Page 1

BUTLLETÍ INFORMATIU MUNICIPAL

decembre 2016

Mediona

56

Escola La Fassina: Construcció d’una piràmide de rodes reciclades.


2

BUTLLETI MUNICIPAL MEDIONA

NOVA DEIXALLERIA A SANT JOAN DE MEDIONA Ja hem acabat l’obra que tanta falta feia per l’endreça i neteja del poble. La zona de recollida de Sant Joan estava molt malament en tots els sentits i això no convidava a mantenirla. En aquests moments hi ha una zona recollida, endreçada, amb una solera de formigó per facilitat la neteja, parets per evitar que el vent escampi el material reciclat i els contenidors que toquen per fer una bona tasca. Ara només faltem nosaltres que, amb una bona actitud, fem un us correcte de la zona i facilitem la recollida selectiva. Estem segurs que entre tots dignificarem la zona i traurem molt profit d’aquesta nova inversió. Està a les nostres mans. NOVA DEPURADORA A CAN PAIXANO El nucli de Can Paixano té una petita depuradora biològica que fa temps no dóna tots els paràmetres de funcionament que és de desitjar per a una correcte funcionament i sanejament de la zona. Hem aconseguit una subvenció de la Diputació de Barcelona que podem destinar a obres de millora i manteniment. Donat que cobreix pràcticament la despesa d’aquesta depuradora i per tant podem fer l’obra sense costos afegits, l’equip de govern ha decidit destinar-los a aquesta adquisició. Aquesta obra superarà els 30.000 € d’inversió directa. Per les previsions actuals podem dir que Mediona estarà a un nivell de responsabilitat amb el tractament de les aigües negres molt alt doncs, a finals del 2017 comptarem amb les depuradores de Cases Noves, Sant Joan, Sant Pere Sacarrera i Can Paixano a més de la recollida gratuïta de les foses sèptiques, un cop l’any, per als empadronats al municipi.

DES DE L’ALCALDIA Encara sembla que estem amb l’anterior revista i ens trobem la nova a les mans. Els dies s’escurcen i això dóna la impressió que el temps vola més ràpid, però no, sempre va igual i la millor manera de saber-ho és la quantitat de feina i fets que s’han acumulat en aquest temps. D’entrada us podem comunicar que hi ha un munt de temes finalitzats o a punt de tancar-se, dels que més es veuen està l’arranjament de la carretera de Sant Pere a Sant Joan que ja està finalitzada i amb un treball de gran qualitat, cal donar les gràcies a la Diputació de Barcelona per la seva dedicació i treball. El tema de l’aigua, esperem estigui tancat, ens ha creat molt neguit. Hi ha previst aprofitar el sondeig que hem fet per subministrar l’aigua a La Font del Bosc i així aturar les cisternes que han estat un autèntic mal de cap. Sobre aquest tema farem un article amb profunditat per deixar les coses ben clares. Ja hem aprovat els nous impostos: queden, un altre any, congelats! Ja sé que no hem sortit a cap diari ni premsa comarcal amb grans titulars però seguim treballant en la nostra línia mirant d’ajudar, tant com estigui a les nostres mans, a tot el veïnat. També us explicarem que el pressupost està a punt d’aprovar-se amb algunes obres molt important que no es veuran però milloraran els serveis bàsics. I volem tornar a fer una crida a tothom per obtenir la vostra col·laboració en el manteniments i neteja del poble. Darrerament hem percebut un augment de bosses d’escombraries llençades a qualsevol lloc, papers i capses pel carrer, uns reciclatges molt millorables... segur que ho podem fer millor i ho aconseguirem. Engresquem-nos en la millora de Mediona, els resultats beneficien a tothom. Servand Casas - Alcalde


