__MAIN_TEXT__

Page 1

BUTLLETÍ INFORMATIU MUNICIPAL

març 2016

Mediona

48

Sala de música de l’Escola Viva El Roure. Pintures realitzades pels nois i noies de l’Heura (12 a 15 anys)


2

BUTLLETI MUNICIPAL MEDIONA

EL PAISSATGE DE MEDIONA, EL VOLEM NET!!! Per això hi ha uns contenidors per fer-los servir i, per als objectes i aparells, una DEIXALLERIA on podem anar-hi els dissabtes i els diumenges. No és gens agraït veure bruticia al carrer com es veu a les fotografies. Volem veure la bona intenció de tothom en mantenir el nostre municipi net i endreçat. Entre tots podem aconseguir-ho si hi ha voluntat. Pensa que: “El teu entorn també és casa teva”. Josep Agustí - regidor de Sanitat

Mediona reivindica

DES DE L’ALCALDIA

Ja estem enfeinats en liquidar l’hivern i cal endreçar algunes de les coses que tenim pendents des de fa temps i que per alguns havien deixat de ser prioritàries. Us faré cinc cèntims d’alguns temes que són cavall de batalla i objectiu prioritari. - Aconseguir que la Generalitat ens pagui tot el que ens deu. No estem parlant de poca cosa. En aquests moments podem dir que ens deuen més de 900.000 € en diners que ja hem avançat. Es tracta de temes del 2013,14 i 15. Una vergonya si tenim en compte que el Parlament ha fet una llei que en obliga a pagar en un mes. Penseu que és prop del 50% del pressupost. - Recuperar les inversions pendents de la Llei de Barris: Fa 4 anys que no han pagat ni un euro i han aturat les inversions a Mediona (ens consta que a altres municipis no ha estat així. Volem recuperar el que des del 2010 tenim compromès. - Construcció de les dues escoles públiques de Mediona Ja! La de La Fassina està aprovada pel Govern de la Generalitat des de l’any 2010, estava en ruïnes i ara tenim barracons. La de Sant Pere Sacarrera ja és una necessitat irrenunciable. No podem deixar ni un curs més sense trobar la solució definitiva i més sabent que en altres pobles es fa havent estat aprovada més tard i sense la urgència de Mediona. - Potenciar el nom i marca Mediona, Vall del Mediona, Camí del riu Mediona-Riudebitlles... en resum seria posar Mediona en el lloc que li correspon per qualitat, riquesa ambientat i oferta. Pregarem us impliqueu el màxim possible en aquestes tasques. Aquests punts, i altres de menys urgència, són el cavall de batalla que hem posat a en marxa des de l’equip de govern i que no afluixarem fins tenir-los resolts. Creiem, estem segurs, que Mediona ha de tenir el mateix tractament que el pobles i ciutats de Catalunya. Hem estat pacients i tolerants però mirant la comparativa amb altres municipis veiem que s’està castigant la bona gestió i premiant el que s’han arruïnat. Us mantindrem informats. Esperem la sensibilitat del nou govern de la Generalitat per ajudarnos en el que ens toca.

INAUGUREM GIMNÀS A LA FONT DEL BOSC! Per fi hem fet realitat un projecte del qual esperem beneficiar als residents del municipi de Mediona. Estem convençuts que els beneficis de l’esport els hem de posar a l’abast de tothom. Joves i grans han d’evitar el sedentarisme i adoptar un estil de vida saludable, on la combinació d’una bona alimentació i exercici físic, afavoreixi a la millora de la salut i qualitat de vida. Gràcies a l’ajut, finançament i suport de l’Ajuntament de Mediona, hem pogut dur a terme aquest projecte, de mútua col.laboració i compromís de mantenir quotes per a tots els empadronats al municipi, per què gaudeixin dels mateixos preus en versió reduïda que al poliesportiu de Mediona, donant cobertura a les urbanitzacions i pobles més propers a la Font del bosc amb les mateixes condicions. Gaudireu d’una sala de fitness totalment equipada, amb personal qualificat que disenyarà una rutina personalitzada per a cada usuari. També podeu participar de tota mena d’activitats dirigides, tant per adults com per a infants. I pels més grans, sessions de manteniment a costos súper reduïts. Esperem servir-vos a tots, i créixer gràcies als vostres suggeriments i propostes, que podeu fer personalment, a través del nostre correu electrònic administracion@aefontdelbosc.com, al telèfon 93 817 84 29/605 94 11 98, o a través de la web: www.aefontdelbosc.com

SORTIDA A ANDORRA - 9 D’ABRIL DE 2016 - VALL NORD (si hi ha neu) HORARI DEIXALLERIA LA FONT DEL BOSC DISSABTES: De 10:00 a 14:00 De 16:00 a 18:00 Moltes gràcies per la vostra col·laboraió.

