__MAIN_TEXT__

Page 1

BUTLLETÍ INFORMATIU MUNICIPAL

juny 2017

Mediona

62


2

BUTLLETI MUNICIPAL MEDIONA ACTIC

La sigla ACTIC correspon a la denominació “acreditació de competències en tecnologies de la informació i la comunicació”. L’ACTIC és la certificació acreditativa de la competència digital, entesa com la combinació de coneixements, habilitats i actituds en l’àmbit de les tecnologies de la informació i la comunicació que les persones despleguen en

situacions reals per assolir objectius determinats amb eficàcia i eficiència. L’ACTIC permet a qualsevol persona de més de 16 anys demostrar les seves competències en TIC. Les persones que superen satisfactòriament la prova obtenen un certificat (bàsic, mitjà) que emet la Generalitat, i que els possibilita acreditar un determinat nivell de competències en TIC davant de qualsevol empresa o administració. Aquests certificats són, doncs, una eina que pot facilitar l’obtenció d’una feina, la promoció professional, l’accés a eines d’aprenentatge virtual o l’obtenció d’una certificació professional. Preus: 70€ PERSONES JOVES FINS A 30 ANYS. 90€ PERSONES DE MÉS DE 30 ANYS. *Descomptes: 20% JOVES SENSE PRESTACIÓ D’ATUR 56€ 20% JOVES AMB DISCAPACITAT (MIN 33%) 56€ 5% JOVES AMB CARNET DE LA XARXA DE BIBLIOTEQUES DE LA DIPUTACIÓ DE BARCELONA: 67€ Més informació a Pantinkill@ i Consell Comarcal Alt Penedès.

Arrenca el vertigen!

DES DE L’ALCALDIA

En rebre aquesta revista estarem a punt d’encetar la XII Mostra de la Cervesa Artesana de Mediona... tot estarà a punt i podrem gaudir d’un més que esperat esdeveniment. De ben segur que, amb la preparació que portem esperem sigui un èxit. Però és que venim de tantes activitats importants que estem posant Medina a un bon nivell. Si parlem d’esports tenim el Mediona CF campió del seu grup i pujarà a tercera. El final de l’escola de bàsquet al camp del Barça, Hem fet l’Ultramarató de BTT campionat d’Espanya i Catalunya, l’Scot Marató... i ja haurem celebrat la Cursa del Senglars i estarem a punt de fer la remuntada del riu Mediona el dia 18 de juny... Molts esdeveniments i molt importants. Acabem de gaudir de MediMàgic que va ser espectacular, una passada, uns moments molt intensos que ens han regalat gràcies a molts esforços i energies. Un altre esdeveniment que ens fa molta il·lusió és la inauguració del Monument als donants de Sang que farem el dia 27 de maig i esperem el bolqui tota la comarca en el nostre municipi. Ens alegra de manera especial. Totes aquestes activitats es complementen amb un estol d’accions de les escoles, associacions, entitats, particulars i grups que demostren la molta vitalitat de Mediona, la seva gent i les seves entitats. Aquesta vida ens fa més atractius tot valorant millor el dia a dia. Endeguem una campanya que ens motiva especialment i necessita de la col·laboració ciutadana com sempre i com mai: la millora del reciclatge en quantitat i qualitat! Volem engrescar-vos a participar en tots els esdeveniments, ajudant al seu èxit i la seva progressió positiva... volem que feu vostres totes les accions que promovem, donem suport o acollim des de l’Ajuntament de Mediona. Ja s’acosta l’estiu i no ens agafarà desprevinguts.

CLOENDA CICLE DE PASSEJADES 16/17

MILLORES Rampes d’accés a persones de mobilitat reduïda en tots els establiments i zones accés als edificis públics.

INSTITUT VALL DEL MEDIONA

Servand Casas - Alcalde

Un Cop finalitzades les passejades de la temporada 2016/17, la diputació va organitzar la “Cloenda”, una festa amb tots els municipis participants per a finalitzar la temporada, i només i poden assistir els que hagin realitzat un mínim de passejades, reflectit en el carnet que se’ls i dona i on es van marcant les assistències. Enguany la cloenda es va desenvolupar a Granollers, el passat dia 17 de Maig, on hi ha la previsió de participació de 58 municipis i mes de 2000 participants repartits en dos dies. La jornada va ser un èxit, els participants del municipi de Mediona van fer un seguit d’activitats destinades a l’activitat i manteniment físic. L’Activitat principal es una caminada pels voltants dels municipi amfitrió, i també fam fer activitats diverses com “allibera l’entusiasme” i Bollywood, envoltats de bon ambient entre els participants i organitzadors. La propera temporada, el municipi de Mediona seguirà formant part del cicle de Passejades, esperem la vostra participació, com en els darrers tres anys que fa que i participem.

