Page 1

BUTLLETÍ INFORMATIU MUNICIPAL

maig 2017

Mediona

BICICLETADA - Escola La Fassina

61


2

BUTLLETI MUNICIPAL MEDIONA

AVÍS A LES PERSONES CONSUMIDORES AMB CLÀUSULES SÒL EN LA HIPOTECA O ALTRES CLÀUSULES ABUSIVES. Per assessorar-vos sobre si teniu clàusula sòl o clàusula d’imposició de despeses en el vostre préstec hipotecari, obtenir informació detallada sobre el procediment que cal seguir i els models de reclamació o assessorar-vos sobre l’oferta que us faci la vostra entitat, us podeu adreçar al Servei d’Habitatge del Consell Comarcal, tel 938900000, http://www. ccapenedes.cat/serveis/5.-reclamacio-deles-clausules-sol També us podeu adreçar a una Associació de consumidors o al Servei d’Orientació Jurídica de la Generalitat (SOJ). SOJ de Vilafranca del Penedès - Avinguda d’Europa, 10 Edifici dels jutjats - tel. 93 422 15 45 En cas de dubte podeu demanar assessorament i ajut als Serveis Socials de l’Ajuntament de Mediona.

Enfoquem la primavera:

DES DE L’ALCALDIA

Ja hem superat la Setmana Santa i ens disposem a encetar un trimestre que serà molt mogut i intens. Estem en velocitat creuer i no tindrem temps d’adonar-nos i estarem encetant l’estiu. Mentre escric aquestes línies ja estem preparant la Ultramarató que serà campionat d’Espanya i Catalunya. Mentre es celebra haurem gaudit d’una fira de productes artesans i diverses activitats per als més petits. També haurem gaudit de la plantada de gegants per celebrar la diada de Sant Jordi haurem gaudit de tot el que ens han organitzat al voltant de la literatura i poesia. Aquí trobareu molt sobre MediMàgic que ja està en marxa i es celebrarà al voltant del 20 de maig. Esperem us impliqueu com a poble i feu ressò de tota l’activitat que amb tanta intensitat hem preparat. Realment això és un no parar i dóna molt de gust treballar amb aquest ritme i amb aquesta implicació, estem intentant posar una sèrie d’activitats claus amb el nom del municipi i així arribar a tenir el lloc que ens correspon... però... Tot això no val per a res si no ens impliquem com a veïnat, com a poble i com a entitats. Totes les activitats i accions que programem es fan amb les ganes i intenció que el nostre veïnat tregui un profit ja sigui als seus negocis, al seu esbarjo, a la seva relació o com sigui. Esperem poder aportar una mica de suport i ajut a les vostres vides. Servand Casas - Alcalde

FESTA DEL DONANT DE SANG DE L’ALT PENEDÈS INAUGURACIÓ DEL MONUMENT AL DONANT 27 DE MAIG DE 2017 PL. DELS PAÏSOS CATALANS: • 11:00 Gimcana infantil • 12:30 Benvinguda als convidats • 13:00 Cercavila amb els Gegants, Gralles i Gitanes de Mediona fins al PARC DELS RENTADORS. • Seguidament Inauguració del Monument als Donant. • Parlaments • Pica-pica Durant tot el matí, una Unitat Mòbil del Banc de Sang estarà present a la Pl. dels Països Catalans per a qui vulgui fer donació. NETEJA REALITZADA A LA FONT NOVA EL PASSAT DIA 9 D’ABRIL PER L’AA.VV. DE CASES NOVES.


BUTLLETI MUNICIPAL MEDIONA

3

TALLER DE FOTOGRAFIA

FESTA DE SANT ISIDRE Cases Noves de Can Pardo Dissabte 13 de maig

14:30 h. dinar popular Paella d’arròs Pollastre a l’ast amb patates xips Gelat, cafè i raig Pa, vi i cava Durant el cafè, actuació de MEDIONA GOSPEL I tot seguit Ball amb AXIS DUET

