__MAIN_TEXT__

Page 1

BUTLLETÍ INFORMATIU MUNICIPAL

agost-setembre 2018

Mediona

75


2

BUTLLETI MUNICIPAL MEDIONA ASFALTAT DE L’AVINGUDA MARISTANY

Ja hem pogut asfaltar una de les zones de Mediona que més falta feien. Ha estat un seguit de circumstàncies que han endarrerit la seva solució. El que més greu sap ha estat la denegació d’una subvenció extraordinària per temes urgents. La complexitat de la nova llei de contractes també ens ha interferit de ple en el procés d’adjudicació però ara ja està arranjat i “NOMÉS” demanem a les persones que circulen pels carrers del municipi seny i prudència doncs a velocitats no adients podem ocasionar accidents no volguts. Aquesta obra ha superat els 20.000 € i s’ha pensant tant per solucionar el ferm com per augmentar la seguretat de les persones, en especial de les usuàries dels serveis municipals., com la llar d’infants.

PINTAT EL LOCAL SOCIAL DE SANT ELIES Feia molt temps que vam mirar de pintar la façana exterior del local social de S. Elies, li convenia molt. Altrament hem estat víctimes de planificacions que han fallat per culpa aliena. Un ajut, un pla ocupacional o un treball d’inserció eren les solucions però cap d’aquest arribava tot i tenir –ho a punt. Finalment amb recursos propis, la brigada, ha fet una bona feina i ha deixat el local social amb molt bona presència per celebrar la festa major.

ABOCAMENTS ALS PUNTS DE RECOLLIDA Cada estiu tenim molts problemes amb els abocaments incontrolats i desproporcionats a diversos punts del municipi, fem la recollida tant bon punt podem i tantes vegades com fa falta però necessitem de la vostra col•laboració per superar aquestes situacions. Què podem fer? Dues coses molt senzilles: - Fer servir la deixalleria de la Font del Bosc en els horaris que pertoca. Així assegurem el correcte reciclatge i la bona gestió. - Avisar al veïnat que no deixi les coses fora dels containers doncs això dificulta moltíssim la neteja. També som conscients que poblacions properes aboquen als nostres contenidors... mirem de conscienciar a les persones.

DES DE L’ALCALDIA FELIÇ ESTIU 2018

Vagin pel davant els meus millors desitjos per a l’estiu, que gaudiu i agafeu forces per la tardor i els deures que ens esperen. Poques vegades m’ha costat escriure aquestes línies, normalment em surten fluidament i en gaudeixo d’explicar el que poso... avui fa hores que li dono voltes i són tantes coses que voldria parlar i volen sortir totes de cop que em costa molt. D’entrada vull deixar clar que el meu compromís amb el poble seguirà fins al darrer segon del mandat. El meu futur mai ha condicionat el meu present i no serà ara que canviï. Diguin el que diguin. També vull assenyalar que ens esperen un mesos molt intensos, moltíssim, a l’equip de govern treballant com sempre i una mica més, altres han de començar la campanya electoral i, ja ho haureu notat, ho faran amb intensitat. Sort a tothom. És molt important explicar que s’ha canviat la llei de contractes i això en ha complicat, encara més, la gestió municipal. Complicar vol dir fer procediments més llargs, feixucs i lents. Per això voldria demanar-vos la vostra comprensió en endarreriments que us puguin causar molèsties. Estem preparant força obres subvencionades amb diversos programes i actuacions d’entitats superiors, és molt important entendre que no sempre s’aconsegueixen per a prioritats i que no totes les prioritats són subvencionables. Intentarem explicar-ho amb claredat. Quan arribin aquesta revista a les vostres mans ja haurà passat la festa major de Mediona i haurem encetat les festes dels barris, esperem gaudir-les en plenitud i harmonia.

