Page 1

BUTLLETÍ INFORMATIU MUNICIPAL

desembre 2017

Mediona

67

L’Hivern ens ofereix un ampli repertori de fruita de temporada que ens aporten una quantitat òptima de nutrients, vitamines i minerals que ens ajudaran a cuidar-nos mentre duri el fred.


2

BUTLLETI MUNICIPAL MEDIONA ORGUE DONAT PER LA SRA. CAROLINA RAVENTÓS, VIUDA DE PERE MAESE, A L’ERMITA DE ST. ELIES.

DES DE L’ALCALDIA Ja estem arribant al final d’any, de fet, quan llegiu aquesta revista ja estarem al desembre i la propera, si tot va bé, haurem encetat l’any 2018, hauran passat les eleccions i, a més, tindrem un panorama polític i social nou que, esperem, hagi acabat amb els mal de caps viscut i sigui administrat amb intel·ligència i responsabilitat per a Catalunya, la seva població i totes les seves entitat. Us confesso la meva urgència per recuperar la normalitat. Aquí hi haurà que pensarà que no s’ha perdut però, des del meu paper de servidor públic, necessito administrar, organitzar, crear i funcionar amb la màxima normalitat i fent el que cal fer en un Ajuntament: tenir cura del veïnat. En aquest sentit us puc anunciar que anem a centrar-nos en les coses que cada dia cal administrar i gestionar. Sempre ho hem estat però no sempre hem tingut ni la serenor ambiental ni les respostes administratives adients per poder tirar endavant iniciatives i/o solucions. Tenim moltes iniciatives per tirar endavant i aviat podreu comprovar com van els temes. Vull remarcar una notícia molt interessant que s’ha produït aquest mes i que trobareu reflectida al contingut: La iniciativa de comerç als Barris Antics ha rebut un reconeixement internacional guanyant el concurs de “Ciudades y Territorios creativos de España”. Hi ha notícies molt bones que cal celebrar. Feliç Nadal, feliç cap d’any i feliç vida! Servand Casas - Alcalde

INSTAL·LACIÓ DE TELES ACROBÀTIQUES I BARRES CASTELLERES

Des de l’any 2005, el Consell Comarcal de l’Alt Penedès en conveni de col·laboració amb l’Ajuntament de Mediona, ofereix un Servei d’Orientació Laboral a totes les persones del municipi i especialment als joves, dins del programa de Garantia Juvenil. El servei es realitza els dilluns de forma quinzenal de 9 a 13h a la Planta Baixa del Pantinkillo. A partir del 2018 realitzarem alguns canvis i es dividirà en 2 espais diferenciats: - Entrevistes individuals de 9 a 11h on parlar amb l’orientadora sobre necessitats més específiques o quan sigui necessària fer una primera acollida per saber la situació concreta de la persona. -L’espai Recerca d’11 a 13h serà un espai d’orientació grupal i no serà necessària cita prèvia. En aquest espai es podran utilitzar els ordenadors per tal de fer la recerca de feina i es comptarà amb la presència de l’orientadora per poder resoldre qualsevol dubte. Podrem oferir també formacions grupals sobre inquietuds que vagin sorgint a nivell laboral o formatiu. Desitgem que aquest format pugui ajudar-vos en el vostre procés d’inserció. Per poder explicar de forma més detallada el funcionament farem 2 xerrades en les següents dates: XERRADES INFORMATIVES: - DIMARTS, 19 DE DESEMBRE a les 11h al Pantinkillo. - DIJOUS, 18 DE GENER a les 17h al Pantinkillo TEMES: - Nou format del Servei d’Orientació - Programa Garantia Juvenil adreçat a joves d’entre 16 i 30 anys Assessorament i creació d’empreses A càrrec de Marta Borrell, tècnica impulsora del Programa de Garantia Juvenil de de l’Alt Penedès i Orientació laboral a Mediona i Margarita Pauné i Toni Jimenéz, tècnics de creació d’Empreses. Us hi esperem.


BUTLLETI MUNICIPAL MEDIONA

3

EL BIBLIOBÚS ESTRENA VEHICLE

XERRADA DIA INTERNACIONAL CONTRA LA VIOLÈNCIA A LES DONES DEL 18 NOVEMBRE 2017 El passat 18 de novembre es va fer la xerrada a la sala del teatre del Casal Medionenc sobre el procés d’una dona i les seves criatures en una casa d’acollida. La conferència va anar a càrrec de Mercè Ribas i Casas, educadora social, pedagoga i màster en estudis de la diferència sexual. Va ser molt interessant i totes i tots els que hi van assistir vàrem poder conèixer molt més d’a prop tota la problemàtica d’aquest terrible fenomen social “ haver de marxar de casa per deixar de ser maltractada i agredida per la teva parella”. Vàrem conèixer com és el dia a dia d’aquestes dones i els seus fills, que quasi sempre van amb elles, tornar a començar en una nova llar on es troben amb altres dones maltractades i se les ajuda a trobar un nou camí, una feina excepcional d’aquestes educadores socials.

