__MAIN_TEXT__

Page 1

BUTLLETÍ INFORMATIU MUNICIPAL

abril 2016

Mediona

‘L’ametller florit’

49

A mig aire de la serra veig un ametller florit: Déu te guard, bandera blanca, dies ha que t’he delit! Ets la pau que s’anuncia entre sol, núvols i vents... no ets encara el millor temps, però en tens tota l’alegria. - Joan Maragall i Gorina -


2

BUTLLETI MUNICIPAL MEDIONA DES DE L’ALCALDIA Amb ulls de primavera!

Arrenca una iniciativa per impulsar un Pla Estratègic de Promoció Econòmica al penedès nord Els municipis de Gelida, Mediona, Pla del Penedès, Sant Llorenç d’Hortons, Sant Pere de Riudebitlles, Sant Quintí de Mediona, Sant Sadurní d’Anoia, Subirats i Torrelavit han arribat a un acord per treballar plegats en l’àmbit de la promoció econòmica. Aquest projecte es concretarà en l’elaboració d’un Pla estratègic d’Activitat Econòmica que se centrarà en la demarcació geogràfica que a partir d’ara es donarà a conèixer com a “Penedès Nord” i que aglutinarà les nou poblacions participants. L’objectiu d’aquest Pla Estratègic és definir les estratègies i accions que s’han de dur a terme per a projectar l’activitat econòmica d’aquesta regió i que té un horitzó temporal a llarg termini que es prolongarà fins l’any 2030. Per a elaborar aquest pla d’actuació els municipis buscaran la participació i implicació de tots els agents del territori: institucions, ciutadans, comerciants, empreses i el teixit associatiu. Aquesta aposta pretén detectar oportunitats de negoci i activitat econòmica a la demarcació i generar una major relació i interacció entre el sector públic i privat. També es vol potenciar la cooperació i la planificiació estratègica del territori, així com reforçar la voluntat de mancomunar serveis i afavorir els ponts entre el sector agrari i industrial tan present en el desenvolupament econòmic del Penedès nord. El Pla Estratègic d’Activitat Econòmica del Penedès Nord compta amb el suport tècnic i l’expertesa de l’ADEPG – Associació d'Empresaris Penedès Garraf¬, entitat promotora del Consorci de Serveis Empresarials. El seguiment i difusió dels treballs i l’evolució de la redacció d’aquest pla estratègic se centralitzaran al web www.penedesnord.cat. Així mateix, aquest espai servirà com una eina de participació oberta a la ciutadania i a les institucions de la demarcació. També s’obrirà una adreça de correu electrònic opina@penedesnord.cat ,des de la qual es podran fer aportacions, comentaris i suggeriments en relació amb el procés i els objectius del projecte.

LA CREU DE FÀTIMA Gràcies a la col.laboració desinteressada de gent del poble d’ha recuperat la Creu de Fàtima, amb una nova imatge de la Verge.

Ja estem de nou a les vostres mans, amb intenció d’informar i compartir les novetats de Mediona. És molt estimulant veure com en un municipi com el nostre hi ha tanta activitat i tant variada, és, també, una responsabilitat que volem compartir amb el veïnat. Creiem que Mediona té molta vida i la està canalitzant creativament en tantes associacions i iniciatives com les que cada vegada surten a la revista i les que no posem per manca de temps o informació als protagonistes. Volem engrescar-vos a fer servir la revista com a plataforma de comunicació i projecció de les vostres iniciatives i idees, projectes i actes. Sovint es queda petita però, si cal, farem una ampliació de full sempre que ho creiem necessari. Vull aprofitar aquest espai per engrescar a les empreses i emprenedors a seguir treballant i promocionant els seus productes aquí i a Mediona. Estem al vostre servei i volem escoltar qualsevol iniciativa que us pugui ajudar. Com podeu comprovar amb les diferents revistes estem realitzant esdeveniments molt importants que situen Mediona a Catalunya i el món. No és passió, és realisme i convenciment que tenim molt a aportar i molt per aprendre. Estem en una fase de negociació amb els temes que us vaig posar com a prioritaris a l’altre revista i quan hi hagi modificacions us seran puntualment comunicades. Feliç primavera!

