__MAIN_TEXT__

Page 1

BUTLLETÍ INFORMATIU MUNICIPAL

juñiol 2018

Mediona

fotografia: antoniovelez

74

Arriba l’estiu i és el moment de gaudir de tots els espais, de totes les activitats... Gaudir de la cultura, de l’esport, de l’aigua, la gastronomia i, sobretot, de no perdre’s cap de les propostes. Viu l'estiu a Mediona!


2

BUTLLETI MUNICIPAL MEDIONA ARRANJAMENT DE LA CARRETERA DE LES LLAMBARDES

Des del Consell Comarcal de l’Alt Penedès, juntament amb la Diputació de Barcelona i la col·laboració de l’Ajuntament de Mediona, ja s’ha encarregat el projecte de manteniment i millora de la carretera de Les Llambardes. La dificultat de treballar aquest tema és que Mediona, essent la més beneficiada, no té ni un pam de terra en aquesta carretera que, fonamentalment, pertany a La Llacuna i Torrelles de Foix. Des del Consell Comarcal es va contactar amb els dos ajuntaments que van delegar en Mediona la execució de l’arranjament que serà pagat per la Diputació. L’aspiració de l’equip de govern de l’Ajuntament de Mediona és passar-ho a la Diputació de Barcelona com a carretera.

BASSA CASES NOVES

DES DE L’ALCALDIA Ja tenim nou president del govern espanyol... Qui ens ho havia de dir fa 20 dies que avui estriem parlant de Pedro Sánchez president del govern i tot just després d’haver aprovat el pressupost del 2018. Sembla increïble però és cert i ja hem pogut gaudir de canvis molt més que substancials el la orientació de la política general. Esperem sàpiguen reconduir la qüestió catalana i en poc temps tinguem situacions que, com el canvi al govern, ningú podia ni somiar, de positives. En l’àmbit local hem superat, penso que amb nota, una temporada altament complexa, exigent, de nivell... venint d’un mes de maig ple d’actes esportius, aniversari dels castellers, gent gran, festa de S. Isidre i culminant amb MediMàgic, donava pas a un juny de final de l’escola esportiva, Beerrunning, XIII Festa de la Cervesa artesana, Liceu a la fresca, finals de cursos, revetlla de Sant Joan... un reguitzell d’actes i activitats que exigeixen una organització i esforç suplementari de tots els recursos de l’Ajuntament de Mediona. És bo recordar el que fem per situar l’acció de govern i com es fan servir els recursos, així podrem entendre retards en determinades tasques o no disponibilitat d’alguns recursos. Penseu que a més es dóna servei als particulars que ho demanen i a totes les entitats que organitzen actes. Ara encetem el període d’estiu, vacances, relaxació i recuperació de forces. Esprem tothom ho pugui gaudir. Hem de demanar prudència amb el foc, els vehicles i les activitats a l’aire lliure per no provocar desgràcies que haguem de lamentar o despeses que haguem de cobrir. Que tinguem un estiu perfecte, unes festes majors com mai i un merescut descans per recuperar forces de cara a la tardor! Servand Casas - Alcalde

NOVA CÀMERA DE VIDEOVIGILÀNCIA FORESTAL A MEDIONA FEM EL NOU PLA LOCAL DE JOVENTUT ENTRE TOTES I TOTS

Dimecres 4 de Juliol a les 18h al Pantikill@, C/ Molí 25 de St. Joan de Mediona, organitzem un acte de participació jove per decidir què fer en l'àmbit de joventut els propers anys. Si voleu dir la vostra, és el moment. Joves de Mediona, si teniu entre 15 i 30 anys, esteu convidats, independentment del vostre origen, gènere, creença o idees. Esteu també atentes a l’enquesta que passarem presencialment al Panti o online per les xarxes socials. Per què és important que participis en l'elaboració del Pla Local de Joventut? Permet respondre a les necessitats dels i les joves d'un territori i transformar una determinada situació, donat que ajuda a conèixer, decidir a partir del coneixement. Siguem pràctics: sense pla ens quedem sense subvencions per a activitats, per exemple. Si importa el teu futur, vine a l’acte de participació jove!! - Al Panti, 4 de juliol, 18h.