Després d’uns dies sense servei, el nou vehicle del Bibliobús Montau ja roda des d’aquest dilluns per les carreteres de l’Alt Penedès fent la seva ruta habitual, i amb parada a St. Pere Sacarrera i St. Joan de Mediona. El canvi de vehicle suposa incorporar diverses novetats que milloraran el servei de bibliobús, com ara, oferir més espai interior, amb una part extensible, i disposar d’una pantalla per informar l’usuari i programar activitats de cinema. La Xarxa de Biblioteques Municipals de la Diputació de Barcelona compta actualment amb deu bibliobusos que donen servei a 110 municipis amb un total de 161.000 habitants. El Bibliobús Montau a l’Alt Penedès té inscrits més de 3.000 usuaris i en concret a Mediona va atendre 4.895 visites segons les últimes estadístiques de 2015. Aquest servei bibliotecari és una aposta estratègica que expressa la voluntat de ser útil a les ciutadanes de la demarcació oferint un servei de qualitat i d’una manera eficient. Treballem perquè aquest servei segueixi sent un eix vertebrador de les polítiques culturals de proximitat i un bon instrument per altres polítiques públiques, especialment les relacionades amb la cohesió social.

Ja estem en campanya! La realitat s’ha imposat. Els fets esdevinguts el 6 i 7 de setembre han portat a Catalunya a una convocatòria d’eleccions al Parlament, des del govern central, sota un 155, amb persones a la presó o a l’estranger (esperem que tothom hagi sortit o tornat en llegir aquestes línies) Les acusacions i cerca de culpables són mútues i tothom assenyala els altres mentre vol subratllar la seva innocència... Són els altres els que ho fan tot malament i els culpables dels mals que avui tenim a Catalunya. Des del PSC de Mediona creiem que tothom té una part de culpa, una part directament proporcional a les responsabilitats de govern que tenia en cada moment. I assenyalar a qui ni governa ni és necessari com a culpable de tot només es pot fer des de la covardia o la irresponsabilitat. Tots els papers són millorables però el del nostre partit ha estat en la lluita incansable per evitar la DUI que comportava el 155, el oferir respostes, solucions i diàleg... ha fet errades, com no, però mai ha tingut el poder de canviar decisions doncs no governa ni a Catalunya ni a Espanya. Ara, a les eleccions, el poble triarà lliurement els seus representants i, esperem, siguin persones responsables que aportin solucions i no problemes.

MEDIONA REBRÀ MÉS DE 23.000 EUROS DE FONS EUROPEUS PER POTENCIAR EL TURISME Es crearà el Mirador del Penedès i una àrea de serveis per autocaravanes

Mediona és un dels 14 municipis en què es faran actuacions en el marc del projecte Penedès 360º elaborat pel Consell Comarcal de l’Alt Penedès. Aquest projecte ha estat seleccionat pel Departament de Governació, Administracions Públiques i Habitatge com un dels subvencionables a la convocatòria FEDER eix 6. Els ajuts FEDER formen part dels fons estructurals de la Unió Europea i la selecció d’aquest projecte permetrà una inversió a la comarca de 2.175.863,92 euros amb actuacions a 14 municipis, cosa que suposarà un impacte determinant sobre la recuperació i valorització del patrimoni cultural, històric i natural, i permetrà una diversificació i un impuls considerable a l’oferta turística de l’Alt Penedès. En aquest marc Mediona planteja donar valor a l’entorn natural de l’ermita de Sant Elies per crear el Mirador del Penedès i fer una àrea de serveis per autocaravanes a la zona esportiva. El projecte consisteix en l’adequació de l ‘entorn de l’ermita amb la creació de tres àmbits accessibles a tots els públics: el d’accés, el del mirador i el del pícnic. D’altra banda, també es vol fer una àrea de serveis per a autocaravanes, amb possibilitat de pernoctació, i un punt net de tractament ecològic de residus, que es situarà a la zona esportiva municipal. La creació del Mirador del Penedès és una obra que està pressupostada en 28.976,49 euros i el fons FEDER n’aportarà 14.488,25. Per la seva banda l’àrea de serveis per autocaravanes suposarà una inversió de 17.528,78 euros, dels quals 8.76,39 aniran a compte del fons europeu. Com en el conjunt del projecte, les actuacions es faran entre l’any 2017 i 2019 principalment, i quedaran totes enllestides abans del 31 de desembre del 2020. L’actuació de Mediona s’inclou en l’estratègia Penedès 360º, un producte turístic del Consorci de Promoció turística de l’Alt Penedès que gira entorn del turisme actiu, sostenible i cultural i que es basa en tres rutes circulars de mountain bike, slow bike i trekking. Al llarg del seu recorregut s’ofereixen recursos turístics naturals i culturals, que fan del destí enoturístic clàssic un producte més complet, competitiu, de qualitat i sobretot sostenible.


