Page 1


Visca Sant Adbó i visca Sant Senén


Regidores de Cultura i Festes: Maria Jesús Valldosera i Mònica Casas

Arriben els 10 dies de juliol més esperats per morellenques i morellencs: arriba la Festa Major! Del 19 al 29 de juliol tenim preparats tot un seguit d’actes per a tots els públics i gustos: cercavila, concerts, tempta de vaquetes, sardanes, puntaires, xarangues, correfocs o actes familiars. Però el millor d’aquests dies, com sempre, són les trobades, els sopars... Tot plegat configura un marc ideal per gaudir i participar de la nostra Festa Major. Justament, la participació és la clau que fa que tot l’engranatge funcioni, la implicació de totes les entitats del municipi i la tasca de tots els seus membres, sumat al suport del consistori, fan que puguem tenir una Festa Major dinàmica, oberta i col·laborativa. Aquest any, personalment, viurem la Festa Major com a noves regidores de Cultura i Festes, amb tota la il·lusió d’encetar una nova etapa, amb moltes ganes de treballar i amb el desig de poder gaudir amb tots vosaltres de les activitats que hem programat.

Bona Festa Major!


Entitats Culturals i Col·lectius participants de l’organització de la Festa Major Alumnes de l’IES El Morell / Assoc. Clàssics Morell / Associació de comerciants i professionals del Morell / Associació Cultural Embruix / Associació Cultural Sardanista / Associació Taurina del Morell / Club Ciclista del Morell / Coral Guspira / Escola de Música / Entitat de Caçadors l’Esportiva / Grup de Puntaires del Morell / Penya Barcelonista el Morell / Penya Madridista el Morell / Protecció Civil / Amb la col·laboració de la Comissió de Festes Elements, balls i grups del seguici cerimonial Ball de Diables / Ball de Diables Petits / El Drac / Gegants Senén i Clariana / Ball de capgrossos petits / Sardanistes / Grallers / Grup “Els Martinets” / El Griu de Tarragona


La samarreta de la Festa Major ÚLTIMES UNITATS DE LA SAMARRETA DELS TONS! Aquesta samarreta és de cotó, amb la il·lustració dels simpàtics Gegants, el Drac, la Zeuzera Pyrina i amb el nostre ajuntament i la nostra església de fons, disponible en blau turquesa. Talles disponibles de M-L-XL-XXL En color blau turquesa. Es podran comprar a l’oficina del Centre Cultural Preu infantil: 6€ Preu adult: 10€


Ja tens el nou got col·leccionable de les Festes? Arriba el 9è exemplar de la col·lecció dels gots de la Festa Major, que porten il·lustracions dels diferents elements del seguici popular morellenc. Aquest any els protagonistes són els gegants del Sol i la Lluna, un dels primers elements de Associació Cultural Embruix, que aquest 2019 arriba al 40è aniversari. Per molts anys més de cultura popular! Es podrà comprar a l’oficina del Centre Cultural i a les barres de la Festa Major per 1€.


Divendres 19 Concert de corals 20.30 h · Parròquia de Sant Martí Cor Xera de Tarragona / Cor Veus de la terra de Reus / Coral Guspira del Morell Organitza: Coral Guspira.

Concert amb “The Hanfris Quartet” 22.30 h · Jardí de l’Ajuntament Hanfris Quartet és un grup vocal de cant a capella masculí de música Barbershop o música de barberia, un estil de cant a capella molt popular als Estats Units i en països del nord d’Europa.


Dissabte 20 Ball de Sant Miquel Infantil 19 h · Sortida de l’Ajuntament Tot seguit Correfoc amb les següents colles convidades: Diablons d’Alcover / Ball de Diables infantil de Tarragona / Ball de Diables infantil del Catllar / Ball de Diables petits del Morell Recorregut: Era del Castell, Sant Plàcid, Sant Isidre i Rambla Joan Maragall. 40 anys de l’Embruix! Concert d’aniversari 21 h · Plaça de la Font.

THE PENGUINS ADALA & THE SAME SONG BAND

SEGUIREM


Diumenge 21 XIV Trobada de Puntaires 10 a 13 h · Rambla Joan Maragall Organitza: Associació de Puntaires del Morell. XIV Baixada d’andròmines 13 h · Plaça de l’església Bases i inscripcions al Centre Cultural, fins al dimecres 18 de juliol. Premi a l’andròmina més original: 100€ / Premi a l’andròmina més ràpida (aquest premi es valorarà segons la baixada cronometrada): 100€ / Premi a l’andròmina més jove: 85€. Vermut electrònic! 13.30h · Jardí de l’Ajuntament “Holi Party” 19 h · Plaça de la Fàbrica Partit de futbol 7 de la Penya Barcelonista 20 h · Camp de futbol municipal Recollida solidària d’aliments a l’entrada del camp Organitza: Penya Barcelonista del Morell.


