__MAIN_TEXT__

Page 1

BUTLLETÍ INFORMATIU MUNICIPAL

agost-setembre 2016

Mediona

53


2

BUTLLETI MUNICIPAL MEDIONA DES DE L’ALCALDIA DESBROSSA DE CARRERS I CAMINS

Com heu pogut observar, a dia d’avui, hem fet un esforç més que considerable per netejar les voreres i herbes dels carrers i camins. És una batalla perduda abans de començar doncs, amb una mica de pluja ja torna a sortir l’herba per tot arreu. Aquesta feina és complicada i imprescindible per un bon estat dels nostres carrers i camins, ho sabem i intentem tenir-los al dia, però en tractar-se d’una feina manual o evitem els herbicides, costa molt el seu manteniment. Tot això ha estat possible gràcies a un pla ocupacional específic que hem aconseguit amb la Diputació de Barcelona. Seria molt d’agrair la col·laboració de tot el veïnat doncs si fem el manteniment del tros de davant de casa no hi hauria tanta feina... Moltes gràcies per la comprensió i suport.

POSAREM EN MARXA LA DEPURADORA DE CASES NOVES Ja vam anunciar que properament es farà una depuradora nova a Sant Joan, pagada íntegrament per la Diputació de Barcelona. Un cop analitzat el projecte, les necessitats reals de Sant Joan amb la nova realitat que tenim en planificació urbanística i industrial, hem detectat que sobren diners després d’adaptar el projecte. Amb els diners sobrants farem dues actuacions molt importants: - Solucionar els problemes de clavegueram de Sant Joan - Posar en marxa la depuradora de Cases Noves. El fet de “ressuscitar” una depuradora que mai ha funcionat i que el temps va deteriorar fins fer-la inoperant suposa un repte i una demostració de la fe de l’equip de govern en el medi ambient i aprofitament de recursos existents. Estem molt contents de fer realitat aquesta necessitat i reivindicació veïnal.

Un altre estiu Ja el tenim aquí, amb la seva calor, sequera, vacances, banys i festes majors... ens ha arribat com sempre, molt esperat però agafant-nos per sorpresa, però ja hi és i toca gaudir-lo. I per gaudir-lo cal tenir present, molt present, que ni tothom està de vacances ni tothom té ganes de gresca a les 4 del matí així que seria molt important posar-nos a la pell dels altres i pensar, abans de fer quelcom, si molestarem, si interrompem el descans o, fins i tot, si és perillós fer-ho. Estic parlant de tot el que sovint ens toca patir als que matinem: gresques sorolloses a totes hores, cotxes i motos a escapament lliure i altes velocitats pels nostres carrers, música a tot volum... cal gaudir i viure, però no cal imposar la manera de gaudir ni viure. En aquest sentit cal, com he dit abans, posar-se a la pell de l’altre. Imagineu que teniu un malalt, una criatura, un que treballa i matina... i que sou vosaltres. Com us agradaria que la resta ens comportem? Sense ànims de donar consells intentem millorar la convivència i aconseguir fer compatible descans propi amb descans dels altres. Tothom ho agrairà. En altre ordre de coses aquí tenim les festes majors, gaudirem un seguit de sis festes de barri (ja hem gaudit de la de Sant Pere Sacarrera) i esperem siguin genials, centre de diversió i convivència, trobada de tothom i amb records positius inoblidables. MOLTES GRÀCIES! De vegades només parlem del que va malament i oblidem que un munt de persones, anònimes però conegudes de tothom, ajuden a que el poble sigui més acollidor i endreçat. Volem posar fotos d’accions del veïnat que ajuden a millorar el nostre municipi, tal com ja havíem fet alguna vegada, com agraïment i com a exemple que engresca a tothom. Avui il·lustrem aquesta actitud positiva amb unes torretes que estan plenes de vida gràcies a persones que reguen i mantenen aquestes i moltes altres plantes.


BUTLLETI MUNICIPAL MEDIONA

3

ENS VISITA EL DIPUTAT DE CULTURA SR. JUANJO PUIGCORBÉ Divendres 15 de juliol ens va visitar el Diputat de Cultura i antic veí de Mediona Sr. Juanjo Puigcorbé que, amb una agenda molt intensa, va romandre entre nosaltres unes hores. Vam començar la visita amb la signatura al llibre d’honor de l’Ajuntament de Mediona i li vam lliurar diversos llibres del municipi entre els que destaquem: “Les escoles Expliquem Mediona” “Antologia poètica” de Josep Suriol i Solé, “Les Empremtes del passat a Mediona” de Genís Ribé i un llibre dedicat de Josep M. Esquirol “Resistència Íntima” Premi ciutat de barcelona 2015

OPINIO PSC

Seguidament ens vam trobar amb representants de les entitats culturals de Mediona al Pantinkillo. Els Gegants, Grallers, Timbalers, Gitanes, Club de lectura, Teatre, Casal Medionenc, Festa Major... van poder xerrar i debatre temes de cultura i projectes.

projecte de millorar i necessitats existents.

