Page 1

BUTLLETÍ INFORMATIU MUNICIPAL

febrer 2017

Mediona

58

Jocs i materials didàctics fets amb pedres. Comunitat dels ganàpies d’Epiqueia


2

BUTLLETI MUNICIPAL MEDIONA CURSOS HIVERN 2017 AL PANTInkillo ANGLÈS iniciació Dimecres de 10 a 11.30h ANGLÈS intermedi Dimarts de 16 a 17.30h ANGLÈS per a estudiants de secundària Divendres de 16h a 17.30h ANGLÈS avançat (preparació First Certificate) Divendres de 10 a 11.30h Aprèn a COSIR Dijous de 17 a 19h INFORMÀTICA ACTIC bàsic i mitjà Online des del 6 de Març al 10 de Juny (Informa’t al Panti)

Començament de les classes al 10 de Gener. Els horaris poden tenir canvis per adaptar-se a les necessitats d’alumnes i formadores. Un curs es pot suspendre si no arriba a un mínim de participants. Més Informació al Pantinkillo i inscripcions a l’Ajuntament.

DES DE L’ALCALDIA Hivern del 2017 Ja tenim aquí l’hivern i, com cada any, ens queixem del fred, demanem que nevi i volem que marxi molt aviat el gel i les molèsties... però és hivern, ha de fer fred i ha de comportar molèsties, és natural. La vida no s’atura ni per estar sota zero ni per tenir molta calor. Tot segueix al seu ritme, canvia el dia, setmana, mes, estació i anys com si no importés a ningú. Nosaltres hem de concentrar-nos en el dia a dia que és qui ens fa gaudir de la vida i del moment. Les festes de Nadal, Cap d’any i Reis genials com sempre gràcies a la participació de moltíssima gent que, de manera altruista i anònima, fa el miracle diari de mantenir la il·lusió i empenta a alts nivells. Hem encetat un nou any carregat de plans i projectes, amb moltes ambicions i ganes de superar-nos, amb un pressupost quasi doblant l’anterior i amb mil solucions proposades a molts dels problemes que tenim dia a dia. També val a dir que tenim molts projectes d’importància a nivell esportiu, cultural i mediambiental. Us informarem puntualment de tots però vull fer un breu llistat per preparar-vos i posar-nos les piles: Ja hem acabat la Cursa d’orientació amb la participació de més de 350 persones d’arreu, al febrer tindrem una marató de BTT amb la participació de les principals figures de l’estat, també farem uns altres actes que, en quedar més llunyans, ja en parlarem a properes revistes. Hem estat seu del congrés InspirAccciones punt de trobada entre Europa i Latinoamérica per pensar i compartir l’acostament al coneixement decolonial. En la mateixa línia estem preparant un MediMàgic espectacular, la inauguració del monument als donants de sang a nivell comarcal, la Mostra de la Cervesa... un any tant intens que necessitarà totes les energies per gaudir-ne i complir-lo. Estem rodejats de bones notícies i molt positives, estem entusiasmats i amb les piles a punt pel que calgui i vingui... sense oblidar el dia a dia, el que ens cal en cada moment per tenir bona predisposició. Que quan acabi el 2017 només recordem coses positives! Servand Casas - Alcalde