BUTLLETI MUNICIPAL MEDIONA

3

OPINIÓ PSC Des del PSC i Independents de Mediona

LES PROPOSTES PER AL NOU PRESSUPOST 2017

L’equip de govern ja ha preparat les grans línies del proper pressupost que, si no hi ha modificacions al plenari tenen les següent principals directrius: - Congelació de taxes i impostos: un altre any no augmentem la pressió fiscal i optem per la congelació de tots els valors impositius. Principals obres de manteniment i millora: Recollida de brossa i tancament de zones de contenidors Vestidors i accés a poliesportiu. Millora parcs infantils Nova depuradora de Can Paixano Nova depuradora de Sant Joan i Cases Noves Manteniment franges de seguretat. Vestidors camp de futbol Teulada Ajuntament de Mediona Compra terrenys Enllumenat públic 3 nuclis. Bassa Cases Noves Pista de pàdel Senyalització turística i comercial de Mediona Pou Font del Bosc Primera fase substitució de canonades d’aigua. Totes aquestes obres suposen una inversió global superior als dos milions i mig d’euros que, pràcticament, tenim coberts amb: subvencions directes, canvis de destinació de subvencions obtingudes, majors ingressos i ajuts de caixa a 0% d’interès. Volem destacar la voluntat de l’equip de govern de millorar el manteniment i serveis públics sense que això suposi una pujada de la pressió fiscal.

Cal dir-ho clar, directe, sense embuts: no ens agrada la situació que estem vivint el socialistes de Catalunya respecte al PSOE, no ens agrada i la rebutgem de pla. Com no ens agrada que el PSOE hagi fet president a Mariano Rajoy. Estem decebuts i molestos amb el cop d’estat contra Pedro Sánchez i ens sentim enganyats pels socialistes espanyols. Davant aquesta situació la temptació és plegar, marxar i deixar-los. És el millor? Si et pares a pensar-ho és el que pretenen els colpistes: que la gent del “No és No” marxin del partit per tenir el control absolut i seguir en les seves poltrones. Com diria en Borrell: ara més que mai és el moment de quedar-se, de portar nous socialistes de veritat i de plantar cara als professionals de la política que per salvar el seu estatus s’han venut en les idees, fets i formes. Hem de sumar, més que mai, en socialista i pel socialisme que sempre hem cregut i per això, des d’aquest petit racó volem dir no al PP, no als colpistes i sí al socialisme.


4

BUTLLETI MUNICIPAL MEDIONA PROBLEMÀTICA DE L’AIGUA A MEDIONA (II)

Pel que podem controlar, fins al dia d’avui, i si res no s’espatlla en la realització dels nostres plans, la situació de l’aigua potable, a La Font del Bosc és la següent: - Hem finalitzat l’estudi de prospecció i tenim la situació real del subsòl on hem de fer el pou definitiu. No hem arribat a la fondària desitjada però ja sabem com hem de fer el pou definitiu, per tant és suficient. - A la fondària actual hi ha aigua suficient per poder suprimir el transport d’aigua en camions cisterna i per tant equiparem la prospecció amb els elements suficients per aprofitar aquesta aigua. Aquest equipament serà el que anirà al pou definitiu. - Un cop solucionat el tema d’urgència ens posem a treballar en el pou definitiu i esperem poder-lo endegar el més aviat possible. - El resum de dades econòmiques són preocupants doncs al final del procés superarem els 300.000 € de despesa i les molèsties i treballs extres que hem suportat. - Aquestes despeses es miraran de recuperar des de les aportacions d’administracions públiques i subvencions específiques. Hem d’evitar que vagin a rebut amb els esforços i sacrificis que faci falta, ja paguem prou per l’aigua. - Estem fent un pla de substitució de canonades a les zones més problemàtiques. És un pla molt ambiciós que ens demanarà un esforç econòmic molt important però que és imprescindible. De moment al proper pressupost van una partida de mig milió d’euros amb aquesta finalitat. Paral·lelament estem treballant amb els ajuntaments de l’Aqüífer per solucionar el problema de sobreexplotació. Sembla que anem pel bon camí. NOU SERVEI D’ATENCIÓ ALS ANIMALS DOMÈSTICS Al darrer ple de la Mancomunitat del Penedès i Garraf es va aprovar l’adhesió de l’Ajuntament de Mediona al servei CAAD (centre d’atenció animals domèstics) Fins fa poc aquest servei es feia íntegrament des de l’APAN i seguint mantenint el servei amb aquesta associació però hi ha serveis que demanen una atenció molt més complexa i amb uns recursos que només disposa la Mancomunitat. Per aquest motius l’Ajuntament ha decidit treballar amb les dues institucions i així poder oferir uns serveis molt més complerts i atendre els casos de més complexitat.

moltes obligacions que cal atendre.