Vols aprendre a configurar la teva càmera digital per poder treure el màxim profit a les teves fotografies? En aquest taller veurem els paràmetres bàsics de la càmera per saber treballar amb una correcta configuració, tals com; l'obertura del diafragma, la velocitat d'obturació, la sensibilitat del sensor, els diferents mètodes d'enfoc, el balanç de blancs, la profunditat del camp i enquadrament. Veurem també alguns trucs senzills que et faran molt més fàcil l'ús de la teva càmera. Tot plegat ho farem practicant en el bonic entorn primaveral de Sant Joan de Mediona, gaudint de la natura i dels canvis de llum durant la posta de sol. Taller impartit per Mario Valverde. Fotògraf professional. Material necessari: Càmera digital amb opcions manuals i trípode . Divendres 26 de maig de 2017 de 17 a 21 hores. Inversió: 45€ És imprescindible fer reserva prèvia. Aforament limitat. Pots demanar més info i fer la teva reserva a: contacto@mariovalverde.com

Preu: 18 € Inscripcions: - Al local Social de Cases Noves El diumenge dia 7 de maig de 12:30h. a 14h. - Al Casal de la Gent Gran “Casa Nostra” Fins el 8 de maig - o al telèfon 678 887 146 (Josep Gallego)

REGISTRE DE PARELLES ESTABLES DE CATALUNYA Ara les parelles estables de Catalunya, o parelles de fet, tenen una nova manera per acreditar la convivència sense estar casat. Això els facilitarà la sol·licitud del cobrament de prestacions socials, com la pensió de viudetat. El Registre de parelles estables de Catalunya l’ha posat en marxa el Departament de Justícia. Donars’hi d’alta és gratuït i pot fer-se de manera presencial o telemàtica. Fins ara, a Catalunya, l’alternativa era anar al notari o bé a algun registre municipal, a vegades no reconeguts oficialment. Qui s’hi pot inscriure? S’hi poden registrar totes les parelles que mantenen una convivència equivalent a la d’un matrimoni. Hi ha tres supòsits per acreditar-ho i només cal complir-ne un: 1. Que la convivència duri més de dos anys ininterromputs 2. Que la parella tingui un fill en comú 3. Que les dues persones hagin formalitzat la relació davant de notari Com i a on s’ha de fer? Els requisits per poder accedir-hi són presentar el llibre de família o el certificat municipal d’empadronament amb més de dos anys d’antiguitat o acta notarial. Les parelles sense fills i amb una convivència inferior als dos anys, s’han de constituir abans del registre com a parella estable davant de notari. La documentació es pot presentar presencialment a la seu central del Departament de Justícia o a les delegacions territorials de Girona, Lleida, Tarragona i les Terres de l’Ebre. També es pot tramitar telemàticament, sempre que es disposi de signatura electrònica reconeguda. El registre no equipara legalment els matrimonis i les parelles de fet Si bé a Catalunya l’administració reconeix les parelles que acrediten la convivència sense estar inscrites a cap registre, la Seguretat Social demana, des del 2015, com a requisit per cobrar prestacions socials com la viduïtat, que les parelles faci dos anys que estan en un registre de parelles de fet. De tota manera, les parelles inscrites no obtenen automàticament la pensió. Serà un registre únic. A banda de les persones que s’hi inscriguin directament, el Registre també incorporarà la informació sobre les parelles inscrites als registres municipals i constituïdes davant de notari. D’aquesta manera, Justícia dificulta el frau i facilita l’obtenció dels certificats. Amb un registre únic, serà impossible que la mateixa persona s’inscrigui dues vegades amb parelles diferents sense que s’hagi desfet la primera relació.

La guerra dels autobusos Estem assistint bocabadats a una nova moda que sembla sorgida del més rocambolesc guió de pel· lícula ficció: els bus-propaganda, bus-denúncia o contra-bus. Realment el recurs és original doncs tot el dia parlem d’ells i surten contínuament als medis de comunicació... però realment serveixen per alguna cosa? Realment serveix per a res tant parlar de grans temes i de grans propostes? Sovint, des dels municipis petits, tenim la sensació que las grans planificacions, declaracions i propostes estan molt bé, com els grans autobusos, però al final s’obliden de les persones, dels problemes diaris, de les necessitats més petites però que en realitat són les més importants. Des del PSC i Independents de Mediona hem apostat per l’acció de proximitat, per la solució als petits problemes i per l’atenció personal que, en definitiva, és la que soluciona el que realment afecta a les nostres vides. Sabem que no és possible plantejar-ho d’una altra manera ni ho volem, però això no és notícia, només és solució.