Tot seguit i abans d’anar a dinar, vam visitar el teatre del Casal on, a més de gaudir de les obres ja realitzades se li va exposar el

Va ser una jornada de treball molt profitosa on es va posar en relleu Mediona i els seu projectes.

Amb el cor encara encongit amb els darrers atemptats i amb els ulls oberts d’admiració i incredulitat pels darrers resultats electorals volem enviar-nos la nostra salutació mensual des de la revista de Mediona i agrair-vos la vostra lectura i contrast. En primer lloc rebutgem tota mena de violència, vingui d’on vingui i s’exerceixi contra qui s’exerceixi. Prou, prou persones mortes en mans d’altres! En segon lloc volem rebutjar la violència d’estat, aquesta que exerceix l’Estat espanyol contra qui pensa, parla i sent diferent, espiar, preparar muntatges i intentar guanyar les eleccions fent trampes és delicte i antidemocràtic. També volem expressar la nostra preocupació i indignació contra la corrupció de tants càrrecs públics a tots els nivells que s’han aprofitat dels diners de tothom per benefici i enriquiment propi: ni tolerància ni perdó, que tornin tot i a la presó. Volem agrair a les persones que segueixen creient en la democràcia, que no es desanimen per la mala gestió d’alguns polítics i confien en el valor d’un vot. És la nostra propietat inalienable i l’hem d’exercir amb empenta, unitat i responsabilitat contra persones i partit corruptes. Bon estiu!

MILLORA PUNTS DE RECOLLIDA DE BROSSA

FORMACIÓ PER PROFESSIONALS RELACIONATS AMB JOVES INTEL·LIGÈNCIA SOCIAL “Les persones estem programades per conectar amb els altres i les nostres relacions tenen un gran impacte en les nostres vides” El paradigma teòric amb el que es fonamenta Quantum és L’Humanisme, que integra el Constructivisme, l’Anàlisi Transaccional, la Intel·ligència Emocional, la Teoria dels Sistemes i Mindfulness. La formació acadèmica, acreditada i reglada en diferents universitats, juntament amb una àmplia experiència en clínica a nivell individual i grupal, supervisió d’equips, promoció de la salut comunitària i docència en diferents institucions i entitats avalen la credibilitat, el rigor i professionalitat d’aquest projecte. El nostre procediment de treball està basat en el coaching a través del treball dinàmic. Quantum és l’empresa que farà a Mediona el curs INTEL.LIGÈNCIA SOCIAL a Mediona els dijous 1 i 8 de setembre. INSCRIPCIONS A L’AJUNTAMENT. Objectius: Afavorir la consciència social i l’aptitud social. Conèixer com promoure una major sincronia en les relacions. Identificar intervencions professionals a nivell interpersonal i comunitari. Donar eines i recursos per la tasca del profesional.

Estem fent una remodelació dels puts on tenim ubicats els contenidors. Mica en mica anirem construint, amb diversos materials, racons més macos i nets que ajudin a l’endreça i estètica d’una tasca tant imprescindible com la recollida de brossa. Tot pot millorar molt o quedar en res si la col·laboració ciutadana no posa el seu granet de sorra. Estem segurs que amb aquest esforç i inversió, l’acció de la majoria de medionenques i medionencs en tenir cura del nostre entorn es veurà recompensada i millorarem els punts de recollida d’una manera important. Moltes gràcies a tothom per vostre suport.


4

BUTLLETI MUNICIPAL MEDIONA SENYALITZACIÓ

Amb la intenció de començar a organitzar el trànsit al poble s’està preparant la nova senyalització de la via pública del carrer Moli. Entre Carrer Roques Altes i Avda. Gaudí. L’ estacionament de vehicles es farà a la part on no s’ubiquen habitatges. Aquesta senyalització passarà a ser obligatòria a partir del 1 de setembre. També esta ja colocada la senyalització dels carrers sense sortida de Sant Joan.

