__MAIN_TEXT__

Page 1

BUTLLETÍ INFORMATIU MUNICIPAL

juliol 2016

Mediona

Estrella de mar dels adolescents d’El Roure, al seu viatge de final de curs a Mallorca

52


2

BUTLLETI MUNICIPAL MEDIONA PINTEM LA FAÇANA DE L’AJUNTAMENT DE MEDIONA

Aprofitant la visita del President hem fet una millora que ja tocava doncs des del 2005 que no es pintava i les orenetes i les humitats estaven deixant empremta a la nostra façana. Qualsevol excusa és bona si hi ha millores. Els colors triats han estat sota consell de professionals i consulta de veïnat que passava per allà, però tenint en compte que havíem de posar una obra d’art que fa referència a la Mostra de la Cervesa. Aquesta obra realitzada per Josep Moscardó i Tallers de ceràmica Baltà es va pensar amb motiu de subratllar el que representa per al municipi la mostra de la Cervesa i per donar-li protagonisme permanent. Creiem que ha quedat molt maca i esperem gaudir-la molt temps.

NOU PARC INFANTIL Ja tenim un altre parc infantil al municipi. Mica en mica anem acabant el projecte de la Plaça dels Països Catalans i una de les obres que mancava era el parc infantil. Ens fa molta il·lusió presentar-vos aquest aparells que han estat triats per persones que tenen infants i que van completant un projecte. És important que tothom ens comprometem en la seva conservació i cura. No costa gaire si procurem fer-lo servir pel que toca. Recordem que no poden entrar gossos i les normes bàsiques d’higiene. Ajudeu-nos a mantenir Mediona més endreçada, va en el vostre benefici.

DES DE L’ALCALDIA Com a editorial de la revista vull compartir el que, en nom de Mediona, vaig adreçar al President de la Generalitat, amb motiu de la seva visita. Després de les salutacions de rigor vaig dir: Benvingut president. Avui celebrem la XI edició de la Mostra de Cervesa artesana i fira d’art i artesania. No us explicaré el que és doncs ho gaudirem plegats, el que si donaré les gràcies a totes les persones que ho fan possible i en especial a vos per donar aquest punt de reconeixement amb la vostra presència. Deixeu-me que us presenti Mediona: Difícil de trobar-nos però difícil d’oblidar. Referent de res, per a qui no ens coneix... però, si rasques una mica, pots trobar moda (Naulover), Paviments Gaudinians (Canigó), vins excel•lents (Mas rodó, Taigabot, Vich), caves genials, història, cultura, natura, aigua, esport, aventura... i la millor cervesa. Fins fa quatre dies teníem una altra gran indústria que malauradament ha tancat i estem treballant en cercar solucions. 70 km de camins i 35 de carrers la fan complexa, rica, diversa i amb extraordinàries dificultats per arribar arreu. 11 nuclis i moltíssimes masies mostren la nostra riquesa. Som propietaris de l’únic camp fotovoltaic de Catalunya íntegrament municipal. Tenim 4 escoles que ens han fet referen educatiu arreu. Amb iniciatives premiades i reconegudes. Bressol i casa de grans artistes, mags, escriptors, filòsofs, enginyers, esportistes... Mediona té un encant difícil de descriure però genial per viure. També tenim mancances, i no poques, que amb la vostra col•laboració anem atenent el més aviat possible... Però us he de recordar dues que ens preocupen profundament: les nostres escoles públiques estan en mòduls (tot i tenir el projecte aprovat pel govern des de l’any 2010) i ens deveu molts calers... quasi el 50% del pressupost. Necessitem un cop de mà urgent que de ben segur està a punt d’arribar. Disculpeu la vulgaritat de parlar de diners... President, benvingut a un paradís que us acull amb joia, i us demana que no ens oblidi. Gràcies per la vostra presència i esperem gaudiu de la nostra companyia.

NOVES PROPOSTES D’ACTIVITATS A MEDIONA Al llarg de l’estiu es desenvoluparan diferents activitats a la zona esportiva de Sant Joan, amb el suport i organització de l’Ajuntament de Mediona, ja que creiem que l’estiu es bon moment per a mantenir-se actiu. Alguna de les activitats consistiran en donar continuïtat al que es venia fent durant tota la temporada, passant a desenvolupar-la a l’exterior. Aquest és el cas de l’activitat Fitness a l’aire lliure, en la qual la monitora Sandra Haugè farà sessions d’entrenament a la gespa de la piscina municipal. Aquesta activitat està oberta a totes les persones majors de 16 anys que es vulguin posar en forma i es durà a terme els dilluns i dimecres de 19:15 a 20:15. De cara a l’estiu, també presentem novetats com les sessions d’Abdominals Hipopressives dirigides per la Mercè Santacana, monitora que durant tota la temporada ha dirigit al poliesportiu les activitats de pilates i estiraments. L’horari serà de 18:30 a 19:30 els dimecres i divendres a la sala polivalent del Poliesportiu. La darrera iniciativa que arrenquem aquest juliol, i que volem que tingui continuïtat la temporada vinent, es la de Ioga per a Embarassades. Les sessions estan dirigides per la Núria Esteve, llevadora i instructora de ioga per l’embaràs i la criança. L’horari es de 19:00 a 20:30 els dilluns. Us animem a participar en aquestes noves propostes, i en les que venim realitzant des de ja fa alguns estius com el taller de bicis, el campus de tennis i l’aquagym, així com els tornejos estiuencs com el 3x3 de bàsquet, el volei sorra, el torneig de tennis i les 24h de Futbol Sala.