Qui no ha escoltat alguna vegada la frase “el menjar no es llença”? Quantes vegades ens hem menjat unes croquetes de restes de carn d’olla o un arròs amb el pollastre rostit que va sobrar del diumenge? Aquestes bones pràctiques envers el menjar sobrer s’han anat perdent durant els darrers anys per diferents factors. El ritme de vida que portem es tradueix en una manca de planificació de les compres i dels menús; tenim un desconeixement sobre com preparar receptes d’aprofitament i conserves; comprem ofertes que a vegades se’ns fan malbé, a vegades descartem les peces que no tenen una bona estètica, no conservem bé els aliments ... o cuinem massa quantitat de menjar i l’acabem llençant. Aquestes són algunes de les raons que fan que, malauradament, estiguem llençant cada any unes 262.471 tones d’aliments a les escombraries. No cal dir que el malbaratament alimentari té uns impactes ambientals, econòmics i socials enormes. Definim el malbaratament alimentari com tots aquells aliments que, tot i tenir encara valor nutritiu per a les persones, es desaprofiten. Pot ser menjar que ja hem cuinat i no hem consumit, com aliments que s’han fet malbé o han caducat al rebost. A més de la despesa d’aliments hem de tenir en compte el malbaratament dels recursos que han calgut per poder produir aquest menjar descartat: aigua, camps de cultiu, etc. Segons l’estudi “Diagnosi del malbaratament alimentari a Catalunya” realitzat l’any 2012 per l’Agència de Residus de Catalunya i la Universitat Autònoma de Barcelona: • A Catalunya es llencen cada any 262.471 tones d’aliments aprofitables. • El 58% del malbaratament es produeix a les llars. Això es tradueix en 151.800 tones de menjar desaprofitat! • Cada any es malbaraten gairebé 25 kg d’aliments per persona, el que correspondria a llençar a la brossa 112€. Aquesta xifra equival a llençar el menjar que seria consumit durant 25 dies i mig i amb el què es podrien alimentar més de 500.000 persones l’any. Hem de canviar aquesta situació i tornar a donar als aliments el valor que tenen, perquè cap aliment pot ser considerat un residu. Per contribuir a millorar aquesta situació l’Ajuntament de Mediona, amb el suport de la Mancomunitat Penedès Garraf, enceta una campanya contra el malbaratament alimentari amb diferents accions a tot el municipi, tant a les llars com als establiments d’alimentació i restauració. Dels actes a realitzar destaquem dos tallers gratuïts que ens ensenyaran a aprofitar els aliments: un taller de conserves amb excedents de fruites i verdures i un taller de cuina d’aprofitament, als que us animem a que hi participeu. Us hi esperem!


BUTLLETI MUNICIPAL MEDIONA

3

INICIEM 2N TRIMESTRE D’ACTIVITATS AL CENTRE OBERT El centre obert ja rutlla a Mediona. Des de mitjans de novembre s’hi han inscrit un total de 20 participants en edats compreses entre els 5 i els 16 anys. Al llarg del primer trimestre, a més de conèixer-nos i començar a establir vincles entre nosaltres, vam fer activitats i dinàmiques que giraven entorn al lleure, l’educació emocional i la creativitat. Per a aquest segon trimestre, a banda d’ampliar els grups de participants i seguir teixint vincles, tenim intenció d’introduir-nos en l’assemblea, com a mitjà per treballar la cohesió social, la resolució de conflictes i les habilitats socials, i fer activitats esportives, obertes a tota aquella persona que hi vulgui participar. L’espai socioeducatiu del centre obert el duem a terme a dos nuclis diferents: els dilluns i dimecres al Pantinkillo de Sant Joan de Mediona i els dimarts i dijous al local de l’Associació de Veïns de la Font del Bosc, a Sant Pere Sacarrera. De moment, comptem amb 1hora i mitja per realitzar reforç escolar i fer l’activitat programada, tant amb el grup de petits, com amb el grup de grans, no obstant, la nostra intenció és poder oferir millor atenció ampliant aquest horari. En breu en tindreu més notícies! En aquest servei, gratuït per als participants, també realitzem un treball amb les seves famílies i ens coordinem amb les escoles i instituts, per tal de treure més profit de la tasca socioeducativa. La participació ciutadana és important per a nosaltres, per tant, la incloem dins del centre obert, facilitant la col·laboració amb les associacions o col·lectius del municipi, amb les famílies o amb qualsevol persona que hi estigui interessada. És per això que estem obertes a les propostes que ens vulgueu fer arribar.

HORARIS BIBLIOBÚS

OPINIÓ PSC Hivern, fred, factures... Estem escrivint aquestes línies en plena onada de fred, en el punt més àlgid de la factura energètica i, per tant, amb la màxima indignació del consumidor i el màxim nivell de greix (riquesa) de les companyies. Fa pena! Però si ens parem a pensar fa molts anys que Aznar va privatitzar Endesa, Telefònica i moltes empreses públiques que eren rendibles. Fa molts anys que polítics de tots els colors el posen a portes giratòries a l’abric dels nostres impostos (allà no fa gens de fred) fa molts anys que van penalitzar les energies renovables i en especial la fotovoltaica (recordem el que alguns deien quan Mediona va fer el camp...) però només ens queixem quan ho veiem al rebut però a les eleccions només mirem si aquest/a és guapo/a o si el tenen tot el dia a la tele... El problema d’una societat en la que si no tens diners no ets ningú ens porta a que tothom vulgui tenir més a costa del que sigui dels altres. Si ens parem a pensar la majoria de persones que ens fan ídols mediàtics estan cobrant sous indecents, de poca o nul·la preparació científica i que no aporten res essencial al progrés i benestar humà... hem de despertar!

LA NOSTRA GENT GRAN No us passa que quan pensem en els nostres majors ens ve al cap una imatges de cadira al racó de la sala d’estar? Espero no sigui així.