Aquest mes de juny ha entrat en funcionament una càmera de videovigilància forestal a Mediona contra els incendis forestals. La càmera, que funciona les 24 hores, s’ha instal·lat a la torre de guaita situada a la urbanització Font del Bosc degut a l’amplia visió panoràmica que, des d’aquest punt, és té de tota la comarca de l’Alt Penedès i de part del Garraf. L’aparell està dotat de visió nocturna i d’un sistema motoritzat que permet el seu gir des del centre de control, ajustant així la visió cap a la zona que es vol observar amb més detall. El programa informàtic de gestió fa que si detecta una variació de la imatge per l’aparició d’una columna de fum, s’emeti una senyal d’alerta, amb el que no resulta necessari tenir una persona observant en continuo les imatges. Aquest dispositiu forma part d’una xarxa de càmeres de la Federació d’Agrupacions de Defensa Forestal del Penedès i el Garraf, que cobreix les dues comarques i que entra en funcionament aquest estiu. El conjunt de càmeres es visualitzen des del centre de control de la Federació, ubicat a Vilafranca del Penedès, així com des del centre de control de Bombers de la regió metropolitana sud, ubicat a Sant Boi de Llobregat. Aquest recurs permetrà agilitzar la intervenció dels dispositius quan es detecta una columna fum o un possible incendi forestal. El projecte per instal·lar aquests aparells està finançat per la Mancomunitat Penedès-Garraf i la Diputació de Barcelona, i compta amb la col·laboració dels Ajuntaments on s’hi han instal·lat càmeres, que han facilitat tant les ubicacions com els consums elèctrics necessaris per al seu funcionament.


BUTLLETI MUNICIPAL MEDIONA PLAÇA DE LA LLIBERTAT

LICEU A LA FRESCA A MEDIONA

Al darrer ple del consistori es va debatre una proposta presentada i recolzada en 166 signatures. La petició venia a demanar que la plaça de la zona esportiva de Sant Joan passés a dir-se “Plaça de l’1 d’octubre”. L’equip de govern va estudiar amb deteniment la proposta, com totes les que arriben a l’Ajuntament de Mediona, i analitzades les signatures presentades i sotmeses als filtres per treure les repetides, les de persones menors d’edat i de persones no empadronades al municipi van quedar en 96 signatures vàlides. Això representa que la petició és recolzada per un 5% del cens electoral de Mediona. Hem de dir que l’equip de govern sempre ha pensat que els ajuntaments han d’estar pel dia a dia del municipi i gestionar de la millor manera possible les idees i propostes supramunicipals que poden dividir la població. Un ajuntament ha de governar per a tota la ciutadania, tingui el color que tingui. Tenint en compte que hi ha una inquietud, que hi ha una necessitat i considerant la situació de Catalunya, la política i la convivència social d’avui i de sempre, l’equip de govern va entendre que havia de fer una proposta de nom que recollís la situació d’inquietud, les aspiracions d’una gran majoria i el tarannà de Mediona que sempre ha estat d’acollida. És per això que es proposa nomenar la zona esportiva “Plaça de La Llibertat”. Prendre decisions sempre és arriscat doncs pots deixar de costat legítimes aspiracions que, en aquest cas, només recolza un 5% dels censats a Mediona. Podem donar mil arguments a favor i en contra però ara és el moment de cercar el màxim consens, el camí comú i el treball pel que realment importa: el dia a dia de Mediona i la seva ciutadania.

L’objectiu del Liceu a la fresca és difondre la música i l’òpera al major nombre de ciutadans ampliant així la cultura operística, un projecte amb un fort component divulgatiu, de desmitificació de conceptes associats al gènere amb accés a títols atractiu i accessibles, per fer gaudir a tothom amb i de la immensitat de l’òpera, assistint d’una manera única, propera i informal a una funció al Liceu: El Liceu de Tots. Passió, plaer i remordiment en una història sobre contradiccions i renúncies. Inspirada en la novel·la homònima de l’abbé Prévost, Puccini va obtenir amb Manon Lescaut el seu primer gran triomf. La història de l’ascensió i caiguda de la cortesana Manon va ser escrita amb una música arravatadora, fidel als principis del verisme i amb l’esquinçament precís en pàgines com la cèlebre ària «Sola, perduta, abbandonata».

Els rius Mediona-Bitlles, Anoia i Lavernó formen part dels ecosistemes fluvials més rellevants de la comarca de l’Alt Penedès. Per això, el nostre Ajuntament i els ajuntaments de Sant Sadurní d’Anoia, Subirats, Torrelavit, Sant Pere de Riudebitlles i Sant Quintí de Mediona van signar un compromís per protegir, conservar i millorar els espais fluvials d’aquests rius. Fruit d’aquest compromís neix El camí del riu, un itinerari de 43 quilòmetres per descobrir i gaudir d’aquests espais fluvials, de la gran diversitat d’ambients que ofereixen i dels paisatges de gran atractiu i bellesa de l’Alt Penedès. El dia 17 de juny es va dur a terme la segona edició de La Remuntada, la marxa popular no competitiva que es desenvolupa al llarg del Camí del Riu. FINS A 189 PERSONES A LA REMUNTADA AL LLARG DEL CAMÍ DEL RIU La Remuntada es una marxa popular de resistència no competitiva que es desenvolupa al llarg del Camí del Riu. Hi van participar un total de 189 persones, 54 més que en l’edició de l’any passat. El fet que no fes tanta calor com l’any passat va fer la marxa més còmoda i 163 persones van aconseguir acabar-la. La primera persona a travessar la línia d’arribada la va fer en 2 hores i 52 minuts i la darrera en gairebé 8 hores i 45 minuts. Els tres participants més ràpids van ser Joan Galimany, Vicenç Vivó i Xavier Varias i Alba Palauva ser la primera dona a arribar. La Remuntada va tenir un recorregut de 30 quilòmetres, amb sortida a Can Mas de la Riera i línia de meta a Sant Joan de Mediona, tot plegat amb un desnivell acumulat d’uns 459 metres. Tots els municipis que participen en el projecte El Camí del Riu, organitzen aquesta marxa per mitjà de les seves regidories de Medi Ambient.

