__MAIN_TEXT__

Page 1

BUTLLETÍ INFORMATIU MUNICIPAL

octubre 2016

Mediona

Comunitat dels petits de l’escola Epiqueia

54


2

BUTLLETI MUNICIPAL MEDIONA

MILLORES I NOU MATERIAL PER A LA ZONA ESPORTIVA DE MEDIONA - Instal·lació d’una nova cistella antivandàlica de minibàsquet al pàrquing de la zona esportiva, complement de la ja instal·lada, en aquest cas per als mes petits i petites.

- canvi dels vidres del Poliesportiu, ficant en aquest cas uns de seguretat . - Canvi de hamaques a la piscina municipal. Incorporem 15 de noves.

- Cortines a les sala polivalent i gimnàs del poliesportiu, per evitar el sol a les activitats de tarda.

DES DE L’ALCALDIA Feliç inici de curs 16/17 Ja ha passat l’estiu. Tornem amb les energies renovades, els plans de treballa actualitzat i la il·lusió per estrenar, totalment nova. Estem a punt per a un nou curs que, de ben segur, es presenta interessant i molt actiu. Han passat les festes majors de Mediona i dels nuclis, el saber fer i la dedicació de grups de veïns ens han permès gaudir d’unes festes de qualitat, creatives i participatives. També han passat un munt d’actes i activitats que ens han fet més agradable la calor que ens ofegava... i també ha passat la calor! Tot el que ha passat ens ha deixat un bon gust de boca, nous projectes per posar en marxa i en especial un pla de treball que dia a dia anirem desgranant. El tema de l’aigua el tractarem en profunditat en un article interior però heu de saber que ha estat la principal preocupació i mal de cap de l’equip de govern. Molts esforços, lluites, reunions, discussions i preocupacions per assegurar que a La Font del Bosc no faltés l’aigua de qualitat. I ho hem aconseguit. Les escoles i instituts en marxa, amb les millores que van demanar, també és una notícia interessant que no sempre es produeix. Doncs, tal com us he dit, espero rebreu aquesta nova revista amb la il·lusió i ganes amb la que la fem per a tots vosaltres. Servand Casas - Alcalde

QUE CAL SABER SOBRE L’AIGUA A LA FONT DEL BOSC Com tothom ha pogut veure, aquest estiu hem tingut problemes amb l’aigua de boca a La Font del Bosc, com hem informat diverses vegades, degut a l’esfondrament d’un dels pous que donen aigua a la zona. Com heu pogut saber hem començat a fer un pou nou. Aquesta tasca és molt complexa pel fet de pertànyer a l’Aqüífer Carme Capellades i estar en situació de sequera i sobreexplotació. Hem fet les coses molt ben fetes davant l’ACA i tècnicament per evitar-nos problemes i evitar fer un desastre ecològic a l’Aqüífer. De forma molt resumida la nostra acció ha anat adreçada sempre en aquest objectius: - Que en cap moment falti l’aigua potable a les cases: Ha estat aconseguit malgrat uns dies vam tenir uns petits problemes de terbolesa. El cost econòmic d’aquesta acció serà proper als 200.000 € que intentarem recuperar al 100% de l’administració. - Aconseguir una aigua de millor qualitat: Ja hem trobat aigua però amb les mateixes característiques que la que teníem. Mirarem d’arribar una mica més fons per aconseguir la que ens millora la qualitat. - Impermeabilitzar la perforació per no afectar a les capes inferiors amb l’aigua que no reuneix les millors característiques. - Garantir l’aigua a tots els nuclis fins i tot en els períodes més complicats de sequera. - Implicar totes les administracions públiques en la solució. Hem treballat amb l’ACA, la Generalitat i la Diputació amb respostes sempre positives que han de cristal·litzar. Ha estat una gestió molt complexa que ha durat més d’un any i encara no tenim tota la solució definitiva, esperem tenir-la ben aviat! Gràcies a la població per la seva comprensió i paciència. Seguim!


BUTLLETI MUNICIPAL MEDIONA

3

LA DIADA A Catalunya la Diada Nacional té lloc l’11 de setembre. No celebra res sinó que és una commemoració de la caiguda de Barcelona davant l’exèrcit de Felip V i la pèrdua de les llibertats nacionals catalanes que comportà mitjançant els Decrets de Nova Planta i la repressió política. El primer acte de commemoració de l’Onze de Setembre fou la missa oficiada a la parròquia de Santa Maria del Mar, a tocar del Fossar de les Moreres, en honor als màrtirs morts, que se celebrà l’11 de setembre de 1886. Es va proclamar oficial com a festa nacional de Catalunya, l’any 1980. Nosaltres ho vam celebrar amb la tradicional arrossada, aquest any a la Plaça dels Països Catalans. Abans vam poder gaudir de sardanes a càrrec de la Cobla Catània. La Cobla Catània es va presentar al Casal de Vilafranca el gener de 1990. En els 20 anys de la seva existència, la Cobla Catània ha amenitzat multitud de ballades, balls vuitcentistes, concerts, processons i acompanyament d’autoritats fent un repertori de sardanes balladores. Actualment la cobla està formada per dotze músics de les comarques de l’Alt Penedès i el Garraf.

L’APLEC DEL SANT CRIST DE MEDIONA Com cada any, i des de en farà ja 273, el primer diumenge de setembre se celebra l’Aplec del Sant Crist de Mediona, una festa que al llarg de la seva història ha anat sumant a les seves arrels religioses nous continguts socials i culturals. El cartell de l’Aplec 2016 del diumenge dia 4 de setembre va començar amb una missa concelebrada amb la participació de la Coral Mediona, seguit del tradicional dinar de germanor, i a la tarda el concert. Aquesta vegada vam escolar jazz bossanova amb Diana Palau i Joel Moreno. Palau i Moreno ‘juguen’ a intercanviar ritmes, melodies i sonoritats amb el jazz com a denominador comú i la llibertat de la improvisació com a essència de tot plegat. Una absoluta delícia. L’exposició de Josep Gual “Del Farwest del 1714 al món del còmic”, una travessa pel món del còmic, es podrà visitar fins el dia 6 de novembre.