Servand Casas - Alcalde

MEDIONA VA TEIXINT EL SEU FUTUR TURÍSTIC DE LA MÀ D’EMPRESES I ENTITATS Dimecres 18 de juliol de 2018, va tenir lloc a la sala de plens de l’ajuntament la sessió de la taula de turisme de Mediona. Aquesta va comptar amb la participació de 17 representants d’empreses, associacions i entitats del municipi. Aquesta sessió dona continuïtat al treball engegat per l’Ajuntament de Mediona per a la planificació i gestió de l’activitat turística de Mediona amb ànim de treballar-la de la mà del municipi, empreses i associacions. La sessió es va dividir en dues parts, una primera part més general que parlava de l’activitat turística del municipi i de l’entorn amb la finalitat de posar en comú els primers passos de per treballar l’estratègia turística de Mediona. I una segona part que va ser més pràctica en la que els participants van prendre la paraula a través d’una dinàmica de grups, on es van treballar temes relacionats amb quin és el tipus de turista que es vol per Mediona, quines són les temporades ideals per visitar-lo, com aprofitar els esdeveniments que ja tenen lloc al nostre calendari festiu per donar a conèixer els nostres atractius i propostes turístiques, i com donar-los a conèixer. Les principals conclusions apunten a que el paisatge, producte local, festes i esdeveniments, esport i el castell, són els 5 eixos principals sobre els que hem de desenvolupar i organitzar les propostes turístiques de Mediona. La sessió la van conduir la tècnica de turisme que el municipi comparteix amb 4 municipis més junt amb la directora del Consorci de Promoció Turística del Penedès i va comptar amb la participació activa de diversos membres de l’equip de govern.


BUTLLETI MUNICIPAL MEDIONA

3

Quanta energia! Des del grup municipal socialista PSC-CP i Independents de Mediona veiem amb interès totes les energies que l’equip de govern està dedicant tant intensament a temes que realment importen al municipi i que afecten a la vida diària de la ciutadania, lluny de batalles estèrils que res tenen a veure amb el compromís que un equip de govern responsable té entre les seves prioritats. Estem molt contents amb gestions com la neteja de les herbes que ja ha començat, l’arranjament de la zona davant la llar d’infants de La Font, neteja del camp de futbol i mil noticies que cada vegada van arribant i realitzant-se. En especial volem mostrar la nostra alegria amb el compromís i treballs per aconseguir la millora del transport públic que ja hem vist va donant els seus fruits i, ens consten, les continuades trobades a nivell comarcal i nacional per trobar noves respostes. Tanmateix estem veient l’activitat amb la gent gran, els infants, serveis socials i l’esport com uns referents inesgotables d’un compromís molt fidel amb la població. Seguim amb i per Mediona!

“GEOFÍSICA DE L’EXPERIÈNCIA MÍSTICA, ELS ORÍGENS DE LA RELIGIÓ”. En aquesta conferència explicarem l’origen de l’experiència espiritual. El relacionarem amb l’origen de religió, basant-nos en l’experiència mística que genera la creença en éssers espirituals i suposats “fenòmens paranormals”. Tot això des d’un punt de vista científic i amb dades de camp pròpies, obtingudes des de 2010 investigant el camp magnètic terrestre en entorns megalítics, per exemple, intentant explicar per què aquests monuments es van construir precisament en aquests llocs concrets. Així, hem estat arreu del món recollint dades en diversos jaciments paleolítics, neolítics i medievals, i ara ja podem argumentar amb dades que aquests llocs són, efectivament, llocs “sagrats per naturalesa”. En aquests llocs la gent ha experimentat el contacte amb altres realitats, esperits, i ara ja sabem que tot això té en realitat un origen geofísicneuronal. A més, en les investigacions realitzades amb el programa “Cuarto Milenio” hem pogut tenir alguna experiència sorprenent i hem pogut realitzar estudis en entorns on la gent actualment reporta experiències “paranormals” i/o místiques, així que tot encaixa. Parlarem de tot això, mostrarem les dades i explicarem com neix la creença en el món espiritual, transcendent, reflexionant també sobre què és realment la consciència…

DESBROSSAR I NETEJA DE CARRERS L’any passat per aquestes èpoques va decidir l’equip de govern que encarregaríem a una empresa la neteja i manteniment de les herbes dels carrers de S. Elies i La Font del Bosc. Ho teníem preparat per adjudicar-ho però amb el canvi de llei i en tractar-se d’imports superiors als 12.000 € havíem de fer un concurs. Aquesta circumstància i la perillositat de fer tasques forestals prop del bosc ens ha ocasionat endarreriments i lògicament molèsties no volgudes. Esperem acabar l’estiu amb tot endreçat i força net. Gràcies per la vostra paciència!

INSTAL·LACIÓ PARC CAL·LISTÈNIA

Göbekli Tepe, el primer temple de la humanitat

En el recinte de l’activitat es demana que tothom circuli per entre els camins marcats amb llum vermella, no la trepitgeu ni la creueu. Les línies de llums vermella i la senyalització hi son per seguretat.

El proper mes d’agost, la Zona Esportiva de Mediona gaudirà d’un nou equipament per a la pràctica de l’activitat física i potenciar la salut. Al costat del pàdel, s’instal·larà un parc de calistenia. La cal·listènia es defineix com un conjunt d'exercicis centrats en els moviments de grups musculars, més que en la potència i l'esforç. Té l'objectiu últim de desenvolupar l'agilitat, la força física i la flexibilitat. En la pràctica, s'intenta aconseguir la major contracció muscular i que el cos adquireixi una alineació correcta, fet que permet modelar el cos, millorar la postura i definir un bon contorn corporal.