L'Institut Vall del Mediona s'afegeix amb el seu alumnat de 1r d'ESO a participar en el Dia Mundial de l'Educació Física al carrer. Una jornada sortida a fa uns anys organitzada pel COLEF d'Austúries i a la qual el COPFLEC (Col·legi de Llicenciats en Educació Física i Ciències de l’Educació Física i de l’Esport de Catalunya) es va sumar per primer cop l'any passat i ha organitzat a Catalunya aquesta campanya, en la qual han participat una cinquantena de centres, per conscienciar la societat de la importància de portar una vida activa. Per aquest motiu vam sortir al carrer per gaudir d’un recull d’activitats divertides per moure el cos perquè creiem que és important tenir hàbits saludables, seguint l'eslògan d’aquesta edició: “Surt i mostra’t com ets”.


BUTLLETI MUNICIPAL MEDIONA

3

SEGONA EDICIÓ DEL MEDIMÀGIC La segona edició del MediMàgic ha finalitzat amb bona nota. Si l’edició de l’any passat va sobrepassar les expectatives, aquest any les ha superat amb escreix, moltíssimes persones van visitar la nostra població, seguin les activitats d’aquest festival màgic, que cal recordar què portava l’etiqueta d’Internacional. Enguany, el festival va començar a mitja setmana, on tres mags es van desplaçar a les escoles i un a la residència Novallar. Els alumnes més grans de les escoles es van traslladar al teatre del casal, on el mag Sergi Belmonte, els va donar un espectacle de màgia aplicat a les matemàtiques, on els nens i nenes van passar-ho d’allò més bé. I els mags Pini i Aizpi que van estar amb la resta d’alumnes a cada escola. El mag Jaume Anton va fer les delícies de la màgia als avis de Novallar. Dissabte es va aixecar amb un dia radian on els més petits varen gaudir, d’uns tallers de màgia. A mesura que anava passant el matí, la plaça dels Països Catalans i els carrers s’anaven omplint de centenars de persones, que trobant mags a tort i dret. D’amagatotis en l’escenari del casal, una trentena de mags van assistir a una “master class” del mag Juan Mayoral. I després se li va fer l’homenatge al mag Josep Roma, vinculat a Mediona des de fa molts anys. Al mural del MediMàgic, es va descobrir la placa de l’esdeveniment. Després d’un dinar màgic va ser l’hora dels nens. La maga Gloria i en Churrimongui els van donar més de dues hores de diversió. Entre això i la Gran Gala els visitants van omplir els restaurants del poble. I va arribar el gran moment, la Gala Internacional Màgica. El poliesportiu Antoni Ramallets es va omplir com mai, per veure l’actuació dels mags Lari, Aizpi, Enric Magoó, Jaume Anton, Selvin, la xinesa Huang Zheng i l’internacional Juan Mayoral. Els presentadors Churches i Plumetti van posar les pautes a un espectacle que va portar un ritme harmònic i les dues hores i quart que va durar, no van cansar el públic assistent. Diumenge al matí mentre les puntaires estaven a la plaça nova, al teatre del casal tenia lloc l’últim acte del Medimàgic’17, el festival màgic un espectacle matinal molt familiar on van participar els mags Paupi, Òscar, Jaume Anton, Guay i l’andorrà Marc Ferrer. Ja s’està posant l’objectiu a l’edició del 2018 Cal posar èmfasi de la gran tasca que varen realitzar els voluntaris.

XIX FESTA DE LA GENT GRAN Enguany, la gent gran de Mediona hem celebrat la nostra XIX Festa de la Gent Gran, amb tot una sèrie d’activitats repartides al llarg de la setmana del 9 al 14 de maig. Aquesta setmana, plena de celebracions, ja és la V Setmana de la Gent Gran que celebrem al nostre municipi! Entre totes les activitats, cal destacar el dinar de la gent gran, amb molta assistència. També, destaquem l’èxit de la tómbola, que ha estat possible gràcies a tots els/les col·laboradors/es, juntament amb les persones que hi han col·laborat anònimament. Així doncs, agraïm la col·laboració de Pintures Ventura, Ca La Pilar (ALDI), Cal Josepet, Can Vich, Torni Ventura, Naulover, Cal Gallego, Cal Poquet, Cal Duch i la Mª Rosa Pujadó de Cal Quel. Finalment, també volem donar les gràcies a l’Ajuntament. Moltes gràcies per fer-ho possible!