AGRAÏMENT, COMISSIÓ DE REIS: Amics i Amigues, Un nou any , novament ha estat un repte per a tot el grup, a més perquè era una missió molt important de complir, sobretot per tots els nens i nenes que esperen amb tanta il·lusió l’arribada dels Reis. Ha estat una experiència molt reconfortant que esperem poder millorar de cara l’any vinent. Però per seguir la tradició de tots els anys i poder fer complir els somnis del més petits de la casa es necessita la col·laboració de molta gent i creiem haver-ho aconseguit, volem donar les gràcies a tota la gent que ho ha pogut fer possible. L’any que ve podríem millorar-ho i la vostra opinió, seria molt important per això es podeu dirigir a la direcció de correu electrònic i poder escriure els vostres suggeriments: comissiodereis@hotmail.com o el Facebook Comissió de Reis de Mediona. “Somriu i deixa que el teu somriure canvií el món. No deixis mai que sigui el món qui canvií el teu somriure.” Bon any 2017!

Jo volia fer un pensament sobre la gent gran, el seu paper i la seva funció social. No parlo de les persones grans que encara estan actives i són autosuficients i autònoms... parlo de les persones grans que estan amb moltes limitacions i depenen de les cures de la família. Posem-nos un moment a la seva pell: han estat joves, actius, responsables i treballadors, han portat una família, han estimat i sentit passió, han tingut tantes forces com tenim ara nosaltres... han estat joves però el temps els ha minvat forces, energies, empenta, capacitats i il·lusions. Jo m’imagino que el seu cap té la mateix força que de jove, m’imagino que senten i viuen igual que abans malgrat no poden expressar-ho perquè el seu cos no els deixa. Jo imagino com reben una carícia i o una malcarada... jo m’imagino que sóc jo el gran! És una reflexió curta, amb mil punts per explicar i perllongar. Podria escriure mil fulls i quedarien coses a dir però només m’imagino que sóc jo, plenament conscient, que rebo el tracte que dono a aquella persona gran. Penso que les persones grans tenen molts papers a la vida, tots els sabem però, heu pensat mai que un dels seus papers és recordar-nos que hi arribarem? Veig una persona gran i m’imagino que sóc jo. Servand Casas


4

BUTLLETI MUNICIPAL MEDIONA ESCOLA LA FASSINA

DIVERNADAL

A l’escola La Fassina estem fent AMBIENTS. Cada dilluns a la tarda escollim lliurement l’espai de treball que volem fer, barrejant-nos alumnes de diferents cursos. Un dels ambients és MOT A MOT on podem buscar informació sobre temes que ens interessen i fer-ne un mural. Avui el Josep, el Yassine, la Sandra i en Marc, han vingut a la nostra clase per presentar-nos dos cantants dels quals han buscat informació. També n’hem escoltat una cançó!

Enguany hem tingut una nova edició del Divernadal els dies 27, 28 i 29 de desembre. Un espai lúdic i de lleure en dies festius , obert a tothom i gratuït, on volem oferir un espai de diversió i entreteniment. L’afluència de públic va ser molt bona i les valoracions que es feien de muntatge, propostes i funcionament eren molt positives. Es van fer propostes pensades per a totes les edats i gustos, inflables, jocs, sortida en BTT, espai de psicomotricitat, jocs de taula i moltes altres activitats que omplien el poliesportiu, acompanyades dels tallers i iniciatives d’algunes entitats del municipi. El taller proposat per a la gent gran de “ball social” va tenir un gran èxit, i es valorarà de fer una activitat semblant que duri tot l’any. Com venim fent en els darrers anys, també es va dur a terme el torneig de tenis taula per a joves i grans. Envoltats de bon ambient van gaudir de la pràctica d’aquest esport. Volem agrair als col·laboradors la seva tasca i suport per a fer possible la dinamització del Divernadal, molt especialment a l’entitat que va fer el taller de manualitats, la Coral de Mediona. També a l’Arnau Brik, que per tercer any consecutiu organitza una sortida familiar amb BTT el primer dia de Divernadal. Us esperem en properes edicions a que vingueu a participar amb nosaltres!! L’Organització.