TROBADA GEGANTERA 2017 La onzena trobada gegantera a Mediona ha tingut la visita de les colles de Santa Coloma de Queralt, Espoia, Sant Cugat Sesgarrigues i dels nostres padrins de La Llacuna. Hem començat el dia de Sant Jordi amb un esmorzar excel·lent, com sempre, per part de Acció per a la Llengua a Mediona. La cercavila pels carrers de Sant Joan amb parades per agafar forces a diversos establiments als que volem agrair la seva col·laboració ha acabat al Carrer Florenci Gustems, davant la parada de Sant Jordi de la Coral Mediona, amb un ball conjunt de les colles participants, que s’han endut uns vins de La Vall de Mediona, vins de Can Vich. Aquesta trobada ha donat el tret de sortida de la temporada 2017. Les properes sortides seran: El 4 de juny a Espoia. El 11 de juny a La Llacuna. El 19 d’agost a Santa Coloma de Queralt i el 15 d’octubre a Sant Cugat Sesguerrigues. A part de les sortides dins el nostre municipi. Aprofitem per animar-vos a participar a la colla portant els gegants o al grup de grallers i timbalers. Sereu benvinguts!


4

BUTLLETI MUNICIPAL MEDIONA ULTRAMARATHON VALL DE MEDIONA MTB Open de España y Campeonato de Catalunya BTT La Vall de Mediona MTB Ultramarathon, segunda prueba del Open de España de la especialidad y Campeonato de Catalunya BTT Ultramarathon, vio vencedor al gallego Brandan Márquez en una jornada marcada por la espectacularidad y la exigencia del circuito preprado por el quíntuple ganador de la Pedals de Foc Non Stop, Llibert Mill, así como por una fantástica meteorología. De salida el recorrdio presentaba un primer tramo de unos 30km muy exigentes hasta el avituallmamiento 1 que seleccionaba rápidamente el pelotón de ciclistas en dos grupos bien diferenciados, de unas 10 unidades en cabeza con todos los favoritos, y 8 perseguidores. Ésa fue la tónica de la jornada, manteniéndose la cabeza de carrera agrupada hasta después del paso por el punto de control de Pla de MAnlleu, que precedía la subida a Montagut, dónde por la cima el grupo cabecero quedaba reducido a sólo 5 unidades con Guillem Muñoz y Roger Argelaguer (Blue Motors), Brandan Marquez (GEXA/X-Sauce), Joseba Albizu (Lagun Onak) y Alberto Fernández (Pedales del Mundo). Después del paso por Pontons, donde de nuevo Marquez se llevaba el Premio Llibert Mill al ser el primer corredor que pasaba ppor la localidad natal de Llibert, y en la subida a Puig Castellars era un trío formado por Albizu, Marquez y Muñoz los que lideraban la prueba, seguidos por Argelaguer y Fernandez pero ya descartados para la victoria. Los últimos 15 kms dirimieron el vencedor final, decantándose la balanza para el actual campeón de España de MTB Ultramarathon que se presentaba solo en la meta de Sant Joan de Mediona parando el crono en 6h 22’. A 1’ del gallego llegaba Guillem Muñoz imponiénose al sprint en la misma línea a Joseba Albizu, que completaba el podium. Por detrás Areglaguer a 9’ y Alberto fernández, con problemas mecánicos en la parte final a casi 27’. Por lo que respecta a las féminas, la baja a última hora de Anna Ramírez propició una carrera más que plácida a la aragonesa Clara Pirla (Jamon Bike Gobik) que se presentó en meta como vencedora después de 9h 33’ aventajando a Laura Baleta (Blue Motors) en más de 1h. Completó el podium femenino Alba Carbonell (Puigcerdà Club Esportiu). El resto de vencedores por categorías fueron Carles Herrero (Sant Quintí) en Master 30, Daniel Llorens (Sentmenat Bici) en master 40, Javi Salamero (King Barcelona) en Master 50-60, y David Cánovas (Penya Ciclista Navarcles) en sub 23. En el campeonato de Catalunya MTB Ultramarathon, en el que solo podían participar ciclistas catalanes o con licencia de la Federación Catalana de Ciclismo, se impusieron en las respectivas categorías: Guillem Muñoz, Carles Herrero, Dani Llorens, Javier Salamero y Laura Baleta. Además de las autoridades locales, destacar hoy en Sant Joan de Mediona la presencia del presidente de la Fereración Catalana de Ciclisme, Sr. Josep Buchaca, y del presidente de la comisón de BTT de la RFEC, Sr. Juan Luis Irigoyen.