I si no... passarem el dia al país dels Pirineus - Organitza associació de veïns de cases noves de Can Pardo - Col•labora Ajuntament de Mediona Hora de Sortida: Cases Noves 5,45h. – Sant Joan 6,00h. – Sant Pere 6,10 h. Itinerari: Parada a Pons 30 minuts - Parada a Andorra al pàrquing d’Andorra 2000 per deixar els que no esquien i pujada a Pistes si hi ha neu. De 13 a 13,30 estarà disponible l’autocar al pàrkings d’Andorra 2000 per deixar paquets. 16,00 h Sortida de Pistes cap a Andorra per comprar. 16,30 h. Recollir gent d’Andorra i anar al Punt de Trobada 18,30 h. Sortida d’Andorra cap a Mediona - Parada a Pons 30 minuts. Preu per persona 11 € (si no es superen les inscripcions mínimes quedarà anul•lat i es tornarien els diners) - INSCRIPCIONS DIA 27 DE MARÇ de 12 a 14 h al local social de Cases Noves.


BUTLLETI MUNICIPAL MEDIONA

3

La vida social d’un poble

El proper dissabte 12 de març des de les 10 del matí fins a la 1 del migdia. Per tal de poder fer una visita a les instal•lacions, l’Institut Vall de Mediona, situat al passeig de les Deus, 17, de Sant Quintí de Mediona, obre les portes el 12 de març. D’aquesta manera, totes les famílies que no el coneguin, podran entrar-hi i fer una ullada a les instal•lacions i l’edifici. Així els alumnes podran veure l’institut per decidir-se definitivament a quin centre voldran anar, abans de fer la inscripció.

JOSEP MARIA ESQUIROL, PREMI CIUTAT DE BARCELONA El filòsof medionenc, Josep Maria Esquirol, ha rebut aquesta setmana el Premi Ciutat de Barcelona en la modalitat d’assaig, ciències socials i humanitats, per l’obra La resistència íntima: assaig d’una filosofia de la proximitat. L’obra d’Esquirol, que és professor de la Facultat de Filosofia de la Universitat de Barcelona, és una reflexió sobre la quotidianitat i la condició humana. Es tracta del tercer dels volums publicats per l’autor en la línia d’assaig anomenada filosofia de la proximitat, que va encetar amb El respeto o la mirada atenta (2007) i El respirar dels dies (2009). Josep Maria Esquirol és professor del Departament de Filosofia Teorètica i Pràctica i del màster de Bioètica i Dret: Problemes de Salut i Biotecnologia de la UB, i també director d’APORIA, Grup de Recerca de Filosofia Contemporània, Ètica i Política. - Font: La Fura

El grup municipal del PSC i Independents de Mediona vol expressar la seva satisfacció per l’actuació i treball de les múltiples entitats que hi ha a Mediona i que tantes alegries i activitats ens estan donant. Si ens parem a pensar i fem llistat veurem com des de Nadal, Cap d’any, reis, carnaval, sortides de gent gran, clubs de lectura, esports, caminades, cultura, educació... hi ha un ventall tant gran d’activitats i accions que, proporcionalment, ens posem a nivell de grans ciutats. Vagi pel davant que tot el mèrit és de les entitats i organitzacions que ho fan possible, creiem que el sacrifici desinteressat dels que ho promouen mereix el nostre reconeixement i aplaudiment (malgrat no els cal) Des d’aquestes línies volem engrescar a la població a participar activament en aquests actes i esdeveniments. El premi que necessiten els que treballen és l’èxit de les seves activitats i està en les nostres mans fer-ho possible. Moltes gràcies i no defalliu.

INICI CICLE PASSEJADES TEMPORADA 15/16

TROBADA COMARCAL DE PREBENJAMINS A MEDIONA En la categoria de prebenjamins de futbol 7, formant part dels Jocs Escolars Esportius de Catalunya, el funcionament consisteix en trobades, en que cada parell de setmanes, un equip “amfitrió” es l’organitzador i acull els partits de tota la comarca. Remarcar, que en aquestes categories d’iniciació a l’ esport, no es conten resultat ni gols, i no hi ha cap tipus de classificació, convertint-se així en una activitat simplement per a passar l’estona i fer esport. El passat 24 de Gener, els encarregats de organitzar la Trobada Prebenjamins de futbol 7 per segon cop aquesta temporada va ser Mediona. Tot un matí d’esport amb un total de 18 equips i 9 partits, gaudint de l’activitat esportiva envoltats de diversió i bon ambient. L’activitat la dirigeix l’Ajuntament de Mediona( Escola Esportiva Municipal), amb el suport del Consell esportiu de l’Alt Penedès, i l’ajuda i col•laboració imprescindible del CF. Mediona. En acabat, obsequiem als tots els participants amb un refresc i fruita. L’activitat de futbol 7 prebenjamins dura fins a finals de maig, visitant municipis i camps com Subirats, Gelida, St. Pere Riudebitlles, Sant Sadurní i algun mes.