CIVISME A MEDIONA Entre tots i totes podem millorar moltes coses del nostre municipi i millorar la qualitat de vida dels nostres barris. Aquí us posem un llistat que hauríem de tenir com a molt important per la nostra seguretat, comoditat i qualitat de vida: - Respectar les zones d’aparcament: No es pot deixar el cotxe a qualsevol lloc (cantonades, pas de vianants, accés de minusvàlids...) així ocasionem molèsties i perills. - Les zones de càrrega i descàrrega no són aparcaments privats per als cotxes de les botigues o restaurants. Són per carregar i descarregar. - Teniu aparcaments al costat de les escoles... no poseu en perill els nostres infants amb aparcaments impossibles i circulacions complexes. - La velocitat en zona urbana és de 30 km/h. no es pot superar aquestes velocitats sota cap concepte! - Les instal·lacions i mobiliari públic són propietat de tothom. El seu manteniment i endreça suposa una millor qualitat de vida i un estalvi. Què guanyeu trencant-lo o embrutant-lo? - Si no hi ha paperera pots cercar solucions millors a embrutar el terra... i si hi ha papereres les pots fer servir però mai per tirar les escombraries domèstiques. - Els espais comuns estan millor si tothom en té cura. No cal embrutar-los i que vinguin a netejar-los, podem deixar-los millor del que els trobem. - Sigues responsable si vas en patinet o bicicleta: compartir la via pública suposa respectar els altres i no posar en perill la teva vida. - Tenir animals domèstics és ser responsable del seu comportament. Embrutar el carrers és responsabilitat dels amos, els gossos no tenen mans.

RECICLA: - És molt senzill, només cal seguir instruccions i si no esteu segurs pregunteu... mai barregem deixalles que fem malbé tot el contenidor sencer! - Reciclar no és amuntegar materials al costat o a sobre dels contenidors. - No podem omplir contenidors amb quatre caixes sense plegar o 6 garrafes d’aigua buides... cal aixafar-les o plegar-les. - Si trobes plens els contenidors no ho deixis a terra, truca a l’Ajuntament i busca un contenidor buit o espera que els buidin.

EXPERIÈNCIA VINYASONS A MEDIONA Torna el VinyaSons, el festival on música, vins i gastronomia es combinen per crear experiències úniques. Marco Mezquida & Sofia Ribeiro Sofia Ribeiro és una de les més reconegudes veus joves del país del fado: una cantant versàtil de veu magnífica, deixeble de la gran Maria João a la seva ciutat natal, de Bob Stoloff a la prestigiosa Berklee College of Music i de David Linx a Brussel·les. Guardonada en múltiples ocasions, ha tingut una vertiginosa que l’ha portat a conquistar alguns dels més prestigiosos escenaris europeus i americans. El pianista menorquí Marco Mezquida és un dels músics més actius i sol·licitats de l’escena musical nacional, premiat tres vegades consecutives com Músic de l’Any per l’AMJM (2011, 2012, 2013 i 2015). Un músic increïble que ha seduït públic i crítica sent membre dels millors grups de jazz, flamenc i músiques populars, amb un ampli bagatge en música clàssica i contemporània. Sofia i Marco uneixen les seves capacitats especials de transmetre diferents emocions i de transportar a l’audiència al seu univers sonor personal i únic i ofereixen un concert imperdible, en el qual es mimetitzen elements del jazz, el fado i la música brasilera, entre d’altres.


BUTLLETI MUNICIPAL MEDIONA

5

SENDERA DE CONCERTS Sendera de concerts des de la Sénia fins a Montserrat, es farà del dia 6 al 14 d’agost de 2016. La idea és fer un pelegrinatge musical, és a dir, oferir concerts amb la música del “Llibre Vermell de Montserrat” com a repertori, en cadascun dels pobles que ens acullin, i finalitzar amb un últim concert a la Basílica de Montserrat. El motiu d’aquest pelegrinatge és fer un petit homenatge de l’entitat al seu fundador, Andreu Martínez, que fa 10 anys ingressà com a monjo a la comunitat benedictina de Montserrat. Alhora, un altre motiu és compartir i fer arribar la nostra música (i aquesta música tan especial del Llibre Vermell) per diferents poblacions que formen la ruta. Finalment, un tercer motiu és facilitar una setmana de convivència intergeneracional i intercultural, ja que animarem a participar-hi a tothom, de qualsevol edat i origen,i estiguin relacionats o no amb l’entitat. Serà una setmana que afavorirà, doncs, una sana convivència entre gent molt diversa alhora que promourem la nostra música més antiga, la del Llibre Vermell, i la donarem a conèixer al llarg de la geografia catalana. Tenim previst que els participants es puguen desplaçar a peu pels GRs, o amb cotxes habilitats per a aquesta finalitat, que també serviran com a suport logístic per transportar tots els instruments i altre material necessari per al viatge. Les caminades / rutes seran d’uns 15-20 km al matí, i les tardes estaran destinades als assajos i a fer activitats conjuntes. Això fomentarà la relació entre tots els membres del grup i els valors de convivència, respecte, solidaritat, treball en equip, suport mutu, esforç i rigor en el treball ben fet, i respecte al medi ambient, que són els valors que des de Joventuts Unides s’intenten protegir i desenvolupar. El recorregut és el següent: 06 d’agost Masdenverge, 07 d’agost L’Hospitalet, 09 d’agost La Canonja, 10 d’agost Vallbona de les Monges, 11 d’agost Mediona, 12 d’agost Piera i 13 d’agost Montserrat. Joventuts Unides és una entitat musical que aplega una escola de música reconeguda pel Departament d’Ensenyament, amb les formacions vocals i instrumentals que se’n deriven (Corals Infantils de petits, mitjans i grans, i Conjunts Instrumentals); aplega també un Cor Jove i una Coral Polifònica, com també el Grup Dolçainer, que manté viva la música tradicional local. Al llarg de la seua història, ha tingut una presència constant --i creiem que prou destacada-- en el territori. CONCERT “EL LLIBRE VERMELL DE MONTSERRAT”A MEDIONA EL DIA 11 D’AGOST A LES 20,30 A L’ESGLÈSIA DE SANT JOAN, INTERPRETAT PER JOVENTUTS UNIDES DE LA SÈNIA