BUTLLETI MUNICIPAL MEDIONA

3

XI MOSTRA DE CERVESA ARTESANA Ja hem superat l’onzena mostra de cervesa artesana. Ha estat un èxit en tots els sentits i devem considerar-nos molt cofois d’aquest nivell de treball i participació. Com cada any els preparatius han estat llargs i treballats. Adequació d’aparcaments, gestions administratives, assegurances, lloguer de material, contracte de personal, electricitat, escenaris... divendres tot estava previst i començaven a arribar cervesers d’arreu. El fet que, aquest any, fos en memòria d’Steve Huxley li donava un caràcter més intimista i proper. Gràcies a Steve que tant ha fet per nosaltres. La barreja de cervesa, artesania, música, entorn i la varietat d’activitats i espais ha fet que Mediona sigui valorada i considerada com a referent arreu. La col·laboració de tota la població i la comprensió de qui pateix molèsties fa més reconfortant la feinada i esforç que tothom hem de fer. La visita del President ha fet variar algunes coses però en cap moment vam perdre de vista ni l’objectiu ni el tarannà de la Mostra.

Un altre President visita Mediona Aprofitant l’empenta de la Fira de la Cervesa el MH President de la Generalitat ens va visitar. Van ser dues hores de vivències i experiències molt intenses amb tot el que per a Mediona suposa. Que un President de la Generalitat visiti Mediona no és cap novetat, el llibre d’honor de l’Ajuntament en recull la signatura de 4 il•lustres visitants i recordo que també ens va visitar el President Tarradellas... Si fem recull de les personalitats que ens han visitat i acompanyat en algun moment de la nostra història podem comprovar que cap municipi del nostre entorn i població ha estat tant ben tractat. Alguns qüestionen la oportunitat d’aquestes visites... personalment no sé si és adient o no però el que si sé que ens posen al mapa, ens ajuden en els mals moments i ens tenen en compte en demanar suport. El fet que algú amb renom ens conegui no hauria de ser important però la natura és així, ens tracten no pel que som o valem, ens tracten pel que representem. Mediona està situant-se a la comarca, a la província i és coneguda arreu. Hem posat les bases per a ser coneguts arreu i ser tingut en compte per tothom. Estem contents doncs rebrem un tracte més igualitari i just. Celebrem amb alegria poder oferir actes de qualitat, esperem tenir-ne molts més en poc temps i que la nostra referència sigui universal i de qualitat.

Treballem per la propera, millorem-la i fem-la més nostra que mai.

SORTIDA AL CASTELL DE MEDIONA El passat 9 de juny els alumnes de 1r ESO de l’Institut Vall del Mediona que han estat treballant tot el curs, en seu primer any a la secundària i també el primer any del centre, tenien l’oportunitat de fer una caminada de germanor pel territori. La vall té molta història i molts racons plens de bellesa, i entre ells el Castell de Mediona, que van poder visitar i escoltarne la història, gràcies a l’Ajuntament de Mediona. Un matí esplèndid que va permetre unes bones hores de diàleg i gaudir de la passejada i d’allò après

BONA FESTA MAJOR DE MEDIONA!! dies: 29,30,31 de juliol i 1 i 2 d’agost.

NOUS BANCS Ja tenim plaça nova a la plaça dels Països Catalans i arbres nous però encara són petits. La preocupació de la gent i de l’equip de govern és l’ombra i en aquest sentit i gràcies a l’aportació d’una família de Mediona tenim nous seients a l’ombra. Esperem serveixin per millorar el benestar de tothom.


4

BUTLLETI MUNICIPAL MEDIONA MOBLES NOUS A L’ASSOCIACIÓ DE VEÏNS DE LA FONT DEL BOSC

L’Ajuntament ha dotat de nou mobiliari a l’Associació de Veïns de la Font del Bosc per complementar el que ja tenia i poder fer totes les activitats de Centre Obert, Club de lectura i tallers de memòria, entre altres, que es fan i necessiten dotacions i mobiliari. En aquest sentit, l’ajuntament, vol manifestar el seu interès en potenciar totes les activitats que es fan i les noves que es planifiquin, al costat de les associacions i del veïnat.

IOGA EMBARÀS A SANT JOAN DE MEDIONA

Iniciem grup de preparació al part a través del ioga al juliol Imparteix: Núria Esteve, llevadora i instructora de ioga per l’embaràs i la criança Inici: Dilluns 4 de juliol.( mínim de inscrites) Inscripcions: Poliesportiu Municipal Mediona.93 8985867 Informació: 638122596 (Núria Esteve). Horari: Dilluns de 19:00-20:30. 25 euros/mes

NOUS PLANS OCUPACIONALS Ja han començat a treballar dos nous treballadors de la brigada que han estat triat pels tècnics de l’Ajuntament de Mediona segons els criteris expressats al plec de condicions de convocatòria dels plans ocupacionals. Properament es convocarà una tercera plaça per cobrir les necessitats que la brigada presentarà durant l’estiu i fins final d’any. Aquests plans ocupacionals són sufragats íntegrament per la Diputació de Barcelona, tenen una durada de 6 mesos i un cost proper als 40.000 €

L’AIGUA A MEDIONA Tal com heu pogut observar hi ha camions d’aigua que van pels nostres nuclis. Volem tranquil·litzar a la població sobre aquest fet. Tal com ja es va informar un dels dos pous de La Font del Bosc s’ha esfondrat i per tant tenim problemes per obtenir tota l’aigua que necessitem per a La Font. Donat que hem de fer un pou nou hem apostat per un que solucioni tots els problemes de qualitat que fins ara tenim així que hem demanat un pou a La Font que tingui aigua amb pocs sulfats i sigui prou abundant. Ja tenim el permís de l’ACA i quan llegiu aquesta notícia ja haurem fet la prospecció. Esperem tenir ja el pou definitiu. L’aigua l’agafem de Sant Joan donat que tenim sobrant de cabal doncs la paperera no en gasta. El transport de l’aigua està subvencionat per l’ACA.