4ª EDICIÓ CONCURS DE LOGOS - FESTA MAJOR DE MEDIONA 2016 Dies: 29, 30, 31 de juliol, 1 i 2 d’agost Any nou i tret de sortida de la Festa Major amb el concurs de Logos! Si voleu que el vostre logotipo sigui l’escollit només heu de crear-ne un. Per entregar-lo teniu dues opcions: - Portar-lo a l’Ajuntament de Mediona. - Enviar-lo a la següent adreça de coreu: fmmediona@hotmail.com amb l’assumpte “logotipo 2016” TEMPS: Des del 8 de Febrer fins el 18 de Març - És obligatori que poseu els dies de la Festa Major en la proposta que feu - Els logotips que presenteu, com a màxim han de tenir dos colors. I recordeu que el guanyador serà la portada del programa i l’estampat de la samarreta!!

Ja em començat el Cicle de Passejades, projecte adreçat a la gent gran , per donar a conèixer diferents espais i entorns geogràfics de la província, i viure la natura de forma adaptada a les possibilitats dels usuaris. Organitzat per la Diputació de Barcelona, en col•laboració de tots els municipis participants, i que enguany arriba a la xifra de 57 municipis, i enguany , el grup el formem Igualada, Lliçà d’Amunt i Mediona. El passat 3 de Febrer, vam desenvolupar la primera passejada, i vam visitar Lliçà d’Amunt. El desplaçament en Bus es va iniciar a les 8:00 del matí, l’arribada i lloc de trobada va ser el Centre Cívic de Lliçà d’Amunt. La benvinguda i el dinar es fa conjuntament amb els altres municipis. La caminada s’inicià a les 10:15, i es caracteritzava per ser un terreny bastant planer amb alguna que altre pujada forta. Un cop finalitzada la passejada, el dinar es va fer al Pavelló d’esports, envoltats de bon ambient, i finalitzant la jornada amb una mica de música i ball per a tots i totes. La propera passejada es el 2 de març i en aquesta ocasió ens desplacem a Igualada.


4

BUTLLETI MUNICIPAL MEDIONA CONCURS LITERARI “SANT JORDI 2016”

PRESENTACIÓ DE LA CURSA "VALL DE MEDIONA - ULTRAMARATHON" Vall de Mediona – MTB Ultramarathon Convocatòria de Premsa – Presentació de la cursa - Dilluns, 7 de Març – 19:30 h- Consell Comarcal Alt Penedès El proper dilluns 7 de març a les 19:30, es presenta la cursa “Vall de Mediona- Ultramarathon, a la sala de Plens del Consell Comarcal de l’Alt Penedès. Aquesta cursa forma part de la Copa Catalana Internacional Btt, i es desenvolupen un total de tres proves a Catalunya amb una amplia participació en totes elles. Enguany, a banda de la ciutat de Lleida, i la prova al Pedraforca, l’altre municipi que serà seu es Mediona. La col•laboració entre l’organitzador, el Club Pedales del Mundo i l’Ajuntament de Mediona, han fet possible que el dia 19 de març, Mediona sigui el centre de molts practicants de Btt en la disciplina de ultramarathon. A l’acte i assistiran l’Alcalde de Mediona, Servand Casas, la Regidora d’Esports Francesca Ferrer com a representants de l’Ajuntament de Mediona, i el Pep Vega, President del Club Pedales del Mundo, organitzador de la part esportiva de la prova. Cristina Sàenz de Santamaria i Freixes - Cap del Servei de Comunicació i Cultura - Consell Comarcal de l’Alt Penedès C/ Hermenegild Clascar, 1-3 - 08720 Vilafranca del Penedès Tel. 93 890 00 00 ext. 331 - A/e: premsa@ccapenedes.cat

BASES: Totes les obres presentades al concurs de Sant Jordi han de ser originals, inèdites i en llengua catalana. No s’hi poden presentar obres premiades en altres concursos. El tema i l’estil literari és LLIURE, podent presentar-se en narració, poesia, còmic... L’extensió del text serà com a màxim d’una pàgina mida Din A4. Categories i premis: El concurs es divideix en les següents categories: - Categoria A: de 9 a 11 anys - 70€ - Categoria B: de 12 a 14 anys - 70€ - Categoria C: de 15 a 17 anys - 70€ - Categoria D: de 18 anys en endavant - 70€ Hi haurà un premi per cada categoria i els accèssits que el Jurat cregui convenient. Els treballs poden ser individuals o en equip. En cas de resultar premiat un treball en equip, el premi se’l repartiran entre tots/es els components del grup. Forma de presentació de les obres i data de lliurament: Tots els treballs es presentaran en un sobre tancat on consti: el títol de l’obra, el pseudònim de l’autor i la categoria. Dins d’aquest sobre s’hi inclourà: el treball original, 4 còpies i un sobre petit tancat amb les dades personals de l’autor: Nom, cognoms, telèfon i correu electrònic (opcional) i edat. El termini de presentació serà fins DIVENDRES 23 DE MARÇ. Els/les concursants han de lliurar les seves obres literàries a les oficines de l’Ajuntament. El lliurament de premis tindrà lloc al Casal Medionenc el dia 24 d’Abril a les 18.00 hores. Els premis es poden deixar d’atorgar si cap obra no arriba a la qualitat necessària, a judici del jurat. El veredicte del jurat és inapel•lable. La participació en aquest concurs implica l’acceptació de la seva decisió i d’aquestes bases. Els guanyadors/es dels premis hauran de lliurar el document en format digital (Word, Open office) per a la seva publicació.