Dilluns 22 Porta-li el Xumet al Drac!!! Horari d’oficina · Ajuntament del Morell Conta contes amb el “Viatge de la Bababoom” i taller de llengua de signes 18 h · Jardí de l’Ajuntament Per tots els públics

Dimarts 23 Ska Circus! Taller de Circ & good vibes! de 18 a 20 h · Jardí de l’Ajuntament i plaça de l’Església Taller de circ, jocs psicomotrius i bona música Per infants de 3-99

Dimecres 24 Tobogan aquàtic d’11 a 14h i de 16 a 19h Carrer de les Creus Per a la mainada i també per als més grandets.


Cinema a la fresca “Bohemian Rhapsody” 22 h · Plaça de la Font · Durada 134 minuts A qui no li resulta inevitable batre els peus davant tan emocionants ritmes? Ah! I recorda que t’has de portar la cadira de casa!

Dijous 25 Taller de Graffitis i Muralisme Amb Joel Dabuten Tronko i Lauris Amarillo. Demostració d’art urbà en viu i posterior taller per a totes les edats al Parc de l’Estació: Descobrir el Muralisme 10 a 13 i de 16 a 20 h · Per a totes les edats Graffitis i Murals 10 a 13 i de 16 a 20 h · Màxim 20 joves (12-20 anys.) Inscripcions gratuïtes al Centre Cultural abans del dimecres dia 24 de juliol.

Respecta’m – Xerrada informativa 18.30 a 20 h · Jardí de l’Ajuntament Què s’ha de fer davant d’una agressió sexista? “Festa de la Pedregada” · 23 h · Piscines del Morell Organitza: Bar de les Piscines


Divendres 26 Anada del Ball de Capgrossos Petits. 18 h · Sortida des de l’Ajuntament. Acompanyats pel grup “Els Martinets” de l’escola de música del Morell fins a la cercavila. Cercavila pel Morell a càrrec de l’Embruix. 19 h · Sortida des del local de l’Embruix. Seguidament, Pujada dels Gegants Senén i Clariana, acompanyats pels Grallers del Morell Tot seguit inici de Festa Major a l’Era del Castell, ballada del Drac, encesa de la tronada al final i repic de campanes. Sorteig del Passaport Morellenc! 20 h · Sala d’actes de l’Ajuntament Organitza: Associació de comerciants i professionals del Morell


Sopar Popular de Festa Major 22 h · Rambla Joan Maragall Amb la Xaranga Band Tocats! OPCIÓ A: Pa amb tomàquet i embotit, préssec, aigua, vi i gasosa. Preus: 6€ tiquet de sopar / 1€ fiança de neteja de la taula / 2€ per les cadires dels nens OPCIÓ B: Tu et portes el menjar, nosaltres et posem la taula! Preus: 2€ tiquet de taula i cadira / 1€ fiança de neteja de la taula. Inscripcions al Centre Cultural del 22 al dia 24 de juliol. És imprescindible presentar el tiquet per recollir el sopar i/o fer ús d’una cadira. Cafeteria de Festa Major Durant el sopar. Els alumnes de 4t d’ESO de l’IES El Morell se’n van de viatge de fi de curs. Ells seran els grans cafeters del sopar de la Festa Major!

Concert de versions amb el grup “Los 80 Principales” 24 h · Avinguda Catalunya Los 80 Principales és una proposta que rememora els grans èxits de la dècada daurada dels anys 80.