NEIX EL GRUP DE CRIANÇA DE MEDIONA Som un grup de mares de Mediona que ens hem trobat amb la necessitat de donar-nos suport en la criança dels nostres fills. Ens hem anat reunint amb els nostres nadons, mogudes per la necessitat i el desig de compartir les nostres experiències, dubtes, satisfaccions, alegries i sentiments que afloren en aquesta etapa… A partir de la nostra petita experiència, creiem que pot ser molt enriquidor obrir aquest grup a totes les famílies del Municipi i voltants que hi vulguin participar. I per això hem demanat a l’Ajuntament de Mediona un espai per poder-nos reunir setmanalment i poder organitzar activitats segons les necessitats del grup. Com per exemple: xerrades d’alimentació, suport a la lactància materna, massatge infantil, ioga, el joc i les joguines adequades per cada edat, intercanvi de roba i utensilis, etc Ei mares! Ei futures mares! Ei famílies! Si teniu ganes de participar en aquest grup de suport a la criança ens començarem a reunir cada divendres de 11h a 12:30h en una sala del Poliesportiu de Sant Joan de Mediona que l’Ajuntament ens ha ofert. Estarem molt contentes de que hi participeu i formem entre tots/es UNA GRAN TRIBU! La petita tribu l’hem començat l’Eva (amb la Rita de 6 mesos), la Cristina (amb el Martí de 12 mesos), l’Agnès (amb el Flavi de 9 mesos) i la Núria (amb la Mar de 4 mesos). Si voleu contactar per telèfon, podeu trucar a la Núria (638122596) o a l’Eva (644541914)


BUTLLETI MUNICIPAL MEDIONA TROBADA COMARCAL DE BITLLES CATALANES A SANT JOAN

SORTIDA FINAL DE L’ACTIVITAT “GIMNÀSTICA PER A GENT GRAN”

Cada vegada a Sant Joan hi ha més afició a jugar a bitlles i els jugadors i jugadores que cada semana es troben a les Tres Pedres van decidir fer un pas més organitzant el primer campionat comarcal, acompanyats dels equips de Sant Marti Sarroca, La Ràpita, Sant Pere de Riudebitlles, Vilafranca i Torrelletes.

Després de tota la temporada fent classes al poliesportiu, de passar-ho bé tot mantenint el nostre cos i amb un èxit molt gran de participants, amb un total de 30 alumnes, l’activitat es va concloure amb el ja tradicional “ viatge de final de curs”. Enguany, totes les participants, amb els seus respectius acompanyants, vàrem anar a Cardona, per visitar punts d’interès turístic d’aquesta vila. Va ser un dia molt complert, acompanyats de bon temps, que es va iniciar amb la visita guiada al castell de Cardona, on ens explicaren la història i la importància del mateix, passant per tots els racons i sales de l’espectacular edifici. En acabar la visita al castell, ens dirigirem amb l’autocar a les conegudes Mines de Sal. La visita a aquest símbol de Cardona, constava de visita guiada a l’interior amb la corresponent explicació, tant des del punt de vista històric com des del punt de vista econòmic per al municipi i per a la comarca.

MISSA ROCIERA El passat 29 de maig es va celebrar la ja tradicional missa Rociera a l’ermita de Sant Elies gràcies al treball del nostre veí conegut com “El Betis” i participant diverses persones i entitats del municipi, especialment l’Ajuntament de Mediona. Val a dir que l’èxit va ser total amb l’assistència i participació de nombrós veïnat i persones d’arreu. Felicitem als organitzadors i engresquem a participar a tothom en properes edicions! Després d’aquestes dues visites, tocava anar a dinar al Restaurant la Bauma, on trobarem bon servei i bon menjar. El restaurant estava al centre històric, on després ens tocava fer la darrera visita guiada pels carrers i places del municipi. Finalitzada la jornada, la valoració que en fem tant l’organització com els participants és molt bona. Us esperem la temporada vinent! ESCOLA ESPORTIVA MUNICIPAL.

TALLER DE NORDIC WALKING REESTRENA’T

“molt més que caminar amb bastons” El passat 28 de maig , es va desenvolupar per primer cop a Mediona i rodalies, el Taller de Nordic Walking, organitzat per l’Ajuntament de Mediona a proposta del Grup de Dones de Mediona. El taller el va desenvolupar el CLUB NORDIC WALKING CAT CENTRAL, organització que treballa fent difusió d’aquest estil de caminar amb bastons per tots els municipis del país. El taller va ser un èxit absolut i va quedar complert de places en poc dies. Hi participaren al voltant de 30 persones, algunes d’elles vingudes d’altre municipis. Satisfacció absoluta dels participants en aquesta nova experiència i amb ganes de repetir-ho. Des de l’ajuntament volem agrair la dedicació mostrada per l’instructor del curs Isidre Tort, en que va contagiar als assistents les ganes de practicar aquest nou estil de caminar. Degut a la bona valoració, i a que gent es va quedar sense la possibilitat de participar, hem decidit organitzar un altre taller el proper 9 de Juliol a Mediona. Esperem que torni a ser un èxit i us animem a participar-hi un altre cop.

