIC : Blogs Eines de Gogle: Gmail, Youtube, Picassa i Drive. Mes informació al Pantinkillo C/ del Molí, 25 - Tel 93 898 59 11 Mail: pij.mediona@diba.cat Horari: Matins divendres de 10 a 12. Tardes dilluns a divendres de 16:30 a 20 CASAL DE LA GENT GRAN “CASA NOSTRA” De dilluns a divendres de 16:30 a 20:00 Taller de Memòria els dimarts de 17:00 a 18:15 C/ Dr. Trueta, 10 bxos.

POLIESPORTIU ANTONI RAMALLETS Futbol 7 Tai-Xi Bàsquet femení i masculí Capoeira Tennis Batucada Dansa Afro-brasilenya Futbol Sala Gimnàstica Gent Gran Pilates Entrenament Patinatge Qi Gong (Txi Kung) Estiraments Sala Fitnnes Ioga Taller Bici Rítmica Més informació al Poliesportiu - Zona Esportiva Tel: 93 898 58 67 - Facebook Horari: 11:00 a 13:00 – 17:00 a 21:00 LA COVA C/ del Pilar, s/n Dansa Integrativa, divendres de 10:00 a 11:15 Dance Lab per a nois i noies de 10 a 14 anys, divendres de 17:15 a 18:15. Dansa Oriental i Tribal Fusió –iniciació, intermedi i avançat-. Organitza: Judith Ramallets (620 215 501) Imparteix: Montse Morilla (616 677 915) AGRUPACIÓ ESPORTIVA FONT DEL BOSC Pàdel-Tennis. Més informació: Agrupació Esportiva A.VV. CIUTAT JARDÍ FONT DEL BOSC Al Local Social: Informació: AVDA.MARISTANY, 29 – tel. 684 368 472

HORARI AJUNTAMENT Tel. 93 898 50 02 De dilluns a dijous, de 9 a 14 hores i de 16 a 18 h. Divendres, de 9 a 14 hores. Nadal, Setmana Santa i Estiu (de 15 de juny a 15 de setembre): de 9 a 14 hores. Dissabtes tancat en tots aquests períodes.

AJUNTAMENT DE MEDIONA Informatiu Municipal Dr. Trueta, 10 – 08773 Tel. 93 898 50 02 Fax. 93 898 52 99 e.mail: mediona@diba.cat www.mediona.cat - Facebook

7

LA CASA VOLADORA Av. Gaudí, 3, 2on Dimarts, de 17 a 18:30: Inventors d’històries, per infants de 7 a 12 anys. Dimecres, de 17a 18 : ImaginACCIÓ, per infants de 0 a 7 anys. Dimarts i dimecres d’11 a 13: Espai col•lectiu-matins oberts. Més informació: 646 260 974, casavoladora8@gmail.com, www.casavoladora.wordpress.com CORAL MEDIONA Assaig cada diumenge de 18 a 20 h. al Casal da la Gent Gran “Casa Nostra” FIRA ARTESANAL “LA VALL DE MEDIONA” Primer diumenge da cada mes Productes ecològics, parades d’artesania, Tallers per a nens/es, Teràpies alternatives i més... Facebook: www.facebook.com/firaartesanalmediona Blog: firaartesanalmediona.wordpress.com/ e.mail: firaartesanalmediona@gmai.com


AGENDA D’ACTIVITATS MUNICIPALS DIA

HORA

LLOC

ORGANITZA

ACTIVITAT FIRA ARTESANAL DE MEDIONA (Artesania i Productes Ecològics) 12 h. Taller gratuït de Lindy Hop 12:30 h. Swing Jam CLUB DE LECTURA comentarem “ La nit de l´Oracle “ de Paul Auster. 4a. SETMANA DE LA GENT GRAN Tómbola i Pica-pica

1

de 10 a 15 h.

Plaça Països Catalans

8

10 h.

Local Social Font del Bosc

10

18 h.

Casal Casa Nostra

11

17:30 h.

Casal Madionenc

12

8 h.

Girona

13

11 h.

Tres Pedres

14

9 h.

Montserrat

14

14:30 h.

Cases Noves de Can Pardo

15

14:30 h.

Poliesportiu

Casal Casa Nostra i Ajuntament

4a. SETMANA DE LA GENT GRAN Dinar de Germanor

S. Joan de Mediona

Amics de la Màgia

MediMàgic Memorial Ferran Balaguer

21

A. VV. Font del Bosc Casal Casa Nostra i Ajuntament Casal Casa Nostra i Ajuntament Casal Casa Nostra i Ajuntament Casal Casa Nostra i Ajuntament Casal Casa Nostra i Ajuntament

4a. SETMANA DE LA GENT GRAN Cine Fòrum amb “La vida empieza hoy” (comedia) 4a. SETMANA DE LA GENT GRAN Sortida: “Girona en Flors” 4a. SETMANA DE LA GENT GRAN Campionat de Bitlles Catalanes 4a. SETMANA DE LA GENT GRAN Sortida a Montserrat FESTA DE SANT ISIDRE - CASES NOVES DE CAN PARDO Dinar Popular - Seguidament ball amb AXIS DUET

28

9 h.

Pantinkillo

Club Nòrdic Walking Ajuntament Grup de Dones de Mediona

TALLER DE NÒRDIC WALKING Tècnica, escalfament, caminada pràctica i estiraments.

29

12:30 h.

Ermita de Sant Elies

Amigos de la Ermita de S.Elies i Ajuntament

3a. MISA ROCIERA, cantada per: “Grupo de la casa de Andalucia de Capellades” i PAELLA POPULAR

Profile for Ajuntament de Mediona

Butlleti Informatiu Municipal 50 - Maig 2016  

Ajuntament de Mediona Revista d'informació municipal i de les activitats de les entitats de Mediona

Butlleti Informatiu Municipal 50 - Maig 2016  

Ajuntament de Mediona Revista d'informació municipal i de les activitats de les entitats de Mediona

Advertisement