EXPOSICIÓ “16X16: SETZE JUTGESSES PER AL 2016”

INSCRIPCIÓ I RENOVACIÓ LLARS D’INFANTS MUNICIPALS INSCRIPCIÓ NOVA: Del 8 al 19 de maig RENOVACIÓ: Del 24 d’abril al 5 de maig Més informació: a l’Ajuntament de Mediona

Les cantants i músics del 2016 ja han sobreviscut les primeres lluites d’equitat en el món de la cançó, diferent del temps en què entre Els Setze Jutges destacaven només quatre dones: Maria del Mar Bonet, Núria Feliu, Guillermina Motta i Marina Rossell. Avui dia la percepció és una altra i com a mostra del gran nombre de dones cantants aquesta exposició n’ha seleccionat 16: Marina Rossell, Lídia Pujol, Maria Rodés, Joana Serrat, Maika Makovski, Bikimel, Dolo Beltran, Anna Roig, Sílvia Pérez Cruz, Judit Neddermann, Eva Dénia, Meritxell Gené, Ivette Nadal, Maria Arnal, Gemma Humet i Núria Graham. L’exposició està produïda per l’Institut Català de les Dones i la revista Enderrok. La inauguració a càrrec del grup de dones, en veu de Flora Ventura, es va fer el dia 15 d’abril. Aquesta exposició es pot veure del 15 al 23 d’abril al local de l’AECCM.


BUTLLETI MUNICIPAL MEDIONA

5

DIRECTORI D’ESTABLIMENTS COMERCIALS, EMPRESES I PORFESSIONALS DE MEDIONA SANT JOAN DE MEDIONA ADREÇA

NOM COMERCIAL

PRODUCTE O SERVEI

Ales Agullons

Cervesa Artesana

Masia Agullons

Autoreparacions Ros Casal Medionenc, S.L.

Reparació d’automòbils. Bar Restaurant

c/ A. Clavé, 44 F. Gustems, 12

Basar Gallego

Electrodomèstics, ferreteria...

c/ Escoles,15

Brikbike

Reparació, venda i lloguer de bicicletes

c/ Raval, 25

Cal Josepet

Supermercat

c/ F. Gustems, 2

Cal Quel

Papereria i Diaris

Pl. Montseny, 2

Can Vich

vi

c/ Pins, 22

Construccions i reformes.

Castell de Mediona Av. Montserrat, 4

Construccions i reformes.

c/ Dr. Trueta, 3

Castell de Mediona Constr. J. Vallès Ferrer, SL. Contruccions Santacana Gallego, SL Crea Decora Recicla Estanc de Mediona El gat amb ales, Cal Ramallets

Distribució i venda de pintura natural Chalk Paint i a la calç. Tabacs Roba i complements

938985053 659420246 938985844 669107568 938985376 649792744 938985185 938985024 646379850 938985701 620223278 938985189 629847837

c/ Anselm Clavé, 43

667047904

c/ A. Clavé, 39

938985180 938985858 616793306 636912451 931996118 938985051 938985131 689769701 653815875 938985450 622415365 609314665 938985168 626805507 659459649 938985077 938985717

c/ A. Clavé, 25

Farmacia J. Gumà Vich

Col•leccionisme de llibres, cromos i paper en general. Productes Farmacologics

c/ Dr. Trueta, 16

Forn de pa Sant Joan

Forn de pa i Pastisseria

c/ Escoles, 27

El saber si ocupa lugar

TELEFON 931022079 649505033

C/ A.Clavé, 7

MAIL cervesaartesana@masia-agullons.com rosramallets@hotmail.com facebook basargallego@hotmail.com arnau@brikbike.es www.brikbike.es - facebook -lluisvich@hotmail.com info@castelldemediona.cat vallferrer@gmail.com mbscsg@gmail.com hola@creadecorarecicla.com www.creadecorarecicla.com teresatorrensbatet@hotmail.com elgatambales@gmail.com www.elsabersiocupalugar.com marcos@calile.com

Fusteria Yntegral

Tot tipus de treballs amb fusta

Ms. El Solé

Imma Estilistes

Perruqueria i Tract. de bellesa

c/ Escoles, 25

Instal·lacions Bertran

Electricitat, aigua, calefacció...

c/ Que no passa, 6

Instal·lacions Manel Instal·lacions Joan J. Perez

Electricitat, aigua, calefacció... Electricitat, aigua, calefacció...

c/ A, Clavé, 8

Josep Duch, s.l.