3

No tots són iguals! Una expressió que fem servir per desprestigiar la política i els polítics “tots són iguals” ha quedat trontollant per la pràctica del nou govern de l’estat presidit pel socialista Pedro Sánchez. Nomenant ministres amb un currículum incontestable, fent dimitir qui no està a l’alçada ja sigui per acció o per omissió, prenent mesures adreçades directament a la ciutadania, demostrant sentit humanitari, obrint diàleg, revisant mesures injustes... crec que el nou President del Govern ha fet més la recuperació de la dignitat que molts en podien esperar. Des del grup socialista de l’Ajuntament de Mediona volem expressar la nostra satisfacció per les accions dels primers 15 dies de govern, per les declaracions del President i per tots el camins que s’han obert al davant: - Recuperació de la sanitat universal. - Acolliment del vaixell Aquarius. - Eliminació de símbols franquistes traient-lo del Valle de los Caidos. - Pacte pel salari mínim a 1000 € - Eliminació del copagament. - Vincular les pensions a la pujada de l’IPC - Aixecament del control financer de la Generalitat. - Diàleg amb Catalunya. Segurament en llegir aquestes línies hi haurà més decisions importants i la demostració de que “no tots són iguals”

ARRANJAMENT AL LOCAL DE L’A. VV. DE LA FONT DEL BOSC La brigada municipal, a petició de la junta de l’Associació, està efectuant l’adequació del pis del local social de La Font del Bosc. És una obra adreçada a encabir una sèrie de projectes que la mateixa junta s’encarregarà d’explicar, a l’hora que sanegem l’edifici i augmentem la seva seguretat i aïllament tèrmic. Les obres consisteixen en treure envans, reforçar sostre, fer serveis, instal·lació elèctrica, treure el balcó, sostre nou, canvi de finestres... Volem recordar que ja serà la tercera adequació que es fa d’aquest espai per donar cobertura a les activitats que, des del veïnat, es plantegen i complementen les organitzades des de l’Ajuntament de Mediona. Engresquem a tothom a participar en les propostes de les diferents associacions.


4

BUTLLETI MUNICIPAL MEDIONA LÍNIA: “E18” LA LLACUNA - SANT SADURNÍ– BARCELONA

Mitjançant escrit presentat en data 31 de maig de 2018, l’empresa La Hispano Llacunense, SL ha sol•licitat autorització per a modificar la línia del servei exprés “e18” de la concessió Santa Coloma de Queralt – Barcelona amb filloles (V-6416). La millora presentada consisteix en: Es crea una nova expedició d’anada i tornada entre La Llacuna – Mediona – Sant Quintí de Mediona – El Pla del Penedès – Sant Sadurní de Barcelona de dilluns a divendres feiners excepte el mes d’agost. El tram entre La Llacuna i Sant Quintí de Mediona s’efectuarà a la demanda prèvia reserva. Es crea una nova expedició d’anada i tornada entre Sant Sadurní – Barcelona de dilluns a divendres feiners excepte el mes d’agost. L’actual expedició de dilluns a divendres feiners excepte agost de les 19.00h des de Barcelona s’allarga fins el Pla del Penedès. Us acompanyem els nous horaris a autoritzar. Aquest Servei Territorial us dóna trasllat de la petició per tal que, de conformitat als articles 60 i 62 del Decret 319/1990, de 21 de desembre, pel qual s’aprova el Reglament de la Llei de regulació del transport de viatgers per carretera mitjançant vehicles de motor, en el termini de deu dies hàbils, pugueu efectuar les observacions que cregueu convenients. Transcorregut el termini esmentat sense que hagi tingut entrada cap manifestació vostra, se suposarà la vostra conformitat i es prosseguirà la tramitació de l’expedient. El tècnic superior de la Secció de Transport de Viatgers - Jordi Mallol i Sangrà

GIRA FRICANDERA de RAC105 4/8/2018 a la Font del Bosc Arriba una nova parada de la Gira Fricandera 2018 de RAC105, que recorre tot el territori català. L’Ernest Codina, presentador del Fricandó Matiner i els Plusniners, dj’s residents del Club105 seran els encarregats de punxar els millors èxits de RAC105. A més hi haurà mapping 3D i regals. Serà una nit per recordar!