L'AJUNTAMENT INFORMA Parlant amb moltes persones del municipi hem trobat coses estranyes i hem decidit informar del que s'ha de cobrar com a pensions mínimes de jubi-

lació i viduïtat.

Penseu que poden haver diverses problemàtiques però si esteu per sota de les quantitats aquí indicades podeu tenir dret a reclamar... 1.- Pensió mínima de jubilació amb 65 anys o més, com a mínim, ha de cobrar (sempre que no sigui del SOVI): 603,50 € al mes, amb dues pagues extres.

2.- Pensions mínimes de viduïtat amb 65 anys o més sense càrregues familiars (sempre que no sigui del SOVI): 636,10€ al mes amb dues pagues

extres. NOTA 1: Si algú cobra de jubilació i a més de viduïtat i té 65 anys o més, com ha mínim ha de cobrar, entre les dues pensions (i sempre que no sigui del SOVI), 636,10 € al mes i dues pagues extres. NOTA 2: Si cobres del SOVI ja sigui per jubilació, viduïtat o invalidesa has de cobrar 407 € al mes amb dues pagues extres.

Qui cobri menys del que posem aquí ha de trucar al telèfon de la Seguretat Social 901166565 (de dilluns a divendres de 9 a 21 h. menys festius) i l’informaran com demanar el complement a mínims. INFORMACIÓ HABITATGE El Servei Comarcal d'Habitatge de l'Alt Penedès informa que fa difusió de les informacions, convocatòries i serveis que ofereix, així com la tasca que realitza dia a dia en matèria d'habitatge a les xarxes socials, concretament a: Twitter: @Habitaltpenedes https://twitter.com/Habitaltpenedes Facebook: https://www.facebook.com/habitatgealtpenedes/ Aquests canals de comunicació donen accés a tota la informació, convocatòries, assessorament i suport en matèria d'habitatge, i complemeten el telèfon d’informació del Consell Comarcal 93 890 00 00 o l’adreça electrónica habitatge@ccapenedes.cat per demanar informació i fer consultes sobre habitatge (lloguer, hipoteques, estudis sobre habitatge a la comarca, etc)


BUTLLETI MUNICIPAL MEDIONA

3

ENTREVISTA DEL MEDIONENC JOSEP M. ESQUIROL A TV3 El medionenc filòsof Josep Maria Esquirol, guardonat amb el Premi Ciutat de Barcelona 2015, ha estat entrevistat en el programa Divendres de TV3 per parlar sobre el seu llibre “La resistència íntima: Assaig d’una filosofia de proximitat”. Cuidar-se a un mateix és la primera condició per poder ser útil als altres, segons el filòsof Josep Maria Esquirol, que defensa un tipus de cura personal allunyat del narcisisme. També reivindica la vida senzilla, en oposició a un món excessivament tecnificat. Si voleu veure la seva interessant entrevista, podeu fer-ho en aquest espai web: http://www.ccma.cat/tv3/alacarta/divendres/laresistencia-intima-de-josep-maria-esquirol/video/5590024/

CELEBRACIÓ DEL DIA INTERNACIONAL DE LA DONA Un any més hem celebrat el dia Internacional de la Dona, que com ja sabeu és el vuit de març, però essent un dia feiner, vàrem passar la festa al dissabte 12 de març. El matí es va fer una xerrada-taller; reeducació del sòl pelvià i hipopressius, a càrrec de Laura Márquez, fisioterapeuta i acupuntora, especialitzada en uroginecologia i obstetrícia, del centre ELNA de Vilafranca del Penedès. Com de costum, a les nou del vespre es va fer el sopar amb una gran assistència de dones i també d’homes, ja que es va decidir que era un sopar obert a tothom. Va ser un sopar molt agradable que va concloure amb l’espectacle de dansa del ventre i tribal fusió a càrrec del grup de noies medionenques MALIC MALUC. La Comissió de Dones de Mediona us anima a apuntar-vos al grup per seguir preparant més activitats dintre d’aquest any. Grup de Dones de Mediona.