Dissabte 27 Tir al plat 9 h Esmorzar - 10 h Tir al plat · La Granja dels Frares. Organitza: Entitat de Caçadors l’Esportiva Vermutada de Clàssics 10-14 h · A l’antiga estació del Morell Exposició de motos i cotxes antics Organitza: Assoc. Clàssics Morell. Animació amb la “Xaranga Xino Xano” 11 h · Rambla Pau Casals Vermutet! 11 h · Davant del Centru Organitza: Bar del Centru. Tempta de vaquetes 12 h · Zona esportiva


Vermutàs! 13 h · Davant del Centru Vine a vermutejar al Centru amb els millors temes de rock i electrònica amb el Dj Ch Organitza: Bar del Centru Zeuzera Pyrina Refrescant 17.30 h · Sortida des de l’Embruix i Guerra d’aigua a la Plaça de la Font Sardanes amb la “Cobla Cossetània” 19 h · Avinguda Catalunya Tempta de vaquetes 20 h · Zona Esportiva Concert amb l’orquestra

“ATALAIA”

20.30h · Avinguda Catalunya Ball de Festa Major amb l’orquestra

“ATALAIA”

24 h · Avinguda Catalunya


Concert Jove 00.30h · Avinguda dels Països Catalans

LÁGRIMAS DE SANGRE SMOKING SOULS Dj PLAN B Dj MONKA Hi haurà punt lila en el concert és un espai d’informació i sensibilització a tota la població, també facilita assessorament i/o acompanyament a qualsevol persona que visualitzi o pateixi una agressió masclista i/o LGTBIfòbica, entenent per aquestes qualsevol forma de manifestació; assetjament, humiliacions, insults, etc.

Discoteca de Festa Major 24 h · Zona esportiva


LÁGRIMAS DE SANGRE


SMOKING SOULS


Diumenge 28 Matinades traguejades 07 h · Inici al local de l’Embruix i pels carrers del Morell Tempta de vaquetes 07 h · Zona esportiva Ofici Solemne de Festa Major 13 h · Parròquia de Sant Martí Bisbe. Missa Cantada a càrrec de la Coral Guspira. Yzaguirre et porta el vermut de Sant Abdó i Sant Senén Durant el migdia · Jardí de l’Ajuntament Tot seguit, entrega de premis del certamen de l’Apatapa. 57a Cursa Ciclista Gran Premi del Préssec, 36è Memorial Joan Ribas 17.30 h · Rambla Pau Casals i Joan Maragall Organitza: Club Ciclista del Morell.


Seguici cerimonial 20 h · Sortida des de la plaça de l’Església En honor als Sants Patrons, que surt al complet per únic cop durant St. Abdó i St. Senén amb el Ball de Diables del Morell, Drac del Morell, Ball de Diables petits, Gegants del Morell, Ball de capgrossos, Ball de capgrossos petits, Sardanistes i El Griu de Tarragona Recorregut: Sant Martí, carrer Creus, Travessera Esplanada, Sant Antoni, carrer Molí, carrer de Mestres, Plaça de la Font Tempta de vaquetes 20 h · Zona esportiva Cobla Catalana dels Sons Essencials 21.30 h · Avinguda Catalunya. Un so únic, singular. Diferent. “Mesclat, no agitat” Una formació encapçalada per Marcel Casellas reuneix deu músics i posa sobre l’escenari tots els instruments de la cobla amb percussions ètniques i veu.


Dilluns 29 Festa Aquàtica per a la canalla D’11 a 14 h · Piscines Municipals Organitza: Regidoria d’esports Concert infantil amb “DÀMARIS GELABERT” 19 h · Avinguda Catalunya La cantant, pedagoga i musicoterapeuta Dàmaris Gelabert interpretarà les seves cançons, que es reprodueixen diàriament a les escoles i a les cases, on nens i nenes les canten i les gaudeixen. Ball de Sant Miquel i Correfoc 22 h · Sortida de l’Ajuntament Diables del Morell amb les següents colles convidades: Ball de Diables de Constantí / Ball de Diables de Tarragona / Ball de Diables del Morell / Drac del Morell. Recorregut: Sant Plàcid, Sant Isidre, Molí, Mestres, Muralla, Era del Castell i Rambla Pau Casals. En cas de pluja, el correfoc quedarà suspès i només es realitzarà la representació del Ball de Sant Miquel al Teatre-Auditori del Morell, a les 23:00h.


Dimarts 30

Sant Abdó i Sant Senén SANTS PATRONS DEL MORELL En molts pobles de parla catalana són venerats per els pagesos, com a protectors de la pagesia, així doncs també són coneguts com “ Els Santets de la pedra” Juntament amb Sant Galderic van ser els primers patrons dels llauradors i pagesos en terres de parla Catalana.