REIS MAGS A MEDIONA Com cada any els Reis Mags d´Orient, han visitat els nens, nenes i gent gran de La Font del Bosc, Sant Pere Sacarrera, Novallar i San Elies. Va ser especialment emotiva la rebuda de SS.MM el Reis a la residència Novallar on els residents van poder rebre els seus regals personalment. Durant la cavalcada van ser saludats per tots els veïns i veïnes , que en cada lloc on van parar per repartir caramels i regals, van ser rebuts amb sorpresa i alegria. Esperem que totes les nenes i nens rebessin el seu regal desitjat. Volem donar les gràcies per la participació de totes les entitats i persones que han col·laborat amb la comissió de Festes de Nadal de Mediona, per fer-ho possible.

QUÈ PASSARIA SI ARRIBÉSSIU A LA SALA I HI TROBÉSSIU FERRALLA DE TOTA MENA? Això és el que es van trobar els nens i nenes que van venir al Casalet de Nadal de LA SALA. Els esperaven objectes de tota mena, i no se’n van poder estar! Un no parar de personatges van visitar-nos durant aquells dies, i cadascun era més peculiar que l’anterior: un gat que saltava per les teulades, un pacient pescador, un elefant ben pinxo, una senyora a qui li eixugaven els cabells, un senyor despullat…i també uns quants alienígenes! Tots aquests i molt més van ser els personatges que vam crear entre rialles i sorpreses. Durant el curs, cada dijous a la tarda ens endinsem en suculentes propostes d’EXPERIMENTACIÓ PLÀSTICA com aquesta. Ara, de 6 a 10 anys (hem ampliat l’edat!) Benvinguts al taller on només coneixem el punt de partida… el trajecte encara està per descobrir! T’hi apuntes? ;) Mireia LaSala. informació: lasala.zc@gmail.com i T. 650.37.00.81

SANT JOAN DE MEDIONA ACULL LA COPA CATALANA The Wild Board Rogaining va ser la primera prova puntuable per la copa catalana de Rogaines de 2017, que com cada any organitza la Federació de Curses d’Orientació de Catalunya. Més de 350 ragainers vinguts de tot Catalunya, i també de les Illes Canàries, Madrid, País Valencià, Navarra, Euskadi i Aragó van buscar fites per l’Alt Penedès sobre un mapa de 40 km2. David Tarrès i Albert Vilana, de l’equip Plan2Outdoor, van ser els guanyadors de la cursa d’orientació The Wild Boar Rogaining de Sant Joan de Mediona en la modalitat de 6 hores, seguits de dos equips de Hafglos Raid Team. La rogaine són curses d’orientació que recullen el més interessant de les curses de llarga distancia, l’estratègia d’orientació i les curses d’alta muntanya, i que en els últims anys han agafat molta força. Aquesta és una de les activitats que Mediona organitza amb la voluntat de promoure l’entorn i el paisatge de la zona.


BUTLLETI MUNICIPAL MEDIONA

5

DIRECTORI D’ESTABLIMENTS COMERCIALS, EMPRESES I PORFESSIONALS DE MEDIONA NOM COMERCIAL

PRODUCTE O SERVEI

SANT JOAN DE MEDIONA ADREÇA

Ales Agullons

Cervesa Artesana

Masia Agullons

Autoreparacions Ros Casal Medionenc, S.L.

Reparació d’automòbils. Bar Restaurant

c/ A. Clavé, 44 F. Gustems, 12

Basar Gallego

Electrodomèstics, ferreteria...

c/ Escoles,15

Brikbike

Reparació, venda i lloguer de bicicletes

c/ Raval, 25

Cal Josepet

Supermercat

c/ F. Gustems, 2

Cal Quel

Papereria i Diaris

Pl. Montseny, 2

Can Vich

vi

c/ Pins, 22

Castell de Mediona Construccions Jaume Vallès Ferrer, SL. Contruccions Santacana Gallego, SL Crea Decora Recicla Estanc de Mediona El gat amb ales, Cal Ramallets

TELEFON 931022079 649505033

Castell de Mediona Av. Montserrat, 4

620223278

vallferrer@gmail.com

Construccions i reformes.

c/ Dr. Trueta, 3

938985189 629847837

mbscsg@gmail.com

c/ Anselm Clavé, 43

667047904

c/ A. Clavé, 39

938985180 938985858 616793306 636912451 931996118

Distribució i venda de pintura natural Chalk Paint i a la calç. Tabacs Col•leccionisme de llibres, cromos i paper en general.

C/ A.Clavé, 7

Productes Farmacologics

c/ Dr. Trueta, 16

Forn de pa Sant Joan

Forn de pa i Pastisseria

c/ Escoles, 27

Fusteria Yntegral

Tot tipus de treballs amb fusta

Ms. El Solé

Imma Estilistes

Perruqueria i Tract. de bellesa

c/ Escoles, 25

Instal·lacions Bertran

Electricitat, aigua, calefacció...

c/ Que no passa, 6

Instal·lacions Manel Instal·lacions Joan Josep Perez

Electricitat, aigua, calefacció...

c/ A, Clavé, 8

Josep Duch, s.l.