4

BUTLLETI MUNICIPAL MEDIONA

L’A J U N TA M E N T D E M E D I O N A L’APOSTA FOTOVOLTAICA DE MEDIONA Ja fa deu anys el municipi de Mediona va fer una intervenció global en l’enllumenat públic que va augmentar un 60% la il·luminació dels carrers i va reduir un 40% la despesa elèctrica d’enllumenat públic. En aquest sentit vam fer i seguirem implementant actuacions com les següents: - El camp fotovoltaic: És l’únic de titularitat íntegrament municipal de tot l’estat espanyol i model de gestió energètica sostenible. Ja fa 10 anys i els beneficis aportats a Mediona són indiscutibles. - Canvi de llumeneres de tot el municipi: Hem fet una inversió molt considerable i actualment només ens queden tres punts del municipi que ja estan programats per canviar: Monterrei Parc, Avda. Montserrat i C/ Orient. Esperem a mig 2018 tenir-los acabats. - Llumeneres autònomes amb plaques solars: Hem demanat a la Diputació de Barcelona 7 llumeneres que no necessiten instal·lació i per tant les podrem posar en funcionament immediatament. Són punts foscos del municipi que es veuran solucionats en breu. - Projecte poliesportiu autònom energèticament: Hem demanat un projecte FEDER per la instal·lació de plaques fotovoltaiques al poliesportiu a fi i efecte d’aconseguir fer-lo autònom energèticament. - Normativa contra la contaminació lumínica: Mediona és el primer municipi en tenir una normativa que regula la contaminació lumínica fins i tot en les propietats privades i disposa de zones fosques per gaudir de la contemplació nocturna del cel. El fet d’haver aconseguit els objectius fixats al Pacte d’Alcaldes per a una energia sostenible local no ens fa aturar el treball, al contrari, ens estimula en la tasca del dia a dia.

TANCAMENT ZONES DE RECOLLIDA DE BROSSA Tal com heu pogut observar ja fa un temps hem protegit de manera adient i estètica els punts de recollida d’escombraries. Vam començar per Sant Elies on es va solucionar un problema molt greu d’incivisme malgrat encara hem de millorar, i vam fer un altre punt a Sant Joan que, mica en mica, aconsegueix funcionar amb correcció. Ens quedaven les zones de contenidors i vam començar per dos punts molt sensibles i, en veure que millorava el servei i evitaven la dispersió per tot arreu de les escombraries, vam decidir fer-ho en tots els punts del municipi. Actualment ja tenim 6 punts realitzats i està previst, en dos anys, acabar la majoria dels que encara no estan fets, especialment on hi ha punts de reciclatge. De res servirà aquesta millora si no posem les bosses dintre els contenidors, pleguem els cartrons i els posem a dins i reduïm l’espai del plàstic aixafant les ampolles i garrafes que posem.

ENERGIA GEOTÈRMICA A LA FASSINA A l’anterior revista explicàvem que al 2010 el govern de la Generalitat va aprovar el projecte de la nova escola de La Fassina, diverses vegades ajornat pels posteriors Governs de la Generalitat... no insistirem però si cal posar en valor l’aposta per les energies netes d’aquell innovador projecte, on la novetat estrella és l’aplicació de l’energia geotèrmica a la climatització de l’edifici. Aquest projecte suposa una inversió inicial força considerable però recuperada en poc temps per l’estalvi energètic i el manteniment dels aparell que no tenen tant desgast. Seguirem treballant per fer realitat aquest projecte.

CANVIEM LA CALEFACCIÓ DE RENAIXENÇA Per fi traiem la caldera de gasoil de Renaixença i posem un sistema de calefacció amb gas natural que, a més de ser més eficient, contamina molt menys i és més respectuós amb el medi. Aquesta aposta suposa la tranquil·litat de l’equip educatiu que no ha de patir pels nivell de combustible, no cal viatges de la brigada i el manteniment és molt més fàcil.