6

BUTLLETI MUNICIPAL MEDIONA CEM’16 Arrenca amb força el Casal d’Estiu 2016, amb una valoració més que positiva , tant de pares i mares com des de l’organització del mateix. Molta participació enguany, i un seguit d’activitats molt diverses, donen forma a aquest Casal que fa anys que funciona. Des de tallers, activitats, jocs, rutes a peu, acampades, piscina, i moltes més coses, fan que els nens i nenes inscrits de 3 a 14 anys, s’ho passin d’allò mes be durant el mes de juliol. El CEM’16 finalitza el 29 juliol. Agrair als pares i mares el vostre suport i confiança, i dir-vos que us vagi molt be i fins l’estiu vinent. - Coordinació CEM’16. MOSTRA D’ACTIVITATS D’ESPORTS ESTIU 2016

Un estiu amb molta calor i moltes activitats per fer esports a Mediona…. des de les acuàtiques i ja clàssiques com aquagym i natació i el Mulla’t per l’esclerosi múltiple!! les noves a la gespa com entrenament, a la sala de fitnes com hipopresives. El grup de bici de Brik Bike. Les d’ equip com el volei, futbol sala, etc. I com sempre la pista de tennis molt utilitzada cada dia i els nombrosos grups d’esplai que trien el poliesportiu Antoni Ramallets i Mediona per fer estada ha fet un juliol ple d’activitats i de gent gaudint de l’estiu i del poble. I sense oblidar els de campus ja tradicionals de fútbol i tennis i com a novetat aquest estiu el de bàsquet, que esperem que també sigui una bona ocasió per practicar esports i convivencia.

HIPOPRESSIVES

MULLA’T

ENTRENAMENT

FUTBOL SALA

BTT

AQUAGYM

NATACIÓ


BUTLLETI MUNICIPAL MEDIONA

7

“CLUB DE LECTURA” L’últim llibre que vàrem llegir aquest curs el club de lectura va ser “ El Pont dels jueus” és per això que ens vam plantejar visitar Besalú. Amb la visita guiada coneixerem la monumental vila que en conjunt és una de les més importants a Catalunya. Va ser un diumenge de molta calor que varem aguantar com vam poder al costat del riu, en alguna terrassa al costat del riu o simplement buscant les ombres. M’agradaria donar les gràcies a totes i tots els que ens van acompanyar, a les lectores del club fins el diumenge 18 de setembre, ens retrovarem amb una nova lectura. Bon estiu a tothom - Montse Pastor

NOVALLAR

T’has preguntat mai de què fa olor la Lluna? O quin gust té? T’agradaria sentir-te astronauta per un dia? Vine a fer realitat els teus somnis amb nosaltres! En aquesta activitat per a tots els públics t’ensenyarem la Lluna com no s’havia fet mai abans. Efectivament, des d’Astrogirona posarem la Lluna al teu abast d’una forma original i transversal. El fil conductor de l’activitat serà una xerrada multimèdia sobre la nostra germana còsmica, on podrem aprendre algunes curiositats sobre la Lluna, olorar-la, veure com es formen els seus cràters en un fantàstic i comestible taller d’impactes de meteorits i, fins i tot, observar un fragment de la Lluna al microscopi i tocar-la! També presentarem alguns temes musicals composats directament a partir de l’autèntica música de la Lluna! Sí, sí, hem après a fer sonar la Lluna! Vols saber com? Hauràs de venir! No t’ho perdis, mai hauràs tingut la Lluna tan a prop! L’activitat tindrà lloc a Can Vedaguer, a Mediona, 23:00 i és una activitat gratuïta. PROGRAMA D’ACTIVITATS: De què fa olor la Lluna? Aquesta experiència multisensorial total començarà amb la xerrada “De què fa olor la Lluna?”, a càrrec de Rafael Balaguer, president d’Astrogirona. En aquesta xerrada introductòria a Selene descobrirem els aspectes més curiosos i desconeguts de la Lluna i podrem fins i tot olorar-la i escoltar directament com sona! Audició de la música de Selene, per Xavier de Palau, Astrobanyoles. Aquesta part serà una continuació natural de l’anterior, gràcies al talent del músic i informàtic Xavier de Palau, que ha desenvolupat un software que permet traduir a música els sons captats amb les tècniques de la radioastronomia i l’espectroscòpia. Així, podràs gaudir de la música generada a partir de la llum de la Lluna i comprovar, en un instant màgic i inquietant, que l’Univers i la Lluna no estan en silenci… Formació de cràters lunars. Recreació dels cràters de la Lluna a partir de l’impacte de “meteorits” sobre una superfície comestible! Podràs fer els teus propis cràters amb diferents variables d’alçada i velocitat. Podrem observar com, després del xoc, es formen les parets laterals, de vegades el pic central i, fins i tot, els radis de material ejectat. Observació al microscopi d’un fragment lunar. Podràs veure de ben a prop la Lluna, li podràs fer un cop d’ull amb un microscopi. Observaràs una petita part de la Lluna que va arribar a la Terra en forma de meteorit i que va caure a Àfrica. I finalment, si el cel ho permet, observarem la Lluna i diversos objectes amb els telescopis. No t’ho perdis i acompanya’ns, mai hauràs tingut la Lluna tant a tocar com ara!