CAAD

(Centre d'Acollida d'Animals Domèstics de la Mancomunitat Penedès-Garraf)

El que no podem deixar de recordar és l’actitud responsable davant la tinença d’animals domèstics. No són una joguina, són un compromís que dóna moltes satisfaccions però també


BUTLLETI MUNICIPAL MEDIONA ARRANJAMENT DE LA CARRETERA DE SANT PERE SACARRERA A SANT JOAN.

Aquest mes de novembre hem patit les molèsties de les obres d’arranjament de la carretera BV-2136, és a dir, de Sant Pere a Sant Joan. Ha estat una obra feta íntegrament pel servei de carreteres de la Diputació de Barcelona. Havia de tenir una durada de 10 dies però s’ha allargat bastant més per un defecte a un material que va ser corregit en el moment de detectar-se. Estem molt contents amb la millora aconseguida. Tant el ferm, la senyalització horitzontal i la vertical ajudaran a la nostra seguretat. La millora del vorals i neteja dels mateixos ajuda en tots els sentits i també afavoreix adonar-se de la presència d’animals salvatges que posen en perill la nostra integritat. Només ens queda demanar prudència i atenció a la conducció.

5


6

BUTLLETI MUNICIPAL MEDIONA


BUTLLETI MUNICIPAL MEDIONA

7


8

BUTLLETI MUNICIPAL MEDIONA

El Casal Medionenc per la MARATÓ.

L’ESCORÇA TEATRE

Com cada any per aquestes dates l’Associació del Casal Medionenc organitzem activitats per la Marató de TV3 amb la col·laboració del Casal Casa nostra , AMPA la Fassina, els Senglars , grup de jugadores i jugadors de bitlles i l’Ajuntament. El divendres 16 de desembre a les 6 de la tarda bingo popular al local del Casal d’avis Casa Nostra. El diumenge dia 18 de desembre a les 9 del matí xocolatada a la sala del teatre del Casal Medionenc. - 10h. Sortida caminada d’orientació familiar. inscripció per la cursa a les 9h. - 11h. A les Tres Pedres ,tirada popular de bitlles. - A les 6 de la tarda a la sala del teatre, danses. Seguidament caga tió i per acabar berenar!.

El proper 7 de gener representació del “Racó de la Lluna” a 2/4 de 7 de la tarda al Casal Medionenc.

CONCURS DE DIBUIX! PREMI: Un mes d’una activitat gratuïta al poliesportiu de Mediona. Entregar abans del dia 16 Desembre 2016 a la vostra escola o Ajuntament TOTS ELS DIBUIXOS PARTICIPANTS SERÀN EXPOSATS I GUARNIRÀN EL POLIESPORTIU ANTONI REMALLETS *Tema NADAL *Recordeu de posar el nom i el telèfon *Full DIN A 4


BUTLLETI MUNICIPAL MEDIONA

9

ESCOLA EL ROURE Aprenentatges (amb plural i majúscules)