CARNAVAL A MEDIONA Un any més ha arribat el Carnestoltes a Mediona. Va començar amb una lluida rúa que es va aturar davant de l’Ajuntament per escoltar el pregó de Sa Majestat el Rei Carnestoltes, i va acabar amb un sopar per 150 persones al Poliesportiu amb un animat ball amb Dj. I la corresponent entrega de premis. El diumenge és el dia dels petits, també van fer una rua pel poble i un animat ball per nens i nenes i families. Tota la canalla disfressada va tenir el seu diploma de participació i un petit refrigeri desprès de tanta ballaruca. Felicitem a la Comissió per la seva feina. I qui s’animi a formar-ne part que passi per l’Ajuntament i els posarem en contacte perquè de cara a l’any vinent es vagin incorporant.

CURSES D’ORIENTACIÓ I ROGAINES L’Equip Navarrès format per Roberto Pascual, Jorge Urquizu i Eric Colon, s’emporten la 8a. Edició de The Wild Boar Rogaining, a Sant Joan de Mediona. El passat dissabte 23 de Gener, amb mes de 400 rogainers, es va disputar a Sant Joan de Mediona la primera prova de la Copa Catalana de Rogaines, que com cada any organitza la Federació de Curses d’Orientació de Catalunya. Amb un mapa a escala 1:20.000, preparat especialment per la prova, amb 45 fites i que anava des de Sant Joan de Mediona, fins quasi el riu Foix, els participants van gaudir durant 6 hores, d’un dia esportiu molt divertit i disputat. L’Equip del CDN Navarra, que fa dos anys ja es van proclamar Campions del Mon de Veterans als EEUU van imposar-se als lleidatans Albert Herrero i Jaume Folguera , i en tercer lloc van quedar el finladès Tommi Tölkko i el madrileny Aurelio Antonio Olivar, que van perdre la primera plaça, per la penalització de 5 punts per haver arribat 1 minut de retard desprès de les 6 hores. En categoria femenina l’ equip del Berguedà, Neus Parcerisass i Ampa Gil Brotons, van imposarse a l’equip del Baix Camp, format per Mònica Boquera i Cèlia Llurba, completant el podi les Emigrants de la Garrotxa, Esther de Paz i Gemma Martorell. En categoria mixta, quasi salta la sorpresa doncs l’equip madrilleny Entrebalizas, Pablo Alonso i Caro Llop, va empatar a punts amb els gironins Raquel Font i Guillermo Garcia, però van arribar 1 minut mes d’hora, que els va permetre guanyar el campionat. En tercer lloc, va classificar-se l’equip vingut des de Estonia, format per Lauri Lahtmäe i Merill Mägi. Equips vinguts de França, Ukraína i Estònia, consoliden el caràcter internacional d’aquesta ja clàssica prova, per començar cada any la temporada de Rogaines. Paral.lelament a la prova oficial de Copa Catalana, es va disputar una promoció de tres hores amb un mapa mes petit, que va permetre tastar aquesta especialitat a altres participants menys experimentats. - www.thewildboar.org


BUTLLETI MUNICIPAL MEDIONA CLUB DE LECTURA Desprès de la primera sortida del club de lectura a Elna al gener. Va ser una excursió emotiva, hem aprendre d'una gran historiadora i escriptora, Assumpta Montellà. Amb ganes de repetir una altre ruta literària . Ningú ha quedat indiferent. El dia 14 de febrer ha estat l’Associació de Veïns de la Font del Bosc, al Club de Lectura l’autora del llibre “Olor de Colònia”. La xerrada ha estat molt interessant , a part d` una mica de la seva biografia la Sílvia Alcántara ha comentat extensament el llibre que aquest mes hem llegit . Ha estat un plaer. Sílvia Alcàntara (Puig-reig, Berguedà, 1944) és escriptora. Als seixanta-cinc anys irromp en el panorama literari català amb la publicació de la novel•la Olor de Colònia (2009), que evoca la vida d'una colònia tèxtil catalana durant la dècada de 1950. Aquesta obra, que ben aviat esdevé un èxit absolut de vendes i de crítica, rep els guardons Qwerty Btv, Joaquim Amat-Piniella i Regió7 de Cultura, i és finalista del premi Llibreter de Narrativa. També és adaptada per a la televisió. Propera sessió del club de lectura , 13 de març. El Maestro del Prado de Javier Sierra.