PER UNA FESTA EN PAU Amb moderació. Els dies de Festa Major, són dies d’excessos, reduir els riscos en el consum d’alcohol i altres substàncies són la clau per tenir la festa en pau. Si beveu, feu-ho amb moderació. Només un Sí és un Sí. Totes les persones tenim dret a gaudir de les festes populars sense sentir-nos assetjades, violentades o agredides. Cal respectar les decisions de cada persona i prevenir els comportaments abusius, discriminatoris, tocaments i comentaris ofensius o degradants. Són formes de violència cap a les dones, tinguem-ho en compte, i si cal truca al 112. Més reutilitzable. Des de fa molts anys, durant els dies de Festa Major es poden adquirir els gots reutilitzables. El seu ús ens ajuda a mantenir el poble més net i, en tot cas, llencem les deixalles al contenidor corresponent. Sense olors. Utilitzem els WC instal·lats durant els dies de Festa Major.

CONSELLS!


PER ALS ESPECTACLES AMB FOC Per als participants: Portar roba ignífuga o de cotó de màniga llarga. Protegir els ulls i l’oïda. Portar el cap tapat amb barrets de palla o mocadors de cotó. Seguir les indicacions dels organitzadors i del servei d’ordre. Per als veïns: Retireu tots els vehicles del recorregut i zones limítrofes. Mantingueu portes i finestres tancades, persianes abaixades, aparadors i vidres protegits, tendals recollits i protegits, no tingueu roba estesa o elements similars. Mantingueu el recorregut lliure d’obstacles. Per als espectadors: Mantingueu una distància prudencial amb els elements de foc. Col·loqueu-vos en zones obertes on sigui més fàcil moure’s. No encengueu foc ni fumeu a prop de les bosses o dels contenidors de material pirotècnic. Seguiu les indicacions dels organitzadors i del servei d’ordre.


Del 19 al 31 de juliol 2019 Què he de fer per participar-hi? Fes-te seguidor del compte d’Instagram @centremorell. Entraran a formar part del concurs tots aquells que pugin fotografies a Instagram amb les etiquetes #SASS2019 @centremorell. El motiu pot ser qualsevol que estigui relacionat amb la Festa Major d’estiu del Morell. El concurs comença el 19 de juliol a les 00.00h i acaba el 31 de juliol a les 23.59h. Els guanyadors seran contactats, a través d’un missatge, a la fotografia. Els noms dels guanyadors també es faran públics als comptes de Facebook i Twitter del Centre Cultural del Morell. Els guanyadors hauran de posar-se en contacte amb l’organització al correu tecnicscentrecultural@morell.altanet.org enviant la fotografia escollida amb la major resolució possible. Les fotografies hauran d’estar fetes en el període del concurs. Se’n poden fer tantes com es desitgi, totes entraran en el concurs. Les fotografies han de ser originals. La participació al concurs és gratuïta. Ús de les imatges Les imatges publicades a Instagram amb les etiquetes #SASS2019 @centremorell seran publicades al web del Centre Cultural (www.elmorell.cat). Totes les imatges que participin al concurs podran ser utilitzades per l’Ajuntament del Morell per a futures campanyes de promoció del poble. La publicació d’imatges a Instagram amb les etiquetes #SASS2019 @centremorell significa l’acceptació d’aquestes bases.

Concurs d’Instagram


Ús de les dades Pujar les fotografies a Instagram amb l’etiqueta #SASS2019 @centremorell implica el permís perquè ens posem en contacte amb els guanyadors a través d’un missatge a la fotografia. Els noms dels guanyadors també es faran públics als canals indicats anteriorment. D’acord amb la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de Protecció de Dades de caràcter personal, us informem que les dades dels guanyadors no s’incorporaran a cap fitxer de l’Ajuntament del Morell.

Jurat Jesús Sarmiento, Periodista / Pep Rodríguez, Fotògraf / Pere Joan Granell, Fotògraf El jurat emetrà públicament el seu veredicte el dimarts 6 d’agost de 2019. Els premis s’entregaran a partir del 21 d’agost, durant la setmana següent a les oficines del Centre Cultural del Morell. La decisió del jurat és definitiva, però es reserva el dret a modificar la seva decisió si el guanyador no contacta amb l’organització abans de les 21h del 9 d’agost. En aquest cas, se seleccionarà com a guanyadora la següent imatge amb més números de vots pel jurat.

Premis: 1. Un disc dur extern d’1TB 2. Una còpia a 30x30 o 30x40 amb acabat FOTOPANEL 3. Un lot de marxandatge de Festa Major (1 samarreta i 1 got) Els premis no podran ser canviats per diners.


Profile for Ajuntament del Morell

Programa Sant Abdó i Sant Senén 2019  

Programa Sant Abdó i Sant Senén 2019  

Advertisement