Escorxador, fabrica d’embotits.

c/ F. Gustems, 20-24

L’Art de la Masia Manyeria Joan Saumell Mas Rodó

Merceria i complements Taller de manyeria i serralleria Celler

c/ de la Plaça, 6 c/ Pins, 30 Ctra. BV-2136 - km 2

Mercè Santacana Gallego

Fisioterapeuta

c/ Dr. Trueta, 3

Forn i pastisseria artesana

c/ Sant Josep, 11 c/ G. Prim, 17

938985105 932385780 606874744 938985189 938985011 938985728

Construccions i reformes

c/ A. Clavé, 26

625293902

Naulover Pa de Pessic Ref. Integrals Mediona SL Rafa Aguilar Bravo Reparaciones Mediona Simó Serra Supermecat Pilar Ventura, Pintura i Decoració, SL

rosramallets@hotmail.com facebook

Construccions i reformes.

c/ A. Clavé, 25

Farmacia Josep Gumà Vich

cervesaartesana@masia-agullons.com

938985053 659420246 938985844 669107568 938985376 649792744 938985185 938985024 646379850 938985701

Roba i complements

El saber si ocupa lugar

MAIL

Electricitat, aigua, calefacció...

Reparación equipos eléctricos, electrónicos e informáticos Enginyer Tècnic Forestal Supermercat

basargallego@hotmail.com arnau@brikbike.es www.brikbike.es - facebook -lluisvich@hotmail.com info@castelldemediona.cat

hola@creadecorarecicla.com www.creadecorarecicla.com teresatorrensbatet@hotmail.com elgatambales@gmail.com www.elsabersiocupalugar.com marcos@calile.com

938985051 938985131 689769701 653815875 938985450 622415365 609314665 938985168 626805507

peresolcin@gmail.com

xbertran@hotmail.com manel.magines@gmail.com

659459649

Plaça Montseny, 8 c/ A. Clavé, 14 c/ F. Gustems, 18

Pintura decorativa i industrial. LA FONT DEL BOSC ADREÇA Zona Comercial de la Font del Bosc

NOM COMERCIAL

PRODUCTE O SERVEI

Bodega la Font del Bosc

Vins, caves i begudes.

Cal Maristany

Hostal-restaurant

Av. Maristany, s/n

Clínica Dental Mediona. SL

Podologia y odontologia

c/ Xiprers, 2-4 b 3er 4ª

Garden Font del Bosc

Jardineria

Av. Maristany, 89

J. Tomas

Pintura decorativa i estucats.

c/ Avet, 102

Manel Ruiz Deu

Aparelladors-Arquitècte tècnic.

c/ Barcelona, 4

Novallar Super La Font del Bosc

Residència per a la Gent Gran Aliments, ferreteria, jardineria...

c/ Futbol, s/n Zona Comer. Font Bosc

938985077 938985717

938985234 615537700 690314621 938985146 938182235 699315940 TELEFON

duchsl@hotmail.com administracio@josepduch.com lartdelamasia@gmail.com manyeria.saumell@hotmail.com info@masrodo.com merce_sg84@hotmail.com naulover@naulover.com fornetsantjoan@hotmail.com www.reformesmediona.com reparacionesmediona@gmail.com simo@socabosc.com ventura@grupventura.com

MAIL

938178100 938178380 630354154 938178334 932135183 938178009 633128820 615264150 938178291 938178116 934577509 938178700 699193833

info@calmaristany.com polonio.ferran@gmail.com gardenfontdelbosc@gmail.com lolo2tomas82@gmail.com manelruizdeu@gmail.com directora.mediona@novallar.org monica223462@gmail.com

LES CASES NOVES DE CAN PARDO NOM COMERCIAL

PRODUCTE O SERVEI

Constructor Josep Ferran Instal·lacions Enric Beltran Marteles

Const., reformes i excavacions Electricitat, aigua, calefacció...