BUTLLETI MUNICIPAL MEDIONA

5

FESTES LLIURES DE SEXISME Comença l’estiu i alhora les festes majors, i amb elles l’alegria, el bon rotllo, l’alliberament, l’alcohol… i a vegades això, dins un context festiu, “legitima” o, millor dit, excusa, actituds que no podem tolerar. Em refereixo a comportaments sexistes, des del comentari irrespectuós a agressions sexuals. No vull dir que a Mediona sigui un problema generalitzat i preocupant, més que en un altre lloc, ni molt menys. Però actituds masclistes, per desgràcia, hi ha a tot arreu i nosaltres no ens en lliurem. Una noia a qui toquen sense permís, un bavós que intenta insistentment lligar amb una dona que s’hi nega, una adolescent que no s’atreveix a dir no, un gai a qui insulten i passa a ser un maricón de merda, unes lesbianes que no s’hi senten còmodes si es donen un petó, una persona que transita i no sap a quin lavabo anar... i així podem citar una llarga llista d’exemples infinita, fins arribar a casos realment traumàtics. Això pot passar a sanfermines o a qualsevol festa. Lamentablement totes coneixem algun cas, fins i tot podem parlar de casos en primera persona. Tant de bo no passi mai aquí. Enguany el logo de la festa major té connotacions feministes. No ha estat una casualitat. Després del 8 de Març sembla que hem despertat consciències i la societat s’ha pres seriosament la necessitat d’acabar amb els privilegis que comporta per a alguns viure en una comunitat heteropatriarcal, i l’opressió que comporta per a la resta sobreviure en un estat que les relega a un segon pla. Al nostre municipi hi ha grups de dones i feministes que estem treballant aquests temes (pots demanar info al Panti) i fem accions com ara informar amb cartells contra les violències masclistes a la mostra de la cervesa. Des de les institucions i amb la participació de joves també s’ha treballat en la campanya “t’han maleducat” contra el patriarcat. Existeix un protocol oficial a nivell comarcal, però que poques coneixen, perquè s’ha difós sobre tot entre agents socials. És necessari un que, des de baix, pensat entre totes, sigui més proper i operatiu, un punt lila (ens hi posem?) on adreçar-se d’immediat. El teixit social, la solidaritat entre dones, mariques i feministes, ajuda a saber gestionar situacions conflictives, però hauríem de fer més pedagogia per a implicar a tothom i no deixar-ho tot a la improvisació. Aquí us deixo algunes recomanacions bàsiques sobre com actuar: -Als espais de festa podem penjar cartells per mostrar públicament el nostre rebuig als assetjaments i les agressions, propiciant espais segurs. -Quan es detecta una situació d’assetjament i d’agressió sexista, s’ha d’ actuar per rebutjar-la però abans d’actuar, preguntar a la persona agredida si està bé, si necessita ajuda, consultar-li què és el que vol fer. -Donarem la informació adequada (trobareu tríptics informatius sobre recursos, info, emergència telefònica 112... a la barra de festes i a les tècniques del Punt Mòbil de Salut la nit de l’empalmada de divendres) perquè puguin prendre una decisió com a part implicada en tot el procés i no revictimitzarla. -Si la persona agredida no vol donar cap resposta, és la seva decisió, i s’ha de respectar. -No posarem en dubte o qüestionarem el relat de la persona agredida. -No invisibilitzarem ni minimitzarem l’agressió. -Evitarem el contacte entre víctima i agressor. -Fem saber a l' agressor que rebutgem la situació, que NO ens sembla ni divertit , ni normal agredir les dones o les persones LGTBI. Vull destacar el treball que fa la Comissió de Festes. La major part de l’èxit li hem d’agrair a totes i tots, principalment joves, que estan organitzant i treballant voluntàriament. Una manera de felicitar-lxs per la seva feina és intentar crear entre tots i totes un ambient agradable. Totes tenim dret a sentir-nos segures. A no tenir por. A poder tornar tranquil·les a casa. A servir en les barres i que ens respectin. Bona festa major! Salut i feminisme! - Pantinkill@