5

DES DEL PANTI. A MANERA D’AVALUACIÓ El passat 29 de Juny vàrem celebrar el final de cursos de formació al Pantinkill@. Més de 30 persones han passat pel panti per a realitzar alguns dels cursos que tenen continuïtat trimestral: anglès, català, informàtica, art i artesania... A més, el curs de monitors/res d’activitats de lleure infantil i juvenil o el de conductor/a de carretó frontal ha possibilitat que dos grups d’uns 25 joves de la comarca tinguin el títol que capacita per a treballar en diversos àmbits laborals. Cursets d’emprenedoria i orientació laboral han complementat la formació. I tallers de graffiti, il·lustració o exposicions de còmic i jocs de taula s’han realitzat per no oblidar la vesant més lúdica per als i les més joves. La formació que fem des de l’espai del Pantinkill@ es fa gràcies a la coordinació entre els departaments de cultura, joventut, esport i serveis socials de l’Ajuntament, així com la implicació del Servei de Joventut del Consell Comarcal que també aporta les assessories en mobilitat internacional i en orientació acadèmica i professional. Tot amb la col•laboració de la Diputació de Barcelona i la Generalitat de Catalunya. Si bé la majoria de formació l’organitzem pensant en la població juvenil, heu de saber que moltes places les poden ocupar la resta de població adulta. D’aquesta manera ens assegurem que la majoria de cursos que oferim no quedin anul·lats per mínima inscripció. Tota la informació relacionada amb el món acadèmic i laboral la podeu consultar al Punt d’Informació Juvenil, també la relacionada amb l’oci, la salut (especialment drogues, alimentació, salut mental i sexualitat). De fet, de qualsevol tema que et preocupi o necessitis assessorament pots parlar amb l’informador, que t’informarà, orientarà o derivarà. El Servei de biblioteca i aula d’estudi tancarà, com tots els serveis del Pantinkill@, des de finals de Juliol a principis de Setembre, així com el Bibliobús, que el tornarem a tenir el 8 de Setembre a St. Pere Sacarrera i el 16 de Setembre a St. Joan. Podeu tenir, això sí, una selecció de revistes i llibres a la Bibliopiscina de la piscina municipal de St. Joan. El 15 de Juliol a St. Joan i el 22 de Juliol a St. Pere Sacarrera serà l’últim dia que ens visitarà el Bibliobús abans de vacances. Aprofiteu per demanar en préstec llibres, música, revistes, pelis... per continuar gaudint de la cultura a l’estiu. Recordar que a la festa major de Mediona, la nit del 2 al 3 d’Agost a partir de la 01:00h, tindrem a la zona esportiva el Punt Mòbil de Salut per a informar i formar en tot allò relacionat amb la sexualitat i el consum de substàncies. Posa’t el casc, el cinturó, el preservatiu si vols evitar malalties de transmissió sexual i embarassos no desitjats, si t’has passat que condueixi un/a altre i busca l’equilibri entre el descontrol i la responsabilitat, que val més formar-se, prevenir, que curar.


6

BUTLLETI MUNICIPAL MEDIONA ESCOLA EL ROURE El viatge dels nois i noies de L’Heura Som el grup de secundària de l’escola El Roure. Per fi de curs, sempre hem anat a algun lloc d’aquí a Catalunya però aquest any volíem fer alguna cosa diferent... 9 setmanes abans del viatge. Estem preparant una parada que posarem el dia 16 d’abril a les portes obertes d’El Roure. Hi vendrem pastissos, entrepans i broquetes de fruita. 8 setmanes abans del viatge. Avui és el dia de la parada, i estem venent-ho quasi tot! D’aquí a poc tancarem la parada, i ja hem aconseguit 230 euros. 4 setmanes abans del viatge. Acabem de decidir que anirem a Mallorca per fi de curs. Hem fet tres grups: un s’encarrega del menjar, un altre del transport i l’altre de l’allotjament. Calcularem el pressupost per veure si és possible anar a Mallorca!

DISSABTE 2 DE JULIOL A les 6 de la tarda, a la plaça de l’Església, ANIMACIÓ INFANTIL amb XAVI CRIS Seguidament… BERENAR per la canalla A 2/4 de 10 del vespre, a la pista esportiva, SOPAR Seguidament, BALL amb “DANCING WITH GEORGE” DIUMENGE 3 DE JULIOL A les 11 del matí, a l’Església, CANTADA de la CORAL MEDIONA Seguidament, CERCAVILA amb els GEGANTS, GRALLERS, TIMBALERS i BALL DE GITANES DE MEDIONA A continuació, a la pista esportiva, REFRIGERI Dissabte hi haurà servei de bar i xurreria.

3 setmanes abans del viatge. Cada grup ha buscat un pressupost i de moment la idea és viable. 2 setmanes abans del viatge. Hi ha una ex educadora d’El Roure que ara viu a Mallorca i que ens està ajudant a trobar allotjament gratuït. Després rebem la notícia que una escola de Mallorca ens pot acollir a canvi que fem algunes feines com ara pintar o envernissar. Durant aquests dies alguns de nosaltres hem tingut els nostres dubtes i pors. En concret un dels nostres companys no vindrà perquè no fa gaire que està en aquest grup i no se sent segur. 4 dies abans del viatge. Ja està arribant el dia, i és com una carrera a contrarellotge, perquè encara ens queden moltes petites coses a fer. 13 de juny, dia del viatge. Ja ha arribat el gran dia, i ja estem pujant les escales de l’avió! Ja està tot preparat i només ens queda disfrutar! Noies i nois de L’Heura (El Roure)

MONUMENT “GRÀCIES PER DONAR SANG” El passat ple municipal l’Ajuntament de Mediona va signar un conveni amb l’Associació de donants de Sang per cedir els espais municipals i fer propaganda de totes les campanyes. Una iniciativa que ens va agradar és fer un monument als i les donants de sang... d’alguna manera volem expressar l’agraïment de Mediona a qui dóna vida.