Escorxador, fabrica d’embotits.

c/ F. Gustems, 20-24

L’Art de la Masia Manyeria Joan Saumell

Merceria i complements Taller de manyeria i serralleria

c/ de la Plaça, 6 c/ Pins, 30

mariovalverde.com

Fotografia de producte

Avinguda Gaudi, 7

615537700

Mas Rodó

Celler

Ctra. BV-2136 - km 2

Mercè Santacana Gallego

Fisioterapeuta

c/ Dr. Trueta, 3

Forn i pastisseria artesana

c/ Sant Josep, 11 c/ G. Prim, 17

932385780 606874744 938985189 938985011 938985728

Construccions i reformes

c/ A. Clavé, 26

625293902

www.reformesmediona.com

Avinguda Gaudi, 7

615537700

reparacionsmediona@gmail.com

c/ A. Clavé, 14 c/ F. Gustems, 18

690314621 938985146 938182235 699315940

simo@socabosc.com

Naulover Pa de Pessic Ref. Integrals Mediona SL Rafa Aguilar Bravo Reparacions Mediona Simó Serra Supermecat Pilar Ventura, Pintura i Decoració, SL

Reparació de Tablets i Smartphones / Informàtic Enginyer Tècnic Forestal Supermercat Pintura decorativa i industrial.

LA FONT DEL BOSC ADREÇA Zona Comercial de la Font del Bosc

NOM COMERCIAL

PRODUCTE O SERVEI

Bodega la Font del Bosc

Vins, caves i begudes.

Cal Maristany

Hostal-restaurant

Av. Maristany, s/n

Clínica Dental Mediona. SL

Podologia y odontologia

c/ Xiprers, 2-4 b 3er 4ª

Garden Font del Bosc

Jardineria

Av. Maristany, 89

J. Tomas

Pintura decorativa i estucats.

c/ Avet, 102

Manel Ruiz Deu

Aparelladors-Arquitècte tècnic.

c/ Barcelona, 4

Novallar Super La Font del Bosc

Residència per a la Gent Gran Aliments, ferreteria, jardineria...

c/ Futbol, s/n Zona Comer. Font Bosc

NOM COMERCIAL

PRODUCTE O SERVEI

Constructor Josep Ferran Instal·lacions Enric Beltran Marteles

Const., reformes i excavacions

938985105

TELEFON

peresolcin@gmail.com

xbertran@hotmail.com manel.magines@gmail.com duchsl@hotmail.com administracio@josepduch.com lartdelamasia@gmail.com manyeria.saumell@hotmail.com www.mariovalverde.com / contacto@ mariovalverde.com info@masrodo.com merce_sg84@hotmail.com naulover@naulover.com fornetsantjoan@hotmail.com

ventura@grupventura.com

MAIL

938178100 938178380 630354154 938178334 932135183 938178009 633128820 615264150 938178291 938178116 934577509 938178700 699193833

info@calmaristany.com polonio.ferran@gmail.com gardenfontdelbosc@gmail.com lolo2tomas82@gmail.com manelruizdeu@gmail.com directora.mediona@novallar.org monica223462@gmail.com

LES CASES NOVES DE CAN PARDO

Electricitat, aigua, calefacció...

ADREÇA

TELEFON

MAIL

616433425 c/ Olivella, 33a

647950443

enricbeltran@hotmail.com


6

BUTLLETI MUNICIPAL MEDIONA DIRECTORI D’ESTABLIMENTS COMERCIALS, EMPRESES I PORFESSIONALS DE MEDIONA NOM COMERCIAL Àngel Peñafiel “Cal Cinto” Cal Poquet

SANT PERE SACARRERA ADREÇA ctra. Igualada, 43 Materials per a la construcció Cal Cinto Materials i llenya c/ de Baix, s/n PRODUCTE O SERVEI

TELEFON 938178048 607163719 938178171

MAIL materialspenyafiel@infonegocio.com calcinto@infonegocio.com

Tallers Domènech, CB.