ESCOLA EPIQUEIA. COMPARTIM LA NOSTRA EXPERIÈNCIA PEDAGÒGICA. El dissabte 13 de febrer ens varen visitar 30 mestres inscrits en un curs que ofereix la FUB titulat "Escoles Singulars". També fa poques setmanes, ens visitaven un grupet de mestres dels Moviments de Renovació Pedagògica del Penedès-Garraf o participàvem en unes Jornades de la Universitat Ramon Llull que tractaven sobre "Acollir la identitat de l'infant". En la mesura de les nostres possibilitats, intentem donar resposta a algunes demandes com aquestes que ens arriben del món educatiu. D'aquesta manera, oferim la nostra experiència a altres mestres i escoles i, en la mesura del possible, irradiem des del nostre bagatge aportant el nostre punt de vista teòric i pràctic, comprometent-nos en l'educació de tots.

ESCOLA RENAIXENÇA - SETMANA CULTURAL La setmana del 1 al 5 de febrer, l’Escola Renaixença va celebrar la seva setmana cultural. Aquests dies, l’escola es transforma, es vesteix de festa i es realitzen tallers per cicles, activitats conjuntes d’escola i activitats per alumnes i famílies; tot al voltant d’un tema, aquest any “El Món”. S’han organitzat tallers de cuina de diferents continents, sessions de cinema, músiques i jocs del món, esports orientals... entre d’altres. Juntament amb les famílies també s’ha fet una gimcana i la gravació d’ un lipdub. Han destacat les activitats on s’han inclòs a tots els alumnes de l’escola com la “Fira del món” i la construcció d’un mapamundi humà format per tots els infants de l’escola. Podeu veure imatges i vídeos de la setmana al nostre bloc o a l’enllaç https://blocs.xtec.cat/escolarenaixenca/setmanes-culturals/setmana-cultural-2016-el-mon/

5

DIA INTERNACIONAL DE LA DONA TREBALLADORA 12 de Març 2016 DE 10 A 11:30 h. - XERRADA-TALLER A la sala del poliesportiu Reeducació del Sòl pelvià A càrrec de Laura Marquez, fisioterapeuta i acupuntora, especialitzada en uroginecologia i obstetrícia. Del centre: Elna Fisioteràpia i Salut A LES 9 DEL VESPRE AL CASAL Sopar obert a tothom: Pa amb tomàquet i embotits, Amanides variades. De postres coca amb moscatell, vi, aigua, i cafès. PREU- 11 € - VENDA DE TIQUETS Supermercat Pilar - Cal Josepet - Forn Mediona - Pà de Pessic FI DE FESTA AMB: MELIC MALUC Alumnes de dansa oriental i tribal fusió de la cova St. Joan de Mediona

ESCOLA EL ROURE - UN TALLER DE PINTURA La paraula “trampantojo” ve del francès “trompe l'oeil” (trampa a l'ull). Es tracta d'una tècnica pictòrica que pretén enganyar la vista de manera que la pintura formi part de l'entorn arquitectònic, fent que en un primer cop d'ull, ens puguem confondre entre el que és pintat i el que no. Molts de nosaltres ens hem vist sorpresos descobrint una finestra o balcó pintats en una façana, simulant realitat. La realitat i la il.lusió són temes que s'han entrellaçat al llarg dels temps. Ja ho deia Calderón a través de Segismundo: “qué es la vida? Una ilusión, una sombra, una ficción...” ;Einstein amb aquesta sentència:“la realitat és simplement una il.lusió, tot i que una de molt persistent”; Picasso va dir: “tot el que puguis imaginar és real”, incloent en la realitat el nostre imaginari; o com diu Carlos Ruiz Zafón: “No creas todo lo que vean tus ojos...La imagen de la realidad que nos brindan nuestros ojos es sólo una ilusión, un efecto óptico”. Vam proposar als nois i noies del grup de l'Heura (de 12 a 15 anys) un taller de “Trampantojo”. Aprofitant que s'estava preparant un nou espai a l'escola com a sala de música, un espai amb tres parets en blanc ideal per a rebre una proposta pictòrica. Cada noi hi pintaria una finestra i es decidiria què s'hi veuria a través d'ella. Després d'haver parlat de les diferents possibilitats, es va acordar que cadascú escolliria el seu propi paisatge a representar, però que tots serien de nit i s'hi hauria de veure algun element d'aigua. Per començar, calia introduir-nos en el món de la perspectiva, ja que havíem de fixar un punt de vista que es projectés en les tres parets com a punts de fuga, al mateix temps que hi marcàvem la línia d'horitzó. Gràcies a la decisió de representar les vistes de nit, vam comprovar que únicament calien tres colors: el blanc, el negre i el blau. Aquests tres colors ens van acompanyar i en vam experimentar la riquesa dels matisos en les diferents sessions. Aquest ha estat un taller molt ric, pel que comporta de grupal i individual, amb un procés de realització fluid i sorprenent, al descobrir les grans possibilitats que pot aportar poc material...i amb un resultat que ha complert l'objectiu: enganyar la vista! - Iraida Llucià