BUTLLETI MUNICIPAL MEDIONA

“MARXA SOM” EN MARXA PER UN NOU PAÍS ON EL POBLE DECIDEIX Juny i juliol 2016 No hi ha revolució social més gran que prendre la paraula com a poble per decidir. La Marxa Som és una caminada popular que recorrerà a peu Catalunya aquest estiu. Seguirà l’itinerari del Camí dels països Catalans en 4 columnes simultànies que confluiran a Montserrat el dia 31 de juliol. A més d’una caminada popular és un instrument de democràcia participativa al servei de les persones i entitats del país , que organitzarà assemblees obertes a tothom a les poblacions on passi per tal que les persones reflexionin i proposin un nou model més avançat de democràcia participativa per el nou País. La Marxa Som també és un recordatori de La Marxa de la Llibertat , que va recórrer Catalunya ara fa 40 anys en unes altres circumstàncies. La Marxa Som passarà per Sant Joan de Mediona on hi farà nit el dia 27 de juliol. S’organitzarà un sopar popular amb els/les marxaires i totes les veïnes i veïns del poble. Més informació: http://www.lamarxasom.cat/

TARDA DE TEATRE AL CASAL AMB EL GRUP D'EPIQUEIA El dissabte 18 de juny a la tarda, el grup de joves d’Epiqueia va representar l’obra Els tres mosqueters d’Alexandre Dumas al teatre del Casal de Mediona, i oberta a tothom. Espases, viatges, poders, amors, traïcions i amistat es reuneixen en aquest gran clàssic del gènere d’aventures que va fer gaudir, sobretot, els actors i, també, un públic generós de totes les edats. Amb tot el treball de muntatge de l’obra i amb el resultat de l’actuació final, els nois i les noies varen poder viure el gran lema dels mosqueters: “tots per a un i un per a tots”.

7


8

BUTLLETI MUNICIPAL MEDIONA ESPAI TORNASSOL

BULLYING SANGUINOLENT!!! Aquest curs és el segon que hem treballat la llengua catalana a sisè mitjançant el cinema. És una experiència molt complexa i complicada, però a la vegada molt gratificant i permet assolir uns molt bons resultats a aquesta àrea. Agrair especialment a tots els alumnes i a totes les famílies de sisè que han participat sempre amb moltes ganes i il·lusió, sense elles no hauria estat possible. Podeu veure tot el procés que hem seguit, tràiler, making of... i el resultat final al nostre bloc, a l’apartat “Cinema a l’escola”. https://blocs.xtec.cat/escolarenaixenca/ Esperem que us agradi!!! Escola Renaixença - Sisè curs.

L’ESCORÇA TEATRE Dissabte 30 de juliol al Teatre del Casal Medionenc. Sessió de vespre: A les 20:00. Sessió de nit: A les 23:30. "Benvinguts al Racó de la Lluna”. L'Estrella d'aquest cabaret de París és l'enlluernadora Rubí, una jove ballarina que encara no sap que la seva vida farà un gir al conèixer al nou encarregat de la nateja del local. L'espectacle comença i l'escenari s'omple de llum, música i passió. La gent de nit és diferent, viuen com si mai més haguessin de veure el sol.

NOVALLAR Compartim el moment d’esbarjo amb els nens/es de la Llar. Aquest passat dimecres, 25 de maig, vam fer una caminada fins a la Llar d’infants Tangram de la mateixa urbanització. Allà vam poder compartir amb els més petits l’estona d’esbarjo. Vàrem jugar amb ells, ens van ensenyar els cucs de seda que tenien, el seu hortet, etc. La connexió entre la gent gran i els més petits es casi instantània, s’entenen amb ben poc. Va ser una sortida molt profitosa, on van fer reminiscències de quan ells van tenir els seus fills petits o els néts i on tots ens vam treure uns quants anys de sobre.


BUTLLETI MUNICIPAL MEDIONA

9

DIRECTORI D’ESTABLIMENTS COMERCIALS, EMPRESES I PORFESSIONALS DE MEDIONA NOM COMERCIAL

PRODUCTE O SERVEI

SANT JOAN DE MEDIONA ADREÇA

Ales Agullons

Cervesa Artesana

Masia Agullons

Autoreparacions Ros Casal Medionenc, S.L.

Reparació d’automòbils. Bar Restaurant

c/ A. Clavé, 44 F. Gustems, 12

Basar Gallego

Electrodomèstics, ferreteria...

c/ Escoles,15

Brikbike

Reparació, venda i lloguer de bicicletes

c/ Raval, 25

Cal Josepet

Supermercat

c/ F. Gustems, 2

Cal Quel

Papereria i Diaris

Pl. Montseny, 2

Can Vich

vi

c/ Pins, 22

Castell de Mediona Construccions Jaume Vallès Ferrer, SL. Contruccions Santacana Gallego, SL Estanc de Mediona El gat amb ales, Cal Ramallets

Castell de Mediona

938985053 659420246 938985844 669107568 938985376 649792744 938985185 938985024 646379850 938985701

Construccions i reformes.

Av. Montserrat, 4

620223278

Construccions i reformes.

c/ Dr. Trueta, 3

Tabacs

c/ A. Clavé, 39

Roba i complements

c/ A. Clavé, 25

Col•leccionisme de llibres, cromos i paper en general.

C/ A.Clavé, 7

Productes Farmacologics

c/ Dr. Trueta, 16

Forn de pa Sant Joan

Forn de pa i Pastisseria

c/ Escoles, 27

Fusteria Yntegral

Tot tipus de treballs amb fusta

Ms. El Solé

Imma Estilistes

Perruqueria i Tract. de bellesa

c/ Escoles, 25

Instal·lacions Bertran

Electricitat, aigua, calefacció...

c/ Que no passa, 6

Instal•lacions Manel Instal·lacions Joan Josep Perez

Electricitat, aigua, calefacció...

c/ A, Clavé, 8

Josep Duch, s.l.