REVETLLA DE SANT JOAN Foc, música, coca, ball, cava...res no va faltar a la revetlla de Sant Joan a Novallar de Mediona. El passat 23 de juny vam tenir un dia ben especial en motiu de la revetlla. Al matí vam sortir als jardins de la residència i vam fer un ball amb música en directe amenitzat per Revival. Vam ballar i cantar. Com mana la tradició vam fer una petita foguera, on vam cremar els desitjos escrits en un paper i, qui va poder, la va saltar. Vam fer un petit aperitiu i en l’última cançó, tothom que ho va voler va encendre una bengala. Per sopar, vam tenir un especial amb cava i coca de postres.

SORTIDA A LA PLATGE El passat dimecres 6 de juny vam fer una sortida a la platja del Toro de Vilanova i la Geltrú, on vam passar el matí al xiringuit prenent un aperitiu. Qui va voler, va acostar-se a la vora del mar a mullar-se peus i cames i fins i tot n’hi va haver que es van banyar! per a tots”.


8

BUTLLETI MUNICIPAL MEDIONA

DIADA NACIONAL DE CATALUNYA! 11 DE SETEMBRE A les 12:30h SARDANES amb la COBLA CATÀNIA A les 14:30h ARROSSADA ALS RENTADORS

NORMALITZACIÓ LINGÜÍSTICA Venda de tiquets al poliesportiu Antoni Ramallets

Renovació de l’acord de col·laboració entre el Consorci per a la Normalització Lingüística i l’Ajuntament de Mediona per promoure el programa Voluntariat per la llengua fins el 2018. La integració lingüística de les persones que viuen a Catalunya és una tasca de tota la societat civil. El teixit de les entitats d’una població és un espai privilegiat de comunicació i relacions socials.

FESTA MAJOR CASES NOVES DE CAN PARDO dies: 18, 19, 20 i 21 d’agost

Al setembre tornarem a fer una explicació sobre el tema de parelles linguístiques. A Mediona ja fa uns anys que esta funcionant molt bé. Moltes gràcies a les persones que van formant part d’aquesta enriquidora experiencia per dedicar el part del seu temps als altres i a la nostra llengua. _____________________________________________


BUTLLETI MUNICIPAL MEDIONA

9

CONEIX MEDIONA: CAMINADA NOCTURNA CAN PAIXANO- ST JOAN DE MEDIONA. 16/07/2016 Organitza: l'Associació d'Estudis Científics i Culturals de Mediona (AECCM)

Els 31 senderistes que participavem en la caminada ens vam trobar davant el Casal a les set de la tarda: vam pujar per Can Sans i a continuació, tot travessant els torrents de Ginoles i de Mas Pagès, vam sortir al Bosc de la Socarrada ; al llarg d'aquest trajecte vam passar pel costat de dos forns de calç en ruïnes però encara reconeixibles. Vam continuar la caminada en direcció al petit nucli de Can Paixano, per arribar al restaurant de Ca la Montse on vam gaudir d'un bon sopar i un ambient acollidor. El camí de tornada, ja ben fosc, el vam fer seguint en bona part el GR, després de passar per Cal Cabreta i Mas Pagès i travessant Les Esplanes. Els llums frontals i les llanternes ens van acompanyar tot el camí ja que, malgrat la llum de la lluna, dins el bosc la foscor era gairebé total . Vam poder observar també estels i planetes, ja que la nit era molt clara: les estrelles Antares i Artur , el Triangle d'Estiu i en direcció sud-oest, Mart i Saturn. Vam arribar al poble, molt satisfets, passades les dues de la matinada. La caminada circular, de nivell moderat, ha sigut de 15,58 km, passant per la cota més alta situada a 632 m.