CARNAVAL A NOVALLAR Amb l’arribada del dijous gras, vam donar el tret de sortida als carnavals. Per celebrar-ho, el mateix dijous vam realitzar entre tots el ninot del carnestoltes, que va fer una volta per tota la residència per presentar-se i donar la benvinguda a la festa! Vam tenir una dinar especial, on no hi va faltar botifarra d’ou, llardons i truites de totes les classes. Divendres vam tenir ball de disfresses amb música en directe amb Revival i a la mitja part, van venir tots els nens i nenes de l’escola Renaixença a fernos una Rúa de carnaval a la sala del centre. I amb el dimecres de cendra, vam posar fi al Carnaval. Per tot el Centre vam fer una processó amb les ploraneres del Rei Carnestoltes. En acabar, vam sortir als exteriors del Centre i vam fer la crema del rei del carnaval i l’enterrament de la sardina. Per acabarho de celebrar vam dinar sardinada a la brasa. Un altre any, vam viure un gran carnaval.


6

BUTLLETI MUNICIPAL MEDIONA

GLOP D'ART MEDIONA 2016 Després de la celebració del Glop d'Art 2015 a St Pere de Riudebitlles a finals d'octubre i posteriorment el mes de desembre a St Quintí de Mediona, aquest mes de febrer, els dies 5, 6 i 7, per primera vegada a St Joan de Mediona els artistes dels pobles de la conca del riu Mediona-Riudebitlles han exposat les seves obres d'art pel centre històric del poble. El tema central de l'exposició ha girat al voltant de la pedra, present al riu, als cellers, a les cases, a les barraques o als molins. Hi han participat 24 artistes, que han utilitzat diferents formats, tècniques i materials per expressar els seus conceptes. La inauguració va tenir lloc el divendres dia 5. A les set del vespre es van reunir artistes, veïns i representants dels ajuntaments col•laboradors a l'antiga bassa, un espai lligat a la història del poble i que ens va proporcionar un escenari molt acollidor, per la proximitat de la riera, el campanar de l'església i la calidesa donada per les torxes. Després de les paraules de benvinguda, agraïments i la distribució del díptic, el celler de Can Vich va oferir als assistents el primer glop de vi. A continuació es va iniciar l'itinerari artístic amb la copa de vi a la ma, visitant primer l'entrada de Can Vich i la casa del Pepe i la Montse. D'allí es va anar cap el pati de Cal Rofes i abans de visitar la sala d'exposicions del Casal Medionenc vam parar davant del mural “pedra, paper, tisores”. El recorregut es va acabar al bar del Casal, amb un tast de vins de Mas Rodó i Can Feixes, acompanyats d'un refrigeri organitzat per l'Ajuntament. L'acte final va ser amenitzat per les actuacions dels músics Biel Harper Martí, d'en Josep Mª Ros i companyia, que van interpretar un conjunt de peces de jazz i blues, aconseguint la participació de tot l'auditori. El diumenge dia 7, al migdia es va organitzar el Glop infantil dirigit pel Servand Casas. La pedra s'ha convertit aquests tres dies en el pont entre el col·lectiu d'artistes i els pobles de la Vall de Mediona. Les pedres han parlat durant tres dies d'emocions, de metàfores, d'enigmes, de crítica, d'harmonia, de bellesa, de somnis, d'encants, despertant la sensibilitat i el respecte de tothom envers l'art i la natura. A la pedra li devíem aquesta història. - Josep Pérez González

ESCOLA LA FASSINA CARNESTOLTES QUINZE VOLTES Com cada any, a l’escola de la Fassina, vam rebre el Senyor Carnestoltes amb gran expectació i il·lusió. De la mà dels alumnes de sisè, ens va donar ordres per complir cada dia i així hem anat tota una setmana ben guarnits. El dijous llarder vam anar d’excursió pel bosc, grans i petits. Vam caminar, jugar, riure i, com diu la tradició, vam menjar l’entrepà de botifarra i truita que dúiem a la motxilla. El divendres a la tarda vam celebrar la festa del Carnestoltes. Ens vam engalanar amb algun detall del nom escollit per a la nostra classe i vam explicar algunes curiositats a la resta de companys mitjançant poemes, cançons, teatre i lectures. La classe dels Cromanyons (Prehistòria) estaven molt graciosos fent “unga unga”, els Monets (Impressionisme) pintaven d’alegria i colors tot el pati, els Gaudells (Modernisme) van lluir xemeneies de trencadís als seus caps, els Graffiters i Graffiteres es van inventar una cançó, els Egipcis ens van endinsar en el misteri de les piràmides, els Romans ens van meravellar amb les seves túniques, els Cubistes van disfressar-se amb caixes molt divertides i els de Pop Art van concloure la festa acomiadant al Senyor Carnestoltes fins el proper febrer.