Escorxador, fabrica d’embotits.

c/ F. Gustems, 20-24

L’Art de la Masia Manyeria Joan Saumell Mas Rodó

Merceria i complements Taller de manyeria i serralleria Celler

c/ de la Plaça, 6 c/ Pins, 30 Ctra. BV-2136 - km 2

Mercè Santacana Gallego

Fisioterapeuta

c/ Dr. Trueta, 3

Forn i pastisseria artesana Perruqueria i Tract. de bellesa

c/ Sant Josep, 11 c/ G. Prim, 17 c/ G. Prim, 10

Construccions i reformes

c/ A. Clavé, 26

El saber si ocupa lugar Farmacia Josep Gumà Vich

Naulover Pa de Pessic Perruqueria Carmen Ref. Integrals Mediona SL Rafa Aguilar Bravo Reparaciones Mediona SCA Hygiene Products, SL Simó Serra Supermecat Pilar Ventura, Pintura i Decoració, SL

TELEFON 931022079 649505033

Electricitat, aigua, calefacció...

Reparación equipos eléctricos, electrónicos e informáticos Fàbrica de paper Tovallons, mocadors, facials... Enginyer Tècnic Forestal Supermercat

938985189 629847837 938985180 938985858 616793306 636912451 931996118

MAIL cervesaartesana@masia-agullons.com rosramallets@hotmail.com facebook basargallego@hotmail.com arnau@brikbike.es www.brikbike.es - facebook -lluisvich@hotmail.com info@castelldemediona.cat vallferrer@gmail.com mbscsg@gmail.com teresatorrensbatet@hotmail.com elgatambales@gmail.com www.elsabersiocupalugar.com marcos@calile.com

938985051 938985131 689769701 653815875 938985450 622415365 609314665 938985168 626805507

peresolcin@gmail.com

xbertran@hotmail.com manel.magines@gmail.com

659459649

Plaça Montseny, 8 ctra. de la Llacuna, s/n c/ A. Clavé, 14 c/ F. Gustems, 18

Pintura decorativa i industrial. LA FONT DEL BOSC ADREÇA Zona Comercial de la Font del Bosc

NOM COMERCIAL

PRODUCTE O SERVEI

Bodega la Font del Bosc

Vins, caves i begudes.

Cal Maristany

Hostal-restaurant

Av. Maristany, s/n

Clínica Dental Mediona. SL

Podologia y odontologia

c/ Xiprers, 2-4 b 3er 4ª

Garden Font del Bosc

Jardineria

Av. Maristany, 89

J. Tomas

Pintura decorativa i estucats.

c/ Avet, 102

Manel Ruiz Deu

Aparelladors-Arquitècte tècnic.

c/ Barcelona, 4

Novallar

Residència per a la Gent Gran

c/ Futbol, s/n

NOM COMERCIAL

PRODUCTE O SERVEI

Constructor Josep Ferran Instal·lacions Enric Beltran Marteles

Const., reformes i excavacions

938985077 938985717 938985105 932385780 606874744 938985189 938985011 938985728 938985150 625293902 938985234 615537700 977030600 938985570 690314621 938985146 938182235 699315940 TELEFON

duchsl@hotmail.com lartdelamasia@gmail.com manyeria.saumell@hotmail.com info@masrodo.com merce_sg84@hotmail.com naulover@naulover.com fornetsantjoan@hotmail.com www.reformesmediona.com reparacionesmediona@gmail.com

simo@socabosc.com ventura@grupventura.com

MAIL

938178100 938178380 630354154 938178334 932135183 938178009 633128820 615264150 938178291 938178116 934577509 938178700

info@calmaristany.com polonio.ferran@gmail.com gardenfontdelbosc@gmail.com lolo2tomas82@gmail.com manelruizdeu@gmail.com directora.mediona@novallar.org

LES CASES NOVES DE CAN PARDO

Electricitat, aigua, calefacció...

ADREÇA

TELEFON

MAIL

616433425 c/ Olivella, 33a

647950443

enricbeltran@hotmail.com


10

BUTLLETI MUNICIPAL MEDIONA DIRECTORI D’ESTABLIMENTS COMERCIALS, EMPRESES I PORFESSIONALS DE MEDIONA

NOM COMERCIAL Àngel Peñafiel “Cal Cinto” Cal Poquet

SANT PERE SACARRERA ADREÇA ctra. Igualada, 43 Materials per a la construcció Cal Cinto Materials i llenya c/ de Baix, s/n PRODUCTE O SERVEI

TELEFON 938178048 607163719 938178171

MAIL materialspenyafiel@infonegocio.com calcinto@infonegocio.com

Tallers Domènech, CB.

Reparació d’automòbils

c/ De Dalt, 2

938178130

tallersdomenech@hotmail.com facebook

Vanessa Peñafiel Tutusaus

Arquitecte tècnica

ctra. Igualada, 43 Cal Cinto

610000520 938178048

vanessa@apabcn.cat

NOM COMERCIAL Cal Tino, Serveis de Jardineria, SL L’Era de Cal Pau

PRODUCTE O SERVEI

CAL PAIXANO ADREÇA

Jardineria

Masia Cal Tino

Restaurant

Can Paixano s/n

NOM COMERCIAL Mosaics Torra, SL Paviments Canigó, sa

PRODUCTE O SERVEI Mosaic Hidràulic Prefabricats formigó, terratzo

ALTRES ADREÇA Ctra. C-244, km. 18 Ctra. C-244, km. 18

Sol de Brugàs

Vins ecològics i cava

Ctra. C-244, km. 18

TELEFON 651398060 651317802 722130762 TELEFON 938998011 938998011 652772815 679758329

MAIL caltinojardi@caltino.cat facebook MAIL info@mosaicstorra.com info@pavimentscanigo.com fincabrugas@hotmail.com

L’ajuntament de Mediona ofereix aquest servei gratuït a tots els negocis i empreses de Mediona. Esperem sigui de la vostra utilitat.