Solidaritat és una paraula... Sí, solidaritat s’ha quedat en una paraula buida de contingut, tant buida com el cor de qui fa les llei, de qui interpreta la normativa i de qui s’encarrega de la redistribució del bens materials. Però dóna la casualitat que aquesta buidor SEMPRE va acompanyada de ventres plens, bones mansions, bons sous, guardaespatlles i seguretat econòmica, física, sanitària i global. Hem de fer un exercici molt fàcil: posem a viure als nostres legisladors amb les lleis que marquen: horaris laborals, sous mínims, seguretat laboral, drets socials i oportunitats de vida.... Posem els legisladors davant l’amenaça terrorista (ni que sigui d’estat) a veure si la seva resposta és la repatriació, mirar cap a un altre costat o amagar els cadàvers dels seus fills/es. Fem que emigrin sense cap mena de seguretat, ni cotxes blindats, ni guardaespatlles, ni banquets, ni suites, ni hotels de cinc estrelles... que hagin de prendre decisions en tendes de campanya, amb la roba mullada i sense recanvi. Fem això i els problemes duren 3 minuts! Solidaritat? Justícia!

RECOMANACIÓ DES DE BOMBERS Darrerament hem patit diversos accidents i incidents amb incendis a les cases per culpa de les xemeneies de les cases... tot és culpa de la manca de manteniment i neteja del sutge. Us recomanem per la vostra seguretat i de la vostra llar: neteja periòdica de la xemeneia i fer un manteniment acurat.

CONEGUEM VINS Al Casal Medionenc, s'han fet dues sessions de CONEGUEM VINS on el Francesc dóna a conèixer 3 vins a cada sessió per que els assistents puguin trobar diferencies entre ells, tant del color del vi, com de la intensitat de la olor com dels diferents sabors que es poden trobar. Les primeres sessions han sigut sobre vins negres, una sobre vins negres joves i la segona de vins de reserva. Per el proper 15 d'Abril està prevista una tercera sessió que tractarà vins blancs joves. En el mes de Maig es faran vins blancs de criança i en el mes de Juny es farà una sessió de caves, tant reserva com gran reserva.

INSTAL.LACIÓ DE DOS TAULES DE JOCS EXTERIORS A LA PLAÇA DELS PAÏSOS CATALANS.


4

BUTLLETI MUNICIPAL MEDIONA L’ART DE COMPARTIR

CONEIX MEDIONA: SORTIDA A LA SERRA DEL BOLET

Històries de Mediona al Museu d’Art Contemporani de Bogotà

El passat diumenge 28 febrer l’Associació d’Estudis Científics i Culturals de Mediona (AECCM) va organitzar la sortida a la Serra del Bolet. Malgrat les previsions meteorològiques que anunciaven inestabilitat atmosfèrica per aquest dia, resulta que a primera hora del matí ens va sorprendre el bon temps i vam decidir fer la sortida. Des del Casal vam anar caminant cap als rentadors per travessar la riera i enfilar el camí de Can Ternet, un corriol molt costerut que ens va conduir fins al capdamunt de la Muntanya del Marqués. Després d'un bon esmorzar vam continuar l'itinerari per enllaçar, seguint una pista direcció oest, per la carena de la Serra del Bolet. Seguint aquest camí fins la Plana del Bolet vam gaudir de les vistes panoràmiques que oferia el paisatge. Al nord, vam veure les nevades sobre el Pirineu i el paisatge colorista de la Vall de Mediona; i a l'altre cantó, direcció sud, vam contemplar algunes poblacions de la plana del Baix Penedès i el litoral, amb el mar platejat al fons. També vam identificar a l'oest la Serra de Baltà i la Serra d'Ancosa. Val a dir que el camí carener de la Serra del Bolet, situat al voltant de 750 metres, és un mirador privilegiat. Finalment vam completar la ruta circular baixant molt suaument pel Coll de la Barraca, les Cases Noves i el Maset. Blog: Coneixmediona.blogspot.com - Facebook: Coneix Mediona