OPINIO PSC Novament encarem el repte d’un any que

políticament arriba complex, segueix complicat i no es veu solució. El paper del Partit Socialista creiem que ha de ser el que juga: impedir que un govern de dretes segueix governant el país tal com ho està fent. És la seva obligació i el seu mandat. Si és tant necessari que es faci govern de dretes ja que es posin d’acord els que ho van fer per repartir-se els llocs a la mesa del Congrés i que s’abstinguin altres, els socialistes diem no i és no. Que la pressió mediàtica posi els socialistes en el centre de la tempesta culpant-lo de tots els mals és una manipulació més per dos motius entre mil més: - Qui ha guanyat és qui ha de buscar-se els suports suficients per governar. És responsabilitat del PP fer govern i si no pot... que es posi a un costat i permeti que ho facin altres. - Quan Mariano Rajoy va renunciar a fer govern i ho va intentar Pedro Sánchez perquè no se li demanava l’abstenció al PP? Com és que tothom trobava normal el bloqueig? Normalment no parlem de política general però hi ha realitats que no poden ser manipulades fins fer bons als corruptes i culpables als que tenen paraula.

TITELLES PAM I PIPA El Divendres 12 d’agost, a la Plaça de l’Església van actuar les Titelles Pam i Pipa amb l’espectacle Vibubel·la Vivaldi. Quin secret amaga la primavera? I la tardor? Zum-zum... kikiriquiii... piu-piu... cuaccuac...beee! Els animals van ser els protagonistes i amb cançons populars i música de Vivaldi ho varen explicar millor. Pam i Pipa te cura dels infants a través d’espectacles de qualitat i respectuosos. Gràcies per gaudir i acompanyar-nos amb tanta il·lusió: entre tots i totes estem construint un món millor.


4

BUTLLETI MUNICIPAL MEDIONA ”LA MANTA SOLIDÀRIA”

Des del programa de dinamització de gent gran de la Diputació de Barcelona s’ha creat recentment “Dinamoxarxa gent gran”, un projecte sorgit del grup de treball de les dinamitzadores de les agrupacions de l’Alt PenedèsAnoia, amb la doble finalitat d’interconnectar les persones grans dels municipis alhora que som solidaris/es. Aquest any, hem decidit tirar endavant la iniciativa solidària de les “mantes Solidàries”, una iniciativa que ha implicat a molta gent gran de tots els municipis, ja sigui teixint diferents quadres de mitja o de ganxet, com també unint aquests quadres per tal de formar les diferents mantes. Així doncs, cada municipi que conforme la zona de l’Alt Penedès-Anoia ha teixit dues o més d’aquestes mantes, amb la finalitat solidària de donar-les a alguna associació o entitat benèfica de la zona. Totes aquestes mantes estaran exposades a les III Jornades “Compartint tot coneixentnos” del proper 26 d’Octubre, a Capellades. Aquestes jornades consistiran en la trobada de la gent gran de tots els Casals, on s’exposaran les mantes, entre altres activitats.

A Mediona, han estat vàries les persones que han participat en la confecció d’aquestes “mantes solidàries”, ja sigui teixint els quadres o cosint les mantes. El municipi de Mediona ha sigut un dels municipis que ha participat més activament en la iniciativa, confeccionant més de 13 mantes solidaries! Des de “Dinamoxarxa gent gran” volem agrair la solidaritat de totes elles, ja que gràcies al seu temps aquest hivern hi haurà unes quantes persones que es podran guardar una mica més del fred. Moltes gràcies !

Cursos Tardor 2016 AL PANTInkillo ANGLÈS iniciació Dimecres de 16 a 17.30h ANGLÈS intermedi Dimecres de 17.30 a 19h CATALÀ iniciació Dimarts de 10.30 a 12.30h ART I ARTESANIA Dimarts de 18 a 20h Aprèn a COSIR Dijous de 17 a 19h INFORMÀTICA Aprofundiment en les TIC amb el propi ordinador Dimecres de 18 a 21h Començament de les classes a l’Octubre. Els horaris poden tenir canvis per adaptar-se a les necessitats d’alumnes i formadores (el primer dia de classe intentarem consensuar horaris que vagin bé a la majoria). Un curs es pot suspendre si no arriba a un mínim de participants. Més Informació al Pantinkillo i inscripcions a l’Ajuntament.

15 d’octubre Actes: - 2/4 de 10 del mati, sardinada popular, plaça dels països Catalans. - 12 del migdia, tirada de bitlles catalanes, pati de les 3 pedres. - 5 de la tarda, cercavila per els carrers del poble. - 6 de la tarda animació per nens, nenes, pares... sala teatre del Casal. - 2/4 de 10 vespre, sopar popular al poliesportiu (cal treure tiquets), després del sopar animació, música.