6

BUTLLETI MUNICIPAL MEDIONA 10.000 PERSONES A LA XIII MOSTRA DE CERVESA ARTESANA

Nou èxit d’assistència al festival de cervesa artesana que cada any, i ja en van 13 anys, s’organitza al nostre municipi. Al llarg de les més de 14 hores que va durar la festa del passat 9 de juny, prop de 10.000 persones vingudes d’arreu, gaudiren al camp de futbol no només dels 70 expositors cervesers, sinó que també de la resta de parades de menjar, artesania i de la música en directe. Com en anteriors edicions, la Mostra de Cervesa Artesana de Mediona, dóna resposta a tots el públics que s’hi apleguen. Hi vénen els gourmets i amants de la cervesa, fins i tot en clubs organitzats. Ho fan perquè hi troben en un mateix espai cerveses de tots els estils: pale ale, brown, porter, stout, sour, sense gluten, ipa, lager, apa, saison,..tant de producció local como internacional. A més a més, una de les novetats d’enguany ha estat un major nombre de expositors amb cerveses fermentades i envellides en barriques. Aquesta és una tendència que si bé no és nova, sí que va creixent i que entra poc a poc en l’oferta de molts productors artesans. Com a resultat trobem cerveses que han fermentat en barriques i botes fetes servir abans per vi o d’altres espirituosos i que de vegades ho han fet barrejades amb alguna varietat de raïm. Tal com va dir Carlos Rodríguez, de l’empresa de Mediona Ales Agullons, co-organitzadora amb l’ajuntament de la fira, “El resultat un tipus de cervesa que fins i tot sorprèn als consumidors habitual de cervesa artesana”. Però com dèiem, la Mostra de Cervesa Artesana a Mediona, és sobretot un espectacle familiar. Ho va dir l’alcalde Servand Casas “per suposat que vénen experts en cerveses i per això cada cop es queden expositors fora, ja que considerem que 70 paradistes és el número correcte. Però l’èxit de la trobada és el seu caràcter familiar. Aquí hi trobes famílies senceres que gaudeixen no només de la cervesa sinó de les 60 parades de menjar, d’artesania, que hem tingut enguany, i sobretot dels 3 conjunts de música en directe, només així pots aconseguir fer venir 10.000 persones, ben bé 2.000 més que l’any passat”. La XIV edició ja està escalfant motors.


BUTLLETI MUNICIPAL MEDIONA

7

ESCOLES BRESSOLS NINS I TANGRAM DE MEDIONA Qui som? Som les dues escoles municipals de l’ajuntament de Mediona, on atenem a nens i nenes d’edats compreses entre els quatre mesos i els tres anys. Partim del fet que cada infant és diferent i té el seu propi ritme de desenvolupament, és per això que oferim tot tipus de materials, experiències i estímuls per potenciar la investigació, el descobriment, la creativitat i l’ interès per entendre el món que els hi envolta. On som? E.B NINS: Ens podeu trobar al passatge de les escoles, 41bis. de Sant Joan de Mediona. Al costat de l’escola la fassina. On tenen l’opció d’anar els nens/es quan siguin més grans. E.B TANGRAM: Ens podeu trobar a l’avinguda Maristany, 20-22 de la urbanització Font del bosc. A mà dreta tot pujant pel carrer principal. Què volem? Com a Mestres d’infantil tenim la responsabilitat de contribuir al desenvolupament físic i motor, afectiu, comunicatiu, social i cognitiu del nens/es, mitjançant el disseny i intervenció en les situacions educatives preparades amb aquest finalitat, sempre en un clima de seguretat i confiança. És important crear, entre escola i família, una base ferma que els hi generi seguretat per interioritzar els valors ètics i socials, que els ajudarà a arribar a ser unes persones adultes amb criteris personals i amb la capacitat d’entendre els criteris dels altres. El més prioritari per nosaltres és sentir que em posat el nostre granet de sorra per ajudar als infants a ser feliços i a tenir ganes d’aprendre, no per obligació si no per gaudir de cada nou descobriment. El 3 DE SETEMBRE TORNEM A OBRIR LES NOSTRES PORTES AMB MOLTES GANES DE COMENÇAR UN NOU CURS PLE DE SORPRESES, ABRAÇADES, DANSES, RIALLES I CREACIONS. US HI ESPEREM!!!!! BONES VACANCES D’ESTIU!


8

BUTLLETI MUNICIPAL MEDIONA SETMANA DE LA GENT GRAN ACTIVA

Un any més hem celebrat la Festa de la Gent Gran, sent la vintena Festa i la sisena Setmana de la Gent Gran Activa. Una setmana plena de diferents activitats i sortides. La inauguració de la setmana de la gent gran va ser, com sempre, amb la tómbola, que es va fer el dimarts 15 de maig, en la que va participar molta gent i es van vendre una mitjana de 400 números. L’activitat va anar acompanyada d’un pica-pica. Gràcies a tots/ es els/les col·laboradors/es!