L’any passat des de “La Casa Voladora. Espai per a la Recerca i la Creació Educativa” vam impulsar l’experiència col.lectiva “Mediona entre infants i artistes” en el marc dels Jocs Internacionals d’Art Efímer Urbà, on participàvem conjuntament amb ciutadans de Bogotà (Colòmbia) i Sao Paulo (Brasil). La invitació va consistir en proposar als infants de l’Escola Epiqueia, Escola La Fassina, Escola El Roure i La Casa Voladora, dissenyar rutes que sentissin especials per Sant Joan de Mediona. Van crear mapes de les fonts de Mediona, mapes de les cases dels amics, mapes dels indrets que consideren més bonics, mapes de llocs que els obren la fantasia, etc. Durant un diumenge ens vam trobar al Poliesportiu infants i adults creadors de la zona per caminar junts aquestes rutes. Després de passejar i compartir històries a la tarda cada artista va compartir la creació inspirada pels infants i el paisatge medionenc. Va ser un plaer veure instal.lacions amb matèria orgànica fetes pels infants amb la orientació d’Inéz Marçal; sentir el poder de les mans teixidores de la Clàudia Ballart a qui es van anar agrupant altres persones mentre ella posava fil a l’agulla per crear una Casa Voladora de ganxet. El plaer sensorial estava servit amb la Marta Carbonell que invitava els infants a embrutar-se les mans per crear figures amb pasta de paper tenyida de colors; al seu costat, la Juanita Márkez orientava un grupet d’infants molt concentrats dibuixant vinyetes de còmic a les que no faltava la ironia. En Toni Chia i la Maria López van envoltar de paper les oliveres del davant de l’església i van crear una cortina de fulles seques que onejava sota l’arc del carreró del costat. Aquest ambient donava l’entrada al concert de piano de Roger Mas, que va crear una partitura polifònica amb les gravacions del so ambient que la Mar Gascó i el Pere López havien recollit du-rant les passejades. La Mireia Sala es va unir a aquest grup d’artistes aportant el registre de textures de Mediona i dissenyant la portada d’un CD que podeu escoltar online (https://entreinfantsiartistes.wordpress.com). La jornada va concloure amb el visionat del curtmetratge realitzat per Gerard i Óscar Ramallets sobre els infants caminant, i la projecció del disseny de fonts mutants inspiració de Bildi Gràfics (Agnès Simón i Martí Ferré). Al caure la nit, el Manel Padilla ens va animar amb una foguera construida amb bidons i el so dels tambors de la batucada ens van fer dansar fins tard. Aquestes experiències tenen a veure amb l’art, amb l’art de viure, de compartir, d’admirar la bellesa que ens envolta. Uns mesos després encara vam poder continuar aprenent junts amb la creació col.lectiva d’una exposicó al Casal Medionenc que recollia totes aquestes aventures (més informació: https://casavoladora.wordpress.com/mediona-entre-infants-i-artistes/ ).

ULTRAMARATÓ BTT DE MEDIONA La segona cita de la Copa Catalana de Ultramarathon BTT es va celebrar el passat dissabte 19 de març a Mediona i, de nou, amb unes condicions meteorològiques complicades tant per als bikers com per la organització. El dia es llevava a Sant Joan de Mediona amb un temps més propi de Cantabria que de Catalunya: boira, pluja molt fina i temperatura baixa que feien pres una altra jornada realment dura pels cilcistes i difícil per la organització, com ja va passar a Lleida. La sortida es va retrassar 20′ i es va prendre la decisió d’eliminar per seguretat un bucle al final d’uns 25km, deixant el recorregut en 94 kms aproximadament. La organització va marcar amb fletxes i cintes la “nova” arribada a meta i per un altre costat i amb la carrera ja llançada, es va comprovar la ciclabilitat i condicions d’algun punt elevat com és el cas de la pujada al Montagut. En total completaven la prova 80 ciclistes, però no podem deixar d’aplaudir a tots i totes els valents/ es que ho van intentar tot i les inclemències del temps. Després de disputar-se 2 proves, Eugeni Serra (Tuga-Pedales del Mundo) en categoria elit,Javier Salamero (King Barcelona) en Veterans, i Janette Solsona (Blue Motors) en fèmines, són els líders de la Copa. La propera parada de la Copa Catalana Ultramarathon BTT serà el 10 de setembre a la Gósol-Pedraforca MTB Ultramarathon, que serà a més el Campionat de Catalunya de l’especialitat. El circuit de la Copa es completarà el 15 d’octubre amb una última prova en una seu que comunicarem properament. Més informació: http://mtbultramarathonseries.com/ca/cronica-de-lultramarato-de-mediona/


BUTLLETI MUNICIPAL MEDIONA

5

DIRECTORI D’ESTABLIMENTS COMERCIALS, EMPRESES I PORFESSIONALS DE MEDIONA NOM COMERCIAL

PRODUCTE O SERVEI

SANT JOAN DE MEDIONA ADREÇA

Ales Agullons

Cervesa Artesana

Masia Agullons

Autoreparacions Ros Casal Medionenc, S.L.