TALLERS DE MARES I PARES

UN DIA DIFERENT

La setmana abans de Nadal, els nens i nenes d’Educació Infantil vam fer tallers amb els pares i mares. Com ja és habitual a la nostra escola, l’última setmana de cada trimestre oferim la possibilitat a les famílies de participar de l’ambient escolar. Per al final del primer trimestre d’aquest curs, el Carles Requena ens va ajudar a preparar una manualitat nadalenca; amb l’Aratxa Robirosa ens vam empastifar elaborant unes postres delicioses; l’Angels Monteagudo ens va proposar de crear una escultura “molt natural” (land art) i la Roser Rafecas ens va explicar un conte sobre la diversitat. Gràcies famílies, us esperem a la propera!

Aquesta setmana hem portat els patins i patinets a la classe d’EF. Hem jugat al mocador, hem fet uns circuits, hem fet trenets i hem donat voltes a la pista. Ens ha agradat molt aquesta sessió i ben aviat la repetirem !!!

TALLERS DE MARES I PARES

CARNAVAL A L’ESCOLA

JORNADA DE PORTES OBERTES A L’ESCOLA “LA FASSINA” Dia 10 de març d’11 a 12 h., vine i fes un cop d’ull! Amb motiu del període de preinscripció, podreu visitar l’escola i conèixer el nostre projecte educatiu.


BUTLLETI MUNICIPAL MEDIONA

7

ACTIVITATS MUNICIPALS CONTINUADES

TELÈFONS D’INTERÈS URGÈNCIES Urgències - Bombers - Ambulàncies - Mossos d’esquadra... AJUNTAMENT Oficines Poliesportiu El Pantinkillo Casal d’Avis Serveis Socials Sereno EDUCACIÓ Llar d’Infants Nins Llar d’Infants Tangram Escola La Fassina Escola Renaixença Epiqueia El Roure SES Vallbona IES Moli de la Vila Institut Vall del Mediona SANITAT Consultori Area Bàsica Sant Sadurní - Cap Hospital Comarcal Alt Penedès Farmàcia SUBMINISTRES Anaigua Aigües de l’Anoia Aigües i Agrícola de Mediona Endesa Energia Gas Natural TRANSPORT Taxi Hispano Llacunense (HILLSA) Hispano Igualadina SERVEIS AL CIUTADÀ Castell de Mediona Parròquia Novallar

112 93.898.50.02 93.898.58.67 93.898.59.11 93.898.50.02 93.898.50.02 638 .108. 901 93.898.58.71 93.817.87.57 93.898.50.79 93.817.80.13 65.936.10.45 93.898.52.46 93.771.98.00 93.801.10.59 93.546.91.91 93.898.53.02 93.818.30.52 93.818.03.93 93.898.50.51 900.304.070 93.778.82.50 93.818.32.00 90.555.17.98 90.075.07.50 67.006.45.05 93.891.25.61 93.890.11.51 93.898.57.01 93.898.51.55 93.817.87.00

HORARI AJUNTAMENT Tel. 93 898 50 02 De dilluns a dijous, de 9 a 14 hores i de 16 a 18 h. Divendres, de 9 a 14 hores. Nadal, Setmana Santa i Estiu (de 15 de juny a 15 de setembre): de 9 a 14 hores. Dissabtes tancat en tots aquests períodes. AJUNTAMENT DE MEDIONA Informatiu Municipal Dr. Trueta, 10 – 08773 Tel. 93 898 50 02 Fax. 93 898 52 99 e.mail: mediona@diba.cat www.mediona.cat - Facebo-