Des del PSC de Mediona En aquest moment acabem de saber el recompte de les primàries del PSOE... sabem que Catalunya recolza majoritàriament per Pedro Sánchez i el resultat total ha donat un recolzament absolut a la postura que mantenim des de Mediona. Esperem que amb la força de Pedro Sánchez ens permeti avançar en les grans preocupacions.... La gràcia d’aquest tema, les primàries, és que els i les socialistes fem primàries, que decidim lliurement sobre els nostres dirigents i tenim la suficient democràcia interna com per discutir-nos el que calgui. Sabrem gestionar la realitat. El que realment ens preocupa és la situació del partit del govern d’Espanya que està absolutament rodejat de corrupció, podrit per dintre i folrat de l’or que ens han robat per millorar la seva imatge, protegir els seus líders i elaborar un discurs defensant per una legió de medis de comunicació que ens obliguen a mirar en altra direcció. La corrupció política no pot quedar impune, no es pot permetre el que està passant a cap dels nivells i molt menys en els governs de l’Estat. No pot ser i menys amb els suport socialista, de cap manera. Ens congratulem de la victòria de la democràcia, esperem ser capaços d’arribar a recuperar el color vermell de la nostra essència!

MILLORES

Tancament de contenidors en diversos nuclis


4

BUTLLETI MUNICIPAL MEDIONA

SANT JORDI Com sempre, la comissió de Sant Jordi vol donar les gràcies a totes i a tots per la seva participació, a totes les entitats que han col·laborat en l’organització de les activitats. Hem tingut presentació de llibre (El Pirata Octavi amb l’autora Anna Bonet i l’il·lustrador Joan Ramon Buisan); hem continuat pintant i escrivint el mural que va començar Buisan i Elena Milà; el grup de dones va organitzat l’exposició 16 Jutgesses; Cantades de Coral; trobada de gegants, grallers i timbalers; mercat de pagès i parades de llibres i roses. A l’acte principal va destacar l’actuació de Eva Padilla & Cristina Puig recitant, acompanyades per Roger Subirana i Biel Harper. Les filles de l’aigua tenia per títol l’obra representada. Gabriela Seguí va participar amb les seves pintures de dones d'aigua. Tot seguit es va fer entrega dels premis del concurs literari, que aquest any han guanyat Violant Gelabert Esquirol per La pluja, Èlia Figueras Vilà per La família Holzman, Julieta Laxalt Ruiz per Namir i Rosa Torras i Solé per Brot i foc. Tornarem el proper any amb més activitats, però llegirem i escriurem tot l’any, farem teatre, recitarem , visitarem el bibliobús, assistirem als clubs de lectura. Podem viure sense literatura? Sense cultura? “Digues que m’estimes encara que sigui mentida” Títol d’una obra de Montserrat Roig inspirat per Terenci Moix a partir del film Johnny Guitar.

SORTIDA FINAL EEMM TEMPORADA 2016/17 Aquest mes de maig finalitza la temporada pels equips d’esports col·lectius de l’escola esportiva Municipal de Mediona, en les disciplines de futbol, bàsquet i minibàsquet. Tanquem la temporada amb una valoració global més que positiva, veient l’augment de practicants de l’esport que hi ha a Mediona, amb la finalitat principal i bàsica de fer activitat física i passar-ho bé, i enguany, amb la participació de 4 equips de bàsquet en competicions JESPE. Per finalitzar la temporada, el passat 7 de maig, es va fer una sortida amb pares i nens al Palau Blaugrana, a veure un partit de l’ACB entre el Barça i el Fuenlabrada. La sortida va ser un èxit, i els nens i nenes participants de l’EEMM van gaudir moltíssim del partit i de l’experiència de veure en directe un partit d’aquest nivell. De ben segur que en properes temporades repetirem l’experiència. Gràcies a tots vosaltres per la vostra participació en les nostres activitats, i en especial als pares i mares dels nostre jugadors, per mostrar sempre el vostre suport i ajudar-nos a millorar en molts aspectes. Organització de l’Escola Esportiva Municipal de Mediona.

OBERTA INSCRIPCIÓ PER PARTICIPAR A L’EEM DE MEDIONA: - Dirigida a nens i nenes nascudes entre 2004 i 2013. - 2004-2005 per fer equip infantil federat. - 2006-2007-2008 per fer equip aleví federat. - Nens i nenes entre 2009 i 2013 s’estudiarà les possibilitats jespe (benjamí-prebenjamímainada) i els nens i nenes de 2008 la possibilitat d’entrar a l’equip aleví federat. - Nens i nenes per fer futbol federat inscripcions fins 4 de juny per tenir una referència. quotes: - Equips inscrits en competició jespe o federada 176€ dividit en dues quotes de 88€. - Jugadors inscrits amb un germà, el segon germà 20% de descompte. en el cas de més de dos germans, la quota seria per tots 20% més barata. - En el cas de l’equip federat, cal afegir la quota federativa. Material: En la quota d’inscripció s’inclou el següent material: motxilla,mitjons,pantalons curts,samarreta de jugar i xandall. els jugadors que ja en tenen de la temporada anterior,el coordinador valorarà la seva renovació.