Reparació d’automòbils. Bar Restaurant

c/ A. Clavé, 44 F. Gustems, 12

Basar Gallego

Electrodomèstics, ferreteria...

c/ Escoles,15

Brikbike

Reparació, venda i lloguer de bicicletes

c/ Raval, 25

Cal Josepet

Supermercat

c/ F. Gustems, 2

Cal Quel

Papereria i Diaris

Pl. Montseny, 2

Can Vich

vi

Castell de Mediona Construccions Jaume Vallès Ferrer, SL. Contruccions Santacana Gallego, SL Estanc de Mediona El gat amb ales, Cal Ramallets Farmacia Josep Gumà Vich Forn de pa Sant Joan

TELEFON 931022079 649505033 608580757

Castell de Mediona

938985053 659420246 938985844 669107568 938985376 649792744 938985185 938985024 646379850 938985701

Construccions i reformes.

Av. Montserrat, 4

620223278

Construccions i reformes.

c/ Dr. Trueta, 3

c/ Pins, 22

Tabacs

c/ A. Clavé, 39

Roba i complements

c/ A. Clavé, 25

Productes Farmacologics

c/ Dr. Trueta, 16

Forn de pa i Pastisseria

c/ Escoles, 27

938985189 629847837 938985180 938985858 616793306

Tot tipus de treballs amb fusta

Ms. El Solé

Imma Estilistes

Perruqueria i Tract. de bellesa

c/ Escoles, 25

Instal·lacions Bertran

Electricitat, aigua, calefacció...

c/ Que no passa, 6

Instal•lacions Manel Instal·lacions Joan Josep Perez

Electricitat, aigua, calefacció...

c/ A, Clavé, 8

Josep Duch, s.l.

Escorxador, fabrica d’embotits.

c/ F. Gustems, 20-24

L’Art de la Masia Manyeria Joan Saumell Mas Rodó

Merceria i complements Taller de manyeria i serralleria Celler

c/ de la Plaça, 6 c/ Pins, 30 Ctra. BV-2136 - km 2

Mercè Santacana Gallego

Fisioterapeuta

c/ Dr. Trueta, 3

Forn i pastisseria artesana Perruqueria i Tract. de bellesa

c/ Sant Josep, 11 c/ G. Prim, 17 c/ G. Prim, 10

938985105 932385780 606874744 938985189 938985011 938985728 938985150

Construccions i reformes

c/ A. Clavé, 26

625293902

Naulover Pa de Pessic Perruqueria Carmen Ref. Integrals Mediona SL Rafa Aguilar Bravo Reparaciones Mediona SCA Hygiene Products, SL Simó Serra Supermecat Pilar Ventura, Pintura i Decoració, SL

Reparación equipos eléctricos, electrónicos e informáticos Fàbrica de paper Tovallons, mocadors, facials... Enginyer Tècnic Forestal Supermercat

cervesaartesana@masia-agullons.com rosramallets@hotmail.com facebook basargallego@hotmail.com arnau@brikbike.es www.brikbike.es - facebook -lluisvich@hotmail.com info@castelldemediona.cat vallferrer@gmail.com mbscsg@gmail.com teresatorrensbatet@hotmail.com elgatambales@gmail.com

938985051 938985131 689769701 653815875 938985450 622415365 609314665 938985168 626805507

Fusteria Yntegral

Electricitat, aigua, calefacció...