FESTA MAJOR FONT DEL BOSC AAVV CIUTAT JARDI FONT DEL BOSC I AJUNTAMENT DE MEDIONA 06 i 07 d´AGOST DE 2016

Programa de la festa: DISSABTE 06 D´AGOST: 12:00 h. PREGO D´INICI DE FESTA ACTUACIÓ DELS FALCONS DE VILANOVA, BATUCADA, GEGANTS I GITANES DE MEDIONA. DESPRES VERMUT POPULAR 21:00 h.SOPAR MÀGIC 23:00 h. ACTUACIÓ I BALL A CÀRREC DEL ¨TRIO VALPARAISO¨(Bingo a la mitja part) 03:00 h. DISCOMÓBIL DIUMENGE 07 D´AGOST: 18:00 h. TITELLES I PALLASSOS XOCOLATA PER LA CANALLA FINAL DE FESTA

I recorda sempre tens a prop una deixalleria per portar electrodomèstics, pots de pintura, oli, roba, material informàtic i altres residus.

DEIXELLERIA MEDIONA ZONA MARISTANY URB. FONT DEL BOSC HORARI: dissabtes, juliol i agost, matins de 8 h. a 14 h. Moltes gràcies.


10

BUTLLETI MUNICIPAL MEDIONA

PINTEM EL PATI! Pares i educadores de la Llar d’ infants NINS de Sant Joan de Mediona van tenir la iniciativa de pintar algunes de les zones de l’ exterior de la llar. La trobada va ser el dissabte 9 de juliol al matí amb un gran èxit d’ assistència per part de pares i educadores que, amb el material que va proporcionar l’ Ajuntament de Mediona, van aconseguir passar una estona de feina i calor molt agradable i que van deixar un pati d’ allò més alegre pels infants. Dilluns al matí tots els nens i nenes es van posar molt contents en veure el canvi que havia patit el pati i, a més, se’l senten molt més proper perquè saben que els seus pares n’ han tingut molt a veure. Les educadores de la Llar d’ Infants volen agrair a totes les parts implicades la feina ben feta.

ANAR PEL MÓN AMB DEU ANYS D’ESCOLA VIVA Acomiadar l’any escolar prop del mar ja comença a ser una tradició rourenca. I, enguany, per acabar-ho d’adobar, amb solstici i lluna plena! Sí, sí: el passat 21 de juny vam traslladar el nostre envelat pedagògic a la platja de Tamarit on, tots plegats: mainada, joves, educadors i famílies vam compartir un matí fresc i assolellat entre onades, sorra, mots i rialles. Una altra particularitat que vam compartir en el marc d’aquest dia tan especial per a tots va ser que, a més, el 21 de juny del 2016 era el darrer dia de l’Ot al Roure. L’Ot té 14 anys i enguany acaba el seu pas per l’escola. Tots estàvem especialment contents i satisfets per aquest fet perquè és la primera persona que ha viscut el projecte des de l’etapa infantil (Els Cirerers) fins a la secundària (L’Heura). De fet, quan va arribar només existia Els Cirerers i ha viscut, des dels orígens, la creació de La Ginesta (etapa de primària) i de l’Heura. Quan, com a família vam prendre la decisió d’anar al Roure, poc ens pensàvem que seria una aventura tan especial! Deu anys d’escola viva fan molt de goig de mirar i molta il·lusió de recordar. És cert que no sempre ha estat fàcil. Han estat uns anys intensos i molt autèntics. Farcits de pors que es van esvaint, i de contradiccions i dubtes que van esdevenint simplicitat i certesa. Són anys plens d’aprenentatges infinits i saviesa integrada a la pell per sempre. La vivència de rebre una “educació” que ha prioritzat la persona per damunt dels continguts que suposadament hem d’adquirir durant el temps d’escolarització, ens ha permès fer-nos moltes reflexions i ens ha portat a debats que cada dia ens fan més conscients de la dimensió, senzilla i complexa alhora, que emmarca i acull el repte d’acompanyar el creixement dels nostres fills. Hem crescut com a família amb l’escola, ens hem fet grans i ferms, cada vegada més. Feliços de tenir la tranquil·litat que la vida t’està picant l’ullet, que tot va fent el seu procés... Quan revises les experiències viscudes durant aquest període et vénen al record les pors, per exemple, que no aprengués a llegir o a escriure. O dubtes, de si la solució davant un aparent bloqueig sigui imposar un aprenentatge, com aprendre’s la taula de multiplicar de memòria, i deixar-nos de punyetes! El cert és que hem desmuntat moltes creences, les que dúiem de casa, de l’escola i de la cultura que ens ha fet adults. També les que vam creure vàlides durant els primers anys i amb el temps han anat evolucionat i convertint-se en l’acceptació que la VIDA és canvi continu i, a la vegada, que tot allò que és important roman per sempre, com l’amor. També et ve al record, i és bo dir-ho, molt de bagatge: la confiança plena en la vida, l’acceptació dels límits, la mirada amorosa, l’escolta profunda d’un mateix i de l’altre, el fet d’acompanyar amb respecte, el reconeixement de la mort i del misteri que l’acompanya, la màgia que nodreix el joc, la cura de l’ànima infantil (CAI), l’espiritualitat dels espais i la força de la natura, com la presència del mateix vell roure de Mas Soler. A primer cop d’ull poden semblar simples mots, però us podem ben assegurar que si els respires evoquen imatges, música i moviments que expliquen en silenci moltes històries. Ara bé, potser, de tot el que ens ha aportat la vivència d’acompanyar el procés de creixement i aprenentatge de l’Ot durant aquest anys de pas pel projecte viu d’El Roure, destacaríem la llibertat de ser i caminar per la vida, simplement essent qui som. I per aquest motiu, només ens resta: donar les gràcies, humilment. - Ramon i Pilar.