4

BUTLLETI MUNICIPAL MEDIONA DES DEL PANTI. A MANERA D’AVALUACIÓ

El 22 de Juny vam acabar les classes de formació que de manera trimestral continuada es van organitzar el curs passat al Pantinkill@. Són cursos de diversos nivells d’anglès, també de català per a persones nouvingudes o costura. “Formació, una eina per a créixer” és un programa que ajuda a joves i no tan joves a formar-se i suma altres cursos i tallers d’àmbit cultural i d’emancipació: emprenedoria, cerca de feina, cinema, noves tecnologies. Algunes d’aquestes activitats s’han impulsat des del servei d’ocupació i inserció laboral, que la Marta Borrell dinamitza com un dels recursos que ofereix Garantia Juvenil. Aquest servei complementa el Punt d’Informació Juvenil en recursos d’orientació i assessorament en l’àmbit laboral i formatiu. En col·laboració amb el Consell Comarcal també organitzem els cursos de conductor/a de carretó frontal, monitors/res de lleure, premonitors/res, manipuladors/res d’aliments, tastavins, xarxes socials, cuina... o programes com el Forma’t adreçat a joves, de 16 a 29 anys, que necessiten orientació. El principal objectiu del Forma’t és assolir la reincorporació eductiva a través d’un procés personalitzat d’acompanyament i suport que permeti als mateixos joves explorar quins són els seus interessos i motivacions, així com orientar les trajectòries educatives i de futur professional per tal d’ executar el seu propi projecte vital i professional amb una oferta formativa flexible i adaptada a les seves necessitats, que inclou el carnet de carretoner/a o manipulador/a d’aliments, a més de formar-se en primers auxilis, gènere, sexualitat, cuina saludable, emprenedoria. Tot complimentat amb tutories, orientació, autoconeixement, competències, etc... Gràcies al conveni de Joventut amb el Consell Comarcal també disposem de les assessories acadèmiquesprofessionals i de mobilitat internacional, que podem sol•licitar a demanda. A la vegada, es reforça la col•laboració entre municipis de la comarca a l’hora de compartir recursos formatius o campanyes de sensibilització. Hem renovat conveni amb el Pla de drogues de l’Alt Penedès. Comencem a renovar el Pla aquest any. Per a infants i adolescents la part més lúdica en educació l’han portat a terme les educadores del Centre Obert, a St. Joan i a La Font del Bosc, on fan una feina excel·lent, juntament amb les famílies, per tal de possibilitar experiències personals enriquidores. Des del Servei de Biblioteques hem tingut l’oportunitat de gaudir el nou Bibliobús, més gran i adaptat a la diversitat funcional. Si bé, ens hem quedat sense el servei durant un temps degut a la transició de vehicles, que poc a poc s’ha anat solucionant. La petita biblioteca, l’aula d’estudi, és un racó que hem de reivindicar. En ella hi ha una selecció de llibres i estem subscrites a una vintena de revistes, pots portar el teu portàtil (hi ha wifi) o utilitzar els nostres ordinadors. Sí, ho sabem, dilluns i dimecres, la canalla del Centre Obert fan soroll. Fem el que podem. Són molts serveis els que donem i tenim poc espai. La bibliopiscina torna a estar en marxa durant l’estiu a la piscina municipal. No és gran cosa però la fem entre totes amb pocs recursos, doncs la comença el dinamitzador i acaba sent un espai dinàmic on la gent s’emporta i torna, o no, agafa en préstec, dona, i al final, resulta ser un servei autogestionat, cosa que agraïm totes, especialment el dinamitzador del biblio@accés, al que se li va acumulant la feina. Presentacions de llibres, exposicions, espectacles culturals, xerrades literàries amb autors/es, coordinació de les activitats del St. Jordi, clubs de lectura... la literatura és un eix central a la cultura del poble. Ostres, si fins i tot aquest any s’ha inaugurat una llibreria! I s’han produït actes poètic-vandàlics! El Punt TIC estrena nous ordinadors. Ja tenim 7 a la sala amb sistema Ubuntu (ho sentim, nenis, però aquests nous són per a joves i adults que els necessiten per a estudiar i treballar.) Aquest any hem estat amfitriones de grups que han treballat en temes de memòria històrica, feminismes, creació artística de joves que fan pelis, comissió de St. Jordi, voluntariat per la llengua... Hem presentat el SAI (Servei d’Atenció Integral LGTBI –lesbianes, gais, trans, bisexuals, intersexuals-). Som el poble que té representació a la comissió que està elaborant el Pla Comarcal LGTBI. Estem treballant en el nou Pla Local de Joventut. Ho tindrem llest per començar-lo a aplicar al 2019. I per l’any que ve ens hem posat més deures: el Pla Local d’Igualtat i el Pla Local LGTBI. Si demanem col·laboració per a elaborar plans és per què ens interessa molt la teva opinió. Participar suposa un petit esforç, però amb la vostra participació podem aplicar a les accions que es duran a terme els vostres suggeriments, tenint en compte les vostres motivacions, inquietuds, necessitats, opinions, crítiques. A l’estiu hem d’aprofitar les vacances, les festes majors (amb Punt Mòbil de Salut), els viatges, les piscines, les platges, els rius, la riera, la nostra, les passejades, un beure a les terrasses, estar en família, amb amistats, conèixer gent nova, sexe segur (això, si pot ser, tot l’any), llegir, llegir més... El bibliobús fa última parada abans de vacances el 27 de Juliol a St. Joan. La primera parada després de vacances la fa el 7 de Setembre a St. Joan i el 14 a St. Pere. Al Setembre tornem, sí. Esteu atentes a les inscripcions dels cursos trimestrals que començaran a l’Octubre. I em deixo moltes coses, segur, però us he de deixar que he d’acabar l’informe tècnic de les justificacions de subvencions de la Gene i la Dipu, uf, uf.