Dimecres 16 de maig vam anar a Girona En Flors. Allà vam poder gaudir d’una Girona guarnida amb tot tipus de flors i de dissenys decoratius molt elaborats que ens van deixar bocabadats. També vam visitar Banyoles, on vam dinar per després tornar cap a casa nostra.

El dia següent , dijous 17 de maig al matí, hi va haver el campionat de bitlles catalanes. Els dos guanyadors del campionat van ser en Josep Santacana i la Teresa Masana. Felicitats!

Divendres 18, una cinquantena de persones vam anar a Montserrat a veure la Moreneta. A més a més, vam poder visitar lliurement diferents indrets de la muntanya: la cova, Sant Jeroni, i alguns/ es van arribar fins i tot al cim més alt de la muntanya. Un cop acabada la visita, ens vam trobar tots/es al restaurant Montserrat. A la tarda, hi havia previst una xerrada sobre assessorament jurídic en l’àmbit testamentari que no es va poder dur a terme per motius de salut de la ponent. Queda pendent per més endavant. El cap de setmana també va ser un no parar. Dissabte es va celebrar Sant Isidre a les Cases Noves, amb un dinar de germanor. Diumenge 20 de maig, últim dia de la festa, vam fer el gran dinar a Sant Joan. Abans, vam anar a visitar l’avi més gran del terme: en José Díaz de Santa Anna, que enguany farà 99 anys. Per altra banda, l’àvia més gran del terme, la Balbina de Les Cases Noves, que el dia 4 de maig va fer 98 anys, no la vam poder visitar perquè estava ingressada. Seguidament, es va celebrar el dinar de germanor, en el que hi van assistir 104 persones . Molta gent va faltar per problemes de salut però els esperem l’any que ve!


BUTLLETI MUNICIPAL MEDIONA

9

EXPERIÈNCIA VINYASONS 22 JULIOL AL CELLER DE MAS RODÓ Torna el VinyaSons, el festival on música, vins i gastronomia es combinen per crear experiències úniques en les nits d’estiu. Una proposta original en què podràs gaudir de la màgia de la música en directe de diversos generes i estils degustar alguns dels millors vins i caves de cellers emblemàtics acompanyats d’un menú gastronòmic elaborat especialment per cada ocasió. PAULA VALLS. Cantant i compositora precoç que amb només 17 anys va presentar el seu primer disc. Ara ha publicat el seu segon àlbum I am (Satélite K), on la veu de Paula Valls torna a brillar amb personalitat pròpia a mig camí entre el jazz, el soul i la música negra. El seu estil recorda altres artistes com Norah Jones i Amy Winehouse. Composa amb el seu piano i sempre porta l’ukelele a sobre. l’espectacle organitzat per l’Isidre Vallès, “cançons inolvidables”. La propera temporada, el municipi de Mediona seguirà formant part del cicle de Passejades, esperem la vostra participació, com en els darrers tres anys que fa que i participem.

FINAL DE CURS TEL·LES I TRAPEZZI.

2ª BEERRUNNING El passat 3 de juny es va disputar la 2º Beerrunning a Mediona, organitzada per els Senglars de Mediona i Ajuntament. Els participants van gaudir de 2 nous formats de recorregut un de 10 Km amb un desnivell positiu de 500 mts i un de 20 Km amb un desnivell positiu de 1.000 mts, tots dos amb un traçat força exigent, per diversos corriols i senders donant a conèixer l’entorn privilegiat de la Vall de Mediona. L’organització valora enguany tot un èxit la cursa, ja que van comptar amb gairebé uns 200 participants, cursa puntuable per la lliga de curses de muntanya del gran Penedès.

El passat 6 de Juny, va concloure la temporada de l’activitat de teles i trapezi, que durant tots els dimecres del curs s’ha desenvolupat al Poliesportiu Municipal. Els alumnes van desenvolupar una exhibició oberta a tothom qui volgués, per ensenyar les ca-

pacitats adquirides i treballades. L’ajuntament va a apostar per dur a terme aquesta activitat degut a la demanda de famílies que així ens ho feien saber, i conjuntament amb la Berta (monitora) s’ha pogut tirar endavant amb una participació i resultats que han estat un èxit. Esperem en propers cursos repetir l’activitat i l’experiència viscuda.

FINAL DE CURS DE CATALÀ PER A PERSONES NOUVINGUDES Els Rentadors sempre acullen! Aquesta vegada ens hem trobat per acomiadar el curs de Català per a persones nouvingudes, algunes Nouvingudes però d’altres no gens. I és que mai és tard per aprendre! El curs que hem realitzat al Pantinkillo durant tot l’any ha estat un degoteig de persones que han anat passant amb objectius diversos al voltant del curs, algunes han trobat el que cercaven d'altres no, hi ha qui ha vingut al final, i hi ha qui no hi ha arribat. D'altres no han vingut però hi són. La realitat és complexa. Ens apropem a l'àrab, a l'amazic a l'italià al castellà, al català des de les ganes de veure a l'altra, conèixer-la i aprendre'n. I és que les llengües són comunicació que ens ajuden a teixir vincles com l'única manera d'estar al món. L'últim dia ho hem celebrat amb la gent propera i un bon intercanvi culinari. Passeu molt bon estiu! Ens retrobem el curs vinent.