ADREÇA

TELEFON

MAIL

616433425 c/ Olivella, 33a

647950443

enricbeltran@hotmail.com


6

BUTLLETI MUNICIPAL MEDIONA DIRECTORI D’ESTABLIMENTS COMERCIALS, EMPRESES I PORFESSIONALS DE MEDIONA NOM COMERCIAL Àngel Peñafiel “Cal Cinto” Cal Poquet

SANT PERE SACARRERA ADREÇA ctra. Igualada, 43 Materials per a la construcció Cal Cinto Materials i llenya c/ de Baix, s/n PRODUCTE O SERVEI

TELEFON 938178048 607163719 938178171

MAIL materialspenyafiel@infonegocio.com calcinto@infonegocio.com

Tallers Domènech, CB.

Reparació d’automòbils

c/ De Dalt, 2

938178130

tallersdomenech@hotmail.com facebook

Vanessa Peñafiel Tutusaus

Arquitecte tècnica

ctra. Igualada, 43 Cal Cinto

610000520 938178048

vanessa@apabcn.cat

NOM COMERCIAL Cal Tino, Serveis de Jardineria, SL L’Era de Cal Pau

PRODUCTE O SERVEI

TELEFON 651398060 651317802 722130762

caltinojardi@caltino.cat

CAL PAIXANO ADREÇA

Jardineria

Masia Cal Tino

Restaurant

Can Paixano s/n

NOM COMERCIAL Mosaics Torra, SL Paviments Canigó, sa

PRODUCTE O SERVEI Mosaic Hidràulic Prefabricats formigó, terratzo

ALTRES ADREÇA Ctra. C-244, km. 18 Ctra. C-244, km. 18

Sol de Brugàs

Vins ecològics i cava

Ctra. C-244, km. 18

TELEFON 938998011 938998011 652772815 679758329

MAIL facebook MAIL info@mosaicstorra.com info@pavimentscanigo.com fincabrugas@hotmail.com

L’ajuntament de Mediona ofereix aquest servei gratuït a tots els negocis i empreses de Mediona. Esperem sigui de la vostra utilitat.

TÀPER-JOC AL ROURE: EL JOC PER APENDRE

ENTRE GANÀPIES I PETITS

El passat mes de desembre hem fet una trobada Taper-joc al Roure, oberta a tothom qui volgués venir. Era una trobada on es presentaven jocs de taula amb temàtiques específiques i variades, conduïda per l’empresa LU2. De cop, asseguts en rotllana coneguts i desconeguts, hem estat jugant (sí, jugant!) durant 3 hores. El temps ha volat igual com volava el temps del joc Times Up Kids mentre fèiem les rondes de mímica, de paraules i de descripcions d’un joc de taula per els mes petits. I el temps s’aturava intentant entendre en silenci el Triovisor Master un joc de lògica espacial que ens ha fet dubtar de nosaltres mateixos quan no veiem avançar cap carta. Hem jugat! Una sensació de benestar omplia la sala passant de joc a joc. Jocs on les matemàtiques son divertides. I jocs emocionants com el fantàstic tauler de Tumbling Dice on els pares ja pensaven en les possibilitats de personalitzar-lo per fer-lo mes complert. Jocs com el Ritmo y bola on hem rigut molt amb la nostra capacitat de coordinar el cos, els gestos el ritme. O jocs que de nou busquen silenci, concentració i diversió de la forma mes minimalista possible, com el senzill i elegant Tasso. I jugàvem contra el mateix temps de forma cooperativa i no competitiva, i jugàvem a sumar, a restar i a multiplicar, i jugàvem a crear històries i connectarnos amb els allà presents... i jugàvem a jugar. Hem vist i jugat amb molt jocs, ens hem convertit en nens i nenes d’infantil, de primària o de secundària. I hem gaudit del temps junts. Un temps que podem aprofitar per aprendre i divertir-nos amb els nostres fills i filles. Nosaltres repetirem segur. I tu, t’apuntes a jugar?