ELS RESIDUS SÓN RECURSOS, SI FEM RECOLLIDA SELECTIVA!

REVETLLA DE SANT JOAN DIA 23 DE JUNY A L A Z O N A E S P O R T I VA SO PA R DE G E RM A N OR (R ESE RVA LA T E VA TAU L A A L’A JUN TA M E N T A BA N S D E L DIA 1 9 DE J U N Y) FOG U E RA I BALL AMB D E K A R R I N C LO N S

L’ajuntament de Mediona, amb el suport de la Mancomunitat Penedès Garraf, inicia una campanya de reforç de la recollida selectiva dels residus durant els mesos de juny i juliol de 2017 i anirà adreçada a tota la població i als establiments comercials del municipi. Els objectius principals d’aquesta campanya són: • Informar sobre la separació en origen de les diferents fraccions dels residus (orgànica, paper i cartró, envasos lleugers, vidre i deixalleria). • Millorar la quantitat i la qualitat de les diferents fraccions de residus i en especial, millorar la qualitat de la fracció orgànica. • Fomentar la separació de residus en origen i disminuir-ne l’aportació a la fracció resta, que és la que va a parar a l’abocador. • Facilitar les tasques de separació en origen. Per poder informar a tota la població es faran tres xerrades informatives que es realitzaran els següents dies: • 13 de juny a les 18:00 hores al Casal Medionenc de Sant Joan de Mediona. • 14 de juny a les 18:00 hores al local de l’AAVV de la Font del Bosc. • 15 de juny a les 18:00 hores al local de l’AAVV de Sant Elies. És important l’assistència a les xerrades per tal de conèixer les dades de recollida selectiva del municipi i veure en quin punt ens trobem i com podem millorar la recuperació dels residus al nostre municipi. A tots els assistents a les xerrades informatives se’ls farà entrega d’un joc de bosses de ràfies per separar els residus a casa (envasos lleugers, vidre i paper i cartró) i un recurs informatiu amb les indicacions de com fer la recollida selectiva de totes les fraccions. La separació dels residus en origen és la millor manera de recuperar materials que, d’una altra forma, acabarien soterrats a abocadors o incinerats. Reciclant aquests productes ens estalviem extreure matèries primeres del medi i gran part de la contaminació de l’aigua i l’atmosfera. No obstant hem de reduir la producció de residus evitant embolcalls innecessaris i superflus i valorant èticament les nostres compres.


BUTLLETI MUNICIPAL MEDIONA CAMPIÓ El mes de maig finalitzen les diferents competicions futbolístiques, i aquesta temporada aquest final ens ha deixat un gran somriure. Contra tot pronòstic el primer equip ha estat campió del seu grup de Quarta Catalana, el 10, fet que pocs ho podíem esperar. En un curs molt brillant, amb tan sols tres derrotes en tota la competició, l’equip de Pedro Peralta i Jordi Ventura va arribar al tram final amb totes les possibilitats per ser campió, però amb un calendari complicat, les ganes que l’equip i va posar i la confiança en ells mateixos va fer que la darrera jornada a Les Cabanyes es visqués una d’aquelles dates que passaran a la història del club. L’equip necessitava un empat per superar al CE Ribes però va guanyar 1-2 i el CF Mediona 2016-17, s’unia al de la temporada 1979-80, 1992-93 i el del 2009-10. Les 4 temporades on el nostre club ha aconseguit el títol federatiu de Quarta Catalana(abans anomenat Tercera Regional), títol que dóna accés a pujar de categoria. Els campions han estat aquests:Damià Bayó, Joan Saumell, Pep Vich, Jordi Grau, Roger Vidal, Adrià Carrasco, Kiko Palanca, Pau Clarà, Marc Clarà, Enric Paredes, Cesc Ventura, Roger Ventura, Pau Contreras, Michael González, Xavi Farreras,Gerard Llobet i les incorporacions d’aquest curs:els vilafranquins Raül Soler i Dani Tamargo. Ja iniciada la competició recordem que es va afegir a la nòmina de jugadors l’Edu Viles. Tots ells han fet que aquesta temporada ens ho passéssim d’allò més bé.