SEGONA ACTUACIÓ FORA DE CASA AMB ESTRENES: MEDIONA JA TÉ LA TORRE! El passat diumenge, a les 13h, els Castellers de Mediona van actuar juntament amb el Moixiganguers d’Igualada a la població veïna de Carme. En primera ronda van descarregar el 3 de 6, el quart que ja porten aquesta temporada. En segona ronda, van estrenar la torre de 6 que van descarregar sense problemes. I en tercera ronda van realitzar el 4 de 6, el segon de la seva curta història. La jornada la van continuar amb els Moixiganguers a la piscina i amb un dinar. La propera mirada la posen al divendres 27, la setmana vinent, treballant l'estrena d'un nou castell, el 7 de 6, que volen aixecar durant la Festa Major local.

ACTUACIÓ DE LA “CORAL FONT DEL BOSC“ A L`AGRUPACIÓ ESPORTIVA FONT DEL BOSC El dissabte 14 de juliol i dins de les celebracions que l`Agrupació Esportiva Font del Bosc realitza , la Coral de la Font del Bosc va actuar emmarcada al bell mig d`aquest entorn tan meravellós que tenim a Mediona , “ Les piscines de la Font del Bosc “ . El repertori va ser variat i amè per satisfer a tots els públics, cada vegada la coral va consolidant el conjunt de veus que ja al llarg de tres anys anem fent camí. Donem les gracies a la nostre directora, Margarida Dolç, que ho fa possible i te la paciència de dirigir les nostres veus, també als organitzadors de la festa dedicada a tothom però molt especialment a la gent gran,. El dia va començar amb un esmorzar literari el primer que es feia , va resultar una experiència força interessant i a repetir, a la tarda la cantada i actuació dels castellers de Mediona, aquesta colla apart de les construccions castelleres ens explicaren tota la teoria d`aquest art casteller tant entranyable i que mai hem de perdre. Tot plegat un dia espectacular en tots els aspectes on hi va haver una gran assistècia de públic com poques vegades hem viscut a La Font del Bosc. -Montse Pastor i Pujadó


BUTLLETI MUNICIPAL MEDIONA

5

MULLA’T 2018

TORNEIG COMARCAL 2018 El Consell Comarcal de l’Alt Penedès organitza anualment el Torneig de Futbol 7 - Copa Penedès TV – Gran Premi Consell Comarcal (categoria infantil), amb la col•laboració de Penedès TV i mitjançant l’Associació per la Promoció de l’Esport. Els equips que hi participen estan formats per jugadors que representen el seu municipi, nucli urbà o barri (no està obert a equips federats). Els municipis que no disposen de jugadors suficients poden unir-se per formar un equip. Objectius de Torneig - Promocionar l’activitat física entre el col•lectiu infantil - Fomentar el companyerisme i l’amistat entre els nens i les nenes del mateix municipi - Crear un lligam entre els pobles de la comarca - Incrementar el sentiment de pertinença al municipi En aquesta edició, el torneig es va dur a terme a Santa Margarida i els monjos. Mediona va gaudir de representació del municipi amb un equip for-

mat per nens empadronats a Mediona, que van gaudir de tot un cap de setmana de futbol i bon ambient. Esperem repetir participació en properes edicions!