Durant el primer trimestre d’aquest curs, els nois i les noies de la comunitat dels ganàpies d’Epiqueia han dedicat l’estona de tallers d’art i de tecnologia a fer coses per a la comunitat dels petits de l’escola. El treball de tecnologia s’ha centrat en un encàrrec concret: els petits demanaven algunes estructures per al jardí –un coet, una taula llarga, un circuit...-; i el treball d’art no ha estat un encàrrec sinó una sorpresa dels ganàpies per als petits: un conjunt de jocs i de materials didàctics de llengua i de matemàtiques fets amb pedres, amb còdols de diverses mides (alguns dels quals podeu veure a la portada d’aquesta revista). Així, els nois i les noies que han estat treballant en el projecte tecnològic han pres mides, han fet esbossos i dissenys en paper, han fet maquetes, han desmuntat pelets i han construït i pintat les estructures per al jardí; i els que han tirat endavant el projecte d’art han estat pensant idees per a fer jocs i materials, han fet proves de formes i dibuixos en paper, han pintat les pedres amb molta paciència i amb bon pols, i han estampat unes bosses de roba per a cada joc. Durant un cap de setmana fred de finals de desembre, els ganàpies varen anar a deixar i a instal·lar el regal a l’espai dels petits. I, el dilluns següent: la sorpresa, l’emoció, l’alegria, el joc i, també, l’agraïment varen presidir la jornada dels petits. Amb uns quants pelets reciclats i amb un munt de pedres, amb il·lusió, treball, imaginació i destresa, els ganàpies han creat unes obres molt boniques pensades i fetes per a algú, adreçades a altres que les guardaran i gaudiran. La prova definitiva ha estat l’activitat dels petits: a la taula ja s’hi ha esmorzat, jugat i dibuixat; al coet ja s’hi han instal•lat coses a dins –pots, caixes, cadiretes- i s’hi han viscut històries meravelloses; el circuit es va encallar i els ganàpies ja han anat a refer-lo –i ara ja rutlla la mar de bé. I els materials de pedres ja s’utilitzen en diversos moments per jugar i per aprendre. Quin regal, poder fer regals! I quin regal que els regals surtin de les nostres mans! Escola Epiqueia

Míriam Solé

L’ESCORÇA TEATRE El proper 12 de febrer representació de “Entre Dones” per el grup de teatre “El Folre” de Sant Pere Molanta dins la XXVI Roda de Teatre del Alt Penedès , a 2/4 de 7 de la tarda al Casal Medionenc. “Ho portava rumiat des de fa temps : reunir-nos un altre cop i parlar una mica de nosaltres. Saber com ens havia anat. Homes , marits, èxits, fracassos i tot això”. Us esperem! Amb la col.laboració de l’Ajuntament de Mediona.


BUTLLETI MUNICIPAL MEDIONA

ACTIVITATS MUNICIPALS CONTINUADES

TELÈFONS D’INTERÈS URGÈNCIES Urgències - Bombers - Ambulàncies - Mossos d’esquadra... AJUNTAMENT Oficines Poliesportiu El Pantinkillo Casal d’Avis Serveis Socials Sereno EDUCACIÓ Llar d’Infants Nins Llar d’Infants Tangram Escola La Fassina Escola Renaixença Epiqueia El Roure SES Vallbona IES Moli de la Vila Institut Vall del Mediona SANITAT Consultori Area Bàsica Sant Sadurní - Cap Hospital Comarcal Alt Penedès Farmàcia SUBMINISTRES Anaigua Aigües de l’Anoia Aigües i Agrícola de Mediona Endesa Energia Gas Natural TRANSPORT Taxi Hispano Llacunense (HILLSA) Hispano Igualadina SERVEIS AL CIUTADÀ Castell de Mediona Parròquia Novallar

112 93.898.50.02 93.898.58.67 93.898.59.11 93.898.50.02 93.898.50.02 638 .108. 901 93.898.58.71 93.817.87.57 93.898.50.79 93.817.80.13 65.936.10.45 93.898.52.46 93.771.98.00 93.801.10.59 93.546.91.91 93.898.53.02 93.818.30.52 93.818.03.93 93.898.50.51 900.304.070 93.778.82.50 93.818.32.00 90.555.17.98 90.075.07.50 67.006.45.05 93.891.25.61 93.890.11.51 93.898.57.01 93.891.02.65 93.817.87.00

HORARI AJUNTAMENT De 9 a 14 hores (de dilluns a divendres) De 16 a 18 h. (de dilluns a dijous) Nadal, Setmana Santa i Estiu (de 15 de juny a 15 de setembre, amndós inclosos): de 9 a 14 hores (de dilluns a divendres)

AJUNTAMENT DE MEDIONA Informatiu Municipal Dr. Trueta, 10 – 08773 Tel. 93 898 50 02 Fax. 93 898 52 99 e.mail: mediona@diba.cat www.mediona.cat - Facebook

7

HORARI DEIXALLERIA LA FONT DEL BOSC DISSABTES De 8:00 a 14:00 Moltes gràcies per la vostra col·laboració.