SI ENSENYEM ALS INFANTS A ACCEPTAR LA DIVERSITAT COM UN FET NORMAL, NO CALDRÀ PARLAR D’INCLUSIÓ, SINÓ DE CONVIVÈNCIA La nostra Llar d’infants està situada en un entorn rural on els alumnes poden aprendre a partir de la natura i de centres d'interès. El nostre centre disposa d’unes instal·lacions adaptades als cicles inicials , d’un gran pati amb una àmplia zona verda i d’un hort ecològic on els nens/es aprenen l’origen d’alguns aliments , poden observar tot el procés de creixement dels vegetals i alhora aprenen a tenir cura i a apreciar la natura . Treballem totes les àrees de desenvolupament integral d’una manera amena i divertida.

EXPERIMENTEM AMB PA DUR

PAPERS AMB DIFERENTS TEXTURES

TRETS DIFERENCIALS - Aprenentatge primerenc: La teoria proposada per Glenn Doman es basa en un programa d’estimulació que aconsegueix la correcta organització neurològica del nen/a mitjançant una estimulació sistemàtica. - Partim del interès del nen/a. - Atenció individualitzada: Poc volum d’alumnes. - Treball cooperatiu entre tots els cicles. - Orientació psicopedagògica en coordinació amb el C.E.D.I.A.P l’espiga - Estimulació dels sentits: Mitjançant les experimentacions que fem amb els nostres alumnes es potencia l’estimulació dels 5 sentits. Els nens/es interioritzen diferents tècniques i eines per poder resoldre situacions que es presenten en la seva vida quotidiana. - Treballem la llengua Anglesa. - Potenciem relació família–escola. Traspàs d'informació i conversa diària. - Preu econòmic, amb un important descompte pels empadronats al municipi.

OPINIONS D’ALGUNES FAMÍLIES LA TARDOR ARRIBA AL NOSTRE PATI

LA NOSTRA INICIAL! Mètode Montessori

BOMBOLLES AMB MÚSICA DE BEETHOVEN

PROJECTE CUCS DE SEDA

- La metodologia de les Mestres és molt professional i a la vegada molt propera als nens, enriquidora i divertida. És una escola molt preparada i amb molta diversitat alhora d’ensenyar. Vanessa Rodríguez - És una escola on els nens estan molt a gust. Les mestres gaudeixen de la seva feina i això es nota en el progrés dels nens. Ens expliquen cada dia el que descobreixen. No només cuiden dels nostres fills, els eduquen i els hi donen afecte. Rosana Espeso i Vanesa Forné - L’èxit d’aquesta escola resideix, sobretot, en les educadores, en les seves ganes d’ensenyar. Estem plenament satisfets d’haver triat aquest centre i només calia veure la cara del nostre fill quan hi anava, cara de felicitat. A més ens hem adonat que el nivell de coneixements assolits era molt alt. Jesus Garcia Frangoso - Estic molt satisfeta d’haver escollit aquesta escola ja que hi ha un ambient agradable i relaxat amb un aprenentatge actiu. La metodologia que utilitzen va relacionada amb el nivell maduratiu del nen i la seva


BUTLLETI MUNICIPAL MEDIONA

TELÈFONS D’INTERÈS URGÈNCIES Urgències - Bombers - Ambulàncies - Mossos d’esquadra... AJUNTAMENT Oficines Poliesportiu El Pantinkillo Casal d’Avis Serveis Socials Sereno EDUCACIÓ Llar d’Infants Nins Llar d’Infants Tangram Escola La Fassina Escola Renaixença Epiqueia El Roure SES Vallbona IES Moli de la Vila Institut Vall del Mediona SANITAT Consultori Area Bàsica Sant Sadurní - Cap Hospital Comarcal Alt Penedès Farmàcia SUBMINISTRES Anaigua Aigües de l’Anoia Aigües i Agrícola de Mediona Endesa Energia Gas Natural TRANSPORT Taxi Hispano Llacunense (HILLSA) Hispano Igualadina SERVEIS AL CIUTADÀ Castell de Mediona Parròquia Novallar

ACTIVITATS MUNICIPALS CONTINUADES 112

93.898.50.02 93.898.58.67 93.898.59.11 93.898.50.02 93.898.50.02 638 .108. 901 93.898.58.71 93.817.87.57 93.898.50.79 93.817.80.13 65.936.10.45 93.898.52.46 93.771.98.00 93.801.10.59 93.546.91.91 93.898.53.02 93.818.30.52 93.818.03.93 93.898.50.51 900.304.070 93.778.82.50 93.818.32.00 90.555.17.98 90.075.07.50 67.006.45.05 93.891.25.61 93.890.11.51 93.898.57.01 93.891.02.65 93.817.87.00

HORARI AJUNTAMENT Tel. 93 898 50 02 De dilluns a dijous, de 9 a 14 hores i de 16 a 18 h. Divendres, de 9 a 14 hores. Nadal, Setmana Santa i Estiu (de 15 de juny a 15 de setembre): de 9 a 14 hores. Dissabtes tancat en tots aquests períodes.

AJUNTAMENT DE MEDIONA Informatiu Municipal Dr. Trueta, 10 – 08773 Tel. 93 898 50 02 Fax. 93 898 52 99 e.mail: mediona@diba.cat www.mediona.cat - Facebook

11

HORARI DEIXALLERIA LA FONT DEL BOSC DISSABTES: De 10:00 a 14:00 De 16:00 a 18:00 Moltes gràcies per la vostra col·laboraió.