I MOTO TERRAS DE CASES NOVES El passat diumenge 21 d’Agost es va disputar amb èxit la primera edició del Mototerra de les Cases Noves de Can Pardo a Sant Joan de Mediona. Organitzat per el Grup de Motards de les Cases Noves i amb la col.col·laboració de l’Associació AC-Baldrich i Moto Club Igualada i l’Ajuntament de Mediona, la cursa va comptar amb una 40ª de pilots inscrits dividits entre les categories d’Open, amb format tradicional de Mototerra, i de nens, amb les categories de MX50, MX65 i MX85 i amb un total de 4 mànigues puntuables. La forta calor i un circuit molt tècnic i revirat van ser les tòniques a destacar de la magnifica jornada que es va poder viure. El Dakarià de KTM Armand Monleón va ser el guanyador absolut de la Final del Mototerra, seguit molt de prop pel jove Jordi Sala, també amb KTM. El local Xavi Ferrer va finalitzar tercer a les Cases Noves amb la seva Husqvarna. Marc Vives, un dels favorits per la victòria, va acabar quart, posició que el manté com a líder provisional del Campionat Social de Mototerres 2016. Pel que fa a MX85 Martí Escofet va ser el primer classificat guanyant amb autoritat les 4 mànigues puntuables, seguit per Gerard García i de Guillem Inglès, segon i tercer respectivament. A MX65 la classificació va estar mes ajustada, degut a que per culpa d’un abandonament patit per Josep Carné a la darrera màniga, després d’haver-ne guanyat les altres tres, proclamava campió a un Pol Ucar que va saber ser el mes regular de tota la Categoria. El tercer calaix del Podi va ser per en Marc Ferrer. A MX50 el petit pilot del MCI Marc Alibau, amb KTM, va ser-ne el guanyador i se situa primer a la Classificació provisional del Campionat.

LES JOVENTUTS UNIDES DE LA SÈNIA Les Joventuts Unides de la Sènia van actuar a l’Església de Sant Joan el dijous 11 d’agost, al seu camí de Sendera de Concerts van fer estada al Poliesportiu Antoni Ramallets i ens van regalar la seva música. El llibre vermell de Montserrat. Amb aquest concerts retrocedim al segle XIV i revivim els cants i les danses que cantaven els pelegrins en el seu camí cap a Montserrat. D’aquesta manera també volem promoure la nostra música més antiga.


BUTLLETI MUNICIPAL MEDIONA

5

DUES CURSES DE LUXE A LA FESTA MAJOR DE LES CASES NOVES DE CAN PARDO. Coincidint amb la Festa Major de Les Cases Noves De Can Pardo, dissabte 20 d’agost es va disputar la quarta prova de L’OPEN INFANTIL VEGUERIA PENEDES, organitzat per Tot Vici en Bici. Aquesta prova va comptar amb la participació de cinquanta ciclistes i diumenge 21, el 1r MOTOTERRA, organitzat per el grup de Motards de Les Cases Noves i amb la col·laboració de l’Associació AC-Baldrich i Moto Club Igualada. En aquesta ocasió els inscrits van ser una quarantena, amb un circuit molt tècnic i atractiu, tant per als corredors com per als espectadors. Ambdues proves van ser un èxit. A destacar la gran participació de ciclistes i pilots locals. Agrair a l’ajuntament de Mediona la seva col·laboració. COMISSIÓ DE FESTES DE LES CASES NOVES DE CAN PARDO

I CAMPUS DE BÀSQUET A MEDIONA Aprofitant l’embranzida que el bàsquet va agafar la temporada passada, amb un gran nombre de nenes i nens inscrits a l’activitat, aquest estiu s’ha celebrat el primer Campus de Bàsquet realitzat Mediona. Els grups es dividien per edats i tenien tres monitors que anaven fent torns per fer sessions amb tots els grups. Durant la setmana, es van treballar diferents aspectes d’aquest esport, envoltats de bon ambient i diversió. Els participants, monitors i organitzadors del campus valorem molt positivament l’experiència i pensem que ha tingut èxit, tant pel que fa a la participació, com per al desenvolupament diari del campus. Des de l’organització donem per assolits els objectius que ens marcàvem amb la proposta del campus, i ja hem començat a planificar la nova temporada de bàsquet. Enguany, fem un pas endavant amb aquest esport i els equips benjamí, aleví, infantil i cadet participaran a les seves respectives lligues del JESPE (Jocs Esportius Escolars de Catalunya, organitzats pel Consell Esportiu de l’Alt Penedès). Esperem que les nenes i els nens gaudeixin d’aquesta nova temporada de bàsquet.

ESCALFANT MOTORS AL PANTI Ha començat el curs a l’espai Pantinkill@ amb un curset sobre Intel·ligència social impartit per Daniel Borrell de Quantum-Psicoteràpia Desenvolupament Formació. I ara toca començar amb el cursos que tenen una continuïtat trimestral: - Els cursos d’anglès s’han programat en 2 nivells d’iniciació i intermedi, però si hi ha alumnes suficients s’obririen més grups d’avançat i pre-intermedi. De moment, si esteu interessats veniu el primer dia del curs per organitzar grups amb el formador i formadora. - Com sempre, fem un curs de català adaptat per a nouvinguts/des o amb pocs coneixements de la llengua. - La Marta Carbonell ens apropa a l’art i artesania adaptant-se a les necessitats i motivacions d’alumnes. Sap un munt de tècniques i és capaç de guiar-te per la pintura, l’escultura, les manualitats o la restauració de mobles. - A les classes de cosir, més que classes són trobades de persones on s’ajunten i s’ensenyen a cosir a ma, a màquina o fer mitja. - A informàtica, on portem anys fent cursos TIC, ens estem quedant sense alumnes amb nivell inicial. Com en tot els cursos acordem nivells sobretot pensant en antics alumnes que sabem que volen continuar, per això ja anem tan avançats. Si surt, però, gent interessada en començar en nivells inferiors, podem organitzar altres cursos. Tot depèn que hi ha hagi prou alumnes per tirar endavant un grup. Al Setembre, després de vacances, tornem a reunir-nos tècnics/ques dels municipis de la comarca per començar a organitzar els cursos de formació 2017 que es realitzen des del Consell Comarcal i que normalment estan pensats per a joves, que van des del lleure a l’obtenció de carnets professionals. Anirem informant. I per acabar us vull avançar que estem preparant unes jornades per al Novembre sobre dibuix i il·lustració que pinten bé. Realitzarem un graffiti de temàtica social, exposarem obres de Gargot (Col·lectiu d’il·lustradors/ res del Penedès) i presentarem “10 ingobernables” un llibre de June Fernández (coordinadora de Pikara Magazine) il·lustrat per Susanna Martin, on un dels capítols està dedicat a Mediona. Si teniu dubtes, voleu més informació, assessorament en formació, podeu fer consultes al Panti. Obert al públic de dilluns a divendres de 16.30h a 20h i divendres matí de 10h a 12h. Tel.938985911. e-mail: pij.mediona@ diba.cat, Facebook Pantinkillo Mediona.