NOVALLAR Aquest passat dimecres, 10 de maig, els residents de Novallar de Mediona, vam fer una caminada fins a la Llar d’infants Tangram de la mateixa urbanització. Allà vam poder compartir amb els més petits l’estona d’esbarjo. La connexió entre la gent gran i els més petits es casi instantània,

s’entenen amb ben poc. Va ser una sortida molt profitosa, on van fer reminiscències de quan ells van tenir els seus fills petits o els néts i on tots ens vam treure uns quants anys de sobre. El passat dimarts 16 de maig ens van oferir, a Novallar Mediona, un espectacle de màgia dins el MediMàgic’17 (Festival Internacional de Màgia a Sant Joan de Mediona). EL mag va oferir trucs més innovadors i altres de tota la vida, apropant-los a l’espectacle i fent-los partícips d’aquest. L’endemà encara es sentien comentaris als passadissos i als menjadors preguntant-se com s’ho havia fet per no parar fer desaparèixer aquella carta o per treure’ls-hi tantes monedes de les orelles. Va ser una tarda plena de màgia!

SEGONA TROBADA DE CORALS

El CF Mediona també ha disposat d’un equip federat aleví que ha competit en el grup 21 de la Tercera Divisió, ha estat el primer cop en tota la dècada que el club ha disposat d’un equip federat de futbol base i creiem que la temporada ha estat del tot positiva. A través de l’Escola Esportiva Municipal de Mediona ha continuat disposant d’un equip prebenjamí que ha participat a les trobades que organitza el Consell Esportiu Comarcal. Per la temporada vinent esperem que tot això tingui continuïtat i es pugui millorar i fins i tot ampliar.

5

El dissabte dia 22 d`abril, es va fer la segona trobada de corals organitzada per la coral “ Cantaires de la Font del Bosc “. Les corals convidades , coral “ La Lira “ de Viladecans i la “ Coral Cuitora” de La Llacuna ens varen oferir les seves cançons, tant per part dels cantaires com de les direccions de les mateixes , les interpretacions ens varen emocionar fent que la música i els seus cants ens arribessin al cor. L`entorn va ajudar, l`ermita és perfecte per aquestes audicions , fent que envoltats de tot plegat ens transportés per una estona a un mon guiat per la música i els cants. Em resta els agraïments , a les caves Feixes per la donació del cava, i destacar molt particularment la nostre estimada directora Margarida Dols, ànima de la feina ben feta i finalment al nostre Ajuntament de Sant Joan de Mediona que es va fer càrrec de la infraestructura de l`acte i del pica pica o petit berenar que varem oferir a tothom ,en acaba l`audició. - Montse Pastor i Pujadó

BIBLIOTECA CIUTAT JARDI FONT DEL BOSC A partir del mes de maig hem posat en marxa al local social de l´associació LA BIBLIOTECA, on podreu gaudir d´un ampli ventall de llibres en préstec. Això ha estat possible gràcies a les donacions de llibres dels socis, llibres per a totes les edats, la biblioteca estarà en constant ampliació, perquè podeu gaudir del major nombre de títols per escollir. També tots el diumenges de 10:30 a 12:30 h, podreu venir al local social a llegir el diari gratuïtament , mentre preneu un cafè. O també teniu servei d´internet, per si voleu fer algun tràmit. Us esperem!!

L’ESCORÇA TEATRE - ACTUACIÓ A PINEDA DE MAR Vam enviar a la organització de la XV Mostra Nacional de Teatre Amateur a Pineda de Mar un DVD de El Racó de La Lluna, d’Òscar Ros, (amb molta il·lusió i una miqueta d’esperança), i, ens van seleccionar. Actuàrem en una sala gran que en diuen La Carpa. No cal descriure la cara de sorpresa dels joves, i la nostra, els no tan joves, i, l’inici d’un sa neguit per la responsabilitat que això representava. Bé, l’èxit va ser total, tres-cents espectadors, molts posats en peu, i, aplaudint tant que feia impressió sortir a saludar. Gràcies companys del teatre amateur; no m’estic tibant els elàstics, només constato el que vaig viure de quatre a sis el passat diumenge 30 d’abril. Crec que hem d’estar molt cofois d’aquesta joventut, dels de casa i dels que tenen la voluntat, -ja que venen de fora-, de treballar amb nosaltres. Aquí tenim una llista dels artistes: Emma, Òscar, Gerard, Aida, Sergi, Concep, Noèlia, Jessica, Lucía, Maria... i dels tècnics: Albert, Ramon... els que actuen sense dir ni piu: Manel, Lluís... Ah, em descuidava l’artífex de la peli que és el company Jordi. No cal dir res més que: VISCA EL TEATRE!!! - Lluís - Salut per a tothom.