PRIMERS CLASSIFICATS 24 H. FUTBOL SALA

El passat 15 de juliol, com va succeint des de fa molts anys, a la Piscina Municipal de Mediona, es va dur a terme el Mullat’18. El ‘Mulla’t per l’Esclerosi Múltiple’ és l’esdeveniment que més ha donat a conèixer l’esclerosi múltiple. El seu objectiu és que durant un dia tothom pugui mostrar la solidaritat cap a les persones que pateixen aquesta malaltia mullant-se en les piscines que participen a la campanya. Cada any, el Mulla’t centra els seus esforços en donar visibilitat a una problemàtica en particular relacionada amb l’EM. Aquest any, ens mullem per l’esclerosi múltiple infantil. Entre un 3 i un 10% de les persones que es diagnostiquen cada any són nens i nenes. A Catalunya més de 600 piscines participen al ‘Mulla’t per l’esclerosi múltiple’. Volem donar les gràcies a les persones que hi ha col•laborar, ja fos fent donatius, comprant material o nedant metres solidaris. En total es van recaptar 624,11 euros: - 562,00 euros de venda de material - 62,11 euros de donatius. i un total de 29 persones van participar nedant metres solidaris. Des de l’Ajuntament de Mediona, volem agrair especialment la feina que fan les voluntàries Meritxell Ferrer Pich i la Núria Ferrer Pich, que ja fa molts anys que col·laboren organitzant el VOLEI SORRA mulla’t, convertint la nostra piscina en una de les Com va sent tradició en els darrers anys, a la Zona mes antigues en participar en el Mulla’t . La seva Esportiva es va dur a terme durant els dies 25,26, tasca és indispensable per a fer possible aquest acte 27,28 i 29 de Juny a les tardes, el Torneig de Volei solidari. Moltes gràcies de tot cor a les dues! Sorra organitzat per l’Ajuntament de Mediona. 3X3 DE BÀSQUET Creiem que mica en mica aquest esport es va donant a conèixer mes a Mediona, i el nombre L’Ajuntament de Mediona, com sempre promociode participants i practicants va en augment, i to- nant l’esport i oferint als habitants del Municipi la thom sap que a l’estiu, a Mediona, toca jugar a possibilitat de la pràctica esportiva de una amplia Volei Sorra. En aquesta edició, la pista es va mun- varietat d’esports i disciplines, ja fa alguns estius consecutius que organitza el 3x3 de Bàsquet . Enguany, vàrem 1RES. CLASSIFICADES FEMENÍ tindre la participació de 9 equips, la gran majoria de gent de Mediona, però també vinguts de Capellades, Els Monjos i de Vilafranca. tar al recinte del camp de futbol. El torneig es va La valoració des de l’organització desenvolupar a i dels participants de la nova ubi- l’exterior de la cació és molt positiva, i esperem zona esportiva, com ja es feia amb anterioritat, fent repetir-ho en properes edicions. així un espai de bon ambient i pràctica de l’esport Els equips formats entre 4/5 ju- sota el sol de l’estiu. gadors en van enfrontar entre Els partits es disputaren el passat 14 de Juliol. ells durant la setmana. Un bon Partits de 15 minuts en una sola cistella, on quan ambient d’esport i bona com- s’acabava el temps, l’equip que anava guanyant panyia van regnar durant tot el s’adjudicava la victòria, o si arribava a 21 punts torneig. Finalment, l’equip amb abans de que s’acabés el temps. Es varen muntar jugadors vinguts de Capellades, dos camps per poder agilitzar els partits, i al finaes van imposar en una final molt litzar la jornada, l’equip dels medionencs Jordi Garigualada i emocionant. Enguany, un cop finalitzat cia, Xavi Romero, Dani Collado i Enric Gallardo es va el torneig, l’espai on es va desenvolupar, va que- proclamar campió del torneig 2018. Enguany, hem gaudit de la presència de tres dar obert per a tothom 1RS. CLASSIFICATS MASCULÍ equip en categoria femenina. qui volgués anar Es va imposar l’equip format a jugar, oferint per l’Elena Nova, Agnès Simon així un espai mes i l’Àngels Monteagudo. Espeo passar les tarrem que aquesta categoria des i fer activitat sigui present en les properes durant els mesos edicions del 3x3 que vindran, i d’estiu. Esperem gaudim tots plegats de la pràcrepetir l’èxit en tica esportiva com en aquesta properes ediedició. us esperem a tots i tocions! Gràcies a tes l’estiu vinent!!! tots/es!