6

BUTLLETI MUNICIPAL MEDIONA PREGÓ FESTA MAJOR 2016 A.E.C.C.M.

Associació d’Estudis Científics i Culturals de Mediona Un nom molt llarg i enrevessat per definir un grup de persones unides per inquietuds sobre la nostra història, la nostra llengua, la nostra cultura i el nostre entorn natural. La nostra història: Des dels primers assentaments fins ara. Què va dur als nostres avantpassats a triar aquest lloc per viure? Com vivien i com s’alimentaven? Què va fer que comencessin a conrear les terres i què va fer que es decidissin per la vinya? Com va afectar la fil·loxera? Quan es va passar de viure en coves a construir les cases que ara configuren el nostre poble? Com van afectar, a nivell local, esdeveniments històrics?.... Cadascun dels esdeveniments del nostre passat i cadascuna de les decisions preses han fet que avui i ara confluïm nosaltres aquí i estem a punt de celebrar la nostra Festa Major. La nostra Llengua: Hi ha moltes coses que sabem segur: sabem, per exemple, que s’aprèn a parlar en el si d’una comunitat, que és la que ens dóna la vida, la llengua, la cultura i la identitat. I sabem també que la llengua no és només un mitjà de comunicació, sinó que és el medi en què creixem i la cultura es construeix. Per això la nostra llengua és un bé tan preuat, tan irrenunciable, tan definitiu. Gràcies a ella esdevenim capaços de parlar i pensar, de somiar i d’imaginar, de tenir sentiments i consciència, d’entrar en diàleg amb altres i de comprometre’ns amb ells i a favor seu. Nosaltres –antics o nous, arribats de ben a prop o de ben lluny– podem discutir i discrepar, però si ho podem fer és perquè compartim una llengua que ens ajuda a entendre’ns i, fins i tot, a entendre que de vegades no ens entenem. La nostra llengua és part de la nostra identitat i ens uneix quan som capaços d’entendre que amb la pluja es formen pèlags, que els nostres nens fan figueretes i que plantem flors a les torretes; que anem a la Torre del Mico o a cal Cigró, o a cal Xapando, o a cal Sense Gorra, o a Puigmoltó... I ens ajuda a entendre que avui s’inicia la nostra Festa Major. La nostra cultura: Segons la definició clàssica, cultura és aquella totalitat complexa que inclou el coneixement, les creences, la moral, el dret, els costums i qualsevol altre hàbit i capacitat adquirits per l’home com a membre de la societat. És la manera de viure, el llegat social que un individu rep del seu grup. Dit de manera més romàntica, la cultura és l’expressió de l’esperit del poble: el teatre, els gegants, les gralles i timbals; els balls de gitanes, de panderetes i de bastons; la trobada de puntaires, les xerrades, les mostres i exposicions; el cagatió, l’arribada dels Reis, la batuca i el carnaval; les bitlles catalanes, la fira de la cervesa i els concerts de la coral; el bàsquet, el futbol, el correllengua; el bolei, el tenis i l’arròs de l’11 de setembre; els caçadors, els sopars de la dona i la dansa del ventre; el grup i la festa de cap d’any i la revetlla de Sant Joan; les curses dels senglars, la gent gran i els seus dinars... I segurament ens en deixem moltes. Potser la més celebrada per tots, la que tothom es fa una mica seva, la nostra Festa Major. De tots nosaltres depèn que es mantinguin i s’enriqueixin amb noves aportacions. De tots nosaltres depèn que siguin llegat per a les noves generacions. I finalment, El nostre entorn natural: Mediona és nuclis i masies, és muntanyes, fonts i camins; és vinyes i barraques, és camps, és boscos i és pins. És el torrent, els rentadors i la riera; és l’Agulla i Clivelleres; és la cova de Bolet i la barraca dels emboscats; és els forns de calç i Orpinell; és el pou de glaç, la font dels Capellans i el Castell; és les Roques Blanques, l’Obac i la font Hortolana; és les fonts del Molí, de la Torreta, de la Fassina, de la Masia, de cal Sabaté, del Casanova i font Nova. Mediona és ginesta i argelaga; és farigola, espígol, orenga i romaní. Un entorn especial, un entorn únic, un entorn nostre. I com a tal, l’hem de donar a conèixer, l’hem de respectar, n’hem de tenir cura i , sobretot, l’hem de defensar. Cada petita part que desapareix, ens disminueix. Avui s’inicia la nostra Festa Major. Els fogons ja deuen estar a tota marxa, com ha de ser. Les taules a punt per ser parades. Els convidats, avisats. La música preparada i els balladors i balladores entrenats. Que sigui festa d’alegria, de respecte, de tolerància i de gratitud per tot el que tenim i per tot el que ens uneix. Mediona és nuclis i masies, és muntanyes, fonts i camins; és vinyes i barraques, és camps, és boscos i és pins. Bona Festa Major!