Aquest és el cinquè curs que la nostra filla va a El Roure... bé, de fet, hauríem de puntualitzar dient que és el cinquè curs que anem (tota la família) a El Roure, ja que som tots els que estem, no només compartint aquesta experiència, sinó aprenent amb ella i d’ella cada dia. Mica en mica anem essent més conscients d’aquests aprenentatges que es donen de les vivències, les experiències, les interioritzacions... que anem fent en aquest camí que és la vida. Ens adonem que no hi ha un sol aprenentatge possible, que no cal que ens limitem, que és en el moment d’obertura i de confiança que es donen moments màgics amb sinapsis entre neurones, quan es connecten entre elles. Observant els nens petits, ens podem adonar que ells ho fan sense adonar-se’n, els és innat... Quant d’aprenentatge! Ben bé és assaig-error i perseverança; no hi ha la visió racional adulta que cataloga, limita, talla... Potència personificada. Aquestes reflexions són fruit d’adonar-nos com aprèn, a l’escola i fora de l’escola, des del seu interès i de totes les maneres que a ella (o als educadors o pares) se’ns acudeixen d’investigar... I ens preguntem per què limitar-ho a un sol aprenentatge? A una sola visió? Ja tindrà anys per enxiquir el camí de la vida si així ho decideix, mentrestant nosaltres gaudim de poder-li oferir un camí ric i en el que ella decideix com vol encaminar-lo. L’altre dia, parlant d’alguna xifra numèrica amb la que tant el meu company com jo ens perdíem, ens vam adonar que el seu funcionament mental era diferent... Ella començava analitzant per l’esquerra els milers i, nosaltres, ens centràvem amb les unitats mirant com les podíem agrupar per tal de poder passar a les desenes, després a les centenes i, si calia, als milers. Uau! Nosaltres per la dreta i ella per l’esquerra... Vam ser conscients que nosaltres no podíem visualitzar a simple vista les xifres de l’esquerra, però ella tenia clar el que estava agrupant. Ens vam adonar que fins i tot les matemàtiques, que semblen que només puguin ser d’una manera, es poden viure i conèixer des de diferents òptiques que poden enriquir la vida... però això serà tema del proper article. Deixem la porta oberta al que ens vingui de gust investigar, aprendre... fins i tot de manera diferent a la que hem estat acostumats a fer. Ens agrada aquest repte i ens agraden els plurals i les majúscules. - Agnès Simon


10

BUTLLETI MUNICIPAL MEDIONA

ESCOLA LA FASSINA NENES I NENS DE L’ESCOLA LA FASSINA, VAN CONSTRUÏR EN FAMILIA UNA PIRÀMIDE DE RODES RECICLADES. El diumenge 23 d’octubre a l’escola la Fassina vam fer la “famosa” piràmide de rodes. Ens va ajudar molta gent de l’escola: els pares, les mares, els tiets, mestr@s, etc. També l’Ajuntament, que ens va cedir eines com carretons i pales i la terra. Vam treballar tot un matí, amb un descans per poder esmorzar tots/es junts. Vàrem començar col.locant neumàtics vells i sorra apilant-los per pisos. El primer pis estava format per un quadrat de 8x8 rodes, les vam anar apilant fins formar una piràmide de 8 pisos i, en total, vam utilitzar 215 rodes reciclades. Mentre uns feien la piràmide altres ens van ajudar a fer el mosaic i a pintar les portes d’infantil i del menjador d’uns colors molt vius i bonics. Algú va haver de marxar més haviat però tots van treballar de valent. Estem molt agraits a tots aquests pares, mares i familiars que ens estan ajudant a fer la nostra escola mes bonica!!! segur que repetirem l’experiència amb noves propostes!

CELEBRACIÓ DE LA CASTANYADA El passat divendres 28 d’octubre vam celebrar la Festa del Castanyada. Aprofitem aquests dies per treballar poemes sobre la tardor, cançons i danses. Els alumnes de Cicle Mitjà som els responsables de preparar la festa! Busquem la recepta per fer panellets, calculem el cost dels ingredients, preparem les paperines,... i ho deixem tot a punt per gaudir del dia. Com també és tradició, durant el matí la Castanyera ens fa una bona visita i és acollida a les classes d’Educació Infantil i de Cicle Inicial. A la tarda l’escola bull d ’a n i m a c i ó quan les nostres famílies arriben a l’escola, moment en què podem compartir junts castanyes, panellets, poemes i cançons.


BUTLLETI MUNICIPAL MEDIONA

ACTIVITATS MUNICIPALS CONTINUADES

TELÈFONS D’INTERÈS URGÈNCIES Urgències - Bombers - Ambulàncies - Mossos d’esquadra... AJUNTAMENT Oficines Poliesportiu El Pantinkillo Casal d’Avis Serveis Socials Sereno EDUCACIÓ Llar d’Infants Nins Llar d’Infants Tangram Escola La Fassina Escola Renaixença Epiqueia El Roure SES Vallbona IES Moli de la Vila Institut Vall del Mediona SANITAT Consultori Area Bàsica Sant Sadurní - Cap Hospital Comarcal Alt Penedès Farmàcia SUBMINISTRES Anaigua Aigües de l’Anoia Aigües i Agrícola de Mediona Endesa Energia Gas Natural TRANSPORT Taxi Hispano Llacunense (HILLSA) Hispano Igualadina SERVEIS AL CIUTADÀ Castell de Mediona Parròquia Novallar