Reparació d’automòbils

c/ De Dalt, 2

938178130

tallersdomenech@hotmail.com facebook

Vanessa Peñafiel Tutusaus

Arquitecte tècnica

ctra. Igualada, 43 Cal Cinto

610000520 938178048

vanessa@apabcn.cat

NOM COMERCIAL Cal Tino, Serveis de Jardineria, SL L’Era de Cal Pau

PRODUCTE O SERVEI

TELEFON 651398060 651317802 722130762

caltinojardi@caltino.cat

CAL PAIXANO ADREÇA

Jardineria

Masia Cal Tino

Restaurant

Can Paixano s/n

NOM COMERCIAL Mosaics Torra, SL Paviments Canigó, sa

PRODUCTE O SERVEI Mosaic Hidràulic Prefabricats formigó, terratzo

ALTRES ADREÇA Ctra. C-244, km. 18 Ctra. C-244, km. 18

Sol de Brugàs

Vins ecològics i cava

Ctra. C-244, km. 18

MAIL facebook

TELEFON 938998011 938998011 652772815 679758329

MAIL info@mosaicstorra.com info@pavimentscanigo.com fincabrugas@hotmail.com

L’ajuntament de Mediona ofereix aquest servei gratuït a tots els negocis i empreses de Mediona. Esperem sigui de la vostra utilitat.

SEGON TALLER DE MANUALITATS SANT ELIES I FIRA DE PAGÈS L’ associació d’artesans d’arreu ens han visitat amb les seves parades a la Plaça dels Països Catalans. Tot el dissabte 22 d’abril hem pogut gaudir dels seus productes, de tallers i ludoteca infantil gratuïts. Esperem repetir el proper any per aquestes dates.

CIÈNCIES SOCIALS AL ROURE Vaig començar a interessar-me per la gent quan vaig comprendre que tothom té històries per explicar. Vaig voler escoltar-les i vaig començar a gaudir de converses que em transportaven a èpoques passades, llocs desconeguts o maneres diferents de fer i de pensar. Per a mi, va ser un gran descobriment. El taller “Hic svnt dracones”, de l’àmbit de les ciències socials i dirigit als joves de secundària d’El Roure, va néixer amb la idea de transmetre aquest tresor. Durant el darrer trimestre ens hem submergit en l’època de l’expansió europea i, de la mà de missioners, exploradors i antropòlegs, hem conegut les primeres impressions que el món occidental va tenir d’altres cultures. De tota manera, hem posat l’èmfasi en els mètodes de recerca que ens aportaven aquests personatges per convertir-nos en investigadors de l’entorn social en què vivim. Entre els que ens han inspirat hi ha George Catlin que, cap a la dècada del 1830, havia viatjat aigües amunt durant milers de quilòmetres pels rius més importants d’Amèrica del Nord per descriure’ns rituals dels nadius americans que van sorprendre i van deixar corpresa la societat dels Estats Units de l’època. Per poder posar en pràctica la seva aportació metodològica vam haver de buscar l’exotisme en el més proper. Així és com ens vàrem posar en contacte amb l’Associació Cultural Islàmica Al-Fath i vàrem conèixer la mesquita de Vilafranca. L’objectiu era poder presenciar i descriure la pregària musulmana. Es va fer un treball previ per a crear un marc teòric: vam aprendre que seria el mihrab qui ens indicaria l’orientació cap a La Meca; que, abans de la pregària hi hauria una purificació en què calia estar atent; que les dones pregarien en un espai separat dels homes; que era l’imam qui conduiria la pregària; que l’islam és una religió aniconista i que, per això, no trobaríem imatges del profeta a la mesquita… Amb hijab o vel àrab que ens tapava, quaderns de camp en mà i un guió d’observació detallat... ho teníem tot preparat! Va ser una tarda preciosa, hi havia molta emoció i ens van acollir de manera excepcional. Va ser fascinant veure tot el grup atent i totalment concentrat en el que anava passant. Estàvem experimentant les ciències socials! Haizea Cobos

El dia 1 d´abril es va fer el segon taller de treballs manuals a la AAVV de Sant Elies, els menuts s'ho van passar d´allò més bé i van participar molts més que en el primer. A les fotos es pot veure els treballs realitzats. Si voleu apuntar-vos als següents taller poseu-se en contacte amb l´associació que us informarà dels propers tallers.