BUTLLETI MUNICIPAL MEDIONA

TELÈFONS D’INTERÈS URGÈNCIES Urgències - Bombers - Ambulàncies - Mossos d’esquadra... AJUNTAMENT Oficines Poliesportiu El Pantinkillo Casal d’Avis Serveis Socials Sereno EDUCACIÓ Llar d’Infants Nins Llar d’Infants Tangram Escola La Fassina Escola Renaixença Epiqueia El Roure SES Vallbona IES Moli de la Vila Institut Vall del Mediona SANITAT Consultori Area Bàsica Sant Sadurní - Cap Hospital Comarcal Alt Penedès Farmàcia SUBMINISTRES Anaigua Aigües de l’Anoia Aigües i Agrícola de Mediona Endesa Energia Gas Natural TRANSPORT Taxi Hispano Llacunense (HILLSA) Hispano Igualadina SERVEIS AL CIUTADÀ Castell de Mediona Parròquia Novallar

ACTIVITATS MUNICIPALS CONTINUADES 112

93.898.50.02 93.898.58.67 93.898.59.11 93.898.50.02 93.898.50.02 638 .108. 901 93.898.58.71 93.817.87.57 93.898.50.79 93.817.80.13 65.936.10.45 93.898.52.46 93.771.98.00 93.801.10.59 93.546.91.91 93.898.53.02 93.818.30.52 93.818.03.93 93.898.50.51 900.304.070 93.778.82.50 93.818.32.00 90.555.17.98 90.075.07.50 67.006.45.05 93.891.25.61 93.890.11.51 93.898.57.01 93.891.02.65 93.817.87.00

HORARI AJUNTAMENT Tel. 93 898 50 02 De dilluns a dijous, de 9 a 14 hores i de 16 a 18 h. Divendres, de 9 a 14 hores. Nadal, Setmana Santa i Estiu (de 15 de juny a 15 de setembre): de 9 a 14 hores. Dissabtes tancat en tots aquests períodes.

AJUNTAMENT DE MEDIONA Informatiu Municipal Dr. Trueta, 10 – 08773 Tel. 93 898 50 02 Fax. 93 898 52 99 e.mail: mediona@diba.cat www.mediona.cat - Facebook

11

HORARI DEIXALLERIA LA FONT DEL BOSC DISSABTES, JULIOL I AGOST De 8:00 a 14:00 Moltes gràcies per la vostra col·laboració.