COL·LABORACIÓ AMB EL COS D’AGENTS RURALS Volem manifestar la nostra satisfacció i agraïment pel treball de col·laboració amb Cos d’Agents Rurals de l’Alt Penedès. El seu coneixement global de la flora i fauna en ajuda a planificar les nostres actuacions i millorar el treball per mantenir l’equilibri ecològic i la protecció a les espècies en perill d’extinció. En aquest sentit volem destacar cinc temes: - La protecció dels niu d’orenetes de la façana de l’Ajuntament de Mediona. - Totes les actuacions de protecció de l’àliga Cuabarrada. Ja hem pogut gaudir de bons resultats. - L’alliberament del Gamarús el passat setembre a la zona dels rentadors. - El treball educatiu a les escoles que té com a fruit actuacions al medi ambient i la conscienciació vers el tracte a la flora i fauna autòctones. - El treball del dia a dia en assessorament, vigilància d’abocaments, suport a iniciatives, gestió d’animals domèstics i un llarg llistat de temes que només es valoren amb visió global i responsabilitat mediambiental.

LA IRRESPONSABILITAT ENS COSTA MOLT CARA (El cost de la irresponsabilitat en tenir cura dels animals de companyia)

Parlar de diners públics i de despesa general sovint no li donem la importància que hauria de tenir. Diner públic és de tothom, surt de les nostres butxaques i cal administrarlos amb més cura que els personals. Aquest principi serveix sempre i avui hem de parlar de la desmesurada despesa del servei de recollida d’animals domèstics. El fet d’abandonar un animal, de tenir-lo descuidat, d’ocasionar molèsties a tercers, de deixar les responsabilitats que adquirim en acollir un gos, gat o similar surt molt car a les arques públiques. De fet hem hagut de posar una taxa per censar gossos a causa de l’elevat cost del servei. Per fer-ho més fàcil d’entendre mireu els números: - any 2016: 9.590 € en quotes al servei de recollida d’animals.

CAMPANYA DE RECICLATGE Durant els darrers mesos heu viscut una sèrie d’actuacions per millorar el reciclatge al nostre municipi. Des de la utilització de menjars amb petites tares a la classificació i endreça dels nostres residus. S’ha treballat amb empreses, escoles, entitats i famílies. S’ha fet campanyes de conscienciació porta a porta a tot el municipi. Ha estat un treball que va donant els seus fruits però que només depèn de cadascun de nosaltres. Per afavorir la tasca individual i a petició de la ciutadania, hem reforçat els punts de recollida en llocs del municipi on no hi havia contenidors de reciclatge: Barri antic de S. Joan, el Terme de Baix, Font del Bosc associació de Veïns i al Mercat.

JA TENIM BENEFICIS DE RECICLAR El fet d’haver millorat el reciclatge, a més dels beneficis mediambientals que suposen i l’aposta per un futur millor, repercuteix en millores econòmiques directes donat que ja hem rebut, des d’Ecovidrio uns diners... i hem rebut cinc contenidors d’envasos d’Ecoembes. Aquestes petites millores no són res si ho comparem amb el benefici mediambiental i educatiu que podem tenir. No costa tant i dóna molts resultats!


BUTLLETI MUNICIPAL MEDIONA

5

A P O S TA P E L M E D I A M B I E N T FRANGES DE PROTECCIÓ I VIES URBANES D’URBANITZACIONS

DESBROSSAR LA ZONA URBANA DE LA RIERA

Tal com hem explicat en altres revistes, aquest estiu es van desbrossar tots els carrers de les urbanitzacions i es van tallar les herbes dels camis del municipi. El cost d’aquesta actuació és molt elevat però hem planificat el seu manteniment anual per millorar la neteja i seguretat. En aquest sentit fa temps vam realitzar les franges de seguretat de Sant Elies i La Font del Bosc, hem anat fent el manteniment periòdic i, fins i tot, hem estudiat la possibilitat de fer aquesta tasca amb ramats d’ovelles i cabres... tot el que sigui possible per protegir les zones urbanes del incendis. En aquests moments la Mancomunitat ha adquirit maquinaria automàtica que fa el manteniment i neteja del sotabosc i hem quedat amb ella per utilitzar el servei. Esperem en breu temps poder-ho fer per arribar a l’estiu molt més segurs.