6

BUTLLETI MUNICIPAL MEDIONA

Ja som al juny, acabant el curs. Sembla que era ahir, quan obríem les portes del Centre Obert, aquest novembre, amb 11 infants i molt d’entusiasme per arrencar aquesta nova etapa del servei. En aquests 7 mesos hem conegut el poble, fent jocs de pistes, gimcanes i dinàmiques al carrer, hem treballat les competències escolars i hem acabat el curs buscant informació sobre temes que ens interessaven a uns i altres per Concurs per triar el logo del Centre Obert elaborar projectes, sobre diversos animals o les nostres aficions. Alhora, hem establert les assemblees, les dinàmiques d’educació emocional i de resolució de conflictes dins de la rutina del Centre Obert i tot això ho hem amanit amb activitats de lleure, manualitats o fotografia. Ens hem trobat amb les famílies per berenar i celebrar el nadal, hem fet un cafè tertúlia per parlar sobre comunicació no violenta i han vingut a veure’ns per explicar-nos a què es dediquen, quines habilitats tenen o amb què són felices i ens ha agradat molt compartir aquestes estones amb elles i ells. Ens ha agradat molt conèixer-vos, famílies! Ara que toca fer balanç, tanquem el curs havent atès un total de 30 infants i joves entusiastes que han posat el seu granet de sorra per fer créixer aquest projecte. Les educadores estem molt orgulloses del treball que aquests nois i noies han realitzat al llarg d’aquests mesos i esperem retrobar-nos totes i tots el curs vinent. Per tot això, volem acabar amb el llistó ben alt realitzant unes gimcanes familiars on l’aigua i el riure seran els principals ingredients de la festa. És la nostra manera d’agrair a aquells i aquelles que heu format part de tot això, la feina feta. Però no ens quedem aquí, volem convocar a totes aquelles persones que vulguin a participar en la batalla final de globus d’aigua. Aquesta tindrà lloc a St Joan el proper 7 de juny, a les 18:30h a la plaça de l’Av. Gaudí i a St Pere Sacarrera, l’endemà, 8 de juny, també a les 18:30h a la plaça de davant l’Associació de veïns de la Font del Bosc.

CASTELLS A MEDIONA Des de fa cert temps, a través de tallers en algunes escoles del municipi, visites a colles castelleres de Vilafranca, etc. hi havia ganes i interès pel poble en conèixer els castells de més a prop, aquesta tradició que es remunta al segle XVIII. I resulta que Mediona també és rica en castellers i castelleres: alguns amb llarga experiència, reconeguda en les millors colles castelleres; d’altres, amb trajectòries més curtes i, d’altres, sense experiència, però amb moltes ganes... Així que, parlant entre un i un altre, mig en broma mig seriosament, va sorgir la proposta de trobarnos per a fer castells. D’aquesta manera, portem ja tres setmanes trobant-nos al pati del Casal Medionenc (o al teatre quan ha plogut) jugant i coneixent aquest món tant ric i interessant que es desenvolupa a l’entorn dels castells. Tant si ets un infant, com una persona més gran, tant si ets home com dona, si tens ganes de conèixer i experimentar de primera mà els castells, et convidem tots els dijous a les 7 de la tarda al Casal Medionenc. Als castells hi ha un lloc per a tothom, en funció de la constitució física, l’atreviment, les ganes... Vine a descobrir quin és el teu lloc en un castell. Ens trobarem, ens coneixerem i farem poble fent castells. Us esperem! Salut i castells, fins i tot a Mediona!

ESCOLA LA FASSINA Un mati amb en Pedro El dimarts 9 de Maig al mati va venir a l’escola la Fassina en Pedro... un agent rural a explicar-nos on viuen les orenetes, com s’alimenten i com viuen. Ens ho va explicar a els nens i nenes de 5é i 6é. La primera part de l’explicació va consistir en veure dos vídeos d’orenetes. En el primer vídeo sortia on viuen i com s’alimenten. En el segon vídeo vam veure com cuiden les orenetes, com les alimenten i com les curen en el centre de recuperació.