6

BUTLLETI MUNICIPAL MEDIONA NOVA UBICACIÓ BUST ANTONI RAMALLETS

ESTIU JOVE 2018

Del 9 al 13 de juliol, el grup de joves del Casal D’estiu de Mediona, van marxar a l’Estiu jove, juntament amb els grups de joves d’altres casals de la comarca. Aproximadament una setantena de nois i noies, enguany els i va tocar anar a Amposta. Els 12 joves de Mediona que van anar, van poder gaudir instal·lats en una casa esportiva de jornades esportives, ruta a peu a la roca foradada, travessa de piragües, multiaES REFORÇA LA LÍNIA DE BUS EXPRÉS ventura, nits de cinema i moltes ENTRE SANT SADURNÍ I BARCELONA activitats mes proposades per l’equip de monitors. A partir del 12 de setembre s’amplia l’oferta de transport públic per Animem a tots els joves de Mediona, a participar en aquesta setmana ajustar millor els horaris amb les entrades i sortides dels centres de convivència amb altres joves de la comarca, en una experiència educatius. més que positiva. El Departament de TeMANTENIMENTS CONTINUATS rritori i Sostenibilitat reforçarà l’oferta de transport públic del servei de La feina de la brigada municipal no té final, és un esforç continuat bus exprés entre Sant que, sovint, son sabem valorar prou. L’Ajuntament de Mediona desSadurní d’Anoia i Barce- tina en personal, maquinaria i lona a partir del pròxim empreses externes unes quancurs escolar per tal titats altíssimes i sovint no d’ajustar millor els ho- llueix prou. raris amb les entrades i Avui volem compartir unes fosortides dels centres es- tos per posar en valor determinats treballs: colars i universitaris. Concretament, les millores que s’efectuaran a partir del 12 de set- - Hem netejat i adequat per activitats el jardinet de Sant Pere embre són: • Es crea una nova expedició d’anada i tornada de dilluns a divendres Sacarrera. feiners, excepte el mes d’agost, entre La Llacuna – Mediona – Sant - Hem endreçat i polit el parc infantil de Sant Elies. Quintí de Mediona – El Pla del Penedès - Sant Sadurní d’Anoia i Barce- - Estem arranjant zones de carrers que presenten especial dificultat lona, que ha de permetre una arribada a Barcelona al voltant de les i perill. Serveixi aquesta mostra per de9.00 hores i una tornada a les 17.00 hores. Aquesta expedició també manar la vostra col·laboració en permetrà l’accés dels usuaris de Sant Quintí de Mediona a l’Institut el manteniment i cura dels espais Intermunicipal de Sant Sadurní a l’hora d’entrada al centre. El tram públics. entre La Llacuna i Sant Quintí de Mediona es realitzarà a demanda, és a dir, avisant un dia abans l’empresa operadora. • Es crea una nova expedició d’anada i tornada de dilluns a divendres feiners, excepte el mes d’agost, entre Sant Sadurní d’Anoia (amb sortida a les 16 hores) i Barcelona (amb sortida a les 9.30 hores). • L’expedició actual de dilluns a divendres feiners, excepte el mes d’agost agost, amb sortida des de Barcelona a les 19.00 hores s’allarga fins al municipi del Pla del Penedès. El bus exprés e18, operat per la concessionària La Hispano Llacunense, va transportar 196.170 viatgers l’any 2017, el que va suposar un increment del 10% respecte del 2016. Per a l’any 2018, l’increment de gener a juny és d’un 5% en relació a l’any passat. El bust d’Antoni Ramallets, degut a modificacions de la zona esportiva de Mediona, a sigut traslladat a l’interior del Poliesportiu de Mediona que porta el seu nom. Al vestíbul de recepció del Poliesportiu Municipal Antoni Ramallets, a estat el lloc triat per a la nova ubicació. D’aquesta manera, es fa més visible el conegut exporter del FCBarcelona que residia al nostre municipi.