PANTINKILLO Anglès: Iniciació, Intermedi i Avançat Català: Diferents nivells Art i Artesania - Gralla i Timbal - Aprèn a Cosir - Guitarra Informàtica: Actic Bàsic - Actic Mitjà - Ofimàtica - Xarxes socials Eines avançades en TIC : Blogs Eines de Gogle: Gmail, Youtube, Picassa i Drive. Mes informació al Pantinkillo C/ del Molí, 25 - Tel 93 898 59 11 Mail: pij.mediona@diba.cat Horari: Matins divendres de 10 a 12. Tardes dilluns a divendres de 16:30 a 20 CASAL DE LA GENT GRAN “CASA NOSTRA” De dilluns a divendres de 16:30 a 20:00 Taller de Memòria els dimarts de 17:00 a 18:15 C/ Dr. Trueta, 10 bxos. POLIESPORTIU ANTONI RAMALLETS Futbol 7 Tai-Xi Bàsquet femení i masculí Capoeira Tennis Batucada Dansa Afro-brasilenya Futbol Sala Gimnàstica Gent Gran Pilates Entrenament Patinatge Qi Gong (Txi Kung) Estiraments Sala Fitnnes Ioga Taller Bici Rítmica Més informació al Poliesportiu - Zona Esportiva Tel: 93 898 58 67 - Facebook Horari: 11:00 a 13:00 – 17:00 a 21:00 LA COVA C/ del Pilar, s/n Dansa Integrativa, divendres de 10:00 a 11:15 Dance Lab per a nois i noies de 10 a 14 anys, divendres de 17:15 a 18:15. Dansa Oriental i Tribal Fusió –iniciació, intermedi i avançat-. Organitza: Judith Ramallets (620 215 501) Imparteix: Montse Morilla (616 677 915) AGRUPACIÓ ESPORTIVA FONT DEL BOSC Pàdel-Tennis. Més informació: Agrupació Esportiva A.VV. CIUTAT JARDÍ FONT DEL BOSC Al Local Social: Informació: AVDA.MARISTANY, 29 – tel. 684 368 472 LA CASA VOLADORA Av. Gaudí, 3, 2on Dimarts, de 17 a 18:30: Inventors d’històries, per infants de 7 a 12 anys. Dimecres, de 17a 18 : ImaginACCIÓ, per infants de 0 a 7 anys. Dimarts i dimecres d’11 a 13: Espai col•lectiu-matins oberts. Més informació: 646 260 974, casavoladora8@gmail.com, www.casavoladora.wordpress.com CORAL MEDIONA Assaig cada diumenge de 18 a 20 h. al Casal da la Gent Gran “Casa Nostra” FIRA ARTESANAL “LA VALL DE MEDIONA” Primer diumenge da cada mes Productes ecològics, parades d’artesania, Tallers per a nens/es, Teràpies alternatives i més... Facebook: www.facebook.com/firaartesanalmediona Blog: firaartesanalmediona.wordpress.com/ e.mail: firaartesanalmediona@gmai.com ESPAI TORNASSOL Un espai per a l’educació, creativitat i recerca interior 626 626 600 - S. Joan de Mediona


il

AGENDA D’ACTIVITATS MUNICIPALS DIA

HORA

6i7 d’agost

del 8 al 12 d’agost

tardes

del 10 al 15 d’agost 11 d’agost

13 d’agost

20:30 h.

23 h.

LLOC

ORGANITZA

ACTIVITAT

Plaça A.VV. de la Font del Bosc

A.VV. Ciutat Jardí Font del Bosc

FESTA MAJOR DE LA FONT DEL BOSC dia 6: 12h. Gegants i Gitanes, Falcons de Vilanova i Vermut Popular. dia 6: 21 h. Sopar, Ball de Festa Major i Discomòbil dia 7: 18 h. Xocolatada, Pallassos i Titelles

Poliesportiu A. Ramallets

Ajuntament

Campus de Tennis 2016 (de 7 a 14 anys)

Monterrei

FESTA MAJOR DE MONTERREI

Esglèsia de Sant Joan

Concert Llibre Vermell de Montserrat Interpretat per Joventuts Unides de la Sènia

Can Verdaguer

NIT D’ESTRELLES A CAN VERDAGUER “DE QUÈ FA OLOR LA LLUNA?” Xerrada multimèdia on podrem aprendre algunes curiositats sobre la Lluna, olorar-la, veure com es formen els seus cràters en un fantàstic i comestible taller d’impactes de meteorits i, fins i tot, observar un fragment de la Lluna al microscopi i tocar-la!

A.VV. de Can Verdaguer i Ajuntament

13,14 i 15

Sant Elies

FESTA MAJOR DE SANT ELIES

18,19,10 i 21 d’agost

Cases Noves

FESTA MAJOR DE CASES NOVES DE CAN PARDO (Vegeu el programa a l’interior d’aquest butlletí) 7è. Open Infantil i Oficial de Bicicleta de Muntanya BTT

20 d’agost

16:30 h.

Cases Noves

27 d’agost

10 h. a 12 h.

Local A.VV. de la Font del Bosc

4 de setembre

A.VV. Ciutat Jardí Font del Bosc

TAI TXI I CHI KUNT(L’art de l’energia). Trobada gratuïta. Imparteix Marta Carbonell

Castell de Mediona

Aplec del Castell de Mediona V Escola de Futbol de Mediona 2016 (de 5 a 16 anys)

del 5 al 9 de setembre

17 h. a 20 h.

Poliesportiu A. Ramallets

del 5 al 9 de setembre

10 h. a 13 h.

Poliesportiu A. Ramallets

11 de setembre

12:30 h. 14:30 h.

Ajuntament

Campus Mediona 2016 (a partir de 8 anys) DIADA NACIONAL DE CATALUNYA 12:30 h.: Sardanes amb la Cobla Catània 14:30 h.: Arrossada als Rentadors

Profile for Ajuntament de Mediona

Butlletí Informatiu Municipal 53 - Agost-Setembre 2016  

Ajuntament de Mediona Revista d'informació municipal i de les activitats de les entitats de Mediona

Butlletí Informatiu Municipal 53 - Agost-Setembre 2016  

Ajuntament de Mediona Revista d'informació municipal i de les activitats de les entitats de Mediona

Advertisement