Ens van dir que hi ha quatre tipus d’orenetes: l’oreneta vulgar, l’oreneta cuablanca, el falciot i el ballester. Ens va ensenyar com feien els nius: els de la vulgar són com una tassa, els de la cuablanca (que viuen en colònies) són com els de la vulgar però amb un petit forat i els falciots i els ballesters viuen entre totxos de les cases. Després ens va dir que havíem de fer si ens trobàvem un ocell al terra: hem d’avisar a un adult i que ell truqui als agents rurals o al 112. També ens va ensenyar un niu d’oreneta vulgar i un altre d’oreneta cuablanca per veure les diferències. Després vam anar a l’ajuntament a mirar la colònia d’orenetes cua blanca i poder observar les coses que ens havia explicat abans a la classe i, a fer un llibret d’informació. Quan se’n va anar ens va regalar un pòster per recordar els noms de les orenetes: oreneta vulgar, oreneta cuablanca, ballester i falciot. Donem les gràcies a en Pedro per haver-nos fet descobrir com viuen les orenetes i l’important de tenir-ne cura…. A més es veu que una parella pot arribar a menjar-se uns 2500 mosquits al dia! La Rosario ja ha arribat, tiro liro liro, La Rosario ja ha arribat, tiro liro là La Rosario és una mestra que li agrada fer de pallassa. El dijous 6 d’abril ens va sorprendre amb un fantàstic espectacle de circ. De la seva manta va treure un nas de pallasso i no sabia què fer amb ell. Després va fer malabars amb una poma. També ens va fer ballar. Ens ho vam passar molt bé i vam riure molt. La primavera ha arribat a la Fassina! La primavera ha arribat a la Fassina! I ens ha portat moltes ganes de gaudir del bon temps, de l’aire lliure i del nostre pati. Des d’emPATItzem, els alumnes de cicle mitjà i cicle superior hem comptat les hores de sol que té cada zona. Després hem contactat amb una jardineria, que ens han aconsellat quines serien les plantes adequades per plantar a cada zona. Així doncs, aquests dies, petits i grans dediquem estones a plantar, ajudant-nos els uns als altres i passant uns moments ben bonics.


BUTLLETI MUNICIPAL MEDIONA

TELÈFONS D’INTERÈS URGÈNCIES Urgències - Bombers - Ambulàncies - Mossos d’esquadra... AJUNTAMENT Oficines Poliesportiu El Pantinkillo Casal d’Avis Serveis Socials Sereno EDUCACIÓ Llar d’Infants Nins Llar d’Infants Tangram Escola La Fassina Escola Renaixença Epiqueia El Roure SES Vallbona IES Moli de la Vila Institut Vall del Mediona SANITAT Consultori Area Bàsica Sant Sadurní - Cap Hospital Comarcal Alt Penedès Farmàcia SUBMINISTRES Anaigua Aigües de l’Anoia Aigües i Agrícola de Mediona Endesa Energia Gas Natural TRANSPORT Taxi Hispano Llacunense (HILLSA) Hispano Igualadina SERVEIS AL CIUTADÀ Castell de Mediona Parròquia Novallar

7

ACTIVITATS MUNICIPALS CONTINUADES 112

93.898.50.02 93.898.58.67 93.898.59.11 93.898.50.02 93.898.50.02 638 .108. 901 93.898.58.71 93.817.87.57 93.898.50.79 93.817.80.13 65.936.10.45 93.898.52.46 93.771.98.00 93.801.10.59 93.546.91.91 93.898.53.02 93.818.30.52 93.818.03.93 93.898.50.51 900.304.070 93.778.82.50 93.818.32.00 90.555.17.98 90.075.07.50 67.006.45.05 93.891.25.61 93.890.11.51 93.898.57.01 93.891.02.65 93.817.87.00

PANTINKILLO Anglès: Iniciació, Intermedi i Avançat Gralla i Timbal - Aprèn a Cosir Informàtica: Actic Bàsic - Actic Mitjà - Ofimàtica - Xarxes socials Mes informació al Pantinkillo C/ del Molí, 25 - Tel 93 898 59 11 Mail: pij.mediona@diba.cat Horari: Matins divendres de 10 a 12. Tardes dilluns a divendres de 16:30 a 20 CASAL DE LA GENT GRAN “CASA NOSTRA” De dilluns a divendres de 16:30 a 20:00 Taller de Memòria els dimarts de 17:00 a 18:00 h. C/ Dr. Trueta, 10 bxos.