Veient el perill que suposava l’estat de la riera de cara a possibles inundacions, comprovant que la fauna salvatge ja es passejava pels horts i carrers de Sant Joan i veient que les restes contaminants quedaven atrapades entre les herbes, vam aprofitar la brigada del camí del riu per fer una desbrossada de la zona. La primera fase va ser la recollida de plàstics, neumàtics i altres residus de l’activitat humana que anaven a parar a la llera. Actualment els marges i interior de la riera estan desbrossats i, a part de la millora de seguretat, han desaparegut les destrosses que cada nit els porcs senglars feien als horts. Tenim planificat el manteniment d’aquesta actuació així com la desbrossa de totes les àrees públiques de cara als propers anys.

APOSTEM PER LA DEPURACIÓ D’AIGÜES NEGRES Mediona és un municipi dispers i amb molts nuclis de població. Aquesta realitat dificulta el tracte de les aigües negres i per tant necessitem una planificació diferent i costosa si volem ser responsables. L’Ajuntament de Mediona ha fet les següents actuacions per depurar les agües: - Recollida de foses sèptiques i portar les aigües negres a depuradora. - Construcció de la depuradora de Sant Pere i la canalització de totes conduccions que abocaven a l’aire lliure fins la depuradora. - Construcció de la depuradora de Can Paixano. - Propera posada en marxa de la depuradora de Cases Noves que des de la seva construcció als anys 80 no ha funcionat mai. - Construcció d’una nova depuradora a S. Joan doncs l’actual està obsoleta. Totes aquestes inversions han estat negociades i no suposaran cap despesa extra per a les arques municipals, llevat de la despesa corrent que suposa la recollida amb el tractor de les foses.

LA CAMPANYA DE DINAMITZACIÓ DEL COMERÇ DE PROXIMITAT I DEL TERRITORI "BARRIS ANTICS, MOLT PER DESCOBRIR, MOLT PER OFERIR" GUANYA LA COPA CREATIVA La campanya de dinamització comercial i territorial "Barris antics, molt per descobrir, molt per oferir", organitzada per 34 municipis de Catalunya, ha guanyat la “Copa España Creativa 2017” entre 20 projectes seleccionats. La campanya, que té com a objectiu dinamitzar el comerç de proximitat en els nuclis antics i el coneixement dels municipis organitzadors, la va promoure el Vendrell l’any 2011 i aquell any va comptar amb la participació de 8 localitats. A l’any 2017, la campanya, amb l’impuls dels mateixos municipis organitzadors i amb el suport de la Generalitat, Pimec Comerç i les quatre diputacions, s’ha consolidat amb la participació de 34 municipis, 1.920 comerços i 30 associacions de comerciants. En el marc d'aquesta campanya, sota el lema Comprar al barri té premi, els 34 municipis han repartit 1.190 premis, valorats en 106.050 euros, entre els clients dels comerços adherits a la campanya. Per cada compra, el client rebia una butlleta que l’habilitava per participar en el sorteig d’experiències gastronòmiques, nits d’hotel, visites guiades, espectacles i productes típics de cadascun dels municipis organitzadors de la campanya. A més de premiar la compra als nuclis antics, també dóna a conèixer la riquesa i el patrimoni de cada municipi convidant als guanyadors, amb un acompanyant, a passar un dia complet. En representació dels 34 municipis, aquesta iniciativa va ser defensada per Mònica Rucabado, coordinadora del Pla de Barris del Vendrell i d’aquest projecte comú, i pel Servand Casas, alcalde de Mediona, en el “V Fórum de Ciudades y Territorios Creativos de España, Cultura e Innovación, motores del turismo sostenible y creativo” que es va celebrar els dies 26, 27 i 28 d’octubre a Melilla. El jurat li va concendir el premi per tractar-se d’un exemple de col·laboració i de compromís humà per potenciar el patrimoni social, històric i cultural dels municipis que formen part de la campanya, a més de reconèixer els valors del projecte: imaginatiu, innovador, pioner i transversal que crea xarxa de col·laboració per resoldre inquietuds comuns. Fomenta el diàleg públic-privat, és interdepartamental (comerç, cultura i turisme), dinamitza el comerç, fomenta el coneixement del territori i és flexible en número de participants i a cada realitat. La Copa Creativa 2017 va ser lliurada pel president de la Ciutat Autònoma de Melilla, Juan José Imbroda. Els 34 municipis premiats son: Arbúcies, Artesa de Segre, Balaguer, Besalú, Calafell, Caldes de Montbui, Centelles, El Vendrell, Falset, Figueres, Juneda, La Bisbal d’Empordà, La Selva del Camp, Les Borges Blanques, L’Arboç, L’Escala, Llagostera, Lleida, Manresa, Mediona, Mollerussa, Roda de Ter, Roses, Sant Feliu de Codines, Sant Hipòlit de Voltregà, Sallent, Sant Martí de Tous, Sant Quintí de Mediona, Solsona, Súria, Torelló, Tortosa, Ulldecona i Vilanova del Camí (13 de Barcelona, 7 de Lleida, 7 de Tarragona i 7 de Girona)