FESTA MAJOR DE MEDIONA 2016


BUTLLETI MUNICIPAL MEDIONA

7

ACTIVA’T!!! INICI DE TEMPORADA 16/17 (PRIMERES SESSIONS GRATUÏTES)

CONEIX MEDIONA: SORTIDA NOCTURNA A L’ESPAI D’OBSERVACIÓ ASTRONÒMIC DE CAN VERDAGUER. 13.08.2016 L’AECCM, Associació d’Estudis Culturals i Científics de Mediona, va aprofitar enguany La nit de les estrelles a Can Verdaguer per fer una altra caminada nocturna, donada la bona acollida que havia tingut la sortida a Can Paixano. Aquesta vegada vam ser unes 80 persones de totes les edats que vam fer la passejada cap a la zona d’observació de Can Verdaguer: a les 9 vam sortir del Casal i cap a les 10, ja fosc, vam arribar a lloc. La xerrada es titulava “De què fa olor la Lluna?” i era una experiència multisensorial (música, olor, tacte...) que va fer-nos gaudir molt i ens va apropar al coneixement del nostre astre veí. Un cop acabada l’activitat, tots plegats vam fer el camí de tornada, ara ja ben fosc, amb l’ajut de llanternes i frontals i amb la satisfacció de la majoria d’haver vist també uns quants estels fugaços.

NIT D’ESTELS A CAN VERDAGUER Després d’onze anys, hem aconseguit un magnífic rècord d’assistència. Moltíssimes gràcies a les més de 200 persones que van participar a la Nit d’Estels de Can Verdaguer.

TAI-CHI Dijous de 19:30 a 21:00 Preu: 20 euros/mes-55 euros/trimestre CAPOEIRA Dimecres de 17:00 a 18:000 Preu: 20 euros/mes-55 euros/trimestre ENTRENAMENT SUAU Dilluns de 19:15 a 20:15 Preu: 20 euros/mes-55 euros/trimestre ESTIRAMENTS Divendres de 17:45 a 18:45 Preu: 30 euros/mes- 81 euros/trimestre PATINATGE Dimecres i divendres de 17:15 a 18:15 Preu: 15 euros un dia/ 20 euros dos dies RÍTMICA Dilluns de 17:15 a 18:15 i dijous de 17:30 a 18:30 Preu: 30 euros/mes- 81 euros/trimestre DANSES AFRO/BRASILENYES Dimecres de 18:00 a 19:00 Preu: 20 euros/mes-55 euros/trimestre TENNIS Dilluns i divendres 17:00 a 19:00 (nens) Preu: 30 euros/mes- 81 euros/trimestre Dissabtes a partir de les 10 (adults) Preu: 20 euros/mes-55 euros/trimestre PILATES Dimecres de 19:15 a 20:15 i divendres de 18:45 a 19:45 Preu: 25 euros/mes- 81 euros/trimestre GIM. GENT GRAN Dilluns i dimecres de 10:00 a 11:00 Preu: 10 euros/mes TALLER BICI Dilluns de 17:30 a 19:00 Preu: 20 euros/mes-55 euros/trimestre PSICOMOTRICITAT Divendres de 17:00 a 18:00 Preu curs sencer a determinar ENTRENAMENT Dilluns de 18:15 a 19:15 i dijous de 18:30 a 19:30 Preu: 30 euros/mes- 81 euros/trimestre CIRC Dimarts de 18:00 a 19:00 Preu:25 euros/mes BÀSQUET Horaris i dies a definir en funció d’edat i grup Preu: 176 euros/any INICIACIÓ A LA DANSA ORIENTAL Dimarts de 16:45 a 18:00 Preu: 20 euros/mes-55 euros/trimestre DANSA ORIENTAL I TRIBAL FUSIÓ ( nivel intermig) Divendres de 19:45 a 21:00 Preu: 20 euros/mes-55 euros/trimestre FUTBOL Horaris i dies a definir en funció d’edat i grup Preu: 176 euros/any IOGA Dimarts de 19:15 a 20:45 Preu:25 euros/mes IOGA SUAU Dimarts de 18:00 a 19:00 Preu: 20 euros/mes-55 euros/trimestre KUNG FU DiMARTS de 19:30 a 20:30 Preu: 20 euros/mes-55 euros/trimestre Més informació al Poliesportiu - 938985867


8

BUTLLETI MUNICIPAL MEDIONA TROBADA DE CORALS

El passat 20 d`agost a l`Agrupació Esportiva Font del Bosc hi va haver una trobada de corals, voldríem fer-ne una petita ressenya del que va ser l`acte. Dins de la diada “ Estimats avis “ l`agrupació va organitzar una trobada de corals, hi participaren tres corals : “Sant Martí“ “Cantaires de la Font del Bosc“ i “Guardiola de Font Rubí“. El concert ens oferir un repertori d`havaneres, sarsuela i altres cançons d`ara i de sempre, entranyables, on el públic assistent hi va poder participar Hi va haver una molt bona participació i assistència de públic, experiència que ens esperona a seguir organitzant trobades d`aquest tipus per gaudir de la música. Com a espectadors , oïdors i cantaires donar les gracies a tots els que ho van fer possible i demanar que aquest actes carregats de cultura popular no es perdin. Agrupació Esportiva Font del Bosc. - Cantaires de la Font del Bosc.