PANTINKILLO Anglès: Iniciació, Intermedi i Avançat Català: Diferents nivells Art i Artesania - Gralla i Timbal - Aprèn a Cosir - Guitarra Informàtica: Actic Bàsic - Actic Mitjà - Ofimàtica - Xarxes socials Eines avançades en TIC : Blogs Eines de Gogle: Gmail, Youtube, Picassa i Drive. Mes informació al Pantinkillo C/ del Molí, 25 - Tel 93 898 59 11 Mail: pij.mediona@diba.cat Horari: Matins divendres de 10 a 12. Tardes dilluns a divendres de 16:30 a 20 CASAL DE LA GENT GRAN “CASA NOSTRA” De dilluns a divendres de 16:30 a 20:00 Taller de Memòria els dimarts de 17:00 a 18:15 C/ Dr. Trueta, 10 bxos.

POLIESPORTIU ANTONI RAMALLETS Futbol 7 Tai-Xi Bàsquet femení i masculí Capoeira Tennis Batucada Dansa Afro-brasilenya Futbol Sala Gimnàstica Gent Gran Pilates Entrenament Patinatge Entrenament Suau Estiraments Sala Fitnnes Ioga Taller Bici Rítmica Taller de Circ Ball Social Més informació al Poliesportiu - Zona Esportiva Tel: 93 898 58 67 - Facebook Horari: 11:00 a 13:00 – 17:00 a 21:00 AGRUPACIÓ ESPORTIVA FONT DEL BOSC Pàdel-Tennis Més informació: Agrupació Esportiva A.VV. CIUTAT JARDÍ FONT DEL BOSC TAI TXI – CHI KUN INFORMÀTICA BÀSICA Per més informació: Local social Avda. Maristany, 29 Tel. 684 368 472 e-mail:ciutatjardifontdelbosc@gmail.com

LA CASA VOLADORA Av. Gaudí, 3, 2on Dimarts, de 17 a 18:30: Inventors d’històries, per infants de 7 a 12 anys. Dimecres, de 17a 18 : ImaginACCIÓ, per infants de 0 a 7 anys. Dimarts i dimecres d’11 a 13: Espai col·lectiu-matins oberts. Més informació: 646 260 974, casavoladora8@gmail.com, www.casavoladora.wordpress.com CORAL MEDIONA Assaig cada diumenge de 18 a 20 h. al Casal da la Gent Gran “Casa Nostra” ESPAI TORNASSOL Un espai per a l’educació, creativitat i recerca interior 626 626 600 - S. Joan de Mediona LA SALA -Zona CreativaC/Canaletes, 2 Activitats de Joc i Plàstica A Sant Joan de Mediona JOC I PLÀSTICA (4 i 5 anys) dimecres de 17:15 a 18:15 EXPLORACIÓ PLÀSTICA (6 a 10 anys) dijous de 17:30 a 19h Més informació: Mireia 650.37.00.81 lasala.zc@gmail.com


AGENDA D’ACTIVITATS MUNICIPALS FEBRER 2017 DIA

HORA

LLOC

ORGANITZA

ACTIVITAT

4i5

mati

Font del Bosc

I FERIA FUERA STOCKS Y LIQUIDACIONES

9

de 18 a 20 h.

Sala Casal Medionenc

CAMPANYA “SOM GENT DE PROFIT” Taller gratuït de conserves d’accedents de fruites i verdures

12

18:30 h.

Teatre Casal Medionenc

XXVI RODA DE TEATRE Representació “Entre dones”

12

mati

12

10 h.

Pantinkillo

CLUB DE LECTURA MEDIONENC

16

de 18 a 20 h.

Local Social de la Font del Bosc

CAMPANYA “SOM GENT DE PROFIT” Taller gratuït de cuina d’aprofitament

26

mati

Font del Bosc

I FERIA DEL TRUEQUE Y EL TRASTO

5 març

10:30 h.

Local Social de la Font del Bosc

AA.VV. Ciutat Jardí de la Font del Bosc

CLUB DE LECTURA

5 març

11 h.

Local Social de la Font del Bosc

AA.VV. Ciutat Jardí de la Font del Bosc

CALÇOTADA Mes informació:684 368 472 ciutatjardifontdelbosc@gmail.com

Cursa SCOTT-MARATHON BTT

ELS REIS D’ORIENT VISITEN MEDIONA

Novallar Sant Elies

Cases noves

Sant Pere Sacarrera

Font del Bosc

Ajuntament de Mediona

Sant Joan

Profile for Ajuntament de Mediona

Butlletí Informatiu Municipal 58 Febrer 2017  

Ajuntament de Mediona Revista d'informació municipal i de les activitats de les entitats de Mediona

Butlletí Informatiu Municipal 58 Febrer 2017  

Ajuntament de Mediona Revista d'informació municipal i de les activitats de les entitats de Mediona

Advertisement