MAIL

peresolcin@gmail.com

xbertran@hotmail.com manel.magines@gmail.com

659459649

Plaça Montseny, 8 ctra. de la Llacuna, s/n c/ A. Clavé, 14 c/ F. Gustems, 18

Pintura decorativa i industrial. LA FONT DEL BOSC ADREÇA Zona Comercial de la Font del Bosc

NOM COMERCIAL

PRODUCTE O SERVEI

Bodega la Font del Bosc

Vins, caves i begudes.

Cal Maristany

Hostal-restaurant

Av. Maristany, s/n

Clínica Dental Mediona. SL

Podologia y odontologia

c/ Xiprers, 2-4 b 3er 4ª

Garden Font del Bosc

Jardineria

Av. Maristany, 89

J. Tomas

Pintura decorativa i estucats.

c/ Avet, 102

Manel Ruiz Deu

Aparelladors-Arquitècte tècnic.

c/ Barcelona, 4

Novallar

Residència per a la Gent Gran

c/ Futbol, s/n

NOM COMERCIAL

PRODUCTE O SERVEI

Constructor Josep Ferran Instal·lacions Enric Beltran Marteles

Const., reformes i excavacions

938985077 938985717

938985234 615537700 977030600 938985570 690314621 938985146 938182235 699315940 TELEFON

duchsl@hotmail.com lartdelamasia@gmail.com manyeria.saumell@hotmail.com info@masrodo.com merce_sg84@hotmail.com naulover@naulover.com fornetsantjoan@hotmail.com www.reformesmediona.com reparacionesmediona@gmail.com

simo@socabosc.com ventura@grupventura.com

MAIL

938178100 938178380 630354154 938178334 932135183 938178009 633128820 615264150 938178291 938178116 934577509 938178700

info@calmaristany.com polonio.ferran@gmail.com gardenfontdelbosc@gmail.com lolo2tomas82@gmail.com manelruizdeu@gmail.com directora.mediona@novallar.org

LES CASES NOVES DE CAN PARDO

Electricitat, aigua, calefacció...

ADREÇA

TELEFON

MAIL

616433425 c/ Olivella, 33a

647950443

enricbeltran@hotmail.com


6

BUTLLETI MUNICIPAL MEDIONA DIRECTORI D’ESTABLIMENTS COMERCIALS, EMPRESES I PORFESSIONALS DE MEDIONA NOM COMERCIAL

PRODUCTE O SERVEI

Àngel Peñafiel “Cal Cinto”

Materials per a la construcció

Cal Poquet

SANT PERE SACARRERA ADREÇA

TELEFON

MAIL

ctra. Igualada, 43 Cal Cinto

938178048 607163719

materialspenyafiel@infonegocio.com calcinto@infonegocio.com

Materials i llenya

c/ de Baix, s/n

938178171

Tallers Domènech, CB.

Reparació d’automòbils

c/ De Dalt, 2

938178130

tallersdomenech@hotmail.com facebook

Vanessa Peñafiel Tutusaus

Arquitecte tècnica

ctra. Igualada, 43 Cal Cinto

610000520 938178048

vanessa@apabcn.cat

NOM COMERCIAL

PRODUCTE O SERVEI

CAL PAIXANO ADREÇA

TELEFON

MAIL

Masia Cal Tino

651398060 651317802

caltinojardi@caltino.cat

Restaurant

Can Paixano s/n

722130762

facebook

NOM COMERCIAL Mosaics Torra, SL

PRODUCTE O SERVEI Mosaic Hidràulic

ALTRES ADREÇA Ctra. C-244, km. 18

TELEFON 938998011

MAIL info@mosaicstorra.com

Paviments Canigó, sa

Prefabricats formigó, terratzo

Ctra. C-244, km. 18

938998011

info@pavimentscanigo.com

Sol de Brugàs

Vins ecològics i cava

Ctra. C-244, km. 18

652772815 679758329

fincabrugas@hotmail.com

Cal Tino, Serveis de Jardineria, SL

Jardineria

L’Era de Cal Pau

L’ajuntament de Mediona ofereix aquest servei gratuït a tots els negocis i empreses de Mediona. Esperem sigui de la vostra utilitat.