ESCOLA LA FASSINA Sortida al Zoo El dijous 30 de març, els nois i noies de Cicle Mitjà de La Fassina, vam anar al Zoo de Barcelona. Quan vam arribar vam agafar un mapa cadascun i vam decidir que volíem esmorzar davant dels lleons. Però vam canviar d’idea perquè vam veure un parc que ens va agradar molt. Hi havia tirolines, túnels i tobogans. Vam esmorzar, vam jugar una estona. Després vam visitar el Zoo. A les 12h. vam fer el taller de la “Fauna Catalana” amb la Glòria. Més tard, vam anar a dinar al costat d’on hi havia els goril·les. Vam tornar al parc a jugar una mica. Finalment vam anar al Terrari a veure els rèptils i amfibis i també vam passar per la Selva Tropical i hi feia molta calor. Ens va agradar molt. Hi tornaríem a anar.

excavadora. Moltes gràcies a tots!

Pati de Rodes A l’escola continuem treballant per a aconseguir un pati més divertit! Aquests dies hem construït un saltador i també unes construccions per a enfilar-nos i fer equilibris. Han estat moltes estones d’esforç de les nenes i els nens de cicle mitjà i superior i fins i tot vam necessitar l’ajut d’una


BUTLLETI MUNICIPAL MEDIONA

TELÈFONS D’INTERÈS URGÈNCIES Urgències - Bombers - Ambulàncies - Mossos d’esquadra... AJUNTAMENT Oficines Poliesportiu El Pantinkillo Casal d’Avis Serveis Socials Sereno EDUCACIÓ Llar d’Infants Nins Llar d’Infants Tangram Escola La Fassina Escola Renaixença Epiqueia El Roure SES Vallbona IES Moli de la Vila Institut Vall del Mediona SANITAT Consultori Area Bàsica Sant Sadurní - Cap Hospital Comarcal Alt Penedès Farmàcia SUBMINISTRES Anaigua Aigües de l’Anoia Aigües i Agrícola de Mediona Endesa Energia Gas Natural TRANSPORT Taxi Hispano Llacunense (HILLSA) Hispano Igualadina SERVEIS AL CIUTADÀ Castell de Mediona Parròquia Novallar

ACTIVITATS MUNICIPALS CONTINUADES 112

93.898.50.02 93.898.58.67 93.898.59.11 93.898.50.02 93.898.50.02 638 .108. 901 93.898.58.71 93.817.87.57 93.898.50.79 93.817.80.13 65.936.10.45 93.898.52.46 93.771.98.00 93.801.10.59 93.546.91.91 93.898.53.02 93.818.30.52 93.818.03.93 93.898.50.51 900.304.070 93.778.82.50 93.818.32.00 90.555.17.98 90.075.07.50 67.006.45.05 93.891.25.61 93.890.11.51 93.898.57.01 93.891.02.65 93.817.87.00

HORARI AJUNTAMENT De 9 a 14 hores (de dilluns a divendres) De 16 a 18 h. (de dilluns a dijous) Nadal, Setmana Santa i Estiu (de 15 de juny a 15 de setembre, amndós inclosos): de 9 a 14 hores (de dilluns a divendres)

AJUNTAMENT DE MEDIONA Informatiu Municipal Dr. Trueta, 10 – 08773 Tel. 93 898 50 02 Fax. 93 898 52 99 e.mail: mediona@diba.cat www.mediona.cat - Facebook

7

HORARI DEIXALLERIA LA FONT DEL BOSC DISSABTES De 8:00 a 14:00 Moltes gràcies per la vostra col·laboració.

PANTINKILLO Anglès: Iniciació, Intermedi i Avançat Gralla i Timbal - Aprèn a Cosir Informàtica: Actic Bàsic - Actic Mitjà - Ofimàtica - Xarxes socials Mes informació al Pantinkillo C/ del Molí, 25 - Tel 93 898 59 11 Mail: pij.mediona@diba.cat Horari: Matins divendres de 10 a 12. Tardes dilluns a divendres de 16:30 a 20 CASAL DE LA GENT GRAN “CASA NOSTRA” De dilluns a divendres de 16:30 a 20:00 Taller de Memòria els dimarts de 17:00 a 18:00 h. C/ Dr. Trueta, 10 bxos.