6

BUTLLETI MUNICIPAL MEDIONA PROGRAMA CELEBRACIONS FESTES DE NADAL 2017/2018

EL PARE NOEL: com cada any estarà amb nosaltres el dia 24 de desembre i recorrerà els següents nuclis: 16:30 Residència Novallar 17:30 Sant Pere Sacarrera 18:00 Sant Elies (Benvinguda al Pare Noel i repartirà caramels al Local de l’Associació de Veïns de St. Elies). 19:30 La Font del Bosc (Rua per la Font del Bosc per la l’Av. Maristany i acabarà al Local de l’Associació de Veïns, on el Pare Noel únicament donarà caramels. En cap cas regals.) PATGE FARUK: Té prevista la seva arribada el dia 29 de desembre a les 18 hores al Casal Medionenc . DIVERNADAL: Els dies 27 i 28 de desembre matí i tarda, i el dia 29 només matí, com cada any es farà al Poliesportiu de Sant Joan de Mediona. REIS: La cavalcada com cada any que ens visiten els reis mags serà el dia 5 de gener per la tarda voldran fer una visita per tot els nostres nuclis essent el seu itinerari com segueix: 16:30 Residència Novallar: Visitaran als avis i àvies, com així els familiars i residents per compartir una estoneta la seva convivència i donar-los una mica d’alegria . 17:30 Sant Pere Sacarrera: Església del poble. 18:15 Cases Noves. (recollida 4 de gener). 18:15 Sant Elies: Camp de Futbol - Associació de Veïns. Però vine a les 17:45 i gaudeix d’un berenar per als nens/nenes entretant esperem als reis. (Recollida 5 de gener de 12 a 14h) 19:30 Sant Joan: Es farà un recorregut per l’església i finalitzarà a l’Ajuntament. (recollida 4 de gener de 22 a 24h). 20:00 La Font del Bosc: El recorregut de la cavalcada serà entrada per el C/ Montserrat (sortida Capellades), seguint per C/ Cadí fins enllaçar C/ Generalitat amb Av. Maristany fins al Local de l’Associació de Veïns. On els nens/nenes, i també els més grans, podrem compartir uns moments màgics per desprès els reis continuar el seu recorregut reial . (recollida 4 de gener de 21 a 22h).

NOCES D’OR 2017

SOM MILLORS AMICS! El passat 29 d’octubre va tenir lloc a Sant Joan de Mediona la VI edició de la Cursa dels Millors Amics, amb la participació de fins a 200 inscrits i els seus millors amics. Aquest és un esdeveniment esportiu solidari que uneix la passió per l’esport amb l’estima als animals. Els participants tenen la possibilitat de fer el canicross o la caminada popular juntament amb els seus gossos, els protagonistes d’una cursa que té per objectiu recaptar fons pel Refugi d’Animals APAN, situat a la comarca de l’Anoia. Des del grup d’organització i voluntaris de la protectora volem expressar l’alegria i satisfacció d’haver pogut tirar endavant aquesta cursa un any més. Volem agrair a patrocinadors i col·laboradors el seu gra de sorra que ens permet seguir any rere any amb el projecte. Donem gràcies especialment a l’Ajuntament de Mediona, a Affinity, a Naulover i Gos Esport Catalunya per tot el suport. Moltes gràcies a tots els participants per haver vingut a disfrutar del dia, del recorregut, de l’esport, de la natura, de la companyia i sobretot dels vostres gossos. Gràcies per ajudar a tots aquells peluts d’APAN que encara esperen una família. Ah! Si voleu informació sobre la protectora o si esteu pensant en adoptar i donar una segona oportunitat a un pelut d’APAN no deixeu de visitar-nos a: http://www.protectora-apan. org/es Fins la propera!