PANTINKILLO Anglès: Iniciació, Intermedi i Avançat Català: Diferents nivells Art i Artesania - Gralla i Timbal - Aprèn a Cosir - Guitarra Informàtica: Actic Bàsic - Actic Mitjà - Ofimàtica - Xarxes socials Eines avançades en TIC : Blogs Eines de Gogle: Gmail, Youtube, Picassa i Drive. Mes informació al Pantinkillo C/ del Molí, 25 - Tel 93 898 59 11 Mail: pij.mediona@diba.cat Horari: Matins divendres de 10 a 12. Tardes dilluns a divendres de 16:30 a 20 CASAL DE LA GENT GRAN “CASA NOSTRA” De dilluns a divendres de 16:30 a 20:00 Taller de Memòria els dimarts de 17:00 a 18:15 C/ Dr. Trueta, 10 bxos. POLIESPORTIU ANTONI RAMALLETS Futbol 7 Tai-Xi Bàsquet femení i masculí Capoeira Tennis Batucada Dansa Afro-brasilenya Futbol Sala Gimnàstica Gent Gran Pilates Entrenament Patinatge Qi Gong (Txi Kung) Estiraments Sala Fitnnes Ioga Taller Bici Rítmica Més informació al Poliesportiu - Zona Esportiva Tel: 93 898 58 67 - Facebook Horari: 11:00 a 13:00 – 17:00 a 21:00 LA COVA C/ del Pilar, s/n Dansa Integrativa, divendres de 10:00 a 11:15 Dance Lab per a nois i noies de 10 a 14 anys, divendres de 17:15 a 18:15. Dansa Oriental i Tribal Fusió –iniciació, intermedi i avançat-. Organitza: Judith Ramallets (620 215 501) Imparteix: Montse Morilla (616 677 915) AGRUPACIÓ ESPORTIVA FONT DEL BOSC Pàdel-Tennis. Més informació: Agrupació Esportiva A.VV. CIUTAT JARDÍ FONT DEL BOSC Al Local Social: Informació: AVDA.MARISTANY, 29 – tel. 684 368 472 LA CASA VOLADORA Av. Gaudí, 3, 2on Dimarts, de 17 a 18:30: Inventors d’històries, per infants de 7 a 12 anys. Dimecres, de 17a 18 : ImaginACCIÓ, per infants de 0 a 7 anys. Dimarts i dimecres d’11 a 13: Espai col•lectiu-matins oberts. Més informació: 646 260 974, casavoladora8@gmail.com, www.casavoladora.wordpress.com CORAL MEDIONA Assaig cada diumenge de 18 a 20 h. al Casal da la Gent Gran “Casa Nostra” FIRA ARTESANAL “LA VALL DE MEDIONA” Primer diumenge da cada mes Productes ecològics, parades d’artesania, Tallers per a nens/es, Teràpies alternatives i més... Facebook: www.facebook.com/firaartesanalmediona Blog: firaartesanalmediona.wordpress.com/ e.mail: firaartesanalmediona@gmai.com ESPAI TORNASSOL Un espai per a l’educació, creativitat i recerca interior 626 626 600 - S. Joan de Mediona


AGENDA D’ACTIVITATS MUNICIPALS DIA

HORA

LLOC

ORGANITZA

diversos

mati i tarda

Diferents espais de Mediona

Espai Tornassol i Desdelcos

2

18h. 21:30 h.

Pl. Esglèsia Pista esportiva Poliesportiu A. Ramallets

Festa Major S. Pere Sacarrera

Estiu DESDELCOS a Mediona Teatre, arts plàstiques, jocs, art-teràpia, cos, escolta, emocions... dirigides a infants, adolescents, joves, adults i docents. Vegeu el programa a l’interior d’aquesta Revista. Animació Infantil amb Xavi Cris i Berenar Sopar i Ball amb “Dancing With George”

EEMM i Ajuntament

3X3 Bàsquet

Festa Major S. Pere Sacarrera

Cantada de la Coral Mediona Cercavila amb els gegants, grallers, timbalers i ball de gitanes de Mediona seguit d’un refrigeri.

2 3

11 h.

11

12:30 h.

5, 6, 7, i 8

tardes

22 i 23 27

vespre

30

sessions: a les 20 h. i les 23:30 h.

A l’Esglèsia Poliesportiu A. Ramallets Poliesportiu A. Ramallets Poliesportiu A. Ramallets

Teatre Casal Medionenc

Grup de criança i suport a l’alletament EEMM i Ajuntament

Vòlei Sorra Mediona (4X4)

Ajuntament

24 h. Futbol Sala Mediona 2016

L’Escorça Teatre

29, 30 i 31 1 i 2 d’agost 31 6i7 d’agost

ACTIVITAT

MARXA SOM Sopar Popular Teatre de la Festa Major amb l’obra “Benvinguts al Racó de la Lluna” interpretada per l’Escorça Teatre. FESTA MAJOR DE MEDIONA

12:30 h.

Sala d’Esposicions AECCM Plaça A.VV. de la Font del Bosc

A.VV. Ciutat Jardí Font del Bosc

Inauguració de l’Exposició “Gravats” obra gràfica de Josep Pérez González Sopar i Ball de Festa Major (venda de tickets al local de l’associació)

S’INFORMA QUE: El mes de setembre no s'editarà el butlletí municipal degut a les vacances del mes d'agost. Per això, totes les activitats de l'agenda del mes de setembre, hauran de ser enviades abans del 20 de juliol per ser editats en el butlletí del mes d'agost. El proper termini del 20 de setembre tornarem a admetre els articles per al butlletí d’octubre. Gràcies.

Profile for Ajuntament de Mediona

Butlletí Informatiu Municipal 52 - Juliol 2016  

Ajuntament de Mediona Revista d'informació municipal i de les activitats de les entitats de Mediona

Butlletí Informatiu Municipal 52 - Juliol 2016  

Ajuntament de Mediona Revista d'informació municipal i de les activitats de les entitats de Mediona

Advertisement