ESCOLA EL ROURE No tinc tele a casa perquè, malgrat haver treballat més de deu anys produint-hi continguts, no connecto amb com està plantejada en general... Però sí que m’encanta copsar-hi alguns minuts quan sóc en un bar, a casa d’algú, ..., allà on hi hagi la pantalla encesa, perquè em permet accedir a un ràpid aparador del moment col·lectiu sociocultural i econòmic que estem vivint. O més aviat del moment que transmeten els mitjans que, com que el consumeix tantíssima gent, acaba sent aquell moment col·lectiu del qual parlo... Bé, un dia d’aquests que copso uns minuts de tele, veig un anunci d’una famosa marca de mobles escandinaus en què s’anima les famílies a sopar plegades i a viure l’aprenentatge en família, aprofitant aquesta estona de sopar. “D’acord –penso-, estem en aquest moment en què s’està integrant en l’àmbit del gran públic la idea que qualsevol moment és vàlid per a aprendre i, potser especialment, en els moments de convivència familiar”. Certament, venim de l’estiu i tots hem pogut gaudir d’aquest ritme tan saborosament anàrquic, tant de família, en què abunden les oportunitats d’aprenentatge entre petits i grans, adults i infants, joves i més petits... A casa, han sorgit moltes qüestions amb l’astrologia, hem comptat molts euros per comprar cromos i minerals, hem pescat peixos diferents dels que, abans de tornar al mar, hem pogut esbrinar com alguns mosseguen, alguns són verinosos, i alguns pleguen la seva aleta dorsal. El meu veí, un nen de set anys, ha aprofundit en els ritmes de percussió amb el seu tambor; en donem fe els que l’escoltàvem a les 8 del matí com un clau, i podem dir que ha millorat molt - per alegria de les nostres oïdes. El meu nebot, de quatre anyets, ha tingut una explosió amb els números, i els veu constantment: números de cases, a les matrícules, a les pàgines dels llibres... li encanta especialment el 10 del Messi. Amb la tornada a l’escola, sortosament els nens poden continuar amb aquest aprenentatge, que cada cop és més orgànic arreu, satisfent aquesta set insaciable de saber, entrenant aquesta curiositat que els fa tan vius. Al Roure, això es materialitza en un bullici diari d’experiències que, quan tanquen les portes, es fan invisibles. Només els que hi han estat, saben que aquella ampolla de plàstic ha estat un experiment físic amb la pressió de l’aire; que quan han jugat a futbol han passat l’estona per reflexionar si les normes són unes o es poden anar canviant/ampliant/adaptant (tant contemporani!) i que avui tot el grup dels mitjans s’ha animat a apuntar-se a un taller d’escriptura. Així, quan visito l’escola amb ulls de turista, m’encanta la vista que hi ha del poble, l’olor alpina que fa a l’entrada, la vegetació que hi ha arreu de la finca, els interiors de fusta i teixits de colors. Però m’agrada encara més quan veig en l’invisible de l’escola aquells moments que han explotat, de vegades espontàniament, de vegades arreu d’una proposta, agafant així com al vol els interessos i moments dels infants. Ells, de manera tan sàvia, van composant el seu propi guió i, els adults, els van acompanyant oferint, sostenint, copsant,... Quan recordo d’això, que sóc mare d’un nen que creix en aquest guió invisible, estic segura que farà un molt bon programa. Victoria Puyoles

El proper 20 de novembre, voldríem que ens acompanyessin totes les parelles empadronades a Mediona que ja han fet més de 50 anys de casats com així els que fan les Noces d’Or aquest any, qual cosa haurien de comunicarho a l’Ajuntament. CORRELLENGUA MEDIONA 2016 Com cada any i ja en fa 14 d’anys , el dia 15 d’octubre és farà el Correllegua a Sant Joan. El Correllengua 2016 está dedicat a la periodista i escriptora Montserrat Roig coincidint amb el 25è aniversari de la seva mort. Els actes d’enguany recordaran el compromís de la Montserrat amb la llengua i el país. També és divulgarà la inestimable tasca periodística de l’autora per recuperar la memòria històrica dels crims contra el nazisme i és posarà en l’accent en la seva essència marcadament feminista i d’esquerres. Tot plegat per seguir estenent d’una de les figures més rellevants del país.

Actes: - 2/4 de 10 del mati, sardinada popular , plaça dels països Catalans. - 12 del migdia ,tirada de bitlles catalanes , pati de les 3 pedres. - 5 de la tarda , cercavila per els carrers del poble. - 6 de la tarda animació per nens, nenes , pares.. , sala teatre del Casal. - 2/4 de 10 vespre , sopar popular al poliesportiu (cal treure tiquets) , després del sopar animació , música.


BUTLLETI MUNICIPAL MEDIONA

UN CAMINO DE DESARROLLO PERSONAL A TRAVÉS DEL ENFOQUE SISTÉMICO

9

PROPOSTA DE DIBUIX A MEDIONA!

Es una invitación dirigida a quien desee entender el origen de sus dificultades, obtener efectos benéficos y sanadores, tanto para sí mismo como para su entorno. La terapia sistémica, desarrollada por Bert Hellinger, mira la totalidad y no solo una parte, es decir, no un integrante de la familia en particular, sino a toda la familia extensa, ya que las dinámicas que aparecen en la familia pueden haber pasado de generación en generación. Esta propuesta está organizada en seis talleres de periodicidad mensual, durante los cuales miraremos aspectos de nuestra vida, como el nacimiento, los padres, la pareja, los hijos, la salud y la prosperidad. Comienzo 7 de octubre en Sant Joan de Mediona. Más información: Cecilia Ruiz Gonzalez, cecilruiz@gmail.com, 616 509 957 - www.biografiahumana.info

La iniciativa proposa crear un grup obert de diferents edats i de diferents nuclis de Mediona i rodalies, per a trobar-nos periòdicament (un dissabte al matí al mes) i dibuixar el nostre entorn. Aquí no hi ha nivells, només ganes de dibuixar! El grup s’anomenarà Rural Sketchers de Mediona (RSk) i crearà les pròpies bases, que s’adaptaran a les característiques pròpies dels integrants.