112 93.898.50.02 93.898.58.67 93.898.59.11 93.898.50.02 93.898.50.02 638 .108. 901 93.898.58.71 93.817.87.57 93.898.50.79 93.817.80.13 65.936.10.45 93.898.52.46 93.771.98.00 93.801.10.59 93.546.91.91 93.898.53.02 93.818.30.52 93.818.03.93 93.898.50.51 900.304.070 93.778.82.50 93.818.32.00 90.555.17.98 90.075.07.50 67.006.45.05 93.891.25.61 93.890.11.51 93.898.57.01 93.891.02.65 93.817.87.00

HORARI AJUNTAMENT De 9 a 14 hores (de dilluns a divendres) De 16 a 18 h. (de dilluns a dijous) Nadal, Setmana Santa i Estiu (de 15 de juny a 15 de setembre, amndós inclosos): de 9 a 14 hores (de dilluns a divendres)

AJUNTAMENT DE MEDIONA Informatiu Municipal Dr. Trueta, 10 – 08773 Tel. 93 898 50 02 Fax. 93 898 52 99 e.mail: mediona@diba.cat www.mediona.cat - Facebook

11

HORARI DEIXALLERIA LA FONT DEL BOSC DISSABTES De 8:00 a 14:00 Moltes gràcies per la vostra col·laboració.

PANTINKILLO Anglès: Iniciació, Intermedi i Avançat Català: Diferents nivells Art i Artesania - Gralla i Timbal - Aprèn a Cosir - Guitarra Informàtica: Actic Bàsic - Actic Mitjà - Ofimàtica - Xarxes socials Eines avançades en TIC : Blogs Eines de Gogle: Gmail, Youtube, Picassa i Drive. Mes informació al Pantinkillo C/ del Molí, 25 - Tel 93 898 59 11 Mail: pij.mediona@diba.cat Horari: Matins divendres de 10 a 12. Tardes dilluns a divendres de 16:30 a 20 CASAL DE LA GENT GRAN “CASA NOSTRA” De dilluns a divendres de 16:30 a 20:00 Taller de Memòria els dimarts de 17:00 a 18:15 C/ Dr. Trueta, 10 bxos. POLIESPORTIU ANTONI RAMALLETS Futbol 7 Tai-Xi Bàsquet femení i masculí Capoeira Tennis Batucada Dansa Afro-brasilenya Futbol Sala Gimnàstica Gent Gran Pilates Entrenament Patinatge Qi Gong (Txi Kung) Estiraments Sala Fitnnes Ioga Taller Bici Rítmica Més informació al Poliesportiu - Zona Esportiva Tel: 93 898 58 67 - Facebook Horari: 11:00 a 13:00 – 17:00 a 21:00 AGRUPACIÓ ESPORTIVA FONT DEL BOSC Pàdel-Tennis Més informació: Agrupació Esportiva A.VV. CIUTAT JARDÍ FONT DEL BOSC TAI TXI – CHI KUN INFORMÀTICA BÀSICA Per més informació: Local social Avda. Maristany, 29 Tel. 684 368 472 e-mail:ciutatjardifontdelbosc@gmail.com LA CASA VOLADORA Av. Gaudí, 3, 2on Dimarts, de 17 a 18:30: Inventors d’històries, per infants de 7 a 12 anys. Dimecres, de 17a 18 : ImaginACCIÓ, per infants de 0 a 7 anys. Dimarts i dimecres d’11 a 13: Espai col•lectiu-matins oberts. Més informació: 646 260 974, casavoladora8@gmail.com, www.casavoladora.wordpress.com CORAL MEDIONA Assaig cada diumenge de 18 a 20 h. al Casal da la Gent Gran “Casa Nostra” FIRA ARTESANAL “LA VALL DE MEDIONA” Primer diumenge da cada mes Productes ecològics, parades d’artesania, Tallers per a nens/es, Teràpies alternatives i més... Facebook: www.facebook.com/firaartesanalmediona Blog: firaartesanalmediona.wordpress.com/ e.mail: firaartesanalmediona@gmai.com ESPAI TORNASSOL Un espai per a l’educació, creativitat i recerca interior 626 626 600 - S. Joan de Mediona LA SALA -Zona CreativaC/Canaletes, 2 Activitats de Joc i Plàstica PETITS (4 i 5 anys): dimecres de 17:15 a 18:15 MITJANS (6 a 8 anys): dijous de 17:30 a 19 Més informació: Mireia 650.37.00.81 lasala.zc@gmail.com