CLUB DE LECTURA MEDIONENC - SORTIDA CULTURAL Recorregut històric pel Modernisme i Eixample de Cerdà amb visita a la Sagrada Família. El diumenge 1 de juliol i com a cloenda del curs , el club de lectura i convidats (55 persones ) varem fer una visita guiada del Modernisme acabant a la Sagrada Familia. Començarem la ruta a la Plaça de Catalunya, actualment centre neuràlgic de la ciutat,les guies ens explicaren tota la seva evolució des de l`enderroc de la muralla a partir de 1854 on més endavant i gràcies al projecte d`Ildefons Cerdà la plaça esdevé punt de reunió entre la ciutat vella i la nova Barcelona. Entrant a la part antiga de la ciutat : Portal de l`Àngel, Els Quatre gats, Palau de la Música,, via Laietana,Plaça Urquinaona, Gran Via ( eix vertebrador de l`eixample sobre el qual Cerdà va desplegar el seu pla ), Jardins de la Torre de les aigües, Passatge Permanyer,” La mansana de la discòrdia”, Casa Batlló, Casa Ametller, Casa Lleó Morera, Rambla Catalunya i La Pedrera. Ja veieu com de complert va ser aquesta visita guiada i explicada en cada un dels llocs esmentats. De la Pedrera , obra mestre de Gaudí i ultima obra civil ja que després de la qual ja es dedicaria exclusivament a la Sagrada Família,agafem novament l`autocar que ens deixà prop del temple. Allà gaudirem de la imponent obra de l`arquitecte de Reus on el seu projecte encara per acabar és visitat diàriament per milers de persones d`arreu del mon. Gaudirem de l`esplendorós espectacle de la majestuosa obra, de fora per per les figures i significats i a dins per l `espectacular lluminositat que la fa única e irrepetible. Varem acabar la sortida amb un bon àpat al restaurant de les piscines de Sant Joan de Mediona. Gràcies a tothom per fer-ho possible i per la vostre generositat. - Montse Pastor i Pujadó


BUTLLETI MUNICIPAL MEDIONA

ACTIVITATS MUNICIPALS CONTINUADES

TELÈFONS D’INTERÈS URGÈNCIES Urgències - Bombers - Ambulàncies - Mossos d’esquadra... AJUNTAMENT Oficines Poliesportiu El Pantinkillo Casal d’Avis Serveis Socials Sereno EDUCACIÓ Llar d’Infants Nins Llar d’Infants Tangram Escola La Fassina Escola Renaixença Epiqueia El Roure SES Vallbona IES Moli de la Vila Institut Vall del Mediona SANITAT Consultori Area Bàsica Sant Sadurní - Cap Hospital Comarcal Alt Penedès Farmàcia SUBMINISTRES Anaigua Aigües de l’Anoia Aigües i Agrícola de Mediona Endesa Energia Gas Natural TRANSPORT Taxi Hispano Llacunense (HILLSA) Hispano Igualadina SERVEIS AL CIUTADÀ Castell de Mediona Parròquia Novallar Correus Oficina de Correus

7

112 93.898.50.02 93.898.58.67 93.898.59.11 93.898.50.02 93.898.50.02 638 .108. 901 93.898.58.71 93.817.87.57 93.898.50.79 93.817.80.13 65.936.10.45 93.898.52.46 93.771.98.00 93.801.10.59 93.546.91.91 93.898.53.02 93.818.30.52 93.818.03.93 93.898.50.51 900.100.378 93.778.82.50 93.818.32.00 90.555.17.98 90.075.07.50 629.305.045 616.670.501 93.891.25.61 93.890.11.51 93.898.57.01 93.891.02.65 93.817.87.00 93.898.57.11 93.898.57.11

PANTINKILLO Anglès: Iniciació, Intermedi i Avançat Aprèn a Cosir Mes informació al Pantinkillo C/ del Molí, 25 - Tel 93 898 59 11 Mail: pij.mediona@diba.cat Horari: Matins divendres de 10 a 12. Tardes dilluns a divendres de 16:30 a 20 CASAL DE LA GENT GRAN “CASA NOSTRA” De dilluns a divendres de 16:30 a 20:00 Taller de Memòria els dimarts de 17:00 a 18:00 h. C/ Dr. Trueta, 10 bxos. POLIESPORTIU ANTONI RAMALLETS Futbol 7 Tai-Xi Bàsquet femení i masculí Tennis Fitness Dirigit Dance Gimnàstica Gent Gran Pilates Entrenament Patinatge Entrenament Suau Estiraments Sala Fitnnes Ioga Terapèutic Taller Bici Rítmica Taller de Circ Ball Modern Kung Fú Dansa Oriental Més informació al Poliesportiu - Zona Esportiva Tel: 93 898 58 67 - Facebook HORARI D’HIVERN Dilluns, dimecres i divendres: de 17 a 21 h. dimarts i dijous: d’11 a 13 h. i de 17 a 21 h. Dissabtes: de 10 a 14 h. i de 17 a 20 h. Diumenges: d’11 a 14 h. Festius TANCAT HORARI D’ESTIU Coincidint amb el període d’obertura i tancament de la piscina Tots els dies obert d’11 a 21 h. AGRUPACIÓ ESPORTIVA FONT DEL BOSC Pàdel-Tennis Més informació: Agrupació Esportiva A.VV. CIUTAT JARDÍ FONT DEL BOSC Dia: Dissabtes Hora: 18:00 a 20:00 h Lloc: local social. Activitat: Ball en línea, Balls de saló. Per a més informació: 684 368 472 ciutatjardifontdelbosc@gmail.com o local social CORAL MEDIONA Assaig cada diumenge de 18 a 20 h. al Casal da la Gent Gran “Casa Nostra” ESPAI TORNASSOL Un espai per a l’educació, creativitat i recerca interior 626 626 600 - S. Joan de Mediona