POLIESPORTIU ANTONI RAMALLETS Futbol 7 Tai-Xi Bàsquet femení i masculí Capoeira Tennis Batucada Dansa Afro-brasilenya Futbol Sala Gimnàstica Gent Gran Pilates Entrenament Patinatge Entrenament Suau Estiraments Sala Fitnnes Ioga Taller Bici Rítmica Taller de Circ Ball Social Més informació al Poliesportiu - Zona Esportiva Tel: 93 898 58 67 - Facebook Horari: 11:00 a 13:00 – 17:00 a 21:00 AGRUPACIÓ ESPORTIVA FONT DEL BOSC Pàdel-Tennis Més informació: Agrupació Esportiva A.VV. CIUTAT JARDÍ FONT DEL BOSC TAI TXI – CHI KUN INFORMÀTICA BÀSICA Per més informació: Local social Avda. Maristany, 29 Tel. 684 368 472 e-mail:ciutatjardifontdelbosc@gmail.com

LA CASA VOLADORA Av. Gaudí, 3, 2on Dimarts, de 17 a 18:30: Inventors d’històries, per infants de 7 a 12 anys. Dimecres, de 17a 18 : ImaginACCIÓ, per infants de 0 a 7 anys. Dimarts i dimecres d’11 a 13: Espai col·lectiu-matins oberts. Més informació: 646 260 974, casavoladora8@gmail.com, www.casavoladora.wordpress.com CORAL MEDIONA Assaig cada diumenge de 18 a 20 h. al Casal da la Gent Gran “Casa Nostra” ESPAI TORNASSOL Un espai per a l’educació, creativitat i recerca interior 626 626 600 - S. Joan de Mediona LA SALA -Zona CreativaC/Canaletes, 2 Activitats de Joc i Plàstica A Sant Joan de Mediona JOC I PLÀSTICA (4 i 5 anys) dimecres de 17:15 a 18:15 EXPLORACIÓ PLÀSTICA (6 a 10 anys) dijous de 17:30 a 19h Més informació: Mireia 650.37.00.81 lasala.zc@gmail.com


AGENDA D’ACTIVITATS MUNICIPALS MAIG 2017 DIA

HORA

LLOC

ORGANITZA

ACTIVITAT

6

11:30h. a 13h.

Poliesportiu A. Ramallets AA.VV. Font del Bosc

Rosario Chacón tel. 608548594

DANSES DEL MÓN

7 7

10:30h.

8

18h.

Pantinkillo

13

14:30h.

Casas Noves de Can Pardo

14

10h.

Pantinkillo

EEMM Ajuntament i Diputació

Del 9 al 14

15

c. Florenci Gustems

17

Granollers

20 i 21

Club de Lectura Medionenc

17h. a 21h.

Entorn primaveral de S. Joan de Mediona

27

11h. a 15h.

Plaça Països Catalans i Parc dels Rentadors

28

EEMM i Diputació

Club Senglars

Ajuntament de Mediona

CLOENDA CICLE DE PASSEJADES

MediMàgic’17

(Programació cartell al interior de la revista) TALLER DE FOTOGRAFIA per Mario Valverde FESTA DEL DONANT DE SANG DE L’ALT PENEDÈS INAUGURACIÓ DEL MONUMENT AL DONANT (activitats de la diada al interior de la revista) CELEBRACIÓ DIA DE ANDALUSÍA

Ermita de Sant Elies

28

CLUB DE LECTURA TROBADA DE PUNTAIRES

Ajuntament

26

CLUB DE LECTURA Sortida al Camp Nou TALLER SUBMISTRAMENTS BÀSICS A LA LLAR (Aigua, llum, gas i telèfon) XIX FESTA DE LA GENT GRAN (Setmana de la gent gran) FESTA DE SANT ISIDRE Dinar Popular Actuació del Grup MEDIONA GOSPEL i ball amb AXÍS DUET

CURSA BTT

Profile for Ajuntament de Mediona

Butlletí Informatiu Municipal 61 Maig 2017  

Ajuntament de Mediona Revista d'informació municipal i de les activitats de les entitats de Mediona.

Butlletí Informatiu Municipal 61 Maig 2017  

Ajuntament de Mediona Revista d'informació municipal i de les activitats de les entitats de Mediona.

Advertisement