POLIESPORTIU ANTONI RAMALLETS Futbol 7 Tai-Xi Bàsquet femení i masculí Capoeira Tennis Batucada Dansa Afro-brasilenya Futbol Sala Gimnàstica Gent Gran Pilates Entrenament Patinatge Entrenament Suau Estiraments Sala Fitnnes Ioga Taller Bici Rítmica Taller de Circ Ball Social Més informació al Poliesportiu - Zona Esportiva Tel: 93 898 58 67 - Facebook Horari: 11:00 a 13:00 – 17:00 a 21:00 AGRUPACIÓ ESPORTIVA FONT DEL BOSC Pàdel-Tennis Més informació: Agrupació Esportiva A.VV. CIUTAT JARDÍ FONT DEL BOSC TAI TXI – CHI KUN INFORMÀTICA BÀSICA Dissabtes de :17:00 a 19:00 h. BALLS SALÓ, BALLS EN LÍNIA Dissabtes de 19:00 20:00 h. Per més informació: Local social Avda. Maristany, 29 Tel. 684 368 472 e-mail:ciutatjardifontdelbosc@gmail.com

De 9 a 14 hores (de dilluns a divendres) De 16 a 18 h. (de dilluns a dijous)

LA CASA VOLADORA Av. Gaudí, 3, 2on Dimarts, de 17 a 18:30: Inventors d’històries, per infants de 7 a 12 anys. Dimecres, de 17a 18 : ImaginACCIÓ, per infants de 0 a 7 anys. Dimarts i dimecres d’11 a 13: Espai col·lectiu-matins oberts. Més informació: 646 260 974, casavoladora8@gmail.com, www.casavoladora.wordpress.com

Nadal, Setmana Santa i Estiu (de 15 de juny a 15 de setembre, amndós inclosos): de 9 a 14 hores (de dilluns a divendres)

CORAL MEDIONA Assaig cada diumenge de 18 a 20 h. al Casal da la Gent Gran “Casa Nostra”

HORARI AJUNTAMENT

AJUNTAMENT DE MEDIONA Informatiu Municipal Dr. Trueta, 10 – 08773 Tel. 93 898 50 02 Fax. 93 898 52 99 e.mail: mediona@diba.cat www.mediona.cat - Facebook

HORARI DEIXALLERIA LA FONT DEL BOSC DISSABTES De 8:00 a 14:00 Moltes gràcies per la vostra col·laboració.

ESPAI TORNASSOL Un espai per a l’educació, creativitat i recerca interior 626 626 600 - S. Joan de Mediona LA SALA -Zona CreativaC/Canaletes, 2 Activitats de Joc i Plàstica A Sant Joan de Mediona JOC I PLÀSTICA (4 i 5 anys) dimecres de 17:15 a 18:15 EXPLORACIÓ PLÀSTICA (6 a 10 anys) dijous de 17:30 a 19h


AGENDA D’ACTIVITATS MUNICIPALS JUNY 2017 DIA

HORA

LLOC

ORGANITZA

ACTIVITAT

3

11:30 a 13h.

Poliesportiu A. Ramallets

Carme Chacón 608548594

DANSES DEL MON

3

20h.

Casal Medionenc

4

10:30h.

Local social Font del Bosc

10

Tot el dia

Zona Esportiva

11

10h.

Pantinkillo

12 13 14

de 9 a 13h. 18h. 18h.

Zona Esportiva Casal Medionenc AA.VV. Font del Bosc

15

18h.

AA.VV. Sant Elies

17

18h.

Teatre Casal Medionenc

18

8:30h.

Parada Bus

18

8h.

23 2 juliol

AA.VV Font del Bosc

Ajuntament de Mediona

Local social Font del Bosc

CLUB DE LECTURA

XII MOSTRA DE CERVESA ARTESANA A MEDIONA MÚSICA EN DIRECTE- FIRA D’ARTESANIA I ART

Club de Lectura Medionenc

Escola Epiqueia

Zona Esportiva 13h.

TEATRE amb l’obra “CELEBRACIONS”

AA.VV Font del Bosc

CLUB DE LECTURA I.T.V. AGRÍCOLA i CICLOMOTORS Xerrada informativa sobre Recollida Selectiva Xerrada informativa sobre Recollida Selectiva Xerrada informativa sobre Recollida Selectiva ESPECTACLE TEATRAL EL MALALT IMAGINARI I L’AVAR DE MOLIÈRE RECORREGUT LITERARI “La Catedral del Mar” LA REMUNTADA Marxa de Resistència REVETLLA DE SANT JOAN Sopar, foguera i ball DINAR POPULAR Reserva ticket: 684 368 472

Arbres. Comunitat dels mitjans de l’escola Epiqueia.

Profile for Ajuntament de Mediona

Butlletí Informatiu Municipal 62 Juny 2017  

Ajuntament de Mediona Revista d'informació municipal i de les activitats de les entitats de Mediona.

Butlletí Informatiu Municipal 62 Juny 2017  

Ajuntament de Mediona Revista d'informació municipal i de les activitats de les entitats de Mediona.

Advertisement