il

AGENDA D’ACTIVITATS MUNICIPALS DESEMBRE 2016 DIA

HORA

LLOC

3

d’11:30 a 13 h.

Poliesportiu Antoni Ramallets

11

10:30 h.

AA.VV. Font del Bosc

AA.VV. Font del Bosc

11

de 10 a 11 h.

Pantinkillo

Club de Lectura Medionenc

16

18 h.

Casal d’Avis Casa Nostra

Casal Medionenc

17

18 h.

Ermita de Sant Elies

Cantaires de la Font del Bosc

17

18 h.

Església de S. Joan

GRAN CONCERT DE NADAL Coral Mediona i Coral Foix

Font del Bosc

I FERIA DE NAVIDAD DEL MERCADO DE LA FONT DEL BOSC

17 i 18

ORGANITZA

ACTIVITAT

TALLER DANSES DEL MON Totes les edats - Activitat gratuïta BOTIFARRADA POPULAR, MERCADILLO SOLIDARI I EXPOSICIÓ DE PATCHWORK COMENTARI DEL LLIBRE “La Catedral del Mar” CASAL MEDIONENC PER LA MARATÓ Bingo Popular CANTAIRES DE LA FONT DEL BOSC (amb la coral de S. Pere de Riudebitlles)

18

19 h.

Guardiola de Font-rubí

18

9 h.

Casal Medionenc

18

10 h.

18

11 h.

Les Tres Pedres

CASAL MEDIONENC PER LA MARATÓ tirada popular de bitlles

18

18 h.

Sala del Teatre

CASAL MEDIONENC PER LA MARATÓ Danses i tot seguit caga tió i per acabar, berenar!

24

18 h.

AA.VV. Font del Bosc

27, 28 i 29

d’11 a 14 h. i de 17 a 19 h.

Poliesportiu Antoni Ramallets

DIERNADAL Programa d’activitats al interior del butlletí

29

19:30 h.

Església de Sant Joan de Mediona

GOSPEL SINGERS Concert Nadalenc de gospel

2, 3, 4 i 5 de gener

matins

LA SALA

Cantaires de la Font del Bosc

CANTAIRES DE LA FONT DEL BOSC (amb la coral Sarroca Nova) CASAL MEDIONENC PER LA MARATÓ Xocolatada CASAL MEDIONENC PER LA MARATÓ Sortida caminada d’orientació familiar

AA.VV. Font del Bosc

LA SALA -Zona Creativa-

PARE NOEL

Casal de Nadal per nens i nenes més informació: Mireia 650.37.00.81 lasala.zc@gmail.com

5 gener

Sant Joan de Mediona

CAVALCADA DE REIS

5 gener

AA.VV Font del Bosc

CAVALCADA DE REIS

7 gener

18:30 h.

Sala del Teatre

L’Escorça Teatre

ESCORÇA TEATRE Representació de l’obra “Racó de la Lluna”

7 gener

17 h.

Residència d’Avis Novallar

Cantaires de la Font del Bosc

CANTAIRES DE LA FONT DEL BOSC (obert a tothom)

15 gener

10:30 h.

AA.VV. Font del Bosc

Ajuntament de Mediona

CLUB DE LECTURA + PROJECCIÓ PEL-LICULA

Profile for Ajuntament de Mediona

Butlletí Informatiu Municipal 56 Decembre2016  

Ajuntament de Mediona Revista d'informació municipal i de les activitats de les entitats de Mediona

Butlletí Informatiu Municipal 56 Decembre2016  

Ajuntament de Mediona Revista d'informació municipal i de les activitats de les entitats de Mediona

Advertisement