10

BUTLLETI MUNICIPAL MEDIONA

ELS CASTELLERS DE MEDIONA PREPAREN LA FESTA MAJOR I ja ha passat un any i tornem a tenir la Festa Major de Mediona a tocar, això ens fa preparar encara més per poder fer una actuació al poble la més festiva i engrescadora possible. Portem moltes hores i dies assajant per millorar tècnicament i per poder-vos oferir noves estructures i més altes, per això us convidem a que us acosteu a fer pinya per tal que entre tots, puguem assolir nous objectius i castells. Us animem a participar dels nostres assajos els dimarts i divendres al poliesportiu Antoni Ramallets de Mediona de les 19 a les 21h. També hem preparat un assaig especial previ a la Festa Major el dia 13 de juliol a la plaça dels Països Catalans, i un altre el dijous 26 de juliol davant de l'Ajuntament, respectivament.

PROPERES SORTIDES DELS CASTELLERS DE MEDIONA AL JULIOL A banda de la Festa Major, també estem preparant les noves sortides que farem aquest mes. Us convidem també el dia 14 de juliol a un assaig amb camisa a la Font del Bosc a les 21h i l'endemà, diumenge 15 a la nostra segona actuació fora de casa, ben a prop d'aquí, a Carme conjuntament amb els Moixiganguers d'Igualada, a les 13h. Us esperem a tots i totes. Fem castells, fem pinya, fem poble!


BUTLLETI MUNICIPAL MEDIONA

ACTIVITATS MUNICIPALS CONTINUADES

TELÈFONS D’INTERÈS URGÈNCIES Urgències - Bombers - Ambulàncies - Mossos d’esquadra... AJUNTAMENT Oficines Poliesportiu El Pantinkillo Casal d’Avis Serveis Socials Sereno EDUCACIÓ Llar d’Infants Nins Llar d’Infants Tangram Escola La Fassina Escola Renaixença Epiqueia El Roure SES Vallbona IES Moli de la Vila Institut Vall del Mediona SANITAT Consultori Area Bàsica Sant Sadurní - Cap Hospital Comarcal Alt Penedès Farmàcia SUBMINISTRES Anaigua Aigües de l’Anoia Aigües i Agrícola de Mediona Endesa Energia Gas Natural TRANSPORT Taxi Hispano Llacunense (HILLSA) Hispano Igualadina SERVEIS AL CIUTADÀ Castell de Mediona Parròquia Novallar Correus Oficina de Correus

112 93.898.50.02 93.898.58.67 93.898.59.11 93.898.50.02 93.898.50.02 638 .108. 901 93.898.58.71 93.817.87.57 93.898.50.79 93.817.80.13 65.936.10.45 93.898.52.46 93.771.98.00 93.801.10.59 93.546.91.91 93.898.53.02 93.818.30.52 93.818.03.93 93.898.50.51 900.100.378 93.778.82.50 93.818.32.00 90.555.17.98 90.075.07.50 629.305.045 616.670.501 93.891.25.61 93.890.11.51 93.898.57.01 93.891.02.65 93.817.87.00 93.898.57.11 93.898.57.11

HORARI AJUNTAMENT De 9 a 14 hores (de dilluns a divendres) De 16 a 18 h. (de dilluns a dijous) Nadal, Setmana Santa i Estiu (de 15 de juny a 15 de setembre, amndós inclosos): de 9 a 14 hores (de dilluns a divendres) AJUNTAMENT DE MEDIONA Dr. Trueta, 10 – 08773 Tel. 93 898 50 02 Fax. 93 898 52 99 e.mail: mediona@diba.cat www.mediona.cat - Facebook

11

HORARI DEIXALLERIA LA FONT DEL BOSC DISSABTES De 8:00 a 14:00 Moltes gràcies per la vostra col·laboració.