V CURSA DELS MILLORS AMICS, EL CANICROSS MÉS MULTITUDINARI DE LA PROVÍNCIA La Cursa dels Millors Amics és un esdeveniment esportiu que neix amb un doble objectiu: sensibilitzar a la població pel que fa a l’adopció i a la tinença responsable dels animals de companyia i recaptar fons per ajudar a l’Associació Protectora d’Animals de l’Anoia (APAN). La jornada, que enguany se celebra el 2 d’octubre, s’ha convertit en els darrers quatre anys en el canicross popular més multitudinari de la província. El canicross és una modalitat esportiva que s’ha anat popularitzant en els darrers anys al nostre país. Consisteix en córrer acompanyat del teu gos, i es desenvolupa principalment per circuits de terra o muntanya. Aquest esport ja fa diversos anys que es va incloure en el reglament de competicions de la federació d’esports d’hivern, comptant amb diversos esportistes federats a Espanya. La cinquena edició d’aquest esdeveniment compta amb dues modalitats: un canicross i una caminada de poc més de 6 km que es realitzen a la zona muntanyosa de la localitat de Sant Joan de Mediona, a l’Alt Penedès. Cal destacar que en la categoria de canicross, encara que hi participen desenes de canicrossers professionals, no es fomenta la competició, i els aficionats al canicross també hi tenen cabuda. Tots els corredors destaquen la importància de la causa i el fet de passar un dia envoltats d’amants dels animals i de la natura. La inscripció val 11 € i el preu inclou una samarreta, l’esmorzar (beguda, entrepà –opció vegetariana- i fruita), premis i sortejos com ara una estada a una casa rural. Enllaços: Facebook: www.facebook.com/CursaDelsMillorsAmics Web: www.cursadelsmillorsamics.com

L’ESCORÇA TEATRE Després de la estrena del “Racó de la Lluna” per la Festa Major el dia 30 de juliol, amb funcions de tarda i nit amb un notori èxit de critica i de públic. Com també la representació que és va fer a Cases Noves el dia 28 d’agost va ser molt grata per el públic assistent. El passat dia 18 de setembre vàrem anar a fer una representació a la mostra de teatre de la Rapita. Dins de la “Roda de Teatre Amateur del Alt Penedès” hi ha prevista una representació el dia 16 d’octubre a Sant Pere Molanta.


10

BUTLLETI MUNICIPAL MEDIONA

NOVALLAR CELEBRACIÓ DE LA DIADA DE CATALUNYA El passat 9 de setembre a Novallar de Mediona vam tenir un matí ple d’activitats per celebrar la Diada de Catalunya. Es va realitzar un gran ball, amb ballada de sardanes inclosa. Vam realitzar una senyera humana i ho vam acabar amb la cantada de l’himne nacional de Catalunya, Els Segadors. El dilluns següent, dia 12, en el grup de conversa es van treballar reminiscències sobre la Diada i es van seguir els temes d’actualitat envers aquesta.

CASAL DE LA GENT GRAN 22-5-16 El passat dia 22 de Maig, el grup de la memòria de la Font del Bosc vam celebrar el final de curs amb una emotiva trobada d’antics usuaris al restaurant de Sant Elies.

23-6-16 El Casal d’avis vam celebrar la revetlla de Sant Joan amb un berenar al restaurant de la piscina de Sant Joan.

MEDALLA CENTENÀRIA EN HONOR A LA SRA. PILAR PINA Enguany, concretament el passat 25 de juliol, la Sra. Pilar Pina, resident de Novallar de Mediona va complir 100 anys. Ho va celebrar junt amb els seus familiars i els treballadors/ es del Centre. Per part de la Generalitat, li van fer arribar la Medalla Centenària en honor al 100 anys de vida. Juntament amb una la carta de l’H. Sra. Dolors Bassa Coll, consellera del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies. 28-06-2016 Com acostumem a fer cada dos mesos, juntament amb Torrelavit, Sant Pere i Sant Quintí, vam al Teatre Goya a Barcelona a veure l’obra de teatre “El Preu”. A través del Casal de Gent gran hi van assistir unes 15 persones. 30-06-16 El dia 30 de Juny el Casal d’avis va fer una sortida a Andorra. Vam visitar les instal·lacions de Caldea i vam passejar pels carrers tot fent unes compres. Tot i així, a l’hora de dinar ens vam trobar amb un imprevist, i és que una persona del grup va tenir una lipotímia. Per sort tot va ser un ensurt perquè es va recuperar ràpidament. El 26 d’Octubre, juntament amb tots els casals dels municipis Penedès i Anoia, ens trobarem a Capellades per entregar les “mantes solidàries” que portem temps elaborant i que encara estem cosint per donar a entitats benèfiques.


BUTLLETI MUNICIPAL MEDIONA

TELÈFONS D’INTERÈS URGÈNCIES Urgències - Bombers - Ambulàncies - Mossos d’esquadra... AJUNTAMENT Oficines Poliesportiu El Pantinkillo Casal d’Avis Serveis Socials Sereno EDUCACIÓ Llar d’Infants Nins Llar d’Infants Tangram Escola La Fassina Escola Renaixença Epiqueia El Roure SES Vallbona IES Moli de la Vila Institut Vall del Mediona SANITAT Consultori Area Bàsica Sant Sadurní - Cap Hospital Comarcal Alt Penedès Farmàcia SUBMINISTRES Anaigua Aigües de l’Anoia Aigües i Agrícola de Mediona Endesa Energia Gas Natural TRANSPORT Taxi Hispano Llacunense (HILLSA) Hispano Igualadina SERVEIS AL CIUTADÀ Castell de Mediona Parròquia Novallar

ACTIVITATS MUNICIPALS CONTINUADES 112

93.898.50.02 93.898.58.67 93.898.59.11 93.898.50.02 93.898.50.02 638 .108. 901 93.898.58.71 93.817.87.57 93.898.50.79 93.817.80.13 65.936.10.45 93.898.52.46 93.771.98.00 93.801.10.59 93.546.91.91 93.898.53.02 93.818.30.52 93.818.03.93 93.898.50.51 900.304.070 93.778.82.50 93.818.32.00 90.555.17.98 90.075.07.50 67.006.45.05 93.891.25.61 93.890.11.51 93.898.57.01 93.891.02.65 93.817.87.00

HORARI AJUNTAMENT Tel. 93 898 50 02 De dilluns a dijous, de 9 a 14 hores i de 16 a 18 h. Divendres, de 9 a 14 hores. Nadal, Setmana Santa i Estiu (de 15 de juny a 15 de setembre): de 9 a 14 hores. Dissabtes tancat en tots aquests períodes.