NORMATIVA D’ÚS PISTA DE PÀDEL

1. ÉS OBLIGATORI. A) Haver fet la reserva de la pista per alguna de les diferents vies possibles i respectar els horaris d’utilització. Cap reserva serà vàlida sense el pagament de la tarifa. B) Abonar l’import estipulat en cas de necessitar llum artificial. C) Fer servir roba i calçat esportiu. No es pot fer servir mateix calçat que porteu del carrer. D) Seguir les indicacions del personal encarregat de la instal·lació. E) Utilitzar els vestidors per canviar-se de roba. F) Fer us de les papereres per llençar la brossa i mantenir la neteja i l’ordre a tota la instal•lació. 2. NO ES PERMET A) Fumar, menjar ni entrar begudes de vidre a l’interior de qualsevol recinte esportiu. B) L’entrada de menors de 16 anys que no estiguin acompanyats per un adult. C) Rebre o impartir classes que no estiguin gestionades i/o organitzades per l’Ajuntament de Mediona. D) La pista de pàdel és d’ús exclusiu a per a 2 o 4 jugadors. No s’hi permet l’entrada a cap persona aliena al joc. E) Fer més d’una reserva al dia. 3. ES RECOMANA A) Vigilar en tot moment els objectes personals. Deixeu les bosses i objectes personals en els espais habilitats a tal efecte ( taquilles ). Els gestors de la instal·lació no es fan responsables. B) Realitzar estiraments abans i desprès de jugar. C) Hidratar-se durant el joc. 4. HORARI Dilluns, dimecres i divendres de 17:00 a 21:00 Dimarts i dijous de 11:00 a 13:00 i de 17:00 a 21:00 Dissabtes de 10 a 14:00 i de 17: a 20:00 Diumenges de 11:00 a 14:00 5. TARIFES a) De dilluns a divendres: 1h-12euros 1h30min - 16euros *en cas de molta demanda de la instal·lació, es suprimirà l’opció de 1h30min. b) Llum artificial: 1 euro l’hora c) Lloguer de raquetes: 2 euros/unitat. d) Lloguer de pilotes: 1 euro/tres pilotes.

CAMINADA RIU MEDIONA-BITLLES FINS A MONISTROL (24km/8h.)


BUTLLETI MUNICIPAL MEDIONA

7

ACTIVITATS MUNICIPALS CONTINUADES

TELÈFONS D’INTERÈS URGÈNCIES Urgències - Bombers - Ambulàncies - Mossos d’esquadra... AJUNTAMENT Oficines Poliesportiu El Pantinkillo Casal d’Avis Serveis Socials Sereno EDUCACIÓ Llar d’Infants Nins Llar d’Infants Tangram Escola La Fassina Escola Renaixença Epiqueia El Roure SES Vallbona IES Moli de la Vila Institut Vall del Mediona SANITAT Consultori Area Bàsica Sant Sadurní - Cap Hospital Comarcal Alt Penedès Farmàcia SUBMINISTRES Anaigua Aigües de l’Anoia Aigües i Agrícola de Mediona Endesa Energia Gas Natural TRANSPORT Taxi Hispano Llacunense (HILLSA) Hispano Igualadina SERVEIS AL CIUTADÀ Castell de Mediona Parròquia Novallar

112 93.898.50.02 93.898.58.67 93.898.59.11 93.898.50.02 93.898.50.02 638 .108. 901 93.898.58.71 93.817.87.57 93.898.50.79 93.817.80.13 65.936.10.45 93.898.52.46 93.771.98.00 93.801.10.59 93.546.91.91 93.898.53.02 93.818.30.52 93.818.03.93 93.898.50.51 900.304.070 93.778.82.50 93.818.32.00 90.555.17.98 90.075.07.50 67.006.45.05 93.891.25.61 93.890.11.51 93.898.57.01 93.891.02.65 93.817.87.00

PANTINKILLO Anglès: Iniciació, Intermedi i Avançat Gralla i Timbal - Aprèn a Cosir Informàtica: Actic Bàsic - Actic Mitjà - Ofimàtica - Xarxes socials Mes informació al Pantinkillo C/ del Molí, 25 - Tel 93 898 59 11 Mail: pij.mediona@diba.cat Horari: Matins divendres de 10 a 12. Tardes dilluns a divendres de 16:30 a 20 CASAL DE LA GENT GRAN “CASA NOSTRA” De dilluns a divendres de 16:30 a 20:00 Taller de Memòria els dimarts de 17:00 a 18:00 h. C/ Dr. Trueta, 10 bxos. POLIESPORTIU ANTONI RAMALLETS Futbol 7 Tai-Xi Bàsquet femení i masculí Tennis Fitness Dirigit Dance Gimnàstica Gent Gran Pilates Entrenament Patinatge Entrenament Suau Estiraments Sala Fitnnes Ioga Terapèutic Taller Bici Rítmica Taller de Circ Ball Modern Kung Fú Dansa Oriental Més informació al Poliesportiu - Zona Esportiva Tel: 93 898 58 67 - Facebook Horari: 11:00 a 13:00 – 17:00 a 21:00 AGRUPACIÓ ESPORTIVA FONT DEL BOSC Pàdel-Tennis Més informació: Agrupació Esportiva A.VV. CIUTAT JARDÍ FONT DEL BOSC Informàtica bàsica: Dissabtes de 17:00 a 18:30 h Ball de saló/Línia: Dissabtes de 18:30 a 20:00 h. Per a més informació: 684 368 472 ciutatjardifontdelbosc@gmail.com o local social CORAL MEDIONA Assaig cada diumenge de 18 a 20 h. al Casal da la Gent Gran “Casa Nostra” ESPAI TORNASSOL Un espai per a l’educació, creativitat i recerca interior 626 626 600 - S. Joan de Mediona