BUTLLETÍ INFORMATIU MUNICIPAL DE MEDIONA revistamediona@gmail.com

PANTINKILLO Anglès: Iniciació, Intermedi i Avançat Aprèn a Cosir Mes informació al Pantinkillo C/ del Molí, 25 - Tel 93 898 59 11 Mail: pij.mediona@diba.cat Horari: Matins divendres de 10 a 12. Tardes dilluns a divendres de 16:30 a 20 CASAL DE LA GENT GRAN “CASA NOSTRA” De dilluns a divendres de 16:30 a 20:00 Taller de Memòria els dimarts de 17:00 a 18:00 h. C/ Dr. Trueta, 10 bxos. POLIESPORTIU ANTONI RAMALLETS Futbol 7 Tai-Xi Bàsquet femení i masculí Tennis Fitness Dirigit Dance Gimnàstica Gent Gran Pilates Entrenament Patinatge Entrenament Suau Estiraments Sala Fitnnes Ioga Terapèutic Taller Bici Rítmica Taller de Circ Ball Modern Kung Fú Dansa Oriental Més informació al Poliesportiu - Zona Esportiva Tel: 93 898 58 67 - Facebook HORARI D’HIVERN Dilluns, dimecres i divendres: de 17 a 21 h. dimarts i dijous: d’11 a 13 h. i de 17 a 21 h. Dissabtes: de 10 a 14 h. i de 17 a 20 h. Diumenges: d’11 a 14 h. Festius TANCAT HORARI D’ESTIU Coincidint amb el període d’obertura i tancament de la piscina Tots els dies obert d’11 a 21 h. AGRUPACIÓ ESPORTIVA FONT DEL BOSC Pàdel-Tennis Més informació: Agrupació Esportiva A.VV. CIUTAT JARDÍ FONT DEL BOSC Dia: Dissabtes Hora: 18:00 a 20:00 h Lloc: local social. Activitat: Ball en línea, Balls de saló. Per a més informació: 684 368 472 ciutatjardifontdelbosc@gmail.com o local social CORAL MEDIONA Assaig cada diumenge de 18 a 20 h. al Casal da la Gent Gran “Casa Nostra” ESPAI TORNASSOL Un espai per a l’educació, creativitat i recerca interior 626 626 600 - S. Joan de Mediona

SORTIDA AL TEATRE DEL CASAL DE LA GENT GRAN CASA NOSTRA El passat 24 de maig vam anar a veure Los Vivancos, sis germans que ballen claqué a la perfecció. Allà vam coincidir amb polítics i altres famosos que van assistir a l’actuació, com també TV3 i altres mitjans de comunicació importants.


AGENDA D’ACTIVITATS MUNICIPALS JULIOL 2018 DIA

HORA

1

de 8 a 21 h.

1

LLOC

18 h.

14

18 h.

14 14 15

21 h.

15

13 h.

del 16 al 20 20 i 21 22 23

19:30 h.

26

19:30 h.

26 27

23:00 h.

27

18:30 h.

club de lectura Medionenc

Pantinkillo Piscines de la Font del Bosc Poliesportiu Font del Bosc Piscina municipal

Associació Esportiva

VÒLEI SORRA

Poliesportiu Celler Mas Rodó

FUTBOL SALA VINYASONS

Plaça dels Països Catalans

CASTELLERS DE MEDIONA Assaig previ Festa Major

Davant de l’Ajuntament Piscina municipal Esglèsia de S. Joan Davant de l’Ajuntament

CASTELLERS DE MEDIONA Assaig previ Festa Major PISCINA NOCTURNA CONCERT CORAL MEDIONA CASTELLERS DE MEDIONA Pregó i actuació castellera FESTA MAJOR DE MEDIONA

20:00 h.

30 3, 4 i 5 agost 4 agost

RUTA GUIADA DEL MODERNISME AMB VISITA A LA SAGRADA FAMÍLIA PLA LOCAL DE JOVENTUT - PARTICIPACIÓ JOVE CONCERT DELS CANTAIRES DE LA FONT DEL BOSC 3X3 BÀSQUET ASSAIG CASTELLER AMB CAMISA MULLA’T ACTUACIÓ CASTELLERS DE MEDIONA A CARME

Poliesportiu

27, 28, 29, 30 i 31 29

ACTIVITAT

I FIRA DE 2a. MÀ X ANIVERSARI DE LA FONT DEL BOSC Barcelona

4

ORGANITZA

Poliesportiu FONT DEL BOSC

A.V.V. Ciutat Jardi Font del Bosc

CONCERT CORAL MEDIONA i MEDIONA GOSPEL SINGERS TENIS TAULA FESTA MAJOR FONT DEL BOSC

GIRA FRICANDERA de RAC105 * CASTELLERS DE MEDIONA: dimarts i divendres assajos de les 19 a les 21h al Poliesportiu Municipal.

Ajuntament de Mediona

FONT DEL BOSC

Profile for Ajuntament de Mediona

Butlletí Informatiu Municipal 74 Juliol 2018  

Ajuntament de Mediona Revista d'informació municipal i de les activitats de les entitats de Mediona.

Butlletí Informatiu Municipal 74 Juliol 2018  

Ajuntament de Mediona Revista d'informació municipal i de les activitats de les entitats de Mediona.

Advertisement