AJUNTAMENT DE MEDIONA Informatiu Municipal Dr. Trueta, 10 – 08773 Tel. 93 898 50 02 Fax. 93 898 52 99 e.mail: mediona@diba.cat www.mediona.cat - Facebook

11

HORARI DEIXALLERIA LA FONT DEL BOSC DISSABTES De 8:00 a 14:00 Moltes gràcies per la vostra col·laboració.

PANTINKILLO Anglès: Iniciació, Intermedi i Avançat Català: Diferents nivells Art i Artesania - Gralla i Timbal - Aprèn a Cosir - Guitarra Informàtica: Actic Bàsic - Actic Mitjà - Ofimàtica - Xarxes socials Eines avançades en TIC : Blogs Eines de Gogle: Gmail, Youtube, Picassa i Drive. Mes informació al Pantinkillo C/ del Molí, 25 - Tel 93 898 59 11 Mail: pij.mediona@diba.cat Horari: Matins divendres de 10 a 12. Tardes dilluns a divendres de 16:30 a 20 CASAL DE LA GENT GRAN “CASA NOSTRA” De dilluns a divendres de 16:30 a 20:00 Taller de Memòria els dimarts de 17:00 a 18:15 C/ Dr. Trueta, 10 bxos. POLIESPORTIU ANTONI RAMALLETS Futbol 7 Tai-Xi Bàsquet femení i masculí Capoeira Tennis Batucada Dansa Afro-brasilenya Futbol Sala Gimnàstica Gent Gran Pilates Entrenament Patinatge Qi Gong (Txi Kung) Estiraments Sala Fitnnes Ioga Taller Bici Rítmica Més informació al Poliesportiu - Zona Esportiva Tel: 93 898 58 67 - Facebook Horari: 11:00 a 13:00 – 17:00 a 21:00 LA COVA C/ del Pilar, s/n Dansa Integrativa, divendres de 10:00 a 11:15 Dance Lab per a nois i noies de 10 a 14 anys, divendres de 17:15 a 18:15. Dansa Oriental i Tribal Fusió –iniciació, intermedi i avançat-. Organitza: Judith Ramallets (620 215 501) Imparteix: Montse Morilla (616 677 915) AGRUPACIÓ ESPORTIVA FONT DEL BOSC Pàdel-Tennis. Més informació: Agrupació Esportiva A.VV. CIUTAT JARDÍ FONT DEL BOSC Al Local Social: Informació: AVDA.MARISTANY, 29 – tel. 684 368 472 LA CASA VOLADORA Av. Gaudí, 3, 2on Dimarts, de 17 a 18:30: Inventors d’històries, per infants de 7 a 12 anys. Dimecres, de 17a 18 : ImaginACCIÓ, per infants de 0 a 7 anys. Dimarts i dimecres d’11 a 13: Espai col•lectiu-matins oberts. Més informació: 646 260 974, casavoladora8@gmail.com, www.casavoladora.wordpress.com CORAL MEDIONA Assaig cada diumenge de 18 a 20 h. al Casal da la Gent Gran “Casa Nostra” FIRA ARTESANAL “LA VALL DE MEDIONA” Primer diumenge da cada mes Productes ecològics, parades d’artesania, Tallers per a nens/es, Teràpies alternatives i més... Facebook: www.facebook.com/firaartesanalmediona Blog: firaartesanalmediona.wordpress.com/ e.mail: firaartesanalmediona@gmai.com ESPAI TORNASSOL Un espai per a l’educació, creativitat i recerca interior 626 626 600 - S. Joan de Mediona


AGENDA D’ACTIVITATS MUNICIPALS OCTUBRE 2016 DIA

HORA

2

7

de 16 a 19 h.

8

11 h.

LLOC

ORGANITZA

ACTIVITAT

Sant Joan de Mediona

CANICROSS V Cursa dels millors amics

Davant l’Esglèsia de S. Joan de Mediona

TALLER “Un camino de desarrollo personal a través del enfoque sistémico” Más información: Cecilia Ruiz Gonzalez, cecilruiz@gmail.com, 616 509 957 www.biografiahumana.info RURAL SKETCHERS DE MEDIONA (RSK) Trobada per dibuixar el nostre entorn. Aquí no hi ha nivells, només ganes de dibuixar!

Rural Sketchers de Mediona (RSk)

CORRELLENGUA 2016 - 2/4 de 10 del mati, sardinada popular , plaça dels països Catalans. - 12 del migdia ,tirada de bitlles catalanes , pati de les 3 pedres. - 5 de la tarda , cercavila per els carrers del poble. - 6 de la tarda animació per nens, nenes , pares.. , sala teatre del Casal. - 2/4 de 10 vespre , sopar popular al poliesportiu (cal treure tiquets) , després del sopar animació , música.

15

27

Casal Casa Nostra

SORTIDA A CANET DE MAR Visita del Castell Santa Florentina

30

Senglars

CURSA SERRES DE MEDIONA BTT

Ajuntament de Mediona

Profile for Ajuntament de Mediona

Butlletí Informatiu Municipal 54 - Octubre2016  

Ajuntament de Mediona Revista d'informació municipal i de les activitats de les entitats de Mediona .

Butlletí Informatiu Municipal 54 - Octubre2016  

Ajuntament de Mediona Revista d'informació municipal i de les activitats de les entitats de Mediona .

Advertisement