LES QUATRE ESCOLES DE MEDIONA ORGANITZEN UNA GIMCANA MATEMÀTICA PELS CARRERS DE SANT JOAN Ja fa uns quants anys que les quatre escoles de Mediona fem activitats conjuntes. Els nens i nenes de cicle superior de La Fassina, de Renaixença, d’Epiqueia i d’El roure han compartit i compartiran, durant aquest curs: cartes, una excursió, la festa de Sant Jordi, una acampada i una gimcana matemàtica. La gimcana es va fer el matí d'un divendres d’aquest mes de març, en un dia en què, malgrat els pronòstics de pluja, el cel va ser clar i el sol va brillar. Després d’una breu presentació i d’organitzar els grups amb nens i nenes de la quatre escoles, va començar la ruta per les diverses proves. L’activitat matemàtica i col•laborativa es va desplegar al màxim amb els reptes de mesures, de combinatòria, de càlcul, de geometria... Cada prova estava situada en un lloc important del nucli i, així, tothom es va passejar pels safarejos, pel bosc, pel camp de futbol... Algunes de les proves també varen implicar la relació amb persones i institucions del municipi : fer càlculs amb el cistell de la compra a les botigues de queviures, buscar dades sobre el municipi i el seu plànol a l’Ajuntament... Amb tot plegat, va ser un matí complet i ple d’activitat matemàtica, de convivència, de joc i de coneixement del poble. -Els mestres de les escoles de Mediona-


BUTLLETI MUNICIPAL MEDIONA

7

ACTIVITATS MUNICIPALS CONTINUADES

TELÈFONS D’INTERÈS URGÈNCIES Urgències - Bombers - Ambulàncies - Mossos d’esquadra... AJUNTAMENT Oficines Poliesportiu El Pantinkillo Casal d’Avis Serveis Socials Sereno EDUCACIÓ Llar d’Infants Nins Llar d’Infants Tangram Escola La Fassina Escola Renaixença Epiqueia El Roure SES Vallbona IES Moli de la Vila Institut Vall del Mediona SANITAT Consultori Area Bàsica Sant Sadurní - Cap Hospital Comarcal Alt Penedès Farmàcia SUBMINISTRES Anaigua Aigües de l’Anoia Aigües i Agrícola de Mediona Endesa Energia Gas Natural TRANSPORT Taxi Hispano Llacunense (HILLSA) Hispano Igualadina SERVEIS AL CIUTADÀ Castell de Mediona Parròquia Novallar

112 93.898.50.02 93.898.58.67 93.898.59.11 93.898.50.02 93.898.50.02 638 .108. 901 93.898.58.71 93.817.87.57 93.898.50.79 93.817.80.13 65.936.10.45 93.898.52.46 93.771.98.00 93.801.10.59 93.546.91.91 93.898.53.02 93.818.30.52 93.818.03.93 93.898.50.51 900.304.070 93.778.82.50 93.818.32.00 90.555.17.98 90.075.07.50 67.006.45.05 93.891.25.61 93.890.11.51 93.898.57.01 93.898.51.55 93.817.87.00

HORARI AJUNTAMENT Tel. 93 898 50 02 De dilluns a dijous, de 9 a 14 hores i de 16 a 18 h. Divendres, de 9 a 14 hores. Nadal, Setmana Santa i Estiu (de 15 de juny a 15 de setembre): de 9 a 14 hores. Dissabtes tancat en tots aquests períodes.

AJUNTAMENT DE MEDIONA Informatiu Municipal Dr. Trueta, 10 – 08773 Tel. 93 898 50 02 Fax. 93 898 52 99 e.mail: mediona@diba.cat www.mediona.cat - Facebook

HORARI DEIXALLERIA LA FONT DEL BOSC DISSABTES: De 10:00 a 14:00 De 16:00 a 18:00 Moltes gràcies per la vostra col·laboraió.