PANTINKILLO Anglès: Iniciació, Intermedi i Avançat Català: Diferents nivells Art i Artesania - Gralla i Timbal - Aprèn a Cosir - Guitarra Informàtica: Actic Bàsic - Actic Mitjà - Ofimàtica - Xarxes socials Eines avançades en TIC : Blogs Eines de Gogle: Gmail, Youtube, Picassa i Drive. Mes informació al Pantinkillo C/ del Molí, 25 - Tel 93 898 59 11 Mail: pij.mediona@diba.cat Horari: Matins divendres de 10 a 12. Tardes dilluns a divendres de 16:30 a 20 CASAL DE LA GENT GRAN “CASA NOSTRA” De dilluns a divendres de 16:30 a 20:00 Taller de Memòria els dimarts de 17:00 a 18:15 C/ Dr. Trueta, 10 bxos. POLIESPORTIU ANTONI RAMALLETS Futbol 7 Tai-Xi Bàsquet femení i masculí Capoeira Psicomotricitat Circ Tennis Batucada Dansa Afro-brasilenya Futbol Sala Gimnàstica Gent Gran Pilates Entrenament Patinatge Qi Gong (Txi Kung) Estiraments Sala Fitnnes Kárate Taller Bici Rítmica Més informació al Poliesportiu - Zona Esportiva Tel: 93 898 58 67 - Facebook Horari: 11:00 a 13:00 – 17:00 a 21:00 EL ROURE Ioga - dimarts a les 19:30 Organitza: Rosario Chacón LA COVA C/ del Pilar, s/n Dansa Integrativa, divendres de 10:00 a 11:15 Dance Lab per a nois i noies de 10 a 14 anys, divendres de 17:15 a 18:15. Dansa Oriental i Tribal Fusió –iniciació, intermedi i avançat-. Organitza: Judith Ramallets (620 215 501) Imparteix: Montse Morilla (616 677 915) AGRUPACIÓ ESPORTIVA FONT DEL BOSC Pàdel-Tennis. Més informació: Agrupació Esportiva A.VV. CIUTAT JARDÍ FONT DEL BOSC Al Local Social: IOGA - els dissabtes de 10h a 12h Balls de saló - dissabtes de 18h, a 19,30. Taller de ganxet: Dissabtes a la tarda. Per a més informació al local social de la font del Bosc AVDA.MARISTANY, 29 – tel. 684 368 472 LA CASA VOLADORA Av. Gaudí, 3, 2on Dimarts, de 17 a 18:30: Inventors d’històries, per infants de 7 a 12 anys. Dimecres, de 17a 18 : ImaginACCIÓ, per infants de 0 a 7 anys. Dimarts i dimecres d’11 a 13: Espai col•lectiu-matins oberts. Més informació: 646 260 974, casavoladora8@gmail.com, www.casavoladora.wordpress.com CORAL MEDIONA Assaig cada diumenge de 18 a 20 h. al Casal da la Gent Gran “Casa Nostra” FIRA ARTESANAL “LA VALL DE MEDIONA” Primer diumenge da cada mes Productes ecològics, parades d’artesania, Tallers per a nens/es, Teràpies alternatives i més... Facebook: www.facebook.com/firaartesanalmediona Blog: firaartesanalmediona.wordpress.com/ e.mail: firaartesanalmediona@gmai.com


AGENDA D’ACTIVITATS MUNICIPALS DIA

HORA

LLOC

ORGANITZA

8

17 h.

Casal “Casa Nostra”

“Casa Nostra”

9 10 12

A.VV. de les Cases Noves d’11 a 12 h. de 10 a 11:30

12

21 h.

12

de 10 a 13 h.

13 19

25

9 h.

ACTIVITAT Xerrada-Taller sobre els orígens del 8 de març, “Dia de la Dona Treballadora”, a càrrec de Mireia Redondo, militant de Dones Llibertàries de la CGT. Sortida Andorra - Vall Nord

Escola La Fassina

Portes Obertes 2016 de l’Escola “La Fassina”

Sala del Poliesportiu

DIA INTERNACIONAL DE LA DONA TREBALLADORA

XERRADA-TALLER “Reeducació del Sòl pelvià” A càrrec de Laura Marquez, fisioterapeuta i acupuntora

El Casal

DIA INTERNACIONAL DE LA DONA TREBALLADORA

Institut “Vall del Mediona” Sant Quintí Local Social de la font del Bosc

A. VV. de la Font del Bosc

Sopar i Fi de Festa amb MELIC MALUC Alumnes de dansa oriental i tribal fusió de la cova St. Joan de Mediona Portes Obertes 2016 del Institut “Vall del Mediona” a Sant Quintí de Mediona Club de Lectura amb el llibre El Maestro del Prado de Javier Sierra.

Mediona

Club Pedales del Mundo i Ajuntament de Mediona

Cursa BTT “Vall de Mediona - Ultramarathon”

El Casal

AECCM

“Conèix Mediona” Caminada a St. Pere Sacarrera pel fondo de Mediona

GLOP D’ART MEDIONA 2016 - La pedra s'ha convertit aquests tres dies dedicats a l’art en el pont entre el col·lectiu d'artistes i els pobles de la Vall de Mediona. Les pedres han parlat durant tres dies d'emocions, de metàfores, d'enigmes, de crítica, d'harmonia, de bellesa, de somnis, d'encants, despertant la sensibilitat i el respecte de tothom envers l'art i la natura. A la pedra li devíem aquesta història. - Josep Pérez González

Profile for Ajuntament de Mediona

Butlleti informatiu Municipal 48 - Març 2016  

Ajuntament de Mediona Revista d'informació municipal i de les activitats de les entitats de Mediona

Butlleti informatiu Municipal 48 - Març 2016  

Ajuntament de Mediona Revista d'informació municipal i de les activitats de les entitats de Mediona

Advertisement