L’ESCORÇA TEATRE HORARI AJUNTAMENT De 9 a 14 hores (de dilluns a divendres) De 16 a 18 h. (de dilluns a dijous) Nadal, Setmana Santa i Estiu (de 15 de juny a 15 de setembre, amndós inclosos): de 9 a 14 hores (de dilluns a divendres) AJUNTAMENT DE MEDIONA Dr. Trueta, 10 – 08773 Tel. 93 898 50 02 Fax. 93 898 52 99 e.mail: mediona@diba.cat www.mediona.cat - Facebook

HORARI DEIXALLERIA LA FONT DEL BOSC DISSABTES De 8:00 a 14:00 Moltes gràcies per la vostra col·laboració.

BUTLLETÍ INFORMATIU MUNICIPAL DE MEDIONA revistamediona@gmail.com

El dia 2 de desembre a les 7 de la tarda representació teatral a la sala del Casal Medionenc de l`obra: “Quan a l’escola ens donaven llet amb pols” aquella “escuela “que ens va tocar patir a molta gent que ja tenim una edat amb “el arriba España, el cara al sol, el mes de Maria...”i moltes altres falòrnies. Sembla que actualment alguns discursos d’aquella época els vulguin fer tornar.


AGENDA D’ACTIVITATS MUNICIPALS DESEMBRE 2017 DIA

HORA

LLOC

ORGANITZA

2

19 h.

Teatre Casal Medionenc

L’Escorça Teatre

4

17 a 20 h.

Poliesportiu

www.autodefensa.net

7

18:15 h.

8

10 a14 h.

Plaça associació

AA.VV. Font del Bosc

9

16 h.

Bar les Tres Pedres

Ajuntament

14

8 h.

16

6:30 h.

16

17:30 h.

Poliesportiu

17

10:30 h.

Local Social

AA.VV. Font del Bosc

19

17 a 19 h.

Poliesportiu

Ajuntament

19

11 h.

23

18 h.

Pantinkillo Teatre Casal Medionenc

Coral Mediona Mediona Gospel Singers

Casal Casa Nostra

Casal Casa Nostra

Poliesportiu

SORTIDA A PENISCOLA dinar a S. CARLES DE LA RÀPITA CAMINADA RIU MEDIONA-BITLLES fins MONISTROL (24km./8h.) KIRTAN amb MANTRATE Vine a cantar mantres. CLUB DE LECTURA CICLES VITALS FEMENINS a càrrec de la Fundació AROA SERVEI D’ORIENTACIÓ LABORAL GRAN CONCERT DE NADAL

PATGE FARUK (programació detallada dins el butlletí)

29 31

Casal Medionenc

5 gener 18 gener

XI CAMPIONAT DE TRUC

PARE NOEL (programació detallada dins el butlletí) DIVERNADAL 2017 (programació detallada dins el butlletí)

24 27, 28 i 29

ACTIVITAT TEATRE amb l’obra “QUAN A L’ESCOLA ENS DONAVEN LLET AMB POLS” a càrrec de L’Escorça Teatre TALLER D’AUTODEFENSA PER A DONES conduït per Karin Konkle SORTIDA AL TEATRE POLIORAMA Comèdia: “UN COP L’ANY” MERCAT SOLIDARI amb la MARATÓ BOTIFARRADA POPULAR

17 h.

Pantinkillo

Ajuntament

BALL DE CAP D’ANY amb el GRUP KLERS CAVALCADA DE REIS (programació detallada dins el butlletí) SERVEI D’ORIENTACIÓ LABORAL

* Assaig de castells tots els divendres de 18:30 h. a 21 h. al Poliesportiu Municipal.

Ajuntament de Mediona

Profile for Ajuntament de Mediona

Butlletí Informatiu Municipal 67 Desembre 2017  

Ajuntament de Mediona Revista d'informació municipal i de les activitats de les entitats de Mediona.

Butlletí Informatiu Municipal 67 Desembre 2017  

Ajuntament de Mediona Revista d'informació municipal i de les activitats de les entitats de Mediona.

Advertisement