PANTINKILLO Anglès: Iniciació, Intermedi i Avançat Català: Diferents nivells Art i Artesania - Gralla i Timbal - Aprèn a Cosir - Guitarra Informàtica: Actic Bàsic - Actic Mitjà - Ofimàtica - Xarxes socials Eines avançades en TIC : Blogs Eines de Gogle: Gmail, Youtube, Picassa i Drive. Mes informació al Pantinkillo C/ del Molí, 25 - Tel 93 898 59 11 Mail: pij.mediona@diba.cat Horari: Matins divendres de 10 a 12. Tardes dilluns a divendres de 16:30 a 20 CASAL DE LA GENT GRAN “CASA NOSTRA” De dilluns a divendres de 16:30 a 20:00 Taller de Memòria els dimarts de 17:00 a 18:15 C/ Dr. Trueta, 10 bxos. POLIESPORTIU ANTONI RAMALLETS Futbol 7 Tai-Xi Bàsquet femení i masculí Capoeira Psicomotricitat Circ Tennis Batucada Dansa Afro-brasilenya Futbol Sala Gimnàstica Gent Gran Pilates Entrenament Patinatge Qi Gong (Txi Kung) Estiraments Sala Fitnnes Kárate Taller Bici Rítmica Més informació al Poliesportiu - Zona Esportiva Tel: 93 898 58 67 - Facebook Horari: 11:00 a 13:00 – 17:00 a 21:00 EL ROURE Ioga - dimarts a les 19:30 Organitza: Rosario Chacón LA COVA C/ del Pilar, s/n Dansa Integrativa, divendres de 10:00 a 11:15 Dance Lab per a nois i noies de 10 a 14 anys, divendres de 17:15 a 18:15. Dansa Oriental i Tribal Fusió –iniciació, intermedi i avançat-. Organitza: Judith Ramallets (620 215 501) Imparteix: Montse Morilla (616 677 915) AGRUPACIÓ ESPORTIVA FONT DEL BOSC Pàdel-Tennis. Més informació: Agrupació Esportiva A.VV. CIUTAT JARDÍ FONT DEL BOSC Al Local Social: IOGA - els dissabtes de 10h a 12h Balls de saló - dissabtes de 18h, a 19,30. Taller de ganxet: Dissabtes a la tarda. Per a més informació al local social de la font del Bosc AVDA.MARISTANY, 29 – tel. 684 368 472 LA CASA VOLADORA Av. Gaudí, 3, 2on Dimarts, de 17 a 18:30: Inventors d’històries, per infants de 7 a 12 anys. Dimecres, de 17a 18 : ImaginACCIÓ, per infants de 0 a 7 anys. Dimarts i dimecres d’11 a 13: Espai col•lectiu-matins oberts. Més informació: 646 260 974, casavoladora8@gmail.com, www.casavoladora.wordpress.com CORAL MEDIONA Assaig cada diumenge de 18 a 20 h. al Casal da la Gent Gran “Casa Nostra” FIRA ARTESANAL “LA VALL DE MEDIONA” Primer diumenge da cada mes Productes ecològics, parades d’artesania, Tallers per a nens/es, Teràpies alternatives i més... Facebook: www.facebook.com/firaartesanalmediona Blog: firaartesanalmediona.wordpress.com/ e.mail: firaartesanalmediona@gmai.com


AGENDA D’ACTIVITATS MUNICIPALS DIA

HORA

LLOC

18 23 24

11 h.

Davant del Casal

ORGANITZA

ACTIVITAT

Ajuntament Sant Jordi 2016 Ajuntament Sant Jordi 2016 Ajuntament Sant Jordi 2016

Intercanvi de llibres entre escoles (La Fassina, Renaixença, Epiqueia, El Roure) a St. Pere Sacarrera.

24

18 h.

Casal Medionenc

Ajuntament Sant Jordi 2016

30

19 h.

Església de S. Joan

Ajuntament Sant Jordi 2016

- Venda de llibres i roses davant del Casal. - Cantada a l’església de St. Pere Sacarrera. X Trobada de Gegants, Grallers i Timbalers. Acte principal del Certamen Literari Sant Jordi 2016. - Recital amb Eva & company. - Lliurament dels premis del certamen literari Sant Jordi 2016.

Concert de la Coral Mediona

Profile for Ajuntament de Mediona

Butlleti Informatiu Municipal 49 - Abril 2016  

Ajuntament de Mediona Revista d'informació municipal i de les activitats de les entitats de Mediona

Butlleti Informatiu Municipal 49 - Abril 2016  

Ajuntament de Mediona Revista d'informació municipal i de les activitats de les entitats de Mediona

Advertisement