1948-2018 (70 anys) HORARI AJUNTAMENT De 9 a 14 hores (de dilluns a divendres) De 16 a 18 h. (de dilluns a dijous) Nadal, Setmana Santa i Estiu (de 15 de juny a 15 de setembre, amndós inclosos): de 9 a 14 hores (de dilluns a divendres) AJUNTAMENT DE MEDIONA Dr. Trueta, 10 – 08773 Tel. 93 898 50 02 Fax. 93 898 52 99 e.mail: mediona@diba.cat www.mediona.cat - Facebook

HORARI DEIXALLERIA LA FONT DEL BOSC DISSABTES De 8:00 a 14:00 Moltes gràcies per la vostra col·laboració.

BUTLLETÍ INFORMATIU MUNICIPAL DE MEDIONA revistamediona@gmail.com

El passat 16 de juny les medionenques i medionecs nascuts el 1948 celebraren l’efemèride amb un dinar. Un grup de deu persones van preparar un refrigeri al migdia per rebre un total de 38 assistents que, igual a l’anterior celebració (65 anys), la festa es va dur a terme al CASAL MEDIONENC, un local estimat que ens ha omplert sempre de vells i bons records per a tots els que celebraven els 70. Esperem que anys propers puguem celebrar més festes d’aniversari i, sobre tot, que hi puguin assistir companyes i companys que per diversos motius en aquesta ocasió no hi han pogut ser presents.


AGENDA D’ACTIVITATS MUNICIPALS AGOST-SETEMBRE 2018 DIA

HORA

LLOC

ORGANITZA

ACTIVITAT

3, 4 i 5

de 8 a 21 h.

FONT DEL BOSC

FESTA MAJOR DE LA FONT DEL BOSC

4

23:30 h.

Pl. ciutat Jardí FONT DEL BOSC

A.V.V. Ciutat Jardi Font del Bosc Ajuntament

GIRA FRICANDERA de RAC105

6

10:30 a 11:30 h.

c/ florenci Gustems

del 6 al 17

tardes

Poliesportiu

Ajuntament

OFICINA MÒBIL PROVINCIAL D’INFORMACIÓ AL CONSUMIDOR CAMPUS DE TENNIS

9

10 h.

Pantinkillo

Club de Lectura Medionenc

SANT ELIES

A.VV. Sant elies

FESTA MAJOR DE SANT ELIES

CAN VERDAGUER

Ajuntament A.VV. Can Verdaguer

NIT DE LES ESTRELLES A CAN VERDAGUER “GEOFÍSICA DE L’EXPERIÈNCIA MÍSTICA, ELS ORÍGENS DE LA RELIGIÓ”

CASES NOVES

A.VV. Cases Noves

FESTA MAAJOR DE LES CASES NOVES DE CAN PARDO

10,11,12 11

22:30 h.

16,17,18,19 21

de 18 a 21 h.

1 setembre

DONA EL MILLOR DE TU, DONA

Consultori

23 CAN PAIXANO

CLUB DE LECTURA

SANG

Casal Casa Nostra

CREUER PEL DELTEBRE Creuer+ dinar a bord del vaixell

A.VV. de Can Paixano

FESTA MAJOR DE CAN PAIXANO

* CASTELLERS DE MEDIONA: dimarts i divendres assajos de les 19 a les 21h al Poliesportiu Municipal.

FESTA MAJOR CIUTAT JARDI FONT DEL BOSC

FESTA MAJOR DE SANT ELIES DIES 10 - 11 - 12 D’AGOST

Ajuntament de Mediona

Profile for Ajuntament de Mediona

Butlletí Informatiu Municipal 75 Agost - Setembre 2018  

Ajuntament de Mediona Revista d'informació municipal i de les activitats de les entitats de Mediona.

Butlletí Informatiu Municipal 75 Agost - Setembre 2018  

Ajuntament de Mediona Revista d'informació municipal i de les activitats de les entitats de Mediona.

Advertisement